#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/07/2011 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η λαϊκή οργή δεν θα ξεθυμάνει με τον ΆκηΩραία, λοιπόν, η Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία και με ομοφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων, άσκησε ποινική δίωξη κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου. Και δικαίως διότι ο πρώην υπουργός και τα σπιτάκια του τα έχει πάρει, και τα λεφτουδάκια του και τις χλιδές του τις έχει και δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον ξαφνικό πλουτισμό του. Κι όχι μόνο για τα υποβρύχια θα έπρεπε να ελεγχθεί αλλά και για πολλά άλλα επί υπουργίας του.

Όμως, όλο αυτό το σκηνικό που έχει στηθεί μοιάζει πολύ φτιαχτό. Έχουμε και λέμε:

Δηλαδή με τον Ακη καθαρίσαμε; Που είναι ο Γιάννος Παπαντωνίου για την ίδια υπόθεση ; Η υπόθεση των υποβρυχίων κρατά πολλά χρόνια. Γιατί βρήκαν τον “τελειωμένο” πολιτικά Άκη για να δείξουν στον κόσμο ότι μπορούν και πολιτικοί να πάνε φυλακή;
Δίωξη δεν σημαίνει και χειροπέδες, επ' ουδενί. Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει επ' αυτού καθορίζοντας αν οι πράξεις τους έχουν παραγραφεί ή όχι. Και πολύ φοβούμαστε ότι έχουν παραγραφεί.
Ο κόσμος στις πλατείες, οι Αγανακτισμένοι ζητούν κοινωνική δικαιοσύνη. Απαιτούν να πληρώσουν όσοι τα έφαγαν, απ' όποιο κόμμα κι αν προέρχονται. Και οι υποθέσεις που έχουν χαρακτηριστεί σκάνδαλα είναι πολλές. Όταν, λοιπόν, τα κόμματα θα αποφασίσουν, όχι υποκριτικά να καθαρίσουν την κόπρο από το πολιτικό σκηνικό της χώρας, ίσως και ο λαός να τους συγχωρήσει για όσα έκαναν. Μέχρι να γίνει αυτό κανείς δεν πρέπει να πανηγυρίζει που διασύρθηκε ο Άκης. Και το ξαναλέμε: τα ήθελε και τα έπαθε, προκάλεσε και πληρώνει, αν όχι με φυλακή σίγουρα με πολιτική και ηθική ατίμωση.
Επειδή υπάρχουν και υποθέσεις που δεν παραγράφονται, ούτε πολιτικά ούτε ηθικά, μήπως να ξεκινήσουμε με το έγκλημα στην οικονομία; Χωρίς κομματικές υποκρισίες να δούμε που πήγαν τα λεφτά. Αν τα φάγαμε όλοι μαζί να πληρώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Αν όμως, φταίνε οι κακοί πολιτικοί και οι κακές επιλογές του, τότε πρέπει να πάνε σπίτι τους. Αν μάλιστα αποκαλυφθεί ότι έκαναν και περιουσίες τότε να πάνε και φυλακή.
Ας μην το ξεχνά κανείς. Η λαϊκή οργή δε θα ξεθυμάνει όσο οι πολίτες βλέπουν ότι δεν υπάρχει πολιτική κάθαρση. Τα παιχνίδια στη Βουλή και τα καταλαβαίνουν πια και αντιδρούν. Η θύελλα είναι προς των πυλών και κανένας Άκης δεν θα την σταματήσει αν δεν ληφθούν πραγματικές αποφάσεις αυτοκάθαρσης του πολιτικού συστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. spiros avatar
  spiros 02/07/2011 09:27:47

  Ακόμη δεν παραπέμφθηκε και άρχισαν οι παραγραφές . Δειλά αλλά σταθερά ανακοινώνονται για να ελέγξυν τις αντιδράσεις.

  • ΕΛΛΑΣ avatar
   ΕΛΛΑΣ @ spiros 02/07/2011 17:21:07

   ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ.
   ΥΓ. ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΧΩΡΙΣ ΣΑΠΟΥΝΙ

 2. alakran avatar
  alakran 02/07/2011 09:41:57

  Ο βασικός λόγος, για τον οποίο η οργή δεν θα ξεθυμάνει με τον Άκη, είναι ότι ο Άκης δεν θα πάει φυλακή.Μερικά πουλάκια, αν αρχίσουν να κελαηδάνε προκαλούν χιονοστιβάδες!
  Και η παραγραφή είναι το καλό σενάριο (για τον Άκη).
  Το κακό είναι να συσσωρεύσει άγχος και να του τύχει τίποτα -ο μη γένοιτο!
  Τον Μένιο τον θυμάστε?

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ alakran 02/07/2011 12:59:55

   Η οργή δεν θα ξεθυμάνει κυρίως επειδή η φυλάκιση των ενόχων δεν έχει παρά μόνον ηθικό, και όχι πρακτικό αποτέλεσμα. Η δήμευση των κλεμμένων περιουσιών είναι ο μόνος τρόπος εκτόνωσης. Έστω και αν δεν ζούνε πια΄οι ένοχοι.

 3. Y. avatar
  Y. 02/07/2011 10:14:16

  Τελικά ο Άκης, αν και όχι βουλευτής ούτε αρχηγός κόμματος, έχει περισσότερους βουλευτές απ’ ότι η κόρη του μπαμπά

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/07/2011 10:26:19

  Ο σακουλατος ο Τσουκρατος ακομα ΕΞΩ ΕΙΝΑΙ !!

  ΠΠ

 5. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 02/07/2011 10:35:24

  Μα είναι σίγουρο ότι έχει παραγραφεί η υπόθεση των Υ/Β. Βρήκαν μίζες. Σωστά. Αλλά ποιος τις πήρε; Άγνωστο!

  Άλλα η προμήθεια των Υ/Β δεν είναι απόφαση του Άκη, αλλά του ΚΥΣΕΑ. Συλλογική απόφαση της κυρίαρχης κυβερνητικής επιτροπής εξωτερικών και άμυνας. Κάτι σαν πολεμικό συμβούλιο, άσχετα ότι όσοι συμμετέχουν δεν έχουν στην ουσία λόγο. Πολλές φορές οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από το πρωθυπουργό, υπογράφονται από τα μέλη του ΚΥΣΕΑ δια περιφοράς της απόφασης από υπουργείο σε υπουργείο. Και τι συμβούλιο άμυνας είναι αυτό, όταν ο αρχιστράτηγος των Ε.Δ. συμμετέχει χωρίς ψήφο;;

  • ΕΛΛΑΣ avatar
   ΕΛΛΑΣ @ Αρματιστής 02/07/2011 12:05:49

   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ .....ΜΙΖΑΔΩΡΩΝ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Αρματιστής 02/07/2011 13:01:29

   ΚΥΣΕΑ, Γκανιοτα !

   ΠΠ

 6. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 02/07/2011 12:59:21

  Θέλουμε πίσω τα κλεμμένα...όχι φυλακές και αηδίες...
  Να δημευθούν περιουσίες που στηρίχθηκαν σε λαμογιες..
  Τότε θα αποκατασταθεί η Δικαιοσύνη...

  Η κόρη του Άκη, 35χρονη αρχιτέκτονας, έχει σε προσωπικό λογαριασμό 5 εκατομμύρια σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα...φαντάζομαι από την άσκηση του επαγγέλματός της...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.