#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/07/2010 13:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κ. Μπακογιάννη θα αποτύχει και πάλιΗ Ελλάδα του χθες δεν έχει καμία πλέον σχέση με την Ελλάδα του σήμερα και κυρίως του αύριο. Η Ελλάδα κινείται σε ρυθμούς Δ.Ν.Τ. και αποφάσεων της Ελληνικής Κυβερνήσεως, έχοντας νωπή βέβαια τη λαϊκή εντολή. Όμως, αυτή η λαϊκή εντολή δόθηκε στην Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου από τον Ελληνικό λαό για τελείως αντίθετο πρόγραμμα από αυτό που εφαρμόζει σήμερα. Ο Ελληνικός λαός για άλλη μια φορά παρασύρθηκε από «τα λόγια τα ωραία, τα μεγάλα» και δυστυχώς βιώνει πολύ δύσκολες στιγμές.

Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου καταργεί εργασιακά δικαιώματα που επί δεκαετίες κέρδισαν οι Έλληνες εργαζόμενοι με αίμα και πόνο. Ισοπεδώνει το ασφαλιστικό σύστημα των εργαζομένων προς χάριν της ευημερίας των εχόντων και κατ’ εχόντων, τους οποίους ελάχιστα αγγίζει. Δημιουργεί στρατιές νεόπτωχων και τεράστια αύξηση ανέργων.

Τα φαινόμενα του εργασιακού μεσαίωνα και της υψηλής ανεργίας δεν έχουν ακόμη αποδώσει. Τα σκληρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση θα  «αποδώσουν» μετά τον Σεπτέμβριο. Απεύχομαι να υπάρξουν λαϊκές εξεγέρσεις, γιατί όταν κάποιος πεινάει και δεν μπορεί να συντηρήσει την οικογένειά του, εξεγείρεται και σ’ αυτήν την περίπτωση οι συνέπειες για την κοινωνία μας, θα είναι απρόβλεπτες. Βέβαια στα 36 χρόνια της μεταπολιτεύσεως ευθύνη για το κατάντημα της πατρίδος μας έχουν όλες οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μα μεγαλύτερη  οι κυβερνήσεις του κ. Σημίτη και του κ. Μητσοτάκη.

Μέσα σ’ αυτήν την πολιτική παραζάλη, θα έπρεπε να υπάρχει αραγές μέτωπο από πλευράς αντιπολίτευσης κατά όλων αυτών των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση,  τα οποία οδηγούν την χώρα σε μέρες κατοχής του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Δυστυχώς, αντί αυτής της σύμπνοιας των κομμάτων της αντιπολίτευσης, βλέπουμε διασπάσεις και αποχωρήσεις ή οικιοθελείς διαγραφές, όπως της κ. Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη τόσα χρόνια πορεύθηκε πολιτικά με το όνομα του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη και των πολιτικών και οικονομικών γνωριμιών του κ. Μητσοτάκη. Έτσι πίστευε πως θα ήταν η επόμενη αρχηγός της Ν.Δ. και φυσικά η επόμενη Πρωθυπουργός. Για τον λόγο αυτό ως Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων  Καραμανλή, πριόνιζε αργά αλλά σταθερά την κυβέρνηση της Ν.Δ., προκειμένου να φέρει στην εξουσία το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και να προκαλέσει την διαδοχή νέου αρχηγού στην Ν.Δ.. Ως Υπουργός Εξωτερικών δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στις σχέσεις της με τον μεγάλο ηγέτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον αείμνηστο, Τάσο Παπαδόπουλο, ο οποίος  όσο ζούσε, δεν ξέχασε την θετική θέση της στην ψήφιση του προδοτικού σχεδίου Ανάν από τον Κυπριακό λαό. Οι διαταραγμένες σχέσεις μεταξύ Μπακογιάννη και Παπαδόπουλου ήταν η αιτία της μη πρόσκλησής της, στο δείπνο που παρέθεσε στην Ραφήνα, ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στον τότε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εκτός αυτού, αρνητικές αντεγκλήσεις και παρ’ ολίγον διπλωματικό επεισόδιο πήγε να δημιουργηθεί με την Ρωσία, λόγω της αψυχολόγητης τότε, στάσης της Υπουργού, να ταχθεί υπέρ της εγκατάστασης των πυραυλικών συστημάτων των ΗΠΑ σε Τσεχία και Πολωνία.

Επίσης, παρά την αρνητική θέση της Υπουργού Εξωτερικών στην δημιουργία του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, ακολουθώντας την στάση των ΗΠΑ στο όλο θέμα, ο Ρώσος Πρόεδρος, κ.Πούτιν τότε, επισκέφθηκε την Ελλάδα και υπέγραψε την συμφωνία  με τον ομόλογό του Έλληνα Πρωθυπουργό. Μιά συμφωνία που χαρακτηρίστηκε από όλους πολύ σημαντική.

Ακολούθως, η άρνηση του κ.Γκιούλ, Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, να επισκεφθεί την Ελλάδα, για να «δέσει το γλυκό», λόγω φόρτου εργασίας, ήλθε στην πλέον ακατάλληλη στιγμή, καθώς η κ. Μπακογιάννη έβλεπε την επίσκεψη του ως μία καλή ευκαιρία για να αποκαταστήσει το προφίλ της, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Βεβαίως, η κ. Μπακογιάννη συνέχισε να επιδιώκει την πραγματοποίηση της επισκέψεως του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στην χώρα μας.

Πάντως, ανεξαρτήτως των προθέσεων του κ. Γκιούλ και ενώ παρασκηνιακά συζητείτο το ταξίδι, το τουρκικό κατεστημένο περιλάμβανε στην ατζέντα την  αποστρατικοποίηση του Αϊ Στράτη, θεωρώντας τον γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο, αλλά και την μουσουλμανική μειονότητα. Αναμφισβήτητα λοιπόν, η ευθύνη της υπουργού για τον Αϊ Στράτη ήταν τεράστια, γιατί για το συγκεκριμένο Εθνικό θέμα δεν έγινε κανένα  διάβημα και η αντίδρασή μας περιορίστηκε σε απλή ενημέρωση από το ΝΑΤΟ.

Πέραν αυτών, το τεράστιο θλιβερό γεγονός της ανύψωσης Τουρκικής σημαίας από ομάδα Τούρκων επισκεπτών, την εποχή εκείνη, στο κέντρο της Ξάνθης, αναδεικνύει την αλληλουχία των πολιτικών επιφαινομένων  αδιεξόδων των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά την ανάληψη της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών από την κ. Μπακογιάννη.

Συνεπώς, δικαίως η κ. Μπακογιάννη είχε βρεθεί στην δύνη του κυκλώνα από εχθρούς και φίλους!

Δεν κατάφερε λοιπόν, να γίνει αρχηγός της Ν.Δ. και εξαπέλυσε από την πρώτη κιόλας ημέρα τον πόλεμο στο νεοεκλεγέντα αρχηγό της, κ. Σαμαρά, είτε με τις υπόγειες πολιτικές της μεθοδεύσεις μέσω βουλευτών της ευρύτερης εμβέλειάς της, είτε μέσω αρνήσεως προς το νέο αρχηγό στις αποφάσεις του για αξιοποίησή της σε όργανα του κόμματος. Έτσι, προκάλεσε την διαγραφή της.

Από την άλλη, ακούγεται έντονα πως θα δημιουργήσει νέο κόμμα. Υπάρχει, όμως, έντονος προβληματισμός και μεγάλη απογοήτευση στο στρατόπεδό της γιατί μετά την διαγραφή της δεν εισέπραξε όλα εκείνα τα οποία προσδοκούσε, με την αποχώρηση  βουλευτών και στελεχών της Ν.Δ. Επιπλέον, σε μεγάλη δημοσκόπηση της RASS στις 23 Μαΐου 2010, το 53,5% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. ζητούν από την κ. Μπακογιάννη να παραδώσει στο κόμμα την βουλευτική της έδρα. Επίσης σε μεγάλη έρευνα της ΚΑΠΑ Research, την 4 Ιουλίου 2010, το 72,3%, είναι αρνητικό στην προοπτική νέου κόμματος από την κ. Μπακογιάννη.

Πάντως όπως και να έχει, πιστεύω, πως εάν επιχειρήσει την ίδρυση νέου κόμματος θα αποτύχει, διότι ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και θυμάται όλα αυτά που αναφέρω παραπάνω, αλλά και γιατί την «καίνε» οι προνομιακές σχέσεις της ιδίας και της οικογένειάς της με την Siemens και τον κ. Χριστοφοράκο.

Το αμέσως  προσεχές διάστημα προβλέπω, πως θα είναι καταλυτικό για το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας μας.

Αποστόλου Παναγιώτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 04/07/2010 13:49:23

  Σωστά, περίπου έτσι είναι τα πράγματα!
  Περισσότερες λεπτομέρειες μετά (εάν τολμήσει) την διακήρυξη γιατο κόμμα της.....

 2. rizospastikos avatar
  rizospastikos 04/07/2010 13:58:46

  Eτσι.. ετσι...

  Το θεμα μας ειναι αν θα αποτυχει η κ.Ταδε, αν θα ειναι αρχηγος ο κ.Δεινα, σε ποιον προσκειται ο κ.Παραπερα, και τι εχει στο νου του ο κ.Εδωδιπλα...

  Και απο την αλλη το ΠΑΣΟΚ γκρεμιζει τα παντα, οι Πασοκοι αλωνιζουν, και ο Γιωργακης αναδεικνυεται Παντοδυναμος στο Πολιτικο Σκηνικο.
  Για να αποχαυνωθει περισσοτερο ο κοσμος σκηνοθετουνται καποιες δηθεν "πρασινες διαφωνιες", βγαζουμε και κανα γκαλλοπ που δειχνει χαμηλα ποσοστα και μια μικρη καμψη της "εμπιστοσυνης" του κοσμου στο προσωπο του GAP και η επελαση των βαρβαρων συνεχιζεται...

  Ο Σεπτεμβρης ειναι η μοναδικη μας ελπιδα!!!Τοτε που θα εχουν περασει ολα τα μετρα χωρις ουσιαστικα να εχει ανοιξει μυτη μιας και "για ολα φταιει ο Καραμανλης"!!!

  Ας συνεχισουμε λοιπον την ομφαλοσκοπηση περιμενοντας το Στρατηγο Σεπτεμβρη...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ rizospastikos 04/07/2010 14:04:04

   Καλα δεν εχεις καταλαβει απο τοσα που γραφονται οτι ο εχθρος πολλων ειναι η Μπακογιαννη και οχι το ΠΑΣΟΚ;
   Λυπαμαι για οσα εγιναν αλλα τελικα η διασπαση ηταν αναποφευκτη.

   • Hase avatar
    Hase @ ψυχραιμια 04/07/2010 14:16:23

    Παντα υπαρχουν και εχθροι εντος των τειχων. Η Μπακογιαννη ειναι κατι τετοιο. Δεν καταλαβαινω πως εσυ, ενας αριστα κατατοπισμενος και στις πολιτικες σου αναλυσεις παντα αριστα τοποθετημενος δεν το εχεις αντιληφθει ακομα.
    Η Μπακογιαννη ειναι αυτη την στιγμη ενα χτικιο για την δεξια και ετσι πρεπει να αντιμετωπιζεται. Και στο μελλον θα κανει ακομα μεγαλυτερο κακο στην ΝΔ.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 04/07/2010 15:00:23

    Ναι οπως ηταν η σημερινη ηγεσια της ΝΔ για τη παραταξη το 1993 - 95.
    Δυστυχως θα πρεπει να παραδεχθουμε οτι κανενα απο τα στελεχη της παραταξης δεν υπαρχει που να μην εχει λακισει.
    Ο Σαμαρας εκανε τη Πολ.Αν,ο Αβραμοπουλος το ΚΕΠ και τωρα η Μπακογιαννη θα κανει το δικο της.
    Τον Αβραμοπουλο και το γευμα στο Διονυσο που γελοιοποιησε τον Καραμανλη τον θυμασαι παραμονες 2000;Ειναι τωρα αντιπροεδρος.
    Εμεις μπορει να ειμαστε με τη ΝΔ αλλα αγνωστον ποσοι ειναι απο τους επικεφαλης.

   • ΑΡΚΑΣ avatar
    ΑΡΚΑΣ @ ψυχραιμια 04/07/2010 18:49:31

    Μην είστε αρνητικοί στη εξέλιξη του κάθε πολιτικού. Λατρεύω τους πολιτικούς που παίρνουν ρίσκα. Ο Αβραμό δέχτηκε τηλέφρωνο από τον Ε>πίτιμο, πήγε, τον είδε, ίσως κατάλαβε τι μέλλει γενέσθαι και αποφάσισε. Πήρε τα ρίσκα του και κέρδισε. Έτσι ακριβώς έκανε και η Ντόρα. μόνο που η Ντόρα το κάνει αυτό από τις 7 Μαρτίου του 2004. Υπόθαλψη, σκάψιμο λάκκου, άλλα μέσα, άλλα έξω και άλλα παραδίπλα.

    Στην ελληνική ιστορία όμως όλα εδώ πληρώνονται...

   • zackii avatar
    zackii @ ψυχραιμια 04/07/2010 19:08:40

    Aκριβώς. Καταστρέφεται η Ελλάδα αλλά πάλι καλά που η κόρη του Μητσοτάκη δεν έγινε αρχηγός της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ 24 χρόνια στην εξουσία. Τυχαίο..δε νομίζω

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ ψυχραιμια 04/07/2010 23:40:32

    ψυχραιμία, όταν εξηγήσεις γιατί είναι διαφορετική η σημερινή πολιτική ΠΑΣΟΚ από την πολιτική Μπακογιάννη θα σου απαντήσει ίσως κάποιος στο ρητορικό ερώτημα.

    Παρά τη σοβαρότητα των αναλύσεών σου, ώρες-ώρες κολλάς στο ίδιο αυτό μοτίβο, που δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές σου

   • anonymous avatar
    anonymous @ ψυχραιμια 05/07/2010 00:27:56

    Ψυχραιμία,
    είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται μια προσπάθεια να πληγεί η Μπακογιάννη και ο Καρατζαφέρης με τον ευσεβή πόθο να καρπωθεί η ΝΔ τα κέρδη.

    Η ΝΔ είχε πολλές διασπάσεις διότι δεν είναι κόμμα αλλά φέουδο κάποιων

 3. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 04/07/2010 14:20:23

  'Πάντως όπως και να έχει, πιστεύω, πως εάν επιχειρήσει την ίδρυση νέου κόμματος θα αποτύχει, διότι ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και θυμάται όλα αυτά που αναφέρω παραπάνω,'

  Μην υποτιμάτε την επιθυμία του ανθρώπου να αυτοπαραμυθιάζεται.

 4. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 04/07/2010 15:50:12

  Λάθος δάχτυλο χρησιμοποιήθηκε στην φώτο.

  • nassos avatar
   nassos @ Σοσιαληστής 05/07/2010 08:19:03

   Σωστός!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. blue nile avatar
  blue nile 04/07/2010 16:06:48

  ...όπως λέει ο ψυχραιμία πολλά από τα στελέχη κατά καιρούς έχουν λακίσει...διαφέρει ο λόγος όμως για τον οποίο ο καθένας έφευγε...δεν είναι όλοι ίδιοι...κάποιοι παρέδωσαν και την έδρα τους στη βουλή...και έπειτα πως ορίζεται ο όρος διάσπαση ;...αν φύγει το 3% ή το 4% ενός κόμματος και κάνει ή δεν κάνει δικό του μαγαζάκι αυτό δε λέγεται διάσπαση...μια πολύ μικρή παράπλευρη απώλεια είναι...

 6. Aggelos avatar
  Aggelos 04/07/2010 17:49:16

  "μα μεγαλύτερη οι κυβερνήσεις του κ. Σημίτη και του κ. Μητσοτάκη."

  λαθος..ο σκατοψυχος ο Ανδρεας ειναι η πηγη του κακου..το πασοκ ειναι η πηγη του κακου της μεταπολιτευσης..

  αυτος μας εριξε στην τεραστια κατρακυλα τους χρεους..και απο τοτε δεν μπορουσαμε να φρεναρουμε..αυτος ο καταραμενος..

 7. Aris. A avatar
  Aris. A 04/07/2010 22:53:17

  Τα πρώτα δείγματα των πεσμένων χαρτιών της οικογένειας Μητσοτάκη φάνηκαν από την πτώση του Κυριάκου από την πρώτη θέση βουλευτού της ΝΔ στην Β Αθηνών στις εκλογές του Οκτωβρίου.
  Βέβαια η αλλαζονεία, η αμετροέπεια, οι στημένες δημοσκοπήσεις δεν τους επέτρεψε να αναλύσουν σωστά την στάση της κοινής γνώμης και ήρθε και η χλαπάτσα του Νοεμβρίου.
  Νομίζω ότι δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις το ποιό απλό το είπε ο Λαζόπουλος "δεν σε θέλει ο κόσμος κυρά μου".
  Η αποψή μου είναι ότι κόμμα κάνει όχι για να κατέβει στις εκλογές αλλά για να διαπραγματευτεί την επιστροφής στη ΝΔ παραμονές των επόμενων εκλογών.
  Η πορεία της δυναστείας κρέμεται σε μια κλωστή εκλογική αποτυχία σημαίνει το οριστικό τους τέλος.

 8. ixnos avatar
  ixnos 05/07/2010 00:12:40

  Η κυρια μπακογιαννη σημερα στο Ηρακλειο κάλεσε έμμεσα για νέα αποστασία λόγω του.. γονιδίου της, αφού άφησε, ανοικτό το ενδεχόμενο βουλευτές άλλων κομμάτων ( βλέπε Βορίδης )να την ακολουθήσουν επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν κόμματα που κρεμάνε ταμπέλες "παρακαλώ μην προσέλθετε" εκτός εάν πρόκειται για βουλευτές με θέματα ηθικής τάξεως.

 9. Έλεος, φτάνει πια, ας σιχτίρ! avatar
  Έλεος, φτάνει πια, ας σιχτίρ! 05/07/2010 14:07:58

  το όνομά μου πάει γάντι για την κόρη του δράκουλα "έλεος φτάνει πια, ας σιχτίρ"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.