#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/10/2012 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση θα κάνει τίποτα για το χάλι της ΕΡΤ;O Άγιος Παντελεήμονας της Λεωφόρου Μεσογείων, το ραδιοτηλεοπτικό κατάστημα που ζει με τα δικά μας τα λεφτά το έκανε και πάλι το θαύμα του. Αφού μπήκαν κουτσοί στραβοί, μπλε, πράσινοι και ελαφρώς ερυθροί κόκκοι, στο πλυντήριο της ΕΡΤ που όλα τα ξεβγάζει κι όλα τα στεγνώνει ήρθε το σύστημα για να κρασάρει.

Και πολύ που κράτησε, θα έλεγε κάποιος ουδέτερος παρατηρητής. Έτσι μπάχαλο που τα έκανε η κυβέρνηση στο κρατικό μαγαζί, πάλι καλά που δεν έχουμε απανωτά επεισόδια.

Κι ύστερα απ’ όσα έγιναν με την τοποθέτηση ημετέρων από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης, ήρθε η ώρα για το μεγάλο ξεκαθάρισμα. Ποιος θα επικρατήσει είναι το νέο παιχνίδι που παίζεται στο Ραδιομέγαρο. Όποιος έχει μεγαλύτερο «δόντι» είναι η απάντηση.

Ότι θα είχαμε μείζονα κρίση για τα… μάτια της Έλλης, όμως, κανείς δεν το περίμενε.

Η κ. Έλλη Στάη, κεντρική παρουσιάστρια από το 2010 των ειδήσεων, με τη δική της ιστορία στη δημοσιογραφία αλλά και με τις φανερές πολιτικές τοποθετήσεις της έγινε η πέτρα του σκανδάλου που έχει κάνει άνω – κάτω την ΕΡΤ.

Οι πληροφορίες λένε ότι έπεσε μεγάλος τσακωμός μεταξύ της παρουσιάστριας, του γενικος διευθυντή Αιμίλιου Λιάτσου και του αναπληρωτή διευθυντή ειδήσεων, Β. Θωμόπουλου. Με τόσους διευθυντές, στελεχάρες, αστέρια της δημοσιογραφίας και γραβατωμένους ακριβοπληρωμένους συμβούλους, δεν ήθελε και πολύ να ανάψει η φωτιά.Η Στάη διαρρέει ότι δέχθηκε πιέσεις για γαλάζιες εξυπηρετήσεις, η άλλη πλευρά λέει ότι η Στάη είχε σηκώσει πολύ ψηλά τον αμανέ, η τριμερής κυβέρνηση βρέθηκε σε αμηχανία και ο Σίμος Κεδίκογλου απλά παρακολουθούσε τις εχθροπραξίες. Ο υπεύθυνος, λέμε τώρα, για τη στελέχωση της ΕΡΤ, υπουργός, απλά προσπάθησε να παίξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Όταν η Στάση τσακώθηκε άγρια με τον Λιάτσο και τον Θωμόπουλο, η υπόθεση πήγε στον πρόεδρο, Ν. Σίμο ο οποίος έκοψε από το δελτίο τη Στάη. Τι έκανε ο Κεδίκογλου. Μια ανακοίνωση έβγαλε ο άνθρωπος που λέει ότι δεν έχει προσωπική ανάμειξη στην υπόθεση!!!. "Όπως γνωρίζετε στην ΕΡΤ υπάρχει μία ιεραρχία. Η απόφαση να μη παρουσιάσει η κυρία Στάη το χθεσινό δελτίο πάρθηκε μετά από καταγγελία του διευθυντή ειδήσεων κ. Β. Θωμόπουλου και με τη σύμφωνη γνώμη του γενικού διευθυντή ειδήσεων κ. Αιμ. Λιάτσου και του διευθύνοντος συμβούλου κ. Ν. Σίμου" αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «οι εμπλεκόμενοι είναι μεγάλα παιδιά, έχουν σήμερα μία συνάντηση και ελπίζω να ξεκαθαρίσουν τα ζητήματα που τους προβληματίζουν», είπε και καθάρισε.Τα ζητήματα που εγείρονται για το χάλι της ΕΡΤ είναι πολλά:

1.      Ενώ η χώρα παίζει το τελευταίο της χαρτί για να σωθεί η ΕΡΤ αντί να βοηθήσει στην σωτηρία της πατρίδας, κατάντησε παλαιοκομματικό ριγκ από τις  επιλογές και των τριών κομμάτων.

2.      Αν κάποιος ήθελε να «φάει» τη Στάη, ας το έλεγε αλλά να αναλάμβανε να πληρώσει και την αποζημίωσή της αφού το συμβόλαιο είναι μέχρι το Φεβρουάριο. Αν πάλι ήθελε να περάσει τη δική του γραμμή, ας ρώταγε κι αυτούς που πληρώνουν την ΕΡΤ και τον ίδιο.

3.      Ποια είναι η κ. Στάη που θα πρέπει να ασχολούμαστε; Χάθηκαν οι δημοσιογράφοι που και περγαμηνές έχουν και ακομμάτιστοι είναι; Έλεος πια με τους τηλεαστέρες.

4.      Ακούγεται ότι για την κ. Στάη και την προσπάθεια που γίνεται για να μείνει στο κανάλι, ενδιαφέρθηκε προσωπικά ο Φ. Κουβέλης. Δεν έχουν οι πολιτικοί αρχηγοί με τι άλλο να ασχοληθούν και τρώνε το χρόνο τους με την ΕΡΤ; Έλεος πια.

5.      Ποιοι είναι ο κ. Σίμος, ο κ. Λιάτσος και ο κ. Θωμόπουλος που νομίζουν ότι το μαγαζί είναι δικό τους και λειτουργούν με όρους τσιφλικιού; Επιλογές κομματικού χαρακτήρα δεν είναι ή μήπως μας διαφεύγει κάτι;

6.      Γιατί η ΕΡΤ θα πρέπει να απασχολεί τον κόσμο με τα καμώματά της; Αν ρωτήσουν τους πολίτες που πληρώνουν το ειδικό τέλος, αν και πόσο ενδιαφέρονται για τις ίντρικες και τα πάθη του ραδιομεγάρου, τότε θα καταλάβουν όλοι τους στο κανάλι πόσο υπερεκτιμημένοι είναι.

7.       Τέλος, είχαμε γράψει ότι είναι η χρυσή ευκαιρία για μια κυβέρνηση συνεργασίας να δημιουργήσει ένα κανάλι ακομμάτιστο, ελεύθερο σε νέες ιδέες, νέα πρόσωπα, χωρίς παρωπίδες και κυρίως συμμαζεμένο. Όχι να φεύγουν λεφτά από εδώ κι από εκεί για ειδικούς συμβούλους, διευθυντές, αναπληρωτές, παρατρεχάμενους και κάθε λογής μακιγιέρ του προφίλ της ενημέρωσης. Δεν μας άκουσαν και βλέπετε τα αποτελέσματα. Φθαρμένα υλικά, μποτοξαρισμένα πρόσωπα, παλαιομοδίτικη ενημέρωση. Μπράβο τους, τα κατάφεραν μια χαρά.

Λέτε να δικαιωθούν κάποιοι που έλεγαν ότι η ΕΡΤ πρέπει να κλείσει για να τελειώνουμε;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 06/10/2012 12:16:05

  Η κ. Στάη έχει γίνει καθεστώς πια. Είναι κι αυτό δείγμα της εν γένει παρακμής.

  Έλλη Στάη: πώς έβαλε στην τσέπη 1,2 εκατ. ευρώ

  Μία εικόνα, χίλιες λέξεις.

  • Κάνω ότι δεν βλέπω avatar
   Κάνω ότι δεν βλέπω @ Επισκέπτης 06/10/2012 12:47:27

   Επισκέπτη, πού την ξετρύπωσες; Γράψε όμως και ποια είναι τα πρόσωπα.

   • Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης @ Κάνω ότι δεν βλέπω 06/10/2012 17:58:49

    μην το κάνεις... :-)

   • Κατερίνα avatar
    Κατερίνα @ Κάνω ότι δεν βλέπω 07/10/2012 11:36:22

    Το πιο ενδιαφέρον είναι το link στο οποίο παραπέμπει για να θυμηθούμε όλοι τα τερτίπια κ τις δράσεις της κυρίας, συνηγορούντων βεβαίως και των υπολοίπων γνωστών αστέρων του πασοκικού συστήματος.
    Έχει δίκαιο ο αρθρογράφος ....ποια είναι η κ. Στάη? Βαρεθήκαμε να τους βλέπουμε πια, αλλά αν είναι να την αποζημιώσουν καλλίτερα να μη μας το πουν. Προτείνω να τις δώσουν καμία δουλίτσα γραφιά μέχρι τη λήξη της σύμβασής της.

 2. nikolas avatar
  nikolas 06/10/2012 12:46:57

  Μετά τον κ. Λιάτσο ας προσλάβουν και τον κ. Μαλέλη μαζί με την Πετρούλα να πούμε τουλάχιστον χαλάλι τα χρήματα για το κορίτσι!
  Η αυτοδικία είναι πολύ κοντά σε όλους τους τομείς και θα πέσει σαν πέλεκυς επι δικαίων και αδίκων!!!

 3. Δαναός avatar
  Δαναός 06/10/2012 13:18:12

  Antinews 01/07/2012 στις 10:36 am έγραφα:
  Ένα Σαββατοκύριακο κλείσιμο και καινούριες συμβάσεις εργασίας σ’ όλους.Το πάρτι τέλος! Οι εκπομπές των 60000€ η μία τέλος. Για να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και οι ταβλαδόροι στα καφενεία για τσιρολασάτα!!!

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Δαναός 06/10/2012 13:31:58

   Τσιροσαλάτα,,,

 4. Σιωπηλός avatar
  Σιωπηλός 06/10/2012 14:22:43

  Είναι τραγικό. Αυτή τη στιγμή, με τα χιλιάδες προβλήματα, ως Δημόσιο διατηρούμε: Τέσσερεις, (4) μαζί με το κανάλι της Βουλής, τηλεοπτικούς σταθμούς και τέσσερεις (4) ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Αθήνα. Δεν ξέρω και πόσους επαρχιακούς.
  Και ας μην τολμήσει κανείς να πει ότι η ΕΡΤ είναι πλεονασματική. Τα έσοδα προέρχονται από την εισφορά που υποχρεωτικά (!) καταβάλλεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και όχι φυσικά από την ανύπαρκτη τηλεθέαση ή ακρόαση.
  Είναι ακόμη πιο τραγικό αν σκεφθεί κάποιος ότι αυτοί δεν είναι οι μόνοι Δημόσιοι σταθμοί. Υπάρχουν και τα Δημοτικά τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοσταθμοί, ων ουκ έστιν αριθμός πανελλαδικά.
  Ε, φτάνει πια η κοροϊδία! Αυτή η κυβέρνηση μειώνει τις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα, διαπράττει κλοπή δηλαδή, και αφήνει όλα τα ΑΧΡΗΣΤΑ κανάλια και σταθμούς - φαντάσματα ανοιχτά, για να ελπίζει σε λίγη ακόμη προπαγάνδα υπέρ της.
  Αυτό δεν το συγχωρεί κανείς στον Σαμαρά. Κανείς.

 5. δημης avatar
  δημης 06/10/2012 15:15:16

  Μά τί λέμε τώρα ;;;;;;
  Η ΕΡΤ κτλπ ΜΜΕ ήσαν και είναι το...χ α λ ί ...πάνω στο οποίο πατούσαν και πατάνε οι δημιουργοί των εικονικών πραγματικοτήτων μας....μοχλοί και υπάλληλοι και αυτοί στην παραπληροφόρηση βοηθούν τουσ ...πολιτικουσ ...στο ...δύσκολο ...έργο τους....

 6. o trikalinos avatar
  o trikalinos 06/10/2012 15:42:57

  50 ευρώ τον χρονο υποχρεωτικά για την ΕΡΤ σε κάθε λογαριασμό τησ ΔΕΗ δεν είναι λίγα χρήματα. Όταν οι περισσότερες έλληνες δεν τη βλέπουν ,ούτε την ακούνε .Να βγούν στον ελεύθερο ανταγωνισμό .Περιμένω να δημιουργηθεί κίνημα δεν πληρώνω την ΕΡΤ .Αξίζει !!

 7. πολίτης avatar
  πολίτης 06/10/2012 16:45:15

  Αφού την πληρώνουμε όλοι να σεβαστεί το κοινό της. Θα συμφωνήσω με πολλά του άρθρου, αλλά όχι με το κλείσιμο.
  Τα κανάλια του ελεύθερου ανταγωνισμού τα βλέπουμε νομίζω όλοι. Μόνο προπαγάνδα και σκουπίδια προσφέρουν. Με την κρίση δε, απλήρωτοι ηθοποιοί, ελάχιστες σειρές και πληθώρα τούρκικων σίριαλ. Όχι ότι αυτά θα πρέπει να αποκλειστούν, αλλά ο βοβαρδισμός με σειρές μιας χώρας που έχει βλέψεις στα εδάφη σου, πως να το κάνουμε, βλάπτει.
  Η Νετ ειδικά έχει κατά καιρούς κάνει δουλειές πολύ αξιόλογες που όμως δεν είχαν την τύχη που τους άξιζε.
  Πρέπει να βρει τρόπο να αυξήσει την τηλεθέασή της. ΄Εχει και την καλύτερη παιδική ζώνη και μέσα στην τηλεοπτική παρακμή είναι καταφύγιο.

 8. Χριστόφορος avatar
  Χριστόφορος 06/10/2012 17:20:11

  Μήπως με μια ακόμα εντολή πρωθυπουργού, να πάνε στο διάολο όλοι αυτοί οι θορυβώδες (άδειοι) κομματικοί τενεκέδες, που ζουν χρόνια τώρα σε βάρος της χώρας μας?

 9. ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΡΙΚΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΡΙΚΑΣ 06/10/2012 23:18:05

  Είναι ώρα για αλλαγές το φιάσκο των παράλογων τοποθετήσεων στην ΕΡΤ πρέπει να λάβει εδώ τέλος.
  Ποια είναι η δικαιοσύνη στις προσλήψεις στην ΕΡΤ;
  Πόσοι δημοσιογράφοι που έδιωξε το ΠΑΣΟΚ επανήλθαν;
  Γιατί το Μαξίμου έδωσε τέτοιες επιλογές;
  Είναι ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους!
  Είναι ώρα για αλλαγές σε πρόσωπα και νοοτροπίες...

  Νίκος Κούτρικας
  Οικονομικός συντάκτης
  Άνεργος δημοσιογράφος της ΕΡΤ

 10. Νίκη avatar
  Νίκη 06/10/2012 23:55:03

  Συγγνώμη που σας ερωτώ, αλλά τι ακριβώς σημαίνει ότι είστε "άνεργος δημοσιογράφος της ΕΡΤ" αντί για απλώς "άνεργος δημοσιογράφος με προϋπηρεσία στην ΕΡΤ"; Δηλαδή μόνο η (δημόσια) ΕΡΤ μπορεί να σας απασχολήσει; Έχετε ακούσει κανέναν να συστήνεται ως "άνεργος ναυτικός του Δημητρούλα ή του Ρομίλντα";

 11. ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΡΙΚΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΡΙΚΑΣ 07/10/2012 00:35:19

  Κα Νίκη,
  Η απάντηση είναι απλή για σας που δεν ξέρετε τι δουλειά έχει κάποιος να δηλώνει δημοσιογράφος άνεργος της ΕΡΤ!
  Θα σας απαντήσω πολύ σύντομα,

  στην ΕΡΤ μας εργαστήκαμε πολλά χρόνια εγώ και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι πάνω από μια δεκαετία... έρχεται το ΠΑΣΟΚ και μας απολύει με στημένους διαγωνισμούς και άλλα τέτοια κουραφέξαλα χωρίς αποζημίωση χωρίς επίδομα ανεργίας όπως φυσικά θα έπαιρνε ο άνεργος ναυτικός όπως σας αρέσει να επικαλείστε ως παράδειγμα!
  Έρχεται η τρικομματική και προσλαμβάνει πρώην πολιτευτές, άσχετους με τη δημοσιογραφία ούτε καν μέλη της ΕΣΗΕΑ και ικανοποιεί κομματικά ρουσφέτια και πάλι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και η ΝΔ πάει πάσο!
  Ελπίζω να σας διαφώτισα γιατί δηλώνουμε άνεργοι της ΕΡΤ μάλλον κάτι άλλο περιμέναμε ίσως λίγη δικαιοσύνη ας πούμε στις νέες προσλήψεις!
  Σας ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρων σας θέλω να πιστεύω ότι είστε στο πλευρό κάθε απολυμένου που διώχθηκε και βρίσκεται χωρίς εισόδημα και ευτυχώς για λόγος καθωσπρεπισμού δηλώνει άνεργος της ΕΡΤ μήπως και ενδιαφερθεί κάποιος από τους κρατούντες της τρικομματικής και όχι κάτι άλλο!

  Νίκος Κούτρικας
  Δημοσιογράφος
  μέλος της ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ
  Άνεργος και καρατομηθείς πολιτικά από την ΕΡΤ επί ΠΑΣΟΚ!

  • Κατερίνα avatar
   Κατερίνα @ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΡΙΚΑΣ 07/10/2012 11:49:30

   Διάβασα με μεγάλη προσοχή αυτά που γράφετε κύριε και έχετε όλη τη συμπάθεια μου για την περιπέτεια που περνάτε. Επίσης θα σας πω ότι έχετε απόλυτο δίκαιο, αυτά κάνει πάντα η ΝΔ και μας πληγώνει, αλλά όταν έρχεται η ώρα της κάλπης τα ξεχνάμε. Είναι βλέπεις και όλοι αυτοί οι ανεκδιήγητοι αριστερούληδες και σοσιαλιστές που τι να ψηφίσεις....

 12. guest avatar
  guest 07/10/2012 01:55:55

  Ως φορολογουμενος πολιτης της Ελληνικης Δημοκρατιας, θα συμφωνησω με πολλα απο τα παραπανω. Ως αντικειμενικος ραδιοτηλεθεατης ομως θα παραδεχθω οτι το επιπεδο της ΕΡΤ ειναι ΤΡΑΓΙΚΑ ανωτερο απο τα ιδιωτικα, οχι μονο σημερα που δε δινουν δανεια οι τραπεζες, αλλα απο τα παλια τα χρονια της belle epoque. Kαπως (;), η πλειοψηφια του κοσμου θεωρησε πολυ πιο ενδιαφερων να μαθει τι θα κανει το βραδυ ο τσακας και οχι το τι συνεβαινε στην Αργεντινη την ιδια εποχη. Οσο για την ενημερωση, πολλα ακουγονται για τους ιδιοκτητες των ιδιωτικων σταθμων και το τι ρολο βαρανε. Φανταστειτε να ειναι αληθεια τα μισα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.