#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/03/2012 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η λαθρομετανάστευση δεν αντιμετωπίζεται με συρματοπλέγματα

Προεκλογικά παιχνίδια με τους μετανάστες και τα κέντρα υποδοχήςΣε αντικείμενο προεκλογικής σπέκουλας, ως όλα δείχνουν, επιχειρεί να μετατρέψει ο υπουργός Προστασίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το μείζον πρόβλημα της μετανάστευσης. Δεν φτάνει που κατά την πρώτη του θητεία στο υπουργείο άφησε να «σπάσουν» τα σύνορα στον Έβρο, με αποτέλεσμα τα ελληνοτουρκικά σύνορα να γίνουν η κυριότερη πύλη εισόδου μεταναστών στην Ευρώπη, τώρα, λίγο πριν από τις εκλογές, ανακινεί με προχειρότητα το προσφιλές προεκλογικό θέμα σε όλη την Ευρώπη, προς άγραν μικροπολιτικών και προσωπικών εκλογικών οφελών. Στο μεταξύ, πάντως, αυξάνονται οι αντιδράσεις των Περιφερειών στα εξαγγελθέντα σχέδια περί δημιουργίας 30 στρατοπέδων για μετανάστες.

 

Οι ευθύνες που φέρουν οι δύο τελευταίοι υπουργοί Προστασίας στο μεταναστευτικό είναι τεράστιες. Παρά ταύτα, τόσο ο κ. Χρυσοχοΐδης όσο και ο προκάτοχός του κ. Παπουτσής επιχείρησαν με πυροτεχνήματα να κάνουν επίδειξη πυγμής, αντιμετωπίζοντας το μεταναστευτικό με… συρματοπλέγματα. Ο μεν πρώτος με τα σιδερόφρακτα στρατόπεδα που σχεδιάζει, ο δε δεύτερος με το φράχτη στον Έβρο. Κι όμως, επί της πρώτης θητείας του κ. Χρυσοχοΐδη (Οκτώβριος 2009-Σεπτέμβριος 2010) στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ήταν που σταμάτησε κάθε μέτρο αποτροπής μεταναστών στον Έβρο και περνούσαν αθρόα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας. Έτσι έγινε το κέντρο της πρωτεύουσας χωματερή ανθρώπων, η οποία πλημμυρίζει από μετανάστες, τοξικομανείς και τριτοκοσμική πορνεία. Να σημειωθεί πως πέρυσι ο αριθμός των μεταναστών που πέρασαν από τον Έβρο ήταν μεγαλύτερος απ’ ό,τι το 2010.

 

Τότε μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε ενημερωθεί ότι οι περισσότεροι εκ των μεταναστών που «παραδίδονταν» στους αστυνομικούς και τους στρατιώτες στον Έβρο ούτε καν περνούσαν από ιατρικές εξετάσεις. Τώρα, ο ίδιος έρχεται να μιλήσει για «υγειονομική βόμβα» στο κέντρο της Αθήνας. Επί της πρώτης του θητείας επίσης ουδέν βήμα έγινε προς την κατεύθυνση της χορήγησης ασύλου. Κάτι που θα διευκόλυνε την απομάκρυνση των μεταναστών από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αντίθετα, τότε, όπως και τώρα, στο Κέντρο Αλλοδαπών της οδού Πέτρου Ράλλη σχηματίζονται εβδομαδιαίως ουρές χιλιομέτρων από τους «σύγχρονους Αθλίους» που, εγκλωβισμένοι στην Αθήνα, περιμένουν επί μήνες ή και χρόνια το πολυπόθητο «χαρτάκι» του ασύλου για να φύγουν.

 

Τώρα, λοιπόν, ο κ. Χρυσοχοΐδης, που ευαγγελίζεται την «εκκαθάριση» του κέντρου της Αθήνας, έρχεται με αποσπασματικά μέτρα και δίχως ολοκληρωμένο σχέδιο και λέγει ότι θα λύσει το πρόβλημα με τα στρατόπεδα. Ακόμα όμως κι αν γεμίσει όλη η Αττική με στρατόπεδα, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα μπορέσει να στοιβάξει εκεί τους άνω των 50.000-60.000 μετανάστες που ζουν στο κέντρο. Άλλωστε, όπως έχει πει, κάθε στρατόπεδο θα έχει χωρητικότητα χιλίων ατόμων. Εκτός αυτού, εντονότατες είναι οι αμφιβολίες περί 30 στρατοπέδων σε όλη τη χώρα, ενώ δεν λείπουν και εκείνοι οι οποίοι λένε πως στην καλύτερη περίπτωση δεν θα ξεπεράσουν τα 5-6 (ήδη λειτουργούν δύο στον Εβρο). Όλα αυτά, όπως ο ίδιος ο υπουργός λέει, θα φτιαχτούν με κοινοτικές χρηματοδοτήσεις. Πράγματι, η Ελλάδα έως το 2013 αναμένεται να λάβει πάνω από 180 εκατ. ευρώ. Γιατί όμως αυτές τις κινήσεις δεν τις είχε κάνει εγκαίρως ο ίδιος ως υπουργός, αλλά και ο προκάτοχός του, με αποτέλεσμα να χαθούν δεκάδες εκατομμυρίων κοινοτικών κονδυλίων;

Θανάσης Αργυράκης στον "Ελεύθερο Τύπο"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 28/03/2012 14:35:29

  Δεν κατάλαβα τι θέλει ο αρθρογράφος. Θέλει να αντιμετωπιστεί η μετανάτευση ή όχι; Θέλει να γίνουν στρατόπεδα ή όχι; Θέλει να γίνει το φράγμα ή όχι;

  Αναλώνεται να μιλάει για ποιούς λόγους ο κάθε υπουργός θέλει να κάνει κάτι. Αυτό δεν μας αφορά. Σημασία έχει αν αυτό που προτείνει είναι χρήσιμο και ρεαλιστικό ή όχι. Αν το κάνει για ψήφους, για την ιδεολογία του, για την φουκαριάρα την μάνα του, εμένα προσωπικά δεν με νοιάζει.

  Διαφωνώ και με τον τίτλο "η μετανάστευση δεν αντιμετωπίζεται με συρματοπλέγματα"

  Κατά την γνώμη μου αντιμετωπίζεται μια χαρά και με συρματοπλέγματα αλλά προφανώς όχι μόνο με αυτά.

  Το μόνο που βρίσκω σωστό απόσα λέει ο αρθρογράφος είναι το αποσπασματικό και πρόχειρο του πράγματος γιατί δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου να έχει εξηγήσει ο Χρυσοχοίδης πως ακριβώς θα λειτουργήσουν τα στρατόπεδα, πόσες ώρες θα κρατούνται οι μετανάστες εκεί προτού απελαθούν κτλ.

 2. Orestios avatar
  Orestios 28/03/2012 14:38:14

  Χρειάζεται τόλμη και αποφασιστικότητα για να ληθεί ένα θέμα στο οποίο εμπλέκεται μια ολόκληρη μαφία διακίνησης ανθρώπων.
  Ναι, υπάρχει δουλεμπόριο που επιδοτείται από την ΕΕ στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  Ναι, υπάρχουν ΜΚΟ και πολιτικές ομάδες σε όλα τα κόμματα που ζούν από το δουλεμπόριο.
  Αν η Πολιτεία δεν παραδεχθεί τα βασικά δεν θα υπάρξει μείωση του δουλεμπορίου.
  Η ατελείωτη φλυαρία περί "ξενώνων" ή "κέντρων" ευνοεί την ένταση του.

  • Pantelis avatar
   Pantelis @ Orestios 28/03/2012 15:09:19

   Τα είπες όλα.

 3. υδρόκερος avatar
  υδρόκερος 28/03/2012 14:44:07

  Ποιός να δώσει άσυλο σε όλους αυτούς τους εξαθλιωμένους?
  Την επόμενη μέρα θα μας πέταγαν από την Σένγκεν.
  Και ποιός από όλους αυτούς θα δεχόταν να επιστρέψει ποτέ εθελοντικά στην χώρα του?
  Και τα τριάντα κέντρα φτάνουν για να περιορίσουν το πρόβλημα των 2 εκ. που μας έχουν μαζευτεί μέσα σε μία 15ετία?

  Όλα αυτά που εξαγγέλει ο Χρυσοχοϊδης είναι μιά σκέτη προεκλογική κοροϊδία.
  Μετρα της τελευταίας στιγμής μόνο και μόνο επειδή οι ευρωπαίοι άρχισαν να κατηγορούν και να απειλούν την Ελλάδα με έξοδο από την Σένγκεν.


  Ακόμα κι αν εφαρμοστούν δεν θα αποτελούν παρά ημίμετρα χωρίς ουσιαστική αποτελεσματικότητα .Βεβαια καλύτερα αυτά τα έστω ημίμετρα μέτρα παρά η σημερινή κατάσταση.
  Αυτό που χρειάζεται είναι μαζικές απελάσεις εδώ και τώρα. Και μετρα σκληρά . Τοίχος 100 χλ. τουλάχιστον.
  Αλλιώς όσο το πρόβλημα μεγαλώνει τόσο η Χρυση Αυγή θα διπλασιαζει τα ποσοστά της.

  • S.P. avatar
   S.P. @ υδρόκερος 28/03/2012 15:38:44

   Πολύ σωστά!!!! Αφού οι πολιτικοί - οι συνήθεις πολιτικοί, δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα.
   Έτσι που πάει το πράγμα, αν κάποιος έχει γειτόνους λαθρομετανάστες και απευθύνεται στην Αστυνομία, Υγειονομικό, Εφορία και δεν τον ακού (το γράφουν λαϊκά) , τότε που θα πάει; Το είπατε κύριε προς το τέλος του σημειώματος σας.

  • Γιώργoς Αχαιός avatar
   Γιώργoς Αχαιός @ υδρόκερος 28/03/2012 17:19:24

   Έχεις δίκιο υδρόκερε όταν λες κανείς δεν θα γύριζε εθελοντικά στην χώρα του. Εννοείται ότι η επαναπροώθηση δεν πρέπει να εξαρτάται από το τι επιθυμεί ο κάθε λάθρο αλλά τι έχει ανάγκη η χώρα.

   Σωστή και η παρατήρηση ότι έχουμε 2 εκ λάθρο που δεν πρόκειται έτσι κι αλλιώς να χωρέσουν τα στρατόπεδα. Έχω γράψει πολλές φορές ότι στα στρατόπεδα θα πρέπει να μένουν για λίγες μέρες μέχρι να απελαθούν και πάντα με την προύποθεση ότι θα κλείσει ο ορθάνοιχτος έβρος. Δεν έχει νόημα να κάνεις επαναπροώθηση 200 άτομα την μέρα (λέμε τώρα...) όταν μπαίνουν από τον έβρο 300 την μέρα...

 4. α.α avatar
  α.α 28/03/2012 15:22:30

  Λύση είναι η φύλαξη των συνόρων , η άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών σε συμφωνία με τις χώρες τους (κατόπιν πίεσης και της Ε.Ε) , η κατάργηση της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ (με την οποία η Ελλάδα υποχρεούται να τους δεχθεί πάλι αν τους πιάσουν οπουδήποτε στην Ευρώπη) και η κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια του Ραγκούση που λειτουργεί ως μαγνήτης γι αυτούς. Δεν καταλαβαίνω πάντως γιατί η κυβέρνηση Παπαδήμου που θέλει να λύσει το πρόβλημα αυτό, κατάργησε τη δικαστική απέλαση για τα πλημμελήματα (που δεν αναστέλλεται όπως η διοικητική απέλαση), δένοντας τα χέρια των δικαστων, με ψήφους Ν.Δ (!) , ΠΑΣΟΚ ,ΣΥΡΙΖΑ

  • ήγγικεν avatar
   ήγγικεν @ α.α 28/03/2012 16:36:49

   " απέλαση των λαθρομεταναστών σε συμφωνία με τις χώρες τους" .
   α)Ποιά χώρα θα δεχτεί να τους ξαναπάρει πίσω, όταν έκανε αμάν να τους ξαποστείλει (Μπαγκλαντές πχ)
   β) Οι περισσότεροι, κατόπιν προτροπής, πετάνε τα χαρτιά τους και λένε Ρουάντα,Παλαιστίνη, Ιράκ,Αφγανιστάν χώρες που είναι σε κατάσταση ανάγκης και δεν είναι εύκολή η απέλαση, και όταν ζητηθεί επιβεβαίωση στοιχείων είναι αδύνατη ή αρνητική.
   Την λύση την έχει πεί ο Φαήλος εδὠ μέσα επανειλημμένα: Συνθήκες κράτησης που να καταλάβουν ότι η ζωή είναι ζόρικη και εδώ, και αυστηρή τιμωρία της Τουρκίας από την Ε.Ε. μέχρι να τους ξαναπάρει πίσω όλους.
   Δεν μπορώ να καταλάβω αυτοίν της Frontex που βλέπουν νάρχονται 200 την ημέρα από δίπλα, τι γράφουν στις εκθέσεις τους, και οι ηγέτες των χωρών τουςτι διαβάζουν, ότι στον Έβρο φυτρώνει Πακιστανιά;

 5. man8os avatar
  man8os 28/03/2012 16:56:42

  Απλα ειναι τα πραγματα, δυσκολα τα κανουμε εμεις.
  Η χωρα δεν ειναι ασυλο, να πυροβολουνται ολοι οι παρανομοι που παραβιαζουν τα συνορα.
  Να γινει προγραμμα μεσω τον προξενειων σε τριτες χωρες που να μπορει να δωθει ασυλο και να γινετε με νομιμους τροπους η εγκατασταση καποιου στη χωρα μας.
  Τα στρατοπεδα φιλοξενιας να ειναι προαιτημασμενα να δεχτουν ως 500,000 ανθρωπους σε συνθηκες ανθρωπινες και οχι κονσερβας. Οι ανθρωποι να τρεφονται να πλενονται και να ντυνονται με λεφτα του ελληνικου κρατους και παραλληλα να δουλευουν υπερ του δημοσιου. Με αυτο το τροπο θα χρηματοδοτουνται και τα λειτουργικα εξοδα, ( ισως με τον τροπο αυτο παραγουμε ανταγωνιστικα μεταποιημενα προιοντα).
  Να ξεκινησουν διαδικασιες απελασης για καθε εναν που θα υπογραφει τα σχετικα χαρτια και να γινει οτι ειναι δυνατο για να επαναπατριστουν οσοι περισσοτεροι ειναι δυνατο παρανομοι μεταναστες.

  • S.P. avatar
   S.P. @ man8os 28/03/2012 18:15:37

   Μα δεν επιθυμούν οι συνήθεις πολιτικοί; όλων των κομμάτωννα λύσουν το πρόβλημα!

 6. Ζώδια avatar
  Ζώδια 28/03/2012 18:50:56

  Χρειάζεται τόλμη και αποφασιστικότητα για να ληθεί ένα θέμα στο οποίο εμπλέκεται μια ολόκληρη μαφία διακίνησης ανθρώπων.
  Ναι, υπάρχει δουλεμπόριο που επιδοτείται από την ΕΕ στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  Ναι, υπάρχουν ΜΚΟ και πολιτικές ομάδες σε όλα τα κόμματα που ζούν από το δουλεμπόριο.

 7. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 28/03/2012 18:58:21

  Ο Χρυσοχοίδης βιάζεται να μοιράσει τα 250.000.000 ευρώ προεκλογικά .
  Μέσα σε ένα μήνα δεν μπορούν να γίνουν τόσα πράγματα που απαιτούνται,
  απλώς ειναι μία ακόμη προεκλογική ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ για ρεμούλα.

 8. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 28/03/2012 19:04:37

  Ας το ξαναγράψω μία φορά ακόμα (έχω γίνει βαρετός, το ξέρω):
  Οσο η χώρα δίνει την εντύπωση "χαμαιτυπείου", που έλεγαν οι παλιότεροι, όλο και άλλοι λάθρο θα έρχονται. Ερχεται ένας Μπαγκλαντεσιανός από ένα λασποχώρι 200 χλμ από την Ντάκα, προς την κατεύθυνση των μαγκροβίων ελών; Θα έρθει όλο του το χωριό μετά. Διαχρονικός ο κανόνας της μετανάστευσης. Και σε εμάς ως μετανάστες αυτά ίσχυσαν, πήγαινε ο Έλληνας από το Διαβολίτσι κάπου, ακολουθούσε το μισό Διαβολίτσι. Με τους Αλβανούς τα ίδια (στον τόπο καταγωγής μου έχει μετοικήσει ένα ολόκληρο χωριό από την περιφέρεια Βερατίου, πήγα στο Βεράτι και όταν είπα κάπου το επίθετό μου, μου λένε "από την Α... είσαι;"!!!).
  Άρα, αν δεν θέλουμε άλλους και θέλουμε και αυτοί που είναι εδώ να φύγουν - και μιλώ για τους άκρως επικίνδυνους για το μέλλον της χώρας μουσουλμάνους Αφροασιάτες, που πρέπει να φύγουν με όποιο νόμιμο ή νομιμοφανές μέσον -, τα πράγματα είναι απλά:
  Τους δυσκολεύουμε τη ζωή παντού. Και σε αυτούς και στους εργοδότες τους.
  Το σήμα πηγαίνει εκεί που χρειάζεται, στα λασποχώρια του Μπαγκλαντές, στα κατσικοχώρια του Πακιστάν, στις κακόφημες συνοικίες του Αλγερίου και του Ραμπάτ. Και πλέον, στο Ελλάντα ντεν υπάρκει πια ζωή. Τόσο απλά. Κανείς δεν θα σταθεί σε μία χώρα που όλη την ώρα προσάγεται στο Α.Τ. για εξακρίβωση στοιχείων, που του ανακαλούν την άδεια παραμονής ως παρατύπως εκδοθείσα, που ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που νοικιάζει σε λάθρο κινδυνεύει με πρόστιμο ίσο ή και παραπάνω της αξίας του ακινήτου.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΒΙΣ 28/03/2012 19:21:03

   Ξέχασες την απαίτηση του Πακιστάν και την ανταπόκριση του Παπανδρέου σε αυτήν???????
   Η συμφωνία του δουλεμπορίου γίνεται σε επίπεδο κορυφής, ας μην εθελοτυφλούμε.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Orestios 28/03/2012 19:44:54

    Ο τρελός και καταθλιπτικός που έβαλε την Αλ Σάλεχ υπεύθυνη μετανάστευσης (!!!) είναι ένα περιφερόμενο πολιτικό πτώμα, ευτυχώς. Ελπίζω μάλιστα να δικαστεί σύντομα.
    Το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι θα κάνουμε. Και τώρα περιμένουμε από τον Σαμαρά, όχι θαύματα βέβαια, αλλά σοβαρή και σκληρή πολιτική, με συνέπεια.
    Και βέβαια, να μην ξεχνούμε τις ευθύνες του ψευτοδεξιούλη Κωστάκη Καραμανλή, επί των ημερών του οποίου ήρθε ακάλεστη η μισή τουλάχιστον από τη σαβούρα που υπάρχει σήμερα.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΒΙΣ 28/03/2012 21:17:12

   Η αλήθεια είναι ότι οι μισοί τουλάχιστον λαθρομετανάστες θέλουν να φύγουν προς ΕΕ, αλλά είναι εγκλωβισμένοι εδώ.
   Δεν τους αφήνουμε να φύγουν, διότι κινδυνεύουμε με μέτρα από τις Βρυξέλλες, και παράλληλα δεν τους κρατάμε μαντρωμένους διότι θα αντιδρούσε ο Σύριζα.
   Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε.
   Τα κέντρα των πόλεων (και όχι μόνο τα κέντρα) να είναι κακέκτυπα της Μογκαντίσου, και η εγκληματικότητα να έχει πιάσει κόκκινο.
   Και η επίσημη πολιτεία να κάνει το παγώνι.
   Μόνο τώρα προεκλογικά, για να κόψουν ψήφους από την Χ. Αυγή, ψελλίζουν κάποιες ανοησίες για κέντρα κράτησης στον Λαγκαδά κλπ.
   1 εκατομμύριο το λιγότερο είναι οι λαθραίοι. Ποια κέντρα κράτησης και σαχλαμάρες;
   Χρειάζονται ακραίες και δραστικές λύσεις, αλλιώς την πατήσαμε αδέρφια.

   • S.P. avatar
    S.P. @ Strange Attractor 28/03/2012 21:32:00

    Και τι θα γίνει αγαπητέ μου. Εγώ αν πάω στην αστυνομία, στο υγειονομικό ή στην εφορία για να καταγείλω αυτούς που μισθώνουν με το κεφάλι και στριμώχνουν 15 άτομα σε ένα διάρι και με γράψουν, δεν θα ξαναπάω.
    Θα αναγκασθούμε να ψηφίσουμε ακραία κόμματα τα οποία είναι κατά των λαθρομεταναστών.

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ S.P. 28/03/2012 23:48:56

     Αν η δημοκρατία δεν πάρει (που δεν θα πάρει) δραστικές αποφάσεις, και εννοώ πολύ δραστικές αποφάσεις, για ένα ζήτημα που έχει ήδη χαθεί σχεδόν, προβλέπω τα επόμενα χρόνια να έχουμε την Χ. Αυγή με ποσοστά 30-40%.
     Και τους λαθρομετανάστες να είναι 3-4 εκατομμύρια.
     Σαν χθες θυμάμαι, που αν κάποιος ανέφερε 500.000 τον θεωρούσαν φασίστα και ρατσιστή. Σήμερα όλοι παραδέχονται πως είναι 1 εκατ.
     Κάθε μέρα μπαίνουν 400 άτομα λαθραία. Κάθε μέρα!

 9. Γιώργος msn avatar
  Γιώργος msn 28/03/2012 21:32:39

  Από το 2007, έφυγα από μια περιοχή του κέντρου της Αθήνας για 2 χρόνια περίπου, οπότε επιστρέφοντας το 2009 τι να δω;
  Αντίκρισα ένα καινοφανές τοπίο, όπου η πρώτη βλακώδης ερώτηση στον μανάβη της γειτονιάς ήταν: "τι έγινε κύριε Χρήστο, έχουν έρθει τουρίστες από εξωτερικό;"
  Απ.:
  "Τι τουρίστες βρε, αυτοί είναι μιλιούνια έχουν εγκατασταθεί μόνιμα"
  "όοοοοολοι αυτοί;;;;"
  Μου πήρε μια εβδομάδα να το συνειδητοποιήσω.
  Εν τω μεταξύ ακούω (θυμάμαι) εκείνη την περίοδο, το αμίμητο της "ένταξης" και αφομοίωσης μεταναστών στα κανάλια και αναρωτιέμαι...
  "Εδώ στην περιοχή μου είμαστε μειονότητα οι έλληνες κάτοικοι, τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε ο καθένας μας χωριστά για να αφομοιώσουμε και τι εννοούν;"
  Φυσικά πολλοί έγιναν ρατσιστές άλλοι έβριζαν από τα μπαλκόνια τους, μετά το μεσημέρι η κυκλοφορία ατύπως απαγορευόταν, οι νέες μανάδες με τα καροτσάκια έβγαιναν κανά Σάββατο πρωί μόνο στο δρόμο, τα ενοικιαστήρια έδιναν και έπαιρναν, και πολλοί σύγχρονοι μαυραγορίτες νοίκιαζαν με όρους δουλοκτησίας τα δώματά τους σε συνθήκες αθλιότατες.
  Συνεπώς παρά τα όποια διακομματικά χάλια, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ πως η κυβέρνηση Παπανδρέου, με τις ιδεοληψίες που αυτός διακατέχεται, έκλεισε το μάτι σε όλη αυτή τη τραγική συνθήκη της σύγχρονης Ελλάδας και φυσικά σημείο αναφοράς της ήταν το αναμενόμενο φιάσκο της Υπατίας, για το οποίο η Κ. Ακριβοπούλου από το σκάι ήταν η μόνη που είχεπει τα πράγματα με το όνομά τους.

  Συνεπώς έστω και αν διαφωνώ σε πολλές απόψεις του ΒΙΣ, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα σε αυτό το απόσπασμα:

  "Ο τρελός και καταθλιπτικός που έβαλε την Αλ Σάλεχ υπεύθυνη μετανάστευσης (!!!) είναι ένα περιφερόμενο πολιτικό πτώμα, ευτυχώς. Ελπίζω μάλιστα να δικαστεί σύντομα."

  Τώρα θα ήταν στοιχείο σωφροσύνης οι τοπικισμοί να εκλείψουν και να βάλλουμε όλοι πλάτη για το πρόβλημα, ειδάλλως τα στρατόπεδα που τους ενοχλούν δεν θα είναι παρά αφρόκρεμα, μπροστά σε αυτό που έρχεται.
  Αν δεν βρεθεί μια προσωρινή λύση παραμονής αυτών των ανθρώπων σε καλύτερες συνθήκες, από το να στριμώχνονται σαν τους αρουραίους σε παραπήγματα της Αθήνας και να δρουν ανεξέλεγκτα, υπό την κερδοσκοπία κάθε λογής κυκλωμάτων, τα πράγματα θα εξελίσσονται όλο και χειρότερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.