#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/08/2010 18:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση αναζητά εκλογική σωτηρία σε τέσσερα επικοινωνιακά τρυκΤα μπάνια τελειώνουν, οι ομπρέλες μαζεύονται, ο κόσμος γυρίζει. Η θερινή ραστώνη του πολιτικού κλίματος ανάμεσα σε ρακέτες και προκλητικά μαγιώ σιγά σιγά παίρνει το τέλος της.

Οι πολίτες γυρίζουν στις πόλεις και τα χωριά (όσοι έφυγαν) και το καλοκαίρι αναμένεται να γίνει φέτος... χειμώνας πιο γρήγορα. Ακόμα και αν έχει καύσωνα. Το επικοινωνιακό σχέδιο της κυβέρνησης μέχρι τις (δημοτικές ή άλλες) εκλογές (http://www.antinews.gr/?p=53939) σας το είχαμε αποκαλύψει εδώ και το Νο1 έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή.

Ο κόσμος γιουχάρει και αποδοκιμάζει τα στελέχη της κυβέρνησης και όμως τα ΜΜΕ σε πείσμα της κοινωνικής οργής, συνεχίζουν να προβάλλουν τις θερμές χειραψίες του Γιώργου με τους τουρίστες και τις ταβέρνες που τρώει οΣιούφας.

Μαζί με το επικοινωνιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης θα υλοποιείται παράλληλα και η πολιτική-επικοινωνιακή τακτική της.

Στο πλαίσιο αυτό τεσσερα θα είναι τα "επικοινωνιακά καρφιά" του ΠΑΣΟΚ:

Αυτοδυναμία με 40,2%

Η κυβέρνηση έχει οριστικοποιήσει και τις βασικές παραμέτρους του νέου εκλογικού συστήματος. Σύμφωνα με όσα διαρρέονται από την Επιτροπή Ραγκούση, στο νέο σύστημα θα διατηρηθεί η πριμοδότηση του πρώτου σε ψήφους κόμματος με 40 (αντί για 50 που προβλέπει ο «νόμος Παυλόπουλου») βουλευτές, ο πήχης της αυτοδυναμίας θα είναι στο 40,2%, ενώ θα παραμείνει το όριο του 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή.Σε αντίθεση βέβαια με όσα είχε δεσμευτεί προεκλογικά θα κάνει λόγω για "πολιτική αναγκαιότητα" σε καιρό κρίσης.

Ανασχηματισμός πριν από τη ΔΕΘ

Στο "Υπουργικό Συμβούλιο της Πάρου" οι προτάσεις για ανασχηματισμό δεν είχαν κοινή κατεύθυνση. Ο Γ. Ραγκούσης θεωρεί πως πρέπει να γίνει μέσα στη καυτή περίοδο της ΔΕΘ (ως μέρος ενός επικοινωνιακού μπαράζ) μεταξυ 4-11 Σεπτεμβρίου, ενώ άλλα στελέχη όπως ο Π. Γερουλάνος είχαν την άποψη πως αυτό πρέπει να γίνει πριν τελειώσει ο Σεπτέμβριος. Σε κάθε περίπτωση ο Παπανδρέου σκέφτεται να συνδυάσει, και να ανακοινώσει τον ανασχηματισμό και τους υπόλοιπους υποψήφιους για τους ΟΤΑ μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Οι βουλευτές θα παραδώσουν τις έδρες τους

Με μία κίνηση που θα προσπαθήσει να τονίσει τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών για το ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου θα ζητήσει από όσους βουλευτές διεκδικήσουν κάποιο Δήμο ή Περιφέρεια, να παραιτηθούν εκ των προτέρων από το βουλευτικό τους αξίωμα. Παράλληλα με αυτό το τρόπο (και αυτός είναι ο πραγματικός στόχος) θα επιδιώξει να δώσει ένα σαφές μήνυμα στους βουλευτές, ή ακόμα και να απομακρύνει κάποιους, χωρίς να προκαλέσει εντάσεις.

Πολιτικό πρόσωπο "Πρώτης Γραμμής" στη Περιφέρεια Αττικής

Ένα σημαντικό πολιτικό πρόσωπο που είναι εν ενεργεία υπουργός, από το στενό περιβάλον του Παπανδρέου θα κληθεί να διεκδικήσει τη θεση του "Κυβερνήτη της Περιφέρειας Αττικής" (ακούγονται τα ονόματα του Ραγκούση και της Μπιρμπίλη), με σκοπό να ενισχύσει τον Παπανδρέου, ως προς το να επιλέξει όποιον επιθυμεί, σε όποια υποψήφια θέση εκείνος θέλει. Κανείς δε θα μπορέσει να "φέρει αντίθετη κουβέντα", εφόσον ο ίδιος ο π.χ. Ραγκούσης, "πειθαρχεί", μπαίνει στις υπηρεσίες του ΠΑΣΟΚ και του Πρωθυπουργού, και αφήνει το πρώτο τη τάξει υπουργείο, για να διεκδικήσει τη θέση του Περιφερειάρχη, υφιστάμενου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σε κάθε περίπτωση το πολιτικό μάρκετινγκ τελειώνει εκεί που ο απλός κόσμος αισθάνεται ανήμπορος να συμμετάσχει στη διοίκηση της ζωής του…

Σε κάθε περίπτωση ο απλός κόσμος, αισθάνεται απογοητευμένος, και ξέρει πως δε μπορεί να περιμένει κάτι καλύτερο από τη κυβέρνηση...όσα πολιτικά τρικ και αν γίνουν...

Τα μέτρα έχουν έρθει σαν χαστουκια και έχουν ζαλίσει το κόσμο, που του έχουν ευνουχίσει κάθε δυνατότητα αντίδρασης.

Η ευθύνη της αντιπολίτευσης μεγάλη και της αξιωματικής ακόμη μεγαλύτερη.

Η πολιτική της ευθύνης, και της Ελπίδας δε παίρνει άλλη αναβολή...

Πλέον ο κόσμος έχει πειστεί...δεν έχει ανάγκη από "εξαιρετικές ομιλίες"

Πλέον το πλειοψηφικό ρεύμα υπάρχει...δε χρειάζεται να το χτίσεις..

Και περιμένει...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άργος avatar
  Άργος 17/08/2010 18:32:51

  Το πλειοψηφικό ρεύμα

  στον μέσο πολίτη, στην νοικοκυρά, στον άνεργο, στον εθισμένο στο ρουσφέτι που ελπίζει να "την γλιτώσει", στον νέο που έχει αποχαυνωθεί από την τηλεόραση, στον επιχειρηματία που παλεύει με "άκρες" μέσα στο σύστημα, δυστυχώς λείπει, έχω διαπιστώσει. Χρειάζεται δουλειά απ' όσους αντιλαμβάνονται τέτοια σκοπιμότητα - την οποία προσωπικά θεωρώ ως την μοναδική λύση. Το επιχείρημα είναι σαφές : μη νομιμοποίηση όσων εκπροσωπούν ό,τι μας καταστρέφει.

  Απώτερα, δεν θα τους εμποδίσει ίσως (είναι αναίσχυντοι είδαμε) αλλά θα φέρει στις μελλοντικές πράξεις τους ένα σημαντικό αίτιο πίεσης.

 2. george avatar
  george 17/08/2010 19:02:32

  ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ TO ΠΟΙΟΣ ΘΑΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΕΧΕΙ ΣΦΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΝΔ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.ΤΟ ΔΙΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΜΕ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Η΄ΟΧΙ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.ΚΑΝΩ

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ george 17/08/2010 21:28:19

   To πρόβλημα ότι στον πολύ κόσμο - με ευθύνη και της ΝΔ- έχει περάσει το μήνυμα ότι εδώ μας έφερε η ΝΔ και ο Καραμανλής.Κι αυτό το παραμύθι είναι κρίσιμο να ανατρέψει η ΝΔ, κρίσιμο όχι μόνο γι αυτή την εκλογική αναμέτρηση(φοβάμαι ειναι αργά) αλλά και για τις επόμενες.

   • ApoTel avatar
    ApoTel @ firiki2010.wordpress.com 18/08/2010 01:12:48

    Δυστυχώς έχεις δίκιο. Έχουν περάσει και με την βοήθεια των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης την γραμμή τους. Ακούω στην παραλία αρκετό κόσμο να λέει ακόμη ότι φταίει η ΝΔ και πως ο ΓΑΠ έσωσε την χώρα. Και αυτή η εντύπωση αλλάζει δύσκολα τόσο σύντομα και με τα Μέσα να λένε τα δικά τους

 3. spiros avatar
  spiros 17/08/2010 21:39:20

  Δεν θεωρώ εύκολη πλειοψηφία την όποια αντίδραση στα μέτρα. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι θα εμφανιστεί και το επιχείρημα και αν ακόμη στείλουμε το μύνημα τι θα αλλάξει;
  Είναι νομίζω πρόωρο το πλειοψηφικό ρεύμα με το πνεύμα του αρθρογράφου

 4. BlueSky avatar
  BlueSky 17/08/2010 23:18:11

  Είναι δυνατόν να έχουν μούτρα να ζητούν την ψήφο των ελλήνων οι πασοκοκαταστροφείς του έθνους. Παραθέτω εκτιμήσεις του economist, μόλις οι έλληνες πιάσουν Φθινόπωρο:

  Απαισιόδοξες και δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του περιοδικού Economist για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για το υπόλοιπο 2010 αλλά και το 2011.
  Τόσο σε ό,τι αφορά τη φετινή χρονιά, όσο και την επόμενη, προβλέπουν βαθειά ύφεση. Μάλιστα, οι εκτιμήσεις τους είναι κατά πολύ χειρότερες από αυτές του οικονομικού επιτελείου της.. κυβέρνησης.
  Συγκεκριμένα, το οικονομικό περιοδικό «προβλέπει» ότι για φέτος ότι η ύφεση θα φτάσει το 4,8%, κάνοντας λόγο για εξαιρετικά δυσοίωνα στοιχεία αναφορικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
  Αναφερόμενο στην ανεργία, το Economist σχολιάζει το υψηλό ποσοστό του 11,7% το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς και κάνει λόγο για εφιαλτικά σενάρια με ανεργία 20% στο τέλος του 2011, ενώ κάνει αναφορά και στον ελληνικό τουρισμό σχολιάζοντας ότι πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολη χρονιά με μείωση που αγγίζει το 10%.
  Το οικονομικό περιοδικό, τέλος, σχολιάζει και ένα ακόμη «αγκάθι» της ελληνικής οικονομίας, τον πληθωρισμό, ο οποίος αναμένεται να κλείσει στο 3,9% για το 2010. Χαρακτηριστικά, μάλιστα, σημειώνει πως «Μόλις οι Έλληνες επιστρέψουν από τις παραλίες στα γραφεία και τα μαγαζιά το Σεπτέμβριο, θα νιώσουν τον πραγματικό πόνο από τα μέτρα λιτότητας και την ύφεση».

  Υ.Σ: Οδεύουμε στο τέλος του 4ου δρόμου, που στην πραγματικότητα είναι η θαλασσινή ρότα Πάρος - Πόρος. Ελπίζω να μην έχουμε την τύχη του express Samina, πασοκ είχαμε και τότε, νομίζω...........!!!
  Πανελλήνιο Σοσιαληστρικό Κύκλωμα θεωριά και πράξη

 5. GIORGOS avatar
  GIORGOS 18/08/2010 10:30:15

  MIA POLY KALH IDEA POU DIAVASA EINAI NA MHN PSHFHSH KANEIS GIA DHMARXO BOULEFTH POU EXEI PSHFHSH NAI STON MNHMONIO. ETSI THA DOTHEI MYNHMA THS ANTIDRASHS OLON

 6. e.coli avatar
  e.coli 18/08/2010 17:19:50

  Χαιρομαι παρα πολυ που ο ΓΑΠ με εσωσε.Και σε ανωτερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.