#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/11/2010 20:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κόντρα Μέρκελ – Παπανδρέου ευνοεί τους κερδοσκόπους


Η Ευρωζώνη παρουσιάζει μία τρομακτική εικόνα, όπως ακριβώς και στις αρχές του έτους. Οι επενδυτές τινάζουν στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού των υπερχρεωμένων Ιρλανδών. Μαζί με την κυβέρνηση της Ιρλανδίας δέχονται εκ νέου πιέσεις η Πορτογαλία, Η Ισπανία και η Ελλάδα. Και οι πολιτικοί; Αντί να σταθούν ενωμένοι απέναντι στις αγορές, ορμούν ο ένας στον άλλον, λες και βρίσκονται σε κοκορομαχία. Τα υπερχεωμένα κράτη της Ευρωζώνης επιτίθενται κατά του κύριου χρηματοδότη τους, ήτοι κατά της Γερμανίας. Πιο επιθετικό στο παιχνίδι των κατηγοριών είναι το πιο υπερχρεωμένο κράτος: Η Ελλάδα. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Γερμανίδα Καγκελάριο ότι τα μεταρρυθμιστικά της σχέδιά θα μπορούσαν να οδηγήσουν χώρες της Ευρωζώνης σε χρεωκοπία.

Ο Παπανδρέου και οι λοιποί αγνοούν το σημαντικότερο δίδαγμα από τις αρχές του χρόνου: Οι κερδοσκόποι δεν επιθυμούν τίποτε περισσότερο από το να βλέπουν μέλη μίας νομισματικής ένωσης να αντιπαρατίθενται δημοσίως. Αυτό μεταφράζεται σε ευκαιρία για κέρδη. Προκειμένου να αποφευχθεί μία κλιμάκωση θα πρέπει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εμφανιστούν ενωμένες. Στο σημείο αυτό είναι ορθή η δραματική προειδοποίηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy, ότι η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μία κρίση επιβίωσης. Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει κατ’ αρχάς να αναγνωρίσουν τη σημασία των σταθερών δημοσιονομικών, κάτι που δεν ίσχυε μέρχι πρότινος στην Ελλάδα.

Και όσον αφορά την ουσία της κατηγορίας, που απευθύνθηκε προς τη Γερμανία; Τα σχέδια του Βερολίνου εμφανίζουν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα. Είναι γεγονός ότι από τη στιγμή που συγκεκριμενοποιήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του περασμένου μήνα, αυξήθηκε το κόστος χρηματοδότησης της Ιρλανδίας και άλλων κρατών. Οι επενδυτές όντως φοβούνται μία συμμετοχή στον υπό σύσταση μόνιμο μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων. Για το λόγο αυτό ο Πορτογάλος Υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «φάουλ» της Merkel.

Η Πορτογαλία και τα άλλα υπερχρεωμένα κράτη δεν έχουν, όμως, δίκαιο. Εάν η Merkel απέσυρε τα σχέδιά της, οι επενδυτές και τα μη σταθερά κράτη θα ήταν απολύτως ικανοποιημένα. Οι κερδοσκόποι μπορούν ανά πάσα στιγμή να αποκομίζουν οφέλη από τα υψηλά επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας και της Ιρλανδίας χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο απωλειών. Σε περίπτωση ανάγκης, θα πληρώσει ο φορολογούμενος. Οι Έλληνες θα μπορούσαν να συνεχίσουν ανενόχλητοι να συσσωρεύουν χρέη χωρίς πιέσεις από τις χρηματαγορές. Η Ευρωζώνη θα μετατρέπονταν σε μία ένωση μεταφοράς χρημάτων εις βάρος των φορολογουμένων με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να καταρρεύσει.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει κατά συνέπεια απόλυτο δίκαιο. Και επιπλέον: Από τη στιγμή που η γερμανική κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι τα σχέδιά της αφορούν το χρονικό διάστημα μετά το 2013, μειώθηκε το επιτόκιο δανεισμού της Ιρλανδίας. Η καχυποψία απέναντι στο σαθρό τραπεζικό της σύστημα έχει χειρότερες συνέπειες επί της πιστοληπτικής ικανότητας του Δουβλίνου απ’ ό, τι η γερμανική πρόταση για μακροπρόθεσμη εξυγίανση του κοινού νομίσματος.

Αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη είναι μία νέα αρχή προκειμένου να επικρατήσει ηρεμία εντός της Ευρωζώνης. Οι Έλληνες και οι Ιρλανδοί θα έπρεπε να σταματήσουν να επιτίθενται κατά εκείνων, που θέλουν να τους σώσουν. Αλλά και η Γερμανίδα Καγκελάριος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει θερμά λόγια για τις νευρικές κυβερνήσεις των υπερχρεωμένων χωρών, οι οποίες τελούν υπό μεγάλη πίεση στο εσωτερικό.

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα πρέπει κατ’ αρχάς να καταστήσουν σαφές στους διαδηλωτές στην Αθήνα ή στο Δουβλίνο ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πέρα από την εφαρμογή σκληρής πολιτικής λιτότητας. Και στη συνέχεια θα πρέπει να προσπαθήσουν να θεσμοθετήσουν μηχανισμούς διαχείρισης κρίσεων κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να διασφαλίζονται δύο πράγματα όσον αφορά τους επενδυτές: Πρώτον, οι επενδυτές θα πρέπει σε μόνιμη βάση να αναλαμβάνουν ρίσκο, όπως σε οποιαδήποτε συναλλαγή και, δεύτερον, τα κράτη της Ευρωζώνης είναι θα πρέπει να είναι πρόθυμα σε περίπτωση ανάγκης να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί στη διάσωση ενός κράτους. Γεγονός είναι ότι η Γερμανία θα φέρει το μεγαλύτερο βάρος. Για το λόγο αυτό η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν πρέπει να θυσιάσει τις αρχές της για χάρη μίας κάλπικης ειρήνης

Άρθρο του Alexander Hagelüken στη σημερινή Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Η τιμή του Ευρώ».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 17/11/2010 20:09:58

  Το GAP ευννοεί την κερδοσκοπία εδώ κι ένα χρόνο. Τα ίδια δεν γινόταν πέρυσι τέτοια εποχή?
  Τους πήρε τα πουκάμισα κι ο πολύ άξιος Παπακωνσταντίνου.

  • aengus avatar
   aengus @ Orestios 17/11/2010 21:24:29

   Ευνοεί τους κερδοσκόπους; Ε, τότε γι΄ αυτό γίνεται.

 2. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 17/11/2010 20:19:15

  προς στιγμήν τρόμαξα,
  νόμισα ότι το κείμενο το έγραψε έλληνας, όχι ότι δεν υπάρχουν και τέτοιοι,
  αν επιτρέπεται η αναφορά ονομάτων, θα έλεγα η κ.Ξαφά.

  πρέπει να αρχίσουμε άμεσα να μποϊκοτάρουμε τα γερμανικά και τα αυστριακά προϊόντα. μόνο αν δουν το ισοζύγιο να αλλάζει μπορεί να το δουν λίγο διαφορετικά το πράγμα, όχι βέβαια ότι θα ενδιαφερθούν για μας, αλλά για τα συμφέροντά τους....

 3. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 17/11/2010 20:42:30

  αυτό είναι σχόλιο αναγνώστη του άρθρου στη SZ

  schreibt wie beim verbrechen, wer das motiv hat , ist auch der täter

  motiv eins, deutschland leistet nicht etwa hilfen , nein es sind krediten mit wucher zinsen von bis 6%, also hat interessen an ein anhaltender schwäche, der schwachen läder
  Motiv zwei, konservierung der derzeitige situation, bedeutet ein finanziele und politische vormachtstellung, für brd mit allmacht fantasien wie stimmrechtentzug,. nutznisser ? deutschland
  motiv drei, weil die exportüberschüssen nicht an der innenwirtschaft kreislauf zurückgeflossen sind ,sondern spekulativ an staastanleihen investiert,um der nachfrage von aussen aufrecht zu erhalten ,dieser privat anleger drohen verlusten, das enorme brd privatkapital in form von staatsanleihen,wird bis 2013 wie in fall griechenland mit das sogennante eurohilfspaket , von staatkapital aus der steuern ersetzt, dann müssen, können die piggs länder sich insolvenz melden, und der schaden hat der steuerzahler, betrug an der eigene volk

  der angeschlagenen länder wird wieder besser gehen wenn sie sich ihre monetärensouveränität wieder haben, also weg mit euro, weg mit neoliberraler völker knechtender lissabon vertrag und die EU als kz der länder europas

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ σιδεράκιας 17/11/2010 21:01:10

   μετάφραση από μένα

   Οπως και στα εγκλήματα, αυτός που έχει το κίνητρο είναι ο δράστης

   Κίνητρο 1
   Η γερμανία δε δίνει βοήθεια, δίνει δάνεια με υπέρογκα επιτόκια ως 6%, άρα έχει ενδιαφέρον να διατηρείται η οικονομική αδυναμία των αδύναμων χωρών.

   Κίνητρο 2
   Η διατήρηση της σημερινής κατάστασης σημαίνει οικονομική και πολιτική πρωτοκαθεδρία, για ΟΔΓ παντοδυναμία μέσω αφαίρεσης δικαιώματος ψήφου.
   Ποιός κςερδίζει; η Γερμανία

   Κίνητρο 3
   Επειδή τα εξαγωγικά πλεονάσματα δεν έρευσαν στην εσωτερική (γερμανική) αγορά, αλλα επενδυθήκαν κερδοσκοπικά σε κρατικά ομόλογα ώστε να διατηρηθεί η εξωτερική ζήτηση, οι ιδιώτες επενδυτές κινδυνεύουν τώρα με ζημιές. Αυτά τα κεφάλαια χάρη στο μηχανισμό στήριξης μέχρι το 2013 θα αντικατασταθούν από κρατικά καφάλαια ( από τους φόρους ).
   Μόλις γίνει αυτό, οι χώρες PIGS μπορούν ή και πρέπει να δηλώσουν αδυναμία πληρωμών. Η ζημιά πάει στους φορολογούμενους, απάτη στον ίδιο το γερμανικό λαό.

   Οι χτυπημένες χώρες θα βελτιωθούν μόνο αν ανακτήσουν την νομισματική τους πολιτική, δηλαδή επιστροφή στα εθνικά νομίσματα.
   Κάτω το νεοφιλελεύθερο, καταστροφικό για τους λαούς συμβόλαιο της Λισσαβώνας.

   ζητώ κατανόηση για τη μετάφραση, ελπίζω ότι δε χάνεται το νόημα.

   Κάθισα και διάβασα αρκετά σχόλια, μία επανάληψη της αρχής της χρονιάς, με λογικά σχόλια κι άλλα επιπέδου BILD

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/11/2010 21:21:49

  ΟΙ Αμερικανοι Τραπεζιτες δανεισαν τον Ναπολεοντα, τον Χιτλερ και μετα τον 2οΠΠ τους ανηκει η Γερμανια. Τωρα την εχουν βαλει στο ρολο του κακου αλλα δικαιου, να "τσιμπανε" τα ψημαρια τυπου ΓΑΠ και οι λοιποι να να βγαζουν Δισ στην πλατη μας καθε μερα. Ο ΓΑΠ δεν ειναι τοσο χαζος οσο δειχνει. Ειναι εντεταλμενος παιχτης και εχει και exit strategy εγγυμενη.

  ΠΠ

  • popolaros avatar
   popolaros @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/11/2010 21:40:30

   exit strategy με ελικόπτερο.
   Μια τυπική μαριονέτα είναι,που από μόνη της δεν μπορεί να σκεφτεί.
   Ότι κάνει και λέει είναι προσχεδιασμένο εκτός ΕΕ και γραμμένο στα αγγλικά.

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 17/11/2010 21:45:17

  Αύριο συμμετέχει στο αγώνισμα "βαράτε την κακιά Μάγισσα" και ο Δρυίδης Στροσ-κανίξ με συνέντευξη, και φαίνεται ότι όντως είναι Γαλλικό "μανιτάρι".
  Αντί σχολίου, θα θυμήσω, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, πώς "ρίχνανε τη μανίτα" οι μάγκες οι παλιοί. Και κάθε ομοιότης, συμπτωματική.
  Η ομάδα είχε 4 - 5 μέλη, άς πούμε τον Σαμπινιόν (ή Μαέστρο ή Τάπα), τον Ομπρελλά (ή Κράχτη), τον Γουρουνάκια, τον Πλευρώτο και τον Καλόγερα. Εντόπιζαν πρώτα τον "αμερικάνο", κάποιον με καλό πορτοφόλι δηλαδή (συνήθως "πιατά", Ελληνοαμερικανό ομογενή σε θερινή επίσκεψη στην πατρίδα). Τον ακολουθούσαν πολύ διακριτικά.
  Όταν έφθανε σε μέρος πολυσύχναστο, οι 5 σκόρπιζαν, ακροβολιζόταν, πλησίαζε μόνον ο Μαέστρος και άφηνε κάτω με τρόπο το "μανιτάρι", δηλαδή ένα πορτοφόλι με λίγα κέρματα μέσα. Μόλις το έβλεπε και το έπαιρνε ο "αμερικάνος", ο Κράχτης που ήταν κάπου εκεί δίπλα, αδιάφορος, άρχιζε να φωνάζει: "Βοήθεια, με κλέβουν, πορτοφολάς". Άρχιζαν να τσακώνονται, πλάκωνε γύρω ο κόσμος. "Να φωνάξουμε την αστυνομία". Άν ο "αμερικάνος" ήταν σκληρός και κινδύνευε να πέσει ξύλο, παραφύλαγαν γύρω οι υπόλοιποι της παρέας, δήθεν άσχετοι, "αγανακτισμένοι πολίτες". "Θέλει και ρέστα ο παλιοπορτοφολάς".
  Επενέβαινε τότε ο Μαέστρος, δήθεν να καλμάρει: ¨Όχι μην το κάψουμε το παιδί, όχι αστυνομία, δεν θα το ξανακάνει". Έπαιρναν κάμποσα "λύτρα" του "αμερικάνου", συνήθως dollars, έφευγε αυτός σταυροκοπούμενος, και η παρέα έψαχνε για άλλον "αμερικάνο".
  Με την ευκαιρία, η πιρρουέτα του Αυστριακού ήταν μάλλον άσχετη με το Γερμανικό θέμα. Η Αυστρία είναι αντίθετη με την Γερμανική πρόταση να πληρώνουν για τις διασώσεις οι ιδιωτικές τράπεζες. Οι δικές της έχουν δανείσει σε πρώην Ανατολικές χώρες και φοβούνται. Αλλά ο Αυστριακός υπουργός είναι αρχηγός του ενός από τα κυβερνητικά κόμματα, του Χριστιανοδημοκρατικού, και αυτό είναι σε δημοσκοπική πτώση. Το ξεπέρασαν και οι Ακροδεξιοί, με σύνθημα "όχι δάνειο σε μπαταχτσήδες Ιρλανδούς και Έλληνες".
  Η Ψοφοθηρία, που λέγαμε, έγινε πιά η "μαμή της Ιστορίας", όσο για την οικονομία, άς πάει και το παλιάμπελο.

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 17/11/2010 21:52:50

  Η Μέρκελ έχει δύσκολες εκλογές το Μάρτιο, στα πολύ σημαντικά ομόσπονδα κράτη του Βερολίνου και στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.
  Στο Βερολίνο, με την πρωτεύουσα, το κόμμα της CDU έρχεται τρίτο στις δημοσκοπήσεις. Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη παλεύει στήθος με στήθος με τους Πράσινους για την πρώτη θέση.
  Είπαμε, κυρίως η ψοφοθηρία (και μετά τα άλλα), όπως την άνοιξη.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 17/11/2010 23:12:19

   Ωχ, νά 'τος ο έτερος Γαλάτης, "την πέφτει" στην Γότθισσα από τις στήλες Γοτθικού περιοδικού:
   h**p://news.in.gr/economy/article/?aid=1231067915

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/11/2010 22:06:02

  Αν δεν υπηρχαν χρεη στο χρημ/κο μας συστημα ΔΕΝ θα υπηρχαν Χρηματα.

  Money is Debt and Debt is Money. Εαν ολοι πληρωναμε οτι χρωστουσαμε και το κρατος το ιδιο.. απλα δεν θα υπηρχαν χρηματα στην αγορα. Ελπιζω να το λεω απλα να το καταλαβουν οσοι δεν εχουν πιασει ακομη πως λειτουργει το συστημα.

  Το Χρημα ειναι εκ φυσεως πληθωριστικο. Σωστα? Αυξανοντας τον πληθωρισμο αυξανουμε το Χρεος αρα αυξανουμε τα Χρηματα.. αλλωνων φυσικα.

  ΠΠ

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/11/2010 13:49:30

   Αυτό που δεν έχω καταφέρει να καταλάβω είναι το λόγο που χρειάζεται να δανειζόμαστε από τις αγορές χρήμα. Ένα κυρίαρχο κράτος το τυπώνει από μόνο του. Φίατ μάνυ. Και χωρίς να το θέλω θυμάμαι τον μεγάλο Μαστέλο Κοκινασπίδη που είπε σχετικά "δώσε μου την δυνατότητα να κόβω χρήμα και αδιαφορώ για το ποιός φτιάχνει τους νόμους".

   Τόσο απλά. Μερικές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά την πιο μεγάλη συνομοσιωλογία. Και χρησιμοποιούνε τους γερμανούς για να περάσουν τη γραμμή.

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 17/11/2010 22:57:03

  Στον Spiegel απόψε ο Peter Bofinger, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Βύρτσμπουργκ, ο ένας από τους " 5 σοφούς οικονομολόγους της Ευρώπης":
  "Η κρίση της Ιρλανδίας απειλέι τη Γερμανία.
  Το χρέος των Ιρλανδικών Τραπεζών σε ξένες τράπεζες είναι τριπλάσιο από το Ελληνικό χρέος. Η Ιρλανδία χρωστάει 166 δις Ευρω σε Γερμανικές μόνον τράπεζες, από αυτά τα 100 είναι πιστώσεις σε Ιρλανδικές τράπεζες. Το συνολικό Ιρλανδικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) είναι 320 % του ΑΕΠ.
  Είναι πιό συμφέρον για τη Γερμανία να προσφέρει χαμηλά επιτόκια στις χρεώστριες χώρες για να διασωθούν, παρά να τις ωθήσει με ψηλά επιτόκια στη χρεωκοπία Το τελευταίο είναι επικίνδυνη αυταπάτη.
  h**p://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,729724,00.html

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ Ο Θείος 17/11/2010 23:20:17

   Ξερει τι λέει...να ακούς τόν βοσκό τί σού λέει,τής υπενθυμίζει
   Ετσι δεν θα έκανε κάθε καλό τσοπανόσκυλο,υπακούοντας στίς εντολές του τσοπάνη;
   "Να μού προσέχεις το ποίμνιο.... Ειναι εντολή τ' ακούς Ρέξ"
   γαβ! γαβ! γιαβόλ,γαβ......

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ παγωτατζής 17/11/2010 23:28:35

    Μπερδεύτηκαν πρόβατα, γίδια, λύκοι, μαντρόσκυλα, ένα κουβάρι μπάχαλο. Δεν είναι μαθημένοι ν' αντιμετωπίζουν οικονομικές κρίσεις.
    Έ ρε Φραγκλίνος Ρούσβελτ που τους χρειάζεται. Με χοντρή γκλίτσα, από ξύλο κρανιάς.

    • παγωτατζής avatar
     παγωτατζής @ Ο Θείος 17/11/2010 23:44:35

     ..ή μαύρο π@@@ρι.
     Έχει καλύτερη αποτελεσματικότητα, συνδυάζει το τερπνόν μετα του ωφελίμου.

 9. soulis avatar
  soulis 18/11/2010 09:02:46

  Το πιο ωραιο το ακουσα εχθες στον Τραγκα, και βεβαια επεσαν ολοι πανω του να τον φανε. Γυρισε και ειπε στον Κωνστα.

  "Απο το 2015 και μετα , πειτε οτι στην Ελλαδα ερχετε αναπτυξη. Πειτε οτι ερχετε μια τοσο μεγαλη αναπτυξη και βγαζουμε τα εσοδα που χριαζομαστε ωστε να κινητε το κρατος , να βγαινουν μισθοι , συνταξεις , κρατικα εξοδα δημοσιον οργανισμων και να εχουμε και ενα εσοδο τις ταξεως των 5 δις το χρονο λιγο πολυ 10 δις αναπτυξη το χρονο σε εσοδα) . Θελουμε 120 χρονια να σβησουμε το χρεος μας ναι η οχι ?"

  Επεσαν ολοι να φοναζουν , να μην τρομαζει τον κοσμο, κατευθειαν να του αλαξουν συζητηση κλπ κλπ. Λιγο να καταλαβαινατε , Θα ξερατε απο μονοι σας οτι οχι 120 χρονια, ουτε 200 δεν μας σβηνει το χρεος. Υποδουλοθικαμε. Ουτε πριν το ΔΝΤ σωζομασταν, ουτε τωρα . Και στις 2 περιπτωσεις πτωχευση εχει το μενου. Απλος στην μια περιπτωση ο προδοτης που κυβερναει, φροντισε να μας υποδουλωσει σε καποιον.

  Εκτος και αν κανω λαθος , και καποιος μπορει να μου πει απο το 2014 και μετα που θα εχουμε 420 δις χρεος, πως μπορουμε καθε χρονο να το σβηνουμε χωρις να ανεβαινει ο τοκος, χωρις να ξαναδανιζομαστε (ασε που κανεις δεν θα μας δανισει ολοι εχουν τα κατω τους....)

 10. Enzo avatar
  Enzo 18/11/2010 09:55:02

  γιατι ρε παιδια πρεπει να δανειζομαστε συνεχεια? ας κανουμε οτι πρεπει για να ειμαστε πλεονασματικοι, ας τρωμε και χορτα καθε μερα μεχρι να ερθουμε στα ισια μας. οτι χρειαστει τελος παντων.γιατι δεν γινομαστε Βορειος Κορεα?

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Enzo 18/11/2010 09:58:56

   μας κακομαθαινετε κυριε πρεσβυ.... απ το Χρηματιστηριο και μετα η ζηλια του τσαμπα χρηματος μας χαλασε το στομαχι και τις διατροφικες συνηθειες ελεω Κινεζου/Σαλλα και Γιαννου κολγκαιτ.
   Τι πουρα, το χρυσα ρολογια... τι Μυκονες.. τι αστακοι και τρουφες.. δυσκολα Ενζο ( τι Φερραρι... !! χαχαχα )

   ΠΠ

 11. headbangers balls avatar
  headbangers balls 18/11/2010 12:43:28

  κατα τη γνωμη μου άρχισε να ξεκαθαρίζει το πράγμα... πανε την ιρλανδια-πορτογαλια-ισπανια και εμας βεβαίως προς το καλοκαιρι ,οπου θα στριχμωχτει ασχημα και η ισπανια, για αναδιαρθρωση χρεους υπο την εποπτεια της ΕΕ πράγμα που θα θεσει ολες αυτες τις χωρες σε μια κατάσταση παρατεταμένης ημιπτώχευσης....εδω βέβαια ο [Α]θανάσης μαζι με τον κακλαμάνη θα κραδαίνουν ακόμα την αντιμνημονιακή σημαία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.