#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/04/2011 09:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση εξεμέτρησε το ζηνΣαν σύγχρονες Πυθίες, αποφασίσαμε να μασήσουμε λίγα από τα φυλλαράκια που έφερναν… νιρβάνα στην αρχαία Πυθία, και να μαντέψουμε τι θα πει ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

Τι θα μπορούσε άραγε να πει ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο το οποίο μας «έσωσε» από τη χρεοκοπία και δεν απαιτούνταν άλλα μέτρα για την ανάταξη της οικονομίας;

Πώς θα μπορούσε άραγε ο κ. Παπανδρέου να πείσει τον εαυτό του και τους υπουργούς του πρώτα, τον ελληνικό λαό, κατά δεύτερο, πως αυτά που αποφάσισε πριν ένα χρόνο ήταν σωστά και πως η Ελλάδα βαδίζει σε σωστό δρόμο;

Σαν καλές Πυθίες λοιπόν μαντεύουμε ότι ο χρησμός του κ. Παπανδρέου στο κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο θα είναι: «Ο δρόμος που πήραμε πριν ένα χρόνο δεν έχει επιστροφή. Αν πισωγυρίσουμε θα καταστραφεί η χώρα».

Πάμε στοίχημα ότι αυτό θα πει στους υπουργούς τους προσπαθώντας να διασκεδάσει τις έντονες αντιδράσεις τους και να αποφύγει προς το παρόν τις πρόωρες εκλογές ή τον ανασχηματισμό;

Από την Πέμπτη φάνηκε ότι έτσι θα πάει το κλίμα όταν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ακούστηκαν φωνές κριτικής για την οικονομική πολιτική με αρκετά στελέχη να ζητούν αλλαγές και χρονοδιάγραμμα επίτευξης στόχων (αν αυτοί υπάρχουν)

Για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός λοιπόν, θα βάλει τα δικά του πολιτικά διλήμματα. Ή με ακολουθείτε ή πάμε για φούντο. Αυτό είναι το διακύβευμα κατά τον κ. Παπανδρέου ο οποίος πιστεύει ότι διαθέτει το αλάθητο στις αποφάσεις που έχει πάρει, επομένως πιστεύει ότι και σήμερα θα την σκαπουλάρει. Θα ζητήσει λοιπόν από υπουργούς, βουλευτές και κομματικά στελέχη να μπουν στη γραμμή σαν τα πρόβατα και να ακολουθήσουν τον μεγάλο… ποιμένα στο νέο ολισθηρό δρόμο, στη νέα περιπέτεια με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας. Κουβέντα φυσικά για τα λάθη που έχουν γίνει και που έχουν οδηγήσει τον Τιτανικό στο παγόβουνο.

Θα επαναλάβει για πολλοστή φορά ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης (άσχετο αν τη συζητούν όλοι), ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2012, ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στο υψηλό χρέος και άλλα τέτοια.

Το πόπολο, όμως, έχει καταλάβει τι γίνεται, δεν αντέχει άλλα διλήμματα, η κυβέρνηση εξεμέτρησε το ζην, όσο κι αν προσπαθούν με τεχνικές αναπνοές να την κρατήσουν στη ζωή. Η επανάσταση των ποπολάρων είναι καθημερινή, και δεν έχει σχέση με τους ξυλοδαρμούς ή τα στημένα επεισόδια. Το βλέπει ο καθένας στα μάτια του άλλου, ότι δεν υπάρχουν άλλες αντοχές και ανοχές.

Ότι λοιπόν κι αν ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στο υπουργικό, απλά θα έχει χάσει πολύτιμο χρόνο. Μπορεί να επιχειρεί να εξευμενίσει την τρόικα με το νέο πρόγραμμα, η ουσία όμως είναι μία. Ούτε μπορεί να επιβάλει τα νέα μέτρα, ούτε υπάρχει και κόσμος που θα τον ακούσει πια. Τα ψέματα τέλειωσαν…

 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Y. avatar
    Y. 15/04/2011 09:50:29

    Που έιναι το πατριωτικό πασόκ? Υπάρχει, ή απλά είναι ένα μπραντ νέϊμ-λογότυπος για αποπροσανατολισμό και επικοινωνιακό παιχνίδι, μπας και εγκλωβίσει κάποιους ταϊζοντάς τους πατρίδα?

  2. skopelosnews avatar
    skopelosnews 15/04/2011 09:52:22

    Ένα είναι σίγουρο πάντως το ότι και να πει δεν θα τον πιστέψει κανένας. ακόμη και πασοκτζής να είναι .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.