#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/10/2010 20:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση προσθέτει θαλασσοδάνεια 4,3 δισ. Ευρώ στο χρέος !!!Σίγουρα μας περνούν για κορόϊδα και μας πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. Αλλιώς πώς να εξηγηθεί μια τροπολογία που κατατέθηκε Παρασκευή μεσημέρι στη Βουλή σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση αναλαμβάνει επιπλέον χρέη, ύψους, προς τις τράπεζες (Αγροτική, Εθνική, Πειραιώς), ως οφειλές του κράτους για ενισχύσεις και αποζημιώσεις που παρείχε στο παρελθόν σε αγρότες, μέσω του ΕΛΓΑ κα του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Πρόκειται για παλιές συμβάσεις με τις τράπεζες, που όμως δεν εμφανίζονταν ως τώρα στο δημόσιο χρέος της χώρας.

Κι εδώ γεννιούνται πολλά και σοβαρά ερωτήματα και κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει το κόλπο

Ερώτημα πρώτο: Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που έχει γονατίσει τη χώρα με τον αγαθό (ας το δεχθούμε) σκοπό να μειώσει τα ελλείμματα και με απώτερο στόχο να μπορεί να αποπληρώνει το χρέος της, γιατί αποφάσισε να προσθέσει κι άλλο χρέος. 4,3 δις ευρώ είναι σχεδόν 2% του ΑΕΠ. Που θα φτάσει λοιπόν το χρέος στο τέλος του 2013. Στο 144% ή ακόμη περισσότερο και με τι χρήματα θα πληρώνουμε; Μήπως λοιπόν διογκώνουμε τα χρέη μας έτσι ξαφνικά ώστε σε 3 χρόνια να πούμε ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε ας πάρουμε κι άλλο δάνειο από την Τρόϊκα;

Ερώτημα δεύτερο: Γιατί επελέγη τώρα αυτή η ρύθμιση; Τι σκοπό έχει; Μας πίεσε κανείς να το κάνουμε και γιατί δεν ξέραμε τίποτε μέχρι τώρα;

Ερώτημα τρίτο: Προφανώς αναλαμβάνοντας το κράτος τα χρέη προς τις τράπεζες σημαίνει ότι θα αδειάσουν τα χαρτοφυλάκια της Εθνικής, της ΑΤΕ και της Πειραιώς από θαλασσοδάνεια των αγροτών που τα φορτωνόμαστε όλοι εμείς. Είναι μήπως κάποιο κρυφό σχέδιο για ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας και γενικότερα «ένεση» στις τράπεζες ενόψει του κύματος των συγχωνεύσεων που έρχονται; Διότι, καλά η ΑΤΕ είναι εντελώς κρατική και τώρα βγαίνει «λευκή περιστερά» στην αγορά για όποιον «μνηστήρα» θέλει. Όμως η Εθνική και η Πειραιώς είναι ιδιωτικές τράπεζες και ειδικά η δεύτερη είναι σε όλους γνωστό ότι έχει οικονομικά προβλήματα. Γιατί λοιπόν η κυβέρνηση επέλεξε να της πληρώσει τα θαλασσοδάνεια σε μια χρονική στιγμή που ούτε τα stress tests δεν μπορούσε να περάσει; Μήπως αυτή η κίνηση σχετίζεται με τη χθεσινή απόφαση της Πειραιώς να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση ΑΤΕ και ΤΤ;

Αλλωστε τα θαλασσοδάνεια θα μπορούσαν να πληρωθούν μέσω των 28 δις που έδωσε το κράτος στις τράπεζες. Να γίνει δηλαδή συμψηφισμός; Τι σημαίνει λοιπόν αυτό το ξαφνικό; Θα μας απαντήσει κάποιος;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 01/10/2010 21:20:46

  Σοσιαλισμός.
  Κοινωνικοποίηση των χρεών.
  Με τα λεφτά των άλλων (των φορολογουμένων δηλαδή) σώζονται ανίκανοι Τραπεζίτες.

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ Orestios 01/10/2010 21:41:49

   Τι φταίνε οι τραπεζίτες? Οι Μαλάκες πολιτικοι που ψηφίζουμε δημιουργησαν αυτά τα χρέη με την κοινωνική τους πολιτική με δανεικά χρήματα. Τα τελευταία 500 εκ. ειναι του Χατζηγάκη που έδωσε στις τελευταίες κοινητοποιήσεις των αγροτών μεσω ΕΛΓΑ (με δανεισμό του ΕΛΓΑ).

   • Orestios avatar
    Orestios @ neos agrotis 01/10/2010 22:17:01

    Μήπως είσαι νέος τραπεζίτης?
    Για αγρότης δεν μου κάνεις.
    Γιατί πρώτη φορά βλέπω αγρότη να τον παίρνει ο πόνος για την Τράπεζα.

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ neos agrotis 01/10/2010 22:18:29

    καλά, εχεις τυφλωθεί.

   • Orestios avatar
    Orestios @ neos agrotis 01/10/2010 22:21:20

    Διασκέδασέ μας νέε τραπεζίτη.

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ neos agrotis 01/10/2010 22:24:00

    οσα δεν φτάνει η αλεπου τα κάνει κρεμασταρια

   • ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
    ΑΝΤΩΝΗΣ @ neos agrotis 01/10/2010 23:58:27

    Μόνο που σε λίγο θα τα κρεμάσεις και θα τα φαν τα ψάρια.

   • Γιωργης avatar
    Γιωργης @ neos agrotis 02/10/2010 07:03:53

    Καλως τον Παγκαλο

 2. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 01/10/2010 21:45:49

  Στο πακέτο στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ περιλαμβάνεται και κονδύλι περίπου 40 δις, αν δεν κάνω λάθος, για στήριξη ρευστότητας των τραπεζών. Πιθανώς αυτές οι κινήσεις εντάσσονται σε αυτόν τον λογαριασμό (δανείων φυσικά). Το θέμα είναι ότι ποτέ δεν δόθηκε αναλυτική εξήγηση γιατί, οι κατά τα άλλα "θωρακισμένες" ελληνικές τράπεζες, θα πρέπει να έχουν την εγγύηση αυτών των πρόσθετων δις. Μάλλον υπάρχει και κάτι σαν "κρυφό" μνημόνιο ή σενάρια που δεν γνωρίζουμε ακόμη. Υποθέσεις κάνω.

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ Professor Moriarty 01/10/2010 21:50:07

   Ελεος ρε παιδιά. Δεν φταίνε για ολα οι τραπεζίτες. Δάνεια ειχαν δώσει στον ΕΛΓΑ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ και επειδή δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν οι φορείς αυτοί τα αναλαμβάνει το κράτος, γιτί στην ουσία αυτό τα δημιούργησε κάνωντας κονωνική πολιτική με δανεικά.

   • Orestios avatar
    Orestios @ neos agrotis 01/10/2010 22:19:34

    Αχ, οι δύσμοιροι οι τραπεζίτες!
    Πεινάνε τα φτωχαδάκια.
    Ενώ εκείνοι οι αγρότες! Αδίστακτα αρπακτικά που ληστεύουν τον κόπο του Τραπεζίτη.
    Βρε άντε πάγαινε από δω ξεφτίλα.

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ neos agrotis 01/10/2010 22:22:51

    Με κατι σαν εσενα φτασαμε εδω που φτάσαμε.

   • Orestios avatar
    Orestios @ neos agrotis 01/10/2010 22:28:28

    Ναι, νέε τραπεζίτη.
    Γιατί οι τράπεζες δεν δημιούργησαν την κρίση.
    Οι κακοί αγρότες την δημιούργησαν.

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ neos agrotis 01/10/2010 22:30:39

    Γεια σου Γιαννη κουκία σπέρνω.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ neos agrotis 01/10/2010 22:42:36

    Το θέμα δεν είναι αν φταίνε οι τραπεζίτες, αλλά πού πάει το πράγμα. Από τον Μάϊο οι FT έγραψαν ότι το ΔΝΤ διαθέτει 40 ή 50 δις δολ. για στήριξη των ελλην. τραπεζών. Επίσης έγραψαν τον Μάϊο ότι μέσα στο 2010 το κράτος θα διαθέσει 25 δις δολ. για στήριξη ρευστότητας των τραπεζών, όπερ και εγένετο πρόσφατα. Είναι γνωστό ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι εκτεθειμένες κατα 50 δις στην ΕΚΤ λόγω απωλειών στα ομόλογα. Είναι επίσης γνωστό ότι ακόμη αυτό δεν δεν έχει σταθεροποιηθεί και ότι στην ΑΤΕ υπάρχει αυξητική πορεία. Το θέμα δεν είναι λοιπόν ποιός φταίει, αλλά η πραγματική εικόνα την οποία οι διεθνείς οκικονομικοί κύκλοι γνώριζαν από τον Μάϊο. Επαναλαμβάνω λοιπόν το ερώτημα παριστάνοντας τον τελείως αφελή: Για ποιόν άραγε λόγο να διατίθενται αυτές οι αρκετές δεκάδες δις για ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος; Για ποιόν άραγε λόγο το Ιρλανδικό κράτος δίνει 34 δις για να στηρίξει την anglo-irish;

   • Orestios avatar
    Orestios @ neos agrotis 01/10/2010 22:57:05

    Γειά σου νέες τραπεζίτη.
    Κολλητάρι του σοσιαλιστή Μάνου.

   • anonymos avatar
    anonymos @ neos agrotis 02/10/2010 10:34:31

    Να χαριστούνν όλα τα δάνεια ακι οι καρτες και να ξεκιν΄λησουμε από την αρχή με ένα υγιές τραπεζικό σύστημα

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ Professor Moriarty 01/10/2010 22:49:32

   Η αποπληρωμή δανεικών ειναι ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος?
   Τα 34 δισ που δίνει το ιρλανδικό κράτος στην anglo-irish ειναι ενίσχυση της τράπεζας γιατί στην ουσία έχει χρεοκοπήσει η τράπεζα και την ενισχύει το κράτος αφου την εθνικοποίησε. Καμμία σχέση το ένα με το άλλο.
   Τα 25 δις (εγγυησεις) που θα διαθέσει το ελληνικό κράτος ειναι μια μορφή ενίσχυσης του ....Ελληνικού δημοσίου μέσω των τραπέζων δια της ΕΚΤ.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ neos agrotis 01/10/2010 23:13:10

    Η αποπληρωμή από το κράτος δανείων τρίτων τι είναι;

    "Τα 25 δις (εγγυησεις) που θα διαθέσει το ελληνικό κράτος ειναι μια μορφή ενίσχυσης του ….Ελληνικού δημοσίου μέσω των τραπέζων δια της ΕΚΤ." (sic)

    Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω την παραπάνω διατύπωση γιατί δεν έχω εντρυφήσει αρκετά στην θεωρία του ...χάους.

    Αλλά εγώ δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στο ποσό της ανάρτησης του φάκτορα. Προσπαθώ να εντάξω αυτές τις κινήσεις και την ροή δις προς τράπεζες στην όλη μνημονιακή εικόνα στον τραπεζικό τομέα. Όλα αυτά βασίζονται σε μία προεκτιμηθείσα δυναμική. Τα 40 με 50 δις του πακέτου εγυήσεων προσπαθώ να ερμηνεύσω.

    "Τα 34 δισ που δίνει το ιρλανδικό κράτος στην anglo-irish ειναι ενίσχυση της τράπεζας γιατί στην ουσία έχει χρεοκοπήσει η τράπεζα"

    Άρα λοιπόν, έχουμε κάπου 50 δις δολ. για "εγγύηση", και στο βάθος ...κήπος. Ή μήπως αναδιάρθρωση;;;

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ neos agrotis 01/10/2010 23:27:26

    Τελικά δεν θελεις να καταλάβεις.
    Τα δάνεια του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ τα εχει εγγυηθεί το Ελληνικό Δημόσιο και προκειται για φορεις δημοσίου δικαίου.

    ".....και την ενισχύει το κράτος αφου την εθνικοποίησε."
    Και δεν διαβάζεις ολη την πρόταση μου. Παραλείπεις το βασικότερο "εθνικοποίησε". Η τραπεζα ανηκει πλέον στο ιρλανδικό Δημόσιο και σαν μοναδικός μέτοχος μπορει να αυξησει το κεφαλαιο της ή να την ενισχύσει ταμειακά εφ οσον το κρινει σωστό. Τα χρήματα του δημοσίου δεν πάνε σε τραπεζίτες αλλά για το καλό της οικονομίας της Ιρλανδίας.

    "Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω την παραπάνω διατύπωση γιατί δεν έχω εντρυφήσει αρκετά στην θεωρία του …χάους."
    Μαθε πως λειτουργεί το σύστημα και μετά να εκφέρεις αποψη.

    Δεν προκειται για θεωρία του χάους αλλα για συνηθησμένη πρακτική.

    Χωρίς τις εγγυησεις θα είχαμε ηδη αναδιαρθρωση γιατί οι τραπεζες δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν ομόλογα του δημοσίου η να δανείσουν φορεις του δημοσίου.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ neos agrotis 02/10/2010 00:14:24

    "Τα δάνεια του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ τα εχει εγγυηθεί το Ελληνικό Δημόσιο"

    Το οποίο ελληνικό δημόσιο έχει περοσφάτως εγγυηθεί με 24 δις την ρευστότητα των τραπεζών. Και παλαιότερα με 28 δις. Αλλά ας το αφήσουμε τώρα αυτό.

    Επί του προκειμένου, αυτό ακριβώς υπονοούσα: το μέγεθος της έκθεσης και συνεπακόλουθα των εγγυήσεων που προβλέπονται από το φανερό ή "κρυφό" μνημόνιο. Και γιατί.

    "Χωρίς τις εγγυησεις θα είχαμε ηδη αναδιαρθρωση γιατί οι τραπεζες δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν ομόλογα του δημοσίου η να δανείσουν φορεις του δημοσίου."

    Σε ποιές ακριβώς εγγυήσεις αναφέρεσαι; Ασφαλώς όχι στα 28 δις επί Καραμανλή. Μήπως στο πρόσφατο πακέτο των 24 δις ευρώ? Ή στο συνολικό προβλεπόμενο των 40 ή 50 δις δολ.? Ίσως και παραπάνω...

    Λυπαμαι, αλλά η επίκληση του "συστήματος" για να δικαιολογηθεί μία διατύπωση ακατανόητη ακόμη και με την πιό διευρυμένη και σουρεαλιστική έννοια οικονομικής, ή άλλης,"λογικής" φανερώνει ήδη προσπάθεια του στρίβειν ...μέσω σερβιρίσματος κυκεώνος, επικαλούμενος, τάχα, όχι Ελευσίνια, αλλά τραπεζικά μυστήρια.

    Νομίζω ότι μέχρι το πρωϊ να συζητούμε, θα περιστρέφεσαι γύρω από ένα δέντρο, χαμένος μέσα στο δάσος.

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ neos agrotis 02/10/2010 07:29:22

    εγγυησεις στις τραπεζες =ενεχυρο στην ΕΚΤ =ρευστο στις τραπεζες (δανεια)= αγορα ομολόγων δημοσιου απο τις τράπεζες και παλι απο την αρχή.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ neos agrotis 02/10/2010 16:16:17

    Τον λογαριασμό όμως τον πληρώνει το κράτος με δανεικό χρήμα του πακέτου στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ. Πού την είδες την ενισχυση του δημοσίου που έγραψες χθές; Απλώς συντηρείται ο φαύλος κύκλος και αναβάλλεται η τελική λύση. Εγώ από τα δεδομένα που είδα υπολογίζω ότι περίπου το 30% (ίσως και 35%) του πακέτου στήριξης θα πάει δυνητικά σε στήριξη των τραπεζών. Από κει και ύστερα διατυπώνω κάποια ερωτήματα. Ο νοών νοείτω.

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ neos agrotis 02/10/2010 17:14:00

    Το πακετο στηριξης δεν το ακουμπαμε καθόλου. απλως περνάει απο την χωρα για να καταλήξει στους κατόχους των ομολογιων που λήγουν.Τώρα αν δεν γνωρίζεις πως λειτουργουν τα πράγματα και δεν εχεις γνώσεις μη κουράζεις τον κόσμο.
    Στο πακέτο στηριξης υπαρχει ειδικά προβλεψη για ενισχυση των τραπεζων υψους 10 δις. τα οποια οι τράπεζες προσπαθουν να αποφυγουν να χρησιμοποιησουν γιατι δεν τους συμφ΄ερουν οι οροι.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ neos agrotis 02/10/2010 20:03:19

    Φοβάμαι ότι οι μόνες γνώσεις που κατέχεις είναι αυτές του μαθητευόμενου ταχυδακτυλουργού, αφού προσπαθείς να εξαφανίσεις, όχι μόνο τα δις των κρατικών εγγυήσεων στις τράπεζες, αλλά και το ίδιο το πρόβλημά τους. Το πώς και ποιές θα κάνουν χρήση και υπό ποιούς όρους, είναι άλλο θέμα. Είπα όι από κάποιες έγκυρες πηγές έχω την πληροφορία ότι το τριετές πακέτο περιλαμβάνει κάπου 40-50 δις δολ. που δυνητικά θα πάνε στην στήριξη του τραπεζικού τομέα. Αν λοιπόν ο τραπεζικός τομέας στην Ελλάδα είναι τόσο εύρωστος και θα τα κατάφερνε χωρίς τα πακέτα στήριξης δανειζόμενος με ενέχυρο τα "κουρεμένα" από την ΕΚΤ ομόλογα, τότε πράγματι τζάμπα κόπο κάνω να γράφω έστω και μιά γραμμή. Και όχι μόνο αυτό. Αν δεν είσαι απλός τραπεζοϋπάλληλος θα ξέρεις ότι οι τράπεζες είναι εκτεθειμένες και από πολλές άλλες πλευρές λόγω της οικονομικής κατάστασης.

 3. neos agrotis avatar
  neos agrotis 01/10/2010 21:53:54

  "Αλλωστε τα θαλασσοδάνεια θα μπορούσαν να πληρωθούν μέσω των 28 δις που έδωσε το κράτος στις τράπεζες."
  Το κράτος δεν έδωσε 28 δισ στις τραπεζες. Ενα μικρό μέρος (γυρω στο 30%) ηταν μετρητά και τα υπόλοιπα εγγυησεις (αέρας δηλαδή).

 4. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 01/10/2010 22:04:42

  h**p://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=14583&Itemid=40

 5. Φαινότυπος avatar
  Φαινότυπος 01/10/2010 22:24:04

  Πρόκειται για υποχρεώσεις του κράτους που τις έκρυβε κάτω από το χαλί. Ακολουθούν πολλές ακόμη, υπομονή.

 6. pikras57 avatar
  pikras57 01/10/2010 22:40:49

  Φάκτορα
  Τα έσοδα του Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 5,3% και όλοι χαίρονται στο ΠΑΣΟΚ.

  Η υστέρηση από από το στόχο του μνημονίου στο 9μηνο 3,8 δις ευρώ.

  Βύθιση!

  Οι ελπίδες στην περαίωση και στις δαπάνες!

  Αλοίμονό μας!

 7. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 01/10/2010 23:05:15

  Μην ανησυχείτε, μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμα τα ομόλογα για τους ομογενείς και όλα τα οικονομικά σας προβλήματα θα λυθούν. Θα τρέξουμε όλοι να τα αγοράσουμε (από ευγνωμοσύνη γιατί για τριάντα χρόνια δεν μας αφήνετε να εξασκήσουμε το δικαίωμα της ψήφου μας στο τόπο διαμονής μας). Καληνύχτα!....

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Agrofylakas 02/10/2010 10:16:25

   ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΤΕ!

 8. neos agrotis avatar
  neos agrotis 01/10/2010 23:47:00

  Σωστός. Η ιρλανδία τις φανέρωσε ολες και έφτασε το Δημοσιο έλλειμα στο 32%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ neos agrotis 02/10/2010 01:00:56

   Η Ιρλανδία θα φτάσει το έλλειμμα στο 32 % διότι θα διαθέσει συνολικά 29.3 δις για την διάσωση της anglo-irish bank, που αντιστοιχεί στο 20% του ΑΕΠ. Εκ των οποίων τα 24 δις διατέθηκαν ήδη από τον περασμένο Αυγουστο.

 9. Άργος avatar
  Άργος 02/10/2010 03:31:44

  @ neos agrotis

  “Αλλωστε τα θαλασσοδάνεια θα μπορούσαν να πληρωθούν μέσω των 28 δις που έδωσε το κράτος στις τράπεζες.”
  Το κράτος δεν έδωσε 28 δισ στις τράπεζες. Ένα μικρό μέρος (γύρω στο 30%) ήταν μετρητά και τα υπόλοιπα εγγυήσεις (αέρας δηλαδή).»
  --------------------------------
  1/3 x 28 = 9,3 > 4,5. Το ένα τρίτο της βοήθειας στις τράπεζες είναι μικρότερο του ποσού. Άρα ανόητο το σκεπτικό. Επίσης, όχι από τα 28 αλλά από το σύνολο της βοήθειας, πολύ μικρό, πάρα πού μικρό μέρος έχει εκταμιευθεί σε δάνεια σε καταναλωτές, ιδιώτες κι επιχειρήσεις.
  -------------------------------
  -------------------------------
  Ερμηνεία :

  Αφού σαφώς δεν ισχύει η δήλωση τη κυβέρνησης ότι προσπαθεί να μειώσει το χρέος.

  Τώρα το βάρος των Ελληνικών ομολόγων είναι διάσπαρτο σε Ελληνικές τράπεζες, Ευρωπαϊκές τράπεζες και άλλες. Το σχέδιο είναι να καταλήξουν μόνο σε Ελληνικές (50%) και σε Ευρωπαϊκές (το υπόλοιπο 50% μέχρι να είναι έτοιμες όπως παρακάτω) το οποίο θα απορροφηθεί ανώδυνα για την Ε.Ε. από τον μηχανισμό των 700 δις. του Λουξεμβούργου.
  -------------------------------
  -------------------------------
  Κάποτε θα μάθουμε κι επίσημα ότι το χρέος δεν ήταν 340 δις. Τότε, τέτοια φαινόμενα θα γίνουν κατανοητά.

  Ήδη εκτιμάται ότι το χρέος των δήθεν 340 δις ήταν (κι όχι "είναι", πια) σχεδόν τριπλάσιο.

  ___Δεν είναι έτσι;___

  (ΔΕΝ είμαι περίεργος να δω ποιος και με τι προφάσεις θα αντικρούσει.)
  ------------------------------

  Λυπάμαι για την κατάχρηση της φιλοξενίας. Όπως ίσως έχει διαπιστωθεί, δεν το συνηθίζω. - Άργος

  • Άργος avatar
   Άργος @ Άργος 02/10/2010 03:34:34

   Διόρθωση : "είναι μεγαλύτερο του εν λόγω ποσού"

   • neotera avatar
    neotera @ Άργος 02/10/2010 07:26:17

    Freedom 's just another word for nothing left to loose...

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ Άργος 02/10/2010 07:25:15

   σιγα μην είχε το κρατος να συμψηφισει μονο τα 4,5 δισ με τις τραπεζες. Περα απο τα δισ των υπολοιπων εγγυησεων εχει και καμμια 100 δις σε ομολογα. Αλλος ηταν ο σκοπος της βοηθειας προς τις τραπεζες: να συνεχισει το κράτος να έχει ρευστότητα.

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ neos agrotis 02/10/2010 07:37:42

    Και κατι ακόμη: Η κυβέρνηση αναγνώρισε σαν δημοσιο χρέος αυτά τα 4,5 δισ. δεν εδωσε σε κανέναν χρήματα. Θα τα πληρωσει και αυτά οπως θα πληρώσει τα ομολογα......(?)

 10. Poisonous avatar
  Poisonous 02/10/2010 10:57:45

  !!!!!!! Κατάθεση έχετε κύριε;

 11. Ψυλλιασμένος avatar
  Ψυλλιασμένος 02/10/2010 20:40:08

  Αυτό που θα σας πω είναι απολύτως ακριβές.
  Ο αδελφός άκρως "καθεστωτικού" μεγαλοεκδότη και καναλάρχη (ασχολείται και με άλλα πράγματα) είπε τις προάλλες στην (δυτικοευρωπαία) σύζυγό του:
  "Εμείς θα φύγουμε, έτσι και αλλιώς. Δεν καταλαβαίνεις τί θα γίνει του χρόνου στην Ελλάδα".
  Αυτό ειπώθηκε σε συγκεκριμένο χώρο, σε στιχομυθία μεταξύ του ζεύγους, και ακροατής έγινε, άθελά του γνωστός μου.
  Το μεταφέρω όπως ακριβώς ελέχθη. Η πηγή είναι απόλυτα αξιόπιστη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.