12/02/2011 11:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση έχει έτοιμη την λίστα του ξεπουλήματος...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. usound avatar
  usound 12/02/2011 11:44:23

  Το ψιλομαρτύρησαν το μυστικό οι Τροϊκάνοι. «Πουλήστε να σωθείτε!». Η κυβέρνηση θύμωσε μεταμεσονύκτια και τους κατακεραύνωσε. Τους πήγε το σκατό στην κάλτσα των Τροϊκάνων. Φημολογείται πως αγόραζαν ξημερώματα με τις ντουζίνες τα king size Pampers σε εφημερεύον φαρμακείο της Ερμού.
  Aς το πιάσουμε το νήμα απ’ την αρχή. Άντε να πουλήσουμε. Τι να πουλήσουμε και πόσο; ΑΤΕ και ΤΤ; 800 μύρια και τα δυό ιδρύματα τα εξετίμησε ο Σάλλας. Τιμή ξεφτίλα, αλλά μας βρίσκουν στην ανάγκη. Να βάλουμε και το υπό κατάληψη κτίριο του Ρουτζούνη, που ως διαδίδεται θα το δωρίσει στο κράτος; Πόσα να πιάνει δαύτο; Τρία μύρια, πέντε, δεκαπέντε; Οι μετανάστες που στεγάζει πόσο να κάνουν; Χίλια ευρώ το κεφάλι; Αν τσιμπήσει κανα κορόϊδο ,να άλλα δεκαπέντε μύρια και διακόσια πενήντα χιλιαρικάκια.
  ΟΤΕ δεν πουλάμε, γιατί η τιμή που ξεφόρτωσε ο Αλογοσκούφης, στα είκοσι και κάτι, είναι μπιρ παρά. Α, όλα κι όλα! Εμείς τα πασόκια δεν είμαστε δεξιοί να μας πιάνουν Κώτσους. Άσε που έχουμε κι αξιοπρέπεια. «Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν».Βγάλαμε και ανακοίνωση γι αυτό.
  Η ΔΕΗ έχει ψωμί .Εδώ θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας. Εις αντάλλαγμα θα πρέπει να μας παραχωρήσουν δωρεάν μια ξυλόσομπα κι ένα λυχνάρι ανά κάτοικο. Μπικικίνια δεν θα πάρουμε, αλλά θα μειώσουμε τα έξοδα και θα γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί.
  Πάμε τώρα στα ακίνητα-φιλέττα. Υπολογίζεται πως η αξιοποίησή τους θα αποφέρει δύο δις ετησίως. Που σημαίνει πως σε 150 χρόνια πάπαλα το χρέος. Αλλά οι Τροίκάνοι θέλουν μια πενηντάρα μέχρι το 2015! Δεν βγαίνει. Άρα τα πουλάμε .Ιδού και πάλι το κρίσιμο ερώτημα. Πόσο; Όσο μας πει ο επενδυτικός σύμβουλος που θα προσλάβουμε. Αν τώρα οι πιθανοί αγοραστές λακίσουν, μη συμφωνώντας με την προτεινόμενη τιμή πώλησης, θα μας μείνουν τα αποτέτοια τους για να ξοφλήσουμε την αμοιβή του συμβούλου. Έχει και τα ρίσκα του το εθνικό real estate.
  Μνημεία μας απαγόρευσαν να πουλήσουμε οι δανειστές. Όχι πως θα είχαμε αντίρρηση, αλλά στήλωσαν τα πόδια.
  Μας μένουν κάτι νησάκια, το Πεδίον του Άρεως και το δάσος του Σέϊχ –Σου. Για το τελευταίο αντιδρά ο Ψωμιάδης, ενώ ο Μπουτάρης έκανε λίαν συμφέρουσα πρόταση εκμετάλλευσής του. Με πέντε ευρώ εισιτήριο θα παρακολουθείς κάθε βράδυ πέντε live βιασμούς.
  Για το Πεδίον του Άρεως υπάρχει αντίδραση ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε περίπτωση πώλησής του θα πρέπει να πληρώνουν ενοίκιο κάθε φορά που διαδηλώνουν. Κι ο Γιωργάκης αντιδρά σ' αυτό. «Δεν θα ξαναδώσω την ευκαιρία στον Αλέξη να με κάνει πάλι ρόμπα!» φέρεται ειπών.
  Απομένουν τα νησάκια(για μεγάλα νησιά δεν το συζητάμε, γιατί εκεί κατοικούν τα κουτορνίθια ψηφοφόροι μας. Εκτός κι αν ενισχυθεί το ντόπιο κίνημα περί αυτοδιάθεσης των Κρητικών, οπότε το ξαναβλέπουμε το πράμα).Τα Ίμια δεν συμφέρουν μιας και θέλουν μερίδιο κι οι Τουρκαλάδες. Το Αβάπτιστο Αρκιών έχει γονείς άθεους ,που αρνούνται το μυστήριο της κολυμπήθρας, οπότε απορρίπτεται. Για το Γλαρονήσι Κυκλάδων ενίσταται η Μπιρμπίλη, καθώς ανήκει στις περιοχές natura. Στην Εσχάτη Θήρας εντοπίστηκε υποθαλάσσιο κοίτασμα πετρελαίου απ’ τον Χαρδαβέλλα, οπότε άκυρο. Για το Κουκονήσι δεν κουβεντιάζουμε καν μιας και περιμένουμε τοκετό της κούκαινας για ν’ αυξηθεί ο πληθυσμός και να φέρει την άνοιξη.Μένει η Φαλκονέρα, αλλά έχει κακή φήμη και δεν πιάνει καλή τιμή.
  Πόσα μαζέψαμε τελικά; Κανά δις, τη φουφού μας και καλή καρδιά!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ usound 12/02/2011 12:35:58

   Μην είσαι καθόλου σίγουρος για το Γλαρονήσι και την Μπιρμπίλη. Η Μπιρμπίλη είναι 100% γερμανοτσολιάς (σε περίεργο περιτίλυγμα). Τα Γλαρονήσια είναι για καλώδια ΑΒΒ και αιολικά Vestas.

   Tις παραλίες για τους γερους Γερμανούς τις έχουν ούτως ή άλλως μέσω Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

   Την βραχονησίδα Καλόγεροι ευχρίστως θα τιην αγοράσουν οι Τούρκοι, καλή τιμή.

   • Gr. Apostolou avatar
    Gr. Apostolou @ archaeopteryx 12/02/2011 13:06:49

    Αρχαίε, μπαίνουν και οι Ολλανδοί της KEMA στο τραπέζι, η Μπιρμπίλη τους παραχωρεί το ΚΔΕΠ ΔΕΗ κοψοχρονιά , έναντι των συμβουλευτικών υπηρεσιών στο ΥΠΕΚΑ και στον Ζερβό περί τα φωτοβολταικά. Από αέρα ξερουμε, έχουμε τον δρ. Τσιπουρίδι...

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Gr. Apostolou 12/02/2011 16:37:56

     εν τω μεταξύ, οι Ολλανδοί έχουν ανακοίνωσε 2 πυρηνικές μονάδες και τέρμα στα πολλά αιολικά (μείωση feed in tariff = τέλος)
     h++p://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/02/blog-post_401.html

     • Α. Αποστόλου avatar
      Α. Αποστόλου @ archaeopteryx 12/02/2011 19:05:10

      Thank you for the information!

 2. κεπ "δντρτρ" avatar
  κεπ "δντρτρ" 12/02/2011 11:48:43

  ιτ γουίλ τάργκετ τόταλ προσίτζ οφ προβαταϊζέισον; (εκεί που σιάχνει τη μύτη του)

  • Orestios avatar
   Orestios @ κεπ "δντρτρ" 12/02/2011 16:15:32

   ΠΡΟΒΑΤΑζέισιον! χα χα χα

 3. Στέργιος avatar
  Στέργιος 12/02/2011 11:54:30

  Βέβαια, "δημόσια" περιουσία δεν σημαίνει "κρατική" περιουσία, αλλά άντε να το εξηγήσεις αυτό στους αχόρταγους μεγαλοεργολάβους και στους πολιτικούς όλων των κομμάτων που περιμένουν "δωράκια".

 4. spiros avatar
  spiros 12/02/2011 12:16:47

  Μήπως είναι στημένο παιχνίδι για τις εκλογές στο επιχείρημα της ανεξαρτησίας ; Κάτι τέτοιο μυρίζει. Έμμεση στηριξη για τις επεκείμενες εκλογές.

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/02/2011 12:26:31

  Η ΝΔ εδώ και 30 τουλάχιστον χρόνια υποστήριζε σθεναρά ότι το κράτος δεν πρέπει να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα, ούτε να είναι εταιρεία Real Estate, άρα οι αποκρατικοποιήσεις κλίμακας είναι έργο θεάρεστο.
  Τώρα που διαφαίνεται στον ορίζοντα κάποια αμυδρά ελπίς, να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, γιατί μας το χαλάτε σύντροφοι;
  Τέλος πάντων, έχετε γίνει πιά εντελώς "αριστεροί";

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Ο Θείος 12/02/2011 12:38:36

   Θα σου πώ θείε

   Εξαρτάται ποιός αγοράζει. Αποκρατικοποίηση, πλεον σημαίνει μεταβίβαση σε Ευρωπαϊκές εταιρίες. Μερικές έχουν και ντόπια τσιράκια.

   Δες την Αγγλία. Η ηλεκτρική ενέργεια (που κάπως παρακολουθώ) είναι όλο και περισσότερο Γερμανική. Δεν νομίζω ότι αυτό ή κατά νου η Θάτσερ.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ archaeopteryx 12/02/2011 12:45:12

    Ο κόσμος άλλαξε, αλλάξαν οι καιροί.
    The money goes East and South.
    Νοτίως της Μάγχης, ανατολικώς του Ρήνου.
    Και προπαντός, ανατολικώς των Ουραλίων.
    Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Ο Θείος 12/02/2011 12:46:59

   Άλλο αποκρατικοποίηση κρατικών εταιρειών, άλλο εκποίηση εθνικών πόρων και συμφερόντων. Μην μπερδεύεστε.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ TopGunZ 12/02/2011 12:53:26

    Άν κάποιος αποπειραθεί να κάνει μια ακριβή, ορθολογική περιγραφή της διαφοράς μεταξύ Α και Β, θα ήταν πολύ διαφωτιστικός, και η αφεντιά μου τουλάχιστον, θα του ήταν ευγνώμων (60 χρόνια προσπαθώ να τα ξεχωρίσω).

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Ο Θείος 12/02/2011 16:50:02

     Πολύ εύκολο

     1. Γιατί αποκρατικοποιείς την ΑΓΕΤ; Γιατί δεν έχει νόημα το κράτος να έχει τσιμεντάδικα Αλλά πως απέκτησε το κράτος την ΑΓΕΤ. Ούουου μεγάλη ιστορία, μάλλον γιατί έτσι ήθελε το καρτέλ του τσιμέντου, και άφησε τους Πασόκους να φάνε μέχρι να την πάρει από τον Μητσοτάκη. Ο Βρανόπουλος θα ήξερε να σου πει, αλλά είναι ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ο Βρανόπουλος.

     2. Γιατί "προσελκύεις" επενδύσεις φ/β στην Πτολεμαϊδα; Επειδή υποθηκεύεις μελλοντικές εισπραξεις ηλεκτρικού ρεύματος, με 400% καπέλο πάνω από το Τούρκικο φ/β ρεύμα (ίδιο ήλιο έχουν), και με 100-200 εκατ ευρώ αέρα μπροστά για να μοιραστούν οι άγνωστοι.

     Τα μελλοντικά έσοδα από το ρεύμα, είναι εθνικό πόρος.

     Η ΕΥΔΑΠ π.χ.... ο λόγος που δεν την έχουν από το 1999 οι Γάλλοι είναι λόγω εκκρεμοτήτων με τους ΟΤΑ (τα πασόκια δεν τέλειωσαν με το ροκάνισμα). Γιατί να δώσεις την ΕΥΔΑΠ σε Γάλλους και όχι στον Θείο; Γιατί τον Θείο θα τον κυνηγάνε οι Πασόκες συνδικάλες. Cui bono; Για ποιόν πραγματικά δουλεύουν οι Πασόκες συνδικάλες; Για τον Γάλλο

     Για ποιόν δούλευαν οι Πασόκες συνδικάλες της ΟΑ; Για τους εδ΄ψ κρυφοσυνεταίρους της Λουφτχάνσα και την Λουφτχάνσα. Το ήξεραν; Δεν έχει σημασία, το ήξερε ο Μαντέλης ή ο Βερελής, ή ο Σημίτης.


     Η ΑΓΕΤ ήταν κομπίνα

     Και ο ΟΤΕ κομπίνα. Υποκατέστησες τους πασόκους με την DT (που πήρε το 100% αγοράζοντας το 20% -- ή νομίζεις θα σε πληρώσει κανείς για το 80% όταν η DT κάνει κουμάντο)

     Εάν έχεις απορίες, ρώτα. Αν, και χάρη στο follow the Money του παγωτατζή (που είναι αυτός;;) elementary my dear Watson

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Ο Θείος 13/02/2011 11:43:55

     Η Ολυμπιακή; Η Εμπορική; Πώς και γιατί τις κρατικοποίησαν;
     Τρώνε ακόμα, οι απόγονοι και συγγενείς μέχρι 16ου βαθμού!
     Δεν είναι τόσο εύκολο. Και είναι διαχρονικό, από το 1950 μέχρι σήμερα. Το ΠΑΣΟΚ του 1981 (με τις "προβληματικές" κτλ), άντλησε από βαθειές ρίζες. Το μετεμφυλιακό κράτος γάρ, έπρεπε να βολέψει μιλιούνια "σωματοφύλακες" και "μετανοημένους".
     Η μικρή αδελφή του πελατειακού Ελληνικού κράτους λέγεται αντιπαροχή, παρεπιμπτόντως.

  • thanasis avatar
   thanasis @ Ο Θείος 13/02/2011 18:26:25

   μην το μπερδευης αυτη ηταν η κακια δεξια. τωρα εχουμε
   θατσερικο πασοκ

 6. zackii avatar
  zackii 12/02/2011 12:52:52

  Όταν ο Μητσοτάκης ήθελε να δώσει τα λεωφορεία ο Μέγας Μπόμπολας - νομίζω- είχε βγει με τίτλο ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ. Τώρα που πράγματι πωλείται τι λέει?
  Αυτά να τα βλέπουν οι της ΝΔ που μόλις εκλεγούν πάνε να πάρουν το χρίσμα του.
  Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να τον γονατίσεις...και όχι ο βασικός μέτοχος του γελοίου Πάκη. Αν δεν τους ξέρετε στείλτε μου το mail σας να σας τους πω...γιατί δημόσια δεν γίνεται...

 7. kakofonix avatar
  kakofonix 12/02/2011 13:02:32

  Αποκρατικοποίηση κάνεις, όχι για να βάλεις ρευστό στο ταμείο, αλλά για να διευκολύνεις την παραγωγή σου. Και φυσικά προσέχεις σε ποιόν πουλάς. Έπειτα η εποχή τώρα μάλλον για κρατικοποιήσεις προσφέρεται. Μια υγειής κρατική τράπεζα για παράδειγμα θα έλυνε μεγάλο μέρος του προβλήματος της ανάπτυξης.

  Επίσης μια κρατική αεροπορική εταιρία θα βοηθούσε καίρια την τουριστική βιομηχανία.

  Δυστυχώς οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα έγιναν με όρους Siemens.

  θυμηθείτε ότι όταν πουλάς, μειώνεις το χρέος, αλλά χάνεις έσοδα. Τα οποία ψάχνεις μετά να αποκαταστήσεις με φορολογία ή μείωση δαπανών, βαθαίνοντας την ύφεση.

  Οι Τρώες (από το ρήμα τρώω και τους διαχρονικούς εχθρούς του έθνους) δεν ενδιαφέρονται για τη διάσωση της οικονομίας. Πήρανε χαμπάρι ότι η έφθασε η χρεοκοπία και ότι χάνουν λεφτά και προσπαθούν, αξιοποιώντας τη λεόντειο σύμβαση του μνημονίου, να επιβάλλουν εκποιήσεις, όπως ακριβώς θα έκανε ο οποιοσδήποτε τοκογλύφος.

  Να φύγουν τώρα στον αγύριστο.

  • thanasis avatar
   thanasis @ kakofonix 13/02/2011 18:29:28

   δεν μας ειπε ο παπανδρεου οταν εφαγε μισο δακρυγονο
   βγηκε στα καναλια και ελεγε οτι οταν θα ελθη στα πραγματα
   θα καταγγειλη την συμβαση,οταν ηλθε πως σαν κοτα
   πηγε στην cosco και τα ξεχασε ολα

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/02/2011 13:22:03

  Κρατική αεροπορική εταιρία με το αργό πετρέλαιο στα 100 $;
  Και υγιής (!) κρατική τράπεζα; Που είδες να υπάρχει τέτοιο πράγμα;
  Κι άλλα χρέη στα εγγόνια μου πάς να φορτώσεις φίλε μου; Δεν φτάνει η Ολυμπιακή εις υγείαν των "χαμηλόμισθών" της και των απογόνων Ωνάση;
  Δεν φτάνουν οι "κρατικές Τράπεζες" είς υγείαν των εθελούσιων συνταξιούχων στα 40 και των απογόνων Ανδρεάδη κτλ;
  Thanks, αλλά "κρατικοποιήσα-με", "κρατικοποιήσα-με". Και φάγα-νε, φάγα-νε.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Ο Θείος 12/02/2011 16:51:27

   Θείε

   Το πετρέλαιο σε σταθερές τιμές είναι εκεί που ήταν. Σε ευρώ είναι χαμηλότερο. Μην θολώνεις τα νερά.

 9. Orestios avatar
  Orestios 12/02/2011 14:48:41

  Η λίστα είναι ήδη έτοιμη από την κυβέρνηση και την γνωρίζουν οι Τροϊκανοί
  Είναι η λίστα του ξεπουλήματος.
  Αυτό υπολόγιζε η κυβέρνηση τόσο καιρό.
  Κατέγραφε την περιουσία των Ελλήνων για να την ξεπουλήσει. Με την γνωστή μίζα ασφαλώς, όπως μας έχει συνηθήσει το ΠΑΣΟΚ οι αγωνιστές του Σοσιαλισμού, με μπροστάρη τον πιο Σοσιαλιστή GAP.

 10. Orestios avatar
  Orestios 12/02/2011 16:06:50

  Όταν λέει Estates and assets ασφαλώς και δεν εννοεί κάποια κτήρια.
  Εννοεί εκτάσεις, νησιά, περιφέρειες. Έδαφος δηλαδή.
  Η κυβέρνηση ήδη έχει τεμαχίσει την χώρα και περιμένει το ΟΚ για την εκποίηση.

 11. antonismak avatar
  antonismak 12/02/2011 21:35:09

  Προς επίρωση του τίτλου του άρθρου παρακαλώ: http://www.istame-apapandreou.gr/files/PDFs/2010/policy_brief_tefxos_9_dimosiaperiousia_Nov2010_web.pdf
  Δείτε και την ημερομηνία... όμορφες δουλειές!!

 12. ENG avatar
  ENG 14/02/2011 00:20:34

  Kυριοι!!!! Χαιρομαι που ολοι καταλαβαινουμε σταδιακα τι ελεγε το μημονιο 1 και ποια η υλοποιησει του!!! Αν διαβασουμε στο διαδικτιο τι εγινε στην αργεντινη και στη βραζιλια απο το ΔΝΤ θα το καταλάβουμε!!!

  Πολλοι απο εσας που γραφετε εδω οτι πουλανε την ελλαδα και τη δημοσια περιουσια το ξερεται αυτα !!! Αρα μην κανεται πωσ τωρα ξαφνικα ξαφνιαστικαται ολη !!!! Και οταν ελεγε ΟΧΙ ο Α.Σαμαρασ στο Μνημονιο ολη ξερατε για πιο μημονιο ελεγε και τι ορους ειχε !!!!
  Τωρα θυμηθικατε το παραμυθι οτι η κυβερνηση το ξερε και δεν το λεγε και το ειπε η τροικα και αλλα τετοια παραμυθια !!! Και η αντιπολιτευση το ξερε και δεν το λεγε!!!! Και δυστυχως αποδυνκνυεται οτι ολουσ βολευει που νανουριζεται το κοσμο !!!! Λετε την αληθεια οταν θελεται να νανουρισεται τον κοσμο ολοι σας !!!! Ξερεται οτι ο ελληνας δεν επαναστατει !!! Δεν ειναι Αιγυπτιος εδω!!!! Αλλα οχι αλλο παραμυθι !!! ΟΛΟΙ ΞΕΡΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΤΟ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ!!!!!!!

  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ!!!!
  Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΦΤΑΙΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΥΟ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΙΣΕ΅ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ !!! ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΔΗΓΗΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ !!!!

  ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΓΩΝΙΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ !!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.