11/05/2008 23:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η λέσχη των μεγάλων δουλειών

Γράφουμε εδώ ότι οι Γερμανοί θέλουν να επιβάλουν ως μάνατζερ του ΟΤΕ τον κ. Κορωνιά. Διερευνούμε τους λόγους και αν αληθεύει θα μάθουμε σύντομα πως και γιατί. Προς το παρόν, όμως, ρωτάμε: Αληθεύει ότι ο κ. Κορωνιάς ανήκε μαζί με τους εμπλεκόμενους στα «μαύρα ταμεία» της Ζήμενς κ. Η. Γεωργίου και Γ. Σκαρπέλη και τον Σούλη Αποστολόπουλο του «σκανδάλου του καλαμποκιού» στο κλαμπ των πράσινων «big business», «μεγάλων δουλειών» ελληνιστί;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. FANTOMAS avatar
  FANTOMAS 11/05/2008 23:19:56

  ΕΛΑ ΝΤΕ !!!!

 2. agriokatsiko avatar
  agriokatsiko 11/05/2008 23:26:13

  Αν γίνει και αυτό τότε ο Κωστάκης την έχει κάτσει για τα καλά
  Παω για τσισια μαμά

 3. ΝΙΚΟΣ.Ο avatar
  ΝΙΚΟΣ.Ο 11/05/2008 23:33:36

  ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΠΟ? ΠΟΙΟΣ?....

 4. thanos avatar
  thanos 11/05/2008 23:45:01

  Akoma rwtas poios kyverna ayton ton topo?
  enas mpoulhs,syzygos kapoias xeirourgou kai filos tou Zaxopoulou.

 5. agriokatsiko avatar
  agriokatsiko 11/05/2008 23:49:28

  Gia ayto ipa MAMA TSISIA

 6. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 12/05/2008 04:17:50

  Σίγουρα η νέα , μεταπολεμική , γερμανική 5η φάλαγγα έχει διαπράξει πολλά περισσότερα εγκλήματα , σε σχέση με την προπολεμική , σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού , με μοναδικό κίνητρο το “ίδιον όφελος “. Η διαφορά είναι ότι οι παλαιοί ήταν φασίστες. Και οι νέοι είναι “δημοκράτες” .

  Διαβάζω κάποια ονόματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο και στροβιλίζουν βασανιστικά οι σκέψεις και οι συνειρμοί μου γύρω από συμπτώσεις και συνωνυμίες .

  “Σκαρπέλης” λεγόταν κάποιο στέλεχος της ΕΔΑ -Γερμανίας που στη διάρκεια της δικτατορίας παντρεύτηκε μια γερμανίδα που αργότερα έγινε βουλευτής του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ( SPD ). Στη συνέχεια η σύζυγος Σκαρπέλη έγινε κάτι σαν “GRIECHENLANDSPEZIALIST” στη Γερμανία και ορίστηκε πρόεδρος της “Μικτής Γερμανό-Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής” , προωθώντας σταθερά την λεγόμενη “ελληνο-γερμανική φιλία” , σύμφωνα με τις επιταγές και τα συμφέροντα του γερμανικού κράτους, παρακολουθώντας σταθερά και στενά τον εκ Γερμανίας προερχόμενο πολιτικό κόσμο. Ίσως να είναι μια απλή συνωνυμία με τον τέως δ/ντή της Ζήμενς , εγώ αυτό πιστεύω . Ίσως μια μακρινή συγγενική σχέση του έλληνα συζύγου της. Στην περίπτωση αυτή τίποτα το μεμπτό. Δεν πιστεύω στη συλλογική ευθύνη. Και το εννοώ.

  Το άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο ( Σ. Αποστολόπουλος )ίσως να έχει κάποιες σχέσεις με την Γερμανία σαν “μετανάστης”-φοιτητής.Πάντως η σύζυγος του θα πρέπει να γνωρίζει πολύ κόσμο από την Γερμανία. Ήταν επί χρόνια κομματική φίλη και σύμβουλος ( στο ΥΠΕΣ ) του Άκη Τσοχατζόπουλου.

  Εύχομαι ο κάθε αναγνώστης να μην βγάλει εύκολα και επιπόλαια συμπεράσματα. Αναφέρομαι σε τυχαίες συμπτώσεις που θα πρέπει να ελεγχθούν .

  Τώρα σε ότι αφορά τον “τέως” Χριστοφοράκο υπάρχει και μια άλλη είδηση , επιβεβαιωμένη , την οποία την μεταφέρω με πολύ περίσκεψη.
  Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία - ντοκουμέντα που δημοσίευσε το , ας το πούμε προσεκτικά , “συντηρητικό” περιοδικό ιστορικής έρευνας “ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ” ( τεύχος 57 ) ο ΠΑΤΕΡΑΣ Χριστοφοράκος ήταν συνεργάτης των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής και του είχαν δώσει το παρατσούκλι “ο γιατρός των S.S.” !
  Το έγραψε το περιοδικό πριν
  ένα μήνα , αλλά κανείς δεν το σχολίασε και δεν το αναδημοσίευσε. Ίσως με το εύκολο βλακώδες επιχείρημα ” τώρα αυτά που γράφουν οι φασίστες θα σχολιάζουμε ” ! Έγκυρες ειδήσεις και ιστορικές έρευνες υπάρχουν μόνο στις εκδόσεις ΔΟΛ-ΠΗΓΑΣΟΣ-ΛΙΒΑΝΗ !

  Γιατί έγραψα εισαγωγικά ότι μεταφέρω “με περίσκεψη” την “πιπεράτη” αυτή είδηση ; Απλά διότι και πάλι θα γράψω πως δεν πιστεύω στην “συλλογική ευθύνη” . Κανέναν άνθρωπο δεν θα τον έκρινα με βάση αυτό που είναι οι γονείς του , τα αδέλφια του η και τα παιδια΄του ακόμα ! ΟΜΩΣ όταν διαπιστώνω ότι υπάρχει μια συνέχεια στη συμπεριφορά απέναντι σε ζητήματα , ελευθερίας , δημοκρατίας , ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης των λαών , απέναντι σε ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, ΤΟΤΕ τολμώ να πω είσαι άξιος κληρονόμος του πατέρα σου( άποψης προσωπικής αρχής που δεν αναφέρεται στη συγκεκριμένη περίπτωση ).

  Επίσης το περίεργο είναι ότι η Γερμανία χρησιμοποιεί για “αντιπροσώπους” των επιχειρήσεων της στο εξωτερικό( ιδιωτικών και κρατικών )ανθρώπους που τυχαία τα επίθετα τους είχαν γίνει γνωστά προπολεμικά σαν “5η Φάλαγγα” η “δοσίλογοι” στην κατοχή.
  Αυτή η “συνέχεια” είναι που με τρελαίνει. Θα μου πεις τότε υπήρχε ναζιστική Γερμανία και φασιστική Ελλάδα. Σήμερα και οι δύο χώρες είναι δημοκρατικές. . Ναι ρε γαμώτο αλλά αυτή η “συνέχεια” κρατικής πολιτικής και “οικογενειών” απο το 1832 ( Όθωνας-Βαυβαρική Αντιβασιλεία ) μέχρι σήμερα τι στο διάολο σημαίνει ;;;

 7. factorx avatar
  factorx 12/05/2008 08:49:19

  Τεράστιο Λάθος

 8. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 12/05/2008 10:17:56

  Ομως αυτό προυπέθετε πολιτική σκέψη, σχέδιο, στελέχη με ομαδικότητα, ρήξεις, δουλειά και πολλά άλλα.
  Τίποτε δεν έγινε, με αποτέλεσμα μετά από πέντε άχαρα και αναποτελεσματικά χρόνια να βρισκόμαστε πίσω από εκεί που ξεκινήσαμε.
  Υπομονή όμως. Με περίπου 25 χρόνια στην αντιπολίτευση αυτή την φορά, όλα θα γίνουν.

 9. diogenis avatar
  diogenis 12/05/2008 11:11:56

  Αυτό ήταν μέγα λάθος!

  Αυτό δεν λέγεται λάθος κύριε, που καλά κάνετε και αυτοπριοσδιορίζεστε ως ανώνυμος, λέγεται πολιτική. Δηλ. αν το έκανε αυτό ποιός από τους κομματικούς παρατρεχάμενους στις οργανώσεις της ΝΔ θα συνέχιζε να προσφέρει τις υπηρεσίες, με το "ζημιωτό" δηλ.;

 10. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 12/05/2008 11:51:27

  "ΔIΣ ...IS NOT A PROBLEM"!
  (Πάσα σύμπτωσις με την σημερινή πραγματικότητα είναι παντελώς συμπτωματική)

  "Δεκέμβρης 93

  ..η αθωωτική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για το σκάνδαλο Κοσκωτά είχε ένα γενικότερο πολιτικό περιεχόμενο: ΔΕΝ υπάρχουν υπεύθυνοι ΟΥΤΕ ένοχοι για μείζονα εγκλήματα των πολιτικών-βουλευτών και άλλων ανώτατων κρατικών λειτουργών σε βάρος της χώρας. Ανεξάρτητα από τη φύση και το μέγεθος της απάτης που οι κύριοι αυτοί διέπραξαν, εξ ορισμού είναι όλοι τους αθώοι. (Η εσκεμμένη καταδίκη του αθώου και άσχετου με το σκάνδαλο Κοσκωτά Τσοβόλα είναι η κωμική στην περίπτωση μας εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.)

  Ενώ η «Δικαιοσύνη» καταδικάζει σε εξοντωτικές ποινές τα μικροκλεφτρόνια δεν θέλει και δεν μπορεί ν' ασχοληθεί με τις μεγάλες και σοβαρές υποθέσεις των τεράστιων σκανδάλου, δεν θέλει και δεν μπορεί να δικάσει τους υπεύθυνους.

  Η αθωωτική απόφαση όχι μόνο γελοιοποίησε και κονιορτοποίησε την «κάθαρση» της ΝΔ και των χρεοκοπημένων αριστερών του Συνασπισμού και του ΚΚΕ, αλλά επί πλέον σήμανε το πράσινο φως για τη χιονοστιβάδα των νέων σκανδάλων που συγκλόνισαν τη χώρα στη διάρκεια της τρίχρονης διακυβέρνησης της ΝΔ αφού θα επακολουθούσε σίγουρα το κουκούλωμα τους.

  Ειδικότερα όσον αφορά το σκάνδαλο του ξεπουλήματος της ΑΓΕΤ-Ηρακλής φαίνεται ότι όσα νέα στοιχεία κι αν αποκαλυφθούν κανείς στην κυβέρνηση, στην αντιπολίτευση, στον τύπο δεν πρόκειται να συγκινηθεί. Σύμφωνα με κατάθεση του χρηματιστή, οικονομικού συμβούλου και υπεύθυνου των «υπόγειων συναλλαγών» του ομίλου Φερούτσι στη Γενεύη, Μπερλίνι, στον Ιταλό εισαγγελέα ΝΤΙ ΠΙΕΤΡΟ τον Ιούλη, η Καλτσεστρούτσι-Φερούτσι εξαγόρασε με μίζες 3 δις "Έλληνες αξιωματούχους, ("Δις ...is not a problem"!), για να πετύχει την εξαγορά της ΑΓΕΤ-Ηρακλής.

  Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε από μαρτυρία της διεθνούς εταιρίας λογιστικών ελέγχων PRICE WATERHOUSE η οποία απέσυρε την υπογραφή της από τους ισολογισμούς της Καλτσεστρούτσι, όταν πληροφορήθηκε από διευθύνοντα σύμβουλο της ότι ποσόν 3 δις δόθηκε σε φυσικά πρόσωπα χωρίς δικαιολογητικά έγγραφα για το ποσόν αυτό.

  Και ενώ τα συντριπτικά στοιχεία δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι οι υπεύθυνοι του ξεπουλήματος της ΑΓΕΤ Μητσοτάκης, Βρανόπουλος, Μάνος μοιράστηκαν τα 3 δις, χωρίς ν' αποκλείεται ορισμένοι άλλοι να εισέπραξαν διάφορα άλλα μικροποσά. Ενώ οι αποκαλύψεις αυτές επέβαλαν την άμεση άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελία, ώστε ν' αποκαλυφθούν τα ονόματα των δικαιούχων των λογαριασμών στις ξένες τράπεζες, τόσο η πρώην κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη τους συναγωνίζονται στον εμπαιγμό του ελληνικού λαού, κωλυσιεργώντας εσκεμμένα για να δώσουν τον απαραίτητο χρόνο στους δικαιούχους των λογαριασμών να κάνουν τις αναγκαίες ενέργειες μεταβίβασης των λογαριασμών σε άλλους.

  Έτσι επί ΝΔ ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βολονάσης κλείνει εσπευσμένα την υπόθεση δύο μέρες πριν τις εκλογές. Καταθέτει πόρισμα όπου ισχυρίζεται ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ποινικών ευθυνών εναντίον «οιωνδήποτε προσώπων» και η εισαγγελία θέτει τον φάκελο στο αρχείο.

  Ο εμπαιγμός όμως συνεχίζεται επί ΠΑΣΟΚ, παρά τη γενική κατακραυγή κι απαίτηση ν' αποδοθεί δικαιοσύνη. Όχι μόνο δεν ασκείται ποινική δίωξη, όχι μονό δεν δημιουργείται νέα κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή αλλά επί πλέον η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναθέτει τη νέα προκαταρκτική ποινική εξέταση στον ΙΔΙΟ αντιεισαγγελέα Βολονάση, προδικάζοντας την έκβαση της.

  Ένας από τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ επιθυμεί την εξονυχιστική έρευνα της υπόθεσης είναι πολύ συγκεκριμένος και σοβαρός. Έχει να κάνει με τα Τσιμέντα Χαλκίδας. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο ο Παπανδρέου είναι όμηρος των Μητσοτάκη και σία, μέσω αυτών. Γιατί αποδέχθηκε σαν ΜΙΖΑ πριν το 89, από τον ιδιοκτήτη των Τσιμέντων Χαλκίδας Κιοσέογλου, το παραδοσιακό σπίτι του στη χώρα της Πάτμου, σημερινής αξίας 400 εκατομμυρίων (πόθεν έσχες είπατε; φόρος μεταβίβασης δεκάδων εκατομμυρίων;). Μίζα με την οποία αυτός πέτυχε ν' αποφύγει τη μοίρα που είχε ο Τσάτσος στην ΑΓΕΤ κι ενώ η κατάσταση της εταιρίας του ήταν τρισχειρότερη απ' αυτήν του Ηρακλή.

  Αυτό είναι το μυστικό της αναφοράς στα Τσιμέντα Χαλκίδας από τον Βρανόπουλο, στην τελευταία συνέντευξη του, την ημέρα της αποχώρησης του από την Εθνική Τράπεζα. Αναφορά τελείως άκαιρη και ξεκάρφωτη αφού η υποτιθέμενη αγορά των Τσιμέντων Χαλκίδας από την Καλτσεστρούτσι είχε ματαιωθεί προ πολλού. Ήταν μια προειδοποίηση, μια απειλή, μια βολιδοσκόπηση των προθέσεων της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Σήμαινε σε απλά ελληνικά: Καθήστε ήσυχα γιατί θα βγάλουμε την υπόθεση της μίζας-βίλας Κιοσέογλου.

  Και η απάντηση Παπανδρέου την επόμενη («η υπόθεση έχει παγίδες, θα προχωρήσουμε προσεκτικά, δεν είμαστε ρεβανσιστές») τους ικανοποίησε πλήρως κι έκλεισε οριστικά την υπόθεση, αφού σήμαινε γι αυτούς: το μήνυμα ελήφθη, ΜΗ φοβάστε, ΔΕΝ πρόκειται να γίνει τίποτε, προκαταρκτική εξέταση ΙΣΟΝ ντόρος να γίνεται μέχρι να ξεφουσκώσει η υπόθεση.

  Βλέπουμε λοιπόν ότι ο όμορφος πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος δεν είναι προνόμιο μόνο της δύσμοιρης Ιταλίας. Ευδοκιμεί με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε μας. Κι αν η ελληνική δικαιοσύνη δεν ήταν κι αυτή εξωνημένη, δεν εξαρτιόταν ολοκληρωτικά από την πολιτική εξουσία, αν αφήνονταν να λειτουργήσει έστω και σε ένα μικρό ποσοστό όπως η ιταλική, όσα συμβαίνουν στην Ιταλία θα φάνταζαν αστεία παιχνιδάκια μπροστά στα δικά μας. Ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος μαζί με τους μεγαλοεπιχειρηματίες θα παραπέμπονταν και θα κλείνονταν στον Κορυδαλλό, εκτός από ορισμένους που μετά βίας θα ξεπέρναγαν τα δάκτυλα του ενός χεριού.

  Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
  Αθήνα Δεκέμβρης 93", ("Οι προκηρύξεις", εκδ. Κάκτος, σελ. 757- 9).

  "Το ένα χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο ...μας φασκελώνουνε". Χρόοοονια! τώρα...

  Τελικά, είναι αλήθεια αυτές οι καταγγελίες; Ξέρει κανείς; Πάντως, 15 χρόνια μετά, όλα τα ίδια και χειρότερα είναι.

 11. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 12/05/2008 21:10:36

  GERMANOI (SKARPELHS METOXOS TELEPASSPORT, TELEP PROHLTHE APO GERMANOUS, MAN DIRECTOR GERMANOTRAFIS, POULITHIKE STO LANNARA.... ) GIA DEITE TO DS THS TELEPASSPORT APO 2002-2005 KAI METOXIKH SYNTHESI..... MEXRI KAI PROMITHEFTES DVD TOU PSYXARH/DOL... MIN TRELLATHOUME.aaa MIN XEHASW KAI TON TYPO POU PRIN 1 MHNA KATADIKASTHKE (TAMIAS) KAI EPATHE KAI EGGEFALIKO TO 2004...!
  MEHRI KAI DANEIA APO TRAPEZES POU EIXAN TA "PAGWTA" EPERNAN KAI PERNOUN KAI SHMERA ( DES SUISSE)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.