#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/11/2011 11:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η λύση στο θέμα Πάνου Καμμένου
Αντιλαμβανόμαστε την ευαισθησία του Πάνου Καμμένου. Κατανοούμε και τις θέσεις του.

Είμαστε βέβαιοι ό,τι ανάλογες ευαισθησίες διακατέχουν και πολλούς άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Το γνωρίζουμε αυτό.

Θα ήταν, επομένως,  εύκολο και για αυτούς να σηκώσουν τους τόνους και να αρνηθούν να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Τι θα γινόταν τότε;

Η Ν.Δ. θα  εμφανιζόταν να υπονομεύει από την πρώτη μέρα την Κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να  αποδοκιμάζεται από το ίδιο του το κόμμα.

Η διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης θα μετατρεπόταν σε εσωκομματικό πρόβλημα της Ν.Δ.

Ο  Πάνος Καμμένος, με τη συμπεριφορά του, έχει φέρει σε δύσκολη θέση  τους συναδέλφους του βουλευτές της Ν.Δ. ,τον Πρόεδρό της και κυρίως τους οπαδούς και φίλους της Ν.Δ.

Προφανώς και  ουδείς εξ ημών επιθυμεί τη διαγραφή του από το κόμμα.

Όμως, δεν είναι ο μόνος αντιμνημονιακός! Ούτε ο μοναδικός πατριώτης. Και αγωνίζονται και άλλοι κατά της διαπλοκής.

Και στα κόμματα δεν κάνει ο καθένας του κεφαλιού του.

Στο  ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, ο Πάνος Καμμένος μπορεί ο ίδιος να δώσει μια λυτρωτική διέξοδο.

Έχει τη γενναιότητα να το κάνει.

Αν, επιμείνει, τότε δεν αφήνει στον κ. Σαμαρά άλλη επιλογή,  παρά να τον θέσει εκτός Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.

Επειδή, όμως, ο Πάνος Καμμένος, δεν είναι Χατζηγάκης, φρονούμε δεν πρέπει να διαγραφεί από το κόμμα.

Το δήλωσε άλλωστε και ο ίδιος ότι κανένας δεν μπορεί να τον διώξει  "από το σπίτι του".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. elsoto avatar
  elsoto 16/11/2011 11:40:57

  "...και κυρίως τους οπαδούς και φίλους της Ν.Δ." Τί λέτε;;;;

  • factorx avatar
   factorx @ elsoto 16/11/2011 11:50:46

   Νομίζεις ότι εκπροσωπείς όλους τους οπαδούς της ΝΔ; ¨Οτι όλοι σκέφτονται σαν κι εσένα;

   • Greek Ninja avatar
    Greek Ninja @ factorx 16/11/2011 13:38:06

    Η στάση του κου Καμμένου εκπροσωπεί πολύ περισσότερο τη βάση της Νέας Δημοκρατίας (και του μέσου Έλληνα πολίτη), γιατί βασίζεται σε αλήθειες και στο περί δικαίου αίσθημα, κι όχι σε πολιτικάντικα παιχνίδια στα οποία σύρθηκε (;) ο κος Σαμαράς. Αν αμφιβάλετε, ρίξτε μία ματιά στις προ εξαμήνου δημοσκοπήσεις, τότε που η ΝΔ έπαιρνε 32%, ενώ τώρα ούτε 22%. Όση αβάντα κι αν προσφέρετε, όσες δικαιολογίες προσπαθείτε να βρείτε για τη στάση της ΝΔ, η πραγματικότητα είναι αδιαμφισβήτητη. Ο κος Σαμαράς νομιμοποιεί αυτά που κατακεραύνωνε μ.έχρι πριν από μία βδομάδα! Κι υμνείτε αυτή τη στάση, ενώ κατηγορείτε τον κο Καμμένο για τη δικιά του, την πλέον έντιμη φωνή τηε ΝΔ. Αν "αναρωτιέστε" γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ δεν τον έχει διαγράψει εώς τώρα, η απάντηση είναι πως παίρνει τόσους ψήφους από αυτόν τον βουλευτή, που δεν έχει την πολυτέλεια να τους χάσει. Κι οι ψήφοι του Καμμένου είναι προσωπικοί, όχι του κόμματος. Μέχρι το 2004 ψήφιζα ΝΔ. μετά άλλαξα πολιτική άποψη, καθώς κατάλαβα πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, πολιτικοί φορείς που εξυπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, εντός κι εκτός Ελλάδας. Θεωρώ πως είναι ντροπή να στηλιτεύετε τη ΜΟΝΗ ΛΑΪΚΗ ΦΩΝΗ που ακούγεται στα έδρανα της βουλής, από τη μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα κλείσω με δύο προβλέψεις... Ο κος Σαμαράς θα αναγκαστεί να διαγράψει τον κο Καμμένο μετά από υποδείξεις έξωθεν της ΝΔ και το κόμμα του οποίου ηγείται δεν θα ξεπεράσει το 20% στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ elsoto 16/11/2011 12:50:51

   Χαιρετίσματα στην ηγεσία...
   Μάλλον δεν καταλάβατε τι συμβαίνει στη ΝΔ.
   Η ΝΔ δεν ειναι το μαγαζί κανενός, ούτε φάμπρικα με νεους επιστάτες που γαυγίζουν για να φοβηθούν αυτοί που προσφέρουν χρόνια...
   Ας περιμένουμε τις εξελίξεις γενικά στη ΝΔ.
   Είναι πολύς ο καιρός μέχρι τις 19 Φλεβάρη.

   • Ζήτω ο Καμένος avatar
    Ζήτω ο Καμένος @ Κώστας 16/11/2011 23:10:24

    Π. Καμμένος : "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ....τον Αρχηγό και τους συναδέλφους μου στη Nέα Δημοκρατία για την αγάπη, την κατανόηση και την συντροφικότητά τους"

 2. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 16/11/2011 11:42:07

  Το ιδανικό σενάριο:

  Ο Σαμαράς δηλώνει ότι δεν θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφο εμπιστοσύνης. Ο Καμμένος και ακόμα 5-8 βουλευτές ψηφίζουν όχι, ή παρών. Επίσης, ο Σαμαράς δεν υπογράφει!!!

  Ο Σαμαράς δεν διαγράφει τον Καμμένο και ταυτόχρονα δείχνει σε όλους ότι μέσα στο κόμμα του και τη βάση υπάρχει πολύς κόσμος που ΔΕΝ συμφωνεί με την επιλογή Παπαδήμου και ζητά εκλογές στις 19/2/2012.

  Το κλίμα βελτιώνεται όσο οι μέρες περνούν για την ΝΔ, μόνο και μόνο διότι προβάλλει προς τα έξω κυρίως τις πατριωτικές εφεδρείες της, κάτι που κάνει καλό και στο κόμμα και στον Σαμαρά.

  Δημιουργείται σιγά-σιγά “ἱσχυρός” δήθεν, αντιμνημονιακός πόλος, που “πιέζει” τον Σαμαρά να άρει την υποστήριξη του στον κυβέρνηση Παπαδήμου. Στο μεταξύ ο Καμμένος (και άλλοι) πληθαίνουν τις εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ, στη Βουλή ή στο διαδίκτυο.

  Οσο περνούν οι εβδομάδες, η πίεση γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη, οπότε ο Σαμαράς “αναγκάζεται” να παρουσιάζει το αίτημα για εκλογές ως επιτακτικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση που θα έχει.

  Κάποια στιγμή (και αν στο μεταξύ έχει ληφθεί κάποιο χοντρό αντιλαϊκό μέτρο) το πράγμα θα σκάσει με πάταγο, ο Σαμαράς θα διατάξει την παραίτηση των υπουργών του και θα αναγκάσει την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές.

  Το πιο πιθανό είναι να αρνηθεί το ΠΑΣΟΚΟΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΑ σύστημα, εφόσον θα έχει στο μεταξύ αποκτήσει πλειοψηφία μαγαλύτερη από 170 βουλευτές.

  Ετσι, ο Σαμαράς με όλους μαζί και απαγκιστρωμένος από την ηλίθια “συνεννόηση” με Παπαδήμο, οργανώνεται και περνάει στην αντεπίθεση με όλες τις δυνάμεις του κόμματος, ώστε στις εκλογές (όποτε και αν γίνουν) να κλειδώσει ταυτόχρονα, ενότητα στο κόμμα και αυτοδυναμία στις εκλογές.

  Μακάρι…

  • Προμηθέας avatar
   Προμηθέας @ Βατάτζης 16/11/2011 12:00:58

   Μακάρι....

  • Manolis Papadomichelakis avatar
   Manolis Papadomichelakis @ Βατάτζης 16/11/2011 12:07:17

   Δηλαδή επειδή κάποιοι θα ψηφίσοπυν ΝΑΙ και θα συνεχίσει το “έργο” της η κυβέρνηση Παπαδήμου, ας έχουμε και κάποιες βαλβίδες εκτόνωσης της πίεσης και της οργής του κόσμου…. Η επιλογή είναι απλή ΝΑΙ ή ΟΧΙ!

   Ή με τον αστυφύλακα ή με τον χωροφύλακα!! Σ’ αυτό το σημείο απαιτούνται ξεκάθαρες λύσεις!!!!

   Εφόσον αποφασίστηκε κομματική πειθαρχία στην ψήφιση του 1ου μνημονίου, ανάλογα πρέπει να πράξει το κόμμα και σε αυτή την περίπτωση. Οφείλουμε τις επιλογές του κόμματος να τις στηρίζουμε πέραν από ψηφοθηρικές λογικές ... διαφορετικά θα τα βρούμε όλα μπροστά μας!

   Νομίζω πάντως ότι για να λήξει αυτή η εσωκομματική αναμπουμπούλα των τελευταίων ημερών πρέπει να προχωρήσουμε σε συνέδριο Προγραμματικών Θέσεων! Όσο προσπαθούμε να κουκουλώνουμε πράγματα, απόψεις και γεγονότα τόσο πιο ευάλωτο γίνεται το κόμμα.

   • Christos Apostolidis avatar
    Christos Apostolidis @ Manolis Papadomichelakis 16/11/2011 13:29:50

    Είναι απορίας άξιο το πώς συνεχίζετε ορισμένοι να υπερασπίζετε το εκάστοτε ΚΟΜΜΑ αντί της πατρίδας.

    Πρώτα το κόμμα λοιπόν?

    Συγχαρητήρια και να θυμηθήτε την ημερομηνία που γράφατε τέτοια μυνήματα σε δημόσια θέα όταν το λατρεμένο σας κόμμα πάρει 10%... Και δεν μιλάω για την ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ή το ΚΚΕ ή ή ή ..... πρέπει επιτέλους να πάψουμε να γινόμαστε οπαδοί σε αυτοί την χώρα.

    Ούτε στην Σοβιετική Ένωση επί Στάλιν να ήμαστε και ο αργηχός να έχει το αλάθητο!

    Πρώτα η Ελλάδα, μετά οι Έλληνες και κάπου στο τέλος τα κόμματα... άλλωστε δεν ανήκουν οι πολίτες στα κόμματα αλλά τα κόμματα στους πολίτες και με αυτή την νοοτροπία της προσωπο&οικογενειο-κρατίας καταντήσαμε στα σημερινά χάλια...

    Ας σοβαρευτούμε επιτέλους... ΟΛΟΙ ΜΑΣ

  • Κρίτων avatar
   Κρίτων @ Βατάτζης 16/11/2011 12:16:54

   Σίγουρο παιχνίδι για στάνταρ ήττα. Το σενάριο αυτό είναι ο δρόμος της απομόνωσης και της απομάκρυνσης από την προοπτική της εξουσίας. Βλέπεις μόνο το δέντρο και χάνεις το δάσος.Απορώ με τις απλουστεύσεις αυτές. θέλετε να βγεί εκτός παιχνιδιού ο Σαμαράς; Ο Καμένος έχεισε πολλά δίκιο αλλά δεν είναι η κατάληλη στιγμή και ο τρόπος να το διεκδικήσει με την άρνηση! Όλο το παιχνίδι είναι να απομονώσουν την ΝΔ σε ακραίες και ανεφάρμοστες θέσεις. Τα πράγματα είναι αγριεμένα. Προσοχή ο σκύλος δαγκώνει. Εδώ δάγκωσαν ολόκληρο Μπερλουσκόνι ,ετοιμάζονται να ξεσχίσουν τον Θαπατέρο εμάς θα υπολογίσουν; Μην βάζετε το προσωπικό συμφέρον (όπως οι άνθρωποι του Γιωργάκη και οι σύμβουλοι του και τον κατέστησαν γελοίο ανά τον κόσμο ) πάνω από την πραγματικότητα!

  • netakias avatar
   netakias @ Βατάτζης 16/11/2011 12:57:11

   Μακάρι…

  • torn avatar
   torn @ Βατάτζης 16/11/2011 13:55:22

   Ειδικά αυτό το "Στο μεταξύ ο Καμμένος (και άλλοι) πληθαίνουν τις εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ" δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να συμβεί...

  • SOTPAP avatar
   SOTPAP @ Βατάτζης 16/11/2011 14:28:22

   όνειρα, πουλιά μου ταξιδιάρικα...
   στο ενδιάμεσο να μου πεις αν θα έχει ευρώ να πληρώσει το ρεύμα και τα τηλέφωνα στα γραφεία της Συγγρού
   δεν μιλώ για τους μισθούς των υπαλλήλων του κόμματος, γιατί αυτοί έτσι κι αλλιώς δεν πληρώνονται στην ώρα τους
   δεν μιλώ για τις δαπάνες των εκλογών, γιατί θα μελαγχολήσεις.....

  • cummulus avatar
   cummulus @ Βατάτζης 16/11/2011 15:10:13

   Εύφυέστατο!

  • Μπαμπης avatar
   Μπαμπης @ Βατάτζης 17/11/2011 02:13:25

   Ημαρτον υπάρχει πουθενά στο χάρτη η Ελλάδα ή μόνο η ανάγκη σου να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία τις εκλογές?Τι πράγμα αλλόκοτο είναι αυτό?

 3. nostos avatar
  nostos 16/11/2011 11:43:18

  Δεν γνωρίζω προσωπικά τον ΠΚ , αλλά περιποιει τιμή στην έννοια του πολιτικού ανδρός . Ελπίζω ν αντέξει τις πιέσεις .

 4. Antilogos avatar
  Antilogos 16/11/2011 11:46:15

  Λάθος λύση προτείνετε...
  Το Ερώτημα είναι διαφορετικό : Ένας ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ έχει δικαίωμα να έχει ΑΠΟΨΗ ;;;
  ΝΑΙ η ΟΧΙ;;;
  Γιατί ΑΝ έχει δικαίωμα να έχει άποψη πρέπει να την κάνετε σεβαστή (και ας είναι και λανθασμένη σύμφωνα με την άποψή σας...) αλλιώς ο Βουλευτής είναι "ΠΡΟΒΑΤΟ" και τότε το ΚΟΡΟΪΔΕΎΕΤΕ που "ψηφίζει" κόντρα στην συνείδηση του...
  Υ.Γ: Μήπως θυμάται κανείς το τί έχουν ακούσει από αυτόν εδώ τον χώρο όσοι βουλευτές του ΠΑ-ΣΟΚ άλλα έλεγαν στα κανάλια και άλλα έκαναν στην βουλή (Δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης) προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την στάση τους ;;;
  Να μήν έχουμε δύο μέτρα και δυο σταθμά..

  • factorx avatar
   factorx @ Antilogos 16/11/2011 11:48:24

   Δηλαδή όλοι οι άλλοι βουλευτές είναι πρόβατα και μόνο ο Καμμένος είναι πατριώτης; Υπάρχει συντεταγμένο κόμμα ή δεν υπάρχει; Ανεξάρτητος βουλευτής είναι ή της ΝΔ;

   • man8os avatar
    man8os @ factorx 16/11/2011 12:07:46

    Αγαπητε Φακτορα,
    ειναι προβατα οσοι στηριζουν μια κυβερνηση μεταβατικη λιγων μηνων?
    Ειναι μηπως λυκοι οσοι δε δινουν εμπιστοσυνη σε μερικους κακουργος υπουργους της προηγουμενης κυβερνησης?
    Μηπως εινα τελικα καθαρα θεμα συνειδησης η στηριξη η οχι της κυβερνησης?
    Ο Σαμαρας πρεπει να τους εξηγησει οτι θα ηταν καλο να ψηφισουν θετικα για την κυβερνηση. Αλλα αν συνειδησιακα κοληματα δεν τους το επιτρεπουν η αρνητικη ψηφος δεν θα εχει καμια πρακτικη συνεπεια (αν και θα καταγραφει ως απειθαρχεια).
    Δεν τιθετε θεμα γραμμης σε μια κυβερνηση που δεν επελεξε η ΝΔ και στην οποια μετεχουν ανθρωποι που ο λαος ζητα να δικαστουν.
    Εαν τεθει θα ειναι μεγαλο λαθος γιατι θα δημιουργησει εσωκομματικο προβλημα τη στιγμη που δεν υπαρχει.

   • Δεξιός μπακ avatar
    Δεξιός μπακ @ factorx 16/11/2011 12:22:45

    Συμφωνώ μαζί σου Φάκτορα.

   • Sackis avatar
    Sackis @ factorx 16/11/2011 12:51:51

    Ψηφιζουμε βουλευτες γιατι συνφωνουμε με τις γενικες γραμμες του κομματος,αλλα δεν εχουμε φασισμο....Ο καθενας μπορει να εχει διαφορετικη αποψη.....    η αναλογα προς το θεμα!Φακτορχ,σωστα το εβαλες το θεμα

   • Theoprovlitos avatar
    Theoprovlitos @ factorx 16/11/2011 13:22:54

    Με συγχωρεις αλλα τον κοσμακη εκει εξω ΠΟΣΩΣ δεν τον ενδιαφερει αν υπαρχουν ή δεν υπαρχουν συντεταγμενα κομματα. Ίσα-ισα ειναι προφανες και απο το βρισιδι που εφαγαν οι ΠΑΣΟΚοι με τις κωλοτουμπες τους οτι τα συντεταγμενα κομματα καθιστουν τους βουλευτες τους προβατακια και συνενοχους.

    Ο πολυς ο κοσμος εχει ΠΛΗΡΩΣ αποστασιοποιηθει από τα κομματα και πλεον συμφωνει κατα περιπτωση με εκεινους που τον εκφραζουν πραγματικα.

    Το τι και γιατι θα κανει ο Σαμαρας είναι άλλη υποθεση. Ο Πητ εχει απολυτο δικιο. Εδω ο κοσμος σας κρουει τον κωδωνα του κινδυνου και εσεις εξακολουθειτε να σκεφτεστε ακομα σαν να απευθυνεστε σε οπαδους ποδοσφαιρικων ομαδων;

   • Antilogos avatar
    Antilogos @ factorx 16/11/2011 13:35:04

    Υπάρχει άραγε ΓΡΑΜΜΗ αποό την ΝΔ;;;
    Μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει τον Σαμαρά να θέτει θέμα ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ πειθαρχίας...
    Όσο για το αν είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ η όχι ξανατονίζω ότι δεν μπορεί να έχουμε ΔΥΟ μέτρα και ΔΥΟ σταθμά αναλόγως κομμάτος...
    Δεν μπορεί να "κράζουμε" όσους βουλευτές του ΠΑ-ΣΟΚ ψήφιζαν ότι τους έφερνε προς ψήφιση ο ΓΑΠ , να τους ζητάμε ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ θυμίζοντάς τους την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του βουλευτή και στον Καμμένο να πράττουμε διαφορετικά...

    • factorx avatar
     factorx @ Antilogos 16/11/2011 13:49:56

     Ποιοί "πράττουμε"; Δεν έχουμε δικαίωμα να έχουμε άποψη για τον Καμμένο;

     • Antilogos avatar
      Antilogos @ factorx 16/11/2011 14:15:54

      Προφανώς και όλοι έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε και να κατακρίνουμε η να επικροτούμε πράξεις και θέσεις.
      Με βάση αυτήν την παραδοχή σχολίασα το άρθρο αυτό.
      Τώρα αν η λέξη "Πράττουμε" ενοχλεί χρησιμοποιείστε την λέξη "Γράφουμε" ή "Σχολιάζουμε"στην θέση της.

  • ΣΤ. ΣT. avatar
   ΣΤ. ΣT. @ Antilogos 16/11/2011 12:05:05

   ΣΩΣΤΑ !
   Αυτό είναι το κύριο ερώτημα. Εάν δηλαδή ένας βουλευτής μπορεί να έχει διαφορετική άποψη από τη γραμμή του κόμματος και αυτός είναι νομίζω ο βασικός λόγος που το 80% των βουλευτών δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν τους πολίτες και είναι μετριότητες. Γιατί προτιμούνται από τους κομματικούς μηχανισμούς τα πρόβατα που θα ψηφίζουν σύμφωνα με τις κομματικές γραμμές και όχι οι καλύτεροι και οι ικανοί.

  • "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" avatar
   "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" @ Antilogos 16/11/2011 13:55:54

   @ Antilogos:
   Συμφωνώ μαζί σου! Νομίζω ότι αν η απόφαση για στήριξη της Κυβέρνησης του κ. Παπαδήμου λαμβάνετο από την Κοινοβουλευτική ομάδα με ψηφοφορία και με υποχρέωση της μειοψηφίας να ακολουθήσει το τελικό αποτέλεσμα, εκτός από ένα μεγάλο βήμα εσωτερικής Δημοκρατίας θα ήταν και λυτρωτικό προς κάθε κατεύθυνση!
   Τώρα, πάλι καλά που υπάρχει μόνο ένας(;) Καμμένος!
   Ωστόσο δεν πρέπει να θεωρείται και τραγικό το να διαφοροποιηθούν και 5-6 Βουλευτές από κάθε κόμμα! Ε, δεν είναι και η ιδανική λύση αυτή που δόθηκε ούτε θα αποτύχει αν πάρει 230 ψήφους αντί για 250!Εκτός αν οι "εταίροι" μας θέλουν υπογραφή και για "παμψηφία"!
   Μην τρελαθούμε κιόλας!!!

 5. Ariadne avatar
  Ariadne 16/11/2011 11:48:03

  Απο την μία λέμε οτι πρέπει οι Βουλευτές να ακολουθούν την κομματική γραμμή, από την άλλη τους θέλουμε νά μήν είναι "ζώα στο μαντρί" και να έχουν το δικαίωμα της άποψής τους, άποψη για την οποία άλλως τε οι ψηφοφόροι τους τους έστειλαν στην Βουλή. Νομίζω οτι και ο Σαμαράς πρεσβεύει κάτι τέτοιο. Εν πάσει περιπτώσει, μπορεί ο Καμένος να απουσιάσει "λόγω ασθενείας" και να μήν υπάρξει πρόβλημα. Γιατί δέν πρέπει ο Καμένος να πάψει να είναι Βουλευτής της ΝΔ.

 6. Βεντούζα avatar
  Βεντούζα 16/11/2011 11:49:10

  Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ το άρθρο. ΔΕΝ πρέπει να διαγραφεί, τελεία και παύλα.

 7. Αγνη avatar
  Αγνη 16/11/2011 11:50:07

  Οι οπαδοι και οι φιλοι(στην συντριπτικη τους πλειοψηφια) της Ν.Δ. ειναι ολοψυχα υπερ της στασης του ΠΑΝ. ΚΑΜΜΕΝΟΥ.
  Ας ληφθει αυτο υπ' οψιν απο την ηγεσια της Ν.Δ.

  • factorx avatar
   factorx @ Αγνη 16/11/2011 11:54:06

   Εκανες δημοσκόπηση; Πολύ ευχαρίστως να δημοσιεύσουμε τα αποτελέσματα

   • Ariadne avatar
    Ariadne @ factorx 16/11/2011 11:59:39

    ..Εγώ νομίζω οτι όλα αυτά που γράφονται εδώ αυτές τις δύο μέρες, είναι ένα δείγμα δημοσκόπισης.

   • weekend blogger avatar
    weekend blogger @ factorx 16/11/2011 12:03:55

    Αγαπητέ factorx,

    την δημοσκόπηση την κάνατε εσείς, εδώ σε αυτό το blog, με το χθεσινό αντίστοιχο post http://www.antinews.gr/2011/11/15/133659/ . Κακώς αναγκάζετε τους αναγνώστες να ξαναγράψουν τα ίδια. Αν και μικρό το δείγμα, νομίζω το μήνυμα ήταν σαφές.

   • apostolis avatar
    apostolis @ factorx 16/11/2011 12:07:12

    Αγαπητέ factorx, προφανώς δεν υπάρχει επίσημη δημοσκόπηση. Όμως μια βόλτα σε τοπικές, καφενεία, καφετέριες και όπου αλλού εσύ θέλεις, νομίζω ότι αρκεί για να σε πείσει για του λόγου της Αγνής, το αληθές. Ο Πάνος Καμμένος προφανώς δεν είναι ο μόνος πατριώτης μες το κόμμα. Όμως καλώς ή κακώς, είναι ο μόνος που έχει ορθώσει τόσο πολύ το ανάστημά του απέναντι σε όλα αυτά τα "περίεργα" που ζούμε...

    • factorx avatar
     factorx @ apostolis 16/11/2011 12:24:38

     Είδες να διαφωνούμε πουθενά με αυτά που λέει ο Καμένος; Μήπως και αυτός και άλλοι αναπαράγουν αυτά που γράφουν τα μπλογκς και εμείς. Αλλά δεν γουστάρω καθόλου να μου κάνουν μαθήματα πατριωτικής συμπεριφγοράς και με επικοινωνιακά μανιχαιστικά κόλπα να με βάζουν άλλοι να επιλέγω. Για την Β΄Αθηνών είναι το πάπλωμα

     • H.A avatar
      H.A @ factorx 16/11/2011 12:49:59

      Συμφωνώ με την άποψη του Η.Α. Εάν επιτραπεί στον Καμμένο να ψηφίσει ότι θέλει το πρόβλημα μεταφέρεται στη ΝΔ η οποία θα παρουσιαστεί με διγλωσσία και εσωστρέφεια την επόμενη ημέρα. Η μόνη υπεύθυνη λύση είναι να πραιτηθεί εάν δεν συμφωνεί με το κόμμα. Τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και λοιπών εάν δεν λάμβανε αυτή την υπεύθυνη θέση που έλαβε ο Σαμαράς ποιούς θα τους πλήρωνε? έλεος πια με τον λαϊκισμό του καθενός. Αυτός ο λαϊκισμός μας καθήλωσε ως χώρα..

     • H.A avatar
      H.A @ factorx 16/11/2011 12:59:13

      Να διαγραφεί. Μας έχει πρήξει με τις αρλούμπες του.Εάν επιτραπεί στον Καμμένο να ψηφίσει ότι θέλει το πρόβλημα μεταφέρεται στη ΝΔ η οποία θα παρουσιαστεί με διγλωσσία και εσωστρέφεια την επόμενη ημέρα. Η μόνη υπεύθυνη λύση είναι να πραιτηθεί εάν δεν συμφωνεί με το κόμμα. Τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και λοιπών εάν δεν λάμβανε αυτή την υπεύθυνη θέση που έλαβε ο Σαμαράς ποιούς θα τους πλήρωνε? έλεος πια με τον λαϊκισμό του καθενός. Αυτός ο λαϊκισμός μας καθήλωσε ως χώρα..

   • kyrianata avatar
    kyrianata @ factorx 16/11/2011 14:37:49

    Η Αγνη εχει δικιο ΟΛΟΣ ο κοσμος ειναι με τον ενα και μοναδικο πραγματικο βουλευτη που ειναι στην βουλη για το καλο τις πατριδας και αν θελετε κανετε δημοσκοπηση.
    Λυπαμε για το σημερινο σου αρθρο factorx.

 8. μαρικα avatar
  μαρικα 16/11/2011 11:52:52

  Να μην διαγραφει.

 9. papas avatar
  papas 16/11/2011 11:55:45

  Ε ας τον διαγράψουν!!! Ο κόσμος είναι μαζί του πάντως και στο φινάλε τα λέει όπως είναι!

  • factorx avatar
   factorx @ papas 16/11/2011 12:13:44

   Ερώτηση: Η ΝΔ δεν έχει φιλελεύθερους; Πρέπει λοιπόν να βγουν κι αυτοί να φωνάζουν να μην διαγραφεί ο Χατζηδάκης; Αυριο που θα πει ο Σαμαρά μην ψηφίζετε το τάδε νομοσχέδιο, οι ομάδα των πέντε θα έχει δικαίωμα να υπερψηφίσει;

   • man8os avatar
    man8os @ factorx 16/11/2011 12:19:31

    Οταν ο Σαμαρας θα ειναι κυβερνηση και θα προτεινει δικο του νομοσχεδιο δεν θα εχουν καμια δικαιολογια να μην το ψηφισουν.
    Εχει σχεση και με τον εισηγητη της πολιτικης η ψηφος εμπιστοσυνης.

   • torn avatar
    torn @ factorx 16/11/2011 14:02:11

    Έχει φιλελευθερους δούρειους ίππους που σε οποιαδήποτε κρίσιμη στιγμή χρειαστεί θα στηρίξουν την μνημονιακή πολιτική ακόμα και κόντρα στη γραμμή Σαμαρά.

   • Greek Voter avatar
    Greek Voter @ factorx 16/11/2011 14:03:03

    Υποβιβάζεις το θέμα.

    Δεν είναι σαν να μιλάμε για ένα απλό νομοσχέδιο.

    • factorx avatar
     factorx @ Greek Voter 16/11/2011 14:21:04

     Μήπως εσύ αναβαθμίζεις το θέμα σε κυρίαρχο;

 10. Περιπτερας avatar
  Περιπτερας 16/11/2011 11:56:59

  Αντί να ψάχνετε τη λύση ( που προφανώς πρέπει να την δώσει ο Καμμενος για να μην χρεωθεί τη διαγραφή του ο Σαμαράς) θα ήταν προτιμότερο να σχολιάσετε τις ενστάσεις του που τον οδηγούν στην καταψήφιση της κυβέρνησης Παπαδημιου… εκεί είναι το ζουμί…

  Έχουν βάση αυτά που καταγγέλλει ο Καμμενος τόσο καιρό? Εάν ναι ποιος είναι ο αντίλογος? Εάν όχι εύκολα τον διαγράφει το κόμμα …τόσο απλά!!!!

  • factorx avatar
   factorx @ Περιπτερας 16/11/2011 12:02:34

   Διαβάζεις το antinews; Η έκανες μια βόλτα για να στηρίξεις τον Καμμένο;

   • Περιπτερας avatar
    Περιπτερας @ factorx 16/11/2011 12:11:41

    Το antinews το διαβάζω Φακτορα…Tο antinews έχει πάρει θέση στις καταγγελίες Καμμενου…το antinews όμως εκφράζει απόψεις και δεν χαράζει την πολιτική του κόμματος. H αναφορά μου απευθύνεται στο κόμμα και όχι στο antinews…

    • factorx avatar
     factorx @ Περιπτερας 16/11/2011 12:21:13

     Να προσέχεις πως γραφεις λοιπόν.

 11. Attilas avatar
  Attilas 16/11/2011 11:58:41

  Με αυτά και με αυτά το κόμμα μας θα εισπράξει ενα μεγάλο 15% στις εκλογές.

  • Theoprovlitos avatar
   Theoprovlitos @ Attilas 16/11/2011 13:30:23

   Αν δεν ηταν μερικοι σαν τον Καμμενο το κομμα θα εισεπραττε 5%. Στο ανευ όρων ξεπουλημα και τις δολοπλοκιες η Μπακογιαννη και ο Μανος τα κατεφερνουν καλυτερα και χωρις καμμια αναστολη και τυψη.

   Δεν υπαρχει κανενας λογος να ψηφισει ο "κοσμος" (οι διαπλεκομενοι και οι παρατρεχαμενοι των τραπεζων και των εργολαβοεκδοτων δηλαδη) Φιλελευθερισμο-Β' διαλογης.

 12. Πητ avatar
  Πητ 16/11/2011 12:00:50

  Χτες είχατε ανάρτηση ότι δεν πρέπει να διαγραφεί ο Καμμένος γιατί βοηθάει τον Σαμαρά με τη στάση του και σήμερα λέτε ότι πρέπει να κάνει πίσω; Μ' αυτό τον τρόπο υπονομεύεις την αξιοπιστια του ίδιου σου του site.
  Δεν συμπαθώ τον Καμμένο, μια ζωή τον θυμάμαι όλο εφέ και φασαρίες χωρίς να καταλήγει πουθενά. Και τον θεωρώ περισσότερο μειονέκτημα παρά πλεονέκτημα για την ΝΔ. Αν όμως τώρα τον διαγράψει ο Σαμαράς το μόνο που θα πετύχει είναι αυτό που λέει ο κόσμος. Ότι συγκυβερνούν κι η ΝΔ κοροϊδεύει τον κόσμο.

  • factorx avatar
   factorx @ Πητ 16/11/2011 12:26:52

   Η χθεσινή πρόταση ήταν πρόταση διεξόδου. Αφου δεν ακούει κανένας γράφουμε καινούργια σήμερα

   • Πητ avatar
    Πητ @ factorx 16/11/2011 12:41:05

    Ο Καμμένος το είχε ήδη δηλώσει άρα αυτός που δεν ακούει είναι ο Σαμαράς. Δεν θα κλάψω για τη διαγραφή του χούφταλου που θέλει να είναι ακόμη βουλευτής αλλά αν συνεχίσει ο Σαμαράς να διαγράφει του πάντες και μάλιστα για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ όπως στην περίπτωση του Καμμένου μόνο ζημιά θα κάνει στη ΝΔ και στον εαυτό του. Και φυσικά ο χρόνος του, αν δεν έχει ήδη αρχίσει, σύντομα θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα.

    • factorx avatar
     factorx @ Πητ 16/11/2011 12:53:21

     Ξέρεις τι συζήτησαν χθες; Ή πληροφορείσαι μονομερώς; Εοπαναλαμβάνω: οχι δυο μέτρα και δυο σταθμά

 13. Μπαϊλντισμένος avatar
  Μπαϊλντισμένος 16/11/2011 12:04:32

  Ο Πάνος είναι παλιός ΟΝΝΕΔίτης και έχει περάσει και χειρότερα...
  Το όλο θέμα κάνει καλό και στους δύο (και στον ίδιο και στο Σαμαρά).
  Ο Πάνος δε θα ψηφίσει και θα διαγραφεί. Και βέβαια ο Βουλευτής δεν είναι πρόβατο, αλλά σε κορυφαίες επιλογές πρέπει να συντάσσεται με την απόφαση της ηγεσίας. Αλλοιώς δε θα μιλάμε για κόμματα αλλά για ευκαιριακές συνομοσπονδίες βουλευτών. Όπου ο καθένας θα ψηφίζει κατά το δοκούν. Μπορεί να είναι καλύτερο, δε ξέρω. Πάντως σήμερα μιλάμε για κόμματα. Οπότε, σ'αυτή την περίπτωση ο Πάνος μένει στην απόξω και είναι και μάγκας.
  Ο Σαμαράς βολεύεται γιατί δείχνει ότι, παρά τις αντιδράσεις στο κόμμα και την κοινοβουλευτική του ομάδα, πορεύεται με βάση το εθνικό καλό. Γι αυτό κι οι πασόκοι βάλανε το μουσουλμάνο να πει όχι. Για να 'χουνε κι αυτοί τον "Καμμένο" τους.
  Λίγο πριν τις εκλογές, στο κάλεσμα του Σαμαρά για "πανστρατιά" ή με αφορμή τη θετική ψήφο του Πάνου σε άλλο νομοσχέδιο, ο Πάνος επιστρέφει (αλά Λούκα) κι έχουμε και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο.
  Μη μασάτε.

  • noldor avatar
   noldor @ Μπαϊλντισμένος 16/11/2011 12:09:40

   Δηλαδή αυτά που γίνανε τα τελευταία δύο χρόνια και που γίνονται τώρα είναι "με βάση το εθνικό καλό";

   Εμάς ο "Καμμένος" μας είναι ο Καμμένος και των άλλων οι μουσουλμάνοι (για να μην πω τίποτα άλλο) και μεις συνεργαζόμαστε μαζί τους;

 14. axis avatar
  axis 16/11/2011 12:05:17

  Σε όλους εμάς τους υπόλοιπους μας αρέσει που η ΝΔ συμμετέχει σ' αυτή την κυβέρνηση; Από τη στιγμή όμως που έτσι αποφάσισε ο Πρόεδρός μας πρέπει όλοι μαζί να τον στηρίξουμε και να μην δίνουμε τροφή στους αντιπάλους μας και αφορμή στα κανάλια να μιλάνε για εσωτερικές τριβές στη ΝΔ.

  • man8os avatar
   man8os @ axis 16/11/2011 13:02:08

   Εαν δεν καταπνιγεται η μη ουσιαστικη διαφωνια ολοι θα θαυμαζουν την δημοκρατικοτητα μας. Και εφοσον δεν αμφησβητηται ο αρχηγος η διαφωνια δεν ειναι σημαντικη.

 15. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/11/2011 12:06:48

  Η διαγραφή θα είναι κρίμα και θα είναι λάθος. Θα ανοίξει δρόμο για αντιμνημονιακό κόμμα και θα διασπάσει την ΝΔ. Ο Καμμένος δεν μου δίνει την εντύπωση ότι θέλει αποστασίες. Μάλλον αγωνίζεται για αυτό που πιστεύει, και χωρίς να είμαι πολτικός παρατηρητής, ο λόγος του στο θέμα είναι συνεπής και σαφής, και τον τιμά αυτό. Το ότι τυχαίνει να συμφωνώ με αυτα που λέει είναι τριτεύον.

  • factorx avatar
   factorx @ archaeopteryx 16/11/2011 12:25:16

   Η διαγραφήν Χατζηδάκη δεν κάνει το ίδιο από την άλλκη πλευρά;

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ factorx 16/11/2011 12:28:45

    δεν ξέρω τόσα ντεσού, αλλά τον Χατζηγάκη τον έβλεπα πάντα σαν ...Μητσοτακικό. Εκείνη η ρίξη έγινε το 2009 με επιλογή Ντόρας. Αν ο Καμμένος είναι κρυπτο-αποστάτης της Ντόρας ή άλλου κόματος, αλλάζει. Απλά, εντυπώσεις.

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ factorx 16/11/2011 12:53:26

    Χατζηγάκη, ρὲ Φάκτορα, ὄχι Χατζηδάκη- αὐτὸς ἀκόμα μέσα εἶναι... Γλῶττα λανθάνουσα...

 16. Γιώργος avatar
  Γιώργος 16/11/2011 12:09:01

  Δεν συμφωνώ με τον ακραίο λόγο του Καμμένου, αλλά η διαγραφή του θα εκληφθεί ως μέσο τρομοκράτησης όσων βουλευτών διαφωνούν με τη παρούσα κυβέρνηση.
  Και με ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση είναι 90% ΠΑΣΟΚική, δεν καταψηφίζει μία κυβέρνηση ΝΔ.

 17. xzetta avatar
  xzetta 16/11/2011 12:10:25

  Επί της ουσίας ο Καμμένος δεν δηλώνει απλά ένα ξερό όχι - καταγγέλει κάποια σοβαρά πράγματα και κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται επί της ουσίας. Είτε κάποιος λοιπόν πρέπει να τον πείσει ότι δεν τρέχει τίποτα και συνεπώς θα πρέπει να αλλάξει επιχειρηματολογία γενικά, είτε να γίνει διερεύνηση των πραγμάτων. Δεν είναι δυνατό να γίνουν και τα δύο. Ανεξάρτητα από την ορθότητα της θέσης του, ωφείλει να είναι συνεπής - με την παρούσα κατάσταση λοιπόν καλώς αρνείται.

 18. ΑΙΟΛΟΣ avatar
  ΑΙΟΛΟΣ 16/11/2011 12:10:52

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ, ΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΓΑΠ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ..........

 19. Δραγουμης avatar
  Δραγουμης 16/11/2011 12:11:32

  Factora τα σχόλια των νεοδημοκρατων σε κάθε άρθρο που αναφέρει τον Καμμενο είναι η δημοσκόπηση που ψάχνεις .....

  • factorx avatar
   factorx @ Δραγουμης 16/11/2011 12:21:56

   Γιατί τον υποτιμάς τόσο; Οι 50 επαναλαμβανόμενοι ... φιλοκαμμενικοί εκπροσωπουν τον αντιμνημονιακό αγώνα;

 20. Mara avatar
  Mara 16/11/2011 12:13:02

  Oι φίλοι και οπαδοί της Ν.Δ. έχουν πρόβλημα με τον Καμμένο...???
  Οι φίλοι και οπαδοί της Ν.Δ. θα ήθελαν να ήταν ΟΛΟΙ σαν τον Καμμένο.
  Σίγουρα, και άλλοι βουλευτές διακατέχονται από τις ίδιες ευαισθησίες.
  Η διαφορά όμως με τους άλλους, είναι ότι ο Καμμένος ξεκίνησε ουσιαστικά μόνος του έναν αγώνα, για να ξεσκεπάσει τον ρόλο του Παπανδρέου, της οικογενείας του και της διεθνούς συμμορίας που ανήκει.
  Εδώ που έφθασαν τα πράγματα, γεννιέται σε πολλούς φαντάζομαι η απορία,
  εάν αυτά που καταγγέλει με στοιχεία τόσο καιρό ο Καμμένος, συντεταγμένα τα κατήγγειλε η Ν.Δ. , θα είμασταν τώρα σε αυτή την θέση???
  Την τυχόν διαγραφή του, ο κόσμος της Ν.Δ. δεν θα την δεχτεί.
  Η απώλεια θα είναι τεράστια και η επίδραση της στην ψυχολογία του κόσμου θα είναι πολύ τραυματική.

  • factorx avatar
   factorx @ Mara 16/11/2011 12:20:00

   Δηλαδή θες να μας πεις οτι ο αντιπαπανδρεικός αγώνας προσωποποιείται στον Καμμένο; Όλοι οι άλλοι είμαστε παπανδρεϊκοί

   • ΣΤΕΦΑΝΟΣ avatar
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ @ factorx 16/11/2011 12:43:49

    Φάκτορα, ισοπεδωτική λογική και η μία ισοπεδωτική λογική και η άλλη. Αν κρεμαστεί ο Καμμένος από τον αρχηγό, περιμένεις να ξανακούσεις στη Βουλή παρόμοιες αποκαλύψεις ή "μούγγα στη στρούγκα" (η σιωπή των αμνών); Στην τελική συμφωνώ, δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ, δεν κραυγάζουμε, δεν ασχημονούμε. Να σιωπούμε τελείως;

    ΣΤΕΦΑΝΟΣ
    ΚΕΡΚΥΡΑ

    • factorx avatar
     factorx @ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 16/11/2011 12:51:41

     Από που μαθαίνεις τι γίνεται στην Βουλή; Απο το ...Μέγκα; Της κ. Πόπης γίνεται αγαπητέ και ο Πάνος δεν είναι ο μόνος που διαμαρτύρεται. Κανείς άλλος όμως από τον πατριωτικό χώρο δεν προσπαθεί να φέρει σε δύσκολη θέση τον αρχηγό της

   • Mara avatar
    Mara @ factorx 16/11/2011 12:44:38

    Άν αυτό κατάλαβες... Τί να πώ τώρα εγώ?
    Τέλος πάντων..., επειδή είμαστε όλοι στην "τσίτα" τελευταίως, σε καταλαβαίνω.

    Το θέμα είναι αγαπητέ Φάκτορα ότι στην βουλή, ήταν και είναι ο μόνος βουλευτής που τα καταγγέλει.
    Δεν είδα κάνεναν άλλον από την Ν.Δ. να το κάνει.
    (νομίζω και ο Νικολόπουλος)
    Αυτό εννοούσα στο παραπάνω σχόλιο.    Το θέμα είναι, στην βουλή ποιός τα καταγγέλει????

   • Sackis avatar
    Sackis @ factorx 16/11/2011 13:09:04

    Μιλαει ομως επι της ουσιας και αυτο αξιζει!!!!!

 21. kapoios avatar
  kapoios 16/11/2011 12:15:28

  Ο Καμένος μπορεί απλά να μην παραστεί στην ψηφοφορία και το προβλημα θα λυθεί.

 22. Ήφαιστος avatar
  Ήφαιστος 16/11/2011 12:21:14

  Δρυός πεσούσης....

 23. Geros avatar
  Geros 16/11/2011 12:21:58

  Αμάν πια ! Έχετε αναγάγει τον Πάνο τον Καμένο σε κορυφαίο πρόβλημα της παράταξης . Σιγά τον ογκόλιθο της πολιτικής . Ο πρίγκιπας των αστήρικτων ισχυρισμών , ο βασιλιάς της συνωμοσιολογίας έχει γίνει στο site κάτι σαν οσιομάρτυρας. Στεναχωριέμαι όταν σκέφτομαι την βουλή της δεκαετίας του 70 και την συγκρίνω με την βουλή του σήμερα , τι κατρακυλα Θεε μου! Τέτοια κατάπτωσης που ακόμα και ημιμαθείς φωνασκούντες και κράζοντες σαν τον Καμένο φαντάζουν ως λύση.
  Να μην διαγραφει ούτε από το κόμμα ούτε από την κοινοβουλευτική ομάδα είναι η γνώμη μου , έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του και να παραμείνει στην θέση που τον εξέλεξε ο λαός. Αν επιτρέψουμε στους βουλευτές να μην είναι στρατιωτάκια του εκάστοτε προεδρου τότε και μονο τότε έχουμε ελπίδες να προσελκύσουμε στην πολιτική ανθρώπους πολύ μεγαλυτερου ειδικού βάρους από τον κύριο Πάνο Καμένο.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Geros 16/11/2011 13:11:01

   Μπράβο

  • Εύμηλος avatar
   Εύμηλος @ Geros 16/11/2011 13:39:51

   Συγχαρητήρια Geros για όσα είπες παραπάνω (16/11/2011 στις 12:21 pm).
   Ο μονίμως καταγγέλων αλλά ουδέποτε αποδεικνύων.
   Η κακή νεοδημοκρατική εκδοχή του Αδώνιδος. Με τη μόνη διαφορά ότι ο τελευταίος τηρεί τις αποφάσεις του κόμματός του.
   Αν δε μπορεί να λειτουργήσει προς το παρόν στα πλαίσια του κόμματος ας δώσει ο ίδιος τη λύση στο αδιέξοδο που αυτοεγκλωβίστηκε.

 24. Δαίμων avatar
  Δαίμων 16/11/2011 12:25:25

  Η ουσία της υπόθεσης είναι η ίδια η δανειακή σύμβαση. Και η άθλια προπαγάνδα των εκκωφαντικών φωνών της "ελίτ" μπλόκαρε την λογική μας. Απο την πρώτη στιγμή (της πρώτης δανειακής και του μνημονίου), έπρεπε ν'απαντήσουμε στην ερώτηση: Ξεχρεώνει ό (δολίως) καταχρεωμένος, και σχεδόν χρεωκοπημένος, με νέα δάνεια;
  "...στα 20 χρόνια ευημερίας, ωφελήθηκε οικονομικά η ελληνική ελίτ και όχι ο απλός λαός, ο οποίος είναι άκρως αμφιλεγόμενο αν κέρδισε κάτι από τον Ε.Ε. και την ευρωζώνη σε σχέση με αυτό που θα κέρδιζε εκτός ευρωζώνης! Η οικονομική ελίτ κέρδισε από τον υπέρογκο δανεισμό.' Από την ανάλυση του STRATFOR. Και παρακάτω: "Τα οικονομικά «πακέτα» από τη Γερμανία που υποτίθεται θα βοηθήσουν στη σταθεροποίηση του συστήματος αφήνουν άθικτη επί της ουσίας την ελίτ, ενώ το ακριβώς αντίθετο ισχύει για τους απλούς καθημερινούς εργαζόμενους, οι οποίοι υποφέρουν λόγω δραματικών απωλειών σε μισθούς, συντάξεις και καταστροφή της επαγγελματικής τους καριέρας!"
  Βεβαίως ο κ.Σαμαράς είναι αστός πολιτικός, και πολύ δύσκολα θα αντισταθεί στις πιέσεις του ευρωπαικού, αλλά και του ελληνικού κατεστημένου. Όμως οι θέσεις του για "σωτηρία" του πολιτικού συστήματος, φοβάμαι ότι θα ξεπεραστούν από την ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης, που θα φέρει την ελληνική κοινωνία στα όρια του ανεξέλεκτου.

 25. Γιώργος Γ. (ex GreekInLux) avatar
  Γιώργος Γ. (ex GreekInLux) 16/11/2011 12:26:21

  εσύ φαντάζομαι είσαι πρώην από τότε που βγήκε ο Σαμαράς αρχηγός εκτός αν λειτουργέις με διαφορά φάσης και το πήρες τώρα χαμπάρι...άντε στον Τσίπρα πατριώτη Ακροκόρινθε...φαντάζομαι ασπάζεσαι όλες τις πατριωτικές πολιτικές του περί λαθρομεταναστών, ιθαγένειας κλπ κλπ.

  • Γιώργος Γ. avatar
   Γιώργος Γ. @ Γιώργος Γ. (ex GreekInLux) 16/11/2011 12:54:33

   γιατί μήπως εσύ μπορείς να μου περιγράψεις ποιες είναι οι θέσεις του ΣΥΝ περί των υπολοίπων θεμάτων εκτός από ένα γενικόλογο και στείρο "όχι σε όλα"; Άκου...όσο και απογοητευμένος να είσαι με την τωρινή στάση Σαμαρά και ΝΔ είναι δύσκολο να γίνει πιστευτό ότι κάποιος αποχωρεί από Τσίπρα. Είναι σαν να λες ότι η προ Σαμαρά ΝΔ και ο ΣΥΝ είχαν ταυτόσιμες απόψεις την ίδια το κόμμα που μέχρι τώρα τον αντιπροσώπευε και να βρει την χαμένη του πολιτική έκφραση στις θέσεις στιγμή που ο Τσίπρας αποκάλεσε "αποτυχημένο" φόρα παρτίδα τον Καραμανλή στη βουλή.

  • Γιώργος Γ. avatar
   Γιώργος Γ. @ Γιώργος Γ. (ex GreekInLux) 16/11/2011 13:18:31

   γιατί μήπως εσύ μπορείς να μου περιγράψεις ποιες είναι οι θέσεις του ΣΥΝ περί των υπολοίπων θεμάτων εκτός από ένα γενικόλογο και στείρο "όχι σε όλα"; Άκου...όσο και απογοητευμένος να είσαι με την τωρινή στάση Σαμαρά και ΝΔ είναι δύσκολο να γίνει πιστευτό ότι κάποιος αποχωρεί από το κόμμα που μέχρι τώρα τον αντιπροσώπευε και βρίσκει την χαμένη του πολιτική έκφραση στις θέσεις Τσίπρα. Είναι σαν να λες ότι η προ Σαμαρά ΝΔ και ο ΣΥΝ είχαν ταυτόσιμες απόψεις την ίδια στιγμή που ο Τσίπρας αποκάλεσε "αποτυχημένο" φόρα παρτίδα τον Καραμανλή στη βουλή.

 26. Διογένης avatar
  Διογένης 16/11/2011 12:29:16

  Τίποτε δεν μπορεί να κάνει μεγαλύτερη ζημιά αυτή τη στιγμή στη ΝΔ και στο Σαμαρά, από τη στάση Καμμένου.

  Οι πάντες θα ήθελαν να μην συμμετάσχει η ΝΔ σε αυτή τη μεταβατική κυβέρνηση. Να μην την είχε προτείνει καν ο Σαμαράς. Δυστυχώς, αυτό έγινε. Μας μάτωσε και μας πληγώνει ακόμη. Κινδύνευσε μέχρι και η πίστη μας στο πρόσωπο του Σαμαρά. Ωστόσο, τα γεγονότα δείχνουν ότι ο Πρόεδρος έκανε απλώς ένα λάθος, που σίγουρα θα το βρίσκει μπροστά του συνέχεια, αλλά πιθανότατα δεν είχε δόλο.

  Από τη στιγμή όμως που το λάθος έγινε, χρειάζεται σωστή διαχείριση. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν Καμμένο να το παίζει περισσότερο πατριώτης, για τον απλούστατο λόγο ότι υπονομεύει ευθέως τον Πρόεδρό του.

  Δεν έχουμε να κάνουμε εδώ με έναν ΓΑΠ που δολίως έφερε τη χώρα στο Μνημόνιο, με αποτέλεσμα η αντίσταση προς αυτόν να είναι μονόδρομος. Έχουμε να κάνουμε με έναν Σαμαρά, που έσφαλε μεν σοβαρά στο θέμα της μεταβατικής κυβέρνησης, αλλά που δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να υπονομευθεί από τους βουλευτές του, και ειδικά από αυτούς που το παίζουν αντιμνημονιακοί (αλλά πιθανόν να είναι περισσότερο μνημονιακοί από όσους έχουν τουλάχιστον την ειλικρίνεια να εκφράζουν τη μνημονιακότητά τους).

  Η διαγραφή Καμμένου θα πλήξει αναμφίβολα, πολιτικά, το προφίλ του Σαμαρά, πιθανότατα όμως θα τον γλιτώσει από ένα φίδι στον κόρφο του.

  Όσοι και όσες μετά θελήσετε να υποστηρίξετε τον Καμμένο, αν τυχόν και κάνει κόμμα, προσέξτε να μην βρείτε στο δρόμο σας κανέναν καινούργιο Καρατζαφέρη, που έχει εγκλωβίσει ένα σωρό πατριώτες στο ψευτοπατριωτικό του κόμμα και τους έχει παρασύρει τώρα σε υποστήριξη, τελικά, του αντιπατριωτικού μνημονίου.

  Λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε! Μην πείθεσαι από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!

  Για εμάς είναι εύκολο να κάνουμε κριτική από έξω και να λέμε δεν στηρίζουμε. Όταν είσαι βουλευτής και όταν ο Πρόεδρός σου ξέρουμε ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ότι έχει ειλικρινά στο μυαλό του το συμφέρον της χώρας, δεν έχεις το δικαίωμα να του κάνεις τέτοια ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ υπονόμευση.

  Είναι σαν να θέλεις να κάνεις μια λάθος προσωρινή συνθηκολόγηση με τον εχθρό και ένας αξιωματικός σου να συνεχίζει να πυροβολεί την ώρα που είσαι σε συνθηκολόγηση. Τι τον κάνεις αυτόν; Σου κάνει καλό ή κακό; Φυσικά και σου κάνει κακό.

  Τα περί "συνειδήσεως" όσο τα ακούω τόσο πιο ύποπτη μου φαίνεται η στάση Καμμένου.

  Λυπάμαι, δεν μπορώ να τον πιστέψω. Αν είχε στριμώξει τον Κόκκαλη στην εξεταστική για τη Siemens, θα είχε ίσως το δικαίωμα στην αμφιβολία για τις προθέσεις του.

  Τώρα πια, η στάση του δεν επιτρέπει και πολλές αμφιβολίες για τις προθέσεις του.

  • Sackis avatar
   Sackis @ Διογένης 16/11/2011 13:32:24

   ΠΟΙΟΣ ΣΤΑ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΨΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΓΕΙΝΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;

 27. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 16/11/2011 12:35:02

  Σιγα μην ησουν ΝΔ,οψιμε θαυμαστη του συριζα και παρατριχα.

 28. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 16/11/2011 12:36:16

  Εμένα ο προβληματισμός μου είναι αλλού:ο συγκεκριμένος βουλευτής προέβη σε σειρά καταγγελιών με στοιχεία τα οποία εκ των εξελίξεων δεν διαψεύδονται. Το κόμμα εποίησε την "νήσσαν"...Σήμερα επαπειλείται η διαγραφή του για ποιό λόγο, επειδή στην ουσία εκφράζει δημόσια αυτό που έλεγε ο Α.Σ. μέχρι τα ξημερώματα της 14/11 ή μήπως η μαχητική του παρουσία ενοχλεί κάποιους "επαγγελματίες" της παράταξης;Κύριοι της Συγγρού, ξεκαθαρίστε θέσεις και στάση γιατί κοντεύουμε να πάθουμε "τετ-α-κέ".Εξ άλλου, Κυριακή κοντή γιορτή:αν δοθεί "υπογραφή" στις Βρυξέλλες, πάπαλα, τι να συζητάμε;

 29. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 16/11/2011 12:36:18

  Για να μην λένε διάφορα ορισμένοι φίλοι: Είχε υπογράψει ο Καμμένος την δηλωση των 5ο υποστηριξης της υποψηφιότητας Σαμαρά εναντίον της Ντόρας; Οχι. Είχε κάνει καμία δήλωση υπέρ του Σαμαρά τότε; Οχι. Απλώς περίμενε και όταν είδε πως βγήκε αρχηγός ο Σαμαρά έσπευσε να προσχωρήσει.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Αυτόνομος 16/11/2011 13:04:33

   Μάλλον δεν τα θυμάσαι πώς ακριβώς έγιναν! Στην αρχή στήριζε Ντόρα με τα δυο χέρια και μάλιστα είχε ζητήσει η εκλογή αρχηγού να μην γίνει από τη βάση! Στις 11 Νοεμβρίου το γύρισε, μετά την στήριξη Αβραμόπουλου στον Σαμαρά, που έγειρε την πλάστιγγα οριστικά υπέρ του νυν προέδρου. "Αφουγκράστηκε", λέει, τους ψηφοφόρους του στη Β΄ Αθηνών.

   http://www.protothema.gr/article/?aid=50914

   Να το πούμε μήπως "καιροσκοπισμό", σε απλά ελληνικά;

   Αγαπητοί φίλοι, μην ψαρώνετε από τον καθένα που το παίζει πατριώτης και μαχητικός. Κάτι πολύ σάπιο κρύβεται πίσω από τη στάση του Π. Καμμένου...

   Έρμε Σαμαρά, πού έμπλεξες! Καλά να πάθεις, όμως, για το συγκεκριμένο ζήτημα. Να δεις πόσο λάθος έκανες που πρότεινες και δέχτηκες τη μεταβατική κυβέρνηση.

   • Kώστας Θ. avatar
    Kώστας Θ. @ Διογένης 16/11/2011 14:45:19

    Έτσι έγιναν τα πράματα. Θυμάμαι τον Καμμένο να λέει στην τηλεόραση ότι, όταν συναντήθηκε με τα ντοράκια διαφώνησε στις προσωπικές επιθέσεις κατά Σαμαρά και έφυγε από το στρατόπεδο. Για να θυμούνται οι φίλοι
    συν-σαμαρικοί που τον υποστηρίζουν σήμερα τόσο έντονα.
    Τέλος πάντων όμως, ο Σαμαράς δεν μπορεί να κάνει ειδική μεταχείριση στον Καμμένο από τη στιγμή που διαφωνεί με μια σημαντική απόφαση του κόμματος.

 30. αναγνωστης avatar
  αναγνωστης 16/11/2011 12:37:21

  Διάβαζα τα σχόλια και εδώ και αλλού για το θέμα του Καμένου και απογοητεύτηκα. Ορισμένοι άφρονες χειροκροτητές μέχρι και κόμμα απέναντι στον Σαμαρά του προτείνουν να κάνει για να σώσει τον πατριωτισμό
  Ο πατριωτισμός δεν μονοπωλείται κ. Καμένο

 31. άγρυπνος Έλληνας avatar
  άγρυπνος Έλληνας 16/11/2011 12:39:12

  Αγαπητέ φάκτορα κάμφθηκες και συ... Μας εξωθείτε προς το ΚΚΕ. Δε μας αφήνετε περιθώρια.

 32. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 16/11/2011 12:41:07

  Τοπα δεν τοπα,στο τελος θα πλακωθουμε μεταξυ μας,γνωστη αδυναμια της ΝΔ να ξεφυγει απο την εσωστρεφεια,οσο για την διαγραφη Καμμενου,αν και διαφωνω πολλες φορες με το λεκτικο υφος του ανδρος,την θεωρω ακαιρη και ουτοπικη.

 33. Justice avatar
  Justice 16/11/2011 12:41:37

  Διεγράφη η Ντόρα, η οποία το επεδίωξε κιόλας, γιατί ψήφισε το πρώτο μνημόνιο.
  Θα διαγραφεί ο Καμμένος γιατί δεν θα ψηφίσει απεχθέστερο μνημόνιο.

  Κατηγορούσαμε τον Καρατζαφέρη, ως "δεκανίκι", γιατί ψήφισε το πρώτο μνημόνιο με το επιχείρημα ότι δεν θα έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις.
  Δικαιολογούμε τον Σαμαρά όταν λέει ακριβώς τα ίδια για να υπερασπιστούμε την αλλαγή πολιτικής.

  Δεν συγκυβερνούμε αλλά συμμετέχουμε και με τους δύο αντιπροέδρους του κόμματός μας και με στενότατους συνεργάτες του Προέδρου.

  Αυτά και άλλα πολλά πρέπει να τα δεχτούμε ελπίζοντας πως θα γίνει τι;
  Η Δευτέρα Παρουσία;

  Factorx, οι περισσότεροι που επιμένουμε να γράφουμε εδώ, και ας μην δημοσιεύονται όλα, ΝΔ πάλι θα ψηφίσουμε.
  Το θέμα είναι πως πλέον ούτε τις οικογένειές μας δεν μπορούμε να πείσουμε να κάνουν το ίδιο.

  • black avatar
   black @ Justice 16/11/2011 14:35:33

   +100000

  • Ιωάννης Γεωργαντάς avatar
   Ιωάννης Γεωργαντάς @ Justice 16/11/2011 15:27:01

   Justice ότι μα ότι πιο σωστό έχω διαβάσει. Ούτε τις οικογένειές μας. Ακούει κανείς;;;;;;;;;;;;;;;

  • factorx avatar
   factorx @ Justice 16/11/2011 15:53:20

   Είδες να δικαιολογούμε κανέναν για την συγκυβέρνηση; Διαβάζεις τι γράφουμε σε αλλεπάλληλα άρθρα, ή πετάς διάφορα για να δημιουργήσεις εντυπώσεις; Όσοι διαφωνούν με την πρακτική του Καμμένου δεν είναι πατριώτες; Και ποιοι είναι αυτοί που κατηγοροποιούν τους πατρώτες;

   • Justice avatar
    Justice @ factorx 16/11/2011 16:52:06

    "Πρέπει επιτέλους κάποιοι άσχετοι να το καταλάβουν. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, μόνο αν μετέχει βουλευτής άλλου κόμματος σε μια κυβέρνηση, συγκυβερνά. Στην προκειμένη περίπτωση συγκυβερνώντα κόμματα είναι το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ που βουλευτές τους μετέχουν στην μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου.

    Αν δηλαδή μετείχε ο Αβραμόπουλος στη νέα κυβέρνηση έχοντας την ιδιότητα του βουλευτή της ΝΔ, τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι στη συγκυβέρνηση μετέχει και η ΝΔ. Τώρα, η ΝΔ συνεχίζει να είναι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ας σταματήσουν λοιπόν να κατηγορούν για συγκυβέρνηση τη ΝΔ."
    Σε άρθρο του antinews γράφτηκε το ανωτέρω.

    Δεν έθεσα θέμα πατριωτισμού. Ο καθένας ξέρει για τον ευατό του πόσο πατριώτης είναι.

 34. karenin avatar
  karenin 16/11/2011 12:42:10

  Με βάση τα κριτήρια που ίσχυσαν στην διαγραφή Χατζηδάκη, η διαγραφή του Π. Καμένου πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ετσι οι δυο πλευρές καταγράφουν απο μια απώλεια.
  Το ερώτημα όμως είναι, αν αυτός είναι οσωστός τρόπος να εξισοροπεί τις τάσεις στην ΝΔ, ο Α.Σ.

 35. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 16/11/2011 12:44:17

  Πριν διαγράψει τον Καμένο να διαγράψει τον ηλιοκαμένο, τον υιο, τον αποτυχημένο υποψήφιο δήμαρχο και όλους τους άλλους που τον υπονομεύουν στα κρυφά και ας αφήσει τους αγωνιστές και τους πολεμιστές της παράταξης ήσυχους.

 36. NONOS avatar
  NONOS 16/11/2011 12:47:23

  Και ποιος σας ειπε οτι τα κομματα ειναι ιδιοκτησια του Σαμαρα η του Γαπ για να εκβιαζουν τις συνηδησεις των βουλευτων τους ωραια δημοκρατια εχουμε .Δηλαδη ο Σαμαρας που στηθηκαμε με τις ωρες και τον ψηφησαμε ,διεγραψε τη Ντορα που ειπε ΝΑΙ στο μνημονιο και τωρα θα διαγραψει τον Καμενο που θα πει ΟΧΙ αυτα δεν ειναι σοβαρα πραγματα κυριοι και μη κρυβεστε πισω απ το δαχτυλό σας,οσο πονα ο απλός ΝΔημοκρατης αυτη την παραταξη δε νομίζω να την πονούν οι διαφοροι Τραγακηδες που βγαινουν στα καναλια της διαπλοκης και εκτοξευουν απειλες,θα το πληρωσουν ακριβα ερχεται ο καιρός τους..........

  • Περιπτερας avatar
   Περιπτερας @ NONOS 16/11/2011 12:52:16

   Τραγακης? Ας γελάσω? Ένας ακόμα ογκόλιθος της πολιτικής. Κόσμημα για το κόμμα της ΝΔ… άσε μην το ανοίξω το στόμα μου….

 37. Aggelos avatar
  Aggelos 16/11/2011 12:48:53

  αν δεν θελει ο καμμενος να δυσκολεψει το Σαμαρα..

  Ας μην παει στη βουλη..απλο ειναι..
  λυσεις υπαρχουν..

 38. Ypatia avatar
  Ypatia 16/11/2011 12:50:30

  Το βασικό πρόβλημα του Καμμένου είναι οτι έχει δεσμευτεί ο Σαμαράς και η ΝΔ να υπερψηφίσουν τη Δανειακή Σύμβαση (εστω και αν ερθει χωρίς τα μετρα). Αυτό έχει 2 βασικά προβλήματα:
  1) Τα οσα εχουν συμφωνηθεί μεχρι τωρα για τη Δανειακή - 27/10 και τα οποια εχει δεμευτει να τα ψηφίσει η ΝΔ. χωρις προϋποθεσεις, δε διασφαλίζουν καθολου τα συμφεροντα της χωρας ουτε ότι την συνέχιση της ομαλης δανειοδότησης της χωρας. Το μονο που διασφαλίζει είναι οτι σε περιπτωση χρεωκοπιας της χωρας, θα μπορουν να βαλουν χερι στη δημοσια περιουσια και της πηγες ενεργειας για να αποζημιωθούν.
  2) Ακομα και αν η ΝΔ υπερψηφίσει μονο τη Δανειακή χωρίς τα μέτρα, και ακομα και αν εχει εχθει στη βουλη με 151, αλλα ψηφιστει με >180, θα θεωρηθει σαν παραχωρηση εθνικής κυριαρχίας (μερους ή όλου). (Και μαλιστα χωρις διασφαλιση της 'Ευρωπαϊκής Προοπτικής' για την οποία εχει προβλεφθεί το εν λογω αρθρο του Συνταγματος. ουτε φυσικα του εθνικού συμφεροντος). Ενώ αυτομάτος νομιμοποιει όλα τα χρεη και τα μνημονια που εχουν γινει ως τωρα.
  Άρα: Ο φόβος του ότι λιγο αφού υπογράψουμε (1-2 δοσεις μετα το πολυ), θα μας χρεοκοπήσουν γιατί αυτό θα τους συμφέρει πλεόν, και διοτι θα θελουν να δοσουν βαση στις υπολιπες χωρες της Ε.Ε., δεν είναι αβάσιμος θεωρώ. Ακομα και αν αυτό όμως δεν ισχύει, Είτε υπογράψουμε τη Δανειακή είτε όχι, είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Οπώτε, τουλαχιστον ας εχουμε αξιοπρεπεια (και Εθνική Κυριαρχία). Τουλάχιστον χαίρομαι που υπάρχει έστω και ένας Καμμένος στη ΝΔ να βάζει ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ το Ελληνικό Σύνταγμα, και τη λαϊκή βούληση (που ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ για να πάρει αυτές τις αποφάσεις). Όλα τα υπολοιπα είναι πατριωτικές κωρώνες.
  Αυτοι οι λογοι που ο Καμμενός καταψηφίζει ειναι παρα πολυ σοβαροι. Ας πάρει ο καθένας τις αποφάσεις του. Ο καθένας θα κριθεί κάποια στιγμή απο τον Ελληνικό λαό.
  ΥΓ: Η (μεταβατική;) κυβέρνηση αυτή, ΔΕΝ σχηματίστηκε σύμφωνα με τα οσα προβλεπει το Συνταγμα. Ερωτηση: Όποιος συμμετέχει στην παραβίαση του Συντάγματος τι είναι; Ολίγον προδότης; Για Χαρη συνθηκων ή ανωτερας βίας; Αστε παιδες... Η Ελλας και οι Ελληνες την έχουν πατησει άσχημα....

 39. ataktos avatar
  ataktos 16/11/2011 12:54:15

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4uSc3SdX-vk

 40. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 16/11/2011 12:56:03

  Ρὲ παιδιά, ρὲ παιδιά, ὑπάρχει καὶ τὸ σχέδιο "θεία Λούκα"- ρηλάξ, τέηκ ἲτ ἤζυ! Οἱ ἄλλοι καὶ διαγράφονται καὶ ξεγράφονται, ὁ Καμμένος τὸ πολὺ-πολὺ νὰ διαγραφεῖ- προσωρινῶς. Ρηλάααααξ....

 41. μητσος καρδιτσα avatar
  μητσος καρδιτσα 16/11/2011 12:56:03

  εκανε που εκανε υποχωρηση ο σαμαρας για να γινει αυτη η κυβερνηση. δε μπορουσε τουλαχιστον να θεσει βετο για να μην συνεχιζουν να ειναι στην κυβερνηση καποιοι απο τους πρωταιτιους της καταστοφης? ειναι δυνατον να ειναι σε αυτη την κυβερνηση ο παπακωνσταντινου? ο παγκαλος αντιπροεδρος?
  ο αποτυχημενος βενιζελος υπουργος οικονομικων? και πολοι αλλοι.
  38 ειναι απο το πασοκ. και ζηταει ο σαμαρας να στηριχτει αυτο το εκτρωμα?
  μπραβο στον πανο καμμενο. αξιος. αν τον διαγραψει ο σαμαρας εχει υπογραψει και το πολιτικο του τελος ταυτοχρονα.

 42. Wolf avatar
  Wolf 16/11/2011 12:57:52

  Ο κος Καμμένος και τώρα και στο πρόσφατο παρελθόν έχει δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση, ότι στηρίζει και εμπιστεύεται τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά.
  Τώρα τι συμβαίνει αίρει την εμπιστοσύνη του και τη στήριξή του?
  Είναι απλά τα πράγματα και το ερώτημα ένα: ο Καμμένος δεν είναι Χατζηγάκης -που κατευθύνεται από τρίτα κέντρα-, ή έχει εμπιστοσύνη λοιπόν στον Πρόεδρο, ο κος Καμμένος και κάθε βουλευτής ή στέλεχος της ΝΔ ή δεν έχει?
  Και μέχρι σήμερα τουλάχιστον ο Σαμαράς δεν έχει δείξει δείγματα ότι δεν πρέπει να του έχουμε εμπιστοσύνη.
  Το ερώτημα είναι απλό, κε Καμμένο!!!

  • man8os avatar
   man8os @ Wolf 16/11/2011 14:22:13

   Εσυ εμπιστευεσαι τον ΠΑΓΚΑΛΟ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ?

 43. sawas avatar
  sawas 16/11/2011 12:58:17

  Όχι στα δυο μέτρα και δυο σταθμά ή τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη, ιδού η απορία!!!

  Η άποψη μου είναι να αφήσει τους βουλευτές του ελεύθερα να εκφραστούν. Θεωρώ πως η κυβέρνηση Παπαδημου θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης από ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ και μερικούς από την ΝΔ. Επίσης δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι υπονομεύει την κυβέρνηση από την στιγμή που συμμετέχει ενεργά σε αυτή και από την άλλη πραγματοποιεί τη φανερή ¨δημοσκόπηση¨ ποιος είναι με ποιον το οποίο εξυπηρετεί τον λαό.

  Εδώ που τα λέμε το κυβερνώ αλλά δεν συγκυβερνώ είναι τόσο περίπλοκη-δυσκολοχώνευτη όσο και η στάση που πρέπει να κρατήσει η ΝΔ για τον Καμμενο.

  Εναλλακτικά ο ΑΣ να το κάνει όπως με την Κατσέλη: σήμερα δεν είσαι, αύριο είσαι!!!!!!

 44. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/11/2011 13:00:16

  Ο Σαμαρας πληρωνει το οτι δεν διαχωρισε εγκαιρα τις θεσεις του απο τους εξαλλους.
  Οι εξαλλοι εβαλαν απεναντι ενα ολοκληρο κομματι της ΝΔ και απαιτουσαν να φυγει παρα τα περι σφουγγαριου που ειπε ο προεδρος.
  Εδω μεσα υπηρξαν πολλα ατομα που ενεκριναν μεχρι και τον ξυλοδαρμο του Χατζηδακη απο τους ταραχοποιους.
  Ο Καμμενος εφ οσον παραβιασει τη κομματικη πειθαρχια πρεπει να διαγραφει.

  • man8os avatar
   man8os @ ψυχραιμια 16/11/2011 14:23:32

   Εσυ βαλτος εισαι και επενδυεις στ διαλυση της ΝΔ και την αποτυχια Σαμαρα

 45. vildanden avatar
  vildanden 16/11/2011 13:00:21

  Δεν είμαι και ιδιαίτερος οπαδός του Καμμένου, αλλά τουλάχιστον μπορώ να του αναγνωρίσω μια συνέπεια λόγων / έργων τα τελευταία δυο χρόνια. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τη Νέα Δημοκρατία και τον Σαμαρά. Σε άλλο άρθρο (http://www.antinews.gr/2011/11/14/133508/) είχα θέσει δυο ερωτήματα για τη συμμετοχή της Ν.Δ. στην κυβέρνηση Παπαδήμου και στα οποία δεν πήρα απάντηση, τα επαναλαμβάνω εδώ για όσους ενδιαφέρονται:

  1) Ακόμα και τρεις μήνες να κάτσει η κυβέρνηση του Παπαδήμου, δε θα κλιθεί στο διάστημα αυτό να ψηφίσει προϋπολογισμό για το 2012; Στον προϋπολογισμό αυτό δε θα ληφθούν υπόψη όσα μέτρα έχουν ήδη εφαρμοστεί το 2011 και παραπίσω (έκτακτες εισφορές, τέλος ακινήτων, κτλ). Τον προϋπολογισμό αυτόν δε θα τον ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία και, αν γίνουν εκλογές τον Φεβρουάριο, δε θα τον εφαρμοσεί (αφού τον ψήφισε εξαρχής);

  2) Αν ο Παπαδήμος δεν πάει σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου και αν η ΝΔ άρει την υποστήριξή της στην κυβέρνηση τότε δε θα έχει ήδη ο Παπαδήμος αρκετή υποστήριξη για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης; Η Νέα Δημοκρατία θα δικαιούται να ζητήσει εκλογές – αλλά πώς θα κάνει “υποχρεωτική” τη διεξαγωγή τους όταν δεν το έχει καταφέρει εδώ και ένα χρόνο;

 46. GIANNIS HALKIDIKH avatar
  GIANNIS HALKIDIKH 16/11/2011 13:05:23

  ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 800.000 ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΠΕΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΛΥΠΗΘΩ ΠΟΛΥ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

 47. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 16/11/2011 13:11:06

  Kαλύτερα ν΄ανεξαρτοποιηθεί ο ίδιος και να διευκολύνει τον πρόεδρο!

  • Απλή σκέψη avatar
   Απλή σκέψη @ Απλή σκέψη 16/11/2011 13:14:09

   ή να παραιτηθεί από βουλευτής.

   • man8os avatar
    man8os @ Απλή σκέψη 16/11/2011 14:24:27

    Και γιατι να τα κανει αυτα?

 48. ganasta avatar
  ganasta 16/11/2011 13:13:37

  Θα στενοχωρηθώ αν διαγραφεί ο Πάνος.
  Στο κάτω- κάτω θα μπορούσε να λειτουργήσει και σαν βαλβίδα εκτόνωσης για μέρος της βάσης.
  Από την άλλη όμως σε τόσο κρίσιμα ζητήματα πρέπει να στηρίζουμε τις επιλογές του Προέδρου.
  Πάνο κάνε πίσω. Όλοι θα το καταλάβουμε!

  • man8os avatar
   man8os @ ganasta 16/11/2011 14:26:01

   Την αξιοπρεπεια ποιος θα του την δωσει πισω?
   Δεν μπορει να κανει πισω, και ειναι πολυ θετικο οτι ο προεδρος δεν μιλησε ως τωρα για διαγραφη. Η κατασταση μπορει να λυθει χωρις κανεις να παρει κοστος.

 49. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΑΛΑΣΙΝΟΣ avatar
  ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΑΛΑΣΙΝΟΣ 16/11/2011 13:28:15

  Φόρτσα Πανο μην ακους κανενα

 50. factorx avatar
  factorx 16/11/2011 13:29:21

  Ποια είναι η ουσία; Φήμες...δημοσιεύματα. Στοιχεία υπάρχουν;

 51. Παύλος avatar
  Παύλος 16/11/2011 13:31:27

  Είναι η Νέα Δημοκρατία συντεταγμένο κόμμα με αρχηγό και όργανα ?
  Αν ναι ο καθένας βουλευτής οφείλει να καταθέτει τις απόψεις-διαφωνίες του στα όργανα ή στον αρχηγό και εκεί να λύνονται οι διαφορές. Αυτή η κατάσταση με τον κάθε βουλευτή να κάνει του κεφαλιού του πρέπει να σταματήσει. Διαφωνείς με τις επιλογές του αρχηγού ή των οργάνων............Υποβάλεις την παραίτηση σου.
  Πατριώτης λένε ο Καμμένος. Άρα ο Σαμαράς προδότης.........Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

  • man8os avatar
   man8os @ Παύλος 16/11/2011 14:27:39

   Μηπως ειναι φασιστικη αυτη η πρακτικη?
   Σε μια πραγματικα δημοκρατικη παραταξη για μη ουσιωδη θεματα μπορουν να συνυπαρχουν διαφωνουντες και να ψηφιζουν συμφωνα με την πεποιθηση τους, οπως συμβαινει στην Αμερικη

 52. photoaenaon avatar
  photoaenaon 16/11/2011 13:34:50

  ΠΟΡΤΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ, ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ.
  ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΘΕΤΟΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΟΣΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ ΛΥΡΑΤΕΣ ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ. ΟΛΗ Η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.

  • man8os avatar
   man8os @ photoaenaon 16/11/2011 14:28:43

   Νομιζω οτι παραλογιζεσαι. .Κανεις δεν αμφησβητησε τον Σαμαρα.

 53. PAPADIMOS PM avatar
  PAPADIMOS PM 16/11/2011 13:39:28

  Πόσους διέγραψε έως τώρα ο ΓΑΠ? 5
  Πόσους διέγραψε έως τώρα ο ΣΑΜ? 5
  Με τον Καμμένο 6. Άντε πήρε .....κεφάλι. Την εξουσία θα την παραδώσω μόνο σ' αυτόν που θα διαγράψει τους περισσότερους διαφωνούντες με την πολιτική μου.....
  Λουκάς Παπαδήμος.

 54. Βεντούζα avatar
  Βεντούζα 16/11/2011 13:50:47

  Πιστεύω πως, όπως έγραψα και παραπάνω, δεν πρέπει να διαγραφεί, αλλά τελικά θα διαγραφεί. Το δυστύχημα είναι πως παραμένουν ακόμη οι Αβραμόπουλος, Κούλης, Αρούλης, Μίλτος, Σιούφας, Σουφλιάς και διάφορα άλλα παρτάλια και σάψαλα. Κόψτε το το σχίλιο όπως κάνατε και την προηγούμενη φορά που έβαλα κατά των ίδιων.

 55. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 16/11/2011 13:51:40

  Αυτά υποστηρίζουν οι φίλοι του Καμμένου; Να διώξουμε τον Σαμαρά;

 56. Γιάννης Γ. avatar
  Γιάννης Γ. 16/11/2011 13:54:22

  Όταν σε προηγούμενη ανάρτηση έχετε επισημάνει πως το παρόν ιστολόγιο στηρίζει ιδέες και όχι πρόσωπα, είναι ανακόλουθο να επιπλήττεται σε αυτή την ανάρτηση η επιμονή του κυρίου Καμμένου με γνώμονα το παραταξιακό συμφέρον, υιοθετόντας ρητορική εσωκομματικών τακτικισμών. Οι ιδέες, οι θέσεις και ο λόγος του, εκφράζουν στο ακέραιο τον πατριωτικό χώρο και περί αυτού δεν χρειάζεται καμία δημοσκόπιση. Επιπλέον, φράσεις όπως «μα έρχεται σε δύσκολη θέση ο πρόεδρος!», απλώς ενισχύουν την ήδη υπάρχουσα αλγεινή εντύπωση. Δηλώνω κι εγώ υποστηρικτής του κυρίου Κρανιδιώτη, αλλά αυτές τις τελευταίες μέρες η στάση του κυρίου Καμμένου έδειξε ποιοι είναι στις δύσκολες ώρες τα πραγματικά παλικάρια που εμμένουν στις θέσεις και τις ιδέες τους, χωρίς να κοιτούν αρχηγούς, προέδρους, φύλαρχους ή ομαδάρχες.

  • factorx avatar
   factorx @ Γιάννης Γ. 16/11/2011 14:04:52

   Εμείς δεν ταυτίζουμε τον πατριωτικό χώρο με τον Καμμένο. Υπάρχουν κι άλλοι πατριώτες - και σε αυτό είναι η διαφωνία μας. Στη μονοπώληση του πατριωτισμού για επικοινωνιακούς λόγους

 57. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 16/11/2011 13:59:13

  Αν το αντιλαμβάνομαι σωστά, ο κ. Καμμένος είναι ο μόνος αγωνιστής, πατριώτης, λεβέντης και παλληκάρι και όλοι οι άλλοι στη Ν.Δ. από τον Πρόεδρό της, μέχρι τους Βουλευτές της, έχουν παραδώσει το πνεύμα, υποστείλει τις σημαίες και υπαναχωρήσει από τις θέσεις τους;
  Να γιατί το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει τη χώρα τριάντα χρόνια.
  Γιατί στη ΝΔ ο καθείς επιμένει στους προσωπικούς του εγωϊσμούς και τις προσωπικές του στρατηγικές, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχει στο κόμμα.
  Προφανώς και οι θέσεις του κ. Καμμένου είναι σεβαστές.
  Ομως, Πρόεδρος της Ν.Δ. εξελέγη ο κ. Σαμαράς και αυτός έχει την ευθύνη να καθοδηγεί και να δεσμεύει στο κόμμα.
  Και ξέρει περισσότερα και από εμάς και από τον κ. Καμμένο.
  Και η επιλογή του κ. Σαμαρά θα κριθεί εκ του αποτελέσματος και όχι εν βρασμώ ψυχής.

  • Περιπτερας avatar
   Περιπτερας @ Κώστας Ροδινός 16/11/2011 14:23:02

   Κύριε Ροδινε, ποιος είπε ότι ο Καμμενος είναι ο μόνος αγωνιστής, πατριώτης στη ΝΔ? Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί ακόμα που ενστερνίζονται τις θέσεις του Καμμενου. Το ότι ο Καμμενος έχει εκφράσει τις θέσεις του κυρίως μέσα από τη βουλή και το διαδίκτυο δεν τον συνιστούν πλειοδότη του πατριωτισμού… Μακάρι όμως να έβγαιναν και άλλοι από το βήμα της βουλής με τις απόψεις του Καμμενου. Μετά από πολύ καιρό ο Καμμενος εμφανίστηκε σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, μέχρι σήμερα το πολύ να εύρισκε βήμα σε κανένα έξτρα ή κόντρα …τα λεγόμενα του δεν άρεσαν στα κανάλια της διαπλοκής υποθέτω …Πιστεύετε ότι ο Καμμενος θα είναι ο μοναδικός που δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην μεταβατική κυβέρνηση? Το ζήτημα είναι εάν οι καταγγελίες Καμμενου έχουν ελεγχτεί ως βάσιμες ή όχι από το κόμμα. Εάν δεν είναι βάσιμες τότε θα έπρεπε να έχει διαγράφει προ πολλού εάν είναι όμως τότε….

  • man8os avatar
   man8os @ Κώστας Ροδινός 16/11/2011 14:31:31

   Η προσωπικη ηθικη του καθενος δεν χωραει εκπτωσεις. Δεν ειναι τακτικισμος η προσωπικος σχεδιασμος αλλα ενα συστημα αξιων που δεν μπορουμε να παρακαμπτουμε η να ιυοθετουμε αλα καρτ.

 58. ΜΠΑΜΠΗΣ avatar
  ΜΠΑΜΠΗΣ 16/11/2011 13:59:19

  Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙ ΠΑΣΤΟΚ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.
  ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΩΡΙΜΟ ΦΡΟΥΤΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ.
  Ε ΛΟΙΠΟΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗ ΦΩΦΗ ΤΟΥ ΠΑΣΤΟΚ Η ΤΟΝ ΜΙΛΤΟ ΤΗΣ Ν.Δ.΄
  ΣΕΒΑΣΘΕΙΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑΛΛΑ ΜΜΕ.
  ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΑΧΟΛΙΑ ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΧΟΛΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

 59. factorx avatar
  factorx 16/11/2011 14:02:11

  Μου αρέσει που είσαι σταθερός στις απόψεις σου. Μετά το 2004 που έπαψες να ψηφίζεις ΝΔ τι ψήφιζες; ΣΥΡΙΖΑ, ή ΛΑΟΣ;

  • johnnythespecs avatar
   johnnythespecs @ factorx 16/11/2011 14:52:59

   Σωστόοοςςςς!!!

  • BellaDonna avatar
   BellaDonna @ factorx 16/11/2011 22:09:22

   Αντε και ψήφιζε ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ , το θέμα προφανώς δεν είναι αυτό, αλλά σχολιάζετε επ' αυτού κι επικριτικά μάλιστα..
   Αμφισβητείτε τα λεγόμενα του/της Greek Ninja σχετικά με τη πόσο επηρέασε η στάση του προέδρου της ΝΔ το μέσο ψηφοφόρο της;
   Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας δικαιούται να έχει προφανώς την άποψη του, δεν καταλαβαινω όμως γιατί απαντάτε σα να θίγεστε προσωπικά..

 60. Φυγόκεντρος avatar
  Φυγόκεντρος 16/11/2011 14:02:17

  Οι φωνές του Καμένου είναι χρήσιμες γιατί ουσιαστικά φτιάχνουν εξισορροπιστικό προφίλ για τον Αντώνη και δυναμώνουν έτσι το διαπραγματευτικό του στάτους στην Ευρώπη, αλλά μέχρι τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.
  Ο Αντώνης κόντυνε ένα σκαλί για να σώσει τη χώρα, ο Πάνος ας κοντύνει δύο.

 61. papas avatar
  papas 16/11/2011 14:07:13

  Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι τελικά υπάρχει ελευθερία άποψης τουλάχιστον σε τέτοια σοβαρότατα ζητήματα ή επειδή η "γραμμή" του κόμματος λέει υπογράψτε την παράδοση της χώρας για να "σωθούμε" πρέπει να σκύψουν το κεφάλι όλοι και να πούνε ναι αλλιώς να φύγουν....γιατί γι αυτό πρόκειται και αυτά περι σωτηρίας και να βγούμε απ το αδιέξοδο ας τα αφήσουμε, το είδαμε το έργο όλοι μας ξέρουμε πλέον τι παίζεται. Ας2 σηκώσει ανάστημα και ο Σαμαράς και όλοι, πότε θα δούμε καποιους που ο κόσμος εμπιστεύτηκε να βγαίνει και να τα λέει με το όνομα τους? Ολοι στη μούγκα και στην παπαρολογία? εδω χανόμαστε τι άλλο θα πρέπει να δώσουμε στους τοκογλύφους εγκληματίες, τα σπίτια μας? τις γυναίκες και τα παιδιά μας? Ας φανούνε οι κύριοι κύριοι "άρχοντες" στο ύψος των περιστάσεων έστω την ύστατη στιγμή, γιατί μετά θα είναι αργά, ήδη είναι δλδ...

 62. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 16/11/2011 14:09:14

  Ὑποτίθεται ὅτι φιλοδοξεῖτε νὰ ἐκπροσωπήσετε τὸ καινούργιο καὶ ὑγιές ἔναντι τοῦ παλαιοῦ καὶ σεσηπότος, καὶ φεῦ! λογοκρίνετε τὴν ψῆφο ἑνὸς βουλευτῆ, ποὺ τυχαίνει νὰ εἶναι συνεπὴς στὶς ἐδῶ καὶ δυὸ χρόνια διακηρύξεις σας!

  Περιμένετε πραγματικὰ νὰ σᾶς σεβασθεῖ γιὰ τοῦτο ὁ ἀνεξάρτητα καὶ ὄχι κομματικὰ σκεπτόμενος πολίτης;

 63. ΜΠ avatar
  ΜΠ 16/11/2011 14:10:56

  Καλές οι κομματικές γραμμές αλλά υπάρχουν και όρια. Όταν διακυβεύεται το μέλλον της πατρίδας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δεν υπάρχουν πατριώτες με το ζύγι. Αυτό θα έπρεπε να το ξέρουν όλοι στην παράταξη. Κατά συνείδηση ψήφο εμπιστοσύνης Πρόεδρε. Δώσε το παράδειγμα. Δεν την θέλουμε την κυβέρνηση αυτή. Ο Φλεβάρης είναι ΠΟΛΥ μακριά για Εκλογές. Ελευθέρωσε την ημερομηνία των εκλογών και καταψηφίστε. Είναι ΠΟΛΥ μεγάλη η παγίδα που μας έριξαν. Φύγε όσο είναι νωρίς. Εκλογές τώρα. Κυβέρνηση παρωδία δεν θέλουμε. Άλλα μέτρα δεν αντέχουμε. Εάν βγούμε στους δρόμους με την οργή μας για το ξεπούλημα μας και την υποδούλωσή μας, δεν θα ξεχωρίζουμε το χρώμα του κόμματος. Θα είναι ή μνημόνιο ή ελευθερία.

 64. Πεταλάς Σάββας avatar
  Πεταλάς Σάββας 16/11/2011 14:16:49

  Φακτορά να με συγχωρείς αλλά το παιχνίδι παίζεται όπως ακριβώς τα λέει ο Καμμένος... Το ερυώ δεν σώζεται με τίποτα γιατί η Γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει να τυπώσει χρήμα ή να εκδώσει ευρωομόλογο.... Όλο το σκηνικό στήθηκε από την Αμερική με τον Καρπαζοεισ-ΠΡΑΚΤΟΡΑ Jefry ώστε να πέσει η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου και να επανέλθει η παγκόμσια ζήτησε δολαρίου... Μόνο έτσι θα μπορέσει η Αμερική να αναχρηματοδοτήσει με τα 2,5 δις ευρώ το τεράστιο εξωτερικό της χρέος μέσα στο 2012.... Αφού η Ελλαδίτσα έπαιξε το παιχνίδι των Η.Π.Α. τώρα γιατί πρέπει να μας ξεσκίσουν και οι Γερμανοί...???? ΕΛΕΟΣ η συμφωνία της 26 Οκτωβρίου δεν μπορεί να ισχύσει και το ξέρουν όλοι.... Υ.Γ. Αν το σχέδιο του Σαμαρά είναι να πούμε ναι υπολογίζοντας ότι η συμφωνία ούτως η άλλως δεν θα προχωρήσει εντάξει αλλά ήδη η βαρωνία θα τον έχει κοντύνει ...... στο ύψος του Καρατζαφύρερ.....

 65. factorx avatar
  factorx 16/11/2011 14:18:59

  Συμφωνω. Αλλά ένας βουλευτής θα το αποφασίσει αυτό;

  • Κοινὸς νοῦς avatar
   Κοινὸς νοῦς @ factorx 16/11/2011 15:01:59

   Νὰ γίνουν περισσότεροι.

  • ΜΠ avatar
   ΜΠ @ factorx 16/11/2011 16:35:52

   Ακριβώς, να γίνουν περισσότεροι ! Έρχεται λαίλαπα για τη Χώρα και τους πολίτες της και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο Α.Σ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ, ΜΕ ΤΗ ΣΚΙΩΔΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΠ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΑΠΟΨΕ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ. ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ. ΚΑΤΑΨΗΦΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΕΙΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ. ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. !!!!!!!!!

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ ΜΠ 16/11/2011 17:12:11

    ῾Ο ἈΣ πρέπει ν᾿ ἀκούση τήν ὁργισμένη φωνή ὄχι μόνο τῆς βάσης τῆς ΝΔ ἀλλά ὁλόκληρου τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ, καί νά γίνη ὁ ἨΓΕΤΗΣ!

    Ἔχω ἐμπιστοσύνη καί στόν ΠΚ καί στόν ἈΣ. Βρεῖτε τήν λύση καί μήν μᾶς ἀναγκάζετε νά παίρνωμε τό μέρος τοῦ ἑνός ἤ τοῦ ἄλλου, ὈΧΙ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ τώρα!

 66. ontense7 avatar
  ontense7 16/11/2011 14:19:10

  ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΜΕΝΟ ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ.ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

 67. TopGunZ avatar
  TopGunZ 16/11/2011 14:21:09

  Για να δούμε, ένας πολιτικός παίρνει δύσκολες αποφάσεις και λέει πράγματα που δεν αρέσουν, από θέση ευθύνης πάντα, και ένας δεύτερος λέει αυτά που θέλει να ακούσει ο κοσμάκης από ασφαλή απόσταση. Χμμμ... κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει...σαν δυο χρόνια πίσω κάτι...

 68. factorx avatar
  factorx 16/11/2011 14:35:32

  1. Αν ο Καμμένος έβγαινε και δήλωνε οτι διαφωνεί πλήρως με την στήριξη της κυβέρνησης (όπως γράφουμε εμείς εδώ ημέρες τώρα) αλλά παρόλα αυτά διαφυλάττοντας την ενότητα του κόμματος θα πειθαρχήσει στις αποφάσεις του αρχηγού του, δεν θα διαφύλαττε το κύρος του. Δεν θα υπήρχε το ίδιο αποτέλεσμα; Εδω είναι η διαφωνία μας για όποιους επιμένουν να μην καταλαβαίνουν. Εκτος αν ο κ. Καμένος θέλει να ξεκινήσει μόνος του την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού πυροδοτώντας ανεξέλεγκτες καταστάσεις

  2. Για κάποιους που αμφισβήτησαν προηγουμένως την στάση μας λέγοντας εύκολα λόγια εμείς δηλώσαμε ήδη "χαιρετίσματα στην εξουσία". Μερικοί άλλοι αντέχουν να μην είναι στην Βουλή;

  • Περιπτερας avatar
   Περιπτερας @ factorx 16/11/2011 14:43:25

   Ως προς το ένα ΟΧΙ. Γιατί τότε θα θύμιζε Βασουλα, Λιντζερη και όλο τον πασοκικο συμφερτό που πριν τις ψηφοφορίες βροντοφώναζαν την αντίθεση τους και στο τέλος ψήφιζαν υπερ. Αυτούς τότε γιατί τους κράζαμε? Τι διαφορετικό έκαναν από αυτό που προτείνετε?

   • factorx avatar
    factorx @ Περιπτερας 16/11/2011 14:47:52

    Με συγχωρείς, αλλά καταλαβαίνεις τι γράφω;

    • Περιπτερας avatar
     Περιπτερας @ factorx 16/11/2011 14:53:40

     Τι διαφορετικό γράφεις από αυτό που γράφω και εγώ? Να δηλώσει ξεκάθαρα την διαφωνία του αλλά να δώσει στο τέλος ψήφο εμπιστοσύνης για την ενότητα του κόμματος? Δεν το έκαναν και οι γνωστοί πασοκοι αυτό?

 69. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 16/11/2011 15:05:55

  Παραθέτω και εδώ τα χθεσινά μου σχόλιά μου για το θέμα Καμμένου:

  Σε κορυφαίο ζήτημα εθνικής μάλιστα επιλογής που κάνει το κόμμα με ανάληψη μάλιστα τεράστιου ρίσκου από τον ίδιο τον αρχηγό του κόμματος (ας μην κρίνουμε εδώ την επιλογή) ένας βουλευτής διαφοροποιείται καίρια. Σε περίπτωση που, όπως ισχυρίζεστε ότι διαπιστώνετε, η στάση του συμπλέει με τη γνώμη των ψηφοφόρων του, τότε καλώς κάνει και δεν παραιτείται, οφείλει όμως να ανεξαρτητοποιηθεί. Αν πάλι νιώθει ότι δεν έχει τη στήριξη των ψηφοφόρων του, οφείλει να παραιτηθεί. Από τη στιγμή πάντως που η ΝΔ υιοθέτησε τη στάση της μεταβατικής κυβέρνησης σωτηρίας υπό τον Παπαδήμο, ενώ ο Καμμένος εκ των προτέρων, και εντίμως, είχε καταστήσει σαφές ότι μια τέτοια επιλογή τον ξεπερνούσε σε επίπεδο πολιτικό, αξιακό και συνειδησιακό, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να αποχωρήσει, έστω και πρόσκαιρα, από τη ΝΔ βάζοντας την προσωπική του πολιτική αξιοπρέπεια πάνω από όλα.
  Ξέρετε, η συνείδηση, οι ηθικές αξίες, το καθαρό βλέμμα και τα λοιπά καμιά φορά έχουν και προσωπικό κόστος. Ειδάλλως κινδυνεύουν να μείνουν έπεα πτερόεντα, στη θαλπωρή μάλιστα του βουλευτικού θώκου…

  Κοιτάξτε ακόμα τι μπορεί να προκύψει από τη στάση Καμμένου με έναν απλό παραγωγικό συλλογισμό:

  α) Ο Καμμένος είναι “Έλληνας που εκφράζει κάθε πατριώτη με τις θέσεις του”.
  β) Ο Καμμένος δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.
  γ) Ο Σαμαράς θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.
  Άρα ο Σαμαράς δεν “εκφράζει κάθε πατριώτη με τις θέσεις του”.

  Και κάπου εκεί οι παπαγάλοι του συστήματος βρίσκουν πάτημα και αρχίζουν να αποδομούν το πλέον συνεκτικό και ενωτικό στοιχείο που διακρίνει τον αρχηγό της ΝΔ, το πατριωτικό του πρόταγμα δηλαδή. Και αρχίζει ο χορός…

  Για μένα ο Καμμένος έπρεπε ήδη να είχε να ανεξαρτητοποιηθεί. Χθες.

 70. 13 avatar
  13 16/11/2011 15:07:59

  Πολύ καλή τοποθέτηση.Ο Καμμένος να βάλει λίγο νερό στο κρασί του, αν αγαπάει το σύνολο και πάνω απ' όλα τον πρόεδρο.Αν δεν στηρίξει ο Καμμένος το πρόεδρο τώρα, σε αυτές τις επιλογές που δεν θα περίμενε κανένας απο τους νεότερους ψηφοφόρους, ποιός θα τον στηρίξει... Τα παιδιά με το "φώς" και το "φίλαθλο" στο χέρι...? Οι παλιότεροι και καθαρότεροι μες στο κόμμα πρέπει να σκεφτούν με ωριμότητα και προς ώρας να κάνουν πέρα την οργή, γιατί η οργή είναι ο ποιό άσχημος σύμβουλος.Σαμαρά παιδιά δεν θα ξαναβρούμε εύκολα, τέτοιοι πολιτικοί περνάνε μία φορά στα 50 χρόνια....

  • axis avatar
   axis @ 13 16/11/2011 15:39:48

   Πολύ σωστά. Πριονίζουμε από μέσα τον Σαμαρά μέχρι να πέσει. Και μάλιστα ενώ έχουμε ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο. Κι αφού ο Καμμένος στηρίζει τον Σαμαρά και του κάνει τέτοια ζημιά τόσες μέρες στα κανάλια σκέψου τι έχει να περιμένει ο Πρόεδρος από αυτούς που δεν τον στηρίζουν. Έχω πει πολλές φορές ότι η ΝΔ υστερεί πολύ ως κόμμα μπροστά στο ΠΑΣΟΚ. Ο κάθε βουλευτής-βαρώνος κάνει και λέει ό,τι πιστεύει ο ίδιος αδιαφορώντας για την κομματική πειθαρχία, για τον αντίκτυπο στα ΜΜΕ και τη ζημιά που κάνει στο κόμμα. Κατόπιν όλοι εμείς παρακαλάμε τον εκάστοτε αρχηγό να μην τον διαγράψει και καταλήγουμε να έχουμε καταστάσεις τύπου 2007-9 που 2-3 βουλευτές διέλυσαν την παράταξη. Άμα είναι να ξανακυβερνήσει η ΝΔ με τέτοιες καταστάσεις και να τραβήξει κι ο Σαμαράς ό,τι τράβηξε ο Καραμανλής από Παυλίδη κλπ καλύτερα να αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ να κυβερνάει γιατί μάλλον δεν είμαστε άξιοι ως κόμμα να κυβερνήσουμε τον τόπο. Πολύ κρίμα...

 71. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 16/11/2011 15:08:34

  Ἀγαπητέ φάκτορα, ἔχεις ἄδικο. Εἶναι καιρὸς οἱ βουλευτὲς νὰ ἀρχίσουν νὰ ἐκπροσωποῦν τὸν λαό καὶ ὄχι τὸ κόμμα τους.

  Ἂν ἡ ΝΔ διαφωνεῖ μὲ τὶς ἀπόψεις Καμμένου, νὰ τὸν διαγράψει. Ἂν ὅμως συμφωνεῖ, νὰ τὸν ἀφήσει νὰ ψηφίσει κατὰ συνείδησιν. Τὰ ὑπόλοιπα εἶναι προφάσεις ἐν ἁμαρτίαις.

  • factorx avatar
   factorx @ Κοινὸς νοῦς 16/11/2011 15:13:56

   1, αυτό ήταν χθες: Ψήφος ανοχής ή ψήφος εμπιστοσύνης; http://www.antinews.gr/2011/11/15/133666/

   2. σήμερα το ζήτημα είναι: διατηρείται η ΝΔ ως συντεταγμένο κόμμα εν όψει τον κατακλυσμιαίων αλλαγών που έρχονται ή όχι; Η θέση μας είναι από καιρό υπ της ανασυγκρότησης της ΝΔ. Αλλά αυτό δεν θα γίνει με το μπαιράκι άλλων;

   3. Μόνος του ο Πάνος τα οδήγησε ως εδώ. Μπορουσε να το διαχειριστεί διαφορετικά όπως έγραψα και προηγουμένως.

   • noldor avatar
    noldor @ factorx 16/11/2011 15:19:46

    Ποιες είναι οι κατακλυσμιαίες αλλαγές που έρχονται; Δεν πρέπει να γνωρίζουμε;

   • Κοινὸς νοῦς avatar
    Κοινὸς νοῦς @ factorx 16/11/2011 15:24:14

    Ἀντιγράφω ἀπὸ τὸ ἄρθρο "ψῆφος ἀνοχῆς ἢ ψῆφος ἐμπιστοσύνης":

    ουδείς βουλευτής της Ν.Δ. πρέπει να υποχρεωθεί στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
    αν μερικοί βουλευτές επιθυμούν, για λόγους αρχής ή συνείδησης, να καταψηφίσουν την κυβέρνηση, να τους επιτραπεί να το πράξουν!Όχι μόνο επειδή, κατά το Σύνταγμά μας, ο βουλευτής έχει απεριόριστη ελευθερία γνώμης και ψήφου, αλλά επειδή κάτι τέτοιο ενισχύει την μέχρι σήμερα αντίθεση του Προέδρου της Ν.Δ. στο μνημόνιο. Ενισχύει και τη διαπραγματευτική του θέση για το μέλλον.

    Αὐτὴ εἶναι ἡ σωστή θέση. Μὴν τὴν ἀλλάζετε.

 72. factorx avatar
  factorx 16/11/2011 15:08:35

  Οι πασόκοι ψήφιζαν για το αν θα μείνουν στην κυβέρνηση ή οχι. Το ίδιο είναι;

 73. takis400 avatar
  takis400 16/11/2011 15:46:52

  φακτορα αυτο το στυλακι στις απαντησεις σου,ειναι το προβλημα της ΝΔ εδω και τριαντα χρονια,οσο για τον αρχηγο μας,ελειψει αλλου και με τον τρομο οτι μπορει να ειναι η ντορα εγινε αρχηγος,μη μας λες οτι εχει το αλαθητο,πατριωτισμο ναι ,εξυπνος ναι,σωστος και σταθερος στις αποψεις του ναι,αλλα αφηστε την αγιογραφηση,παντα φιλικα και χωρις ιχνος αντιπαραθεσης,ευχαριστω.

  • Lampros avatar
   Lampros @ takis400 16/11/2011 16:08:01

   +10000
   Factora, πολύ ειρωνία βλέπω στα σχόλιά σου.

 74. Δραγουμης avatar
  Δραγουμης 16/11/2011 15:54:43

  Αντωνη εμεις ειμαστε που τρεξαμε και σε ψηφισαμε πριν 2 χρονια!

  μην κανεις το λαθος σημερα

  προσωπικα αν διαγραψεις τον Πανο ειναι για εμενα αυτο κοκκινη γραμμη...

 75. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 16/11/2011 16:15:00

  Σαμαράς και Καμμένος έχουν τις ίδιες πατριωτικές απόψεις...όμως:

  Η κατάσταση για τον Σαμαρά είναι lose-lose:
  -αν τον διαγράψει γίνεται συμβιβασμένος πλέον κατ' εξακολούθηση, άρα ποιες διαπραγματεύσεις κλπ μας υπόσχεται...
  -αν δεν τον διαγράψει, δεν μπορεί να επιβάλει την κομματική γραμμή και θα τον φάνε τα φερέφωνα του ΜΕΓΚΑ,ΣΚΑΙ...

  Η κατάσταση για τον Καμμένο ειναι win-win:
  -αν διαγραφεί, γίνεται πόλος έλξης αντιμνημονιακών δυνάμεων...
  -αν δε διαγραφεί, περνά τη σκληρή γραμμή του και συγκρίνεται με τον Σαμαρά που στα δύσκολα συμβιβάστηκε...

  Η λύση είναι ΜΙΑ...σεβασμός στη διαφορετική γνώμη του Καμμένου...και μη συγκρίνετε τώρα τον Καμμένο με το διεφθαρμένο κομματικό σάψαλο...

 76. noname avatar
  noname 16/11/2011 16:25:04

  Δεν καταλαβαίνω τι θέλει να αποδείξει ο Καμμένος με αυτό το πείσμα! ο Σαμαράς έχει αποδείξει ότι δεν κωλώνει ! το ξανά αποδεικνύει και με το θέμα της υπογραφής...προς τιμήν λοιπόν του Σαμαρά αν διαγράψει τον Καμμένο μόνο από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Εγώ ξέρω ότι στα κόμματα υπάρχει πολιτική γραμμή τα άλλα όλα είναι κινησεις μπουρδο-εντυπωσιασμού που με αφήνουν παγερά αδιάφορο.

  • 13 avatar
   13 @ noname 16/11/2011 21:16:28

   Πολύ σωστά...

 77. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 16/11/2011 16:32:12

  Μόνο άσχετοι πολιτικά και επιπόλαιοι δεν καταλαβαίνουν οτι το antinews προσπαθεί να σώσει τον Καμένο και από την διαγραφή. Ορισμένοι ας αφήσουν τις πατριωτικές ομπρέλες μπας και ανασάνει λίγο το μυαλό τους.

 78. Μουζούρης avatar
  Μουζούρης 16/11/2011 16:37:18

  Σεβαστές οι αντιρρήσεις του Πάνου Καμμένου, τις έχει εκφράσει αναλυτικά το τελευταίο διάστημα και είναι γνωστές σε όλους όσους παρακολουθούν. Αλλά τη στιγμή που η ΝΔ αποφασίζει συντεταγμένα να στηρίξει αυτή τη μεταβατική κυβέρνηση ώστε να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της χώρας, να λάβει την έκτη δόση και να προχωρήσει τη διαδικασία απομείωσης του χρέους, δεν μπορεί να δημιουργείται προς τα μέσα (αλλά και προς τα έξω) η εικόνα ότι είναι σκορποχώρι. Επομένως πιο σωστό είναι να απομακρυνθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα, χωρίς να σημαίνει αυτό και διαγραφή του από το κόμμα. Η χώρα έχει πολλά και πιο σημαντικά προβλήματα από αυτό.

 79. Gerasimos avatar
  Gerasimos 16/11/2011 16:42:04

  Σωστό το κείμενο του φάκτορα, σεβόμαστε τη διαφορά απόψεων, εδώ όμως είναι κρίσιμο ζήτημα επιβίωσης της χώρας. Τα κόμματα είναι συντεταγμένοι οργανισμοί, όχι αθροίσματα βουλευτών. Ο κος Σαμαράς ας αφαιρέσει τα κοινοβουλευτικά καθήκοντα από τον Πάνο Καμμένο μέχρι να πάμε σε εκλογές, και ας συμμετέχει εκεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Εκτός και αν οι επιδιώξεις του είναι άλλες.

 80. Δ.Φ. (ανιδεος) avatar
  Δ.Φ. (ανιδεος) 16/11/2011 16:55:41

  Αν στις Θερμοπυλες δεν ηταν ο Λεωνιδας και οι 300, αλλα η ΝΔ του σημερα επειδη θα εκανε ο καθε ενας του κεφαλιου του δεν θα υπηρχε Ελλαδα.
  Ο Καμμενος σιγουρα εχει την γνωμη και την αποψη του, αλλα η πειθαρχια ειναι υψηστο αγαθοι αν θες να κερδισεις τον πολεμο και οχι τη μαχη η τις εντυπωσεις.

 81. ΑΙΟΛΙΚΟΣ avatar
  ΑΙΟΛΙΚΟΣ 16/11/2011 17:21:25

  Ευχαριστω για το κοψιμο !!!!!

 82. ελλι avatar
  ελλι 16/11/2011 17:23:19

  Δηλαδή δεν επιτρέπεται σε κανένα να έχει διαφορετική άποψη και να την εκφράζει ακόμη κι αν είναι σωστή, αν τη δεδομένη στιγμή αντιτίθεται στη γραμμή του κόμματος; Και αφου ο κος Σαμαράς δεν συγκυβερνά όπως επιμένει ο ίδιος, αλλά αυτό που έγινε ήταν μια λύση ανάγκης, και η πραγματική του επιθυμία ήταν να γίνουν το συντομότερο εκλογές, γιατί να έχει πρόβλημα με τον κο Καμμένο που στην ουσία λέει το ίδιο πράγμα, ότι δηλαδή μία μεταβατική κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, αλλά μια κυβέρνηση με εντολή από το λαό! Αν ο Σαμαράς δεν επιμείνει στην γραμμή που ξεκίνησε θα απομακρυνθεί από το λαό και τα ποσοστά του θα κατακρυμνηστούν.
  Μπορεί αυτό να ήταν και το κόλπο του ΓΑΠ για να διαλυθεί και η ΝΔ, γιατί πήγαινε για αυτοδυναμία και αυτό δεν το θέλουν ούτε οι 'έξω". Θέλουν αποδυναμωμένα κόμματα και κυβερνήσεις συνεργασίας που στην παραμικρή διαφωνία τους με τη συμφωνημένη 'γραμμή' να μπορούν να τις "ρίχνουν" !

 83. Oliver avatar
  Oliver 16/11/2011 17:24:25

  Καλό θα ήταν να πέσουν λίγο οι τόνοι. Η χώρα περνάει από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της και η Αξιωματική Αντιπολίτευση έκανε υπέρβαση προκειμένου να ανακτηθεί μέρος της διεθνώς χαμένης αξιοπρέπειας μας. Θα πρέπει και ο Καμμένος να κανει την υπέρβαση του. Αν δεν τον εκφράζει η πολιτικη της NΔ ας κανει στην ακρη για λιγο και οχι να πυροδοτεί εντάσεις που διαλυουν τη συνοχή της παράταξης.

 84. Γ.Γεωργιου avatar
  Γ.Γεωργιου 16/11/2011 17:24:51

  Πολυ καλα τα λεει ο Καμενος! Οι καταγγελιες του κατα του Παπακωνσταντινου και η αρνηση του Προεδρου της Βουλης και παρ' ολιγον Πρωθυπουργου Πετσαλνικου για διερευνηση των καταγγελιων,δεν συγκινουν κανενα στη ΝΔ ; Η αρνηση του να ψηφισει το καταπτυστο Μνημονιο,τιμα την παραταξη και τις αξιες του Λαου μας ! Ας σταματησουμε λοιπον στο ονομα της κοματικης πειθαρχιας,να φιμωνουμε φωνες σαν του Καμενου και του καθε Καμενου,που τιμα την ψηφο του πολιτη και της χωρας μας ! Ευγε Πανο και αν σε διαγραψουν ατομα σαν τον Τραγακη,να ξερεις οτι αυτον και πολλους αλλους φραγκοκωλους της ΝΔ,τους περιμενει η εξοδος για το σπιτακι τους πολυ συντομα !

 85. one avatar
  one 16/11/2011 17:38:38

  Αγαπητέ φάκτορα με όσους Νεοδημοκράτες, που μπορούν και σκέφτονται, έχω μιλήσει συμφωνούμε στο ότι αν διαγραφεί από τη ΝΔ ο Καμμένος δεν θα ξσαναψηφίσουμε ποτέ πια ΝΔ. Οι υπόλοιποι βουλευτές της ΝΔ (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) απλά φοβούνται μην χάσουν τα 10.000 το μήνα (ζεστά) και κάνουν την πάπια... Ευχαριστώ

 86. Μάρκος avatar
  Μάρκος 16/11/2011 17:40:10

  "Όμως, δεν είναι ο μόνος αντιμνημονιακός! Ούτε ο μοναδικός πατριώτης. Και αγωνίζονται και άλλοι κατά της διαπλοκής."

  Τι λέτε ρε; Με τα λόγια; Το ποιος είναι αντιμνημονιακός ή πατριώτης, αποδεικνύεται με τις πράξεις κύριοι, όχι στα λόγια. Δεν είδα κανέναν να τιμά τη ψήφο του, όπως ο Καμμένος. Όταν θα πάρει στις Εκλογές, αν του επιτρέψει ο κ. Τραγάκης-θεέ μου κατάντια-να μείνει στο κόμμα, 250 χιλιάδες σταυρούς στη Β' Αθηνών, τότε να δούμε τους δήθεν πατριώτες τι θα κάνουν....

 87. Αλεξανδρος avatar
  Αλεξανδρος 16/11/2011 17:51:09

  Αχμμμμ ειπα να αγιασω λιγες μερες αλλα δεν,.,. σε καθε περιπτωση ολη αυτη η συζητηση γινεται εξ αιτιας τις μεταβολης της θεσης της Ν.Δ τις τελευταιες 10 ημερες, αυτου του ειδους η μεταβολη ΣΑΦΩΣ και εχει παρενεργειες και διαφωνιες μιας και αλλαγη στασης δεν εχει εξηγηθει επαρκως κατα τη γνωμη μου απο το Σαμαρα.Πως μπορεις να λες οτι στηριζω μια κυβερνηση με 5 στελεχη (2 αντιπροεδροι!!!!) , ΑΛΛΑ δεν συγκυβερνω...πληρης ΑΣΑΦΕΙΑ....απο την αλλη ο Καμμενος και ο καθε Καμμενος σαφως και δεν κατεχει το αποκλειστικο προνομιο πατριωτισμου στη παραταξη ουτε το αλαθητο ασφαλως.Ομως μη ξεχναμε οτι μεχρι και στα δικαστηρια εχει παει ως κατηγορουμενος απο την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ G.A.P International s.a και αυτο ο κοσμος του το πιστωνει...Τωρα Φακτορα το να συζηταμε περι ΄΄δημοσκοπησεων΄΄ για το θεμα Καμμενου νομιζω οτι ειναι εντελως ανεδαφικο ολοι μας λιγο πολυ εχουμε αισθηση του τι γινεται εκει εξω περαν του φορουμ...Ουδεις Ασφαλτος (οπως ειπε και η Λαιδη Αντζελα Δημητριου) ουτε ο Σαμαρας!

 88. Andreas avatar
  Andreas 16/11/2011 18:27:16

  Η ΝΔ πρέπει να κινηθεί συντεταγμένα σε αυτό το εθνικής σημασίας θέμα. Αν ο Καμμένος επιμένει πρέπει να έχει την ίδια αντιμετώπιση που είχαν ο Κιλτίδης και ο Χατζηγάκης. Επιτέλους τα κόμματα βασίζονται στο καταστατικό τους και όχι στο πόσες φορές βγαίνει ο κάθε βουλευτής/στέλεχος στα κανάλια και στο πόσους σταυρούς παίρνει.

 89. Polemistirios avatar
  Polemistirios 16/11/2011 18:31:46

  Για να καταλάβω δηλαδή.
  Αυτά που λέει ο Πάνος είναι ή δεν είναι σωστά?
  Υπάρχει κάποιος που διαφωνεί ως προς τα λεγόμενα του?
  Εδώ και 2 χρόνια δεν έχουμε δει όλη αυτή την διαπλοκή που θέλει προδοτικά να ξεπουληθεί η χώρα μέσω του μνημονίου 1-2-3-4 κλπ?
  Η δανειακή σύμβαση (για όποιον την έχει διαβάσει) είναι μια ληστρική σύμβαση?
  Τα τοκοχρεολύσια που πληρώνουμε είναι τοκογλυφικά?
  Το δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις δεν είναι ψέμα επειδή στην πραγματικότητα πρέπει να πληρώσουμε τους τοκογλυφικούς τόκους στους δανειστές μας?
  Αν τα παραπάνω τα θεωρείτε σωστά, αν τα λέγατε και δημόσια τότε θα υπονομεύατε τον Σαμαρά?
  Μήπως ο Σαμαράς θα έπρεπε και παρά τις πιέσεις των εταίρων μας, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, να αποσυρόταν από αυτή την συγκυβέρνηση «έκτρωμα» απαιτώντας εδώ και τώρα εκλογές?
  (αν είχε παραμείνει σταθερός σε αυτή την γραμμή την άλλη Κυριακή θα είχαμε εκλογές και την ταπείνωση της Jefroπολιτικής)
  Τι θα του έκαναν δλδ οι Ευρωπαίοι?
  Κοιτάξτε πως υπαναχώρησαν στο θέμα της υπογραφής.
  Και πως τα χρήματα επαρκούν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου (εκεί που τελείωναν στις 15 Σεπτεμβρίου) !!!
  Αυτοί πρέπει να φοβούνται εμάς και όχι εμείς αυτούς.

 90. one avatar
  one 16/11/2011 18:32:37

  Ορίστε...
  1. "Οι εμπνευστές του εσωκομματικού πολέμου κατά του Καμμένου Κυριάκος και Κωστής. Και αυτοί, όπως και ο Άρης, μέχρι χθες περίμεναν ότι ο Καμμένος θα διαγραφεί από όλα τα όργανα της Νέας Δημοκρατίας. Τελικά πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι.
  2. Πανηγύριζε χθες ο Άρης για τη σχεδόν σίγουρη διαγραφή του Καμμένου από τη Ν.Δ. Στις τηλεφωνικές έρευνες που παίρνει ο Σπηλιωτόπουλος για τη Β' Αθηνών, ο Καμμένος προηγείται σε όλες!

 91. Diasimos avatar
  Diasimos 16/11/2011 18:38:19

  Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα για να μιλάμε για την λύση του

 92. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 16/11/2011 18:50:09

  ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΟΧΙ ΤΩΡΑ!
  ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ!
  ΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΗΡΩΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!
  ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ!
  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΔΑΞΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ!

 93. Bloody_Ofelia avatar
  Bloody_Ofelia 16/11/2011 19:04:49

  Για μισό λεφτό ρε παιδιά γιατί μου φαίνεται τινές τσιμπούν πολύ άσχημα στο παραμύθι περί "ακομμάτιστων". Τί θα πεί αυτό το νεφελώδες .. πρώτα η χώρα, στο τέλος τα κόμματα; Δλδ πώς το χετε φανταστεί; Τα κόμματα ενσαρκώνουν μια ιδεολογία και χαράσσουν μια πολιτική. Χωρίς αυτά, κράτος δε στήνεται, αποφάσεις δε λαμβάνονται, ευνομούμενη κοινωνία, δεν ύπάρχει. Δεν αντιλαμβάνομαι αυτή τη συστηματική προσπάθεια του "ιδεολογικού πολτού". Τα κόμματα υπάρχουν και πρέπει να υπάρχουν και θα υπάρχουν. Και σε όποιον δεν αρέσει η μία ή η άλλη απόφαση του κόμματός του, μένει μέσα και δίνει μάχη να την αλλάξει. Δεν την παραχωρεί κανενός.
  Το τυράκι του Μέγκα περί... ακομμάτιστων αγανακτισμένων το είδατε. Τη φάκα, όχι;

  • Μπαμπης avatar
   Μπαμπης @ Bloody_Ofelia 17/11/2011 02:21:44

   Δηλαδή με το συμπάθειο για το φίλο που υπογράφει Βατατζής,αν δεν είναι η άποψη του παραπάνω ο ορισμός του ''ιδεολογικού πολτού''τότε τί είναι?Η διάψευση της άποψης σας βρισκεται λίγο παραπάνω από αυτές τις αράδες.

 94. Bloody_Ofelia avatar
  Bloody_Ofelia 16/11/2011 19:09:30

  και κάτι ακόμη. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι οι διαγραφές είναι άδικες όταν δεν έχει υπάρξει ζύμωση εντός του κόμματος και επιβάλλεται ενός ανδρός η αρχή. Όταν όμως η πλειοψηφία των Βουλευτών , μετά από διάλογο στα όργανά τους, συντάσσεται με μία απόφαση, όσοι πράττουν αλλιώς, φυσικά και πρέπει να διαγράφονται. Δεν ξέρω τί θα γίνει με Καμμένο, αλλά λογική η διαγραφή του. Αλλιώς θα υπήρχαν κι άλλες διαρροές. Δε νομίζω ότι είναι ο μοναδικός που διαφωνεί με την κυβέρνηση- έκτρωμα τούτη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.