#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/07/2012 11:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η λύση είναι κατώτερη εγγυημένη σύνταξηΑνοίγει για τα καλά το θέμα της εξεύρεσης τρόπων για να εξοικονομηθούν τα 11,5 δις που απαιτούνται, κι ένας από τους τρόπους αυτούς είναι να γίνουν κάποιες περικοπές σε συντάξεις. Με δεδομένο ότι για την κυβέρνηση αποτελεί κόκκινη γραμμή οποιαδήποτε περικοπή συντάξεων των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων, ο κλήρος πέφτει στις υψηλές συντάξεις, στα λεγόμενα «ευγενή ταμεία» και σε όσους συνταξιούχους παίρνουν διπλές συντάξεις.

Αν είναι, όμως, να διασωθούν οι συντάξεις των 600 ευρώ, αν είναι τα περήφανα γηρατειά να μη δούν το μηνιαίο ποσό που παίρνουν να περικόπτεται πρέπει να γίνουν και θυσίες σε όσους έχουν τη δυνατότητα.

Μια από τις εισηγήσεις που έχει κάνει το ΚΕΠΕ και που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας είναι να μπει πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις των ευγενών ταμείων καθώς σήμερα είναι στα 2.700 ευρώ. Επίσης, οι εισηγήσεις κάνουν λόγο για την κλήση 150.000-200.000 συνταξιούχων να επιλέξουν έως το τέλος του χρόνου ποια από τις δύο κύριες συντάξεις που λαμβάνουν θα περικοπεί. Σήμερα διπλές συντάξεις λαμβάνουν κυρίως οι γιατροί του ΕΣΥ (που συμμετέχουν ταυτόχρονα και σε δεύτερο ασφαλιστικό φορέα), οι μηχανικοί (ΤΣΜΕΔΕ και Δημόσιο), οι δικηγόροι (Ταμείο Νομικών και διάφορα άλλα Ταμεία όπου απασχολούνται ως νομικοί σύμβουλοι), οι πανεπιστημιακοί αλλά και οι πολιτικοί που συνήθως έχουν κρατήσεις από δύο συνταξιοδοτικούς κύριους φορείς. Ακόμα και οι χήρες λαμβάνουν διπλή σύνταξη σε περίπτωση που εργάζονταν (τη δικιά τους και μέρος του συζύγου τους).

Φυσικά κι αυτό είναι αδικία καθώς οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι πλήρωναν κανονικά τις εισφορές τους και στα δύο ταμεία.

Τα ενδεχόμενα που προτείνονται για τις περιπτώσεις των διπλών συντάξεων είναι δύο: είτε να τεθεί πλαφόν στο ύψος και των δύο συντάξεων είτε να ζητηθεί από τους δικαιούχους να διαλέξουν ποια σύνταξη επιθυμούν να λαμβάνουν, που είναι και το πιθανότερο ενδεχόμενο.

Εμείς στο antinews πολύ πριν από τις πρώτες εκλογές, είχαμε επισημάνει το πρόβλημα με τους συνταξιούχους και είχαμε κάνει την εξής πρόταση. Κατώτατη εγγυημένη σύνταξη πάση θυσία.

Ελπίζουμε η κυβέρνηση να διάβασε την πρότασή μας διότι είναι κορυφαίο θέμα για την κοινωνική συνοχή της χώρας να μην πληγούν άλλο οι απόμαχοι της ζωής.

Γράφαμε λοιπόν τότε:

Σήμερα στο ΙΚΑ η κατώτερη σύνταξη είναι 486 ευρώ και η ανώτερη είναι 2770 ευρώ, τεράστια η διαφορά και δείχνει και την κοινωνία των δύο άκρων που στήνεται σιγά – σιγά. 

Η λύση είναι κατώτερη εγγυημένη σύνταξη

 Να μην μπορεί δηλαδή κάποιος να έχει χαμηλότερο από 600 ευρώ εισόδημα ώστε και να είναι σε θέση να ζήσει με σχετική αξιοπρέπεια και να μπορεί να πληρώσει τα χαράτσια που του έχουν επιβληθεί.

Και πώς θα μπορούσε να βρει τα λεφτά που θα απαιτηθούν, θα ρωτήσει, φυσικά, κάποιος.

Σε περιπτώσεις ανθρώπων που ζουν με 480 ευρώ δεν μπορεί να λες από πού θα βρεθούν τα λεφτά. Πρέπει να βρεθούν, αλλιώς οδηγούμε χιλιάδες συνταξιούχους στην εξαθλίωση και στο ψάξιμο των σκουπιδιών. Και φυσικά κανείς δε θέλει να δει τον πατέρα, το θείο, τον παππού, το φίλο να ψάχνει στους σκουπιδοτενεκέδες.

Τα απαραίτητα κονδύλια θα μπορούσαν λοιπόν θα μπορούσαν να βρεθούν με δύο τρόπους: Πρώτον με το να επιβληθεί ανώτατο πλαφόν στις κρατικές συντάξεις και δεύτερον να καταργηθεί η δεύτερη κρατική σύνταξη.

Η ανώτατη κρατική σύνταξη είναι σήμερα 2770 ευρώ το μήνα και θα μπορούσε να γίνει, για παράδειγμα, 2.000 ευρώ.  Άδικο μεν για κάποιους που έχουν δώσει ένσημα για τόσο υψηλούς μισθούς, δίκαιη όμως η αναδιανομή εισοδήματος για ένα τέτοιο σκοπό.

Θα μπορούσε λοιπόν η πρόταση να λέει ότι επιβάλλεται πλαφόν 2.000 ευρώ και τα χρήματα που θα εξοικονομήσει το κράτος να τα αναδιανείμει στις κατώτερες συντάξεις που θα τις εγγυηθεί και δε θα χωρούν μειώσεις.

Ορισμένα στοιχεία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόταση.

Το 60% των συνταξιούχων στην χώρα, δηλαδή περίπου 1,8 εκατ. Έλληνες παίρνει σύνταξη κάτω από 600 ευρώ. Συνολικά οι συνταξιούχοι υπολογίζονται σε τρία εκατομμύρια (1.000.000 στο ΙΚΑ, 800.000 του ΟΓΑ, 400.000 στον ΟΑΕΕ και οι υπόλοιποι σε Δημόσιο και άλλα Ταμεία)

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι 20 χιλιάδες συνταξιούχοι της ΔΕΗ και του ΟΤΕ παίρνουν σύνταξη πάνω από 2.000 ευρώ.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι περίπου μισό δις ευρώ δίνεται σε «μαϊμού» συνταξιούχους. Περίπου 40.000 συμπολίτες μας έπαιρναν μέχρι πρότινος συντάξεις για ανθρώπους που πιθανότατα έχουν πεθάνει. Αυτά μονάχα τα λεφτά να δίνονταν για κατώτερη εγγυημένη σύνταξη θα είχε υλοποιηθεί η πρόταση.

Κανείς δεν θα έλεγε όχι σε μια πρόταση που δίνει ελπίδα και αξιοπρέπεια σε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, χωρίς μάλιστα να αυξηθεί η δημόσια δαπάνη.

Προσθετικά η νομοθετική πρωτοβουλία θα μπορούσε να λέει ότι δε μπορεί οι βουλευτές να παίρνουν υπερβολικές συντάξεις και μάλιστα με ελάχιστα χρόνια στο κοινοβούλιο. Σήμερα η ανώτερη σύνταξη των βουλευτών είναι 4.500 ευρώ και η κατώτερη είναι 1.700 ευρώ με μόλις 48 μήνες συμπληρωμένους (συνεχώς ή διακεκομμένα) στη Βουλή.

Μάλιστα, δεκάδες συνταξιούχοι βουλευτές έχουν κι ένα εξαιρετικό προνόμιο. Μπορούν να εισπράττουν δύο ή και περισσότερες παράλληλες συντάξεις. Το ίδιο συμβαίνει σε περιπτώσεις νομαρχών, δημάρχων, συνδικαλιστών οι οποίοι μπορούν να πάρουν δύο ή τρεις συντάξεις καθώς έχουν δικαίωμα και στη σύνταξη από το επάγγελμα που ασκούσαν πριν εκλεγούν.

Θα μπορούσαν λοιπόν να κοπούν κάποιες χιλιάδες παράλληλες συντάξεις και το εξοικονομηθέν ποσό να πάει σε ένα ιερό σκοπό: Την κατώτατη εγγυημένη σύνταξη».

Αριστερός Ψάλτης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 16/07/2012 11:58:25

  Η λύση είναι 'Κάθαρση εδώ καί τώρα" καί "φέρτε πίσω τά κλεμμένα ρέ λαμόγια" ξεκινώντας από τούς χοντρούς τού Μπατσόκ καί συνεταίρους σας.

 2. Λιογκος avatar
  Λιογκος 16/07/2012 12:21:45

  Η αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης στο θέμα των περικοπών μισθών και συντάξεων δεν είναι καθόλου θετικό στοιχείο... αναμφισβήτητα τα πιθανά οικονομικά οφέλη θα έχουν πολύ άσχημο αντίκτυπο σε λίγο καιρό.

 3. Αγενής avatar
  Αγενής 16/07/2012 12:31:16

  Πάλι ο λαϊκίστικος διαχωρισμός σε ευγςνή και (αγενή μήπως) ταμεία;
  Τότε που καταβάλονταν οι τεράστειες "ευγενείς κρατήσεις", γιατί κανείς δε μίλαγε για "αδικία"; Μια συμφωνία δεν ήταν ανάμεσα στον εργαζόμενο και στους εργοδότες; Με βάση τη συμφωνία αυτή, κάποιο επέλεξαν να κάνουν δύσκολη καριέρα κινηγώντας μεγάλες θέσεις με υψηλές αποδοχές και υψηλότατες κρατήσεις στοχεύοντας σε νόμιμες μεγάλες συντάξεις! Αυτοί, τώρα τιμωρούνται και εμμέσως κατηγορούνται ότι προκαλούν με τις συντάξεις του το ... δημόσιο αίσθημα!
  Αν απολύονταν οι 30000 που προσλήφθηκαν από το ΠΑΣΟΚ τα 2-3 τελευταία χρόνια με αδιαφανείς διαδικασίες, μήπως ήταν πιο δίκαιο; Αν, επιτέλους έκλεινς και καμιά κρατική ζημιογόνα επιχείρηση ή άρχιζε, επιτέλους καμιά "αποκρατικοποίηση", μήπως σταματούσε η "σωτηρία της χώρας" από τους συνταξιούχους και μισθωτούς μόνο;
  Αλλά, για να το κάνεις αυτό, θέλει "αδένες" και δε βλέπω πολιτικούς με αυτά τα όργανα!

 4. anonymous avatar
  anonymous 16/07/2012 12:41:56

  Η πρόταση αυτή προϋποθέτει εκκαθάριση των ασφ. ταμείων. Όταν κάποιος όπως εγώ πληρώνει για να πάρει 1500 Ευρώ σύνταξη και ξαφνικά τον πας στα 600 είναι αυτονόητο ότι θα σταματήσει να πληρώνει ή ότι θα προσφύγει δικαστικά.

  Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και πρέπει να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις της Κυβέρνησης. Θα δοθούν συντάξεις ανάλογες των εισφορών ναι ή όχι; Αν όχι μπορεί ο ασφαλισμένος να αποδεσμευτεί και να πάει σε κάποιον άλλο συνταξιοδοτικό οργανισμό ή συνταξιοδοτικό προϊόν; Δε μπορεί να εκβιαζόμαστε από την πρώτη μέρα που γραφτήκαμε αναγκαστικά στα ταμεία μας με το επιχείρημα ότι δε θα πάρουμε σύνταξη.

  Το θέμα είναι σοβαρό και για έναν ακόμη λόγο . Το 80% του παραγόμενου εισοδήματος πάει στο κράτος ως φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ και ασφ. εισφορές οι οποίες πλέον δεν είναι αφορολόγητες. Δηλ. πως την έχουν δει; Θα παράγει ο άλλος 20000 και θα του μένουν 6 για να ζήσει; Πάνε καλά;

 5. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 16/07/2012 12:49:52

  Καλα πλακα κανετε?? Δηλαλη αν μια χηρα λαμβανει πχ 450 συνταξη λογω χηρειας και εχει και μια μικρη συνταξη του ΙΚΑ επειδη δουλεψε 35 χρονια, θα της πειτε ποια συνταξη θα διαλεξει να παρει?? Ελπιζω στη ΝΔ να μην εχουν καν υποψην τους τετοιες απανθρωπες ιδεες, γιατι θα απαξιωθει χειροτερα απ το ΠΑΣΟΚ του Μπενυ. Τι να πω, αν τα δουμε κι αυτα...

  • anonymous avatar
   anonymous @ Μικρασιάτης 16/07/2012 13:19:00

   Είναι αντισυνταγματικά όλα αυτά που σκέφτονται. Και καλά στο ΣτΕ είναι της άποψης ότι πει το κράτος. Θα πουν εκεί δημόσιο συμφέρον και θα καθαρίσουν. Τι θα πουν όμως στο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Στρασβούργο που είναι βέβαιο ότι θα προσφύγουν κάποιοι;

   Μόνο με συνολική μεταρρύθμιση και διάλυση των ταμείων μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Δηλ. κατώτατη προνοιακή σύνταξη 400 Ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και επικουρική με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα ανάλογα με το τι έχει πληρώσει ο άλλος. Με αυστηρούς ελέγχους, απαλλαγή από Προβόπουλους, δομημένα και κουρεμένα. Εδώ στο ΤΕΒΕ τους γδέρνουν κυριολεκτικά, 4000 το χρόνο τους παίρνουν, και τους δίνουν 400 Ευρώ σύνταξη.

   Σας υπενθυμίζω ότι τέτοιες προτάσεις δεν πέρασαν στο παρελθόν για κάτι επικουρικά ταμεία που ήταν στο όριο. Μπλοκαρίστηκαν δικαστικά.

 6. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 16/07/2012 13:23:23

  Ἓνας συνταξιούχος πού βρίσκεται στό ἀνώτατο ὂριο καί παίρνει 2700 εὐρώ,νομίζω ὃτι μπορεῖ νά ζήσει ἑάν κατέβει ἡ σύνταξή του στά 2500 εὐρώ.
  Στήν περίπτωση τῶν διπλῶν συντάξεων,ἂς γίνει λίγη παραπάνω μείωση καί στίς δύο,ὂχι νά κοπεῖ τελείως ἡ μία.
  Κατά τή γνώμη μου,οἱ μεγάλες καί οἱ διπλές συντάξεις τῶν βουλευτῶν πρέπει νά περικοποῦν δραστικά,νά ἐλεγχθοῦν ἐξονυχιστικά οἱ μαϊμοῦ συντάξεις,οἱ συντάξεις στούς πεθαμένους,γιά νά ἐξοικονομηθοῦν χρήματα.

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 16/07/2012 20:09:09

   Δεν μιλαμε για τις συνταξεις των 2700 (που οκ ειναι λογικο να πανε στα 2500) αλλα πχ για μια χηρα που επειδη δουλευε 35 χρονια και τωρα παιρνει μια κυρια συνταξη κοντα στο χιλιαρικο, θα της πουν να διαλεξει ή τη συνταξη της ή τα 500- 600 ευρω που παιρνει ως συνταξη χηρειας, με τα οποια σε συνθηκες βαθιας κρισης συνηθως βοηθαει τα ανεργα παιδια της.

   Κανονιστε τη πορεια σας εκει στη ΝΔ και στη Συγγρου γιατι θα εχουμε μεγαλα προβληματα. Μην καταντησετε τη ΝΔ να τη καταριουνται σχεδον ολοι οι Ελληνες , οπως εχει ηδη καταντησει ο Μπενυ το ΠΑΣΟΚ.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Μικρασιάτης 16/07/2012 20:31:35

    Συμφωνῶ μαζί σου,μάλιστα τό λέω καί ἐγῶ,νά μήν κοπεῖ ὁ ἓνας μισθός ἀπό τούς δύο πού μπορεῖ νά παίρνει κάποιος,ἀλλά νά μειωθοῦν λίγο.Τό ἲδιο βεβαίως ὑποστηρίζω καί σέ περιπτώσεις διπλῆς σύνταξης,τέτοιες ὃπως περιγράφεις.

 7. ano-kato avatar
  ano-kato 16/07/2012 13:23:53

  Μαραμούρες λέγεται μια περιχοχή της Ρουμανίας.Η εκπομπή της ΕΤ3 balkan express είχε αφιέρωμα σ αυτή πρίν λίγο καιρό.Τώρα τι σχέση έχει αυτή η περιοχή της Ρουμανίας και η Ρουμανία με την Ελλάδα όποιος έχει λίγο μυαλό το βάζει να σκεφτεί.

 8. κύριος Χ avatar
  κύριος Χ 16/07/2012 14:01:04

  ''Καλα πλακα κανετε?? Δηλαλη αν μια χηρα λαμβανει πχ 450 συνταξη λογω χηρειας και εχει και μια μικρη συνταξη του ΙΚΑ επειδη δουλεψε 35 χρονια, θα της πειτε ποια συνταξη θα διαλεξει να παρει??''
  ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ!
  Αυτά τα ισοδύναμα γιατί δεν τα ανέφεραν όταν ήθελαν τις ψήφους??
  Καμία περικοπή σε συντάξεις και μισθούς δεν ήταν το πρόγραμμα?
  Τι έγινε μάγκες? Θα πάτε τη σύνταξη των 1300 στα 700 ας πούμε (διπλή χηρείας)? Ενώ των 2600 στα 2400???? Ακούγονται σε κάποιον οποιονδήποτε λογικά αυτά τα πράγματα?
  Εσείς ρε παιδιά του antinews δεν έχετε να σχολιάσετε κάτι σε τέτοιες αδικίες? Εάν λέω εάν γίνουν τέτοια πράγματα ο Σαμαράς τελείωσε την ίδια μέρα.

  • anonymous avatar
   anonymous @ κύριος Χ 16/07/2012 14:20:06

   Γιατί βλέπεις εσύ θετικό σχόλιο; Ότι είχαμε να πούμε το είπαμε. Τα υπόλοιπα στις εκλογές.

   • κύριος Χ avatar
    κύριος Χ @ anonymous 16/07/2012 15:09:07

    Σοβαρά τώρα η απάντηση (ούτε ένα μήνα μετά τις εκλογές, πρόωρες μάλιστα και με επαναληπτικές κερασάκι) είναι θα τα πούμε στις εκλογές???
    Που είναι τα δεν θα πειραχτούν συντάξεις, μισθοί? ένα μήνα πριν τα έλεγαν όχι χρόνια? Δεν πρέπει το antinews να στιγματίσει τα χτυπητά έστω λάθη, μπας και σωθεί κανένα μόριο κοινής λογικής στην κυβέρνηση? Μόνο προεκλογικά να επισημαίνουμε τα λάθη της καμπάνιας? Και επί της ουσίας, δλδ της άσκησης εξουσίας, απλές παραινέσεις?

    • Αγενής avatar
     Αγενής @ κύριος Χ 16/07/2012 15:57:10

     Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να δούμε μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση αριστεράς!
     Και ο Αντώνης θα είναι ο τελευταίος "δεξιός" Πρωθυπουργός τούτης της Χώρας!

    • anonymous avatar
     anonymous @ κύριος Χ 16/07/2012 15:58:13

     Μα τι φωνάζεις; Βλέπεις ότι όλοι οι σχολιαστές είναι κατά. Αν αποφασίσουν να κόψουν συντάξεις τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Τι όπλο έχουμε πλην της ψήφου μας; Στη σημερινή δημοκρατία αυτά είναι τα όρια της αντίδρασής σου. Πρακτικά δεν έχεις καμιά δυνατότητα αντίδρασης.

     • κύριος Χ avatar
      κύριος Χ @ anonymous 16/07/2012 16:22:15

      Φωνάζω γιατί το antinews δεν είναι ένα οποιοδήποτε site για αυτό. Τα στραβά, τα πολύ στραβά, τα κατάφωρα άδικα οφείλει να τα στιγματίζει για να μην συμβούν. Για αυτό.

     • anonymous avatar
      anonymous @ κύριος Χ 16/07/2012 20:33:53

      Κι εγώ σου λέω πως επειδή το antinews δεν είναι ένα οποιοδήποτε site το καυτηριάζει μέσω των σχολιαστών του. Ή μήπως έχεις αντίρρηση σε αυτό; Βγήκε μια είδηση, την ανάρτησε και από κάτω σχολιάστηκε δυσμενώς.

 9. johnny avatar
  johnny 16/07/2012 14:19:00

  "Η λύση είναι κατώτερη εγγυημένη σύνταξη''.Ποιος ειναι αυτος που θα ορισει την κατωτατη συνταξη και κυριως ποιος θα την εγγυηθει; Εχει αποδειξει το πολιτικο προσωπικο οτι εχει τη φερεγγυοτητα να τηρησει τις υποσχεσεις του;Εχουν αποδειξει τα δυο κομματα που συμμετεχουν στη κυβερνηση οτι εχουν κοκκινες γραμμες σε κατι;οι ενεργειες τους μονο το αντιθετο δειχνουν.Το οτι καποιος που δουλεψε 35 και 40 χρονια και πληρωνε για να παρει αυτη τη συνταξη,ειναι δημοκρατικο και ανθρωπιστικο να του την μειωνουν συνεχως γιατι οι κυβερνησεις ειναι ανικανες να εφαρμοσουν πολιτικες προς ωφελος των πολιτων που ουτε μιζες περνουν ουτε διαχειριζονται μαυρο χρημα.

 10. Αγενής avatar
  Αγενής 16/07/2012 15:12:02

  Σήμερα δεν υπάρχει "ανωτάτη" σύνταξη 2770 ευρώ και μην κοροϊδεύετε τον κόσμο! 'Εχει κατέβει στις 2500 και με τις περίπου 5 απίθανες και αντισυνταγματικές κρατήσεις μένουν καθαρές περίπου 1770, μπορεί και κάτι λιγότερο! Σχετικά με τις συντάξεις γράφονται πολλές ανακρίβειες!
  Αλλά, μήπως μπορεί κάποιος να μου πει τη σελίδα του προγράμματος της Ν.Δ. που έλεγε αυτά που "διαρρέει" σήμερα;

  • ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
   ΦΑΝΤΑΣΜΑ @ Αγενής 16/07/2012 15:43:24

   ΝΑ ΠΑΝΕ στα 1000 ευρώ , αυτοί που λαμβάνουν αυτές της συντάξεις είναι ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ που πτωχεύσαν τα παιδιά των παιδιών τους !!!!!
   ΕΙΝΑΙ αυτοι που εχουν δουλέψει λιγότερο και έχουν πληρωθεί το περισσότερο.
   ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕς ΣΥΝΤΥΑΞΙΟχοι του ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ -που θέλουν να πτωχεύσει ολη η χώρα , αρκεί να μην χασουν ευρώ .

 11. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 16/07/2012 15:38:40

  Το παπαδιαρο που λαμβάνει σύνταξη ευγενων ταμείων με μαύρα τα ευχέλαια , οι γάμοι και οι κηδείες
  ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΩΡΑ

 12. Γεωργία avatar
  Γεωργία 16/07/2012 23:23:08

  Καταρχήν καμία ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ περικοπή δεν έχει γίνει στις συντάξεις. Οι περικοπές είναι ΚΑΘΕΤΕΣ και αφορούν συνταξιούχους κάτω των 60 και πάνω από 1000 ευρώ.

  Η δικιά μου γνώμη είναι ότι δεν πρέπει ουδείς να παίρνει σύνταξη πάνω από 2500 ευρώ ΚΑΘΑΡΑ και ΜΙΚΤΑ(κύρια, επικουρική και μετοχική).

  Αλλά επειδή κάποιοι δεν έβαλαν μυαλό και δεν κατάλαβαν γιατί τους ψήφισαν τον Ιούνη, βλέπω να γίνονται ουρές της Τρόικας. Συνεχίζουν τον έργο Παπαδήμου και Παπανδρέου.

 13. xerah avatar
  xerah 16/07/2012 23:50:58

  37 χρόνια υπηρεσίας, 15 χρόνια σε υψηλή νευραλγική θέση, υψηλοί μισθοί (λόγω ικανότητος βέβαια και όχι λόγω γνωριμιώνή διαπλοκής), ωράριο άγνωστη λεξη...συνεχής δουλειά, εννοείται βέβαια κρατήσεις υψηλότατες (τουλάχιστον 1.600 ευρώ τον μήνα για όλα τα ταμεία τα τελευταία χρόνια στο βαθμό του διευθυντή, χώρια την υψηλή φορολογία και τις γελοίες έκτακτες εισφορές και επί των φόρων!) . Συνταξιοδοτείται λόγω ορίου ηλικίας υποχρεωτικά και λαμβάνει σύνταξη με πλαφόν 2.771 οποία κατόπιν μειώνεται τουλάχιστον 5 φορές μέχρι τώρα από τους ανίκανους διαπραγματευτές μας ή τώρα με το πρόσχημα της οικονομικής μελέτης, στο πιο τεχνοκρατικό...!
  Το θέμα είναι απλό, δεν μπορείς να ζήσεις πια σε αυτή τη χώρα, δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα και το καλλίτερο είναι (τώρα πια που η κατάσταση είναι γνωστή και τα χρέη συσσωρευμένα άδικα στις πλάτες μας) οι νέοι 'Ελληνες, όσο είναι εφικτό, να φτιάξουν τη ζωή τους έξω από αυτή τη χώρα, τουλάχιστον να πιάσουν τόπο η δουλειά τους, τα ονειρά τους και να εξασφαλίσουν τα γηρατειά τους εκεί. Να αισθανθούν περήφανοι πολίτες της άλλης χώρας και τελικά να γευθούν τα δημόσια αγαθά που θα τους προσφερθούν εκεί και που εμείς τουλάχιστον δεν τα γνωρίσαμε τόσα χρόνια (παρά την εξουθενωνική φορολόγηση των συνεπών πολιτών και των χαρακτηριζομένων! υψηλών ρυθμών ανάπτυξης ).

  • Αγενής avatar
   Αγενής @ xerah 17/07/2012 12:45:36

   ++++++1000000000

 14. Αγενής avatar
  Αγενής 17/07/2012 12:50:20

  Με αυτό που γίνεται τώρα, εκτός του ότι καταστρέφεται η οικονομία, αφού αφαιρείται αγοραστική δύναμη που έπεφτε όλη στην αγορά, καταστρέφονται και τα όνειρα εκατομμυρίων νέων που, κόντρα στην τάση μερικών να διοριστούν στο Δημόσιο, πίστευαν ότι με τις ικανότητες, την εργατικότητα και την τύχη τους, θα μπορούσαν να έχουν μια θετική εξέλιξη στον ιδιωτικό και επαγγελματικό τομέα!
  Και άν καταστρέψεις τα όνειρα των νέων ανθρώπων, έχεις τελειώσει ως Χώρα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.