23/04/2011 10:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση υλοποιεί μόνο το ένα τρίτο των νόμων που ψηφίζει

Ότι η ελληνική κυβέρνηση τους δουλεύει ψιλό γαζί έχουν αρχίσει να υποψιάζονται  οι εκπρόσωποι της τρόικας, οι οποίοι τη μέμφονται  ότι ενώ τους λέει ναι σε όλα και ψηφίζει τους σχετικούς  νόμους που της ζητά, στη συνέχεια δεν εφαρμόζει σχεδόν τίποτα. Έκπληξη βέβαια, είναι μόνο για την τρόικα, καθώς σε όλους εμάς ακούγεται εντελώς συμβατό με την κυβέρνηση της χώρας.

Από τους (περίπου 70) νόμους που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τον τελευταίο χρόνο,  δεν έχει  εφαρμόσει ούτε το ένα τρίτο (σύμφωνα με στοιχεία που έχει και η Ε.Ε και το ΔΝΤ). Χαρακτηριστικό παράδειγμα: τα κλειστά επαγγέλματα όπου η κυβέρνηση θέλει να τα έχει καλά και με τον παπά και με τον ζευγά. Είπε ναι στην τρόικα αλλά επειδή δε θέλει να τα σπάσει με τις συγκεκριμένες συντεχνίες, ψήφισε έναν πολύ γενικό νόμο που δεν συγκεκριμενοποιεί τίποτα. Όταν η τρόικα ζήτησε εξηγήσεις, δικαιολογήθηκαν ότι όλα θα αποσαφηνιστούν κατά τη σύνταξη των προεδρικών διαταγμάτων που χρειάζονται έτσι κι αλλιώς για την υλοποίηση του νόμου. Έλα όμως που αυτές «καθυστερούν» και οι τροικανοί τους έχουν πάρει χαμπάρι.  Ακόμα και κυβερνητικό στέλεχος, που βρίσκεται πολύ κοντά στον πρωθυπουργό σχολίαζε πρόσφατα  ότι «προχωρήσαμε μόνο με τους φορτηγατζήδες γιατί εκεί είχαμε τις λιγότερες πιέσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.