#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/01/2011 12:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση που έβλεπε τους μετανάστες να περνούν σαν τα τρέναΣας έχουμε γράψει για τους Ταλιμπάν του Γ. Παπανδρέου που τρέχουν τις επικίνδυνες αποστολές και που ο καθένας στον τομέα του είναι επιτυχημένος, τουλάχιστον με την έννοια ότι κάνει καλά την καταστροφική δουλειά που του έχει ανατεθεί: Ραγκούσης, Χρυσοχοϊδης, Παπακωνσταντίνου, Γερουλάνος ...

Υπάρχουν από την άλλη και τα «βαρίδια» της κυβέρνησης που τόσους μήνες δεν έχουν κάνει παρά μόνο δημόσιες σχέσεις. Τα πρόσφατα γεγονότα, τα οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη στη Νομική, ήρθαν για να προσθέσουν κι άλλα ονόματα στη λίστα της ντροπής για την κυβέρνηση.

Κατ’ αρχάς ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος… έβλεπε τους μετανάστες να περνούν σαν τα τρένα. Εδώ και μια εβδομάδα βοούσε η Αθήνα ότι ανεβαίνουν από την Κρήτη για να καταλάβουν τη Νομική κι αυτός ήθελε… έγγραφο από την Πρυτανεία. Δεν του έφτανε η προφορική έκκληση για βοήθεια που του ζητήθηκε. Επρεπε να του το γράψουν για να το καταλάβει. Μετά, απλά έριξε το μπαλάκι των ευθυνών σε άλλους. Επικοινωνιακές μπαρούφες για τείχη στον Εβρο δε φτάνουν για να πει κανείς ότι είναι επιτυχημένος.

Τι να πει κανείς για το άλλο πουλέν, την Α. Διαμαντοπούλου, η οποία έχει διαλύσει την παιδεία και τα πανεπιστήμια είναι καζάνια που βράζουν. Ηρθε και η υπόθεση της κατάληψης για να επιβεβαιώσει τον κανόνα που λέει ότι δε φτάνει η εικόνα και οι καλογυαλισμένες γόβες για να κάνεις πολιτική. Χρειάζεται και πολιτικό μυαλό, ελιγμοί και πυγμή. Η κ. Διαμαντοπούλου, που να θυμίσουμε έχει και αρχηγικές βλέψεις, τα έκανε μπάχαλο αλλά ταυτόχρονα δείχνει και απίστευτη ατολμία στο θέμα του ασύλου. Θυμάστε με πόσο σκληρά λόγια έκανε κριτική στην κ. Γιαννάκου;

Ο δε κ. Ραγκούσης στο θέμα των μεταναστών δεν τόλμησε ούτε επίσημη ανακοίνωση να βγάλει. Όλα μέσω διαρροών για να μη μπει στο κάδρο της αποτυχίας.

Από τα «βαρίδια» των ημερών δε θα μπορούσε να λείψει ο κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος νύχτα έγραφε το φορολογικό νομοσχέδιο και τις ποινές και νύχτα το πήρε πίσω για… διαβούλευση.

Και τι να πούμε για την  κ.Τίνα Μπιρμπίλη; Μπήκε με αέρα στο υπουργικό συμβούλιο, με την αύρα του ακτιβιστή, του νέου και άφθαρτου πολιτικού που θα έφερνε νέα ήθη στο υπουργείο που γνώριζε καλά το αντικείμενό του.

Μέσα σε 16 μήνες «κατάφερε» να φέρει μια ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους που ουσιαστικά δεν άλλαζε από αυτήν του Σουφλιά.

Έφερε δε κι ένα νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα και τις περιοχές Natura. Θέματα που ξεσήκωσαν θύελλα σε όλη την κοινωνία και πολλούς να λένε εντός της Βουλής για την Μπιρμπίλη: «καλά αυτή από τον Αρη κατέβηκε;».

Άλλος μεγάλος αστέρας της κυβέρνησης που διέψευσε πολλές ελπίδες είναι ο Χ. Παμπούκης. Για θυμηθείτε από πότε μας μιλά για fast track και τι έχει γίνει μέχρι σήμερα. Αφήστε δε το φιάσκο με τους Αραβες και τον Αστακό. Οπότε κάτω από τη βάση και ο Παμπούκης.

Η αγορά δεν είναι τρομοκράτες θα σκέφτεται κανείς βλέποντας τον κ. Χρυσοχοϊδη να είναι χαμένος στους αριθμούς της ακρίβειας. Από εκεί που έπιανε τρομοκράτες με κατσαρόλες βρέθηκε στο Ανάπτυξης να πολεμά τους «τρομοκράτες» της αγοράς που κάνουν πάρτι κερδοσκοπίας. «Θα μειωθούν οι τιμές μέχρι τέλος του έτους», έλεγε αλλά δεν καταλάβαμε για ποιο έτος μιλούσε διότι τα ράφια των σούπερ μάρκετ καίνε. Ο δε κ. Χρυσοχοϊδης ακόμη και το νέο επενδυτικό νόμο τον έφερε με τρομακτική καθυστέρηση.

Ο Ρέππας, αν και έμπειρος βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στους απεργούς και η κοινωνία του χρεώνει την ταλαιπωρία καθημερινά.

Να μη μιλήσουμε για κάτι Δρούτσες, που έχουν χαθεί από το χάρτη, κάτι Λοβέρδους που μόνο για βαρύγδουπες κουβέντες είναι καθώς και διάφορους αφανείς, όπως ο Σκανδαλίδης, ο Διαμαντίδης, η Κατσέλη κ.λπ. Απλά είναι ωσεί παρών και κολλάνε ένσημα για τη σύνταξη.

Έτσι, αυτή χώρα κυβερνιέται στον αυτόματο και σε κανένα τομέα δεν υπάρχει μεγάλη πρόοδος.  Τα «βαρίδια» δεν πτοούνται, κάνουν την καθημερινή διεκπεραίωση της δουλειάς του, αλλά ούτε να σπάσουν αυγά είναι ικανοί, ούτε να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Μέχρι που θα φτάσει αυτή η κατάσταση; Μόνο ο Γ. Παπανδρέου το ξέρει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 27/01/2011 13:32:21

  Κυβέρνηση αρλεκίνων

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 27/01/2011 13:39:32

  Είναι η Κυβέρνηση που ξαναγράφει την Ιστορία, αλλάζει τα λεξικά. Newspeak, Newthink, Πράσινη Ανάπτυξη, το Μνημόνιο είναι Ευτυχία και Λεφτά Υπάρχουν.

  Είναι η Κυβέρνηση που λέει στα "παιδιά" που είναι τώρα 20 χρονών και 30 χρονών, ότι αυτός είναι ο κόσμος, ότι οι Τούρκοι είναι οι προαιώνιοι φίλοι μας και ότι η φτώχεια είναι Παραδεισος.

  Και όπως είπε ο Πρασινοσκούληκας τιραμόλας, "ποιός Δεύτερος Νόμος;". Πουλημένοι Νεοσκοταδιστές.

  ΔΕΝ κάνουν λάθη. Αυτός είναι ο σκοπός τους.

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 27/01/2011 13:48:12

   +1000

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 27/01/2011 13:49:21

   Σοσιαλιστές είναι αρχαίε.
   Στο σοσιαλισμό πιστεύουν και τον σοσιαλισμό εφαρμόζουν.

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ archaeopteryx 27/01/2011 14:17:52

   Άκουσα και διάβασα και το εξής καταπληκτικό:

   "Να επιτραπεί η εγκατάσταση μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε αναδασωτέες εκτάσεις ζητά η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) με υπόμνημα προς το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου εκδικάζεται σχετική υπόθεση.

   Σύμφωνα με την ένωση, ο νόμος για την προστασία των δασών (ν.998/1979), ορίζει ότι ένα έργο ΑΠΕ, (όπως και δημόσια ή στρατιωτικά έργα) που επιτρέπεται να κατασκευαστεί σε μια έκταση που θεωρείται δασική, μπορεί να κατασκευαστεί σε αυτήν ακόμα και αν η έκταση καταστραφεί και κηρυχτεί αναδασωτέα χωρίς να απαιτείται άρση της αναδάσωσης."

   Εν τω μεταξύ η ισπανική εταιρεία αιολικών Gamesa (ωραίο όνομα!) καταγγέλλει την Μπιρμπίλη για φωτογραφική διάταξη που ευνοεί συγκεκριμένο όμιλο στην Ν. Εύβοια. Η Gamesa έχει βγάλει άδειες για 4 αιολικά πάρκα ισχύος 60 MW, αλλά οι “άλλοι” έχουν μισθώσει τις εκτάσεις από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες(!). Πράσινος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος, χα-χαα!

   h*tp://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/13a9ac43-1992-43a6-af4e-e6d3782a469d

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Professor Moriarty 27/01/2011 14:20:20

    για την ακρίβεια "έχει ήδη καταγγείλει"

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Professor Moriarty 27/01/2011 22:28:06

    το έγκλημα μου είναι ο νόμος περί ΑΠΕ. Το είχε , και τον ψήφισαν. Έχει κάτι ψιλοαντισυνταγματικά, αλλά αυτό δεν θεωρείται αντισυνταγματικό.

    Η κυβέρνηση ΓΑΠ έχει κάνει 3 προδοτικές, φάυλες και να μην πω χειρότερα, κινήσεις:

    1. Oι μετανάστες
    2. Ο νόμος για τις ΑΠΕ (ψήφισε και η ΝΔ)
    3. Η απραξία και η υποθήκευση

 3. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 27/01/2011 13:41:35

  Κυβέρνηση σχιζοφρενών χωρίς χάπια.

 4. kostas avatar
  kostas 27/01/2011 16:08:42

  Καλλα τι περιμενατε απο μια παρεουλα
  Γενιτσαρων.........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.