#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/10/2010 20:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση παραδίδει το Αιγαίο στους Τούρκους;Έχουμε ήδη επισημάνει σε σειρά άρθρων τις επικίνδυνες ατραπούς όπου έχουν εισέλθει πλέον τα Εθνικά Θέματα και η Εξωτερική Πολιτική με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης:

Ο Γ. Παπανδρέου συνομιλούσε με τον Ερντογάν δυο ώρες για το Αιγαίο;
Προκαλεί το τζαμί στη σκιά της Ακρόπολης
Η Αθήνα συμβάλλει στις δημόσιες σχέσεις της Τουρκίας
Ζαμάν: Η Αθήνα συζητά υφαλοκρηπίδα, εναέριο χώρο και χωρικά ύδατα !!!
Μυστικός διάλογος με την Τουρκία για το μοίρασμα του Αιγαίου


Τώρα διαβάζουμε και ότι  φεύγοντας απο την Αθήνα ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Φεύγω ικανοποιημένος με όσα άκουσα στην Αθήνα».

Τι άκουσε λοιπόν απο τον κ. Παπανδρέου; Προφανώς κάτι το οποίο θα προξενήσει μεγάλη βλάβη στην Ελλάδα για να είναι ικανοποιημένος. Και μέχρι να μάθουμε τι είναι αυτό – ο Σαμαράς ζητά να ενημερώσει η κυβέρνηση την Βουλή και τα πολιτικά κόμματα για το περιεχόμενο των συνομιλιών – αναδημοσιεύουμε εδώ μερικά ενδιαφέροντα απο αποσπάσματα απο τον Τύπο:
Προοπτική συμφωνίας για το Αιγαίο
Καθημερινή, Αθανάσιος Eλλις

Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν εισέλθει σε πορεία εξομάλυνσης των σχέσεών τους, και με το κλίμα να βελτιώνεται, όπως επιβεβαιώθηκε και στις πολύωρες συνομιλίες που είχαν οι δύο

πρωθυπουργοί την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αθήνα, διαφαίνεται η προοπτική συμφωνίας σε αρκετές πτυχές ευαίσθητων ζητημάτων, μεταξύ αυτών και σε ό,τι αφορά το Αιγαίο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα ήθελε να υπάρξει μια κατ' αρχήν συμφωνία για το Αιγαίο μέχρι το τέλος του έτους. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε ορισμένες αρχές, χωρίς όμως να έχει οριστικοποιηθεί συγκεκριμένη «λύση-πακέτο». Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, η λύση που προκρίνεται είναι η αυξομείωση της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων, τα οποία σε ορισμένες περιοχές θα φθάσουν τα 12 μίλια, ενώ σε άλλες, κυρίως γύρω από τα νησιά, θα είναι πιο περιορισμένα. Πρακτικά, σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς, η φόρμουλα αυτή δίνει στην Ελλάδα τον έλεγχο ποσοστού λιγότερου του 80% του Αιγαίου, που θεωρείται αναμενόμενο σε περίπτωση που τη σχετική απόφαση εξέδιδε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Σε ΝΑΤΟ-Τουρκία το Αιγαίο


Ελευθεροτυπία, Κύρα Αδάμ

Από το δραματικό θανατηφόρο ατύχημα Ηλιάκα στην Κάρπαθο το 2006, σιωπηλά αλλά σταθερά οι ελληνικές κυβερνήσεις άλλαξαν πολιτική και με συγκεκριμένες «σιωπηλές» διαταγές οι ελληνικές αναχαιτίσεις περιορίστηκαν σε αριθμό και σε ποιότητα ανατολικά από τη μέση του Αιγαίου, ενώ αντιθέτως αυξήθηκαν οι τουρκικές υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά αμφισβητώντας εμπράκτως την ελληνική κυριαρχία επί αυτών. Παρά ταύτα, αυτή τη στιγμή η Αθήνα επιχειρεί να πείσει ότι γίνονται διαπραγματεύσεις και γι' αυτές τις αναχαιτίσεις που έχουν απομείνει.

Η ουσιαστική αλλαγή και δυσμενέστατη για την Ελλάδα επήλθε τον Αύγουστο του 2006, όταν το ΝΑΤΟ (όπως κατ' επανάληψη έχει αναφέρει η «Ε») με δύο διαταγές (SHAPE Aegean Islands Policy και Standard Operating Procedure) απαγόρευσε σε ελληνικά αεροσκάφη να πετούν υπεράνω ή να προσγειώνονται στα ακόλουθα νησιά: Λήμνο, Σαμοθράκη, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Αστυπάλαια, Ρόδο, Χάλκη, Κάρπαθο, Κάσο, Τήλο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Λειψούς, Σύμη, Κω και Καστελόριζο.

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία, με την απαγόρευση πτήσεων το ΝΑΤΟ καθορίζει ότι τα νησιά ανατολικά από τον 25ο μεσημβρινό δεν έχουν ελληνική κυριαρχία.

Ετσι, ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που τα ελληνικά μαχητικά πετάνε ανατολικά από τη μέση του Αιγαίου, ενώ κατά κανόνα αναχαιτίζονται από τα τουρκικά, με το αιτιολογικό ότι παραβίασαν τις διαταγές του ΝΑΤΟ ή η Αγκυρα εκδίδει ανακοίνωση ότι τα ελληνικά μαχητικά παραβίασαν την κυριαρχία της Τουρκίας, σε συγκεκριμένα ελληνικά νησιά.

Η κυβέρνηση ουδέποτε έφερε το θέμα της απαράδεκτης αυτής πολιτικής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο στη Συμμαχία, ώστε να ανατραπεί αυτή η ανίερη συμμαχία ΝΑΤΟ - Τουρκίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. M avatar
  M 24/10/2010 21:24:21

  Ο σωστός τίτλος θα ήταν "οι πολιτικές ελίτ της Ελλάδας παραδίδουν το Αιγαίο στους Τούρκους".
  Ας μην γελοιόμαστε, απο την στιγμή που δεν υπάρχει καμμιά ουσιαστική αντίδραση απο κανένα πολιτικό κόμμα, η υπόθεση είναι χαμένη.
  Γιατί εάν όλα αυτά τα περι μυστικών διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται
  αδιάκοπα (και επι ΝΔ, εννοείται) έχουν έστω και μικρή βάση, τότε όλος ο πολιτικός κόσμος είναι στο κόλπο.

  • A.M. avatar
   A.M. @ M 24/10/2010 21:59:09

   Όλος;
   Έχω κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με το ΚΚΕ.

   Στο δια ταύτα...
   Κάποιος τούρκος διπλωμάτης (μου διαφεύγει το όνομα τώρα) πριν χρόνια είχε πεί σε έναν Έλληνα συνάδελφό του ότι «εμείς θα πιέζουμε διαρκώς και εσείς διαρκώς θα υποχωρείτε επειδή είστε μικρότερη χώρα και δεν έχετε την δύναμη να αντιδράσετε. Διαβάστε Θουκυδίδη!».
   Αυτά είχε πεί ο τούρκος διπλωμάτης.
   Και αποδεικνύεται προφητικός ή μάλλον ορθότερα «διαβασμένος ΚΑΛΑ.»

   Αν μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα δεν είναι αποφασισμένη και οργανωμένη στρατιωτικά για μια αναμέτρηση μέχρις εσχάτων - όπως π.χ. το Ισραήλ - και αν αυτή την απόφασή της για μια αναμέτρηση πολεμική μέχρις εσχάτων δεν την επιδεικνύει καθημερινά με πράξεις - όπως π.χ. το ...Ισραήλ - ώστε να γίνεται πιστευτή απ τον αντίπαλο (εν προκειμένω απ την τουρκία) είναι λογικό και επόμενο διαρκώς να υποχωρεί επειδή όλες οι άλλες επιλογές επίλυσης διαφορών με έναν αριθμητικά και εξοπλιστικά τουλάχιστον πέντε φορές ισχυρότερο αντίπαλο μοιραία οδηγούν σε υποχωρήσεις.

   Οπότε ή γινόμαστε οπλισμένοι σαν αστακός αλά Ισραήλ και κάθε τί που παραβιάζει τον χώρο μας σε ουρανό, θάλασα, ξηρά το ρίχνουμε στον πάτο του Αιγαίου ή το θάβουμε στο χώμα - όπως το ..Ισραήλ - ή υποχωρούμε και συμβιβαζόμαστε ολοένα και περισσότερο.

   Άλλες ΣΟΒΑΡΕΣ επιλογές διευθέτησης των διαφορών μας με την Τουρκία ΔΕΝ υπάρχουν!

   Διαλέγουμε και παίρνουμε.

 2. M avatar
  M 24/10/2010 23:07:28

  @A.M.

  Οι "ενστάσεις" του ΚΚΕ είναι άλλου είδους και υπάρχουν όσο η Τουρκία είναι εν δυνάμει στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, ακρογωνιαίος λίθος του ΝΑΤΟ και αντίπαλος της Ρωσίας, που για κάποιο περίεργο λόγο για το ΚΚΕ θεωρείται συνεχιστής της Σοβιετίας.
  Η μη αποφασιστικότητα και η ηττοπάθεια καλλιεργούνται και δεν είναι έμφυτες σε κανένα λαό, όσο μικρός και αδύναμος να είναι.
  Είναι επιλογές των εκάστοτε ελίτ και των πολιτικών ηγεσιών μιάς χώρας.
  Κάποτε θα πρέπει να γίνει μιά μελέτη για το πώς, απο το ΟΧΙ, το "Θέλωμεν την ένωσιν κι ας τρώγωμεν πέτρες" το "δεν διεκδικούμε τίποτε και δεν παραχωρούμε τίποτε", φτάσαμε στην υποστολή της σημαίας απο Ελληνικό έδαφος χωρίς να πέσει τουφεκιά, και στο να ανεχόμαστε έστω και να συζητάμε την ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, χωρίς να παραιτείται ούτε ένας αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας!!

  • A.M. avatar
   A.M. @ M 24/10/2010 23:51:57

   Δεν διαφωνώ μαζί σου.
   Ούτε ως προς το ΚΚΕ και τους λόγους που έχει ενστάσεις.

   Όσο για την ηττοπάθεια ..
   Δεν νομίζω πως οι Έλληνες ως λαός είμαστε ηττοπαθείς.
   Ούτε νομίζω πως σήμερα έχει καταφέρει κάποιος να μας μετατρέψει σε ηττοπαθείς.
   Απλώς όσοι διαχειρίζονται τα εθνικά θέματα είναι μιλημένοι από κάποια άλλα κέντρα και εξυπηρετούν γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ κυρίως και δευτερευόντως και της ΕΕ (ίσως).

   Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες είναι ηττοπαθείς σαν λαός και σαν μεμονωμένα άτομα.

   Το «πως φτάσαμε ως εδώ» είναι σχετικά εύκολο να το καταλάβει κάποιος αν βάλει το μυαλό του να σκεφτεί, δεν είναι κάτι δύσκολο νομίζω.

   Όσον αφορά την δική μου θέση που μάλλον δεν φάνηκε καθαρά στο προηγούμενο πόστ μου..

   Είμαι υπέρ της άποψης μιας Ελλάδας εξοπλισμένης μέχρι τα μπούνια με ότι όπλο υπάρχει διαθέσιμο και καλύτερο στον πλανήτη που δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί της και που τσακίζει αμείλικτα κάθε έναν που επιβουλεύεται και το παραμικρό μας εθνικό κυριαρχικό δικαίωμα και με όλους τους Έλληνες εν δυνάμει στρατιώτες και καλά εκπαιδευμένους μέχρι τα βαθειά τους γεράματα.
   Και ας τρέφεται ο Έλληνας μόνο με μέλανα ζωμό εν ανάγκη.

 3. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 24/10/2010 23:33:26

  Αν ήταν ΜΟΝΟ το Αιγαίο καλά ήταν...

 4. προβοκατορας avatar
  προβοκατορας 25/10/2010 00:26:11

  μ'αρεσει το ερωτιματικο που βαλατε. για τους τυπους φανταζομαι ειναι.
  αφου ο ΓΑΠ το ειπε ''καλυτερα να δωσουμε 2 μετρα γη για να κοιμομαστε πιο ησυχοι''.
  λοιπον κοιμησου εσυ ησυχος....

 5. blue nile avatar
  blue nile 25/10/2010 00:38:00

  Αν όντως διάβαζε Θουκυδίδη ο Τούρκος πολιτικός θα ήξερε ότι πρώτος ο Αλιμούσιος διατύπωσε τη θεωρία της αποτροπής που αφενός θεωρεί την συνύπαρξη των πόλεων ως μόνιμη απειλή αφετέρου διατυπώνει τον τρόπο που θα μπορεί να αμυνθεί μια πόλη έναντι μιας άλλης η οποία μπορεί να είναι πολύ ισχυρότερη.
  Δε φτάνει ο χώρος για ανάλυση αλλά ο Θουκυδίδης άλλα έλεγε, ποτέ υποχώρηση σε οποιαδήποτε απαίτηση μικρή ή μεγάλη του αντιπάλου όσο δυνατός και να είναι. Κάποιο διατυπώνουν ότι είναι προτιμότερο να παραχωρούμε μικρά στον εχθρό για να μη χάσουμε τα μεγάλα όμως η εμπειρία (μεταβίβαση γνώσης) έχει δείξει ότι η στάση μας απέναντι και στην πιο μικρή διεκδίκηση φανερώνει την εμπειρική διαβεβαίωση για το τι θα κάνουμε όταν μας ζητηθεί κάτι μεγαλύτερο.
  Εγώ θέλω ένα.
  Να βγει ο Σαμαράς και να δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί ως πρωθυπουργός οποιαδήποτε συμφωνία του ΓΑΠ που αφορά το Αιγαίο και αν τελικά υπογράψουμε κάτι να οδηγήσει τους δοσίλογους απέναντι από το δικαστή.
  Και αυτά τα περί συνέχειας κράτους καλό θα'ταν να τα ξεχάσει για αυτή τη περίπτωση.

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ blue nile 25/10/2010 01:34:30

   «δίκαια μὲν ἐν τῷ ἀνθρωπείῳ λόγῳ ἀπὸ τῆς ἴσης ἀνάγκης κρίνεται, δυνατὰ δὲ οἱ προύχοντες πράσσουσι καὶ οἱ ἀσθενεῖς ξυγχωροῦσιν»

   http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus:text:1999.01.0199:book=5:chapter=89:section=1

 6. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 25/10/2010 04:01:09

  @ αρθρογράφο.....1)γράφετε στην αρχή του άρθρου :"τις επικίνδυνες ατραπούς όπου έχουν εισέλθει πλέον τα Εθνικά Θέματα και η Εξωτερική Πολιτική με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης".......αλλά το άρθρο που αναρτήσατε της Κύρας Αδάμ αναφέρει αυτολεξεί :

  " Η ουσιαστική αλλαγή και δυσμενέστατη για την Ελλάδα επήλθε τον Αύγουστο του 2006".....δηλαδή οι διαταγές του ΝΑΤΟ που ΚΑΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΡΟΠΟ και ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ορίζουν ότι τα νησιά ανατολικά από τον 25ο μεσημβρινό δεν έχουν ελληνική κυριαρχία(και για αυτό απαγορεύτηκε η πτήση ελληνικών αεροσκαφών από τον 25ο μεσημβρινό και μετά), ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ και ΙΣΧΥΟΥΝ από τον Αύγουστο του 2006, δηλαδή από την πρώτη τετραετία της κυβέρνησης Καραμανλή!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Αλλά αυτό αποφεύγετε επιμελώς να το αναφέρετε........

  Από τον Αύγουστο του 2006 μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2009 (κάτι περισσότερο από 3 χρόνια) ΤΙ ΕΚΑΝΕ η κυβέρνηση της ΝΔ για να ανατρέψει τις συγκεκριμένες απαράδεκτες αποφάσεις του ΝΑΤΟ?
  Και τελικά ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ στο συγκεκριμένο θέμα η κυβέρνηση της ΝΔ στα 3 χρόνια και κάτι μήνες που μεσολάβησαν μέχρι την κυβέρνηση Παπανδρέου?

  2) και όταν η κυρία Κύρα Αδάμ γράφει παρακάτω αυτολεξεί :

  "Από το δραματικό θανατηφόρο ατύχημα Ηλιάκα(δική μου σημείωση : εννοεί τον ήρωα Ηλιάκη) στην Κάρπαθο το 2006, σιωπηλά αλλά σταθερά οι ελληνικές κυβερνήσεις άλλαξαν πολιτική και με συγκεκριμένες «σιωπηλές» διαταγές οι ελληνικές αναχαιτίσεις περιορίστηκαν σε αριθμό και σε ποιότητα ανατολικά από τη μέση του Αιγαίου...."

  ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ η γνωστή δημοσιογράφος?

  Μήπως σε αυτήν που κυβερνούσε την εποχή του ηρωικού θανάτου του άτυχου αεροπόρου μας (2006) μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου 2009?

  Μήπως σε αυτήν που κυβερνούσε για περισσότερα από 3 χρόνια μετά τον ηρωικό θάνατο του άτυχου αεροπόρου μας (2006)?

  2) Ασφαλώς και ΔΕΝ θεωρώ ότι για αυτό το θέμα ευθύνες έχει μόνο η διακυβέρνηση Καραμανλή.....θεωρώ ότι τεράστιες ευθύνες έχουν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (π.χ αναγνώριση στην Τουρκία ζωτικού χώρου στο Αιγαίου,Mea Culpa Παπανδρέου κτλ)....τα 2 κόμματα εξουσίας έχουν συνολικά ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ευθύνες.....και τα 2 κόμματα εξουσίας δηλαδή ευθύνονται και για τις υποχωρήσεις και τις ήττες που δεχόμαστε σε διπλωματικό επίπεδο σχετικά με το Αιγαίο,όπως ευθύνονται και για τα σημερινά χάλια της ελληνικής οικονομίας.

  Επιπλέον ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ τα 2 κόμματα εξουσίας στα εθνικά θέματα,επειδή ΔΕΝ είχαν ποτέ ΚΟΙΝΗ ΕΝΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ..........σε αυτό σαφώς και υστερούμε έναντι των Τούρκων που παρόλο τις τεράστιες εσωτερικές τους διαφορές και διαφωνίες, έχουν κοινή και ενιαία πολιτική για το Αιγαίο, την Κύπρο και την Θράκη.

  • ΣΠΥΡΟΣ avatar
   ΣΠΥΡΟΣ @ δαιμονάκι 25/10/2010 07:01:01

   Υψηλού επιπέδου αποδεικτική διαδικασία τής ευθύνης απεμπόλησης
   κυριαρχικών δικαιωμάτων τής Ελλάδας,από τό πασοκ καί νδ.

   Δέν πρέπει νά διαφεύγει σέ κανένα καί ή συμμετοχή τών λοιπών
   κομμάτων στό ξεπούλημα τής Πατρίδας.

   Από τό λαός,μέ τήν υπογραφή τού μνημονίου,μέχρι καί τό κκε-παμε
   πού είναι σχεδόν απών,σέ σύγκριση μέ τή γαλλία,στήν αποδόμηση
   τού ασφαλιστικού,των εγασιακών σχέσεων κλπ.

   Μας απομένει στίς εκλογές,νά δώσουμε ηχυρό χαστούκι στό σάπιο
   πολιτικό προσωπικό,μέ τή ψήφιση άφθαρτων υποψηφίων πχ κυνηγών.

   Επειδή τό εκλογικό αποτέλεσμα προκύπτει από τό σύνολο τών εγκύ-
   ρων μόνο ψηφοδελτίων,όχι στήν αποχή,όχι στό άκυρο ή λευκό.!

 7. vassilis avatar
  vassilis 25/10/2010 09:03:48

  Στην εξωτερικη πολιτικη ξεπουληματος εχουμε πληρη ομοψυχια .Πεντε κομματα μια πολιτικη!

 8. Νίκος avatar
  Νίκος 25/10/2010 09:09:41

  Πλέον, δεν αρκούν μόνο τα χαστούκια...

 9. M avatar
  M 25/10/2010 09:55:52

  @A.M.

  Είμαι υπέρ της άποψης μιας Ελλάδας εξοπλισμένης μέχρι τα μπούνια με ότι όπλο υπάρχει διαθέσιμο και καλύτερο στον πλανήτη που δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί της και που τσακίζει αμείλικτα κάθε έναν που επιβουλεύεται και το παραμικρό μας εθνικό κυριαρχικό δικαίωμα και με όλους τους Έλληνες εν δυνάμει στρατιώτες και καλά εκπαιδευμένους μέχρι τα βαθειά τους γεράματα.
  Και ας τρέφεται ο Έλληνας μόνο με μέλανα ζωμό εν ανάγκη.

  Δυστυχώς, δεν είναι θέμα εξοπλισμών, ή μόνον εξοπλισμών, αφού υπήρξαν στιγμές που στρατιωτικά η Ελλάδα είχε επαρκείς δυνάμεις να αποτρέψει τις
  Τουρκικές διεκδικήσεις ακόμη και δυναμικά.
  Επιμένω ότι το πρόβλημα βρίσκεται στις πολιτικές ηγεσίες και κατ' επέκταση στις στρατιωτικές.
  Η οικονομία της Ελλάδας αιμορραγεί σε εξοπλισμούς για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, και το αποτέλεσμα είναι να μην βρίσκουν...μπαταρίες για μιά περιορισμένης έκτασης επιχείρηση (Ίμια) και σε τελευταία ανάλυση να μην μπορούμε να ελέγξουμε τα ανατολικά σύνορά μας ούτε απέναντι στους λαθρομετανάστες και τους λαθρεμπόρους.Με το τραγικότερο όλων, τις αναχαιτίσεις των Τουρκικών αεροσκαφών που ενώ έχουν στοιχίσει τις ζωές Ελλήνων χειριστών, όχι μόνον να μην έχουν κανένα αποτέλεσμα στις Τουρκικές παραβιάσεις, αλλά να συζητάμε τώρα την διακοπή τους άν οι Τούρκοι...υποσχεθούν να μην πετάνε πάνω απο Ελληνικά νησιά!!
  Δυστυχώς, όλες οι μεταπολεμικές Ελληνικές κυβερνήσεις, δημοκρατικές ή μή, ήσαν τόσο δουλοπρεπείς απέναντι στον ξένο παράγοντα, που μόνον σε πολύ ακραίες περιπτώσεις διανοήθηκαν να πάνε κόντρα στα ξένα συμφέροντα και αυτό μόνον σπασμωδικά και για πολύ λίγο.Πάντοτε βρισκόταν κάποια δικαιολογία ή φόβητρο για την μη εφαρμογή μιάς πραγματικά Εθνικής αναρξάρτητης εξωτερικής πολιτικής.Πότε οι Βούλγαροι ετοίμαζαν επίθεση, πότε η Κύπρος ήταν μακρυά, πότε δεν άξιζε τον κόπο να πάμε σε πόλεμο για δυο-τρία βράχια, πότε θα κλαίγανε μανούλες,κλπ.Τώρα που πάμε για δυάλιση, είναι η μεγάλη ευκαιρία να κλείσουν και τα Εθνικά θέματα υποκύπτοντας σε όλες τις Τουρκικές απαιτήσεις. Ούτε καν το κρύβουν πλέον, αφού βλέπουν οτι δεν υπάρχει καμμία αντίδραση.
  Το έδαφος έχει ετοιμαστεί χρόνια τώρα.

 10. A.M. avatar
  A.M. 25/10/2010 11:08:07

  «ού αν κρατή άρχειν»
  «εκείνος που υπερισχύει και να κυβερνά.»

  Οι Μιλήσιοι:

  «ορώμεν γαρ αυτούς τε κριτάς ήκοντας υμάς των λεχθησομένων, και την τελευτήν εξ αυτού κατα το εικός περιγενομένοις μεν τω δικαίω και δι' αυτό μή ενδούσι πόλεμον ημίν φέρουσαν, πεισθείσι δε δουλείαν»

  «γιατι βλέπουμε πως ήρθατε να διεξαγάγετε συνομιλίες μαζί μας ως δικαστές των όσων εμείς θα πούμε, έτσι που η έκβαση της συζήτησης να είναι προκαθορισμένη, αφού άν μείνουμε πιστοί στις αρχές της δικαιοσύνης και δέν ενδώσουμε, θα καταλήξουμε σε πόλεμο, ενώ άν υποχωρήσουμε θα καταλήξουμε στη δουλεία.»

  Οι Αθηναίοι:

  «οτι δίκαια μεν εν τω ανθρωπείω λόγω απο της ίσης ανάγκης κρίνεται, δυνατά δε οι προύχοντες πράσσουσι και οι ασθενείς ξυγχωρούσιν.»

  «οτι οι άνθρωποι κάνουν λόγο για δικαιοσύνη, όταν βρίσκονται σε ισότητα αναγκών, ενώ διαφορετικά οι δυνατοί κάνουν αυτά που ταιριάζουν στους δυνατούς και οι αδύνατοι τα ανέχονται.»

  ..επειδή..

  «ξυμφέρον μεν μετα ασφαλείας είναι,
  το δε δίκαιον και καλόν μετα κινδύνου δράσθαι»

  «όποιος κοιτάζει το συμφέρον του έχει σιγουριά, ενώ όποιος τρέχει πίσω απο τη δικαιοσύνη και την καλοσύνη μπλέκει σε κινδύνους.»

  Τελικά...

  «..οι προύχοντες πράσσουσι και οι ασθενείς ξυγχωρούσιν»

  «...οι δυνατοί κάνουν αυτά που ταιριάζουν στους δυνατούς
  και οι αδύνατοι τα ανέχονται.»

  Άρα το δίκαιο πάει περίπατο και η δύναμη παράγει δίκαιο.
  Το δίκαιο του δυνατού, του ισχυρού.

  Αν δεν έχεις δύναμη ούτε το δίκαιό σου μπορείς να διεκδικήσεις.

  Καταλήγουμε δλδ ότι ένα μόνον είναι το ζητούμενο: η δύναμη.

  Την έχει η Ελλάδα; τότε μπορεί να διεκδικήσει τα δίκαιά της.
  Δεν την έχει; τότε διαρκώς θα υποχωρεί ή θα ηττάται σε ενδεχόμενες συγκρούσεις.

  Το δίκαιο στην τελική είναι ένα ωραίο τίποτε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.