#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/08/2012 15:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση να αναλάβει εκστρατεία ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης

«H Ελλάδα και ο ελληνικός λαός αξίζουν κάτι καλύτερο από το να τους προσβάλλουν κάθε μέρα οι εφημερίδες τη Ευρώπης»Εμείς οι Έλληνες την τελευταία τριετία έχουμε κατασυκοφαντηθεί όσο κανένας άλλος λαός της Ευρώπης.

Όχι ότι δεν δώσαμε και εμείς τις αφορμές μας, αλλά τις περισσότερες φορές η κριτική ήταν υποβολιμαία, υπερέβαινε τα εσκαμμένα και εξυπηρετούσε πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες.

Στην εκστρατεία αυτή συμμετείχαν τόσο ευρωπαίοι πολιτικοί, όσο και γνωστά ΜΜΕ, ακόμα και από τα λεγόμενα σοβαρά!

Η Ελλάδα ήταν και παραμένει εύκολο στόχος. «Πεδίο βολής φτηνό»

Όμως, την τελευταία διετία, στην Ελλάδα έχει πραγματοποιηθεί η βιαιότερη μείωση βιοτικού επιπέδου  στην Ευρώπη εν καιρώ ειρήνης!

Όλοι αυτοί, που προπαγανδίζουν επικρίσεις για τους «διαφθαρμένους και τεμπέληδες Έλληνες που τρώνε τα λεφτά των άλλων ευρωπαίων φορολογουμένων», αμφιβάλλω αν θα τολμούσαν να εφάρμοζαν ποτέ στις χώρες τους, έστω μισά από τα μέτρα που  εφαρμόζονται στην Ελλάδα.

Όμως, τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφονται κάποιες …δηλώσεις ειλικρίνειας. Έκανα μια πρόχειρη σταχυολόγηση.

Η Bild

H γνωστή για τις δηλητηριώδες και συχνά συκοφαντικές επιθέσεις της εναντίον της Ελλάδος, γερμανική εφημερίδα Bild, αρχές Αυγούστου….συνειδητοποίησε ότι τελικά οι Γερμανοί φορολογούμενοι  όχι μόνο δεν πληρώνουν για την Ελλάδα, αλλά ..επωφελούνται κιόλας!

Ανακάλυψη της αλήθειας ή προετοιμασία εδάφους για  μια μεγαλοπρεπή ..κυβίστηση;

Ας θυμηθούμε τι έλεγε:

«Το ποσό υπερβαίνει κατά πολύ τα 47 δισ. βοήθειας στην Ελλάδα», ομολόγησε… ανερυθρίαστα η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη ανάλυση της Bremen Landesbank. Συνυπολογίζοντας την αύξηση των φορολογικών εσόδων και τη μείωση των κοινωνικών δαπανών, τα βραχυπρόθεσμα οφέλη της Γερμανίας αγγίζουν τα 100 δισ. ευρώ.

Στο ίδιο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι από την κρίση της ευρωζώνης δεν επωφελήθηκε μόνο το γερμανικό κράτος αλλά και οι Γερμανοί καταναλωτές, οι οποίοι απέκτησαν πρόσβαση σε φτηνό χρήμα χάρη στα χαμηλά επιτόκια. Κερδισμένοι βγήκαν ακόμη ο τομέας των ακινήτων, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις λόγω της πτώσης της ισοτιμίας του ευρώ, αλλά κυρίως οι γερμανικές τράπεζες, που δανείζονται από την ΕΚΤ με 0,75%. Δηλαδή με το ίδιο επιτόκιο δανεισμού των ελληνικών»

http://www.antinews.gr/2012/08/02/173327/

 

O Rehn

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ολι Ρέν σε άρθρο του στην Wall Street Journal (12 Αυγούστου)  παρατηρεί ότι στην «Ελλάδα, ότι έχουν γίνει περισσότερα από όσα συχνά πιστεύει κανείς»!!!

Δεν παραλείπει μάλιστα να κάνει και ειδική  αναφορά στις δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης, η οποία -όπως αναφέρει- απολαμβάνει ισχυρής κοινοβουλευτικής στήριξης.

 

O Resler

Δυο μέρες αργότερα, ο κατ’ επάγγελμα επικριτής της χώρας μας, Αντικαγκελάριος Φιλίπ Ρέσλερ σε μια πρωτοφανή ….κρίση ειλικρίνειας, μιλώντας στο περιοδικό Spiegel στήριξε ευθέως την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ!!!

Κατέστησε δε σαφές πως η Γερμανία δεν επιθυμεί τη χρεωκοπία της Ελλάδας, απλά διευκρίνισε πως σε μια τέτοια περίπτωση, η χώρα του θα μπορέσει να ανταπεξέλθει την επόμενη μέρα, προφανώς προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις μέχρι τώρα δηλώσεις του. http://www.antinews.gr/2012/08/14/174913/

 

To Forbes

Μια μέρα αργότερα το περιοδικό Forbes, δημοσίευσε ένα άκρως αποκαλυπτικό άρθρο του Karl  Whelan, που λέει αυτά που δεν προβάλλουμε εμείς!

“Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, το ελληνικό πρωτογενές έλλειμμα (το κενό δηλαδή μεταξύ δαπανών και εσόδων, μείον τα επιτόκια) έπεσε από 10.6% του ΑΕΠ το 2009, στο 2.4% το 2011, μια πτώση της τάξης του 8,2% του ΑΕΠ.

Για σύγκριση, αναφέρουμε ότι η Βρετανία, που αυτό το διάστημα συζητά έντονα τις επιδράσεις της λιτότητας, είδε το δικό της πρωτογενές έλλειμμα να μειώνεται μόλις κατά 1.8% του ΑΕΠ, στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Το μέγεθος των ελληνικών περικοπών στον δημόσιο τομέα είναι τρομακτικό. Οι μισθοί του δημοσίου περικόπηκαν φέτος κατά 23% σε σχέση με το 2009. Οι κοινωνικές δαπάνες έπεσαν κατά 12%, και οι κεφαλαιουχικές  δαπάνες μειώθηκαν κατά 40%.

Χωρίς καμιά αμφιβολία, η ελληνική οικονομία έχει πολλά ελαττώματα, και η αδυναμία είσπραξης φόρων από πλευράς του κράτους  είναι παροιμιώδης.

Η αλήθεια όμως είναι πως οι Έλληνες πολιτικοί επέβαλλαν μια σκληρή λιτότητα τα τελευταία χρόνια, και τόσο αυτοί όσο και ο ελληνικός λαός αξίζουν κάτι καλύτερο από το να τους προσβάλλουν κάθε μέρα οι εφημερίδες τη Ευρώπης»

http://www.antinews.gr/2012/08/15/174922/#more-174922

 

O Schroder

Τέλος, ο άνθρωπος που συμφώνησε στην  ένταξή μας στο ευρώ, ο πρώην Καγκελάριος  Gerdard Schroder, μιλώντας στη ΝΕΤ από την Κω , όπου περνά τις διακοπές του:

-Απηύθυνε έκκληση στους Γερμανούς πολιτικούς «να σταματήσει επιτέλους η ρητορική εναντίον της Ελλάδας» επειδή «η Ευρώπη χρωστά πολλά σε αυτή τη χώρα, σε αυτό το λαό».

-Παραδέχτηκε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να επιδείξει ακόμα περισσότερη αλληλεγγύη στην επίλυση της κρίσης της Ευρωζώνης.

-Ζήτησε, από τη στιγμή που «συμφωνήσει κανείς πως η Ελλάδα προχωρά σε μεταρρυθμίσεις, να της δοθεί χρόνος έτσι ώστε να μοιράσει τα βάρη».

-Πρόσθεσε πως τα προγράμματα για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας δεν θα πρέπει να περιορίζονται «μόνο στη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά να έχουμε το βλέμμα στραμμένο και στην ανάπτυξη» αφού κατά τη γνώμη του υπάρχουν στην χώρα μας μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες.

-Σημείωσε ακόμα ότι «αν αφήσουμε τώρα κάποιον στην τύχη του, για παράδειγμα την Ελλάδα, τότε οι κερδοσκόποι θα βάλουν στο στόχαστρο τον επόμενο».

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=470892

 

Είναι πρόωρο να πεί κανένας ότι αλλάζει το κλίμα, αλλά μας ..προσφέρονται επιχειρήματα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε υπέρ μας.

Ο Πρωθυπουργός από την εβδομάδα που έρχεται αρχίζει ένα διπλωματικό μαραθώνιο για να βελτιώσει την εικόνα τη χώρας και να εξασφαλίσει καλύτερους όρους στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής γιατί το υπάρχον όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τους στόχους, αλλά επιδεινώνει την κατάσταση.

Μήπως, παράλληλα,  η κυβέρνηση πρέπει να οργανώσει και μια συντονισμένη εκστρατεία ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης για το τι πραγματικά γίνεται  στην Ελλάδα την τελευταία διετία;

Κ.Ρ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. gio avatar
  gio 16/08/2012 17:20:58

  Yπαρχουν τοσα κονδυλια στο ΥΠΕΞ, θα πρεπει να η Ελληνικη Κυβερνηση να πλησιασει καλιτεχνες παγκοσμιου βεληνεκους και επι πληρωμη να αναπτυχθει μια παγκοσμια καμπανια υπερ της χωρας. πχ δεν θα ηταν ωραιο ο Μπραντ Πητ η Τζενιφερ Ανιστον που εχει ριζες Ελληνικες να παιζουν υπερ της Ελλαδος σε ενα σποτακι σε μεγαλα Ευρωπαικα καναλια, ιστοσελιδες κτλ?
  Τα ονοματα ειναι τυχαια, μπορουν να χρησιμοποιηθουν απο πολλους χωρους καλιτεχνικους, αθλητικους, μην ξεχναμε πως η επιτυχια της Ελληνικης επαναστασης οφειλεται σε μεγαλο βαθμο στο Λορδο Βυρων που για τα μεγεθη της εποχης ηταν πασιγνωστος και στο πινακα της σφαγης της Χιου που ξεσηκωσε ευρωπαικο φιλελληνικο κινημα.

  • Iωάννης34 avatar
   Iωάννης34 @ gio 16/08/2012 21:47:36

   Αλλες εποχές εκείνες φίλε,τώρα άπαντες κοιτούν το αποτέλεσμα σε κάθε τους κίνηση.Αν το επιτρέψει ο μάνατζερ,το κάνουμε!
   Και τι θα γίνει δηλαδή αν βγει η Τζολί ή ο Τομ Χανκς;Θα συγκινηθεί ο Ρέσλερ και θα χορηγήσει κεφάλαια;

 2. "Παύλος" avatar
  "Παύλος" 16/08/2012 17:46:36

  Η φωτογραφία είναι τρομακτική.

  • Nietzsche avatar
   Nietzsche @ "Παύλος" 17/08/2012 05:15:51

   ΣΩΣΤΟΣ!!!

 3. panos avatar
  panos 16/08/2012 19:01:36

  Ας κανουμε μερικα πραγματακια που επρεπε να γινουν στο Ελληνικο κρατος και χωρις μνημονια και μετα βλεπουμε.Τωρα ειμαστε στον πατο σε πολλα θεματα της δημοσιας διοικησης και χρειαζετε αμμεσα ανατροπη και μεταρυθμισεις . Βεβαια εχουμε τσαμπα ενημερωση και καμπανια απο το μεγιστο χονδροειδες υποκειμενο Θ. Παγκαλο.

 4. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 16/08/2012 20:15:51

  Ευτυχώς που υπάρχουν οι Έλληνες!
  http://sigatakastana.blogspot.gr/2012/03/greece-is-not-for-sale-is-for-loving.html

 5. ΑΝΤΩΝΗΣ-ΠΙΕΡΙΑ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ-ΠΙΕΡΙΑ 16/08/2012 20:16:08

  Θυμάται κανείς πως έλεγαν εκείνον τον ανεκδιήγητο που παρίστανε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και διέδιδε σε όλο τον πλανήτη ότι όλοι
  οιι (ιθαγενείς) υπήκοοι του ήταν τεμπέληδες και διεφθααρμένοι ;

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ ΑΝΤΩΝΗΣ-ΠΙΕΡΙΑ 17/08/2012 04:16:31

   Παραθερίζει στη βουλή και στα ελληνικά νησιά, καθυστερεί καράβια, τρώει παϊδάκια και πληρώνεται από τον μόχθο των τεμπέληδων και διεφθαρμένων ιθαγενών που τον ανέχονται!

 6. abc avatar
  abc 16/08/2012 21:11:13

  Επομένως τ 31 δις θα τα δώσουν τελικά στις τράπεζες...

  • Βασίλης Γκιώνης avatar
   Βασίλης Γκιώνης @ abc 16/08/2012 21:33:03

   Στις τράπεζες να τα δώσουνε οι οποίες, με τη σειρά τους, να τα διοχετεύσουν στην αγορά (πιστώσεις, δάνεια, μπλογκ επιταγών) για να κινηθεί.

   Πού να τα δώσουνε δηλαδή;;;

   Σε "μισθούς", σε "εφάπαξ" και στις "μαϊμούδες" των ασφαλιστικών ταμείων;;;;;

   • Iωάννης34 avatar
    Iωάννης34 @ Βασίλης Γκιώνης 16/08/2012 23:29:41

    Ετσι και αλλιώς η ροή χρημάτων απο την τράπεζα προς την αγορά είναι συνεχής και τα επιτόκια δανεισμού χαμηλά.Τα κέρδισαν με το σπαθί τους τα λεφτά οι τραπεζίτες!!

 7. Aris. A avatar
  Aris. A 16/08/2012 22:51:18

  Κώστα ο Σρέντερ είπε κάτι καταπληκτικό.

  Οι Ελληνες κροίσοι να επενδύσουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα και όχι να χρηματοδοτούν το διεθνές τζετ σετ.

  Επίσης μίλησε όπως και όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι για την χρεοκοπία της πολιτικής και επιχειρηματικής ελληνικής ελίτ που οδήγησε στον αφανισμό την χώρα.

  Προφανώς θα έχουν εντυπωσιαστεί από την δουλικότητα που δείχνουμε απέναντι σε όσους μας οδήγησαν εδώ.

  Αφού δεν καταλαβαίνετε να ανατρέψετε το καθεστώς που σας οδήγησε εδώ φάτε φόρους για να μάθετε.

  Ακόμα τα συγκροτήματα τύπου παίρνουν δάνεια από τις στερεμένες τράπεζες και δεν υπάρχει καμία μορφής αντίδραση.

  Εδώ και τρια χρόνια δεν έχουμε μάθει για κανένα χοντρό σκάνδαλο φοροδιαφυγής που ανθεί στην χώρα.

  Για όσους βγάλανε τα αδήλωτα χρήματα έξω άμα δεις να γίνεται τίποτα γράψε μου.

  Τι να ενημερώσει η κυβέρνηση την διεθνή γνώμη.

  Οτι και αυτή δείχνει ανοχή σε θέματα ασυλίας των ισχυρών της χώρας.

  Πέρασα από τα διόδια του Κιάτου.

  Ούτε λίγο άσφαλτο δεν έχουν ρίξει να κλείσουν τις λακούβες μπροστά στα διόδια και τα εισπράτουν κανονικά.

  Για την Αττική Οδό θα μιλήσει κανείς που ακούγεται ότι θα έπρεπε να επιστραφεί στο κράτος την στιγμή που θα κοπούν συντάξεις των 700 ευρώ.

  Τι να πει ο Σαμαράς στην διεθνήκοινή γνώμη για το πάρτυ που συνεχίζεται σε εφορίες και πολεοδομίες.

  Για την περίπτωση Τσοχατζόπουλου που δεν υπάρχει ούτε μια ανακοίνωση από τα κόμματα.

  Τόσο ένοχα νοιώθουν που δεν τολμούν να μιλήσουν για επιτέλους μια χειροπιαστή απόδειξη μαύρου πολιτικού χρήματος.

  Η ΝΔ από το 81 μέχρι σήμερα μίλαγε για διαφάνεια και για τους κλέφτες του Πασόκ που θα βάλει φυλακή.

  Για τον Τσοχατζόπουλο μουγγαμάρα.

  Δεν είναι λίγο ύποπτη.

  Συμφωνώ να κοπούν τα προνόμια των ΔΕΚΟ αλλά δεν έφεραν την χώρα ως εδώ μόνο αυτά.

 8. ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ avatar
  ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ 16/08/2012 23:01:18

  ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣIΟΥ ΣΤΟΝ Ε.Τ. ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΤΗΣ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΩΦΕΛΗΘΗ ΩΣ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΩΣ ΛΑΟΣ.
  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ (!!!) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΞΑΚΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΣΩΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ, ΑΣΠΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΚΑΦΚΙΚΟ...ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΛΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ, ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΥΜΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΘΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΕΝΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ.!!!

  Δεν υπάρχει. ..
  ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣIΟΥ
  ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ένα µεγάλο κοµµάτι της Ελλάδας κατά την περίοδο των θερινών διακοπών, διαπίστωσα για ακόµα µία φορά πως -επιτρέψτε µου να χρησιμοποιήσω µια αγαπημένη έκφραση των πιτσιρικάδων- αυ-τή η χώρα ... δεν υπάρχει!
  ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ απλώς για µια ιδιαίτερης και σπάνιας οµορφιάς χώρα. Πρόκειται για κάτι µοναδικό στον πλανήτη. Τα νησιά µας, οι θάλασσές µας, οι ακτές µας, οι κάµποι µας και τα βουνά µας και ο τρόπος που αυτά συνδυάζονται είναι κάτι που δεν µπορείς να το συναντήσεις πουθενά αλλού στη Γη.
  ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ υπερβολή να πούµε πως αυτή η χώρα διαθέτει περισσότερες από 500 Μαγιόρκες και πάνω από 5 Ελβετίες. Οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, η Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου, η Χαλκιδική, ο Ολυµπος, η Πίνδος, τι να πρωτοαναφέρει κανείς.
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. .. Σε 2,5 ώρες είσαι από την Αθήνα στον παγκόσµιο προορισµό, τη Μύκονο, σε τρεις ώρες είσαι στην κορυφή των θεών, τον Ολυµπο, και στους 20 βαθµούς Κελσίου και από εκεί σε µιση ώρα στους 40 και στην παραλία για βουτιές στις ωραιότερες θάλασσες του κόσµου. ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ και οι επιλογές που σου προσφέρει αυτός ο τόπος, χιλιάδες. Ο Κίσσαβος και το Πήλιο µε τα δέντρα να τα γλείφει το κύµα η άγρια οµορφιά της Μάνης που ανακατεύεται µε την πέτρα, τους πύργους και τη θάλασσα; Οχι πείτε µου, πού αλλού στον πλανήτη µπορείς να βρεις αυτό το ζύµωµα;
  ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ τα µαστιχόδεντρα στπ Χίο, τους κρόκους στην Κοζάνη, τους ελαιώνες στην Κρήτη, τις κα-ρυδιές στον Κίσσαβο, τα καπνά στα οροπέδια του Ολύµπου, την ευφορία του Θεσσαλικού κάµπου, διαπί-στωσα, επίσης, για ακόμη µία φορά, ότι αυτός ο τόπος εκτός από όµορφος είναι και ευλογημένος.
  ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ, οι ρακές, τα κρασιά, τα τυριά µας, η κουζίνα µας, αυτή η πανδαισία των γεύσεων και των αρωµάτων δεν απαντάται επίσπς σε καµιά χώρα του κόσµου. Καλοκαίρι µε τη φέτα το καρπούζι στο ένα χέρι, τραγουδάει ο Σαββόπουλος κι εγώ σας ρωτάω: Υπάρχει κανείς που µπορεί να σκεφτεί αυτή την εικόνα σε χώρα άλλη από την Ελλάδα;
  ΘΑ ΗΤΑΝ παράλειψη να µην αναφερθώ στα µνηµεία µας, αλλά τι να πρωτοπώ; Αυτή δεν είναι χώρα, είναι ένας απέραντος αρχαιολογικός χώρος, ένα απέραντο µνηµείο Πολιτισµού και Ιστορίας. Αυτή τη χώρα, λοιπόν, αυτό το µοναδικό στολίδι του πλανήτη, αυτό τον σπάνιο θησαυρό, κατάφεραν οι ακατονόµαστοι οι πολιτικοί µας να τπ χρεοκοπήσουν.
  ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ κανείς. Αυτή τη χώρα στην οποία θα έπρεπε οι ξένοι να πληρώνουν εισιτήριο για να µπουν, που θα έπρεπε να είναι πέντε φορές πλουσιότερη από την Ελβετία, κατάφεραν να την κάνουν χωματερή εξαθλιωµένων και εκτός από να τη χρεοκοπήσουν, να την εξευτελίσουν. Δεν υπάρχει ..
  Καλό φθινόπωρο.

  • ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ avatar
   ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ @ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ 16/08/2012 23:09:01

   ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΩΣ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΟ ΔΙΕΘΡΑΡΜΕΝΩΝ ΟΠΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ΚΑΠΟΙΟΣ...!! ( ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΥΣΜΕΝΕΣ ΚΛΙΜΑ)

 9. Γιωργος avatar
  Γιωργος 16/08/2012 23:17:15

  Κυριε Γκιωνη , μερος της κρισης του καπιταλισμου που ζουμε σημερα,το προκαλεσαν οι τραπεζες!!!Δηλαδη μεγαλο μερος της φουσκας που ζησαμε τα προηγουμενα χρονια.Τωρα αν ειναι σωστο να συνεχισουμε να φουσκονουμε αυτη τη φουσκα με νεο αερα,τοτε τι να πω.Τελικα καταλαβα οτι λεφτα υπαρχουν.Και για να γινω πιο σαφεις υπαρχουν τα λεφτα τα δικα μας,γιατι ουσιαστικα δικα μας ειναι τα λεφτα που χαριζουν στις τραπεζες,τα οποια αυτα τα λεφτα τα γυριζουν σε εμας με μορφη δανεισμου με τον απαραιτητο τοκο βεβαιως-βεβαιως!!!Αυτες ειναι μπιζνες!!!Και πρεπει τωρα εγω να αποδεχτω αυτο το πραγμα ως κατι το φυσιολογικο.Και την ιδια ωρα που γινονται αυτα,να βλεπω τη γιαγια μου ,που δουλεψε 40 χρονια σε ξενοδοχειο,να μη μπορει να αγορασει τα φαρμακα της.Ξερω ,αρκετοι θα με πουν λαικιστη,ομως η ΑΔΙΚΙΑ ΠΛΕΟΝ ΒΑΡΑΕΙ ΤΑΒΑΝΙ.ΤΣΑΜΠΑ ΧΡΗΜΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΦΤΩΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ!!!ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ????

  • Βασίλης Γκιώνης avatar
   Βασίλης Γκιώνης @ Γιωργος 16/08/2012 23:56:36

   H φούσκα στην Ελλάδα και ο "πάτος" ήρθανε επειδή η χώρα κλάτταρε επειδή θέλει άνω των 50 Δις ετησίως (!!!) για τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων!
   Βάλτε και τα Δις των εφάπαξ των συνταξιοδοτούμενων του Δημοσίου, βάλτε και τα Δις συντάξεων των 45άρηδων-55άρηδων, βάλτε και τα Δις των "μαϊμούδων" των ασφαλιστικών ταμείων...

   Δεν μπορείτε να κατηγορήσετε τις τράπεζες για τα φάρμακα της γιαγιάς σας.
   Μπορείτε να κατηγορήσετε το κράτος για τους παραπάνω λόγους που σας ανέγραψα.

   Υ.Γ. 1:
   Δεν σας γνωρίζω προσωπικά ώστε να έχω άποψη οτι τα χρήματα που δίνοντε από την Ε.Ε στις τράπεζες για την αναχρηματοδότησή τους, ανήκουνε σε εσάς προσωπικά όπως αναφέρετε, τα οποία σας παρακρατούνε οι τράπεζες και σας "επιστρέφουν" με τόκο...

   Υ.Γ.2:
   Εγώ πληρώνω πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό σε ΦΠΑ, πολύ μεγάλο ποσό σε ασφαλιστικές εισφορές, πολύ μεγάλο ποσό στην εφορία.
   Εάν δεν το πληρώσω, πάω με χειροπέδες αβλεπή!
   Το κράτος μου χρωστά και δεν μπορεί να με πληρώσει.
   Συνεπώς "τα βάζω" με το κράτος που φαλήρισε για τους παραπάνω λόγους.
   Δεν τα βάζω με τις τράπεζες ούτε μου φταίει ο "καπιταλισμός" και οι "Αμερικάνοι"...
   Αυτά δενπιάνουνε το 2012. Είναι σλόγκαν της δεκαετίας του '80...
   Δεν φταίνε οι τράπεζες και οι "Αμερικάνοι" εάν θέλουμε τον μισό προϋπολογισμό για τους κομματικούς Στρατούς στο δημόσιο ούτε φταίνε οι τράπεζες και οι "Αμερικάνοι" που φοροκλέβουν και φοροδιαεύγουν από τον μεγαλύτερο επιχειρηματία εως τον περιπτερά και παντοπώλη της γειτονιάς...

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Βασίλης Γκιώνης 17/08/2012 10:18:59

    Φίλος μου οδηγός ταξί πήρε ένα πελάτη της προάλλες, συνταξιούχο του Υπ. Οικονομικών. Πριν του περικόψουν τη σύνταξη έπαιρνε μηνιαίως 2.800, του την κατέβασαν στα 1.400. Επειδή δεν είχε πού να ξοδέψει τις 2.800, τα έπαιζε στα φρουτάκια, κατά δική του ομολογία!!!

    • ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ avatar
     ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ @ ΒΙΣ 17/08/2012 17:39:59

     Γεια σας εσεις αδιαθφοροι!

 10. Γιωργος avatar
  Γιωργος 16/08/2012 23:25:16

  Και τι νομιζεις καιροσκοπε,οτι στην Ευρωπη οι λαοι καθονται να δουν τι συμβαινει στην Ελλαδα???Τι νομιζετε οτι εκει δεν εχουν προβληματα|???Εμας εχουν στο μυαλο τους???Ολη η Ευρωπη μετατρεπετε σε νεκροταφειο των λαικων κατακτησεων των προηγουμενων δεκαετιων,σε μια αποθηκη φτωχων,ανεργων και εξαθλιωμενων πολιτων.ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΩΝ.ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΩΝ ΜΗΠΩΣ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ!!!!!ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΕΙΡΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

 11. ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ avatar
  ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ 16/08/2012 23:26:58

  μια καμπάνια ενημέρωσης είναι ότι πρέπει,εξάλλου είμαστε στην ΕΟΚ,ενημερώνουμε την ΕΟκ ,χρήματα που πιάνουν τόπο υπάρχουν, επενδυση είναι,μετά ποιός ακούει το Πάγκαλο αλλά ,έτερον -παράτερον -άντε και εκάτερον!

 12. Anaconda avatar
  Anaconda 16/08/2012 23:37:07

  Για να κάνεις μια εκστρατεία ενημέρωσης θα πρέπει να έχεις πλήρη επίγνωση της κατάστασης, να χτίσεις μια επικοινωνιακή στρατηγική και να την υλοποιήσεις πιστά.
  Όταν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας, όταν η όποια επικοινωνιακή κίνηση είναι αποσπασματική και όταν ο καθένας κάνει του κεφαλιού του για να προωθήσει το προσωπικό πολιτικό του μέλλον, προκοπή δεν θα δούμε.
  Σε ένα κείμενο είχα διαβάσει για κάποιους υπερκομματικούς μηχανισμούς (Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, Συμβούλιο Στρατηγικής Υποστήριξης, κτλ) αλλά για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε ότι τέτοιες προτάσεις προϋποθέτουν υψηλότερο επίπεδο ωριμότητας του πολιτικού κόσμου.

 13. Μάκης avatar
  Μάκης 17/08/2012 00:11:35

  Εμένα με έμαθαν από το σπίτι μου να πηγαίνω μόνο εκεί όπου με θέλουν.
  Αν κάποιος δεν με θέλει μία φορά, εγώ δεν τον θέλω δέκα.
  Αν κάποιος με κοροϊδέψει και με βρίσει, δεν θα κοιτάξω πώς να τον μεταπείσω, αλλά θα τον σιχτιρίσω και θα του ρίξω και μια ρέχα, πριν κόψω κάθε είδους επαφή μαζί του.

  Αν οι Έλληνες έχουμε έστω και λίγη αξιοπρέπεια θα πρέπει να μαζέψουμε τα μπογαλάκια μας και να βγούμε από Εθρωζώνες και Ευρωπαϊκές Ενώσεις. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

 14. Γιωργος avatar
  Γιωργος 17/08/2012 00:22:40

  ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ Στην ΕΟΚ οπως τη λες,καμια ευθυνη για τη καταντια της χωρας???Μπα , ε???Για ολα ευθυνονται οι δημοσιοι υπαλληλοι και αυτοι οι αξεστοι συνδικαλιστες που δεν αφηνουν τα ......ευγενει κεφαλαια να ερθουν εδω στο Ελλαδισταν,τωρα που οι μισθοι ειναι καταλληλοι για επενδυσεις!!!!ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΟΚ ΤΑ ΘΥΜΑΣΤΕ???

 15. STEVE avatar
  STEVE 17/08/2012 01:31:42

  Με καμπάνιες φιέστες και ενημερώσεις στο εξωτερικό δεν γίνεται τίποτα.Φιέστες και συγκεντρώσεις κάναμε και εδώ και ποιο ήταν το αποτέλεσμα τι άλλαξε;Με το να καθόμαστε οκλαδόν και να τραγουδάμε το ψεύτη και άδικε ντουνιά μας βλέπουν και τραγουδάνε μαζί μας και όλα ωραία.Όλα αλλάζουν με αλλαγή πολιτικής τελεία και παύλα.Η συνταγή είναι λάθος και το σώσιμο όπως παρουσιάζεται δεν αφορά το 80% των Ελλήνων οι οποίοι οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια προς την φτώχεια.Όσο για τις μεταρρυθμίσεις που προβάλλονται από κανάλια και εφημερίδες πιστεύω ότι έπρεπε να ξεκινήσουν πρώτα από αυτά τα μέσα.Συγκεκριμένα με τι άδειες λειτουργούν; αν λειτουργούν με δάνεια;οι ιδιοκτήτες τους έχουν σχέση με εργολαβίες δημοσίων έργων;Ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος παίζει το παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού .Ακόμη από το 2000 και ύστερα ακούμε συνεχώς τι φοβερός οικονομολόγος είναι ο ένας τι τρομερός ο άλλος, φοβερός ο Αλογοσκούφης, τι μόρφωση ο Παπαδήμος, τι πτυχία ο Στουρνάρας και πάει λέγοντας.Η πραγματικότητα είναι μια, κανένας υπάλληλος τράπεζας δεν πρόκειται να σώσει τον Ελληνικό λαό (όχι την Ελλάδα). Μόνο ένας ηγέτης μπορεί να κάνει

 16. Nikitas avatar
  Nikitas 17/08/2012 09:01:46

  Ξεχάστε τις καμπάνιες ενημέρωσης. Κοστίζουν εκατομμύρια και επιστρέφουν πολύ λίγα. Η διεθνής κοινή γνώμη επηρεάζεται μόνο από τα τοπικά τους μέσα μαζικής ενημέρωσης, έντυπα ή ηλεκτρονικά. Μόνο.

  Δέκα άρθρα στον τύπο της Γερμανίας, Αγγλίας ή Αμερικής όπως τα άρθρα που ήδη αναφέρετε, κάνουν πολύ περισσότερα από... δέκα καμπάνιες ενημέρωσης. Ήδη αν παρατηρήσατε, το διεθνές κλίμα αλλάζει και τα ψέματα και οι γενικεύσεις αντικαθίστανται από σοβαρή δημοσιογραφική έρευνα. Αυτό άρχισε πρώτα από το BBC και τα αγγλικά μέσα, πήγε στην Αμερική και τώρα ξυπνούν και τα γερμανικά μέσα.

  Και κάτι άλλο. Φταίμε κι εμείς. Είμαστε χώρα με εκατομμύρια μετανάστες στη Δύση και επίσης εκατομμύρια στην Ελλάδα που μιλούν έστω μια ξένη γλώσσα, κυρίως τα αγγλικά. Ωστόσο, πολύ λίγοι Έλληνες βλέπω ότι συμμετέχουν με σχόλια στα άρθρα των διεθνών ειδησεογραφικών σελίδων σχετικά με την Ελλάδα κι αφήνουν τους διάφορους Γερμανούς, Άγγλους κλπ να λένε το χονδροειδέστατα ψέματα. Γιατί;

  Μερικά σοβαρά και εμπεριστατωμένα σχόλια Ελλήνων σε αυτά τα άρθρα και στα social media, μπορούν να έχουν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από οποιαδήποτε εκστρατεία ενημέρωσης. Και αυτό το λέω εκ πείρας, γιατί κάνω σχόλια στα αγγλικά και γερμανικά και βλέπω πώς αλλάζουν γνώμη και οι άλλοι σχολιαστές που τους είχαν κάνει πλύση εγκεφάλου τα αγγλικά και γερμανικά μέσα με τις γενικεύσεις "οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, παίρνουν σύνταξη στα 50, όλοι φοροδιαφεύγουν" κτλ.

  Αντί λοιπόν τα εκατομμύρια των Ελλήνων που μιλάνε μια ξένη γλώσσα να συμμετέχουν και να παρεμβαίνουν ενεργά στα διεθνή ηλεκτρονικά μέσα, μένουν αδρανείς δίνοντας όλο το γήπεδο στους άλλους. Ενώ π.χ. οι Ισπανοί, που ένα πολύ μικρότερο ποσοστό μιλάει αγγλικά σε σχέση με μας, πλημμυρίζουν με σχόλια τα αντίστοιχα άρθρα που έχουν ανάλογες γενικεύσεις για την Ισπανία.

  • Μάκης avatar
   Μάκης @ Nikitas 17/08/2012 09:47:43

   "Είμαστε χώρα με εκατομμύρια μετανάστες στη Δύση και επίσης εκατομμύρια στην Ελλάδα που μιλούν έστω μια ξένη γλώσσα, κυρίως τα αγγλικά. Ωστόσο, πολύ λίγοι Έλληνες βλέπω ότι συμμετέχουν με σχόλια στα άρθρα των διεθνών ειδησεογραφικών σελίδων σχετικά με την Ελλάδα κι αφήνουν τους διάφορους Γερμανούς, Άγγλους κλπ να λένε το χονδροειδέστατα ψέματα. Γιατί; "

   Γιατί, δυστυχώς, οι περισσότεροι Έλληνες τού εξωτερικού είναι ΕΦΙΑΛΤΕΣ τύπου Τασιάδη, οι οποίοι ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ να βλέπουν την Ελλάδα να καταστρέφεται.

   • Nikitas avatar
    Nikitas @ Μάκης 18/08/2012 08:10:26

    Ακόμα και να ισχύει αυτή η γενίκευση για τους Έλληνες του εξωτερικού, ποιά είναι η δικαιολογία των Ελλήνων της... Ελλάδας; Βλέπω π.χ. σε αγγλικές ιστοσελίδες και φόρα Ισπανούς και Ιταλούς που γνωρίζουν ελάχιστα αγγλικά να υπερασπίζονται τη χώρα τους από γενικεύσεις και συκοφαντίες. Εμείς που υπερηφανευόμαστε ότι μιλάμε πολύ καλά αγγλικά, αντί να κάνουμε το ίδιο, καθόμαστε σαν τις κότες και γράφουμε μόνο σε ελληνικές ιστοσελίδες λες και θα κάνουν καμία διαφορά.

    Όσο για τους Έλληνες του εξωτερικού, δεν είναι όλοι ίδιοι. Φυσικά δεν μπορώ να ζητήσω κάτι από έναν π.χ. Εληνοαμερικάνο τρίτης γενιάς που δεν έχει ιδέα πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Ζητώ όμως από τους μετανάστες πρώτης γενιάς και ειδικά αυτούς που μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης. Αυτοί αποτελούν και το καλύτερο αντιπαράδειγμα των γενικεύσεων "οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, καλοπερνούν με τα λεφτά των ξένων κλπ.". Αν καλοπερνούσαν, δε θα μετανάστευαν.

    Για τους υπόλοιπους Έλληνες του εξωτερικού δε θα πω πολλά για να μη βγω από το θέμα μας. Αλλά μην ξεχνάμε και τις τεράστιες ευθύνες της Ελλάδας ή καλύτερα του ελληνικού κράτους. Πότε ενδιαφέρθηκαν να κάνουν μια σοβαρή υποστήριξης και ενεργοποίησης αυτών των Ελλήνων; Για δες τι κάνει η Τουρκία σε αυτό το θέμα. Αλλά τι να λέμε. Εδώ καν δεν έκαναν τα απλά. Π.χ. είμαστε η ΜΟΝΗ χώρα παγκοσμίως που οι πολίτες της στο εξωτερικό δεν μπορούν να ψηφίσουν, ενώ αυτό προβλέπεται από το Σύνταγμά μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.