#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/10/2012 08:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ...λίστα του ΒαξεβάνηΟ κρατικοδίαιτος δημοσιογράφος και νεόκοπος εκδότης κ. Βαξεβάνης, δημοσιοποίησε μια λίστα με ονόματα ανθρώπων που είχαν καταθέσεις στο εξωτερικό.

Κατ΄αρχήv  η λίστα αυτή έπρεπε ήδη να είχε δημοσιοποιηθεί από την ημέρα που ανέκυψε το θέμα.

Επίσης, όλοι αυτοί που την κρατούσαν στα συρτάρια τους,  έπρεπε να βρίσκονται ήδη κατηγορούμενοι.

Από εδώ και πέρα  τίθενται ορισμένα ερωτήματα:

Πρώτον,  στη λίστα  είχαν πρόσβαση συγκεκριμένα πρόσωπα, άρα έχει γίνει κάποια επίσημη διαρροή. Και οι διαρροές αυτές ποτέ δεν είναι ...αθώες!

Δεύτερον, η λίστα αυτή αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας σε μια υπόθεση που ακόμα βρίσκεται υπό έρευνα, άρα  υπάρχει η μυστικότητα της ανακριτικής διαδικασίας, η οποία δεν πρέπει να παραβιάζεται.

Αυτό συμβαίνει παντού  για ευνόητους λόγους.

Τρίτον, ο κ. Βαξεβάνης έχει ελέγξει τα ονόματα αυτά; Είναι, δηλαδή, βέβαιος ότι μέσα στη λίστα που δημοσίευσε δεν υπάρχουν και πρόσωπα τα οποία είχαν ή έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό με απολύτως νόμιμο τρόπο, για να αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, για παράδειγμα;

Αυτούς τους ανθρώπους ποιος θα τους προστατεύσει από τη δημόσια διαπόμπευση; Γιατί πρέπει να αποδείξουν ό,τι δεν είναι ...φοροφυγάδες;

Τέταρτον, καθήκον του δημοσιογράφου δεν είναι απλώς να δημοσιοποιεί ό,τι του «πασάρουν» τρίτοι, χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο. Γιατί διαφορετικά ο δημοσιογράφος μετατρέπεται, έστω ακουσίως, σε ...βαποράκι.

Πέμπτον, τεράστια είναι η ευθύνη όλων αυτών που επί σχεδόν μια διετία έπαιζαν τα παιχνίδια τους με την περιβόητη λίστα.

Έκτον, όλα τα άλλα ...γραφικά που ακολούθησαν απλώς επιτείνουν τη σύγχυση και διευκολύνουν την συγκάλυψη.

Κ.Ρ

ΥΓ: Αλήθεια πόσα φύλλα πούλησε η έκδοση του κ. Βαξεβάνη με τη ...λίστα;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. LamprosM avatar
  LamprosM 29/10/2012 08:44:45

  λεω εγω τωρα... αν, λέμε ΑΝ, κάποιος απο την λιστα αυτή τον βαλουν στο μάτι τιποτε καλόπαιδα και τον απαγάγουν λόγω του οτι εχει λεφτά (?έχει?), ή τον κλέψουν, ή οτιδήποτε , ποιος θα λογοδοτήσει?

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ LamprosM 29/10/2012 08:58:48

   Η Δούρου

  • franc avatar
   franc @ LamprosM 29/10/2012 09:06:10

   Δίκιο έχεις.
   Γι αυτό ο Παπακωνσταντίνου δεν την έδωσε...

  • korios avatar
   korios @ LamprosM 29/10/2012 09:22:12

   Δηλαδή για τις μίζες του κάθε Άκη δεν πρέπει να γράφεται τίποτε, μη τυχόν έχουμε απαγωγή...

   • LamprosM avatar
    LamprosM @ korios 29/10/2012 11:20:46

    τι σχέση εχει αυτό τωρα?

  • Αντρίκος avatar
   Αντρίκος @ LamprosM 29/10/2012 21:00:15

   Γι'αυτό και δεν αναγράφηκαν ποσά

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ LamprosM 01/11/2012 13:59:09

   Στο ίδιο μήκος κύματος

   Ο Βαξεβάνης άνοιξε το κουτί της Πανδώρας σε βάρος δικαίων και αδίκων

 2. Λίσταρχος avatar
  Λίσταρχος 29/10/2012 09:16:59

  Όταν ένα απίστευτο Κράτος χειρίζεται, όπως χειρίζεται την υπόθεση λίστα με τον τρόπο που τη χειρίστηκε επί μια διετία, τότε νομιμοποιείται ο κάθε δημοσιογράφος να τη φέρει στη δημοσιότητα! Κανείς, ούτε ο Βαξεβάνης ισχυρίστηκε ότι όλοι οι αναγραφόμενοι στη λίστα είναι παράνομοι ή παράτυποι! Γιατί η Πολιτεία δε φρόντισε επί δύο χρόνια να το ξεκαθαρίσει αυτό απομονώνοντας απ΄τη λίστα τους πραγματικούς φοροφυγάδες ή αυτούς που τα εισοδήματα τους δε δικαιολογούν τα αντίστοιχα ποσά; Η αλήθεια είναι πικρή: Το πολιτικό σύστημα έκανε μια προσπάθεια αυτοπροστασίας!Οι καιροί, όμως έχουν αλλάξει και οι πολίτες όντες στριμωγμένοι στον τοίχο δίνουν σημασία σε πράγματα που άλλοτε τα προσπερνούσαν! Οι εποχές που "άφηναν" να κλέβουν κάποιοι τα λίγα για να βουτάνε αυτοί τα πολλά, έχει περάσει! Έτσι σήμερα η κοινωνία απαιτεί "αίμα" , απαιτεί δικαιοσύνη, πολύ περισσότερο αν ο "ένοχος" είναι πολιτικό πρόσωπο!
  Ο χειρισμός της όλης υπόθεσης από πλευράς πολιτικού συστήματος, δεν ήταν λάθος! Ήταν δόλιος, με σκοπό την απόκρυψη, με διαγραφή, συγκεκριμένων ονομάτων! Οι δύο κύριοι δράστες της παράνομης αυτής ενέργειας, στηρίζουν όμως την Κυβέρνηση! Μήπως γι αυτό δε θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια;

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Λίσταρχος 30/10/2012 11:52:13

   Και από που όλοι εσείς οι σχολιαστές βγάλατε το συμπέρασμα ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν έκανε τίποτα ?? Δηλαδή αν έγινε το ξεκαθάρισμα και κλήθηκαν οι ύποπτοι στις εφορίες για να δικαιολογήσουν τα ποσά από που θα το καταλαβαίνατε ?? Από τη στιγμή που τα ονόματα περιήλθαν με μη σύννομο τρόπο στη κατοχή του δημοσίου γιατί αυτά πρέπει να το μάθουν όλοι ?? Μήπως για να μην πληρώσουν όσοι είναι στη λίστα επικαλούμενοι αυτή τη δικαιολογία ??

 3. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 29/10/2012 10:00:45

  Ο Βασιλάκης (Καϊλας) σε νέα έκδοση...

 4. βαγόνι avatar
  βαγόνι 29/10/2012 10:02:14

  'Οταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αποδιαρθρώνονται,εδώ και πολλά χρόνια,
  αυτά συμβαίνουν...βγαίνουν οι ντίβες της "αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας"...
  και γίνεται το έλα να δείς...
  Τα θέματα που παραθέτεις,αριθμημένα, είναι απολύτως λογικά...είναι,όμως,
  για χρονικές περιόδους με κάποιο ειρμό...είμαστε σε άλλη φάση: ποιός
  θα προλάβει πρώτος να βγάλει λαγό...αυτά συμβαίνουν, όταν οι διάφορες
  φαεινές-τυχαίες ή στημένες-λειτουργούν ως "ανεξάρτητη μεταβλητή" κι'ό,τι
  ήθελε προκύψει...δυστυχώς!

 5. ESE avatar
  ESE 29/10/2012 10:09:20

  "Πέμπτον, τεράστια είναι η ευθύνη όλων αυτών που επί σχεδόν μια διετία έπαιζαν τα παιχνίδια τους με την περιβόητη λίστα"

  όχι πέμπτον, πρώτο-πρώτο...

 6. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 29/10/2012 10:11:28

  ΤΟ Πέμπτον ΕΙΝΑΙ το σημαντικό .
  Όλα τα αλλά , ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ πολιτικής Ουσίας ..η εμπάθειας !
  @LamprosM
  Ο Βενιζέλος , δεν την ¨ειδε¨" , ο παπακωνσταντινου την " έχασε" , οπότε αυτοί με τους " απαγωγεις " τους είναι οκ !!!
  ΑΠΟ την λίστα των τραγουδιστών , δεν έχει σημειωθεί κάτι προς το παρόν , αν και υπάρχουν ¨ προκλητικά ΄ ποσά , κατι 2000 , 4000 ευρώ κ.α .

 7. Βασίλης Τσιαλιαμάνης avatar
  Βασίλης Τσιαλιαμάνης 29/10/2012 10:16:28

  Ο Βαξεβάνης επιχείρησε να διορθώσει το λάθος της μη διερεύνησης με το επίσης λάθος της δημοσιοποίησης της λίστας ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ. Το λάθος δεν διορθώνεται με λάθος και είναι απορίας άξιο πως θα αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψη αυτών που δεν εμπλέκονται σε φοροδιαφυγή αλλά στη συνείδηση των πολιτών έτσι έχουν πλέον καταγραφεί.

 8. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 29/10/2012 10:28:07

  Η δασκάλα του ινστιτούτου αμυντικών μελετών της πατρίδας μας τι δουλειά έχει διπλα στον μπαξεβάνη.
  Λείπει η ζωίτσα , η κόρη του παρολίγον προέδρου της δημοκρατίας μας αλλά για πολύ λίγο πρόεδρος των βάζελων και τόσα άλλα φυντάνια της δημόσιας ζωής του τόπου μας.....
  ΕΛΛΑΣ χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.
  Θέλει πολλή δουλειά για να αλλάξουμε νοοτροπία δυστυχώς....η σαπίλα είναι πολλή μεγάλη.

 9. Γιώργος avatar
  Γιώργος 29/10/2012 10:30:09

  Βαξεβάνης δεν είναι το όνομά του;

 10. μαρια τσωνη avatar
  μαρια τσωνη 29/10/2012 10:36:16

  Συγχαρητηρια!!!
  Συμφωνω απολυτα με το αρθρο σας.

 11. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 29/10/2012 10:37:56

  Η ξανθιά κυρία δίπλα στον Βαξεβάνη είναι η γνωστή διεθνίστρια-αναλύτρια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί υπουργείας του αλήστου μνήμης Άκη;
  Θα θυμίσω ότι ο Βαξεβάνης, σε ρεπορτάζ του για το Κέντρο της Αθήνας, είχε καταλήξει στο προφανές συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με λαθρομετανάστες στον Άγιο Παντελεήμονα, απλά το όλο θέμα το φτιάχνει ένα μεσιτικό γραφείο της περιοχής, για να πέσουν οι τιμές των ακινήτων...
  Δηλαδή, όλοι αυτοί οι ασιάτες ξέμπαρκοι που βλέπει κανείς κατά δεκάδες στους δρόμους της περιοχής, είναι απλώς...ανύπαρκτοι.
  Αλλά η ατιμωρησία και η ανοχή σε διάφορους Παπακωνσταντίνου, φτιάχνει ήρωες και "έγκυρους" δημοσιογράφους κάτι τύπους σαν τον Βαξεβάνη, από το πίσω μέρος του μπαξέ του Σύριζα....

 12. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 29/10/2012 10:49:47

  Η χώρα μας υποφέρει, μεταξύ των άλλων, από την ηθελημένη διάλυση των θεσμών και των μηχανισμών του Κράτους με ταυτόχρονη πραξικοπηματική αναπλήρωσή τους από μαφιόζικου τύπου κέντρα εξουσίας, όπως Μέσα Μαζικής "Ενημέρωσης", πολιτικές και οικονομικές ελίτ και τα υποζύγιά τους, κρατικοδίαιτους διανοούμενος του στυλ "της μιάς δραχμής τα γιασεμιά", καθώς κι από φτηνά, παρωχημένα ιδεολογήματα, είτε δήθεν πατριωτικού είτε δήθεν ανατρεπτικού συμβολισμού και περιεχομένου.

  Η περιγραφόμενη κατάσταση έχει διαμορφωθεί στο πέρασμα του χρόνου έτσι, ώστε πλέον να γίνει το κυρίαρχο σημαίνον του εθνικού και κοινωνικού μας συνειδητού και υποσυνείδητου.

  Τα σημεία που αναφέρεις στο δημοσίευμα εδώ είναι ακριβώς έκφραση αυτής της εννοιολογικής και θεσμικής φαυλότητας. Λες και το ζήτημα είναι ο Μπαξεβάνης!

  Στην κοινωνική και πολιτική ανάλυση υπάρχει το θεώρημα της Λερναίας Ύδρας. Όσα κεφάλια και να κόβονται φυτρώνουν πολλαπλάσια. Η πυρά του Ηρακλή είναι οι θεσμικοί ασφαλιστικοί μηχανισμοί και η συνειδητή αποδοχή της αυτόνομης λειτουργίας τους ως αυτονοήτου.

 13. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/10/2012 11:02:42

  Η λίστα θα "διέρρεε" ούτως ή άλλως, κάποια στιγμή. Σ' όλόκληρη την Ευρώπη κυκλοφορούν σε υπηρεσίες, υπουργεία και δημοσιογραφικά γραφεία δεκάδες κόπιες ή παραλλαγές τέτοιων λιστών, η αρχική προέλευση των οποίων ειναι κοινή.
  Στην Ελλάδα βέβαια έχουμε και "ξεχασιάρηδες" υπουργούς και αρμόδιες υπηρεσίες με συγκριτικά πιό "ελεγχόμενους" λειτουργούς. Οπότε η διαρροή εδώ κάπως ξενίζει.
  Ωστόσο, αξίζει κανείς να σκεφθεί για την χρονική στιγμή και τα κίνητρα των "κομιστών":
  h**p://www.antinews.gr/2012/10/28/186493/#comment-1075918
  Τρία ενδεχόμενα: Είτε μέσα στο κλειστό κύκλωμα "θεσμικών χειριστών" της λίστας υπήρξαν "αντιφρονούντες" προς τον (μόνιμο) σχεδιασμό μετάθεσης τέτοιων ζητημάτων συστημικής διαφθοράς αποκλειστικά προς την Βουλή και τους πολιτικούς (όπου η πολιτική τάξη "αυτοθυσιάζεται" και γίνεται "αλεξικέραυνο" για χάρη της κοινωνικής τάξης που υπηρετεί).
  Είτε η λίστα που δημοσιεύθηκε, "ήρθε" στην πραγματικότητα απο άλλο "κέντρο" λιγότερο ελεγχόμενο (π.χ ΤτΕ).
  Είτε κάποιοι με πρόσβαση στη λίστα και με πολιτικό τρόπο σκέψης αρχίζουν να κάνουν σοβαρό πολιτικό σχεδιασμό, άγνωστο μέχρι τώρα στο πολιτικό προσωπικό μας.
  Ούτως ή άλλως θα αποδειχθεί τεκτονικό σεισμικό πολτικό γεγονός.

 14. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/10/2012 11:08:31

  Η (κατά δύναμιν) αποσιώπηση απο τα ΜΜΕ, φυσικά δεν εκπλήττει.
  Απολύτως αναμενόμενη. Τον "χάσανε τον σφυγμό" και το πλεονέκτημα βέβαια: Ο μόνιμος λαïκισμός τους των 10 μεγατόννων αχρηστεύθηκε από μια "λαικίστικη" χειρονομία "καλής θέλησης" 1.000 μεγατόννων της Κριστίν Λαγκάρντ.

 15. thanos avatar
  thanos 29/10/2012 11:12:02

  Το μεγάλο ερώτημα σε σχέση με τον Μπαξεβάνη είναι ποιος του έδωσε τη λίστα?

 16. Γιαννης Κ avatar
  Γιαννης Κ 29/10/2012 11:14:54

  Βαξεβανης τροφιμος του δημοσιου εκτροφειου για χρονια , εχει προσβαση σε απορρητα κρατικα δικαστικα εγγραφα. Φαρισαιος κηνσορας της ηθικης και της διαφανειας! Οτροφιμος του συστηματος τα βαζει με το συστημα! Τελικα θα μας πει ποσο φουσκωσε η τσεπη του απο τα φυλλα που πουλησε? Μαλλον αιθεροβαμων ειμαι!

  • m.s avatar
   m.s @ Γιαννης Κ 29/10/2012 13:40:20

   αν δε με απατά η μνήμη μου είχε μηνύσει και έναν μπλόγκερ ...
   χαχαχα αυτό είναι συνἐπεια...

 17. sawas avatar
  sawas 29/10/2012 11:29:14

  Κώστα καλημέρα
  Άκουσε τον ίδιο και ξανακαταθεσε τα ερωτήματα. Εχει δώσει απαντήσεις (κατά την γνώμη μου) και έχει κρατήσει κάποια ερωτήματα για αργότερα.

  http://easyradio.gr/showFplayer.php?sid=0&bid=94&RS=ionionfm&rsid=1&pgDate=1351352536&type=showarchive.


  Ίδωμεν

 18. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/10/2012 11:31:47

  ΔΕν πούλησε και τόσο πολλά..
  Βλέπεις η λίστα "κυκλοφόρησε" σε χρόνο dt και στο διαδίκτυο δωρεάν, σε pdf...
  Αρκεί να έχεις Acrobat Reader...

 19. Bohemian avatar
  Bohemian 29/10/2012 11:34:28

  Κρατικοδίαιτος και νεόκοπος κάποιος που δεν ξέρετε ούτε το επίθετο του.

 20. Karenin avatar
  Karenin 29/10/2012 11:36:21

  Αυτό που δεν αναφέρει η ανάρτηση είναι οτι απο απο το ιδιο μαγαζί ειχαν ψωνίσει λίστες η Γαλλία η Ισπανια και η Ιταλία και είχαν εξασφαλίσει κάποια δισ. στελνων τας το μήνυμα για το πως πατάσεται η φοροδιαφυγή.
  Επίσης το κείμενο βρίθει απο εμπάθεια για τον Κ.Β. κάτι που ο ΚΡ δεν μας έχει συνηθήσει. Είναι τουλάχιστον παράξενο να εγκαλείς τον δημοσιογράφο γιατι δημοσίευσε την λίστα ποιός του την έδωσε γιατί, αν πούλησε φύλλα κ.λπ.
  Και είναι επίσης περίεργο να τον απαξιώνεις απο την αρχη με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, που όλοι γνωρίζουμε πως δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Karenin 29/10/2012 11:55:21

   Προφανώς πρόκειται για την πάλη των...δημοσιογράφων!
   Όσοι περάσαμε από αυτό το επάγγελμα γνωρίζουμε...

 21. θησεας avatar
  θησεας 29/10/2012 11:40:38

  1. λαμπρος μ ολοι αυτοι που ειναι στις λιστες εχουν τους μπραβους η αστυνομικους που τους φυλανε κ τους πληρωνουμε εμεις κ ετσι κ αλλιως την λιστα περιμενουμε για να μαθουμε ποιος εχει λεφτα ? δεν φαινεται απο την ζωη που κανουν ?απο τις βιλες, τις πισινες, τις πορσε ?
  2.τοσα χρονια το ελληνικο κρατος ΜΟΝΟ αυτους προστατευει απο την διαπομπευση, τους υπολοιπους Ελληνες ποιος τους προστατευει ?
  3. γιατι τοση πικρα κ χολη που βγηκε η λιστα ? δεν μπορω να το καταλαβω? ο Σαμαρας δεν ειπε ολα στο φως

 22. θησεας avatar
  θησεας 29/10/2012 11:59:31

  Υ.Γ γιατι δεν σας πειραξε η λιστα που εβγαλαν τα νεα για τους καλλιτεχνες πριν κανα μηνα? επειδη πηγε η δουρου μαζι του ? αν δεν ηταν κυβερνηση η Ν.Δ θα ηταν καποιος απο τηνΝ.Δ διπλα του,ετσι δενν γινεται στο Ελλαντα ?

 23. Νικήτας Δημητρόπουλος avatar
  Νικήτας Δημητρόπουλος 29/10/2012 12:11:24

  Ο Βαξεβάνης είναι άντρας.
  Αν είχαμε και άλλους σαν κι αυτόν θα ήτανε αλλιώς τα πράματα.

  Η λίστα είναι ονόματα πελατών μιάς τράπεζας και ουδέν μεμπτό.

  Οι αθώοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν αντιθέτως με τους κλέφτες .
  Χρέος της πολιτείας είναι να ξεχωρήσει την ήρα απο το σιτάρι.

  Μην γινόσαστε οπαδοί και προπάντων μην είσαστε με τους κλέφτες .

  Χρυσή ευκαιρία του συστήματος να δείξει πως δεν μασάει και να πάρει και τον λαό μαζί του.
  Έλα ομως που μασάει και παραμασάει. Ότι πεί ο μπομπολας

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Νικήτας Δημητρόπουλος 29/10/2012 12:21:28

   Χα χα, δείτε και θαυμάστε, ο Τράγκας και ο Μπόμπ ο Μάστορας αγκαλιά στη λίστα...
   Μασάει και παρα-μασάει (η γνωστή κοινωνική τάξη και οι παρατρεχάμενοί της)...
   Αλλά δυστυχώς γι αυτήν, "η κατσίκα δεν μασάει πιά ταραμά"...

 24. drider avatar
  drider 29/10/2012 12:13:49

  Ξέρετε γιατί σας ξενίζει όλη αυτή η ιστορία με τη λίστα; Γιατί διαπιστώνετε ότι οι νόμοι περί προσωπικών δεδομένων χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν και μόνο για την προστασία ισχυρών και πιο ίσων απέναντι στο νόμο πολιτών.

  Δυστυχώς, το σκεπτικό πίσω από την απόφαση για τη σύλληψη του κ. Βαξεβάνη ταυτίζεται πλήρως με την επιχειρηματολογία του κ. Βενιζέλου περί αδυναμίας αξιοποίησης της λίστας.

  Καθ' αυτόν τον τρόπο ολόκληρη η κυβέρνηση "μπολιάστηκε" με την άποψη ότι συγκεκριμένες κοινωνικές/οικονομικές τάξεις έχουν το ακαταδίωκτο, δίνοντας έτσι την αίσθηση ότι η επιβίωση του κράτους αλλά και ολόκληρου του πολιτικού συστήματος εξαρτάται από τη στήριξη αυτών των ομάδων.

  Αυτό είναι το κύριο πολιτικό ζήτημα που αναδείχθηκε με την αποκάλυψη του κ. Βαξεβάνη, αυτός ο ιδιότυπος φετιχισμός της πολιτικής εξουσίας και η εμμονή της σε παραδοσιακές συμμαχίες που την στήριζαν μέχρι σήμερα, τη στιγμή που όλα γύρω μας αλλάζουν.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ drider 29/10/2012 15:57:27

   Δούλοι είναι, που φυλάνε τ' αφεντικά τους.
   Πλήν τιμητικών εξαιρέσεων.
   Μιλώ για το προσωπικό της "1ης, δεύτερης και 3ης εξουσίας".
   Λυπάμαι που το λέω, αλλά οι καιροί ου μενετοί και ανάγκη να είμαστε σαφείς.
   Αυτή η λεόντεια συμμαχία 60 χρόνων μεταξύ αστών, upper middle class και πολιτικής εκπροσώπησης, αποδειχθηκε τελικά πιό αυτοκαταστροφική για τους τελευταίους στη σειρά εταίρους.
   Απαξιώθηκαν εντελώς.

 25. Τρισεύγενη avatar
  Τρισεύγενη 29/10/2012 12:16:24

  Kατ' αρχήν το όνομα του δημοσιογράφου είναι Βαξεβάνης και όχι Μπαξεβάνης. Δεύτερον ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι έλεγξε τη γνησιότητα των στοιχείων, εξάλλουεκ των αναφερομένων εμφανίστηκε να πεί ότι δεν είχε κατάθεση στην εν λόγω τράπεζα.
  Τρίτον, ο καθένας μας γνωρίζει ότι μιά κατάθεση σε τράπεζα ακόμη και ελβετική δεν σημαίνει από μόνη της απολύτως τίποτα ούτε "διαπομπεύεται" κάποιος επειδή έχει κατάθεση στην Ελβετία. Η δημοσιογραφική επιτυχία είναι πέραν πάσης αμφισβητήσεως. Οι αρχές (?) πρέπει να κάνουν επιτέλους τη δουλειά τους.

 26. tiramola avatar
  tiramola 29/10/2012 12:44:47

  Τελικά τα ονόματα δεν είναι ούτε 1991 ούτε 2059.
  Οι δικές μου πληροφορίες είναι ότι οι αριθμοί είναι ή 1974 ή 2027, ένα από τα δύο...

 27. xp avatar
  xp 29/10/2012 13:16:46

  Εχουν συμβεί τοσα πολλά εδώ (Σκάνδαλο Χρηματηστηρίου ,Ολυμπιακοι 2004 ,Ομόλογα κτλ),έχουν φύγει τόσα χρήματα από την χώρα ,που οι ξένοι μας πήραν χαμπάρι .Ειδα χθες κάποια άρθρα στους ΝΥ και στις άλλες εφημερίδες και το πως παρουσιάζονται τα θέματα.Σαν φυλή μαο-μαο με τους φυλάρχους της είμαστε.
  Η δικαιοσύνη τόσα χρόνια τι έκανε? Με βάση το ποινικό σύστημα ,το οποιο είναι αυστηρότατο ,θα ταλαιπωρηθείς από μια μύνηση της πλάκας από ένα γείτονα .
  (Εχω πάει 10 φορές σε δικαστήριο διότι "εναπόθεσα οικοδομική ξυλεία σε δασική έκταση" -με την διαφορά ότι δασική έκταση ήταν το κέντρο δομημένου οικισμού !)
  Σύμφωνως με τον νόμο των πιθανοτήτων κάποιοι μεγαλόσχημοι έπρεπε να πιαστούν από την δικαιοσύνη. Δεν έγινε τίποτε και οι ΦΗΜΕΣ δεν βοηθούν στο κύρος της.
  Το ίδιο και με το υπουργειο Οικονομικών που δεν παίρνει όλα τα ονόματα
  για έλεγχο από την ΤτΕ ,ενώ υπάρχουν
  Αρα ευγε στον Βαξεβάνη , μπράβο για την επιτυχία του και σε άλλα με υγεία!!!!

  (ΥΓ Το να έχεις επαρση άμα δημιουργείς δεν είναι κακό ,ούτε είναι κακό να πλαισιώνεσαι με σταρ της πολιτικής .Η επιτυχία θέλει και το γλέντι της....)

  • ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
   ΦΑΝΤΑΣΜΑ @ xp 29/10/2012 14:55:44

   Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα , φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη !!!!
   Για αυτό και η τρόικα , δεν τους υπολογίζει - ΔΕΝ τους πιστεύει ( ασε δε που οι περισσότεροι στερούνται ευφυίας )

 28. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 29/10/2012 14:49:58

  ΠΡΙΝ λίγο καιρό , ούτε μήνας , ένας γνωστός μου ειδοποιήθηκε απο το ΣΔΟΕ , για ένα καφεδάκι .
  ΕΚΕΙ του είπαν οτι το όνομα ΤΟΥ (μαζι με κάποιες χιλιάδες άλλα ονοματακια ) βρέθηκε στην UBS, κατά την έρευνα για Τζοχατζοπουλο .
  ΤΗΝ επομένη μέρα έδωσε το 45% , και ήταν πανευτυχής .
  ΑΡΑ υπάρχουν και πολλές άλλες Λίστες απο διάφορες τράπεζες , σε διάφορες χώρες Τράπεζες , ίσως ..... η τράπεζα Ελλαδος και ο Προβοπουλος , θα ξέρουν καλύτερα.

  Επαναλαμβάνω , το πρόβλημα της Ελλάδος είναι πολιτικό και όχι οικονομικό !!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 29/10/2012 15:00:53

   Από την αρχή, εδώ και μερικά χρόνια (μάλλον 2005 ή 2006 εγκαταστάθηκε στο σύστημα), τα ξέρει όλα η ΤτΕ.
   Κάθε φορά που γίνεται διατραπεζική μεταφορά πάνω από ένα ποσό, "χτυπάει αλάρμ" και το αυτογραφικό σύστημα καταγράφει όλα τα data.
   Αφενός έκαναν "κακό υπολογισμό" οικονομετρικού τύπου: Δεν υπελόγισαν ότι η φοροδιαφυγή τέτοιας έκτασης αποσταθεροποιεί ριζικά το ισοζύγιο Δημοσίων εσόδων - εξόδων και επίσης ότι τόση διαρροή αποσταθεροποιεί την κεφαλαιακή βάση των εγχώριων τραπεζών.
   Αφετέρου (και σπουδαιότερο), δεν σκέφτηκαν ότι και άλλοι "παίκτες", εκτός και εντός Ελλάδος, είχαν εξίσου καλή εποπτεία αυτών των χρηματοοικονομικών ροών.
   Οι ξένοι "παίκτες" που μας "πέταξαν εκτός αγορών" το 2009, αλλά και οι ξένοι ή εγχώριοι "παίκτες" που ποντάρησαν σε έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ, δεν περίμεναν το 2010, το 1ο Μνημόνιο ή το βλακώδες PSI, για να καταλάβουν ότι η Ελλάδα είναι "βαρέλι δίχως πάτο"...

 29. tiramola avatar
  tiramola 29/10/2012 15:22:21

  Εσένα Κώστα μου ο "κρατικοδίαιτος" Βαξεβάνης σε πείραξε, τα όργια που γίνονται στην κρατική τηλεόραση δεν τα βλέπεις!

 30. Πετρος avatar
  Πετρος 29/10/2012 15:36:52

  Δηλαδη το αρθρο τι θελει να μας πει; Οτι πολυ καλως την λιστα δεν την χρησιμοποιησε η δικαιοσυνη εδω και 2 χρονια; Γιατι αν την χρησιμοποιουσε καποιοι θα ηταν φυλακη σημερα. Και αντι να κατηγορηθει ο κρατικος μηχανισμος που απο την μια δεν μπορει και απο την αλλη δεν θελει να μπορει, μας φταει η δημοσιοποιηση. Νομιζω οτι κρατικοδιαιτος ειναι ο συντακτης του αρθρου. Αν η δημοσιοποιηση γινοταν καμια 15 μηνες πριν μπορει να τον ειχατε για ηρωα.
  Κυριε Χ...Ο καθε λαος εχει την χουντα που του αξιζει.

 31. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 29/10/2012 15:41:45

  Συγνώμη κ. Ροδινέ, αλλά υπάρχει μια μικρή αντίφαση ή κάνω λάθος:
  1. "Κατ΄αρχήv η λίστα αυτή έπρεπε ήδη να είχε δημοσιοποιηθεί από την ημέρα που ανέκυψε το θέμα".
  2."Αυτούς τους ανθρώπους ποιος θα τους προστατεύσει από τη δημόσια διαπόμπευση; Γιατί πρέπει να αποδείξουν ό,τι δεν είναι …φοροφυγάδες;"

  Δηλαδή συνδυάζονται στο ίδιο πνεύμα και οι δύο φράσεις;

 32. theo1611 avatar
  theo1611 29/10/2012 16:38:31

  Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η εισαγωγή του άρθρου σας κ. Ροδινέ, επιχειρεί να προσδώσει αξιοπιστία στα επόμενα αποδομώντας, με επιθετικούς προσδιορισμούς, τον δημοσιογράφο και εκδότη.

  Εκτιμώ πως δεν είχατε ανάγκη τέτοιας εισαγωγής για να επιχειρηματολογήσετε.

  Μάλλον συσκοτίζει τα επιχειρήματά σας η εισαγωγή παρά τα υποστηρίζει.

  With all due respect!!!

 33. mx avatar
  mx 29/10/2012 17:12:07

  Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Ε.Ε., Όλι Ρεν, με αφορμή τη δημοσίευση της Λίστας Λαγκάρντ, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «είναι ουσιαστικής σημασίας η μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα να εντατικοποιηθεί».

  Επίσης ανέφερε πως «δεν υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας Ελλάδας – τρόικας».

  «Όλες οι πιθανές υποθέσεις φοροδιαφυγής πρέπει να ερευνηθούν κατεπείγοντος. Η συλλογή των φορολογικών εσόδων είναι εκτός των άλλων ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης, ιδιαίτερα τώρα δεδομένων των θυσιών των πολιτών, για τη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας», ανέφερε ο Σάιμον Ο’ Κόνορ.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ mx 30/10/2012 12:58:23

   Αυτή την δήλωση έπρεπε να την συνυπογράφουν οι αρμόδιοι Έλληνες υπουργοί.
   Τους τα λέει ο Ρέν μέσω του εκπροσώπου για να τα ακούσουν αυτοί.
   Ακούει κανείς;
   Οι πολίτες τα ξέρουμε ήδη.

 34. mx avatar
  mx 29/10/2012 17:22:23

  «Δεν έχει διακινηθεί από το υπουργείο Εξωτερικών επίσημη αλληλογραφία μεταξύ των γαλλικών και των ελληνικών αρχών», αναφέρει για την υπόθεση της λίστας Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

  Το έγγραφο το οποίο διαβιβάστηκε προς απάντηση σχετικής ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου ενημερώνει ωστόσο ότι «τον Σεπτέμβριο του 2010 διακινήθηκε ατύπως, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι, κλειστός φάκελος, άνευ διαβιβαστικού εγγράφου, από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών προς τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Το υπουργείο Εξωτερικών δεν δύναται να βεβαιώσει το ακριβές περιεχόμενο του φακέλου».

 35. Mak avatar
  Mak 29/10/2012 18:22:18

  Τελικά η λίστα που έβγαλε ο Βαξεβάνης είναι η αυθεντική;

 36. vtheod avatar
  vtheod 29/10/2012 20:21:30

  Παιδιά μην πειράξετε του φορογυγάδες - κινδυνεύουν απο τους απαγωγείς. Ντροπή μας 1000 φορές για την ανοχή στους λωποδύτες!!!
  ΥΓ. 1. Κε LamprosM συγχαρητήρια για την ανοχή σας στους φοροκλέφτες.
  2. Και η Α.π.π.δεδομένων προστατεύει τους κλέφτες για να μην τους θίξουμε.

  • LamprosM avatar
   LamprosM @ vtheod 30/10/2012 16:36:40

   vtheod βγαλαμε κιολάς πόρισμα πως ειναι φοροκλέφτες?? Το ξέρεις? Αν ναι συγνώμη λάθος μου. Ειναι παρανομο να εχεις λογαριασμό? θές να βγαλω μια λ΄στα με όλους τους καταθέτες στην Τραπεζα που δουλευω και να πώ "μπορει μεσα εδω να ειναι φοροφυγάδες" και να μοστραριστεί και το όνομά σου αναμεσα? Ασχετο που εσυ θα εχεις δουλέψει και φορολογηθεί για κάθε ευρω.

 37. mx avatar
  mx 29/10/2012 23:02:08

  Η σύλληψη του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, επειδή δημοσιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ, προκάλεσε την αντίδραση και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

  Με σημερινή του παρέμβαση η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την ελευθερία του Τύπου, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, σημείωσε ότι «είναι καθήκον του Τύπου, ως οργάνου ελέγχου της Δημοκρατίας, να δημοσιοποιεί ευαίσθητες πληροφορίες». Σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος ζητά από τις ελληνικές δικαστικές αρχές «να βρουν το σωστό δρόμο μεταξύ του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής και του δικαιώματος πληροφόρησης της κοινής γνώμης»

 38. monson avatar
  monson 29/10/2012 23:42:37

  ...καλα δηλ ποσους δικηγορους εχει τελικα ο βαξεβανης?? κωνσταντοπουλο απο συριζα και απο ανεξαρτητους ελληνες τρεχατοι πηγαν ο καπερναρος...!! ρε τι κανει η δημοσιοτητα...τρεχατε ποδαρακια μου.

 39. mx avatar
  mx 30/10/2012 12:38:47

  Δικηγορικός Σύλλογος: Μονομερής ευαισθησία το αυτόφωρο κατά Βαξεβάνη


  Καυστικά ήταν τα σχόλια του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) για την αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, εκδότη του περιοδικού HOTDOC που δημοσίευσε τα ονόματα που φέρονται ότι περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

  Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) «εκφράζει την έκπληξή του για την αυτόφωρη διαδικασία, η οποία μάλιστα κινήθηκε αυτεπαγγέλτως και με παροιμιώδη ταχύτητα από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, εκδότη του περιοδικού «HOT DOC», στο οποίο φέρονται να δημοσιεύονται τα ονόματα της «Λίστας Λαγκάρντ», τη στιγμή που για τους καθ' ύλην αρμόδιους πρώην υπουργούς, οι οποίοι ήταν κατά νόμο υπεύθυνοι για την αξιοποίησή της αλλά παρόλα αυτά την «έχασαν», δεν έχει κινηθεί μέχρι στιγμής καμία ποινική ή άλλη διαδικασία σε οποιοδήποτε επίπεδο».

  Επίσης, σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος αναφέρει ότι «δεν μπορεί παρά να στηλιτεύσει τη μονομερή "ευαισθησία" των αρμοδίων αρχών, οι οποίες, τον τελευταίο καιρό, κινητοποιούνται κάθε φορά προς την κατεύθυνση της προστασίας ισχυρών κοινωνικών, οικονομικών ή πολιτικών παραγόντων και ποτέ αντίστροφα».

  Όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι της Αθήνας, οι ενέργειες αυτές «εκπέμπουν σε ολόκληρη την κοινωνία το μήνυμα ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί της Ελλάδας, ή ό,τι έχει απομείνει από αυτούς, λειτουργούν πλέον αποκλειστικά προς την κατεύθυνση της προστασίας του ίδιου του συστήματος εξουσίας, σε βάρος της συνταγματικής νομιμότητας και των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού: αντί το ενδιαφέρον των αρμοδίων διοικητικών και δικαστικών αρχών να επικεντρώνεται στη διακρίβωση της εγκυρότητας της «Λίστας Λαγκάρντ» και στην αξιοποίησή της για τον ενδελεχή οικονομικό και φορολογικό έλεγχο των αναφερόμενων προσώπων, επικεντρώνεται στη δίωξη του δημοσιογράφου ο οποίος, στο πλαίσιο της άσκησης του λειτουργήματός του, «τόλμησε» να προβεί σε δημόσια αποκάλυψη στοιχείων που φέρονται να περιλαμβάνονται στην εν λόγω λίστα».

  Στην ίδια ανακοίνωση ο Δικηγορικός Σύλλογος επισημαίνει ότι «Η διεθνής, συνταγματική και νομοθετική κατοχύρωση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, στο μέτρο που έχει ως αντικείμενο την προστασία των πολιτών από δυσμενείς διακρίσεις τις οποίες κινδυνεύουν να υποστούν ή υφίστανται εξαιτίας της συλλογής, χρήσης και επεξεργασίας ευαίσθητων δεδομένων σχετικά με ιδιότητες του προσώπου τους, πρέπει να γίνεται απολύτως σεβαστή», όμως, «Η επίκληση της εν λόγω προστασίας με σκοπό την παρεμπόδιση της εξιχνίασης ή του ποινικού κολασμού εγκληματικών πράξεων που άπτονται της δημόσιας οικονομικής ζωής και τα οποία εμπίπτουν στο δίκαιο της οικονομικής εγκληματικότητας, είναι, σε μία δημοκρατική κοινωνία, από κάθε άποψη, ανεπίτρεπτη» συμπληρώνε

 40. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 30/10/2012 18:07:35

  H Τραπεζα HSΒC οπως γραφει στην σημερινη της εκδοση η εφημεριδα
  24 heures της Λωζαννης δεν επιβεβαιωσε ΚΑΝΕΝΑ απο τα ονοματα της λιστας..

  Και δεν το επραξε καθως υπαρχουν ορισμενα ονοματα ελληνων που ζουν π.χ. στην Ελβετια και εχουν νομιμα χρηματα στον λογαριασμο τους, αλλοι που εχουν πεθανει (!!!)...αλλοι παλι που ενω μενουν στην Ελλαδα εχουν συναλλαγες νομιμες και εμφανεις....αλλοι που εχουν μηδαμινο ποσο και αλλοι παλι που εχουν κλεισει τον λογαριασμο περα απο 10ετια...

  Η μη διαφοροοποιηση ηρας απο σταρι ειναι κατ εμε - περα απο τις απεριγραπτες δηλωσεις Βενιζελου και Παπακωνσταντινου - ο ακρογωνιαιος λιθος ωστε αθωονοντας εναν....αθωο θα δημιουργειται δεδικασμενο και θα αθωοθουν ΚΑΙ οι ενοχοι....

  Εδω ειμαστε !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.