29/05/2008 00:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση έχασε την μάχη της επικοινωνίας

Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκαν την Τετάρτη τα Πανεπιστήμια, με άγριες συμπλοκές μέσα στα αμφιθέατρα για το νέο νόμο-πλαίσιο. Μολότοφ, καρεκλομαχίες και συμπλοκές μετέτρεψαν σε αρένα το Πανεπιστήμιο του Πειραιά, ενώ στη Θεσσαλονίκη τραυματίστηκε από επίθεση φοιτητή ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Αναστάσιος Μάνθος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Διαβάστε τις λεπτομέρειες εδώ. Και μετά σκεφτείτε ποιον εξυπηρετούν όλα αυτά. Τους φοιτητές πάντως και την Παιδεία με κανέναν τρόπο. Την κυβέρνηση που έχει χάσει τελείως το επικοινωνιακό παιχνίδι και βάλλεται πανταχόθεν, σίγουρα. Θυμηθείτε επίσης ότι ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας, ο Στυλιανίδης, πυροδότησε (όπως επισημάναμε εγκαίρως) αυτό το κλίμα με τις δηλώσεις του για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και δεν είναι πλέον λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι με την στάση της η κυβέρνησης πυροδοτεί την αναταραχή στην Παιδεία για να ξεφύγει από την «δυσάρεστη καθημερινότητα». Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής δεν ήταν, άλλωστε, που δήλωσε από τις Σέρρες ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία θα συνεχισθούν και στήριξε τον Στυλιανίδη;

Ποια είναι η ελπίδα της κυβέρνησης; Να «αγανακτήσουν» τα μεσαία στρώματα από τις αναταραχές που προκαλούν οι «δυναμικές μειοψηφίες» και να πετύχει με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια. Και να προωθήσει καλοκαιριάτικα τις θέσεις της για την Παιδεία και (κυρίως αυτό) να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε άλλη κατεύθυνση από τον ΟΤΕ , το βρώμικο πολιτικό χρήμα, τα ορυκτέλαια και τα υπόλοιπα. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση έχει χάσει την μάχη της επικοινωνίας. Παράδειγμα ο σάλος που προκάλεσαν οι δηλώσεις Βγενόπουλου. Κόλλησε και την κυβέρνηση και τον Γ. Αλογοσκούφη στον τοίχο. Και ο κόσμος δεν «μασάει» πλέον

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Suhoi avatar
  Suhoi 29/05/2008 00:37:24

  Ακόμα και οι επικοινωνιολόγοι (της κυβέρνησης και μη) συμφωνούν ότι η κυβέρνηση χάνει τη μάχη της καθημερινότητας. Μετά από τέσσερα χρόνια, έχει επέλθει κούραση πιά και δεν υπάρχει πια διάθεση ανοχής. Αυτό όμως, βαρύνει ακόμα περισσότερο το ΠΑΣΟΚ, το οποίο πρέπει να αποφασίσει αν είναι ακόμα κόμμα εξουσίας, κιάν θέλει να γίνει κυβέρνηση.

 2. Gianni avatar
  Gianni 29/05/2008 00:38:42

  Ο Βενιζέλος πάντως, μίλησε για κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου από τα μέσα και για ανάγκη λήψης μέτρων.

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 29/05/2008 09:20:52

  Μου αρέσει η αίσθηση της "δημοκρατίας" που έχουν οι "δημοκρατικές παρατάξεις" & για να μην παρεξηγηθούμε διαφωνώ με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που πηγαίνει να εφαρμοστεί (δεν είναι μεταρρύθμιση το πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι), ας κοιτάξουν τις υποδομές και τον νεποτισμό των καθηγητών (που ορισμένοι από αυτούς δεν είναι ικανοί να διοικήσουν ούτε περίπτερο), αλλά ως παλιός πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ, δεν μπορώ παρά να χλευάζω τις δημοκρατικές παρατάξεις (ΕΣΑΚΕ, ΑΡΕΝΑ, τα παλιά ΚΝΑΤ κλπ) να αντιδρούν σε αυτή τη φάση σε τι? ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (φυσικά γιατί να ψηφίζουν όλοι οι φοιτητές? οι πεφωτισμένες παραταξιακές παρατάξεις ξέρουν καλύτερα -> να εκλέγουν καθηγητές, να συν διαχειρίζονται χρήματα - μεταπτυχιακά - εξετάσεις & βαθμούς, και να εξελιχθούν σε κομματικά / συνδικαλιστικά / πολιτικά αμειβόμενα κοπροσκυλάκια κλπ .... όχι όχι δεν πιστεύω ότι γίνονται αυτά στα ΑΕΙ - ΤΕΙ της χώρας και όποιος έχει αντίθετη γνώμη δημοκρατικότατα τις τρώει)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.