#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/10/2012 07:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση παίζει κατενάτσιο, αλλά βάζει ... αυτογκόλ!Η περίοδος χάρητος για την κυβέρνηση έχει λήξει ήδη.

Μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους, ο πρωθυπουργός μοιάζει να έχει παγιδευτεί σε ένα αμυντικό παιχνίδι. Ένα κατενάτσιο, χωρίς φαντασία και κυρίως, χωρίς καμιά επιθετική απόπειρα. Τόσους μήνες, στριφογυρίζει η κυβέρνηση σε ένα διαχειριστικό passing game, που ζαλίζει την κοινωνία και αποκοιμίζει τους φιλάθλους. Το κακό είναι πως έτσι, χάνεται ο ρυθμός και η ορμή της καινούριας ομάδας, η οποία θα έπρεπε να έχει μπει στο γήπεδο και να αλλάξει άρδην τους κανόνες του παιχνιδιού. Υπάρχει όμως αλήθεια αυτή η καινούρια ομάδα;

Σε επίπεδο κυβέρνησης, φυσικά έχουμε καινούρια πρόσωπα, σε συνδυασμό με αρκετούς παλιούς και δοκιμασμένους «παίχτες». Το συν-κυβερνόν ΠΑΣΟΚ αρχικά αποφάσισε να κατεβάσει τα «τσικό», όμως αργά και σταθερά ο «πάγκος» του αδειάζει και σε μερικούς μήνες τον μόνο «παίχτη» που θα μπορεί να προσφέρει στην ομάδα θα είναι ο βαρύς και πτοημένος αρχηγός του. Όμως, τι να σου κάνει το «παλτό» στην κόλαση του Ευρωπαϊκού «Μπερναμπέου»; Η ΔΗΜΑΡ κατέβασε κάτι κουρασμένα παλικάρια, που έχουν αράξει στην μεσαία γραμμή και δένουν μονίμως τα κορδόνια τους στην σέντρα. Από τους υπόλοιπους «παίχτες» της ΝΔ, βλέπουμε ένα «φλύαρο» και ασύνδετο παιχνίδι αναμονής και μάταια ο αρχηγός προσπαθεί να τους οργανώσει για μια αντεπίθεση διαρκείας. Εκτός από εξαιρέσεις, μοιάζουν ασυντόνιστοι, αγύμναστοι και ανέτοιμοι για την μεγάλη ανατροπή. Μάλιστα, υπάρχει τέτοια έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των γραμμών, που πολλές φορές, το αυτογκόλ μοιάζει αναπότρεπτο και τώρα τελευταία η άμυνα δίνει την εντύπωση πως είναι θέμα χρόνου να «σπρώξει» κάποιος το τόπι στα δίχτυα της ίδιας του της ομάδας. Τα κρούσματα είναι πολλά, με τελευταίο και πιο κραυγαλέο την υπόθεση των μικρών νησιών του Αιγαίου που «ζήτησε» (όπως κι αν το ζήτησε) η τρόικα να εκκενωθούν από τον πληθυσμό τους!

Σε επίπεδο κρατικής μηχανής, το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» συνεχίζει απτόητο να κρατά στα χέρια του μεγάλα κομμάτια του κρατικού μηχανισμού. Οι αλλαγές, είναι ελάχιστες, δύστοκες και βασανιστικά αργές. Οι επιλογές των προσώπων είναι αμφιλεγόμενες, ενδεικτικές τήρησης εσωκομματικών και διακομματικών ισορροπιών, χωρίς έμπνευση, χωρίς πνοή, χωρίς αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια. Η στελέχωση των κρίσιμων θέσεων, μοιάζει να γίνεται δύσκολα, με αδιαφανείς και διαβλητές διαδικασίες και κυρίως τόσο αργά, που δίνουν την αίσθηση μιας συνολικής αδιαφορίας. Η χώρα έχει ανάγκη καινούρια πρόσωπα, άξια και ικανά, με παρουσία στους χώρους εργασίας και ειδικό βάρος στην κοινωνία, με θέληση και γνώσεις, με ήθος και παράδειγμα, επιτυχημένα και δοκιμασμένα. Αντί αυτών, επιτρέπουμε στις παλιές, γνωστές τερατογενέσεις του κομματικού σωλήνα του θνήσκοντος ΠΑΣΟΚ να διαιωνίζουν την παρουσία τους σε όλα σχεδόν τα κρατικά πόστα και να φρενάρουν εκόντες – άκοντες κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης, ρήξης και αλλαγής.

Δεν είναι ότι δεν θέλουν όλοι αυτοί. Είναι απλά ότι δεν μπορούν! Τόσα χρόνια «κουκιά έτρωγαν, κουκιά μολογάνε». Η χώρα δεν έχει να περιμένει τίποτε από όλους αυτούς. Δοκιμάστηκαν και απέτυχαν παταγωδώς. Πρέπει να αλλάξουν. Και προς Θεού, να μην αντικατασταθούν με άλλους τερατογεννημένους στους «μπλε» δοκιμαστικούς σωλήνες. Να μην αλλάξει ο Μανωλιός για να βάλει τη σκούφια του αλλιώς! Τα προεκλογικά – διακομματικά – εσωκομματικά γραμμάτια δεν πρέπει κι αυτή την φορά να τα πληρώσει η κοινωνία και ο Ελληνικός Λαός!

Νομίζω συμπερασματικά, πως σε αυτούς τους δύο τομείς είναι που πρέπει τάχιστα να βάλει την σφραγίδα του ο Πρωθυπουργός και αρχηγός της ομάδας. Άμεσα και χωρίς χρονοτριβές. Η επικοινωνία τόσο μεταξύ των μελών της κυβέρνησης όσο και μεταξύ κυβέρνησης – πολιτών θα πρέπει να βελτιωθεί και τα επαπειλούμενα αυτογκόλ θα πρέπει να σταματήσουν να μας βασανίζουν. Το σύστημα της ομάδας θα πρέπει από κλειστό και άγονο «κατενάτσιο» να αλλάξει σε φουλ επίθεση σε όλα τα μέτωπα. Όσοι «παίχτες» δεν μπορούν να ακολουθήσουν, να αντικατασταθούν πάραυτα και να εκδιωχθούν στα αποδυτήρια μετά πολλών επαίνων. Η κρατική μηχανή θα πρέπει επίσης να απαλλαγεί αμέσως από τον γκρίζο ιστό της πασοκικής αράχνης που την περιβάλλει. Το στελεχιακό δυναμικό θα πρέπει να αντικατασταθεί χωρίς καθυστέρηση με κριτήρια αξιοκρατικά, διαφανή και μετρήσιμα. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως δεν μπαίνουμε στο γήπεδο για να κάνουμε καθυστέρηση και να «κρατήσουμε» το αποτέλεσμα. Κι αυτό επειδή πολύ απλά, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά δυσμενές για μας. Μπαίνουμε στο τερέν για να το ανατρέψουμε.  Είμαστε δυστυχώς πίσω στο σκορ! Πρέπει συνεπώς να βάλουμε πολλά γκολάκια. Αυτή είναι η αλήθεια και όλα τα «παλτά» που μας κληροδότησε το σύστημα ΠΑΣΟΚ, πρέπει τάχιστα να τα κρεμάσουμε στο χρονοντούλαπο της πολιτικής μας ιστορίας.

Akenaton     

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρυς avatar
  Δρυς 13/10/2012 08:34:17

  Α βρε Akenaton με τα άρθρα σου, πολύ μ'αρέσουν. Το θέμα είναι πως πραγματικά πιστέψαμε στον Σαμαρά, δείχνει ο κόσμος κάπως να κρατάει την εικόνα του στην τελευταία έρευνα της public issue, η ελπίδα του είναι αυτή, αλλά στην καθημερινότητα νιώθει όλο και πιο οργισμένος, όχι μόνο από το αδιέξοδο πλαίσιο που του έχει επιβληθεί, (βλέπουμε τι λέει συνέχεια και ο ξένος τύπος), αλλά και από την μέχρι τώρα παταγώδη διάψευση των προεκλογικών δεσμεύσεων.

 2. Κώστας Κοντοθανάσης avatar
  Κώστας Κοντοθανάσης 13/10/2012 09:03:39

  Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί δεν χρησιμοποιούνται οι κοινοτικοί πόροι (οι μόνοι διαθέσιμοι) προς ανακούφιση της κοινωνίας και ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της χώρας. Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» έχει περί τα 200 εκατ. ευρώ αδιάθετα για την ενίσχυση των Νέων Αγροτών. Ο πρωθυπουργός πρέπει να φωνάξει τον Τσαυτάρη και το Μάξιμο και να τους πει: «Προκηρύξτε αυτή τη δράση, ώστε να δώσουμε διέξοδο στους ανέργους των πόλεων που επιθυμούν να επιστρέψουν στη γεωργία».
  Επιπλέον, ας αναθεωρήσει τον «Μπαλτατζή», ας πάρει χρήματα από δράσεις ανενεργές κι ας κάνει του χρόνου άλλη μια «γερή» προκήρυξη Νέων Αγροτών και για τους άνω των 40 ετών να προκηρύξει Σχέδια Βελτίωσης (έτσι ονομάζονται οι επενδύσεις στη γεωργία) προκειμένου να φτιάξουν θερμοκήπιο, στάβλο, να πάρουν τρακτέρ κ.λπ.
  Έτσι θα δοθεί διέξοδος στους απελπισμένους.
  Τι περιμένουν, να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για να προκηρύξει τα Μέτρα αυτά;

 3. θησεας avatar
  θησεας 13/10/2012 09:21:09

  η τροικα σιγουρα το ζητησε ! κ αυτο πρεπει να μας χτυπησει sos ,κ να καταλαβουμε που παμε ! καλυτερα φτωχοι κ με ελπιδα ,παρα φτωχοι χωρις !

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 13/10/2012 09:42:16

  Να παρει ευχη ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα οπως τα περιγραφει ο Akenaton !Η διαγνωση που κανει ειναι αψογη και δεν ειναι μονο αυτο αλλα προτεινει και τις θεραπειες απο τις πολλαπλες ασθενειες που πασχει ο τοπος!''Χαλεπον εαυτον γνωναι'' Θαλης .Προσωπικα πιστευω οτι μετα τον Νοεμβριο με το περας της εγκρισης της δοσης των 31,5 δις € ολα οσα γραφει ο Akenaton θα μπουν σε τροχια υλοποιησης και γαια πυρι μειχθητω ως προς την συνοχη της τρικολορ κυβερνησης αλλιως οι συριζαιοι τυφλοποντικες θα εχουν τελειωσει τα λαγουμια του ακρατου λαικισμου και η λαικη βαση {γη} της ΝΔ που στηριζει την κυβερνηση θα καταρρευσει με συνακολουθο τα συντριμια κοινωνικα & οικονομικα να παρασυρουν οτι εχει απομεινει στην ελληνικη κοινωνια !

 5. franc avatar
  franc 13/10/2012 09:50:34

  Aγαπητέ Akenaton, όσο κι αν δεν θέλεις να το πιστέψεις. αυτό που φοβάσαι έχει ήδη συμβεί:
  " όταν σφυρίξει ο διαιτητής την λήξη, οι φίλαθλοι στις κερκίδες θα φωνάζουν εν χορώ το γνωστό σύνθημα «από πού θα φύγετε;».
  Ο Σαμαράς είχει δικό του ενα 19% . Αθροίζοντας Ντόρα+ΛΑΟΣ+τρομοκρατημένους της δραχμής το έφτασε με κόπο στο 29%. Αυτο σημαίνει οτι έβαλε στο γήπεδο ό, τι αξιολογώτερο του απέμεινε. Τώρα πια δεν έχει κανένα παίκτη Α εθνικής στον πάγκο του. Ετσι εξηγούνται όλα όσα περιγράφεις.
  Στην Εθνική μέχρι τώρα συμμετέχουν μόνο παίκτες απο Ολυμπιακό Παναθηναικό και λιγη ΑΕΚ. Οι υπόλοιποι παίκτες απο ΠΑΟΚ και ΑΡΗ έχουν αποκλειστεί γιατί ανήκουν στο αντίπαλο στρατόπεδο και ο Σαμαράς ο ίδιος τους απαγόρευσε τη συμμετοχή κατατάσσοντάς τους στα "τσικό"-δεκαπενταμελές.
  Αν έχει δίκιο, τότε δεν υπάρχει ούτε καν ελπίδα...

 6. Aris. A avatar
  Aris. A 13/10/2012 09:56:21

  Τον Σπυρόπουλο του ΙΚΑ θα τον βλέπουμε για πολύ ακόμα κάθε πρωί στις τηλεοράσεις να προσπαθεί να εξυγιάνει το σύστημα.

 7. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 13/10/2012 10:16:30

  ο πρωην υπαλληλος των ναυπηγειων πασοκος μαιντανος μιχας ειναι ακονη προεδρος στον εφετ ,ενα παραδειγμα ασχετου με το αντικειμενο οπως και πολλοι διοικητες νοσοκομειων που τοποθετηθηκαν με μονο προσον τη κομματικη τους ταυτοτητα κι ακομα αρμεγουν το κρατος .

  • αλχημιστης avatar
   αλχημιστης @ ΝΙΚΟΣ Π 13/10/2012 16:45:53

   Aν λοιπόν αντί να τρέχει σαν τον ΓΑΠ δεξιά και αριστερά στην ευρώπη οπου δήθεν τον λατρευουν και του συμπαραστέκονται, μέχρι να φύγει, καθόταν και συμάζευε τη χώρα, έδιωχνε προβόπουλο,σπυρόπουλο, άχρηστους διοικητές νοσοκομείων και όλο το παλαιοπασοκικό συρφετό, μπορεί κάτι να γινόταν.
   Με αυτές τις σαχλαμάρες , που ίδιες ακριβώς έκανε και ο προκάτοχος του, έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με τους προηγούμενους.
   Ο νοικοκύρης πρώτα συμαζεύει το σπίτι του και μετά βγαίνει για δημόσιες σχέσεις.Τουλάχιστον ότι και να συμβεί, πτώχευση, πόλεμος, δευτέρα παρουσία, να υπάρχει ένα αληθινό κράτος που λειτουργει.

 8. ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ avatar
  ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ 13/10/2012 10:37:54

  ΑΣ ΜΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΟΜΕΘΑ. Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ (!!!!) ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ;;;;
  Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ!!! (ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ)
  ΑΡΑΓΕ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΜΙΓΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΖΑΠΕΙΟ 1, 2, 3...; ΤΑ 18 ΣΗΜΕΙΑ;;
  ΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ.
  ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ.......

 9. Τοξότης avatar
  Τοξότης 13/10/2012 10:40:09

  ΑΣ ΜΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΟΜΕΘΑ. Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ (!!!!) ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ;;;;
  Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ!!! (ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ)
  ΑΡΑΓΕ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΜΙΓΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΖΑΠΕΙΟ 1, 2, 3...; ΤΑ 18 ΣΗΜΕΙΑ;;
  ΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ.
  ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ.......

 10. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 13/10/2012 13:23:08

  http://www.youtube.com/watch?v=QcukxtTuEBo

 11. akenaton avatar
  akenaton 13/10/2012 13:42:49

  Ευχαριστώ πολύ! Ναι, ένα είδος Κατσουράνη σε κακή μέρα .....

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ akenaton 13/10/2012 13:50:02

   Αυτός (ο Κατσ.) έχει τουλάχιστον και πολύ καλές στιγμές και "εμφανίσεις". Από τούτους 'δω, πρέπει να περιμένουμε μήνες , για να δούμε μια καλή .....φάση !

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ akenaton 13/10/2012 16:47:27

   My pleasure, dear Akenaton! ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΣ. . .τίποτε ἄλλο. ῞Ολοι οἱ πολιτικοί ἀπεδείχθηκαν πολύ λίγοι γιά τήν μεγάλη ΕΛΛΑΔΑ πού ὅλοι ὀνειρευόμασταν.

   • μαρικα avatar
    μαρικα @ Φωτεινή 13/10/2012 18:13:31

    Αχ Φωτεινη μου τι μου θυμησες με το βιντεακι
    καημους και δακρυα!!!!!!!!!!!!Θα πεθανω και δεν θα δω την πατριδα μου ελευθερη λεει η 86νη μανα μου.σε χαιρετω

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ μαρικα 13/10/2012 19:05:53

     Καλησπέρα Μαρῖκα! Χαίρομαι πάρα πολύ πού σέ ξαναβρῆκα. Περιμένω μέ ἀγωνία νά συμβῆ κάτι τό συνταρακτικό. . .πικρία καί ἀπογοήτευση μόνο. . .ἡ λέξη ΤΡΟΙΚΑ μοῦ ἔχει γίνει ἐφιάλτης!! :sad:

 12. ΒLACKQUEEN avatar
  ΒLACKQUEEN 13/10/2012 13:47:58

  ..Εγώ πάλι, γιατί είμαι πεπεισμένη αγαπητέ Akenaton, οτι αρκεί να τολμήσει ο ...προπονητής την εκ βάθρων ανατρεπτική αλλαγή της στρατηγικής του για να κερδίσουμε το...EURO, κόντρα σε όλες τις στατιστικές και τις δυσοίωνες προβλέψεις;;; Η ομάδα σίγουρα δεν είναι αντικειμενικά η καλύτερη (ποτέ δεν ήταν), όμως όλοι εμείς προσφάτως αποδείξαμε πως είμαστε πάντα ικανοί, να ανατρέπουμε τα προκαθορισμένα. Άλλα όπλα, άλλη οπτική, άλλο ...θράσος απαιτούν οι προκλήσεις. Τίποτε δε θα καταφέρουμε όταν απουσιάζει το πάθος, η έμπνευση, η τόλμη, η...αποκοτιά, η πίστη, το ρίσκο. Έτσι συρόμενοι πειθήνια πίσω από σαρκοβόρες εντολές και ψυχοφθόρες υποταγές, είναι σαν να αρνιόμαστε την ψυχή μας και το τίμημα αυτής της προδοσίας, δε μπορεί, παρά να είναι κάποιο είδος σκληρής και οπωσδήποτε ατιμωτικής ήττας.... Κάντο λοιπόν, σαν τον .....Ρεχάγκελ !!!! :-)

  • akenaton avatar
   akenaton @ ΒLACKQUEEN 13/10/2012 14:55:36

   Γι αυτό γράφουμε, για να τον εμψυχώσουμε και να τολμήσει!!!!!!!

   • Τοξότης avatar
    Τοξότης @ akenaton 13/10/2012 14:58:04

    Εμας περιμενει;;; Τον ψηφισαμε και ακομα περιμενει;;;;

   • akisenv avatar
    akisenv @ akenaton 13/10/2012 15:37:15

    Δεν θα ακουσει ουτε εσας, ουτε κανενα. Ακουει μονο τον Στουρναρα τον Ζανια τον Προβοπουλο και τους λοιπους τραπεζιτες....
    Η Χρεωκοπια εντος Ευρω ειναι πλεον η προοπτικη που ανοιγεται μετα και το αιτημα για ενα νεο κουρεμα των ομολογων της ΕΚΤ και των κρατων μελων της ΟΝΕ.
    Τι επιτελους δεν καταλαβαινουμε;;; Το διαφορετικο "μειγμα πολιτικης" ειναι απλως η επιταχυνση της διαδικασιας χρεοκοπιας της χωρας και των πολιτων...
    Το κουρεμα με το Δευτερο μνημονιο οχι μονο δεν ωφελησε αλλα προστατεψε τους δανειστες απο το επερχομενο δευτερο κουρεμα που θα το επωμιστουν οι Ελληνες και οχι μονο, αλλα και οι λαοι των ευρωπαϊκων χωρων, σωζωντας τις Ελληνικες καιΕυρωπαϊκες τραπεζες...

   • αλχημιστης avatar
    αλχημιστης @ akenaton 13/10/2012 16:48:10

    Το κακό είναι οτι και ο προπονητής η μόνη ομάδα που προπόνησε ως τώρα ήταν ερασιτεχνικής κατηγορίας, και απο κει και πέρα κουβαλούσε πετσέτες.

 13. Jim Bim avatar
  Jim Bim 13/10/2012 14:12:57

  Το θέμα είναι ότι έχεις έναν παίκτη επιπέδου Μεσι (Σαμαρας) νε παίζει με παίκτες του Αστερα Τρίπολης (Υπουργικό Συμβούλιο) και το αποτελέσμα είναι προβληματικό.
  Θα τους επιβάλει τον ρυθμό του ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ ...

  • akenaton avatar
   akenaton @ Jim Bim 13/10/2012 15:42:36

   Δεν είναι όλοι έτσι! Υπάρχουν και καλοί παίχτες που έχουν σκύψει το κεφάλι και "παίζουν μπάλα". Όσους δεν μπορούν να ακολουθήσουν θα επιλέξει ο ίδιος πότε θα τους αλλάξει. Απλώς, προτείνουμε δύο πράγματα:
   1. να ενδυναμωθεί η επικοινωνία μεταξύ των παικτών καθώς και μεταξύ ομάδας - φιλάθλων ώστε να δούμε επιτέλους επιθετικό παιχνίδι
   2. να στελεχωθεί η υπόλοιπη ομάδα (ο πάγκος ας πούμε) όπου έχουν πιάσει στασίδι τα υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ και δεν κουνάνε ρούπι, με νέα πρόσωπα, άξια και ικανά, όχι κατ' ανάγκη από τις "ακαδημίες" των κομματικών σωλήνων αλλά από την κοινωνία.
   Ζητάμε πολλά;

  • Ζήσης Χ. Πατσίκας avatar
   Ζήσης Χ. Πατσίκας @ Jim Bim 13/10/2012 16:12:32

   Ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με τα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες μέρες στον τύπο και θα ενταθούν σίγουρα, συζητιέται ανασχηματισμός στην κυβέρνηση.
   Λυπηρό όμως είναι ότι μερικοί από αυτούς που ακούγεται ότι θα "την κάνουν" ή θα μετακινηθούν είναι οι μόνοι που τόλμησαν να μοιράσουν κανά... ψίχουλο. Όχι άσκοπα. Όπως για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία μας και για αρκετά άλλα σοβαρά καθημερινά ζητήματα των Ελλήνων πολιτών, που δεν είναι μόνο νούμερα στον προϋπολογισμό!

   • akenaton avatar
    akenaton @ Ζήσης Χ. Πατσίκας 14/10/2012 12:37:58

    Ελπίζω να έχεις άδικο φίλε μου Ζήση Χ. Πατσίκα. Αλλά ο καιρός θα δείξει ......

  • camel avatar
   camel @ Jim Bim 13/10/2012 16:33:51

   Ο Σαμαρας ειναι ο μεσι ο ΓΑΠ ηταν ο Ροναλντο .Τι πινετε στην Ρηγιλλης και στην Ιπποκρατους

   • αλχημιστης avatar
    αλχημιστης @ camel 13/10/2012 16:48:57

    καμελ τα είπες όλα.

   • Διογενης avatar
    Διογενης @ camel 14/10/2012 23:09:44

    δεν ξερω τι πινουν πραγματικα. αυτο που ξερω ειναι οτι δεν δινουν

 14. Δημ.Καραπανος.Πρωην Γεν.Διευθυντης Ο.Σ.Ε και πρωηνΑντιδημαρχος Γλυφαδας avatar
  Δημ.Καραπανος.Πρωην Γεν.Διευθυντης Ο.Σ.Ε και πρωηνΑντιδημαρχος Γλυφαδας 13/10/2012 17:29:22

  Στον ΟΣΕ την μεγαλυτερη δημοσιονομικη και απασφαλισμενη βομβα της χωρας εχουν παραιτηθη τα μελη του Δ.Σ(διορισθεντα απο Ρεππα και Παπακωνσταντινου),εκκρεμουν τεραστια θεματα,αποφασεις δεν μπορουν να ληφθουν ,συντηρηση γραμμης δεν γινεται,απο τυχη αποφευγονται τα ατυχηματα!!...Χατζηδακης και Στουρναρας ως εποπτευοντες τι περιμενουν;Μηπως και γιαυτο πρεπει να ασχοληθει ο Σαμαρας;;

 15. Jim Bim avatar
  Jim Bim 13/10/2012 18:24:08

  Πρέπει να γίνει και κάθαρση του πολιτικού συστήματος. Πρέπει να πάνε φυλακή μερικά λαμόγια πολιτικοί και των δύο κομμάτων, για να αλλάξουν νοοτροπία οι υπόλοιποι.

  Η κοινωνία βράζει για τις αδικίες που έχουν διαπραχθεί και τις αρπαγές .... πρέπει να γίνουμε παραγωγικοί και τα πρώτυπα της κοινωνίας να αλλάξουν. Μάγκας πρέπει να είναι αυτός κάνει περιουσία τίμια, με την δουλειά του, ο νοικοκύρης που παράγει κάτι - οτιδήποτε !!!!!

 16. Κωνσταντινος avatar
  Κωνσταντινος 13/10/2012 18:59:57

  Εκτος απο την οικονομικη και κοινωνικη ''ερημοποιηση'' , δεν ακουσα απο κανενα επισημο (ποσο μαλλον απο δημοσιογραφους) να πει ο,τι η προταση της τροικα για τα νησια εμπεριεχει κατι πιο ολεθριο. Αλλαζει τελειως το καθεστως της ΑΟΖ, και οχι μονο. Επαναλαμβανω, η κατασταση ειναι περισσοτερο επικινδυνη απ' οτι φαινεται και ειναι. Σπρωχνουν την Ελλαδα σε ανεξελεγκτες και ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ αποφασεις με καταστροφικα,για τον ελληνισμο, αποτελεσματα.

 17. μαρικα avatar
  μαρικα 13/10/2012 19:37:50

  Το συνταρακτικοτερο απο ολα θα ηταν να πουμε το μεγαλο ΟΧΙ, με τα μεγαλα οχι μεγαλουργησε η Ελλαδα και με την δραχμη. Οταν γυρισουμε στην δραχμη λενε οτι θα υποφερουμε,γιατι τωρα τι κανει ο κοσμος δεν υποφερει και πολυ χειροτερα εχει τους κατακτητες πανω απο το κεφαλι του μεχρι και τα νησια μας πανε να βαλουν χερι και κανενας δεν ειπε μολων λαβε.Ας περιμενουμε ομως λιγο ακομα και ας ελπισουμε ο Σαμαρας θα πραξει τα δαιωντα πριν ειναι αργα.

 18. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 13/10/2012 19:48:39

  Άμεση ανάγκη όπως λες ν'αλλάξουν οι διοικούντες εδώ κι εκεί.Είναι πιό
  ΠΑΣΟΚ από τους ειθύνοντες στο ΠΑΣΟΚ.Αρκεί να μην μπούν στην θέση
  τους της ιδίας "ποιότητας" φρούτα.Απλά άλλου χρώματος.Αυτό όχι απλά
  το φοβάμαι αλλά το βλέπω νάρχεται κιόλας.Αυτός ο τόπος έχει κατάρα.
  Και αυτή την κατάρα δεν την έχει ακόμα ξορκίσει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.