Η λογική του τσαμπουκά δεν πρέπει να περάσει, για κανέναν
05/07/2014 11:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η λογική του τσαμπουκά δεν πρέπει να περάσει, για κανέναν

Βαρεθήκαμε τη λογική του τσαμπουκά που τα διαλύει όλα και μετά κλαίει πάνω από τα ερείπια. Δεν πάει άλλο σ’ αυτή τη χώρα να γυρίζει πίσω δεκαετίες απλά και μόνο για να αυτοεπιβεβαιώνονται οι γιαλαντζί επαναστάτες.

Θα σκίσουμε τα φύλλα πορείας, διαμηνύει ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος ο οποίος μιλώντας το πρωί στα κανάλια είπε ο δυστυχής ότι παίρνει 1.400 ευρώ για 29 χρόνια δουλειάς. Ξέχασε να μας πει όμως δύο πράγματα: Το ένα είναι από πότε έχει να πάει για δουλειά καθ’ ότι εμείς τον ξέρουμε χρόνια τώρα ως πράσινο συνδικαλιστή που τώρα έγινε Συριζαίος. Και δεύτερον λησμονεί να μας πει αν είναι υπόδικος για την υπόθεση των επιχορηγήσεων της ΓΕΝΟΠ για να κάνει ταξιδάκια και συνέδρια.

Εν πάση περιπτώσει, ο Φωτόπουλος δεν είναι της παρούσης αλλά το κρίσιμο και μεγάλο θέμα για την Ελλάδα είναι οι… Φωτόπουλοι αυτής της χώρας που καταστρέφουν την πατρίδα. Και την καταστρέφουν βεβαίως με την ευγενική συνδρομή και μερίδας του πολιτικού προσωπικού που δεν έχει σχέδιο και παίρνει αποφάσεις στο ποδάρι, χωρίς αιτιολόγηση της σημασίας που έχουν οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Μεταξύ αυτών είναι και η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας η οποία όμως πρέπει να γίνει μόνο για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι για να έχει καλύτερες υπηρεσίες ο πολίτης χωρίς να πληρώνει υπέρογκα ποσά, ειδικά τώρα που έχει καταστραφεί οικονομικά. Και ο δεύτερος είναι για να μην επιβαρύνεται ο πολίτης με τεράστια ποσά μέσω του προϋπολογισμού για να κάνει η ΔΕΗ τον εκσυγχρονισμό που έπρεπε να κάνει εδώ και πολλά χρόνια.

Όταν μιλάμε για εκσυγχρονισμό εννοούμε τόσο την αλλαγή του μοντέλου παραγωγής ρεύματος όσο και ορισμένα κολπάκια που υπάρχουν… τιμής ένεκεν. Όπως το φθηνό ρεύμα για τους χιλιάδες εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Όπως τα κρυφά «δάνεια» που δεν αποπληρώνονται ποτέ στη ΓΕΝΟΠ από την ίδια την επιχείρηση. Δηλαδή η εταιρεία πλήρωσε τους συνδικαλιστές προκειμένου να κάνουν απεργία. Απίστευτα πράγματα για τα οποία ευθύνες έχουν και οι διορισμένος διοικήσεις που έκαναν τα κομματικά χατίρια. Όπως επίσης και το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη και σήμερα απίστευτα προνόμια και κρυφές αυξήσεις μισθών με τη μορφή μπόνους ή υπερωριών που δεν γίνονται ποτέ.

Αν και όλες οι κυβερνήσεις εδώ που τα λέμε ποτέ δεν θέλησαν να θίξουν τα προνόμια κανενός δημόσιου φορέα, τρέφοντας με τον τρόπο τους την συνδικαλιστική ασυδοσία.

Με αφορμή το παράδειγμα της ΔΕΗ και τον Φωτόπουλο που θα σκίσει τα φύλλα της επιστράτευσης βλέπουμε την εικόνα που επικρατεί εδώ και μερικά χρόνια στην Ελλάδα. Η «λογική του τσαμπουκά» που μπορεί να καταστρατηγεί νόμους, να γράφει τα δικαστήρια στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, να αποφασίζει και να διατάζει χωρίς να υπολογίζει το κοινωνικό σύνολο. Δείτε μόνο τι έχει γίνει τον τελευταίο καιρό. Οι Φωτόπουλοι απειλούν να τινάξουν τα πάντα στον αέρα.

Οι φαρμακοποιοί απειλούν ότι θα κόψουν τα φάρμακα γιατί το περιθώρια κέρδους τους μειώθηκε από το 21% στο 19%. Μιλάμε για… καταστροφή.

Στα Πανεπιστήμια το χάος. Μόλις 27 διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν πριν μερικές ημέρες να κλείσουν το ΕΜΠ και μόλις την τελευταία στιγμή διασώθηκε το εξάμηνο και η τιμή του καλύτερου, ίσως, πανεπιστημιακού ιδρύματος της χώρας.

Στον στενό δημόσιο τομέα οι υπάλληλοι δεν δουλεύουν και κάνουν «λευκή απεργία» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις που έρχονται, όλο έρχονται και ποτέ δεν τις βλέπουμε. Οι εκπαιδευτικοί αρνούνται την αξιολόγησή τους αλλά δεν προτείνουν απολύτως τίποτε για το πώς θα καθαρίσει η ήρα από το στάρι και πώς θα αναδειχθούν οι καλύτεροι.

Αυτός ο τσαμπουκάς που εκτράφηκε εδώ και δεκαετίες από μια τραβεστί αριστερά που ενώ θα έπρεπε εκ της φύσεώς της να υπηρετεί την πατρίδα και την πρόοδο είναι ότι πιο οπισθοδρομικό έχει να επιδείξει η χώρα.

Αυτοί οι τραβεστί αριστεροί που ενώ οι περισσότεροι είναι βολεμένοι από εδώ κι από εκεί κάνουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα επαναστατική γυμναστική.

Τέτοιου είδους γυμναστική ήταν αυτή που έκαψε την Αθήνα μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, μόνο που από τότε είχαμε και άλλους άδικους νεκρούς αλλά δεν μάτωσε… αριστερό ρουθούνι.

Τέτοια επαναστατική γυμναστική ήταν και το κίνημα των Αγανακτισμένων, των δήθεν για να λέμε την αλήθεια που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα σαν έναν πολιτικός πολτός. Αριστεροί, Πασόκοι, λαϊκιστές δεξιοί, ακροδεξιοί και αναρχικοί να διαδηλώσουν για τα μνημόνια και μετά από μέρες, όταν δεν τους βγήκαν τα νέα «Δεκεμβριανά» γύρισαν στους καναπέδες τους.

Δυστυχώς οι Αγανακτισμένοι που μούντζωναν την Βουλή και την έλεγαν μπουρδέλο, άφησαν μια μεγάλη κληρονομιά στη χώρα. Και η κληρονομιά αυτή είναι ο… ΣΥΡΙΖΑ. Οι Τσίπρες της τεμπέλικης κοιλάδας που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο στην πραγματική ζωή, που δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο και θέλουν να αρπάξουν την εξουσία. Και ξέρουν τον τρόπο αφού σπρώχνονται από τους Πασόκους που έχουν πείρα στην εξουσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν που αγκαλιάζει οτιδήποτε αντιδραστικό και οτιδήποτε χρησιμοποιεί το «δίκιο του εργάτη», ακόμη και σε βάρος του δίκιου της χώρας. Όταν οι μειοψηφίες επιβάλλουν τη λογική του τσαμπουκά και παίζουν πολιτικά παιχνίδια, καταλήγουμε στις καταστάσεις σαν τις σημερινές. Ποιες είναι αυτές; Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ να κάνουν απεργίες και να επιστρατεύονται για μια «μικρή ΔΕΗ» που είναι αμφίβολο αν θα πουληθεί ποτέ και ο ΣΥΡΙΖΑ να μαζεύει τα 120 κουκιά για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Όχι, λοιπόν. Βαρεθήκαμε τη λογική του τσαμπουκά που τα διαλύει όλα και μετά κλαίει πάνω από τα ερείπια. Δεν πάει άλλο σ’ αυτή τη χώρα να γυρίζει πίσω δεκαετίες απλά και μόνο για να αυτοεπιβεβαιώνονται οι γιαλαντζί επαναστάτες.

Κάποιος πρέπει να βάλει στη θέση του τους επαγγελματίες επαναστάτες που παίρνουν μισθό για να κάνουν μπάχαλο και να φέρνουν το χάος. Αυτοί φταίνε σε μεγάλο βαθμό για την κατάντια της χώρας.

Και φταίνε και οι πολιτικοί μας που τους «φούσκωσαν» τα μυαλά, τους καλοτάισαν και τους έκαναν κομματικούς στρατούς. Και η ΝΔ μέσα σ’ αυτούς, και το ΠΑΣΟΚ και τώρα πληρώνουν τα επίχειρα της ξεφτίλας τους. Ως εδώ και μη παρέκει, λοιπόν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σενετάκης Εμμανουήλ avatar
  Σενετάκης Εμμανουήλ 05/07/2014 12:07:12

  Ο συγγραφέας του άρθρου έχει απόλυτο δίκαιο μόνο που στο τέλος γίνεται άδικος απέναντι στην Ν.Δ. Η δύναμη της Ν.Δ. στον συνδικαλισμό του δημόσιου τομέα , στενού και ευρύτερου , δεν περνά κατά μέσο όρο το 10%. Αρα δεν μπορεί όχι μόνο να πάρει αποφάσεις αλλά ούτε καν να επιρρεάσει. Βέβαια τόσα χρόνια οι έξυπνοι ΠΑΣΟΚοι με τα συνεταιράκια τους αριστερούς πλήν ΚΚΕ πετούσαν ένα κόκαλο στους Νεοδημοκράτες για να το γλύφουν και να μή τους ενοχλούν.Αυτή είναι η αλήθεια , αλλά θυμηθείτε πόσους από αυτούς έχει πετάξει έξω ο Σαμαράς. Η Ν.Δ. έχει μεγάλη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση διότι όταν κυβερνούσε δεν έσπασε το απόστημα του σάπιου κεντροαριστερού παρακράτους. Αποτέλεσμα είναι σήμερα και λόγω αναγκαστικής συγκυβέρνησης να χρεώνεται για πράγματα που δεν έκανε. Βέβαια αυτή η ομολογία συνεπάγεται την παραδοχή μεγάλων πολιτικών σφαλμάτων τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια.

  • giorgosalexpoli avatar
   giorgosalexpoli @ Σενετάκης Εμμανουήλ 05/07/2014 15:01:22

   αγαπητε μου αν καταγεσαι απο κρητη μην το ξαναγραψεις οτι η ΝΔ εχει μεγαλη ευθυνη για την σημερινη κατασταση γιατι θα σε παρουν στο ψιλο, φιλικα στο λεω. οντως εχει καποια ευθυνη επειδη πολυ σωστα επισημαινεις κυβερνησε αλλα εχει συναμα και την λιγοτερη οταν εκανε το σωστο εβρισκε μπροστα της τους γνωστους συνδικαληστικους και μη κυκλους με τις απεργιες να δινουν και να παιρνουν. να τα λεμε ολα αν θελουμε να ειμαστε σωστοι.

   • Σενετάκης Εμμανουήλ avatar
    Σενετάκης Εμμανουήλ @ giorgosalexpoli 05/07/2014 18:46:26

    φιλικά σου απαντώ και εγώ. Φαίνεται ότι δεν κατάλαβες το σχόλιο μου. Προσπαθώ να πώ άκριβώς αυτό που λές και εσύ. Προσπαθώ όμως συγχρόνως να ποσοστοποιήσω την ευθύνη της Ν.Δ. και γιαυτό επικεντρώνομαι στον συνδικαλισμό όπου κατα την γνώμη μου έγινε και το μεγαλύτερο έγκλημα στην μεταπολίτευση. Τώρα ως πρός το σχόλιο σου ότι αν εκφράζω την άποψη μου αυτή θα με πάρουν στο ψιλό θέλω να πιστεύω ότι σου ξέφυγε. Διότι όταν λες την άποψη σου και μάλιστα επώνυμα χωρίς την "ασφάλεια" της ανωνυμίας νομίζω ότι πρέπει να είναι σεβαστό συμφωνείς δεν συμφωνείς με αυτή.

 2. Ισόνομος πολίτης avatar
  Ισόνομος πολίτης 05/07/2014 12:18:28

  Πολλά πάρα πολλά μπορεί να γράψει κανείς για αυτή την άθλια και στρεβλή κατάσταση που επικρατεί στη Χώρα εδώ και σχεδόν 70 χρόνια, με τον κακώς εννοούμενο και εκλαμβανόμενο συνδικαλισμό. Αυτόν τον συνδικαλισμό που άλλοι τον χαρακτήρισαν "μικρές δικτατορίας" (Πλαστήρας), αλλοι "ρετιρέ και εντός των τειχών" (Γενηματάς), άλλοι "συντεχνίες" (Μητσοτάκης) και άλλοι "γιαλανζί επαναστάτες" (όπως αυτό εδώ το άρθρο) Όπως και νάχει το θέμα και όποιον χαρακτηρισμό και άν πρασάψεις κανείς στην περίπτωση, μέσα είναι και τίποτε δεν αλλάζει. Ο εκβιασμός έχει να κάνει με την πλημμελή υπηρεσία και την αφόριτη ταλαιπορεία προς τον πολίτη και τελικό καταναλωτή. Όμηρος σε τελική ανάλυση, είναι ο απλός πολίτης, Ναι! Αυτός ο πολίτης του μόχθου, της ανέχειας και της καθημερινής αγωνίας. Αν έμπαινε στους συδικαλισταράδες της ΔΕΗ το διακύβευμα: Μείωση μισθών και εφάπαξ, κατάργηση της μονιμότητας, κατάργηση της δωρεάν παροχής (ή της μειωμένης οικιακής επιβάρυνσης) και όλα αυτά για να μην διαταραχθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Φορέα, εκείνοι αλήθεια θα τα δεχότανε αυτά άραγε?

  • Ιδιώτης avatar
   Ιδιώτης @ Ισόνομος πολίτης 05/07/2014 13:11:07

   Αυτή είναι καλή ερώτηση για δημοψήφισμα.

 3. Η άλυτη εξίσωση avatar
  Η άλυτη εξίσωση 05/07/2014 13:13:53

  Λουκέτο στην ΕΡΤ γιατί ήταν ...αμαρτωλή. Αμαρτωλή τάχα εκ φύσεως, χωρίς την αμέριστη συνδρομή και την άμεση υπαιτιότητα ΟΛΩΝ των υποκριτών στρεψόδικων πολιτικάντηδων. Αποτέλεσμα; Το …αναμάρτητο νέο προϊόν της επιπολαιότητας των ασκούντων την εξουσία, το διαπιστώνουμε, το πληρώνουμε πανάκριβα και το ... απολαμβάνουμε καθημερινά όλοι. Τώρα ερχόμαστε στο ξεπούλημα αρχικά του 30% ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ (μνημονιακή υποχρέωση, μνημόνιο 2 σελ. 81 είπε ο Μητρόπουλος πριν λίγο, με το όποιο τίμημα να περνά ΟΛΟΚΛΗΡΟ όχι στη ΔΕΗ για....επενδύσεις στην ενέργεια - όπως υποστηρίζουν οι ...Μανιάτηδες -, αλλά στην αποπληρωμή των τοκογλύφων). Ποιός έχει το δικαίωμα αλήθεια να αποφασίσει κάτι τέτοιο, με πρόσχημα την χρόνια αναίδεια, την ακραία ιδιοτέλεια και τον προσβλητικό φιλοτομαρισμό των συνδικαλΗσταράδων; Ο σωστός δρόμος ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ, είναι να εξορθολογιστεί η λειτουργία της Δημόσιας ΔΕΗ, να αρθεί η μονιμότητα, να κοπούν τα σκανδαλώδη προνόμια και να παραμείνει η κρατική επιρροή. Είναι άτιμο και γελοίο να επιχειρείται η στροφή του προβολέα στο μισητό βίο και στην αισχρή πολιτεία κάποιων προστατευμένων ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ και στο όνομα της τάχα ….σύγκρουσης της κυβέρνησης μα τα …μονοπώλια και τις φατρίες τους, να παραπλανούν τον Ελληνικό λαό, να ξεπουλάνε ό,τι δημιουργήθηκε με αίμα, χρήμα και θυσίες ετών και να τον προσφέρουν βορά στα νύχια των αισχροκερδών ιδιωτών, του νέου αδίστακτου και αδηφάγου μονοπώλιου δηλαδή, το οποίο απαιτούν εκβιαστικά να υπάρξει οι κατακτητές και ανέχεται υποχωρητικά η κυβέρνηση. ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. Τέλος η ημιπληροφόρηση, η προπαγάνδα, ο αποπροσανατολισμός και η κοροϊδία. Η λογική του ...γοητευτικού τσοπάνη που σαλαγάει τα πρόβατα προς το λεπίδι του Χασάπη, δεν πρέπει να περάσει ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ. Δεν υπάρχει το περιθώριο.

  • Η άλυτη εξίσωση avatar
   Η άλυτη εξίσωση @ Η άλυτη εξίσωση 05/07/2014 13:20:28

   Μνημόνιο 2 σελίδα 811

   • Jimakos avatar
    Jimakos @ Η άλυτη εξίσωση 05/07/2014 14:55:39

    Στα μνημόνια τα βάζουν γιατί είμαστε ανίκανοι να τα κάνουμε μόνοι μας. Ασε μας ήσυχους με το παραμύθι με τους κατακτητές, τους δράκους και τα τις λοιπές κινδυνολογίες.

    • Η άλυτη εξίσωση avatar
     Η άλυτη εξίσωση @ Jimakos 05/07/2014 19:35:38

     Τα μνημόνια είναι για εσάς, τα ανίκανα προσκυνημένα δουλικά. Δε γίνεται να μας τα επιβάλετε ομως για πολύ. Είσαστε μειοψηφία οι νοσηροί μνημονιολάγνοι. Πήγαινε τώρα κάπου αλλού να προσκυνήσεις ήσυχα τ΄αφεντικά σου και παράτα μας.

     • Ισόνομος πολίτης avatar
      Ισόνομος πολίτης @ Η άλυτη εξίσωση 05/07/2014 21:45:29

      Καλό είναι νομίζω να παραμένουμε ψύχραιμοι, νουνεχείς, λιγόλογοι και λιγότερο ηρωϊκοί..... Δεν υπάρχουν "μνημονιακοί", "αντιμνημονιακοί", δουλοπρεπείς και ήρωες στην προκειμένη. Όλα όσα συνέβηκαν με τα "μνημόνια" και τις "επιτηρήσεις", μόνοι μας τα προκαλέσαμε και τα επιδιώξαμε επί 50 χρόνια τώρα με τις άστατες, απρογραμμάτιστες, πρόχειρες, σκόπιμες και αδόκιμες πολιτικές και μικροπολιτικές ΟΛΩΝ των πολιτικών σχημάτων. Το 90% της “κατάντιας” μας είναι “made in Greece”…
      Φτάσαμε στο πάρα ένα με το “μαχαίρι στο λαιμό” το 2010.
      Έεεεεεεεεε…και τι περιμένατε τότε να γίνει?
      Τίποτε περισσότερο από το να απλώσουμε ικετευτικά το χέρι για τα “ελέη” των “αγαπημένων” μας ευρωπαίων και του Δ.Ν.Τ..
      Τα “μετά” τα ζήσαμε, τα ζούμε….και κλαίμε καταριέμενοι την ώρα εκείνη και τη στιγμή που βρεθήκαμε στην ανάγκη.
      Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε?
      Πάρα και καλά να λέμε που δεν ήρθανε τα “μη χειρότερα”. Και τα“μη χειρότερα” είναι η διάλυση της κρατικής μας οντότητας και η εξασθένηση της εθνικής αμυντικής μας δύναμης και συνοχής.. Ακούς ο “τάδε” μας άφησε χρόνους με βουτιά στο κενό από χρέη και φτώχεια, το παιδί του “δείνα” έφυγε για Ν. Ζηλανδία, ο “άλλος” έκλεισε το μαγαζί που το δούλευε κάποτε εδώ και 70 χρόνια ο προπάππους του.. Ακούς πολλά, βλέπεις περισσότερα και πονάει η ψυχή σου.. Όμως αφού υπερδανείστηκες από ανάγκη, είναι μοιραίο να τα υποστούμε όλα αυτά. Αυτοί είναι κανόνες που προσομοιάζουν με τη σκληράδα των άτεγκτων κανόνων της Φύσης….και δεν υπακούουν σε αριστερές, κεντρώες, ή δεξιές και ακροδεξιές ντιρεκτίβες και πολιτικές….

     • Κ.Π. avatar
      Κ.Π. @ Ισόνομος πολίτης 05/07/2014 22:33:00

      . Φίλε ισόνομε πολίτη η επιχειρηματολογία σου είναι βάλσαμο παρηγοριάς για τους καταστρεφέντες απο την κρίση που κατέταξε τη χώρα μας στην κατηγορία "σκουπίδια" και κανείς δεν ενδιαφέρεται πια να την αγοράσει... Εγώ λυπάμαι τα αδέλφια μας τους Ιταλούς, που αν θυμάσαι δύο Δήμαρχοί τους είναι οι μόνοι που θυσίασαν το μισθό τους για την Ελλάδα. Διότι όπως λες, ΕΜΕΙΣ ευθυνόμαστε κατά 90% και για την Ευρωπαική κρίση διότι η ασωτία μας και οι αμαρτίες μας παρέσυραν και τους αδελφούς Ιταλούς, τους φίλους Ισπανούς και Πορτογάλους, την "Τίγρη" του Βορρά Ιρλανδία, και τις μικρές Ισλανδία και Κύπρο, ενώ κλόνισε και τις υπόλοιπες χώρες των εταίρων μας που απο καλοσύνη και αφέλεια έμπλεξαν μαζί μας, ξεχνώντας οτι είμαστε απόγονοι του πανούργου Οδυσσέα...Οι φτωχοί είναι φτωχοί, προφανώς διότι είναι αμαρτωλοί, άπληστοι και υπερδανείζονται, αφού σ' αυτούς οι τράπεζες έδιναν κάποτε τα περισσότερα δάνεια. Και αν δεν δουλέψουν σκληρά 16 ώρες το εικοσιτετράωρο για ένα πιάτο φαί, δεν θα σωθούν και δεν θα τους φταίει γι αυτό ούτε η Δεξιά ούτε η Αριστερά, παρα μόνο το κακό τους το κεφάλι. Δυστυχώς σαν εκ φύσεως επιρρεπείς στην αλόγιστη κατανάλωση χρεωκοπούν και μετά ψηφίζουν όλο και περισσότεροι Τσίπρα παρασυρόμενοι απο τον απατηλό κομμουνιστικό του λόγο. Όμως οι νόμοι της φύσης είναι άτεγκτοι και αυτοί πρέπει να πληρώσουν. Εμείς ευτυχώς τη γλυτώνουμε προς το παρόν, προφανώς διότι δεν είμαστε άπληστοι σαν αυτούς.......

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ Ισόνομος πολίτης 06/07/2014 02:59:42

      Αγαπητέ Ισόνομε πολίτη, '' ΕΣΕΙΣ που όλα όσα συνέβηκαν με τα ''μνημόνια" και τις "επιτηρήσεις", μόνοι ΣΑΣ τα προκαλέσαΤε και τα επιδιώξαΤε επί 50 χρόνια'', αφού αυτομαστιγωθείτε δημοσίως, εξομολογηθείτε και κοινωνήσετε, κάνετε και το ύστατο βήμα απόγνωσης, ώστε να λάβετε τη συγχώρεση από τους αδέκαστους κριτές-τιμωρούς-δικαστές -ετέρους-τοκογλύφους. Η μετά θάνατον ζωή, θα είναι σίγουρα καλύτερη για εσάς..... Μην το γενικεύετε όμως, γιατί ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ στο φαγοπότι ΣΑΣ, δεν αισθανόμαστε ένοχοι και δεν αποδεχόμαστε την ''πληρωμή'' των χρεών σας με αντάλλαγμα τη ζωή μας. Εξιλεωθείτε καταστρεφόμενοι αλλά χωρίς εμάς, κάπου αλλού, δίχως να σπρώχνετε μεμψιμοιρώντας προς το βωμό, την πατρίδα μας. Η αυτοχειρία, η μιζέρια και η αυτολύπηση, είναι δικαίωμά σας. Είναι ''μοιραίες'' καταστάσεις για ''τον δούλο που του μέλλει να χαθεί''.

     • Ισόνομος πολίτης avatar
      Ισόνομος πολίτης @ Η άλυτη εξίσωση 06/07/2014 13:52:31

      Bεβαιότατα την μεγαλύτερη ευθύνη απροσώπως την έχει η διεθνής βαθειά οικονομική ύφεση που πλήττει αδιακρίτως και εξοντώνει σαν την επιδημία συνήθως τους ασθενικούς, τους αδύναμους και τους απρονοήσαντες Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν αναφερόμουνα στους άτεγκτους κανόνες της Φύσης Το λέγω και το εννοώ: Άλλος λίγο άλλος πολύ, όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης για τα όσα περνάμε και για το που και πως καταλήξαμε. Βέβαια το ανέφερα και εξακολουθώ να το υπεραμύνομαι: Το μεγαλύτερο φταίξιμο το κουβαλάνε οι άστατες, απρογραμμάτιστες, πρόχειρες, σκόπιμες, αδόκιμες πολιτικές και μικροπολιτικές ΟΛΩΝ των πολιτικών σχημάτων. Τώρα για τους ξένους και τα "μνημόνια": Απαλλαγείτε λίγο από τις μικροπολιτικές αγγυλώσεις σας μερικοί και βάλτε στο εαυτό σας, δύο απλά ερωτήματα της «αγοράς» και της καθημερηνότητας που απαιτούν καθαρές και ξάστερες απαντήσεις:
      • Όταν σου δανείζουνε χρήματα στην τράπεζα, δεν υπογράφεις κάποια χαρτιά ότι τα παίρνεις για να κάνεις τη δουλιά σου και με την υποχρέωση να τα επιστρέψεις στην προθεσμία λήξης τους?
      • Όταν τα έχεις κάνει "μπάχαλο" και δεν ήξερες, ούτε ξέρεις που πηγαίνουν αυτά που δανείζεσαι, δεν πρέπει να διασφαλίσεις αυτόν που σε δανείζει (διευκολύνει), ότι θα διορθώσεις τα "κακώς κείμενα" και θα ανακτήσεις τις οικονομικές σου δυνατότητες για να επιστρέψεις τα δανεικά στη λήξη τους όπως έχεις αναλάβει την υποχρέωση? Δεν χρειάζονται η υψηλή διανόηση και οι πολιτικές περικοκλάδες για να απαντήσει κανείς στα πάρα πάνω, του φτάνει και του περισσεύει η κοινή λογική....και μόνο αυτή Ευχαριστώ...

  • Γιάννης Αυλακιώτης avatar
   Γιάννης Αυλακιώτης @ Η άλυτη εξίσωση 05/07/2014 14:14:37

   τι επαγγέλλεστε αν επιτρέπετε; δάνειο έχετε πάρει ποτέ; καλό μεσημέρι.

   • Η άλυτη εξίσωση avatar
    Η άλυτη εξίσωση @ Γιάννης Αυλακιώτης 05/07/2014 14:22:48

    Ιδ.Υπάλληλος είμαι και δάνειο έχω πάρει 2.000 € προ 5αετίας για να επισκευάσω το τρακαρισμένο μου αυτοκίνητο.... Καλό μεσημέρι, αλλά το σκεπτικό σας είναι μίζερο. Σαν εμένα, υπάρχουν πολλοί. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΑ ΟΡΝΙΑ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΙΜΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.

    • Γιάννης Αυλακιώτης avatar
     Γιάννης Αυλακιώτης @ Η άλυτη εξίσωση 05/07/2014 14:49:35

     του λόγου σας, φαίνεται να γνωρίζετε πολλά για τα όρνια.

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ Γιάννης Αυλακιώτης 05/07/2014 17:02:00

      Δίκιο έχετε. ...Σας γνωρίζω απ΄το πλατάγισμα των τσουρομαδημένων φτερών κι από φάλτσο σας κρώξιμο.

     • Γιάννης Αυλακιώτης avatar
      Γιάννης Αυλακιώτης @ Η άλυτη εξίσωση 05/07/2014 19:08:27

      θαυμάζω το λυρισμό σας. στα πιο γήινα όμως. το δάνειο που πήρατε για το αυτοκίνητο που λέτε... θυμάστε τι επιτόκιο είχε; θυμάστε και το επιτόκιο δανεισμού του μνημονίου; μήπως ο λυρισμός είναι απλά μια προκάλυψη του λαϊκισμού σας;

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ Γιάννης Αυλακιώτης 05/07/2014 20:29:31

      Λαϊκισμός είναι και η απλοϊκή, ισοπεδωτική εξίσωση, η υστερόβουλη διαστρέβλωση, όπως και η σύγκριση ανόμοιων, ώστε να καταλήξει κανείς στα ποθούμενα συμπεράσματα. Δηλαδή, ακριβώς η ειδικότητά σας. Ας το πάρουμε όμως αλλιώς.... Το ασήμαντο ποσό που μου δάνεισε η Τράπεζα, μου το δάνεισε γνωρίζοντας οτι είναι απολύτως εξασφαλισμένη η εξόφλησή του (μιας και υπήρχαν περιουσιακά στοιχεία στο όνομά μου που συνηγορούσαν σ΄αυτό). Το σχετικά χαμηλό επιτόκιο των μνημονίων δεν έχει καμιά σημασία, εφόσον οι τοκογλύφοι γνωρίζουν καλά οτι το ήδη υπάρχον αστρονομικό και συνεχώς ανατοκιζόμενο Ελληνικό χρέος(που φρόντιζαν να τροφοδοτούν επί χρόνια), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ, ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ. Ωστόσο, θεωρούν ΚΑΙ αυτοί πως είναι απολύτως εξασφαλισμένοι γιατί το ...οικόπεδο είναι γωνία, το δίκαιο Αγγλικό και μέσω των εκβιαστικών επιταγών των μνημονίων τους, λίγο-λίγο η δημόσια και ιδιωτική περιουσία, είναι εφικτό ν΄αλλάξει χέρια ... Οι τοκογλύφοι ποτέ δεν χάνουν, ακόμη κι όταν σου επιτρέπουν ν΄αυτοκοροϊδεύεσαι, για να παρηγοριέσαι..... *** Ο ...λυρισμός είναι αυτό που πάντα θα σας λείπει, γιατί σας περισσεύει η αλαζονεία κι ο ψωροεγωϊσμός! Εσείς ακόμη, δεν ανακαλύψατε ''προκάλυψη'' γι αυτά.

     • ΝΙΚΟΣ Π avatar
      ΝΙΚΟΣ Π @ Η άλυτη εξίσωση 05/07/2014 20:44:53

      μεχρι τωρα εντος μνημονιων ποια ιδιωτικη και δημοσια περιουσια αλλαξε χερια? επισης δωσε μας εναν ορισμο του τοκογλυφου καθως επισης και σε ποιες περιπτωσεις αποκρατικοποιησεων κανα ουρες τα ορνεα για ν'αγορασουν οσο οσο .

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ ΝΙΚΟΣ Π 06/07/2014 02:44:43

      Αν δεν αντιλαμβάνεσθε τι ακριβώς συμβαίνει, μείνετε στην ευτυχή σας άγνοια. Γιατί να σας ξυπνήσει κανείς; Αφού κατά βάθος δεν το θέλετε. Αν είχατε ειλικρινή ερωτήματα, θα είχατε ήδη βρεί και τις απαντήσεις. Ευτυχείτε!!

     • ΝΙΚΟΣ Π avatar
      ΝΙΚΟΣ Π @ Η άλυτη εξίσωση 07/07/2014 08:36:02

      παντως δεν απαντησατε επι της ουσιας

     • my way avatar
      my way @ ΝΙΚΟΣ Π 06/07/2014 07:07:17

      Δεν χρειάστηκε να κάνουν ουρές. Για παράδειγμα, έναν διαρκώς και πολλαπλώς ωφελούμενο, που το επώνυμό του αρχίζει από "Λα" και τελειώνει σε "τσης", τον έχετε υπόψη ή να το κάνουμε φραγκοδίφραγκα;

     • Αυλακιώτης avatar
      Αυλακιώτης @ Η άλυτη εξίσωση 05/07/2014 21:22:59

      καμαρώνω τη δήθεν παρρησία που επιβάλει η ημιμάθειά σας. με κάνατε και γέλασα, ομολογώ με τις άπειρες γνώσεις σας... ως οικονομολόγος διαγνώσατε ότι το δάνειο δε θα εξυπηρετηθεί, ως νομικός πετάξατε την παρόλα για το αγγλικό δίκαιο (αλήθεια μήπως έχετε πάρει δάνειο και στο ηνωμένο βασίλειο; αν όχι να σας στείλω τους όρους του δικού μου να τους κρίνετε). λαϊκισμός και κιτρινισμός είναι αυτό που κάνατε! μας φλομώσατε σε βερμπαλιστικά σχήματα για το άδικο μνημόνιο, και παραδεχτήκατε ότι το δάνειο σας ήταν, εν τέλει, πιο ακριβό...

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ Αυλακιώτης 06/07/2014 02:40:41

      :-) Εγώ (και όχι μόνο εγώ), μ΄εσάς γελάω έτσι κι αλλιώς, πολύ καιρό εδώ μέσα. Η αλαζονική οπτική και η μανταμΣουσούδικη φρασεολογία και αντίληψη, σας καθιστά το πλέον γραφικό ...πληκτρολόγιο και τον πιο ...φευγάτο νού (νού,λέμε τώρα). Συγνώμη, αλλά είστε πολύ βαρετός και προβλέψιμος για να συνεχίσω το πινγκ πονγκ. Χασμουριέμαι!

  • ΑΓΙΟΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ @ Η άλυτη εξίσωση 05/07/2014 15:11:24

   ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ? ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΟΡΕΜΕΝΟ. ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60' ΚΑΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΑΝΕ ,ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΥΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΛΑΙΚΙΣΤΕΣ (ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ). Υ,Γ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ 5,5 ΔΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΙ'ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ , Η ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΙΜΟΠΤΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ?

   • Η άλυτη εξίσωση avatar
    Η άλυτη εξίσωση @ ΑΓΙΟΣ 05/07/2014 17:11:45

    ...Μπαααα, δε θα προκάνετε να ισοπεδώσετε το σύμπαν. Πρώτα να γίνετε ''κανονικοί'' άνθρωποι σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο κι ύστερα να επιχειρήσετε την ηγεσία της κοινωνίας. Έτσι απ΄τη γυάλα κι από τη βολή της εις βάρος του συνόλου καλοπέρασής σας, απλά γελοιοποιείστε κάθε ώρα που περνάει. Ο χρόνος σας μετράει αντίστροφα πια....

    • ΑΓΙΟΣ avatar
     ΑΓΙΟΣ @ Η άλυτη εξίσωση 06/07/2014 20:29:38

     ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΘΑΡΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΞΑΝΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ.

 4. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 05/07/2014 13:37:47

  Δεν καταλαβαίνω πού ακριβώς στη φύση ενός τραβεστί αριστερού,υπάρχει το στοιχείο της υπηρεσίας πρός την Πατρίδα; Ένας τραβεστί σκέτος, μπορεί να υπηρετήσει την αντρειωσύνη και την αρρενωπότητα; Έ, άλλο τόσο ένας τραβεστί αριστερός μπορεί να υπηρετήσει την Πατρίδα... Γι΄ αυτούς υπηρεσία είναι ο τσαμπουκάς και στόχος το βόλεμα.

  • Η άλυτη εξίσωση avatar
   Η άλυτη εξίσωση @ Κυθήριος 05/07/2014 13:44:42

   ...Ίσως υπάρχει ακριβώς εκεί που ....κρύβεται και η τραβεστί ''εθνικοφροσύνη'' του τραβεστί δεξιού, φανατικού σαρκοβόρου, ξεπουλημένου Νεοφιλελέ. Άβυσσος τελικά η ψυχή των ...faux !
   φο

   • Ιδιώτης avatar
    Ιδιώτης @ Η άλυτη εξίσωση 05/07/2014 14:04:46

    Πώς σου φαίνεται ο όρος: "Τραβεστί χώρα" ?

    • Η άλυτη εξίσωση avatar
     Η άλυτη εξίσωση @ Ιδιώτης 05/07/2014 14:19:04

     Πως να μου φανεί; Με πληγώνει.... Εσάς;

     • Ιδιώτης avatar
      Ιδιώτης @ Η άλυτη εξίσωση 05/07/2014 16:42:12

      Αν πληγώνει, θα 'ναι αλήθεια. Γιατί πάντα πληγώνει η αλήθεια. Γι' αυτό και ελάχιστοι έχουν τη δύναμη να τη συγχωρούν.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Η άλυτη εξίσωση 05/07/2014 16:13:48

    Eπειδή όμως σε μια χώρα,στην Ελλάδα,δεν υπάρχουν μόνο..faux,υπάρχει και η πραγματική εθνικοφροσύνη,ή κατά άλλους πατριωτισμός,που βλέπουν τραβεστί αριστεροδέξιους και τους γυρίζει το μάτι ανάποδα... Και για να απαντήσω κι εγώ στην ερώτηση του φίλου παρακάτω,δεν υπάρχει τραβεστί χώρα,μόνο τραβεστί πρόβατα...

    • Η άλυτη εξίσωση avatar
     Η άλυτη εξίσωση @ Κυθήριος 05/07/2014 17:00:09

     ....Όταν τα τραβεστί πρόβατα βελάζουν αποκλεισμένα στο ίδιο κοπάδι, τότε δεν έχουμε και τραβεστί ...στρούγκα;

 5. πολίτης avatar
  πολίτης 05/07/2014 13:44:52

  Από εγχώριους τσαμπουκάδες αυτή η κυβέρνηση άλλο τίποτα. Σε άλλους κάνει υποκλίσεις... Επί της ουσίας πάντως κανένας δεν κατάφερε να αρθρώσει πειστικό λόγο για το σχέδιο της ΔΕΗ. Ακόμα και αυτοί που έχουν φιλελεύθερες αντιλήψεις είναι από καχύποπτοι έως επιφυλακτικοί ή αντίθετοι με τη συγκεκριμένη μεθόδευση. Ποιοι είναι αυτοί οι βουλευτές που τελικά θα σηκώσουν το χεράκι και θα αποφασίσουν σε ένα θερινό τμήμα το ξεπούλημα της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης; Αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των Ελλήνων; Το κρίμα στον λαιμό τους.

  • ΑΓΙΟΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ @ πολίτης 05/07/2014 15:02:26

   ΤΟ ΕΥΤΥΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΑΚΟΥΣΑΝΕ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΕ.

   • πολίτης avatar
    πολίτης @ ΑΓΙΟΣ 05/07/2014 15:15:04

    Συγκρίνετε εντελώς ανόμοιες καταστάσεις και έχετε κάποιο άλλο επιχείρημα σχετικό με την ενέργεια να αντιπαραθέσετε; Πωλούνται ορυχεία, υδάτινοι πόροι και δυο εκατομμύρια πελάτες προίκα, χωρίς να ερωτηθούν, σε τζάμπα επενδυτές. Είμαι σίγουρος όμως ότι και την Ακρόπολη να πουλούσαν, κάποιο όφελος θα βρίσκατε και σ΄αυτό.

    • Η άλυτη εξίσωση avatar
     Η άλυτη εξίσωση @ πολίτης 05/07/2014 17:13:56

     Τίποτε άλλο δεν έχει ο άνθρωπος, πέρα απ΄ τη νοσηρή του φιλαυτία και τον τυφλό φανατισμό. Είναι βέβαιο.

 6. ΑΓΙΟΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ 05/07/2014 13:57:41

  ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ . ΤΟΤΕ ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ Η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ,ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΟΤΕ ΚΑΙ Η ΑΠΕΙΛΗ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ,ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΑΝ 150.000 ΕΥΡΩ ΕΦ'ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ,ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΛΥΜΗΝΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ .
  Ο ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ,ΤΩΡΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΕΠΩΔΥΝΑ . ΟΙ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ . Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ ΑΓΙΟΣ 05/07/2014 15:13:16

   Πέστα χρυσόστομε! Έχουμε καταντίσει η Κούβα της Ευρώπης! Έχουμε βαφτίσει τα συμφέροντα των συντεχνιων εθνικό συμφέρον και οι ανεγκέφαλοι τους υποστηρίζουν.

 7. Σενετάκης Εμμανουήλ avatar
  Σενετάκης Εμμανουήλ 05/07/2014 14:34:32

  Πάμε να φύγουμε , γέμισε η πιάτσα με ψεκασμένους και με κουκούλες.

  • Η άλυτη εξίσωση avatar
   Η άλυτη εξίσωση @ Σενετάκης Εμμανουήλ 05/07/2014 17:15:26

   Λίγη υπομονή ακόμη και θα φύγετε. Προσοχή μόνο, μην ποδοπατηθείτε στην ...έξοδο.

   • Σενετάκης Εμμανουήλ avatar
    Σενετάκης Εμμανουήλ @ Η άλυτη εξίσωση 05/07/2014 18:01:09

    Η εξίσωση λύθηκε ??? τσίμπισε η κουκούλα. Πρόσεξε όμως γιατί με την κουκούλα δεν βλέπεις καλά και θα ποδοπατηθείς εσύ στην δική σας έξοδο από την βουλή. Αλλωστε πόσοι μείνατε. Εγκυρες πηγές μας πληροφορούν ότι σήμερα πέρασαν αρκετά ψεκαστικά πάνω από την Αθήνα το ένα μάλλιστα ακριβώς πάνω από τα γραφεία των ΑΝΕΛ. Μήπως είχες βάρδια εκείνη την ώρα ?

    • Η άλυτη εξίσωση avatar
     Η άλυτη εξίσωση @ Σενετάκης Εμμανουήλ 05/07/2014 20:40:31

     Από κουκούλες μάλλον ξέρετε καλύτερα εσείς. ''Πάππου προς πάππον'' φαντάζομαι.... Όσο για τις ...εξισώσεις, αφήστε το καλύτερα γι άλλους. Εσείς περιοριστείτε εκεί που δεν σας προδώσουνε οι ικανότητές σας. Ένα σταυρόλεξο για νέους ...λύτες δηλαδή, το πολύ και αν.

     • GJ avatar
      GJ @ Η άλυτη εξίσωση 05/07/2014 23:49:18

      Περιμένω τη μέρα που θα έρθεις να μου το επιβάλεις για να δω αν έχεις κ@κ@λ@ (που αμφιβάλλω) ή είσαι μόνο λόγια...δεν σε απειλώ,...., στο υπόσχομαι!!!!

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ GJ 06/07/2014 16:54:52

      ...Πολύ μεγάλη ιδέα έχετε για τον εαυτό σας, μα άνευ ουσιαστικού λόγου !!! Ποιός θαρρείτε οτι μπορεί ποτέ να ασχοληθεί ...προσωπικά με την ...επιβολή οποιουδήποτε θέματος ειδικά σ΄εσάς;;;Χαχαχαχα. Μην περιμένετε άδικα.... Κανένας δε σας δίνει σημασία. Σας έχει αναλάβει εργολαβία ο Πρετεντέρης όλους εσάς και μια χαρά σας κατευθύνει. Μαζικά κατευθύνονται τα κοπάδια. Δεν υπάρχει χρεία για ειδική μεταχείριση. Δεν σας...υποτιμώ. Σας διευκρινίζω απλά, ώστε να μην αυταπατάσθε και βλέπετε τον ήσκιο σας του ποντικού, ως ...λέοντα.

     • Σενετάκης Εμμανουήλ avatar
      Σενετάκης Εμμανουήλ @ Η άλυτη εξίσωση 06/07/2014 12:09:23

      Μπα μας προέκυψες και αριστερούλης " προοδευτικός" , σιγά-σιγά αποκαλύπτεσαι. Μήπως κάνεις φροντιστήρια στην Ραχήλ για ανίδεους ?? Μπράβο και σε ανώτερα.

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ Σενετάκης Εμμανουήλ 06/07/2014 16:58:17

      Η ...αντιληπτική σας ικανότητα (????) πραγματικά είναι αξιοθαύμαστη!! Με αντιγραφή να υποθέσω το απολυτήριο του Δημοτικού, ε; Φαίνεται πάντως.

     • Σενετάκης Εμμανουήλ avatar
      Σενετάκης Εμμανουήλ @ Η άλυτη εξίσωση 06/07/2014 18:50:56

      Ακου να δείς αριστερό τρωκτικό που μπήκες στο ANTINEWS για να το κοπρίσεις. Βγάλε την κουκούλα σου και έλα να βάλουμε κάτω τα πτυχία μας (αν έχεις). Το λάθος μου ήταν ότι έκανα διάλογο μαζί σου και δεν πρόσεξα από την αρχή το ήθος σου. Μπές πάλι στην τρύπα σου γιατί δεν θα περάσεις καλά εδώ που τρύπωσες. STOP.

     • Geros avatar
      Geros @ Σενετάκης Εμμανουήλ 06/07/2014 19:09:45

      Στην συγκεκριμένη περίπτωση αγαπητέ εσύ δεν θα περάσεις καλά αν ασχοληθείς με την συγκεκριμένη κυρια, διότι το έχει πει και ο Αϊστάιν ότι είναι άπειρη. Η μονη λύση είναι να μην ταΐζεις τα troll. Τα περισσότερα σχόλια της εδώ μέσα δεν τα απαντάει κανείς , γιατί νομίζεις?

     • Σενετάκης Εμμανουήλ avatar
      Σενετάκης Εμμανουήλ @ Geros 06/07/2014 20:01:22

      Σε ευχαριστώ φίλε.

 8. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 05/07/2014 15:50:24

  Το ατύχημα για την Ελλάδα είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση λαμβάνουμε υπόψη το ποιόν των συνδικαλιστών και βάση αυτού κάνουμε εκτιμήσεις περί της ορθότητας ή όχι του Επιχειρήματος. Εφόσον λοιπόν οι Φωτόπουλοι και οι παρέες του είναι λαμόγια (που προσωπικά δεν έχω καμιά αμφιβολία), τότε οποιανδήποτε απόφαση και αν λάβουμε για τη ΔΕΗ, θα πρέπει να θεωρηθεί θεάρεστη!! Αγνοούμε λοιπόν τα πραγματικά δεδομένα και τις φοβερά καταστρεπτικές συνέπειες με την εφαρμογή των σχεδιαζόμενων μέτρων, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε το μίσος για τους αναφερόμενους, (και εδώ σας καταλαβαίνω και δεν σας αδικώ), χωρίς να εξετάσουμε σε βάθος. Λόγω σχετικής γνώσεως και το έχω πει αρκετές φορές , αν οι αρμόδιοι δεν είναι διαπλεκόμενοι και πραγματικά κόπτονται για το συμφέρον του ταλαίπωρου καταναλωτή και πιστεύουν ότι οι αξία του ρεύματος αλλά και οι προσφερόμενες υπηρεσίες θα βελτιωθούν,τότε γιατί δεν τίθεται όρος στη σύμβαση που όχι να μειώνει αλλά να απαγορεύεται στο νέο Διαχειριστή, να αυξάνει την τιμή πέραν των συνήθων αυξήσεων που επέβαλε η ΔΕΗ, πριν την έναρξη των ιδιωτικοποιήσεων!!!!

 9. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 05/07/2014 15:57:06

  Αναρωτηθήκατε ποτέ, γιατί τα τελευταία 20 - 30 χρόνια, κανείς ιδιωτικός υπάλληλος (ή πολύ περισσότερο μπλοκάκι) δεν έκανε απεργία στη "Νοτιοβαλκανική χώρα με κροκόδειλους"; Οι προμομιούχοι υψηλόμισθοι καλοδιοροσμένοι και εξασφαλισμένοι (όπως επίσης η ελευθεροεπαγγελματική αφρόκρεμα, μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι κτλ) είναι οι καλύτεροι τσάτσοι της διεφθαρμένης ελληνικής άρχουσας τάξης. Δούλοι-"ιδιαίτερες" που υπηρετούν τα αφεντικά τους. Και εκείνα αφήνουν να πέφτουν απο το τραπέζι μικροί καταρράκτες αστακομακαρονάδας. Για τους ξεχωριστούς δούλους στο πάτωμα. Κάποιος πρέπει να τους θυμίσει ποιό είναι το τέλος των υψηλόβαθμων δούλων, όταν πίνουν και αυτοί μπόλικο αίμα του συνήθους, χαμηλόβαθμου υπηρετικού προσωπικού. Χωρίς να παραλείπουν να κάνουν αφαίμαξη για τη μεγάααααλη "φιάλη" του αφέντη.

 10. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 05/07/2014 16:02:38

  Δείτε τι κάνουν οι δικαστικοί, οι ανώτεροι ένστολοι, οι ίδιοι οι βουλευτές, και θα καταλάβετε ποιοί είναι με ποιούς, τι ταξικές συμμαχίες σχηματίζονται και ποιοί είμαστε απέξω και ΑΠΕΝΑΝΤΙ. Μέχρι τέλους. Άν τους π@δ@ξει τους φαταούλες ο λαός ή ο ίδιος ο Ολι Ρεν ή ο "Σβάμπος Καθιστός Βόλφ" αυτοπροσώπως έχει διαφορά; Δεν νομίζω. Αλλά δυστυχώς δεν πρόκειται να ενδιαφερθούν, ούτε ο Όλι ούτε ο "Καθιστός Λύκος". Ξεκάθαρο. Τι τους κόφτει άλλωστε; Ο κλήρος πέφτει στους "μικρούς". Αγαπητοί χλιδάμπουρες δούλοι των αφεντικών σας, θα δείτε και θα τρίβετε τα μάτια σας.

 11. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 05/07/2014 16:21:21

  Επί της ουσίας: Το σχέδιο "ιδιωτικοποίησης" της ΔΕΗ είναι η απόλυτη πατάτα. Καμμιά τέτοια επένδυση δεν μπορεί να σταθεί στο διαμορφωμένο περιβάλλον. Μόνο τα κέρατα που πρέπει να δαπανηθούν για εκσυγχρονισμό των παλαιολιθικών ρυπογόνων εργοστασίων, ώστε να πάψουν να πληρώνουν πακτωλούς για το εμπόριο ρύπων του Κυότο, φτάνουν για να εμποδίσουν καθε υποψήφιο επενδυτή. Μόνο το "μοντέλο Deutsche Telekom - ΟΤΕ" μπορεί να σταθεί στην αγορά ενέργειας. Μεγάλος επενδυτής, είτε κρατικός (τύπου Électricité de France, της ιταλικής Enel, ή οργανισμοί τυπου COSCO), είτε πολυθενικός ιδιώτης (π.χ. το σουηδικό Wattenfall, η γερμανική RWE ή Ε.ΟΝ κτλ). Πιθανώς σε συνδυασμό με ενεργειακούς οργανισμούς άλλων Βαλκανικών χωρών ή και της γειτονικής Ιταλίας, για να μπορεί να αναπτύξει ολοκληρωμενο δίκτυο ευρείας ζώνης για παραγωγή, μεταφορά και διανομή ενέργειας απο ανανεώσιμες πηγές, με οικονομίες κλίμακας.

 12. πολίτης avatar
  πολίτης 05/07/2014 16:22:07

  Για τον βίο και την πολιτεία κάποιων μεγαλόσχημων συνδικαλιστών καμιά αντίρρηση. Αν είναι όμως θέμα καθαρά δικών τους προνομίων, γιατί δε γίνεται αυτό το ρημάδι το δημοψήφισμα; Γιατί τελικά οι συνδικαλιστές είναι το πρόσχημα. Η Ελλάδα και ο πλούτος της έχουν βγει στο σφυρί και αυτοί που θα βάλουν την υπογραφή τους για τη ΔΕΗ και όχι μόνο, θα καταγραφούν ως Εφιάλτες στην ιστορία.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ πολίτης 05/07/2014 16:31:34

   Αγαπητέ πολίτη, πολύ αργά. Ο πλούτος της Ελλάδας, ο δημόσιος πλούτος, έχει ήδη γίνει καταθέσεις στα νησιά Κέιμαν ή στην Ελβετία, πολυτελή σπίτια στο Λονδίνο ή στην Οπάτια της Δαλματίας (πρώην ανακτορα των Αψβούργων, ρωτήστε τι και ποιοί τώρα), 400σάρες μεζονέτες στην Εκάλη ή στα "καμμένα", εξοχικά jumbo στη Σαντορίνη ή στον Πόρο, συλλογές έργων τέχνης. Και βέβαια, εκατοντάδες καράβια που ναυπηγούνται αυτή τη στιγμή σε κινέζικα ή κορεάτικα νατπηγεία (ρωτήστε και γι αυτά)... "Ελληνες" έκαναν το ρεσάλτο διαρκείας, δεκαετίες - και δεν χρειάστηκε κάν να βγούν στο σφυρί. Άπλωσαν έτσι απλά το χέρι και τα πήραν.. Too late. Το ζήτημα πια, δεν είναι να εμποδίσουμε. Τι να εμποδίσουμε - τσόφλια άφησαν πίσω. Και χρέη. Το ζήτημα είναι να ανακτήσουμε, να πάρουμε πίσω τον ληστευμένο δημόσιο πλούτο.

 13. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 05/07/2014 17:03:02

  Αυτή είναι η ουσία, να λεηλατηθεί ότι έχει απομείνει στην Ελλάδα! Υπάρχουν και κάτι αποθέματα υδρογονανθράκων, κάτι παρόμοιο πρέπει να σχεδιάζεται και για αυτά! Αν τώρα τα συμφέροντα των συντεχνιών είναι να μην πληρώνουμε πανάκριβο ρεύμα και να έχουμε τουλάχιστον τις ίδιες προσφερόμενες υπηρεσίες, τότε λυπάμαι αλλά με συμφέρει να συνταχθώ με αυτές παρά με τον διαπλεκόμενο αληταρά λαμόγιο!

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ ΝΤΙΝΟΣ 05/07/2014 17:09:00

   Είναι σίγουρο ότι ο διαπλεκόμενος λαμόγιος και η διαπλεκόμενη συντεχνία δεν τα έχουν βρεί προ πολλού κάτω απο το τραπέζι; Τι κάνουν τόσες δεκαετίες; Μήπως παριστάνουν τη μητέρα Τερέζα; Στο Χαλβαδιστάν με τα πολλά κότερα; 9,5 εκατομμύρια κορόιδα, πολλά δεν είναι;

 14. Π.Κ. avatar
  Π.Κ. 05/07/2014 17:08:43

  Κανείς σας δεν λέει...την πικρή αλήθεια για την κάθε αμαρτωλή ΔΕΗ που στη συγκεκριμένη περίπτωση το εθνικό μονοπώλιο και πλούτος της χώρας που πάει να ξεπουληθεί έχει ΧΡΕΗ 9 ΔΙΣ και μονίμως ζημιές που πληρώνει ο μακάκας Ελληνικός Λαός, παρόλο που είναι ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ. Αυτό το μπου@@@@ο που λέγεται δημόσιος οργανισμός ήταν πάντα το καταφύγιο των κόπρων των κομμάτων, των κομματόσκυλων, και των συνδικαΛΗΣΤΩΝ που τώρα χάνοντας τα κλεμμένα και τα κεκτημένα πολεμούν με κάθε τρόπο και σύμμαχο όπως πάντα τα ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ(πασόκοι και τσιπροαριστεροπασοκοι) με μοχλό τη ΔΕΗ θέλουν και την εξουσία λές και τόσα χρόνια κυβερνούσε ο φούφουτος.......Αλήθεια πως συμβαδίζει η συμπόρευση του σύριζα και των παλαιοπασόκων με τούς συνδικαΛΗΣΤΕΣ που έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για ατασθαλίες και ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ εκατομμυρίων??? Πλάκα θα έχει για τους.....αριστερούληδες να γίνει ένα δημοψήφισμα για το μονοπώλιο όπου οι πελατειακές σχέσεις είναι σε ημερήσια αναφορά το πλιάτσικο το ίδιο, σε μια ΔΕΗ ζημιογόνα, μη ανταγωνιστική όπου ΤΟ ΠΑΡΤΥ των κομματόσκυλων και των συνδικαΛΗΣΤΩΝ δεν έχει τελειωμό ακόμη και τώρα στη μεγάλη κρίση της Πατρίδας, όπου άν δεν σπάσεις αυγά είναι καλύτερα να σβήσουμε απο το χάρτη. Υ.Γ. κάποιοι ξεχνούν ότι με τη συνθήκη του Μάαστριχ προβλέπεται η απελευθέρωση της ενέργειας.

 15. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 05/07/2014 17:16:19

  Ιδιώτες "επενδυτές" (προσφέροντες ως επένδυση μπανανόφλουδες) και ιδιωτικοποιημένα "συνδικάτα" - με την αμερικανική έννοια της λέξης "συνδικάτο".
  "...βλάπτουν την Συρία το ίδιο", έλεγε ο Καβάφης. Και idiots που δεν βλέπουν τί τρέχει. Και ακόμη απορούν γιατί οι μεγαλόσχημοι (π.χ. δικαστικοί, υψηλόμισθοι ένστολοι , υψηλόμισθοι των ΔΕΚΟ, μεγαλογιατροί, μεγαλοφαρμακοποιοί κτλ) επιτίθενται με τόσο ταξικό μίσος εναντίον των φτωχών, των χαμηλόμισθων και των ανέργων. Πάντα οι υψηλόβαθμοι δούλοι υπηρετούσαν πιστά τα αφεντικά.

 16. Nikos avatar
  Nikos 05/07/2014 19:24:41

  Οι φαρμακοποιοί δεν απειλούν να κόψουν τα φάρμακα και δεύτερον , δεν πήγε το ποσοστό από το 21 στο 19 , αλλά στο 15,7 %. Πριν αναμασήσετε την προπαγάνδα , κοιτάχτε να ενημερώνεστε καλύτερα πάνω σε ένα πολυσύνθετο θέμα όπως είναι το ποσοστό κέρδους. Δεν με νοιάζει αν το κόψετε το σχόλιο , αρκεί που θα το δείτε.

 17. Άγνωστος Χ avatar
  Άγνωστος Χ 05/07/2014 19:45:44

  Έχοντας μια συζήτηση χθες το απόγευμα με έναν φίλο, φανατικό υπέρμαχο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, του πρότεινα ένα στοίχημα: αν, μετά από την ιδιωτικοποίηση, η τιμή του ρεύματος μειωθεί (λόγω ανταγωνισμού, όπως υποστηρίζεται), εγώ θα του πληρώνω τη διαφορά του τιμολογίου του από την τρέχουσα τιμή. Αν αυξηθεί, να μου πληρώνει αυτός τη διαφορά του δικού μου τιμολογίου. Δυστυχώς, δεν δέχτηκε! Και για να τελειώνουμε: τη θρασύτητα των κάθε λογής Φωτόπουλων την εξέθρεψαν αυτοί που είχαν το πεπόνι και το μαχαίρι, ήτοι οι δύο της σημερινής συγκυβέρνησης. Καμία τραβεστί αριστερά. Σήμερα, δηλαδή, πως λέμε: «ως εδώ και μη παρέκει»; Αυτό δεν μπορούσε να ειπωθεί τριάντα χρόνια τώρα; Σχετική (και με σημασία) λεπτομέρεια: ο Κυριάκος κατάργησε τις άδειες υπολογιστή, μείωσε τις αναρρωτικές, μείωσε τις εκπαιδευτικές (!), αλλά δεν πείραξε τις συνδικαλιστικές άδειες!!! Και τώρα αυτή η ίδια κυβέρνηση, για να πουλήσει τη ΔΕΗ σε ημετέρους Ιούλιο μήνα με τις ψήφους καμιά πενηνταριά βουλευτών, παριστάνει την ανένδοτη απέναντι στους εργατοπατέρες! Δουλευόμαστε, έτσι;…

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ Άγνωστος Χ 05/07/2014 22:11:16

   Τα 600εκ. που πληρώνουμε το χρόνο στο ταμείο τους τα έβαλες στο στοίχημα; Δεν τα βλέπεις στο λογαρισμό και δε σου χτυπάνε ασχημα.

   • Άγνωστος Χ avatar
    Άγνωστος Χ @ Jimakos 05/07/2014 23:43:17

    Σωστή η παρατήρησή σου φίλε Τζιμάκο, αλλά να ξέρεις ένα πράγμα: αυτά τα 600 εκ. που σήμερα πάνε στις τσέπες κάποιων χιλιάδων οικογενειών, αύριο θα πάνε στις τσέπες δύο-τριών ιδιωτών, γιατί μην έχεις την αυταπάτη ότι ο "επενδυτής" δε θα βρει τρόπο να σου τα πάρει.

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ Άγνωστος Χ 05/07/2014 22:11:37

   Τα 600εκ. που πληρώνουμε το χρόνο στο ταμείο τους τα έβαλες στο στοίχημα; Δεν τα βλέπεις στο λογαρισμό και δε σου χτυπάνε ασχημα.

  • Κ.Π.. avatar
   Κ.Π.. @ Άγνωστος Χ 05/07/2014 22:35:52

   Λες ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ φίλε άγνωστε Χ.

 18. MCA avatar
  MCA 05/07/2014 22:56:53

  Οι αντιδράσεις των χρυσοπληρωμένων δημοσίων υπαλλήλων της ΔΕΗ είναι το λιγότερο σημαντικό όσον αφορά την πώληση της ΔΕΗ.Όσο απέχθεια και να αισθάνεται κανείς για ανθρώπους σαν τον Φωτόπουλο,τα θέματα ενέργειας, όρων εκποίησης δημόσιας περιουσίας και εκμετάλευσης των φυσικών πόρων είναι απείρως σημαντικότερα. Το φλέγον ζήτημα είναι εάν αξίζει η ιδιωτικοποίηση ή όχι.

 19. KΩΣΤΑΣ TΡΙΠΟΛΙΤΣΩΤΗΣ avatar
  KΩΣΤΑΣ TΡΙΠΟΛΙΤΣΩΤΗΣ 06/07/2014 00:04:28

  ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΤΡΙΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ..ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΕΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ H ENERGA AΛΛΑ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ..ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΤΑ ΕΞΗΣ: ΑΜΕΡΙΚΗ ...ΦΟΥΛ ΣΤΟ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΙ ΑΓΓΛΛΙΑ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΟΤΕ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΔΕΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ (ΛΙΓΝΙΤΗΣ , ΝΕΡΑ ) ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΔΕΚΟ...ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ... ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΕΣΘΕ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ...

 20. dim avatar
  dim 06/07/2014 02:26:51

  Ας αφήσει τα σάπια για 1400 ο κύριος Φωτότζύριζας, και ας βγάλει τα ετήσια εκκαθαριστικά του των τελευταίων 15 χρόνων. Αν έστω και ένα πέφτει κάτω απο 30.000 ευρώ, με όλα τα απίθανα μπόνους "εγκαιρης προσέλευσης" που έπαιρναν όλοι αυτοί οι αργόσχολοι πρό κρίσης... τότε πάω πάσο...

 21. Chr avatar
  Chr 06/07/2014 05:37:15

  Τα 800 εκ ,όπως και τις συντάξεις από τα 42 στην ΟΑ , όπως και τις αντίστοιχες του ΟΤΕ θα τις πληρώνουμε είτε η ΔΕΗ είναι δημόσια είτε όχι. Ενα αρκετα μεγάλο ποσοστό από τις καλύτερες αμοιβές του προσωπικού της ΔΕΗ ήταν και οι εργαζόμενοι στα ορυχεία , οι οποίοι εργάζονται σε υποβαθμισμένο περιβάλλον και ειδικά και γενικότερα.Πχ Πτολεμαίδα . και ουσιαστικά δεν υπάρχουν αντιδράσεις για τις μολυσμένες περιοχές ,αφου όλοι κάποιον δικό τους έχουν. Σαν διοικηση η ΔΕΗ δεν ήταν χύμα,σε ανώτατα επίπεδα γίνονταν πολλά ,με τα "ψυγεία" κτλ. Δεν νομίζω ότι ένας ιδιώτης θα καταφέρει να κρατήσει τις τιμές χαμηλά ,μάλλον θα μπλεχτεί η κατάσταση περισσότερο. Και κάτι ακόμη: Πρέπει να υπάρχει ποιοτικός έλεγχος αγοραστή.Οι τότε αγοραστές της ΑΓΕΤ είναι φυλακή (μαφιόζοι) και το εργοστάσιο έχει πωληθεί σε ανταγωνίστρια εταιρεία.Δεν είναι απλά τα πράγματα.........Ορισμένοι νομίζουν οτι ζουν στην εποχή του Α.Σμίθ και του Μαρξ !

 22. Βασίλης Βράκας avatar
  Βασίλης Βράκας 06/07/2014 07:41:19

  Ο Έλληνας, ζει, λειτουργεί και συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει κανένα άλλο πλάσμα σε τούτο τον πλανήτη παρά μόνο ο εαυτός του, σήμερα. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει στα επόμενα πολλά χρόνια, δυστυχώς.

 23. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 06/07/2014 19:04:36

  Για το ασφαλιστικό θέμα της ΔΕΗ, παρατηρώ ότι υπάρχει παντελή άγνοια επί του θέματος, εν πολλοίς δικαιολογημένη. Το Ταμείο Προσωπικού της ΔΕΗ ήταν (και νομικά εξακολουθεί να είναι), από πιο εύρωστα στη χώρα! Και σας το αναλύω με όσο πιο απλά λόγια. Με την έναρξη της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, μέσα στη δεκαετία του ΄90, έγινε αναλογιστική μελέτη από το Κράτος , από όπου προέκυψε ότι η περιουσία του Ταμείου ανέρχονταν σε 3.500.000.000.000, ή 3,5 τρις δρχ. ή 10,3 δις ευρώ!!!! Το ποσό αυτό επικυρώθηκε από τη βουλή και μάλιστα από όλα τα κόμματα της εποχής εκείνης. Το ποσό αυτό θα αναπροσαρμόζονταν ετησίως και θα υπολογίζονταν ένα επιτόκιο νομίζω 3,5%. Για την απρόσκοπτη διάθεση της ΔΕΗ στους ιδιώτες και να αποδοθεί καθαρή από βάρη και υποχρεώσεις, έγινε συμφωνία να παραχωρηθεί η περιουσία του Ταμείου προσωπικού και ως αντιστάθμισμα να αναλάβει η πολιτεία να καλύπτει τα τυχόν ελλείμματα του Ταμείου . Συνεπώς μόνο οι τόκοι από εκείνην τη στιγμή θα ανέρχονταν πάνω από 350 εκ. ευρώ ετησίως! Μύθος συνεπώς ότι το Ταμείο επιδοτείται και επίσης από ότι γνωρίζω , το θέμα πρέπει να βρίσκεται στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια . Καταλαβαίνετε τι θα συμβεί αν τα δικαστήρια δικαιώσουν το Προσωπικό;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.