#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/02/2011 12:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση Παπανδρέου απέναντι στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας«Σοσιαλιστική κυβέρνηση», όπως λέμε… καμιά σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Διότι το να έχεις απέναντί σου όλες τις κοινωνικές ομάδες και να μην υπάρχει ούτε ένας που να στηρίζει, μόνο μια ακροσυντηρητική κυβέρνηση τύπου Θάτσερ θα μπορούσε να το καταφέρει.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι υπάρχουν συντεχνιακά συμφέροντα που θίγονται από τις αλλαγές που φέρνει το Μνημόνιο, η ουσία είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας στέκεται απέναντι στον Γ. Παπανδρέου.

Οι γιατροί, από τον πιο μικρό μέχρι το μεγαλογιατρό του Κολωνακίου, πνέει μένεα κατά του Α. Λοβέρδου. Όντως, πλήττονται κάποιοι βολεμένοι αλλά μαζί μ’ αυτούς (που δε θα χάσουν και πολλά από τις γεμάτες τσέπες του) πλήττονται και κάτι κακομοίρηδες που δουλεύουν με 1.200 ευρώ το μήνα, έπειτα από 15 χρόνια σπουδών.
Οι φαρμακοποιοί δεν είναι όλοι… μεγαλοεπιχειρηματίες. Υπάρχουν και μικρά φαρμακεία που αφανίζονται από τη λαίλαπα του κ. Λοβέρδου. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη, θα χαθούν για να έρθουν οι αλυσίδες.
Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες δεν είναι όλοι ρετιρέ. Δεν παίρνουν όλοι μισθάρες, ούτε έχουν αυτοκινητάρες και σπιταρόνες. Μόνο οι συνδικαλιστές των κομμάτων έχουν βολευτεί στο μήνα που τρέφει τους έντεκα. Υπάρχουν και εργαζόμενοι με 20 χρόνια υπηρεσία που παίρνουν 1.500 ευρώ και τώρα τους έχουν κόψει και τα δώρα. Υπάρχουν και οικογένειες που δουλεύουν και οι δύο στις συγκοινωνίες και με δυσκολία τα βγάζουν πέρα. Γι’ αυτούς καμιά πρόβλεψη, όλοι βαφτίζονται λαμόγια από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι αφού απαξιώθηκαν όσο δεν πάει άλλο, αφού τους χλεύασαν οι μεγαλόσχημοι που τους διόρισαν καλούνται τώρα να σώσουν το κράτος.
Οι συνταξιούχοι των 1.000 ευρώ και κάτω καλούνται να χάσουν την αξιοπρέπειά τους και να δεχθούν μειώσεις ή και καταργήσεις επικουρικών. Έτσι, δε θα χρειάζεται να πάνε στα φαρμακεία για να αγοράσουν φάρμακα, διότι απλώς δε θα έχουν να πληρώσουν ούτε τη συμμετοχή.
Οι εκπαιδευτικοί είναι όλοι τους τεμπέληδες, οπότε ας τους διαλύσουμε αφού πρώτα τους πούμε να μεγαλώσουν και να σπουδάσουν τα παιδιά μας.
Όλοι οι δημοσιογράφοι είναι πουλημένοι, δεν υπάρχουν και κάτι κατακαημένοι με 700 ευρώ και μπλοκάκι πίσω από τους της γκλαμουριάς και της τηλεόρασης.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι όλοι τους φοροφυγάδες, ας μην ψάχνουμε για το ποιος έφερε την καταστροφή.
Ομοίως και οι επιχειρηματίες είναι όλοι τους λαμόγια. Ας ποινικοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα για να φάμε μετά… κουραμάνα.

Ας μας πει επιτέλους η κυβέρνηση ποιος είναι ο καλός σ’ αυτή τη χώρα. Ποιος δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν λαμόγιο, κλέφτης, φοροφυγάς, υψηλόμισθος κ.λπ.

Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει το παιχνίδι ακριβώς διότι διαβάλλει τους πάντες, και την συνηθισμένη εκλογική του πελατεία. Κι αυτό θα το πληρώσει σύντομα. Προς το παρόν κρατιέται στην εξουσία διότι ο κόσμος φοβάται, τρέμει για το μέλλον του. Αλλά και γιατί η κυβέρνηση ακολουθεί αυτήν την επικοινωνιακή προσπάθεια κατασυκοφάντησης των πάντων και την προσπάθεια του κοινωνικού αυτοματισμού. Ο ένας απέναντι στο άλλον σε μια ταραγμένη κοινωνία που φοβάται να αντισταθεί.

Κάποτε το παιχνίδι τελειώνει όμως κ. Παπανδρέου…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blue nile avatar
  blue nile 05/02/2011 12:47:34

  Πάντως τη συνήθη εκλογική πελατεία του ΠΑΣΟΚ έστω με νύχια και με δόντια και παρόλα όσα έχουν γίνει την κρατούν στο μαντρί. Αλλά ως πότε?
  Διορισμοί γίνονται ελάχιστοι, οι διορισμένοι παρά το γεγονός ότι χρωστούν αιώνια ευγνωμοσύνη στον πράσινο ήλιο αρχίζουν να πολυζορίζονται με τις μειώσεις στους μισθούς και στα επιδόματα, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι περιμένουν τα χειρότερα.
  Αν η κυβέρνηση έχει κερδίσει κάποιο κόσμο σ'αυτό το διάστημα είναι όλοι τους άνθρωποι χωρίς οικονομικό πρόβλημα που πείθονται από τη διαπλεκόμενη ενημέρωση για την αναγκαιότητα της εφαρμοζόμενης πολιτικής και μην αντιμετωπίζοντας ακόμα οι ίδιοι άμεσο βιοποριστικό πρόβλημα θεωρητικολογούν επαναλαμβάνοντας τις ανόητες και προβοκατόρικες υπερασπίσεις του μνημονίου.
  Όμως η πλειοψηφία αρχίζει να αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα επιβίωσης και αργά ή γρήγορα καταλαβαίνουν ότι με τις ευλογίες της πιο ανάλγητης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος πληρώνουν αυτοί τη κρίση ενώ οι βασικοί υπεύθυνοι για την δημιουργία της μένουν στο απυρόβλητο.
  Τα κακά μαντάτα έφεραν φόβο που ενώ αρχικά παραλύει τις αντιδράσεις και επιφέρει απογοήτευση απαισιοδοξία και κατάθλιψη σε κοντινό μελλοντικό χρόνο θα απελευθερώσει πρωτόγνωρη οργή.
  Θα είναι τυχερή οι κυβερνώντες αν αυτή η οργή εκτονωθεί μόνο σε μια αποδοκιμαστική ψήφο...

 2. toixo-toixo.blogspot.com avatar
  toixo-toixo.blogspot.com 05/02/2011 13:02:13

  Ο Παπανδρέου και η εκτός τόπου και χρόνου κλίκα του έχουν κάνει το πρωτοφανές: άνοιξαν μέτωπο με όλη την ελληνική κοινωνία, πράγμα που δεν είχαν κάνει ούτε οι μεταξάδες, παπαδόπουλοι κλπ- αφού αυτοί είχαν τα σώματα ασφαλείας, τους χουντικούς κομμουνιστοφάγους και τους επιχειρηματίες ευχαριστημένους.
  Η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε να μην έχει κανέναν ευχαριστημένο.
  Ίσως εκτός από 5 τραπεζίτες, οι οποίοι ίσως και να μην είναι απολύτως ευχαριστημένοι, καθώς σε περίπτωση πτώχευσης, η μπάλα θα πάρει και αυτούς.
  Σίγουρα έχουν κάνει τα κουμάντα τους με καταθ΄σεις στο εξωτερικό για να διαφύγουν, αλλά σίγουρα θα ζημιωθούν σε μια τέτοια περίπτωση.

 3. BΡΑΧΟΣ avatar
  BΡΑΧΟΣ 05/02/2011 13:10:19

  Για όλα όσα λοιπόν περιγράφεις Φάκτορα, πρέπει να διακοπεί η υπερψήφιση οποιουδήποτε νομοσχεδίου, άρθρου νομοσχεδίου, παραγράφου νομοσχεδίου.
  Γιατί όταν πιστεύεις ότι ΟΛΟΙ είναι αντίθετοι με το ΘΑΣΟΚ, σταματάς την παροχή οξυγόνου...Και το αφήνεις μόνο του να τα βγάλει πέρα με όλους και με όλα. Και να μην μου πει κανείς ότι υπερψηφίζει η ΝΔ νομοσχέδια με τα οποία συμφωνεί ή θα τα έκανε η ίδια. Δεν τα κάνει η ίδια, απλώς συμφωνεί και υπερψηφίζει νομοσχέδια ή μέρη νομοσχεδίων μιας Κυβέρνησης, που όπως γράφετε, τα βάζει με όλους, αδιακρίτως.Άρα, όπως μπορούν κάλλιστα να υποστηρίξουν οι "καλοθελητάδες" και δεν ξέρω και πόσο άδικο εχουν, τα ίδια κάνουν...Απλώς δεν τα κάνουν όλα..Λίγο "αλήτης" ή τελείως "αλήτης"...
  Ας διαχωρίσει πλήρως την θέση της η ΝΔ. Τελείως.
  Θα την κατηγορήσουν για λαϊκισμό...Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια...
  Αντιπολίτευση, ΤΩΡΑ, δεν μπορείς να κάνεις μερικώς.Ολικώς...

  • kiki avatar
   kiki @ BΡΑΧΟΣ 05/02/2011 20:12:52

   Σωστος, Βραχε, δεν ψηφιζεις τα αντισυνταγματικα νομοσχεδια, και ας τα ειχες στο προγραμμα σου.
   αυτην την στιγμη προεχει η υπερασπιση των πολιτων.

 4. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ 05/02/2011 14:10:36

  Αν κάνει πρόωρες εκλογές μέσα στην άνοιξη είναι δυνατό να πιάσει το 40.2% που ορίζει ο εκλογικός νόμος για να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση? Είναι δυνατόν οι Έλληνες να έχουν τόσο πολύ υπνωτιστεί?

 5. Orestios avatar
  Orestios 05/02/2011 14:29:37

  Όσοι ισχυρίζονται πως το ΠΑΣΟΚ και οι κυβέρνηση δεν είσαι σοσιαλιστές, δεν ξέρουν τί τους γίνεται.
  Έχοντας εξιδανικεύσει τον σοσιαλισμό σε κάτι απροσδιόριστο συχνά το συγχέουν με τον ανθρωπισμό.
  Μέγα λάθος!
  Ο Σοσιαλισμός είναι αυτό που βιώνετε. Το ίδιο βίωσαν οι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης, της Κίνας, της Βόρειας Κορέας, της Μυανμαρ, της Κούβας και εσχάτως τη; Αιγύπτου και Τυνησίας.
  Μην έχετε αυταπάτες και προ παντώς μην μασάτε ακόμα την τσίχλα πως ο σοσιαλισμός είναι κάτι σχεδόν άγιο.
  Ο Σοσιαλισμός ταυτίζεται πάντα με την διαφθορά κα την απολυταρχία.
  Επειδή οι Έλληνες είναι φιλελεύθεροι άνθρωποι ο Σοσιαλισμός δεν τους ταιριάζει.

  • Ιωάννης Παντόπουλος avatar
   Ιωάννης Παντόπουλος @ Orestios 05/02/2011 22:02:33

   εύστοχη η παρατήρηση

 6. blue nile avatar
  blue nile 05/02/2011 14:41:50

  @ Φωτης

  Από που αντλείς το συμπέρασμα ότι το δίκτυο 21 είναι εθνικιστική οργάνωση?
  Εκτός αν ταυτίζεις τη φιλοπατρία με τον εθνικισμό το οποίο είναι άτοπο και εξυπηρετεί συγκεκριμένες ταμπελοποιήσεις που επιθυμούν να κατα στείλουν την ακαταμάχητη δυναμική της ανιδιοτέλειας που εμφορείται πολύ συχνά σε οργανώσεις τύπου δικτύου 21.
  Η φιλοπατρία είναι απαραίτητο συστατικό της δημοκρατίας και χωρίς αυτή όχι μόνο δε μπορείς να θυσιαστείς για τη πατρίδα αλλά ούτε και τους φόρους δε θα θέλεις να πληρώσεις.
  Είναι τυχαίο άραγε ότι ο ΓΑΠ λίγους μήνες πριν με την επιβολή σκληρών μέτρων απευθύνθηκε σε ένα νέο πατριωτισμό του λαού?
  Εθνικισμός χοντρικά κάπως προς χάριν της συντομογραφίας είναι κάτι που με πρόσχημα την αγάπη για την πατρίδα αποσκοπεί αν κάνει κακό πατρίδες άλλων.
  Σύμφωνα με τον παραπάνω ορισμό που διακρίνεις τον εθνικισμό στο δίκτυο 21?
  Σκέφτηκες ποτέ ότι αυτά που διακυρήτει είναι αυτονόητα στα σοβαρά ευρωπαικά κράτη?
  Για πήγαινε στη Γερμανία και κάνε οποιαδήποτε πρόταση για το εσωτερικό ή το εξωτερικό που να μην διέπεται από το εθνικό συμφέρον και τις προτεραιότητες της ποιότητας ζωής και της συλλογική αξιοπρέπειας... θα σε πάρουν για τρελλό ή μειοδότη.
  Εκτός και αν αρέσκεσαι στη σημερινή κατάσταση με τη μισή Κύπρο υπόδουλη και την Ελλάδα μοναδική χώρα της ευρωπαικής κοινότητας με ωμή απειλή πολέμου σε περίπτωση άσκησης νόμιμων κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

 7. φωτεινη avatar
  φωτεινη 05/02/2011 14:47:36

  αναρωτιεμαι τι ειναι αυτο που μου εξασφαλισε ειδικη μνεια στο εξαιρετικο πονημα του φωτη.η υποθετικη μου καταγωγη ισως?θα ηλπιζα οχι, ωστε να μην αναγκαστω να κατηγορησω τον ...κατηγορο των απανταχου «εθνικιστων »για ΚΑΜΠΑΝΙΛΙΣΜΟ.

 8. Misha avatar
  Misha 05/02/2011 14:50:04

  Φωτη, γιατί δεν γράφεις τον συντάκτη και πού δημοσιεύτηκε το κείμενο;
  O Mελιγγώνης γνωρίζει τον Στάθη Σταυρόπουλο;

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/02/2011 15:14:41

  εγώ λέω "ΟΧΙ" στο σύμφωνω σταθερότητας, γιατί εάν ήθελα Γαλλική ή Γερμανική διοίκηση θα έμενα στην Γερμανία ή την Γαλλία.

  λέω "ΟΧΙ" γιατί όπως οι δήθεν ιδιωτικοποιήσεις ήταν ξεπούλημα του Ελληνικού κεφαλαίου στο ξένο, το "σύμφωνο σταθερότητας" είναι υποκατάστατο ξένης κυβέρνησης στην Ελλάδα.

  Από το 1990 και μετά έχουμε Κατοχή. Αναίμακτη, αλλά Κατοχή. Απλά οι δοσίλογοι άλλαξαν σχήμα και εμφάνιση.

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 05/02/2011 15:17:50

   +1000

  • blue nile avatar
   blue nile @ archaeopteryx 05/02/2011 19:29:20

   ...ακόμα κια αν είχαμε κατοχή από το 1990 και μετά αυτή ήταν ήπιας μορφής... μετά την υπογραφή του μνημονίου το ζόρισε το πράγμα...

  • Ιωάννης Παντόπουλος avatar
   Ιωάννης Παντόπουλος @ archaeopteryx 05/02/2011 22:06:11

   Μάλλον κάνεις ενά μικρό λάθος. Τουλάχιστον απο την εποχή του Μεταξά.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Ιωάννης Παντόπουλος 06/02/2011 00:41:30

    εάν θες να πας πίσω, καν' το 1824, το πρωτο δάνειο... 8)

 10. Νικος avatar
  Νικος 05/02/2011 18:56:30

  λέω “ΟΧΙ” γιατί όπως οι δήθεν ιδιωτικοποιήσεις ήταν ξεπούλημα του Ελληνικού κεφαλαίου στο ξένο, το “σύμφωνο σταθερότητας” είναι υποκατάστατο ξένης κυβέρνησης στην Ελλάδα.

  ==
  Σωστοτατος. Ευγε!

 11. kiki avatar
  kiki 05/02/2011 20:15:50

  Γιατι δεν κανουμε ενα πανευρωπαικο μποικοταζ στα γερμανικα προιοντα να δουμε η στριφνη θα αντεξει?
  οχι.
  Μεσα απο το διαδυχτιο λοιπον ας το ξεκινησουμε.
  Μποικοταζ στα Γερμανικα Προιοντα, πανευρωπαικα.

  • Ιωάννης Παντόπουλος avatar
   Ιωάννης Παντόπουλος @ kiki 05/02/2011 22:07:06

   και τι θα ψωνίσεις; ελληνικά;

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Ιωάννης Παντόπουλος 06/02/2011 00:42:55

    γιατί όχι; Ρώτα κανένα παπού τί έτρωγαν και πως ζούσαν το 1959-60

    • kiki avatar
     kiki @ archaeopteryx 06/02/2011 10:08:18

     Κατ αρχην αυτα που παραγω, θα αλλαξω διατροφικες συνηθειες, αυτα που παραγουν οι γειτονες μου και που τα πουλανε για ενα κομματι ψιχουλο, δεν θα αγορασω γερμανικα προιοντα, για οποιδηποτε λογο, γιατι δηλαδη αν δεν παρεις Ζημενς , Μποςς, κλπ , δεν μπορεις να υπαρξεις στην κοινωνια, η λουκανικα Φρανκφουρτης, φαε ελληνικα.
     Οταν το καναμε το ιδιο στην Ολλανδια για τα Σκοπια επιασε, αν αυτο το διαδωσουμε πανευρωπικα , μπουκοταζ σε ολη την δεινοπαθουσα Ευρωπη απο τους Γερμανους, να δουμε μετα που θα πουλανε και τι πλεονασμα θαχουν.
     Αντε αρχαιε, που ξερεις καλυτερα το διαδυκτιο, να βρουμε οργανωσεις πολιτων στην ευρωπη που θελουν να συμβαλουν στην μειωση του πλεονασματος της Γερμανιας.

 12. ρωμιος avatar
  ρωμιος 06/02/2011 10:14:24

  Τα Γερμανικα λουκανικα (Wurst) ειναι καταπληκτικα.
  Οπως και η Μερσεντες ,BMW etc..
  Αν τα σαμποταρουμε πιθανωτατα και καποιοι Ελληνες μεταναστες θα βρεθουν ανεργοι..
  Συνελθετε. Οχι κλωτσαει ο γαιδαρος και βαραμε το σαμαρι...

 13. δημης avatar
  δημης 06/02/2011 15:34:41

  «Σοσιαλιστική κυβέρνηση»

  ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΣΙΓΓΟΥΝΙΕΣ στούς τίτλους (είναι και άδικο)
  Το..... σωστό ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ -ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.