#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/08/2010 21:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση σπεύδει να καθησυχάσει για την ΔΕΗΎστερα από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι πληροφορίες ότι επίκειται και το ξεπούλημα της ΔΕΗ η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη δήλωσε αργά το απόγευμα ότι «δεν τίθεται θέμα πώλησης λιγνιτικών ή υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ». Σημείωσε δε ότι «η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας».

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, οι δηλώσεις γίνονται προκειμένου να σταματήσει η σεναριολογία περί πώλησης μονάδων της ΔΕΗ.

Από το ΥΠΕΚΑ αναφέρεται ακόμη ότι η σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο για το θέμα της ΔΕΗ, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, είχε προγραμματισθεί πριν ανακύψουν οι εξελίξεις με την τρόικα και τις προτάσεις για πώληση μονάδων και ότι δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 04/08/2010 21:53:10

  Η κυβέρνηση προσπαθεί να προκαλέσει σύγχυση μεταξύ των εννοιών του ανοίγματος της αγοράς και του ξεπουλήματος.
  Άνοιγμα δεν σημαίνει ξεπούλημα, όπως έκανε με τον ΟΤΕ, αλλά κάτι άλλο.
  Όμως η κουτοπονηριά της, όπως και με τους φορτηγατζήδες, έγινε αμέσως εμφανής.
  Το θέμα είναι πως επιθυμεί ξεπούλημα και μάλιστα αντί πινακίου φακής εθνικού πλούτου. Το μνημόνιο που έφερε αυτό λέει άλλωστε.

 2. ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ 04/08/2010 22:03:53

  ΨΕΜΑΤΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ.
  ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/08/2010 22:17:45

  Να το μεταφράσω; Πρώτα θα ανεβάσουν τις τιμές, κάτι θα μεταβιβάσουν σε κάποιον μπιτσικόμη, και αυτός θα τα δώσει στους Γερμανούς. Η RWE έχει καπαρωμένη την ΔΕΗ από την εποχή Σημίτη, αλλά να βγάλει και κανένα ντόπιο λαμόγιο κανένα φραγκάκι.

  Μπιτσικόμης, ή πιτσικόμης, από το beachcomber. Αυτός που χτενίζει την παραλία να βρεί κανέναν ξεβρασμένο θησαυρό. Γνωστός και ως μεσάζων, νταβατζής, πλυντήριο, κλπ.

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 04/08/2010 22:26:58

   Το γνωστό κόλπο του ΟΤΕ. Ανέβασαν σε δυσθεώρητα ύψη τις τιμές των κλήσεων και μετά έκαναν χαρούλες για την μείωση, προσποιούμενοι τους ικανούς.
   Οι λαμογιές αυτού του είδους είναι πλέον γνωστές.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Orestios 04/08/2010 23:06:11

    Οι τιμές στις τηλεπικοινωνίες ανέβηκαν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης πριν την απελευθέρωση διότι απαγορεύτηκε η εσωτερική επιδότηση.
    Εσωτερική επιδότηση ήταν να έχεις κάτω του κόστους π.χ. τα αστικά τηλεφωνήματα και ακριβά τα υπεραστικά ή τα διεθνή τα οποία κάλυπταν το κόστος των αστικών.
    Επίσης έπαψε κάθε είδους επιδότηση από κρατικούς προϋπολογισμούς. Αναγκαστικά ανέβηκε το κόστος.
    Θα μου πεις γιατί έπεσε μετά τόσο το κόστος όσο και η τιμή; Αναπτύχθηκαν κυρίως μετά την αλματώδη επέκταση του ίντερνετ νέες τεχνολογίες οι οποίες επέτρεψαν την πτώση του κόστους και των τιμών. Βασικά πρόκειται για λογισμικό ψηφιοποίησης και συμπίεσης της φωνής που παλιότερα είτε δεν υπήρχε είτε ήταν κακής ποιότητας και συνεπώς μη χρήσιμο.

    Τώρα για να το γυρίσω στη ΔΕΗ η καύσιμη ύλη δε γίνεται να συμπιεστεί με λογισμικό. Είτε λοιπόν κάποιοι θα μεγιστοποιήσουν τα κέρδη μειώνοντας το κόστος εξόρυξης κάνοντας περικοπές στην ασφάλεια των εργατών και στα μεροκάματα προσλαμβάνοντας Πακιστανούς είτε θα ανεβάσουν την τιμή του ρεύματος είτε και τα δύο.

    Και στις δυο περιπτώσεις θα την πληρώσει ο λαός.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 04/08/2010 23:59:05

    Στην Ελλάδα έγιναν και κάτι απατεωνιές με ψηφιακά κέντρα τότε που οι τιμές ανέβαιναν στα ύψη.
    Και ήταν μία εταιρία που συντόνιζε το παιχνίδι.
    Θυμάσαι πως την λένε?

    Και ποιοί υπέγραφαν τα αμαρτωλά συμβόλαια ρουφώντας τις εισφορές των πανάκριβων τελών?

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Orestios 05/08/2010 00:04:52

    και σήμερα αγαπητέ ανωνυμε που ο ΟΤΕ πχ κάνει προσφορές και ρίχνει τιμές οι ...εναλλακτικοί μας προσφεύγουν στην ΕΕΤ...τρομερός ανταγωνισμός, δεν μπορείς να πουλάς φθηνά γιατί χάνει ο ιδιώτης.

 4. Aggelos avatar
  Aggelos 04/08/2010 23:13:23

  'ΨΕΜΑΤΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ."

  αυτος ειναι ο ορισμος του Πασοκ στην εγκυκλοπαιδια..

 5. Alemao Tsetung avatar
  Alemao Tsetung 05/08/2010 14:18:33

  α, ενταξει.

  ο λογος αυτης της κυβερνησησς συμβολαιο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.