#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/03/2010 21:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση παραλαμβάνει τα υποβρύχια «που γέρνουν»Η κυβέρνηση αποφάσισε να παραλάβει το υποβρύχιο «που γέρνει» Παπανικολής με αρχικό σκοπό να πουληθεί σε τρίτη χώρα, στο πλαίσιο της λύσης για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που εξευρέθη κατά τις τριήμερες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και τους εκπροσώπους των παλιών και νέων ιδιοκτητών. Τα υπόλοιπα τρία υποβρύχια της ίδιας κατηγορία θα παραληφθούν κανονικά ενώ αντί για τον εκσυγχρονισμό δύο παλιών υποβρυχίων τύπου 209, όπως προβλεπόταν, θα ναυπηγηθούν άλλα δύο της κλάσης 214. Άλλο ένα υποβρύχιο της κλάσης 209 έχει ήδη εκσυγχρονιστεί.

Πηγές του υπουργείου υπολογίζουν ότι συμψηφίζοντας προϋπολογισμό και κόστος, η πρόσθετη επιβάρυνση πέραν του προϋπολογισμού των αρχικών συμβάσεων είναι 165 εκ. ευρώ.

Το πλαίσιο -λύσης αναμένεται να υπογραφεί την Πέμπτη αφού εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, την επιτροπή αποκρατικοποιήσεων και το ΚΥΣΕΑ.

Η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε να παραστεί για τόσο σοβαρό θέμα στη συνεδρίαση, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση και χωρίς να τηρηθεί ο Κανονισμός της Βουλής.  Κατόπιν αυτού η συνεδρίαση ανεβλήθη.

 Με ανακοίνωσή της η ΝΔ καταγγέλλει επίσης ότι η επικείμενη τροποποίηση των υφισταμένων από το 2000-2001 συμβάσεων των υποβρυχίων συνεπάγεται βαρύτατη οικονομική επιβάρυνση του Ελληνικού δημοσίου, σε περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, αλλά και κίνδυνο επιχειρησιακής φύσεως.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 12/03/2010 21:48:24

  η Guardian γραφεί ότι έχει συμφωνηθεί σχέδιο διάσωσης


  http://www.guardian.co.uk/world/2010/mar/12/eu-agrees-greece-bailout

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/03/2010 22:39:00

  Ευτυχως το C4i δεν εγερνε επαρκως και το παραλαβαμε με μπλε και πρασινους κοκκους. Τα κανει αορατα.

  Να δω ποιοι θα το επανρδωσουν το δερμενο. Ασφαλεια ζωης θα τους κανει ο Βαγγελας??

  ΠΠ

 3. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 12/03/2010 23:16:25

  Επειδή παρα παρα πολλά έχουν ειπωθεί για το Παπανικολής "που γέρνει", να πούμε ότι απλά παρουσιάζει αυξημένη κλίση σε πολύ κύμα. Μη επιθυμητό χαρακτηριστικό βέβαια, αλλά που διορθώθηκε στα επόμενα κομμάτια (το Παπανικολής ήταν το πρώτο της σειράς γενικώς). Το "ελαττωματικό" δεν θα το χρησιμοποιήσουμε, αφού θα πουληθεί, ενώ τα άλλα μια χαρά συστήματα είναι. Για λεφτά δεν ξέρω τιποτα.

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ (Α)θανάσης 13/03/2010 00:52:03

   απλά παρουσιάζει αυξημένη κλίση σε πολύ κύμα

   θά θελα απλά να σου ευχόμουν να στείλεις το γιο σου να υπηρετήσει εκεί. αλλά τι φταίει κι αυτό...;

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ (Α)θανάσης 13/03/2010 01:04:44

   Είπαμε θα πουληθεί αυτό που “γερνει”.

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ (Α)θανάσης 13/03/2010 02:26:13

   θα κάνουν ουρά τα ναυτικά ποιος θα το πρωτοπάρει το μπερεκέτι...

 4. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 13/03/2010 00:05:52

  Μια απορία φίλε Θανάση.
  Γιατί να πληρώνω εγώ αυτήν την κατασκευαστική "αστοχία"; ή έστω γιατί να μην την πληρώσω φθηνότερα; Εσύ θα αγόραζες μπουφάν από στοκάδικο με ελλατωματικά στην ίδια τιμή με τα σωστά;
  Πάντως πρέπει να σου πώ ότι αν και παράγουν ποιοτικά προϊόντα, μόνο και μόνο επειδή μου έδειξαν τον "μεσαίο δάκτυλο", εφεξής από μένα θα πάρουν τον τρίτο και μακρύτερο "δάκτυλο". Και φαντάζομαι και απο πολλούς άλλους που ήδη έχουν ξεκινήσει το μποϋκοτάζ στα προϊόντα τους. Και θα έπρεπε να το κάνει και το Κράτος.Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές, δεν μπορώ να πώ με καλύτερα, αλλά φθηνότερα σίγουρα, "πορτοκάλια". Έστω και άν έχουν σχιστά μάτια.

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ ΠΕΤΡΟΣ 13/03/2010 00:20:27

   Δεν διαφωνώ με αυτά που λες. Απλά μια διευκρίνιση έκανα. Η γνώμη μου είναι ότι με ρωσικά οπλικά συστήματα γενικώς θα την βγάζαμε φτηνότερα και με το ίδιο αποτέλεσμα. Και σε υποβρύχια και σε ελικόπτερα και σε αρματα και σε αεροσκάφη και σε πολλά άλλα. Οχι (ακόμα) κινέζικα όμως.

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ ΠΕΤΡΟΣ 13/03/2010 00:21:36

   Γιατί όχι φίλε μου;

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ ΠΕΤΡΟΣ 13/03/2010 01:03:43

   Γιατί (ακόμα) τα περισσότερα είναι φτηνά ρωσικά αντίγραφα.
   Ακόμα.

 5. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 13/03/2010 00:08:48

  Μια απορία φίλε Θανάση.
  Γιατί να πληρώνω εγώ αυτήν την κατασκευαστική "αστοχία"; ή έστω γιατί να μην την πληρώσω φθηνότερα; Εσύ θα αγόραζες μπουφάν από στοκάδικο με ελλατωματικά στην ίδια τιμή με τα σωστά;
  Πάντως πρέπει να σου πώ ότι αν και παράγουν ποιοτικά προϊόντα, μόνο και μόνο επειδή μου έδειξαν τον "μεσαίο δάκτυλο", εφεξής από μένα θα πάρουν τον τρίτο και μακρύτερο "δάκτυλο". Και φαντάζομαι και απο πολλούς άλλους που ήδη έχουν ξεκινήσει το μποϋκοτάζ στα προϊόντα τους. Και θα έπρεπε να το κάνει και το Κράτος.Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές, δεν μπορώ να πώ με καλύτερα, αλλά φθηνότερα σίγουρα, "πορτοκάλια". Έστω και άν έχουν σχιστά μάτια.

 6. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 13/03/2010 00:38:27

  γέρνει δε γέρνει υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί επιχειρησιακά; Και όταν χρειάστηκαν τα υποβρύχια στην Κύπρο το 74 είχαν φροντίσει οι άρχοντες του τόπου να απομακρυνθούν. Δουλευόμαστε τώρα;

 7. vardarskian avatar
  vardarskian 13/03/2010 02:32:05

  σιγά σιγά έρχεται κι ο λογαριασμός για τις φωτογραφίες και τις αβρότητες που "απεκόμισε" ο μαχητής proθυπουργός μας...

  Τίποτα σαράβαλα Μιράζ έχουν περισσέψει στους Γάλλους; για να ξέρουμε τι εξασφάλισε και στην πολεμική μας αεροπορία ο σκληρός διαπραγματευτής.

  (Δεν τολμώ να φανταστώ τι "αγοράσαμε" και από την motherland, που εκτός από λόγια μας δώσαν και τη βίζα)

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ vardarskian 13/03/2010 20:47:31

   Δεν υπάρχουν σαράβαλα Μιράζ.
   Μην καταπίνεις σαν γλαροπούλι την αμερικανική προπαγάνδα.

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ vardarskian 13/03/2010 22:39:16

   Ιδέα δεν έχω για τα Μιράζ και για τα υποβρύχια.
   κι εσύ μάλλον ιδέα δεν (θέλεις να) έχεις για το τι εννοούσα.

 8. αχαβαχ avatar
  αχαβαχ 13/03/2010 04:19:32

  Μια επισήμανση: ποιος είναι ο πιο πειστικός τρόπος για να πληρώσουμε τελικά το υποβρύχιο που γέρνει και να περάσει στο ντούκου; αυτός που πλασάρεται: ότι θα το πουλήσουμε σε άλλη χώρα. Σε καμμιά άλλη χώρα δεν πρόκειται να το πουλήσουμε. Θα μας μείνει αμανάτι και θα πούμε και χίλια ευχαριστώ.

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ αχαβαχ 13/03/2010 21:13:10

   Δεν έχει πρόβλημα ως οπλικό σύστημα. Απλά είναι εκτός των υποχρεώσεων που υπογράψαμε όταν το παραγγείλαμε. Και να το κρατήσουμε, νομίζω πως τη δουλειά θα την κάνει το ίδιο καλά με τα υπόλοιπα. Αν μπορεί κάποιος ας δώσει τις γνώσεις του επ'αυτού.

 9. Balafara Hunter avatar
  Balafara Hunter 13/03/2010 09:05:09

  Μπορούμε να το βάλουμε και σε βάθρο μπροστά από τον ΟΛΠ και να το κάνουμε τουριστικό αξιοθέατο. Οι Ιταλοί πως έχουν θησαυρίσει με τον πύργο της Πίζας;

 10. ελληναράς avatar
  ελληναράς 13/03/2010 20:03:04

  Αγόρασα και εγώ τις προάλλες μια Mercedes και έγερνε. Μα καλά πόσο άσχετος είναι στη μηχανολογία αυτός ο λαός... Ευτυχώς πήγα στον μαστρο-Μήτσο στο συνεργείο της γειτονίας και πήρε τηλέφωνο τους μηχανικούς στη Στουτγάρδη και τους εξήγησε τι πρέπει να διορθώσουν. Τυχερός που ήμουν που είχα τον μαστρο-Μήτσο να καθαρίσει! Τώρα θα πουλήσω το μερσεντικό σε κατι αλλα χαιβάνια που δεν τους πειράζει το οτι ήταν ελαττωματικό. Αμερικανάκια...

 11. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 13/03/2010 21:01:15

  Ελληναρά μου έχεις κάποιο δίκιο. Οι Γερμανοί, διάβασα ότι, ισχυρίζονται πως η στατική ευστάθεια είναι μειωμένη και επαφίεται σε δυναμική κυρίως, για να εκτελεί ταχύτερους ελιγμούς σε συνθήκες μάχης. Όπως τα πολεμικά ή τα ακροβατικά αεροπλάνα δηλαδή. Οι δικοί μας όμως θέλουν την παλιά καλή συμπεριφορά, που επιτρέπει και σε μάγειρα να το παίζει κυβερνήτης.
  Οστόσο, δεν θα έπαιρνα και όρκο ότι είναι έτσι. Τα υποβρύχια, βλέπεις, δεν βγαίνουν σε γραμμή παραγωγής, για να διορθώνεις την τρίτη εβδομάδα τα σφάλματα της πρώτης. Εξελίσσονται και κατασκευάζονται ταυτόχρονα. Σχεδόν κανένα δεν είναι ακριβές αντίγραφο του άλλου. Μπορεί, λοιπόν, κάτι να πήγε όντως στραβά και η διόρθωσή, που προτείνουν οι Γερμανοί, να προξενεί τον απαράδεκτο για το 2010 υδροδυναμικό θόρυβο, που ισχυρίζονται οι δικοί μας.

 12. thanasis avatar
  thanasis 13/03/2010 21:54:06

  Όταν κάποια στιγμή αποκαλυφθεί η ρημάδα -η ακρως απόρητη- έκθεση του Π.Ν. σύμφωνα με την οποία -μετά τις τροποποιήσεις- το υποβρύχιο δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα (άλλωστε η γωνιά διατοιχισμού που εμφάνιζε προηγουμένως για κάποια άλλα ναυτικά ήταν αποδεκτή...) και αποκαλυφθεί επίσης ο ρόλος κάποιων και το που κατέληξε... ο φουκαράς ο χειριστής θέματος της ΓΔΑΕΕ (πλωτάρχης Π.Ν.) λόγω των πιέσεων που δεχόταν για να γράφει όχι αυτά ποιυ πίστευε αλλά αυτά που τον διέταζαν..., κάποιοι απο την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και την ηγεσία του ΠΝ θα πρέπει να εγκαταλείψουν την χώρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.