03/12/2009 08:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση, ο όμιλος Λάτση και ένα προφητικό … δείπνοΘυμάστε το αποκαλυπτικό δημοσίευμά μας με τίτλο «Ποιοι επιχειρηματίες συμμετείχαν στο δείπνο με το Γιώργο» που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, τότε που ο Γιώργος  άρχιζε να ζητάει πρόωρες εκλογές;

Μια ωραία Δευτέρα λοιπόν εκείνου του μηνός  ο  αναπληρωτής  διευθύνων  σύμβουλος  της  Eurobank  κ. Νίκος  Καραμούζης οργάνωσε, στο  σπίτι  του  στην  Εκάλη, «μυστικό  δείπνο» προς τιμήν του κ. Παπανδρέου. Κι αν κρίνουμε από όσα ακολούθησαν σε εκείνο το δείπνο δεν υπήρξε προδοσία. Μάλλον χειροτονία.

Ήταν  εκεί  ο  κ. Μάνος  Βασιλάκης  της  Aegean, ο  κ. Ευάγγελος  Σπανός της  Βιοϊατρικής, ο κ. Δημήτρης  Παπαλεξόπουλος, πρώην  Πρόεδρος  του  ΣΕΒ  και  ιδιοκτήτης  της  Τιτάν, ο κ. Πάνος  Λασκαρίδης μεγαλομέτοχος  στη  « Μεγάλη  Βρετανία»  και  εφοπλιστής, ο  κ. Σπύρος  Θεοδωρόπουλος  της  Vivardia, αλλά  και  ο  κ. Μάκης  Σκλαβενίτης, με  τα  ομώνυμα  σούπερ  μάρκετ  και  ο  κ. Αριστείδης  Μπελές, με  τα  ιχθυοτροφεία  « Νηρέας».

Στο  δείπνο  παρέστησαν  ακόμα  ο  ιδιοκτήτης  της  ΜΕΤΚΑ  κ. Ευάγγελος  Μυτιληναίος, ο  κ. Σπύρος  Διβάνης  με  τα  γνωστά  ξενοδοχεία, ο  κ. Άγγελος  Πλακόπιτας  της  Clobal  Finance  ( εταιρείας  πληροφορικής), ο  κ. Γιώργος  Γεράρδος, της  εταιρείας  « Πλαίσιο»  και  ο  κ. Σάκης Καλλιντσάντσης  της  Ελληνικής  Τεχνοδομικής.

Ο  κ. Παπανδρέου  συνοδευόταν  από  τον  Γιάννη  Ραγκούση  και  την  υπεύθυνη  του  Τομέα  Οικονομίας  Ντίνα  Λάζαρη. Δεν ήταν μαζί του η. Κατσέλη και φυσικά ούτε και ο κ. Παπακωνσταντίνου.  

Είπαμε το γεύμα οργάνωσε ο κ. Καραμούζης της Eurobank του κ. Λάτση. Πάμε τώρα παρακάτω:

Γροθιά του Γιώργου στο κατεστημένο

Στις 8/9 γράφαμε για την «ομάδα κρούσης» του κ. Παπανδρέου στην Οικονομία που ήταν οι εξής: Ι. Στουρνάρας (επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ), Ηρ. Πολεμαρχάκης (διατηρεί μακρά φιλία με την οικογένεια Παπανδρέου), Β. Ράπανος (πρόεδρος του ΟΠΕΚ), Γκίκας Χαρδούβελης, (πρώην σύμβουλος του κ. Κ. Σημίτη και του διοικητή της Εθνικής Θόδωρου Καρατζά και στέλεχος της Εurobank) και Κ. Παπαδόπουλος (συνεργάτης του κ. Παπανδρέου από το υπουργείο Εξωτερικών). Κάποιον ρόλο παίζει και ο κ. Μιχ. Σάλλας, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. Επίσης ο κ. Ν. Καραμούζης, αναπληρωτής διευθυντής της Εurobank, και ο κ. Απ. Ταμβακάκης , ανώτατο στέλεχος του ομίλου Λάτση»

 Η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank και ο κ. Ταμβακάκης

30 Νοεμβρίου: Ο νέος ισχυρός άνδρας της Εθνικής τράπεζας, ο διευθύνων σύμβουλος Απόστολος Ταμβακάκης. Ανήκει στην ομάδα των “πράσινων” τραπεζιτών μαζί με τους Σάλα, Πανταλάκη, Καραμούζη, τον Χαρδούβελη και παλαιότερα φυσικά με τον αείμνηστο Θ. Καρατζά στον οποίο οφείλει την ανέλιξή του στην Εθνική τράπεζα….Είναι επίσης αυτό που στην αγορά ονομάζεται killer. Όταν πρόκειται να κάνει κάποια δουλειά δεν υπολογίζει τίποτε. Είναι τρομακτικά συγκεντρωτικός και έχουν να λένε στη Lamda Development του Ομίλου Λάτση για τις εκκαθαρίσεις που έκανε και τη σιδηρά πειθαρχία που επέβαλε. Διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την οικογένεια Λάτση, αλλά και με σημαίνοντα στελέχη της χρηματιστηριακής αγοράς, όπως ο Αλ. Πιλάβιος, πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή ο Σπ. Καπράλος, πρόεδρος του Χρηματιστηρίου.

Θα συγχωνευθεί με την Eurobank η Εθνική Τράπεζα;

27/11: Μετά την ανακοίνωση των αλλαγών στην Εθνική Τράπεζα εντάθηκαν και οι εκτιμήσεις που την θέλουν να συγχωνεύεται με την  Eurobank του Ομίλου Λάτση

H «Ελλάς Ελλήνων Τραπεζιτών» επιτίθεται

Από το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ένας άνθρωπος του Λάτση, αλλά και “πράσινο” παιδί, ο Γκίκας Χαρδούβελης ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά για τις τράπεζες. Επιτέθηκε ουσιαστικά στην κυβέρνηση λέγοντας ουσιαστικά ότι είναι εύκολος στόχος οι τράπεζες, ότι οι τραπεζίτες βοηθούν την οικονομία με το να δανείζονται πάνω από 40 δισ το χρόνο με αγορά ομολόγων ενώ επιτέθηκε και στον Προβόπουλο ο οποίος προ ημερών τους είχε απαγορεύσει να πάρουν ρευστότητα από την ετήσια δημοπρασία της Ευρωπαϊκή Κεντρικής τράπεζας.

 Απίστευτες καταστάσεις στο Θριάσιο Πεδίο

18/9: Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο Θριάσιο Πεδίο και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ του ομίλου Λάτση. Εδώ και πολλούς μήνες οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους για να μπλοκάρουν την προσπάθεια του ομίλου  να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του στην περιοχή του Λόφου της Βλύχας. Καταγγελίες,  μηνύσεις, αυτόφωρα, ξύλο και εντάσεις είναι καθημερινό φαινόμενο.

(που εκλέγεται ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης;)

Το …βαμπίρ των αγορών (η Goldman Sachs) έρχεται στην Ελλάδα προεκλογικά

10/9. Το μέγα – deal που έκλεισε, όπως όλα δείχνουν, η Eurobank του ομίλου Λάτση με την αμερικανική υπερ-τράπεζα Goldman Sachs, για την αγορά του 5% της ελληνικής τράπεζας, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Πολλοί θα αναρωτιούνται τι θέλει το… βαμπίρ των αγορών (όπως έχει χαρακτηριστεί η Goldman) στην Ελλάδα;

 

Τα συμπεράσματα δικά σας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. F avatar
  F 03/12/2009 09:40:24

  Ἐπιβραβεύτηκε ὁ Ταμβακάκης γιὰ τὴν διοίκηση του στὸ μεγαλύτερο αὐθαίρετο τῆς Εὐρώπης, ἑλληνιστί τὸ Δὲ Μὠλ, Ἄθενς.

 2. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 03/12/2009 11:52:35

  Δεν ξέρω τι λέτε τα συμφέροντα τα έχουν κάνει πάνω τους με την εκλογή του... λέμε και καμιά μπιπ να περνάει η ώρα.

  Αν απο εθνικοποίηση η ΕΤΕ του βγεί πάσα στο Λάτση...

  Ο St. Dominic να βάλει το χέρι του.

 3. Swell avatar
  Swell 03/12/2009 12:34:54

  Μήπως θυμάται κανείς αν τιμωρήθηκε κάποιος για το δυστύχημα με τους 15 νεκρούς στην ΠΕΤΡΟΛΑ το 1992;

  http://swell-swell.blogspot.com/2008/06/blog-post_10.html

 4. αρης avatar
  αρης 03/12/2009 13:06:17

  Swell κανεις δεν τιμωρηθηκε για το δυστυχημα της πετρολα το 1992...και τωρα ο παπανδρεου το δεν χρωσταω σε κανεναν εγινε μαλλον χρωσταω στον λατση βλεπε τραπεζες,ενεργεια,κατασκευες....αφου εχει βαλει τον αχυρανθρωπο του διπλα στον παπανδρεου....ο υπευθυνος στις νομικες υποθεσεις του ομιλου λατση ειναι το δεξι χερι του παπανδρεου...αυτο ηταν το δεν χρωσταω σε κανεναν....

 5. Pyros avatar
  Pyros 03/12/2009 15:50:37

  Εγώ δεν πιστεύω ότι ο κολλητότατος της Ντόρας, ο Βασιλάκης ήταν στο δείπνο (θυμάστε το όργιό της με το αυθαίρετο καπέλωμα της Ολυμπιακής στη γραμμή με Κωνσταντινούπολη;). Δε μπορεί το σύστημα της οικογένειας να στήριξε ΓΠ. Σπέρνετε ψευδείς πληροφορίες εδώ μέσα. Ντροπή σας

 6. yangoolas avatar
  yangoolas 03/12/2009 16:08:44

  Δείτε τα πράσινα παπαγαλάκια στην σημερινή Καθημερινή: Γράφημα της τιμής της μετοχής της Εθνικής, πάνω 18% από τότε που ανέλαβε ο κύριος Ταμβακάκης. Παλιά η μεθοδολογία. 'Ετσι ανακυρήχθηκε σωτήρας του ΧΑ και στο παρελθόν .

  Και: διαψεύδεται ότι μπαίνουν Κινέζοι στα ομόλογά μας. Ποιός ξεκίνησε την φήμη πριν λίγες μέρες και σήμερα διαψεύδεται? Υπάρχει Επιτροπή Κεφλαιαγοράς? Εισαγγελέας?

 7. YiannisM avatar
  YiannisM 03/12/2009 19:08:06

  Ο παλιοφτερούγας τι λέει για το θέμα; Θα με ενδιέφερε η άποψή του..

 8. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 04/12/2009 02:50:12

  Πως το λένε τα πουλέν της ¨Νεοφιλελεύθερης Ακροδεξιάς¨ ;

  Η Ελλάδα , λένε , ¨είναι το τελευταίο σοσιαλιστικό κράτος της Ευρώπης¨ !

  Για φαντάσου , ακόμα ο ουρανός , ο αέρας , τα βουνά και η θάλασσα ανήκουν στο κράτος !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.