#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/05/2011 09:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση ξεκινά επικοινωνιακή αντεπίθεση στους αγανακτισμένουςΧιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται κάθε μέρα στο Σύνταγμα, τους φασκελώνουν, τους ζητούν να ξεκουμπιστούν, αλλά εκείνοι δεν παίρνουν χαμπάρι. Αν η πραγματικότητα είναι άσχημη γι’ αυτούς, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Χωρίς αιδώ, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς φιλότιμο, συνεχίζουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Ενόχληση για τους αγανακτισμένους υπάρχει, ωστόσο, και μεγάλη.  Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολές  στα επικοινωνιακά επιτελεία της να πιάσουν δουλειά και πράγματι τις τελευταίες ώρες έχουν πάρει φωτιά. Η αντεπίθεση των χορτάτων στους πεινασμένους έχει ξεκινήσει. Υψηλόμισθοι opinion makers της κυβέρνησης (που εξακολουθούν να «μεταγγίζονται» οικονομικά  από το δημόσιο) άρχισαν να δημοσιεύουν κείμενα στο διαδίκτυο, να παρεμβαίνουν στο facebook, να τηλεφωνούν στους «πρόθυμους» δημοσιογράφους και να κουνάνε το δάχτυλο στους αγανακτισμένους.

Παρά το ξάφνιασμά τους, το ξέσπασμα των αγανακτισμένων το φοβούνταν καιρό τώρα και ήξεραν ότι κάποια στιγμή η οργή θα ξεχείλιζε.  Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες τραπεζίτες  έχει πει  ότι είναι βέβαιο πως δεν θα το περάσουμε όλοι το ποτάμι,  αναφέροντας ότι οι ισχυροί θα το περάσουν, αλλά οι αδύναμοι θα πνιγούν στα φουσκωμένα νερά του. Οι απολογητές της κυβέρνησης έχουν την απαίτηση από αυτούς που ξέρουν ότι θα πνιγούν στα φουσκωμένα νερά του μνημονίου αν δεν αντιδράσουν, να καθίσουν σπίτι τους και να περιμένουν το μοιραίο, αντί να τους ενοχλούν με θορυβώδεις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα.

Μήνες τώρα,  σωρευόταν ενέργεια υπογείως,  αναζητώντας  κάποιο ρήγμα για να βγει στην επιφάνεια. Η επίσημη αριστερά όμως δεν μπορούσε ούτε αυτή να  αφουγκραστεί την αγωνία της κοινωνίας,  που μέρα με τη μέρα της σφίγγουν όλο και πιο πολύ τη θηλιά στο λαιμό.

Η αποχή εκατοντάδων χιλιάδων οργισμένων πολιτών από τις κάλπες στις δημοτικές εκλογές είχε στείλει το μήνυμα για το τι θα ακολουθούσε.Η κοινωνία αναζητά το καινούργιο γυρίζοντας την πλάτη στο παλιό. Οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα είναι πολύ πιθανό να είναι η έναρξη της εγκυμοσύνης  για το καινούργιο που θα γεννηθεί. Κι αυτό το καινούργιο είναι που τρέμει η εξουσία όπως έτρεμε ο Ηρώδης να νήπια. Γι’ αυτό και έχει ξαμολήσει τα σκυλιά της  για  να δαγκώνουν ότι γεννιέται και την αμφισβητεί. Η εξουσία θα κάνει τα πάντα ,  γιατί έχει να χάσει πολλά. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν όμως,  είναι ότι η δύναμη των αγανακτισμένων προέρχεται από το  γεγονός ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα πλέον.

Αριστερόχειρ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 29/05/2011 09:13:42

  Βασικοί πυλώνες του σχεδίου που είχε παρουσιάσει προεκλογικά ο Γ. Παπανδρέου ήταν η «πράσινη ανάπτυξη», η κοινωνική πολιτική και το ισχυρό κράτος.

  Το σχετικό σχέδιο αμέσως μετά τις εκλογές και την ανάληψη της διακυβέρνησης ανετράπη για να δώσει την θέση του σε μια οικονομική πολιτική που ήταν άγνωστη ακόμη και στους πιο απαισιόδοξους υποστηρικτές του.

  Η φτωχολογιά και τα μεσαία εισοδήματα αναγκάστηκαν να υποστούν μεγάλη μείωση των εισοδημάτων τους . Εργασιακά δικαιώματα για τα όποια κάποιοι παλιότερα είχαν δώσει ακόμη και την ζωή τους καταστρατηγήθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη. Το κράτος πωλείται εξ ολοκλήρου και μάλιστα σε χαμηλή τιμή, σχολεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια κλείνουν, γενικά βρίσκεται ένα βήμα πριν την διάλυση. Η εθνική κυριαρχία σε ότι αφορά θέματα προϋπολογισμού και χάραξη οικονομικής πολιτικής έχει περιορισθεί δραστικά. Η «συστημική διαφθορά» οι πελατειακές σχέσεις, κ.α παραμένουν κράτος εν κράτει, γενικότερα η Ελλάδα έχει βαλτώσει στην κρίση χρέους.

  Για να φτάσουμε ως εδώ χρειάστηκε πρώτα η ισχυρή Ελλάδα να γίνει «καμαριέρα» των αγορών στην προσπάθεια της να εξυπηρετήσει τους στόχους του ΔΝΤ να προωθήσει στην ευρωζώνη τα γνωστά «πακέτα στήριξης».Με μικροπολιτικά κόλπα αμφιβόλου νομιμότητας και κερδοσκοπικές επιθέσεις στα ελληνικά ομόλογα η χώρα μας κατέστη αφερέγγυα για να συνεχίσει να καλύπτει τις δανειακές της ανάγκες από το ΔΝΤ, τα κράτη της ευρωζώνης και την αγορά εντόκων γραμματίων βραχυπρόθεσμης διάρκειας. Όπως μάθαμε στην πορεία η ιδέα για την υπαγωγή (της χώρας) στις ρυθμίσεις του ΔΝΤ είχε αρχίσει να ζυμώνεται στο παρασκήνιο, προεκλογικά ακόμη.

  Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και την αλυσίδα γεγονότων που προέκυψε από την επιχείρηση φτωχοποίηση της Ελλάδας φτάσαμε σήμερα να αποτελεί μοναδική λύση στα προβλήματα η περεταίρω φτωχοποίηση μέσω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ένα πρόγραμμα για το οποίο η κυβέρνηση ψάχνει διακομματική συναίνεση καθώς από φτωχοποίηση μόνο το πασοκ ξέρει… το προτείνουν και οι Ευρωπαίοι

 2. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 29/05/2011 09:16:58

  Tο είπα και στο"η Ελλάδα ανήκει στα παιδιά της", ότι τα παιδιά όταν πάνε να ψηφίσουν από δώ και πέρα καλό θα είναι να κάνουν τις εξής απλές ερώτησεις στο εαυτό τους : γιατί θα ψηφίσω; αυτός που θα ψηφίσω είναι ικανός να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πατρίδας μου; στην τελική θα ψηφίσω γιατί επιθυμώ το καλό του τόπου ή γιατί μου έταξαν εκείνη τη θεσούλα; Αλλιώς τα παιδιά δεν έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται μετά, γιατί πως να το κάνουμε όλοι έχουμε ευθύνη για το τι γίνεται αυτή τη στιγμή στη χώρα, δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών.

  • Πορτοκαλί Γκουρού avatar
   Πορτοκαλί Γκουρού @ Ναυσικά... 29/05/2011 09:43:29

   Δύσκολες και πολλές ερωτήσεις. Εγώ πάλι, όταν πάω να ψηφίσω, βάζω το "Καλημέρα Ελλάδα" του NiVo στην διαπασών, να το ακούν όλοι...

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ Ναυσικά... 29/05/2011 16:36:47

   Έχω να κάνω μια πρόταση στα παιδιά που δεν πιστεύουν τα 2 κόμματα εξουσίας ή και τα άλλα μικρότερα που μπαίνουν στη Βουλή.
   Απο το πακέτο ψηφοδελτίων που θα πάρουν από την εφορευτική επιτροπή (30, 40, 50) να αφαιρέσουν 7-8 (αυτά που προανέφερα)
   Τα υπόλοιπα που θα περισσέψουν (Κυνηγοί , Βεργήδες κ.λ.π.) ας τα γυρίσουν ανάποδα και αφού διαλέξουν ένα ας το ρίξουν την κάλπη.
   Πρός θεού όχι αποχή απο τις εκλογές. Είναι βούτυρο στο ψωμί των ΛΑΜΟΓΙΩΝ πολιτικών.

 3. sauraki avatar
  sauraki 29/05/2011 09:18:15

  Η αποχή όμως δεν είναι λύση. Τα προβλήματα στην πολιτική και στη Δημοκρατία λύνονται μόνο μέσα από την πολιτική και τη Δημοκρατία. Η αποχή και η πλήρης απαξίωση των κομμάτων, της πολιτικής αλλά και του συνδικαλισμού θα οδηγήσει τον λαό σε επικίνδυνες περιπέτειες. Τα κόμματα είναι θεμέλιοι λίθοι της Δημοκρατίας και μόνο μέσα από τη σωστή λειτουργία τους μπορεί η Δημοκρατία να αναγεννηθεί. Εκτός αν οι θέλουμε να δούμε τίποτα "Μπερλουσκόνιδες" να αναλαμβάνουν το τιμόνι της χώρας και τότε πράγματι, θα είναι αργά.

  • ΔΩΡΙΟΣ avatar
   ΔΩΡΙΟΣ @ sauraki 29/05/2011 10:17:58

   αυτά ισχύουν σε μια ιδανική ίσως κοινωνία....
   Στην Ελλάδα, τα κόμματα έχουν ανεπανόρθωτα βλάψει και ματώσει τη Δημοκρατία, έχουν αλλοιώσει το νόημά της, ανατρέφουν όχι ΔΗΜΟ αλλά ΟΧΛΟ και τον έχουν αποσυνδέσει με την έννοια του ΕΘΝΕΟΥ-ΕΘΝΟΣ.
   Δηλ. ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
   Θα μου πεις "τι προτείνεις".....δύσκολο να απαντήσω...Πάντως όταν προσπαθείς να πας κάπου και βγείς σε αδιέξοδο, το σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ στο αδιέξοδο !!!!!

   • sauraki avatar
    sauraki @ ΔΩΡΙΟΣ 29/05/2011 10:33:59

    Συμφωνώ μαζί σου. Απλά πιστεύω πως τόσο ο Σαμαράς όσο και τα κόμματα της Αριστεράς με τη συνεπή στάση τους απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική Παπανδρέου φαίνεται να σώζουν κάτι από αυτό το στημένο παιχνίδι που οδηγεί στη σφαγή των Ελλήνων. Αυτό δείχνει πως υπάρχει ακόμα ελπίδα, η πολιτική και τα κόμματα στην Ελλάδα να ξανακερδίσουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτών.

   • TAKHΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ avatar
    TAKHΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ @ ΔΩΡΙΟΣ 30/05/2011 10:06:24

    Βουλή που καίγεται Πατρίδα που ανθίζει !

    ... ξεπρόβαλε η κυρά - Φωτιά η βυζάστρα
    και ορθή, βουβή στα σκοτεινά μας γνέφει
    στάχτη ας γενούν της ατιμιάς τα κάστρα !

 4. σου μου avatar
  σου μου 29/05/2011 09:51:23

  ΜAΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ παραδίδονται στο ελληνικό κοινοβούλιο, κάθε βράδυ στην πλατεία Συντάγματος, από χιλιάδες Αθηναίους!!

  Το μεγάλο μήνυμα, δε δίνεται κάθε μέρα, κάθε βράδυ μπροστά στη Βουλή, από τους ‘Αγανακτισμένους’.

  Δίνεται στην πάνω στην πλατεία Συντάγματος από χιλιάδες αθηναίους που ΔΙΨΟΥΝ για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, άμεση δημοκρατία ζητούν γιατί οι λέξεις έχουν χάσει το όνομά τους και το ξέρουν (το ελληνικό κοινοβούλιο και οι συν αυτώ δε δείχνει να το ξέρoυν και κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους!).

  Ονομάστηκε 'Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος' γίνεται κάθε βράδυ 9.00 και από την Τετάρτη, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ πως αρκεί καλή διάθεση, και όχι 300, αλλά χιλιάδες ετερόκλητοι πολίτες μπορούν να συντονιστούν, να μιλήσουν, να πάρουν αποφάσεις, εφ' όσων το επιθυμούν.
  Τηρούν διαδικασίες, δείχνουν περισσότερο ΗΘΟΣ, ΣΕΒΑΣΜΟ και δημοκρατικότητα απ ότι μας έχει συνηθίσει Βουλή, συνδικάτα, συνέδρια κομμάτων κλπ θεσμοθετημένα επίσημα όργανα. Έτσι από το πουθενά! Μπράβο, εύγε!
  Μακάρι να περάσει όλοι η Αθήνα από εκεί να δει, να μάθει, να θαυμάσει, να μοιραστεί, να συγκινηθεί, να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ. Μόνο κάλο μπορεί να βγει από αυτή τη διαδικασία.

  Πόσο θα διαρκέσει;
  Όσο της δίνουν δικαίωμα η συμμετοχή κάθε αθηναίου -η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ- ή φευ! μέχρι να τη 'ζηλέψουν ή τη ματιάσουν' τα επίσημα όργανα του κράτους.
  Ας είμαστε εκεί, αφορά όλους μας!

 5. Sta_a avatar
  Sta_a 29/05/2011 10:12:39

  Δεν γίνονται σοβαρές επαναστάσεις χωρις κινήματα με ιδέες και πράξεις, κινήματα που αργότερα θα ασκήσουν εξουσία στην εξουσία. Την απλη διαμαρτηρία προσπαθούν να την καπελώσουν με διάφορους χρήσιμους ηλίθιους που θέλουν να προωθήσουν σαν κυβέρνηση σοφών. Ένας απο αυτούς τους σοφούς είναι και ο Μικης Μάους. Μάλιστα. Απο την στιγμή που δεν υπάρχει ένας μοντέρνος Κολοκοτρώνης και Μακρυγιάννης, το σύστημα δημιουργεί ηγέτες για να καλύψει το κενό.

  Εκείνο που λέω εγω είναι η διαμαρτηρία στις πλατείες να γίνει κίνημα και ας βγούν απο το κίνημα ηγέτες να ασκήσουν εξουσία. Φυσικά οι ηγέτες αυτοί δεν πρέπει να έχουν σχέση με τα προδοτικά κόμματα της βουλής. Έτσι γίνεται επανάσταση.

  Μια χαρά, υπάρχουν αρκετοί πατριώτες και έξυπνοι έλληνες και ελληνιδες.

  Το να βγαίνει ο καθένας και να μιλάει ειναι καλό μέχρι ένα όριο (γιατί με αυτό τον τρόπο γινεται εκτόνωση) αλλά απο εκεί και πέρα τι γίνεται. Επανάσταση δεν έχουμε όταν μιλάμε ή όταν πάμε στην πλατεία.

  Επανάσταση έχουμε και πρέπει να έχουμε όταν υπάρχει κίνημα, ιδέες και ΗΓΕΤΗΣ. Για τους ηγέτες που δεν έχουν έρθει ακόμα το σύστημα προσπαθεί να τους καπελώσει. Χρειαζόμαστε έναν Μακρυγιάννη και Κολοκοτρώνη να ανάψει η σπίθα.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Sta_a 29/05/2011 12:04:50

   Πολύ σωστά

 6. RSS avatar
  RSS 29/05/2011 10:32:05

  Από το http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2355.aspx

  Ευτυχώς όμως για όλους μας, η ξαφνική «έκρηξη ωριμότητας» των Πολιτών, Ελλήνων και Ευρωπαίων, φαίνεται πως τείνει να εξισορροπήσει την απίστευτη ανεπάρκεια των πολιτικών - οι οποίοι, κινούμενοι μέσα στα στενά πλαίσια του «δημοσκοπικού καιροσκοπισμού» τους, «υποτακτικοί εάν όχι μπάτλερ των αγορών», έχουν πλέον χάσει την επαφή τους με την πραγματικότητα.

  Οι Πολίτες λοιπόν, κατανοώντας ότι η δύναμη δεν δημιουργεί Δίκαιο, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να υπακούσουν παρά μόνο σε νόμιμες δυνάμεις (J.J.Rousseau) – γεγονός που ενδεχομένως θα τεκμηριώσει ακόμη μία φορά το ότι, οι κρίσεις αποτελούν ευκαιρίες, εάν ερμηνευθούν σωστά και αξιολογηθούν ανάλογα, από τα άτομα και τις κοινωνίες.

 7. ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΛΑΡΙΣΑ avatar
  ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΛΑΡΙΣΑ 29/05/2011 10:35:50

  ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΧΟΥΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. a.p. avatar
  a.p. 29/05/2011 10:45:12

  Σε μυστικα γκαλοπ η ΝΔ προηγείται με 4 μοναδες αυτη τη στιγμη.

  Στην επαρχια δε(ειδικα θεσσαλια-μακεδονια) πιανει και τις 10!!!!!

  • sakis avatar
   sakis @ a.p. 01/06/2011 17:22:06

   akoma ena tragiko lathos. an figoun oloi tha vroume tin usixia mas .allaxe o manwlios kai evale ta rouxa tou alliws;

 9. outlanderz38 avatar
  outlanderz38 29/05/2011 10:58:16

  ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΙΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΓΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ, ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΣΟΥΠΑ?? ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΟΤΑΝ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΡΟΥΝΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΑΣΑΝ.

 10. φουκαρας avatar
  φουκαρας 29/05/2011 11:04:46

  Αυτό που βλέπω είναι οτι και αυτό το κίνημα αρχίζουν δειλά δειλά να το καπελώνουν οι γνωστοί άγνωστοι....Αρχισαν τα ρεπορτάζ στα πασοκοκάναλα με τους απλους αγανακτισμένους ανθρώπους στο Σύνταγμα να μιλάνε για απλή αναλογική και τους αριστερούς αγώνες.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ φουκαρας 29/05/2011 12:06:40

   Ναι, είναι μεγάλοι τεχνίτες στην ατιμία, στο τέλος θα κατένει σε live αναμετάδοση κι ο ΓΑΠ να τους συμπαρασταθεί, φοβεροί στα επικοινωνιακά τρύκ

 11. giannis avatar
  giannis 29/05/2011 11:17:55

  sigoura h epomenh kinish tha prepei na einai sta mme

 12. knight rider avatar
  knight rider 29/05/2011 11:19:56

  Σε λίγες ημέρες οι αγανακτισμένοι θα αρχίσουν να δέρνονται μεταξύ τους (αναρχοφρικιά με λαικοδεξιούς) και θα μπουν στη μεση τα ΜΑΤ να τους χωρίσουν! Αυτό οι πασοκοσκυλαίοι - που είναι μανούλα στην προπαγάνδα και στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης - το γνωρίζουν απο την 1η ημέρα και γι΄αυτό το αφήνουν να προχωρά!

  • Εφιαλτης avatar
   Εφιαλτης @ knight rider 29/05/2011 12:02:37

   Εχεις δικιο αλλα δεν ειναι τοσο ευκολο......ΔΕΝ θα αφησει ο κοσμος.....δεν μιλαμε για αριστερα ρομποτακια...μιλαμε για απλο κοσμο.......Τελος αυτα που ξερανε τελος...Εγω δεν τα εφαγα μαζι....44 ανεργος ενα χρονο,ποτε στο δημοσιο,και τωρα θα φυγω απο τη χωρα μου γιατι αυτοι με διωχνουν.Τελος πριν φυγω θα κανω αυτο που πρεπει...........................

 13. parsifal avatar
  parsifal 29/05/2011 11:46:31

  Θα συμφωνήσω με τον Knight rider. Η προβοκάτσια που θα βάλει φωτιά στα τόπια ηδη κυοφορείται, οι εχέφρονες εκ των αρμοδίων υπηρεσιών το γνωρίζουν και το φοβούνται. Μια αδέσποτη εν μέσω χιλιάδων αμαθων στην "επανάσταση" πολιτών, μια αυθόρμητη κίνηση πρός το "αβατο" του κυνοβουλίου και alea jacta est. Δεν μαζεύεται αυτό που θα επακολουθήσει με εκατέρωθεν ΒΑΡΙΕΣ απώλειες λόγω πλήθους και πανικού.

 14. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 29/05/2011 12:13:17

  Συνεχίζω να φωνάζω: Οι Έλληνες δεν ξύπνησαν τώρα. Τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει πολλές και μαζικές κινητοποιήσεις, διαφόρων ειδών και από διάφορους πολιτικούς χώρους, και μάλιστα εντοπίζονται σε όλη την Ελλάδα.

  Μην αναμασάμε την καραμέλα που μας προσφέρουν τα ΜΜΕ και τα οποία ως τώρα συμπεριφέρονταν ως χουντοκάναλα (και συνεχίζουν έτσι). Είχαμε απέναντι μας τα ΜΜΕ και τα ΜΑΤ εδώ και ένα χρόνο. Και ξεδιάντροπα τραβάνε μια γραμμή και μας ξεφουρνίζουν ότι από δώ και πέρα "ξυπνάνε οι Έλληνες". Καπέλωμα κανονικό δηλδαδή, και συγχρόνως απαξίωση των όποιων αντιδράσεων ως τώρα.

  Μην αυταπατώμαστε αν μας φέρονται με το γάντι ξαφνικά. Κάποιο λάκο έχει η φάβα. Χορεύει η Σαλώμη της εξουσίας για να της κάνουμε χατήρια...

  • Ευμένης avatar
   Ευμένης @ ΝΙΚΟΛΑΣ 29/05/2011 13:12:17

   Συμφωνώ, απλά εκτιμώ ότι χρειάζονται ένα χρονικό διάστημα για να οργανώσουν τους "γνωστούς-άγνωστους", στη συνέχεια να "αναγκαστούν" να επέβουν τα ΜΑΤ κτλ και να διαλύσουν και αυτή τη διαμαρτυρία.

   • EtsiMareSei avatar
    EtsiMareSei @ Ευμένης 29/05/2011 14:25:57

    Και λοιπόν? Εδώ είναι μεγάλη η ευκαιρία να αποδείξει το καινούριο που γεννήθηκε οτι έχει όλα τα φόντα να ανταπεξέλθει τις πρώτες βδομάδες της ζωής του!
    Σε κανέναν δεν χαρίζεται τίποτα..
    Ας συμβάλλει ο καθένας όπως μπορεί ώστε να μην αναπτυχθούν ξένα σώματα προβοκατόρων μπάχαλων-ξυνιστών δηλαδή, στο σώμα ενός κινήματος που μόλις και μετά βίας διακρίνεται να έχει γεννηθεί.
    Ο πάγκαλος το αντιλήφθηκε εγκαίρως και το αποκαθήλωσε με ιδιαίτερα κυνικό τρόπο αυτό το καινούριο,γιατί ...του χάλασε την απογευματινή του σιέστα!
    Ναι, αυτό το γοερό κλάμα αγωνίας οργής και ρυθμικών συνθημάτων χιλιάδων πολιτών τον θορύβησε γιατί άντε να κουμαντάρεις ένα μωρό..
    Αλλά πιο πολύ φοβάται και τρομάζει στην ιδέα να το δεί να μεγαλώνει!
    Εκεί να δείς ζόρια ο "μαζί τα φάγαμε"!
    Γι'αυτό φρόντισε να πεί πως πρέπει να δεί πρώτα τι ιδέες θα κομίσει αυτό το καινούριο κίνημα αργότερα και αν αξίζει να παλαίψουμε για αυτές! χα χα χα..
    Ιδρώνει στην σκέψη μη τυχόν συγκροτηθεί ένα τέτοιο κίνημα ανεξάρτητο και δεν αναγνωρίσει τελικά τον ίδιο του τον εαυτό σε αυτό.
    Μη τυχόν αποδειχθεί αυτή η οντότητα τελικά αντάξια των περιστάσεων και όχι μούλικο σαν και τον ίδιο και το όλο υποταγμένο ραγιάδικο κίνημα του πασοκ που εκπροσωπεί!!!
    Έχει πολλούς λόγους λοιπόν να παρακολουθεί το βρέφος των χιλιάδων αγανακτισμένων πολιτών και ας τον βρίζουν..
    Και τα ζόρια δικά του, έτσι κερασμένα!

 15. DIANA avatar
  DIANA 29/05/2011 13:31:44

  Αν υποθέσουμε ότι η αποχή στις εκλογές έχει τεράστιο ποσοστό...προβλέπεται κάτι από σύνταγμα; τι γίνεται σ'αυτή την περίπτωση; ξέρει κανείς; ο ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ ή η ΝΑΥΣΙΚΑ;

 16. Posidonas avatar
  Posidonas 29/05/2011 14:54:47

  Τα τελευταια χρονια μας εχει προκυψει ενα νεο φρουτο που ονομαζεται "επικοινωνιακη πολιτικη", ετσι οπως το εισπρατω και το αντιλαμβανομαι, ειναι σαν να θελει καποιος να με εξαπατησει και χρησιμοποιει διαφορα κολπα επενδυοντας ειτε στην καλη μου προθεση, ειτε στην αγνοια μου, γιατι δεν μπορω να γνωριζω τα παντα. Αδυνατω να δεχθω αυτον τον ορο να με εξαπατουν δια επιστημονικων μεθοδων. Σε τι διαφερει ενας κοινος απατεωνας οταν καταφερνει να εξαπατα το θυμα του απο εναν πολιτικο ή συντεχνια πολιτικων κομματων; Επικοινωνιακη πολιτικη ηταν οταν ο ΓΑΠ ελεγε οτι λεφτα υπαρχουν σε συγχορδία με ολη την σπείρα του, τοτε που διεκδικουσε την διακυβερνηση της χωρας. Στην απλοϊκή της μορφη μου θυμιζει την γυφτησα που αποσχολει την νοικοκυρά, απο την μπροστινή πορτα, λεγοντας της τα βασανα και τη φτωχια της, ζητωντας της μια οκα λαδι και απο την αλλη πορτα μπαινει η αλλη γυφτησα και ξαφρισει ο, τι βρει στο σπιτι. Ετσι ακριβως κανει και η κομματοκρατια, απο το ενα μερος μας λεγει αυτα που μας αρεουν να ακουμε και απο το αλλο επιδίδεται σε πλιατσικο με επικοινωνια τροπο.

 17. Απολλώνιος avatar
  Απολλώνιος 29/05/2011 15:39:25

  "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" το πανώ που κυριαρχούσε στη συγκέντρωση των "αγανακτισμένων πολιτών" της Καστοριάς.
  Και τα 3 αυτά αγαθά, σήμερα κινδυνεύουν...

 18. Orestios avatar
  Orestios 29/05/2011 16:11:23

  Οι συντονιστές της μάζωξης των προβάτων στο Σύνταγμα, που είναι κολλητοί του Γιωργάκη και του Πάγκαλου, θα τους απαντήσουν ζητώντας δημοψήφισμα (για να αποδείξουν ότι είναι πολιτικοποιημένοι).
  Ποιό θα είναι αυτό? Μα το γνωστό δίλλημα της Μαριάμ Δραχμανάκη.

 19. Rex Romanorum(Βασιλεύς Ρωμαίων) avatar
  Rex Romanorum(Βασιλεύς Ρωμαίων) 29/05/2011 16:28:53

  Είναι μάλλον προφανές σε όποιον κοιτάζοντας βλέπει και ακούγοντας κατανοεί, ότι ο εχθρός δεν ζει εκτός των περίφημων τειχών της ωραίας χώρας μας -δεν είναι δηλαδή κάποιος σατανάς-αγορά, ούτε επιθετικός-Τούρκος, ούτε κακεντρεχής-Μέρκελ, ούτε στυγνό ΔΝΤ. Αυτή είναι μια θρησκευτικού τύπου πρωτόγονη σκέψη που αποφεύγει να αναλύσει και να κατανοήσει την πραγματικότητα της δικής μας κοινωνίας και αποδίδει όλα τα κακά έξω από αυτήν σε κάποια δύναμη του κακού έξω από εδώ η οποία επιβουλεύεται την σπουδαία Ελλάδα (δηλαδή τον σπουδαίο αυτό λαό, με την σπουδαία ιστορία και άλλα φληναφήματα). Είναι απορίας άξιο –αν όχι προκλητικό- καθηγητές πανεπιστημίου να έχουν πάρει διαζύγιο με τον επιστημονικό ορθολογισμό.

  Ωστόσο, δεν χρειάζεται να σκεφτεί κανείς ως επιστήμονας αλλά απλώς λογικά, για να αντιληφθεί την πραγματικότητα όπως:-

  -Ότι το 40% της παραοικονομίας επί του ΑΕΠ είναι αποτέλεσμα πρακτικών αυτής της δικής μας κοινωνίας,

  -Η κάθε είδους θεσμική φαυλότητα από Έλληνες ξεκινάει

  -Ότι την παραπαιδεία δεν την επέβαλε το ΔΝΤ ή η Μέρκελ αλλά Έλληνες και Έλληνες την ανέχονται

  - Την απόλυτη αναξιοκρατία στο κράτος Έλληνες πολίτες την απαίτησαν από Έλληνες πολιτικούς και την ασκούν ακόμη σήμερα

  - Τα σχεδόν ένα εκατομμύριο αυθαίρετα πάλι Έλληνες τα έχτισαν

  - Η χυδαία συμπεριφορά απέναντι στον δημόσιο χώρο και αυτήν Έλληνες την ασκούν,

  και πάει λέγοντας

  Η πολύ λοιπόν φιλαυτία περί Ελλάδας και Ελλήνων κάνει πολύ κακό στον απαραίτητο ορθολογισμό πόσο μάλλον όταν πρόκειται για καθηγητές πανεπιστημίων (Έλληνες και αυτοί). Το ίδιο και τα πολύ εθνικοπατριωτικά και άλλα ανόητα εμφυλιοπολεμικά.

  Όλα αυτά όταν τα ακούω διαβάζω ιδιοτέλεια, και πολιτιστική αποβλάκωση.

  Πέτρος Πιζάνιας, Καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

 20. Rex Romanorum(Βασιλεύς Ρωμαίων) avatar
  Rex Romanorum(Βασιλεύς Ρωμαίων) 29/05/2011 16:31:23

  Θελετε να κανετε επανασταση; Απλα πεταξτε τις τηλεορασης και ολες τις περιττες μαλακιες στον δρομο, και σταματηστε να αγοραζετε μαλακιες. Σημασια εχει να ικανοποιεις καποιες ανθρωπινες αναγκες σου, τιποτα αλλο. Φτανει αυτος ο ανελεητος υλισμος, δεν εχει νοημα να πηγαινουν στο συνταγμα να παιζουν με τα κουβαδακια τους

 21. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 30/05/2011 04:11:28

  Πολλά συνθήματα των αγανακτισμένων αφορούν και τους 300 της Βουλής.
  Αυτή είναι η αλήθεια.
  Όσο γρηγορότερα το συνειδητοποιήσει αυτό ο Αντώνης και καταλάβουνε εκεί στη ΝΔ τι πραγματικά λέει και ζητά ο κόσμος τόσο το καλύτερο.
  Σκούρα όμως τα βλέπω τα πράγματα.
  Γιατί κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας?
  Η αλήθεια μπορεί να σκοτώνει αλλά μπορεί και να σε ξυπνήσει την ύστατη ώρα.

 22. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 30/05/2011 04:21:25

  Το μνημόνιο είναι ή δεν είναι αντισυνταγματικό?
  Η Δημοκρατία έχει πεθάνει.
  Δεν της κάναμε μνημό(συ)νιο
  Αυτή είναι η αλήθεια.
  Όπως έλεγε και η γιαγιά μου: :Ίντα τζιερούς
  εφτάσαμεν.

 23. george vranas avatar
  george vranas 31/05/2011 15:40:32

  ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΕΡΑΣ.....ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ...ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΜΕΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ.... ΓΙΑ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , ΒΛΕΠΩ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΕΜΕΣΙΣ,ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΟΠΟΙΟΥΝ...... ΖΗΤΑΩ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ .....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΘΗΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ...... ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΙΑ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΤΟΣ...................ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ....... ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΟΙΚΟΙΟΘΕΛΩΣ, ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.....ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΦΤΑΙΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΖΟΥΓΚΛΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΒΟΥΒΟΣ ΣΤΟ ΑΔΙΚΟ ΣΤΕΚΩ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΧΑΖΙ...........ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΣΑΠΙΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.