#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/02/2012 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυριαρχία στην Μεσόγειο δεν χαρίζεται, αποκτάται με ίδιες δυνάμειςΕνώ στην χειμαζόμενη Ελλάδα ασχολούμεθα με τις αγκαλιές των κ. Βενιζέλου και Λοβέρδου  τα τσαλίμια του «μειλίχιου» διαπλεκόμενου κ. Κουβέλη και το ΤΕΕ ασχολείται  το φλέγον επιστημονικό ζήτημα διοργανώσεως σεμιναρίων μηχανικών για τα ...πιστοποιητικά ενεργειακής επάρκειας των κατοικιών κάποιοι αλλοι σχεδιάζουν το ενεργειακό και γεωπολιτικό τους μέλλον στην ευρύτερη περιοχή μας...

Εκεί που εμείς μετά την  FRONTEX (νομίζομε οτι...) βρήκαμε αλλους να μας φυλούν τα σύνορα και να διασφαλίζουν την ...κυριαρχία μας στα εικαζόμενα η πραγματικά «φιλέττα» υδρογονανθράκων οι Τούρκοι μεθοδικά «κτίζουν « μια αεροναυτική – στρατηγική παρουσία περιφερειακής Υπερδυνάμεως. Στήνουν εναν μηχανισμό  που θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε  κάθε αποστολή προβολής ισχύος και στρατηγικής αποτροπής, με αντικειμενικό σκοπό την υποστήριξη των εθνικών διεκδικήσεως στο νέο Ελντοράντο.

Ετσι η Τουρκική πολεμική βιομηχανία, απο κοινού με τα Πανεπιστήμια (που δεν εχουν «πανεπιστημιακό ασυλο»...) και τους Τούρκους ερευνητές – μηχανικούς που δεν επαιτούν «ερευνες» αξιοπιστίας  του δικτύου απο την κάθε Vodafon  η ελεημοσύνες των 35,000 € για το «ψηφιακό μέρισμα» εκπόνησε εναν «οδικό χάρτη» για την  αυτονόμηση της Τουρκίας στους τομείς της εγκαίρου προειδοποιήσεως, της στρατηγικής αποτροπής και της στοχοποιήσεως με οπλα ακριβείας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, οπως βλέπομε στην εικόνα 1 πρόκειται για ενα «γαλαξία» δορυφόρων αναγνωρίσεως στο οπτικό και το υπέρυθρο φάσμα, εγκαίρου εντοπισμού – ιχνηλατήσεως εχθρικών πυραυλικών μέσων, ακόμη και για ΑΥΤΟΝΟΜΟ περιφερειακό σύστημα δορυφορικής τοποθετήσεως... Ενα ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΤΟΥΡΚΙΚΟ  GPS  με απλά λόγια, που θα καθιστά την  καθοδήγηση των οπλων ακριβείας οπως οι καθοδηγούμενες με GPS βόμβες η βλήματα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ απο τις εκάστοτε διαθέσεις των Αμερικανών η του ...μυθικού «Γαλιλαίου» της ΕΕ...

Η διάσταση «δορυφόρος εγκαίρου προειδοποιήσεως» είναι σαφής και στοχεύει  ευθέως την (πιθανή) απόκτηση υποστρατηγικών οπλων οπως ο Scalp naval απο το Ελληνικό ΠΝ, ισχυροποιεί τις Τουρκικές απαιτήσεις  ως πρός τα δεδομένα που συλλέγει το ΝΑΤΟικό αντιβαλλιστικό ραντάρ της Mαλάτειας , «πιέζει» το Ισραήλ που διαθέτει βλήματα εκτοξευόμενα απο  ΥΒ Dolphin και δείχνει σε Ιράν, Αίγυπτο και Συρία «ποιός ειναι το τοπικό Ισλαμικό αφεντικό»...

Οσον αφορά στους δορυφόρους αναγνωρίσεως η σε εκείνους των τηλεπικοινωνιακών εφαρμογών, τα πράγματα είναι προφανή. Πρόκειται για «πολλαπλασιαστές ισχύος» κάθε σύγχρονης Δυνάμεως και θα ελεγα για sine qua non απαίτηση για κάθε φιλοδοξία περιφερειακής  επιβολής . Ως ενα βαθμό εξισοροπεί την απουσία της Τουρκίας απο το Ευρωπαικό πρόγραμμα HELIOS συλλογής δορυφορικών  δεδομένων υψηλής αναλύσεως και στο οποίο συμμετέχει η χώρα μας.

Συνολικά το πρόγραμμα εγγράφεται σε μια προοπτική τεχνολογικής αναβαθμίσεως  των Τουρκικών ΕΔ και της ΕΘΝΙΚΗΣ πολεμικής βιομηχανίας με γνώμονα την ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ – κατά το δυνατόν – απο το ΝΑΤΟικό πλέγμα.

Η πορεία αυτή δεν είναι ανέφελη. Πέραν του ολοένα  αμφισβητούμενου Τουρκικού «οικονομικού θαύματος» και των στοιχείων που προαναγγέλουν κρίση, προφανώς η εκτόξευση των δορυφόρων απαιτεί την σύμπραξη με αλλες δυνάμεις, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Εάν ομως εκτιμηθεί η επένδυση των Τούρκων στην βαλλιστική τεχνολογία (Kasirga, Yildirim…) είναι αυτονόητο οτι επιδιώκεται η αυτονόμηση και στο πεδίο αυτό. Και  μάλιστα πρόκειται για δυο συνεργικές επιδιώξεις : Η εκτόξευση δορυφόρων και η ανάπτυξη βαλλιστικών βλημάτων μέσου βελληνεκούς (IRBM) είναι στενά συνδεδεμένες και απαιτούν συναφή τεχνολογική ωρίμανση.

Επίσης, οι Τουρκοι αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω  της ρήξεως με το Ισραήλ : Η ισραηλινή ELOP, κορυφαία στην ανάπτυξη ηλεκτρο-οπτικών αισθητήρων (απαραίτητων για τους δορυφόρους αναγνωρίσεως) ΔΕΝ παραχωρεί τεχνογνωσία στις Γαλλικές και Ιταλικές εταιρείες που εμπλέκονται με την ολοκλήρωση των αναγνωριστικών διρυφόρων Gokturk για προφανείς λόγους ασφαλείας.

Ομως οι Τουρκοι συμπράττουν (ηδη εχουν συμπράξει για την ανάπτυξη του αρματος ΑLTAY και για αλλα προγράμματα) με την Ν. Κορέα, «υπερδύναμη» στον τομέα των ηλεκτρονικών και των ηλεκτρο-οπτικών, χώρα που εχει επιπλέον αναπτύξει βλήματα τύπου cruise με βελληνεκές της τάξεως των 1000 χλμ., συνεργάζονται στενά στον αμυντικό τομέα με το Πακιστάν (βλ. και πτώση του Τ-37 C με πακιστανό χειριστή...) ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ και κυρίως επενδύουν στην στρατιωτική ερευνα και ανάπτυξη.

Γιαπαράδειγμα η ASELSAN παράγει σε σειρά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (εικ. 2) και εχει εγκαταστήσει σε ολα τα δυτικά παράλια της χώρας και στην Αγκυρα αυτόχθον σύστημα ασφαλών επικοινωνιών ενώ ολόκληρη η Τουρκία καλύπτεται απο δίκτυο διαφορικού (υψηλής ακρίβειας με επίγεια διόρθωση σφάλματος) GPS τοπικής αναπτύξεως. Συγκρίνετε με το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου του ΕΣ που ευρίσκεται ...στα δικαστήρια απο το 2006 (!) ενώ «φαγώθηκαν» 50 εκ. € και την  κάλυψη με δίκτυο ασφαλών επιοινωνιών (ΤΕΤΡΑ) ΜΟΝΟ στην Αττική με το διαβόητο C4I…

Τα παραπάνω συνάδουν βεβαίως και με την συμπεριφορά των δυο χωρών στο θέμα της ΑΟΖ και των ερευνών για κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Την τακτική του «ψόφιου κοριού» η Ελλάδα, με «ανακήρυξη ζώνης ερευνών» που σταματά ...εξω απο το δάσος με τον κακό λύκο !

Τρίβομε τα χέρια μας γιατί πότε οι Ισραηλινοί, πότε Αγγλο- Γάλλοι και Αμερικάνοι, ακόμη και Ρώσσοι  «εγγυώνται» την ασφάλεια των Ελληνικών πόρων στην Α. Μεσόγειο και ερμηνεύομε με θεολογικό ζήλο τους χρησμούς κάθε ξένου ανθυπο – κρατικού παράγοντα για το Κατελόριζο ως «αμυντική θωράκιση» της εθνικής κυριαρχίας !

Γιατί να στραφούμε στην  ερευνα, στην σκληρή δουλειά και την ανάπτυξη εγχώριας τεχνογνωσίας ; Εξ’αλλου η «βαριά βιομηχανία της χώρας είναι ο Τουρισμός»... και η οικοδομή, εσχάτως δε και η μαγειρική !

Parsifal

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 02/02/2012 13:14:56

  Ποιά κυριαρχία στη Μεσόγειο ρε παιδιά , εδώ έχει προπολού απωλεσθεί η Ελληνική Εθνική κυριαρχία στην Ομόνια...

 2. ΚΠ avatar
  ΚΠ 02/02/2012 13:34:17

  "Γιατί να στραφούμε στην ερευνα, στην σκληρή δουλειά και την ανάπτυξη εγχώριας τεχνογνωσίας ; ". Πως μετά θα παντελονιάζουμε τις μίζες κατ' ευθείαν από το γερμανικό εργοστάσιο ή τον εδώ αντιπρόσωπο του;_Κ.Π.

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 02/02/2012 13:36:48

  Παρσιφάλ, όπως πάντα ξερά πραγματιστής και αληθινός. Επίτρεψέ μου να πώ πώς υπάρχει μία θεμελιώδης διαφορά μεταξύ της τουρκικής και ελληνικής ελίτ: η τουρκική σκέφτεται και, προπαντός, δρα ΕΘΝΙΚΑ. Η -ο Θεός να την κάνει- ελληνική, σκέφτεται και δρά ΜΟΝΟ για το συμφερον της που δεν ταυτίζεται πλέον ορατα με τα καλώς εννοούμενα εθνικά συμφέροντα.

 4. Aris. A avatar
  Aris. A 02/02/2012 13:40:44

  Αυτό τον καιρό συμπτωματικά χαζεύω site τουρκικών βιομηχανιών και κρατικών υπηρεσιών στο internet και με έχει πιάσει μελαγχολία.

  Οποιος θέλει να δει πόσο έχουν προοδεύσει ας το κάνει για τον κλάδο που ασχολείται και θα καταλάβει τις διαφορές που έχουμε.

 5. parsifal avatar
  parsifal 02/02/2012 13:43:55

  Νίκο θα σε διορθώσω : "Αλήτ" οχι ελίτ... Δεν εχουν ΕΘΝΙΚΟ συμφέρον. Σκέτο συμφέρον και σπεύδουν να δώσουν γή και υδωρ σε οποιον /οποιους τους το εξασφαλίσουν η ετσι τους τάξουν.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ parsifal 02/02/2012 15:48:57

   Έτσι ακριβώς, Παρσιφάλ. Αλήτ.
   Επίσης να προσθέσω ότι αντί του η «βαριά βιομηχανία της χώρας είναι ο Τουρισμός» πρέπει να πούμε ότι είναι το bullshit. Πιο πολλά δις τους έχει φέρει αυτό παρά ο τουρισμός.

 6. savvas spyridis avatar
  savvas spyridis 02/02/2012 14:58:25

  ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΓΚΡΙΤΟ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ.ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

  • flatsolid avatar
   flatsolid @ savvas spyridis 04/02/2012 02:14:49

   Ω ναι, αλλά προς το παρόν για να ξεχνιέται προτιμά να ημιυπαιθριάζεται και να εντρυφεί σε cutting edge technologies όπως oι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων...

 7. man8os avatar
  man8os 02/02/2012 15:51:04

  Eξαιρετικο αρθρο. Κατανοω μια σχετικη υστερηση της χωρας λογω οικονομικων προβληματων, αλλα πρεπει να φτιαχτει πλανο για τις ενεργειες που θα γινουν μολις τα ταμεια το επιτρεψουν.

 8. TED avatar
  TED 02/02/2012 16:07:18

  Δεν πειράζει. Μην ανησυχείτε γιατί είμαστε χρόνια μπροστά.

  Να σας θυμίσω ότι ήδη το 1988 ο αείμνηστος ΠΑΣΟΚος υπουργός Δημήτρης Μαρούδας έιχε προειδοποιήσει πως "θα κατέρριπτε τους δορυφόρους για να μην μεταδίδουν ειδήσεις που θα έσπαζαν το μονοπώλιο της κυβερνητικής ΕΡΤ".

  Όλα καλά λοιπόν.

  • Lampros avatar
   Lampros @ TED 02/02/2012 16:34:30

   αυτο ηταν κλασσικο!

 9. Lampros avatar
  Lampros 02/02/2012 16:21:17

  οι Τουρκοι (φαινεται) πως εχουν προοδεύσει πολύ. Για να τους φτάσουμε θα χρειστεί να κάνουμε άλμα, το οποίο μορεί να ερθει μεσα απο μια στρατηγική συμμαχία, με ανοικτά χαρτιά όμως. Αυτή μπορεί να ειναι είτε με Αμερικάνους ή Ευρωπαιους ή τους Ρωσσους. Αυτη θα πρέπει να ειναι μια Εθνική και στρατηγική επιλογήόμως που δεν μπορεί α την κάνει φυσικά ένας διορισμένος Παπαδημος, ούτε ενας δοσίλογος ΓΑΠ ουτε όμοια γατακια.
  Θέλουμε ένα ηγέτη που να δει μπροστα, και να κάνει στρατηγικές επιλογές δεκαετιών

  • knight rider avatar
   knight rider @ Lampros 02/02/2012 19:53:50

   Είχαμε αλλά τον έφαγε ο Ρουσόπουλος και οι αλητονταβατζήδες εργολαβοκαναλάρχες.

 10. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 02/02/2012 23:35:27

  Υπάρχει και ποιο πρόσφατο.

  Ο Παπουτσής, στο νόμο για την οπλοκατοχή και οπλοφορία είχε πει το αμίμητο ότι η προσθήκη διόπτρας στα πυροβόλα όπλα πρέπει να απαγορεύεται ως επικίνδυνη προσθήκη, διότι... αυξάνει το βεληνεκές του όπλου!

  Τέλος κύριοι.

  Ανακαλύψαμε τη διόπτρα που αυξάνει τα βεληνεκή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.