#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/03/2013 13:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση Χριστόφια είχε συμφωνήσει σε κούρεμα των καταθέσεων;;;Δεν ξέρουμε που το πάει η Γερμανία με το θέμα της Κύπρου, ωστόσο, παρατηρούμε ότι από τις πρώτες ημέρες η στρατηγική του Βερολίνου είναι να αποδομεί συνεχώς την κυπριακή πλευρά εκθέτοντάς την στα μάτια όλου του κόσμου. Έτσι, μετά τις δηλώσεις ότι ο Ν. Αναστασιάδης ήταν αυτός που πρότεινε το κούρεμα των καταθέσεων κάτω από 100.000 ευρώ κι όχι οι Ευρωπαίοι, μια νέα αποκάλυψη έρχεται να ταράξει τα νερά. Όπως μετέδωσε στον Σκάι ο Τ. Τέλογλου, ο Σόιμπλε παρουσίασε στο γερμανικό κοινοβούλιο έγγραφο με ημερομηνία 23 Νοεμβρίου το οποίο ανέφερε ότι η τότε κυβέρνηση Χριστόφια είχε συμφωνήσει σε κούρεμα των καταθέσεων. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι σε μια συγκεκριμένη διάταξη του εγγράφου αυτού γίνεται σαφές ότι μέτοχοι, ομολογιούχοι αλλά και καταθέτες στις κυπριακές τράπεζες, Κύπριοι αλλά και ξένοι θα συνεισφέρουν εφάπαξ στη σωτηρία της οικονομίας του νησιού. Στο έγγραφο πάντως δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις ποσοστών ενώ γίνεται λόγος για συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα μέχρι το 2018.

Αν αυτή η βόμβα Σόιμπλε είναι πραγματική αυτό σημαίνει ότι εδώ και τέσσερις μήνες κάποιοι Κύπριοι γνώριζαν για το επερχόμενο δράμα. Κι όχι μόνο γνώριζαν αλλά συναινούσαν και σ’ αυτό. Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε ο «κόκκινος» πρώην πρόεδρος Δ. Χριστόφιας πρέπει να λογοδοτήσει για το γεγονός ότι ήξερε και δεν έκανε κάτι.

Επίσης, αν γνώριζε μια ομάδα ανθρώπων στην Κύπρο και μετέφεραν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, αυτό θα πρέπει να γίνει αντικείμενο έρευνας. Ο κ. Χριστόφιας έφυγε από την κυπριακή προεδρία και κατηγορείται ήδη ότι εδώ και μήνες ανέβαλε τις όποιες αποφάσεις έπρεπε να ληφθούν αν και οι οχλήσεις από την πλευρά των Ευρωπαίων ήταν έντονες. Με τις συνεχείς αναβολές πέτυχε να μην κρατά αυτός τη βόμβα όταν θα έσκαγε και τώρα είναι «εξαφανισμένος».

Πάντως,με σημερινή του ανακοίνωση ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διαψεύδει τα περί συμφωνίας της κυβέρνησής του για κούρεμα καταθέσεων.

Το θέμα του κουρέματος καταθέσεων «ποτέ δεν ετέθη για συζήτηση ενώπιον της κυβέρνησης Χριστόφια, ούτε και ποτέ ο Πρόεδρος Χριστόφιας συζήτησε ή πολύ περισσότερο αποδέχθηκε ένα τέτοιο, καταστροφικό για την Κύπρο, σενάριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 21/03/2013 13:14:10

  Ο Πρόεδρας με τον Κομαντάντε στο πόστερ πίσω του ειναι όλα τα λεφτά...

 2. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 21/03/2013 13:25:06

  Όταν έγραφα ότι ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ ισοπέδωσαν την ΚΔ κάποιοι τα ρίχνατε στον 15ημερών Πρόεδρο Ν.Αναστασιάδη και τον καλύτερο υπ.οικ. που είχε ποτέ η Κύπρος (επί κυβερνήσεως Παπαδόπουλου) Μιχάλη Σαρρή. Ο άνθρωπος τα είχε συμφωνήσει όλα και περίμενε να αποδράσει πολιτικά με τις εκλογές, η ΚΔ είναι εκτός αγορών από τον Μάη του 2011, και οι ακελικοί προχθές κάναν και πορεία με συνθήματα κατά του Ν.Αναστασιάδη γι'αυτά που είχε συμφωνήσει ο λατρεμένος τους πρώην ΓΓ.Αφού γέμισε όλη την κρατική μηχανή με ακελικούς και απέδρασε πολιτικά τώρα αγνοιείται η τύχη του. Έχει ακούσει κανείς νέα του?...Ο λαός δε ξεχνά τι σημαίνει Αριστερά!!!

 3. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 21/03/2013 13:26:50

  Ἀληθεύει ὅτι καί ἡ κόρη τοῦ Χριστόφια ἔβγαλε τά λεφτά της ἀπό τήν Κύπρο;

 4. kosvag avatar
  kosvag 21/03/2013 14:00:10

  Ο Χριστόφιας μου θυμίζει τον ΚΚ στην αναβολή. Τώρα αν υπέγραψε κάτι ο Χριστόφιας (που δεν το πιστεύω αφού ο Αναστασιάδης ήταν έτοιμος για την επόμενη μέρα, μάλλον στηρίζουν Αναστασιάδη στην ΕΕ) είναι λεπτομέρεια. Νομίζω το παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο και επικίνδυνο παιχνίδι και τ΄αφήναν γιαργότερα ή δεν είχε έρθει η παγκόσμια ώρα για να παιχτεί το παιχνίδι. Πάντως ο Χριστόφιας συνέχισε στην ΑΟΖ το πρόγραμμα του ΤΠ.
  Μήπως απλά τώρα ήρθε η ώρα των αποφάσεων στην Κύπρο που ούτως ή άλλως θα ερχόταν?, προσεχώς και σε μας?
  Μήπως και εδώ στην στην Ελλάδα δεν βλέπουμε και σήμερα αναβολές επί αναβολών? & υπογραφές επί υπογραφών στα μνημόνια? Μήπως υπάρχουν λόγοι τελικά?
  Νιώθω οτι είμαστε κοντά στην ανάταση και της Ελλάδας και της Κύπρου, έχει ρίσκο βέβαια.....

 5. papasmurf avatar
  papasmurf 21/03/2013 14:09:03

  Αν διαβαστεί το κείμενο σωστά φαίνεται οτι ο Χριστόφιας συζήτησε το θέμα,πουθενά δεν αναφέρεται οτι επήλθε συμφωνία.Κλασική γερμανική κίνηση για στήριξη του Αναστασιάδη.

 6. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 21/03/2013 14:42:08

  Γιατί τό δικό μου βρώμικο μυαλό πηγαίνει συνεχώς στό γεγονός ότι όλες οι προηγηθείσες συνομιλίες γιά τό οικονομικό πρόβλημα τής Κύπρου (τουλάχιστον ένα χρόνο πρίν) στόχευε εν πρώτοις στήν προστασία τών ατομικών συμφερόντων τών κύπριων πολιτικών καί εν δευτέροις στό σερβίρισμά του στούς κύπριους ψηφοφόρους;
  Αυτά πού αναφέρει η ανάρτηση είναι παρωνυχίδα μπροστά στό αλισβερίσι πού έλαβε χώρα στήν Κύπρο καί στό εξωτερικό τό προηγούμενο διάστημα. Διαψεύδει ο Χριστόφιας καί δέν ντρέπεται;
  Απλά άλλαξαν ρώτα οι κύπριοι πολιτικοί γιατί απειλήθηκε η φυσική τους ύπαρξη από τήν ολιγαρχική ρώσικη συμμορία. Αυτοί πρώτα πυροβολούν καί μετά ρωτούν. Σέ τελική ανάλυση όμως οι ρώσοι μαφιόζοι έχουν δίκιο.Τόσο καιρό οι κούτες τών παραγεμισμένων μέ χαρτιά «πἀμπερς» ήταν καθεστώς γιά όλη τήν κυπριακή νομενκλατούρα. Δέν μπορεί νά τά παίρνεις τίς καλές εποχές καί τίς κακές νά κάνεις τόν ψόφιο κοριό.
  Θά προτιμήσουν στό όνομα τής «εθνικής ευθύνης» καί γεωπολιτικής νά κατασχέσουν όλο τό δημόσιο καί ιδιωτικό πλούτο τών Κυπρίων, αρκεί νά σώσουν τά τομάρια τους.
  Από τήν άλλη πλευρά τήν ελλαδική, μού προκαλεί αηδία ο τρόπος πού αντιλαμβάνονται τήν κυπριακή κρίση, ώς μέσο προώθησης κάθε μικροπολιτικής αναπηρίας. Είναι ντροπή η αντιμετώπιση ενός εθνικού δράματος από τό κόμμα τής αξιωματικής αντιπολίτευσης πρός άγρα δημοσκοπικών ποσοστών καί ψήφων.
  Γκαζάρουν μέ τόση μανία πού θά καταφέρουν νά κάψουν όλες τίς φλάντσες τού κορμού τής εθνικής μηχανής. Χάνουμε πού χάνουμε λάδια. Προσοχή στά γκάζια.
  Καμμένοι, χρυσαυγίτες καί σοβιετικοί δέν μέ ενδιαφέρουν. Άν έδειχναν κάποια σοβαρότητα στήν εκτίμηση τού κινδύνου, θά κινδύνευα νά γίνω μόνιμος θαμώνας σέ κάποιο ψυχιατρείο.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Ιαπετός 21/03/2013 15:06:02

   Το τραγικό είναι ότι αυτοί που χειρίζονται πολιτικά το θέμα, δεν ακούν τις σοβαρές φωνές που υπάρχουν εκεί μέσα (οι κ. Μηλιός, Σταθάκης, Δραγασάκης) ή και γύρω στην αξιωματική αντιπολίτευση (π.χ. ο κ. Βαρουφάκης), οι οποίοι τουλάχιστον δεν έχουν άγνοια κινδύνου.
   "Βγήκαν" πολύ στην αντίπαλη "μεγάλη περιοχή" με γιουρούσι. Πίσω είναι ακάλυπτοι.
   Αυτό δεν είναι "μοντέρνο ποδόσφαιρο". Θυμίζει "συστήματα" της δεκαετίας του 1960 και '70, 4-2-4, με "κούνελο" Παπαεμμανουήλ και λοιπούς. Θεαματικό μεν, αλλά...

 7. Nikitas avatar
  Nikitas 21/03/2013 14:59:02

  Γιατί ο Χριστόφιας μου θυμίζει τον Ανρέα Παπανδρέου το 1981;;;
  Διπλασίασε επιδόματα
  αύξησε μισθούς και συντάξεις
  ανατινάχθηκε ο σταθμός ρεύματος και πλήρωνε αδρά για να αγοράσει ρεύμα

  περαστικά μας......

 8. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 21/03/2013 14:59:58

  Εγώ αρνούμαι να πιστέψω έναν αισχρό, αδίστακτο απατεώνα - εκβιαστή, που κατηγορεί τον οποιονδήποτε για οτιδήποτε. ΕΝΟΧΟΣ ΕΝΟΧΟΝ ΟΥ ΠΟΙΕΙ.

  • Queen For The Black Side avatar
   Queen For The Black Side @ Queen For The Black Side 21/03/2013 15:01:26

   Άσχετα από την εντελώς αρνητική μου άποψη για τον εγκληματικά άφρονα Χριστόφια.

  • Σπορέας avatar
   Σπορέας @ Queen For The Black Side 21/03/2013 16:03:52

   Μεγαλειοτάτη δεν είναι μόνο ο ένοχος που φταίει αλλά και το παπαγαλάκι.
   Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος το έχει ξανακάνει παλαιότερα ισχυριζόμενος σε εκπομπή του ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε κλέψει το "μαύρο ταμείο" του Μιλόσεβιτς.
   Φυσικά με τον Κύπριο ηγέτη νεκρό και ανήμπορο να του απαντήσει.
   Και χωρίς να παρουσιάσει κανένα "χαρτί" επιβεβαίωσης ή διεκδίκησης από το τότε Γιουγκοσλαβικό Δημόσιο.

 9. nasos71 avatar
  nasos71 21/03/2013 15:00:35

  αυτές τις βρώμες τις κυκλοφόρησε ο Σοιμπλε για να διασπάσει τους Κύπριους!

  • Queen For The Black Side avatar
   Queen For The Black Side @ nasos71 21/03/2013 15:01:45

   Ακριβώς.

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ Queen For The Black Side 21/03/2013 15:13:52

    Ο Σοιμπλε έβγαλε 4,50 δισ. € καταθέσεις τήν τελευταία εβδομάδα από τήν Κύπρο καί όχι οι Κύπριοι πολιτικοί.

    Ακόμα καί «εθνικά υπερηφάνως» νά προτιμήσουν τήν χρεωκοπία τού κυπριακού κράτους καί νά εξαφανίσουν τόν πλούτο τών Κυπρίων, αυτοί είναι διπλά εξασφαλισμένοι.
    Θά συνεχίσουν «εθνικά υπερηφάνως» νά διαχειρίζονται τήν χρωκοπία καί «εθνικά υπερηφάνως» θά ξαναφέρουν τά χρήματά τους τήν κατάλληλη στιγμή, ώστε νά αγοράσουν ότι περιουσία θά έψει απομείνει.
    Πολύ πατριδόλαδο δέν μάς ταΐζουν;

    • Queen For The Black Side avatar
     Queen For The Black Side @ Ιαπετός 21/03/2013 22:34:01

     '' Πολύ πατριδόλαδο δέν μάς ταΐζουν;''

     :-) Εμένα δεν με ...ταϊζουν τίποτε. Έπεσα μέσα στο καζάνι με το πατριδόλαδο πιό μικρή, όπως ο Οβελίξ στο μαγικό φίλτρο, με τα γνωστά αποτελέσματα.....

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ nasos71 22/03/2013 08:34:34

   έτσι ακριβώς είναι.

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 21/03/2013 16:43:48

  Δ. Χριστόφιας, Ν. Αναστασιάδης: πρόεδροι δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα. Με τους Κυπρίους, να προσμένουν ίσως, κάποιο Θαύμα. Ποιός φταίει; Ποτέ κανένα στόμα δεν το βρε και δεν το πε ακόμα.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 22/03/2013 10:15:45

   Σε ορισμένων κρεμασμένων τα σπίτια έχει δεθεί με κόμπο περίπλοκο το σχοινί.

 11. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 21/03/2013 22:27:29

  Στου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για σχοινί.

  • Κύπριος Αυτόχειρας avatar
   Κύπριος Αυτόχειρας @ Queen For The Black Side 21/03/2013 22:37:34

   Μην τον ακούς οι Κύπρος ζεί μέρες δόξας αλλά τα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Ήδη τώρα που μιλάμε κατέβηκε στο αεροδρόμιο ένα θηρίο ρώσικο αεροπλάνο με τους θυσαυρούς του Κρεμλίνου μέσα. Οι ρώσοι να ούμε έπαθαν την πλάκα τους με τους Κύπριους πατριώτες που έτριψαν στη μούρη του νεοναζί εκείνο το γελοίο χαρτί με το κούρεμα και τώρα γουστάρουν αντί για κούρεμα να μην δώσουν μία να ούμε. Και που σαι μην ακούς αυτόν τον γελοίο τον Δεξιόχειρα που κατηγορεί ότι ενδώσαμε στη ρώσικη μαφία, φήμες κακές, ξέρεις τώρα, ο κόσμος είναι κακός, εμείς οι κύπριοι πολιτικοί δεν μασάμε μία να ούμε. Ζήτω η περήφανη καταδίκη των παιδιών μας εις βάρος των μαφιόζων!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.