#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/01/2013 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η λίστα Λαγκάρντ και η ανυπόφορη υποκρισία του πολιτικού συστήματοςΗ κοινοβουλευτική επιθεώρηση που ανέβηκε προχθές στο σανίδι σχετικά με τις προανακριτικές επιτροπές δηλώνει ένα και μόνο ένα πράγμα: ότι το κοινοβουλευτικό και πολιτικό προσωπικό της χώρας χρήζει άμεσης απόσυρσης. Το πολύωρο, βασανιστικά μακροσκελές τσίρκο συνιστούσε μια πραγματική εικόνα ντροπής, και μάλιστα ντροπής ριζικά αποκομμένης από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Σε άλλες χώρες οι "λίστες" και τα "στικάκια" έφεραν κάποια εκατομμύρια στα κρατικά ταμεία και θα σάλπιζαν την αρχή μιας μαζικής εφόδου επί της φοροδιαφυγής. Εδώ αυτή τους η διάσταση δεν μοιάζει να έχει αξιοποιηθεί στον βαθμό που της πρέπει, και αντ´ αυτού συζητάμε σχοινοτενώς σε ανώτατο πολιτειακό επίπεδο για το "κρυφτό" με την λίστα, για το αν το πραγματικό CD της Λαγκάρντ έχει κρεμαστεί στο μπαλκόνι του υπουργείου οικονομικών για να διώχνει τα περιστέρια ή για το πόσο πολύ αγαπά ο πρώην υπουργός ΥΕΘΑ Βενιζέλος τα αμυντικά σχέδια της χώρας, ώστε να τα παίρνει σπίτι του για να τα διαβάζει πριν κοιμηθεί.

Υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα: η συγκεκριμένη προανακριτική επιτροπή θα γνωμοδοτήσει για τις ευθύνες αλλοίωσης της λίστας με την απόκρυψη των τριών ονομάτων των συγγενικών προσώπων του κ. Παπακωνσταντίνου, όχι επί παντός επιστητού. Ούτε για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο θα αποφασίσει, ούτε για τις γενικές και αόριστες ευθύνες του καθενός. Ως εκ τούτου, η προσπάθεια να παραπεμφθούν οι κύριοι Παπαδήμος και Παπανδρέου προδίδει ή εξευτελιστική αφέλεια ή δόλο: αφέλεια, αν αυτοί που το επιχειρούν απλώς ηδονίζονται με το ενδεχόμενο παραπομπής του Παπανδρέου σε προανακριτική,... όποια νά´ναι! Και δόλο, αν ο στόχος είναι να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι για αδικήματα που δεν διέπραξαν, ούτως ώστε να βγει το συμπέρασμα "το πολιτικό σύστημα είναι τόσο φαύλο, που αθώωσε ακόμα και τον Παπανδρέου". Στο Antinews έχει πολλάκις τονιστεί η αναγκαιότητα να δικαστεί ο ΓΑΠ, όμως... γιά όσα διέπραξε - όχι για όσα δεν διέπραξε, οπότε και θα αθωωνόταν.

Από την άλλη, η περίπτωση του κ. Βενιζέλου διαφέρει. Η προανακριτική επιτροπή στοχεύει στο να διερευνήσει αν υπάρχουν ευθύνες, και σ´ αυτά τα πλαίσια θα όφειλε να ελέγξει όσους ενδεχομένως έχουν μέρος ή το όλον των ευθυνών. Ο κ. Βενιζέλος, ο ΥΠΟΙΚ, ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο άνθρωπος που είχε "ξεχάσει την λίστα στο συρτάρι του", θα μπορούσε τουλάχιστον να... ερωτηθεί. Αντ´ αυτού, ο κατανοητός και ρεαλιστικός στόχος της συνοχής της κυβερνήσεως επέβαλε να προβληθεί μόνον ο κ. Παπακωνσταντίνου ως... Μεφιστοφελής και όλοι οι υπόλοιποι ωσάν μωρές παρθένες, κήνσορες, κατήγοροι και εγγυητές της διαφάνειας!

Αν έχουμε καταλάβει καλά τον σχεδιασμό του πρωθυπουργού, αξιώνει να είναι ο πολιτικός χώρος τον οποίον εκφράζει και συσπειρώνει, και παρά το παρελθόν αυτού του χώρου, ένας πόλος χρηστής ευρωπαϊκής διαχείρισης, κάθαρσης-ανανέωσης-αποδιαπλοκής, ανάπτυξης και αναδόμησης σε άλλες βάσεις, μέσα σε μια λίμνη χάους όπου κανείς άλλος δεν μπορεί να εγγυηθεί τα αναφερθέντα. Αν είναι έτσι τα πράγματα, η αναγκαστική συμπόρευση με την ανάγκη αποσιωποιήσεως ευθυνών χάριν της συγκυβέρνησης αποτελεί μείζονα αυτοϋπονόμευση. Όσο θα προχωράμε στον χρόνο, τόσο σαφέστερο θα γίνεται: το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ως οργανισμοί δεν καθαρίζονται, δεν αλλάζουν στα βασικά τους χαρακτηριστικά, δεν μετανοούν, δεν μεταρρυθμίζονται, δεν "ξεμαθαίνουν": μόνο γκρεμίζονται και επανιδρύονται επί μηδενικής βάσεως. Μέχρι να γίνει αυτό θα γεννούν σκάνδαλα, ρεμούλες και διαπλοκή, και η ανάγκη συμπόρευσης μαζί τους θα γεννά υποχρέωση συγκάλυψης. Πέραν της ουσίας του πράγματος, αυτό γεννά και άλλου είδους κινδύνους, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται την αχίλλειο πτέρνα της όλης καταστάσεως και έχει κηρύξει "ανένδοτο" εναντίον του MEGA - για αρχή. Δηλώνουμε σίγουροι ότι η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με το ενδεχόμενο της κάθαρσης και η ταύτιση της κυβέρνησης με την διάσωση των εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντων ανδρών δεν εμπίπτει στους επιτελικούς σχεδιασμους του πρωθυπουργού...

Πίσω από την κουρτίνα της λίστας Λαγκάρντ και των παπατζήδων της κρύβεται η Ελλάδα της φτώχειας, της φοροδιαφυγής, της διαπλοκής, της αδικίας. Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει αν ασχολείται με την πρώτη για να αναχθεί στην δεύτερη ή για να αποπροσανατολίσει από την δεύτερη. Και η αξιωματική αντιπολίτευση έχει κάθε λόγο να θέτει το ερώτημα, διότι έχει ορθώς διαγνώσει ότι την συμφέρει...

Α.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 19/01/2013 10:25:41

  Πρωθυπουργέ της Ελλάδας, Πρόεδρε της ΝΔ και αρχηγέ της Κεντροδεξιάς Παράταξης, έντιμε πολιτικέ Αντώνη Σαμαρά, έτσι δεν γίνεται μόνιμη διαγραφή στις παθογένειες. Έτσι δεν γίνεται “Νέα Μεταπολίτευση”
  Στείλε όλους όσους ευθύνονται στη σέντρα

 2. firiki2010 avatar
  firiki2010 19/01/2013 11:22:37

  1 To τσίρκο δημιουργείται α) γιατί από το νομοθετη έχουν ανατεθεί στη Βουλή δικαστικά καθήκοντα τα οποία δεν μπορεί και δεν θέλει να φέρει εις πέρας αφού λειτουργεί βάσει πολιτικών σκοπιμπτήτων και β) γιατί το επίπεδο του πολιτικού προσωπικού ιδίως στην τελευταία Βουλή έχει καταβαραθρωθεί
  2 Ελάχιστοι και μέσα στη Βουλή και ακόμα λιγότεροι εκτός αυτής μοιάζει να έχουν αντιληφθεί τη διαφορά μεταξύ πολιτικών και ποινικών ευθυνών. Το αν έκανες λάθος χειρισμούς (λόγω πολιτικών απόψεων, λόγω εμμονών, λόγω κακών εκτιμήσεων κλπ) έστω κι αν αυτοί προξένησαν μεγάλο κακό στη χώρα δεν μπορεί να είναι αντικείμενο καμμία Εξεταστικής, Προανακριτικής ή δικαστικής αντιμετώπισης. Τέτοια θέματα τα "λύνει" ο λαός με την ψήφο του
  3 "...το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ως οργανισμοί δεν καθαρίζονται, δεν αλλάζουν στα βασικά τους χαρακτηριστικά, δεν μετανοούν, δεν μεταρρυθμίζονται, δεν “ξεμαθαίνουν”: μόνο γκρεμίζονται και επανιδρύονται επί μηδενικής βάσεως...." Γιατί προκρίνεται η λύση του γκρεμίσματος και της επανίδρυσης;;; Το καινούργιο που θα προκύψει θα προκύψει από το πουθενά;; Δεν θα είναι σε μεγάλο βαθμό οι ίδιοι άνθρωποι που θα σπεύσουν να το υπηρετήσουν;;
  Γιατί απορρίπτεται η ιδέα της μεταρρύθμισης και της βελτίωσης;;; Μια βελτίωση που βέβαια δεν μπορεί να γίνει χωρίς την συμμετοχή των πολιτών.
  4. Οντως τον ΣΥΡΙΖΑ τον συμφέρει ο ρόλος του "αρχάγγελου της κάθαρσης" γιατί δεν έχει άλλο χαρτί να παίξει. Ποντάρει πάνω στο αίσθημα της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος γενικότερα. Για να το πω πολύ χοντροκομμένα βασίζεται πάνω στο "Είμαστε καινούργιοι , είμαστε διαφορετικοί" Μόνο που το "καινούργιο¨ και το "διαφορετικό" δεν είναι υποχρεωτικό να είναι καλύτερο βλ. Στρατούλης, Μπαλάφας, Καραγιαννίδης, Σκουρτέλης, Κωνσταντοπούλου, Σταθάς, Διαμαντόπουλος, Παππάς,Τατσόπουλος... Κι αν ξεφύγουμε από το επίπεδο των προσώπων και πάμε στις νοοτροπίες και τις απόψεις , το "καινούργιο" και το "διαφορετικό" αποδεικνύονται δραματικά ΠΑΛΙΑ και δραματικά ΑΠΟΤΥΧΗΝΕΝΑ

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ firiki2010 19/01/2013 12:43:35

   Ως σύσταση από πρόσωπα, είναι η χειρότερη Βουλή απο το 1974.
   Τουλάχιστον.

  • Αστυαναξ Καυσοκαλυβιτης avatar
   Αστυαναξ Καυσοκαλυβιτης @ firiki2010 19/01/2013 15:58:31

   «“Είμαστε καινούργιοι , είμαστε διαφορετικοί” Μόνο που το “καινούργιο¨ και το “διαφορετικό” δεν είναι υποχρεωτικό να είναι καλύτερο βλ. Στρατούλης, Μπαλάφας, Καραγιαννίδης, Σκουρτέλης, Κωνσταντοπούλου, Σταθάς, Διαμαντόπουλος, Παππάς,Τατσόπουλος…»

   Αὐτὸ τὸ ἐπιχείρημα θὰ ἔχει βάση αὔριο ΜΟΝΟ ΑΝ ὁ Σαμαρᾶς «κάνει παπάδες». Εἱδάλλως θὰ εἶναι ἕνα μὴ-ἐπιχείρημα, ἀφοῦ θὰ καλεῖ σὲ μιὰ μὴ συμφέρουσα σύγκριση.

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Αστυαναξ Καυσοκαλυβιτης 19/01/2013 17:10:47

    Αν μου λες ότι ο Σαμαράς πρέπει να κάνει παπάδες ώστε τα στελέχη της ΝΔ να ξεπεράσουν την ποιότητα του Σκουρλέτη, του Διαμαντόπουλου , της Κωνσταντοπούλου και λοιπών μπουμπουκιών (δεν συζητάω για τα "μπουμπούκια" άλλων κομμάτων) έχουμε διαφορετική αντίληψη περί ... ποιότητας.

    • Αστυαναξ Καυσοκαλυβιτης avatar
     Αστυαναξ Καυσοκαλυβιτης @ firiki2010 19/01/2013 17:24:26

     Οι πολιτες δεν θα ψηφισουν με γνωμονα τον "βαθμο" του καθε στελεχους, αλλα με γνωμονα το ποιος μπορει να κανει την προτιμωτερου τυπου διαχειριση στην μεταμνημονιακη Ελλαδα. Αν η προταση της τρικομματικης ειναι the same old tricks της διαφθορας και εν ολιγοις της μεταπολιτευτικου τυπου διαχειρισης, ο πολιτης δεν θα σκιαχτει απ´ τον Σκουρλετη σας. Αν το διλημμα ειναι μεταξυ ενος στελεχους του κομματικου σωληνα της μεταπ. (νεολαια->συνδικαλισμος->ΟΤΑ->(ευρω)Βουλη) και ενος μπερδεμενου παιδιου που δηλωνει αναρχικος "δηλαδη αμεσα δημοκρατης", μην παιρνετε ορκο για το ποιος ειναι προτιμωτερος.

 3. ΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ avatar
  ΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ 19/01/2013 20:48:20

  ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ Η ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΕΙΝΑΙ ΤΟ...ΕΓΚΛΗΜΑ;

 4. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 20/01/2013 02:07:56

  Εμένα φίλτατε δεν με ενδιαφέρει το τσίρκο της Βουλής. Τσίρκο ήτανε, είναι και θα είναι. Εμένα με ενδιαφέρει πόσους από τους 2.062 πιάσανε και πόσα λεφτά εισέπραξε το κράτος. Εδώ και ένα μήνα ασχολούμαστε με τα στικάκια και τα υπόθετα, και για την "ταμπακέρα" τίποτα. Θέλω να ακούσω ποιά είναι τα λαμόγια, που βρήκανε τα λεφτά και πως θα τα πάρει το κράτος πίσω. Και τέλος, αν ο Σαμαράς είναι ηγέτης θα πρέπει αύριο κιόλας, να αλλάξει λίγο το νόμο "περί ευθύνης Υπουργών" και να τον κάνει νόμο "αυξημένης ευθύνης Υπουργών".

  • nikias avatar
   nikias @ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 20/01/2013 03:03:03

   Ορθοτατα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.