#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/12/2011 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση Παπαδήμου μοιράζει τις μπίζνες των σκουπιδιών στους στυλοβάτες τηςΚυβέρνηση για τα σκουπίδια, τον τζόγο, τους εργολάβους και την Ζήμενς είναι η κυβέρνηση Παπαδήμου γράψαμε προχθές. Και ιδού μια ακόμα επιβεβαίωση:

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την κατασκευή ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνεδρίαση που έγινε την Τετάρτη για το θέμα. Τα τέσσερα εργοστάσια σε Γραμματικό, Φυλή, Κερατέα και Άνω Λιόσια θα κατασκευαστούν φυσικά από ιδιώτες που αναλαμβάνουν τα χρυσοφόρα σκουπίδια.

Σήμερα Πέμπτη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου θα γίνει υπουργικό συμβούλιο με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και διαχείρισης των αποβλήτων. Συγκεκριμένα στο υπουργικό θα συζητηθεί το Σχέδιο Νόμου: Ποινική προστασία του περιβάλλοντος - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ - Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ «Ρύθμιση θεμάτων περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής» με εισηγητή τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Στη μάχη των απορριμμάτων θα πάρουν μέρος όλα τα μεγάλα ονόματα του διεθνούς και εγχωρίου επιχειρηματικού κατεστημένου. Αυτού που έχει συνηθίσει να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις ή να επιβάλει σχήματα που το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μοιράσουν την πίτα. Ακριβώς όπως έγινε πριν από όχι και τόσο πολλά χρόνια με την “οικουμενική κυβέρνηση Ξενοφώντα Ζολώτα” που μοίρασε στην Ζήμενς και την Ιντρακόμ τις ελληνικές τηλεπικοινωνίες και θεσμοποίησε την διαπλοκή.

Από τα ονόματα που ενδιαφέρονται για τα σκουπίδια καταλαβαίνει κανείς και γιατί κάποιοι στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου με δημοσκοπήσεις και άλλα κόλπα.

Αυτός που φυσικά παίζει δυνατά είναι ο όμιλος Μπόμπολα μέσω της εταιρείας ΗΛΕΚΤΩΡ η οποία έχει εμπειρία στη διαχείριση των σκουπιδιών και έχει και τεχνογνωσία από το εξωτερικό. Μη σας πω ότι παίζει εν ου παικτοίς και δεν είναι καθόλου τυχαία η άνευ όρων στήριξη στον Παπαδήμο από τις εφημερίδες του συγκροτήματος της Μεταμόρφωσης.

Αλλά στο κόλπο φαίνεται να μπαίνει και ο Σ. Κόκαλης, πανταχού παρών σε όλες τις μεγάλες δουλειές του δημοσίου. Η Ιντρακάτ φαίνεται να προωθεί τη δική της πρόταση σε συνεργασία με τη γαλλική Suez Environnement. Δε θα πρέπει να αποκλείσουμε μια ακόμη συνεργασία των δύο επιχειρηματιών μετά από αυτή για την απόκτηση του Κρατικού Λαχείου η οποία πιθανότατα να επεκταθεί και στον ΟΠΑΠ. Μπόμπολας και Κόκκαλης φαίνεται να τα έχουν βρει σε πολλά σημεία ενώ και η γαλλική εταιρεία έχει δοσοληψίες με τον όμιλο Μπόμπολα για τον έλεγχο της ΕΥΑΘ.

Κατά τα λοιπά, στους μεγάλους παίκτες των απορριμμάτων θα πρέπει να υπολογιστούν ο Γ. Περιστέρης της ΓΕΚ, που έχει φτιάξει τη θυγατρική ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα – και την στηρίζει το γνωστό παραπαίον συγκρότημα της Μιχαλακοπούλου.

Επίσης, ο όμιλος Λάτση αλλά και ο όμιλος Λασκαρίδη μέσω της εταιρείας Μεσόγειος που κάνει τα έργα στην Κερατέα.

Καύση, αποξήρανση, θερμική επεξεργασία, παραγωγή ενέργειας από βιομάζα; Ότι κι αν επιλεγεί, τα εργοστάσια που θα φτιαχτούν θα δώσουν τεράστια κέρδη στους διαχειριστές τους. Παράλληλα, θα ανοίξει ο δρόμος και για την ιδιωτικοποίηση της συλλογής των σκουπιδιών η οποία τώρα γίνεται από τους δημοτικούς υπαλλήλους με τα γνωστά αποτελέσματα.

Άξια λοιπόν η .... υπηρεσιακή κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 29/12/2011 13:09:26

  Ολοι αυτοί οι κύριοι που αναφέρεις , έχουν πράγματι τεράστια εμπειρία στη διαχείριση σκουπιδιών!

  Δεκαετίες τώρα ,διαχειρίζονται ΔΙΠΟΔΑ σκουπίδια...

 2. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 29/12/2011 15:22:36

  Να φανταστώ ότι μικροί διαχειριστές και Δήμοι θα απαγορεύεται να εκμεταλλευτούν μικρότερης κλίμακας έργα, ακόμη και τα δικά τους σκουπίδια;

  Όποιος δε δίνει τα σκουπίδια του στο Μπόμπολα θα φάει εξορία!

 3. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 29/12/2011 15:29:20

  Το νέο μάνατζμεντ ανάπτυξης:
  1) Απαγορεύεται να διαχειριστείς τα δικά σου σκουπίδια
  2) Ο σκουπιδάρχης είναι καλός γιατί φέρνει την ανάπτυξη και προωθεί την επιχειρηματικότητα
  3) Ο σκουπιδάρχης έχει το δικαίωμα να στήσει μονάδα αποθήκευσης και διαχείρισης για όλη την περιοχή μπροστά στην αυλή σου. Με διαδικασίες fast track δεν έχεις το δικαίωμα να διαμαρτυρηθείς...
  4) Για να διαχειριστεί ο σκουπιδάρχης τα σκουπίδια σου, πληρώνεις τέλος, ενώ ήδη σου απαγορεύεται να τα πετάξεις/διαχειριστείς ο ίδιος καθότι δεν είσαι επαγγελματίας (σημ. 1)

  Αναρωτιέμαι αν παραδείγματα σαν την Ανάβρα πάψουν να υπάρχουν επειδή οι τοπικές κοινότητες θα υποχρεούνται να εξυπηρετήσουν τους νταβατζήδες μας στα νά τους κόλπα..

 4. Σκουπιδότοπος Ελλάς avatar
  Σκουπιδότοπος Ελλάς 29/12/2011 15:35:39

  Αν γνώριζε η επόμενη κυβέρνηση τι της περιμένει στο θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Ελλάδα δεν θα κοιμόταν ήσυχη. Δεν είναι μόνο όσα αναφέρονται στο κείμενο. Πολλές "παγίδες" έχουν ήδη στηθεί ... ιδιαίτερα με τις (μερικές εκατοντάδες) χωματερές για τις οποίες υπάρχει δέσμευση ότι θα αποκατασταθούν μέχρι στις ........30-6-2012 (!!!).
  Το μεγάλο πρόστιμο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αιωρείται ως δαμόκλειος σπάθι, τα κονδύλια είναι διαθέσιμα (200 εκατ. ευρώ, μόνο στο πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ), όχι όμως και οι απαραίτητες μελέτες, οι οποίες ακόμη δεν έχουν καν ανατεθεί. Οι προϋπολογισμοί των έργων (βασικά, στην πλειοψηφία τους απλές χωματουργικές εργασίες) δυσθεώρητοι και οι αναθέσεις πολλών δεκάδων μελετών (συνήθως με πρόχειρο διαγωνισμό" για να μη απαιτείται έλεγχος από τις διαχειριστικές αρχές) θα είναι σίγουρα η μεγάλη χαρά των 3-4 μεγάλων μελετητικών εταιρειών της Αθήνας, οι οποίες θα φτιάξουν μετά το "μεγάλο παιχνίδι" για τους "ημέτερους" εργολάβους αλλά και τους τεχνικούς συμβούλους (!) που θα ακολουθήσουν ..... ακονίζοντας με χαρά τα μαχαίρια αλλά και τα δόντια τους.

 5. manos avatar
  manos 29/12/2011 16:02:57

  Ω ρε μάσα που θα πέσει πάλι.
  Φάτε παιδιά, τ'αφεντικό τρελλάθηκε. Λεφτά υπάρχουν που έλεγε και ο "μακαρίτης".

 6. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 29/12/2011 16:32:40

  Δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης Παπαδήμου η έγκριση τ οποιουδήποτε μειοδότη τέτοιων διαγωνισμών. Ο πολιτικός απατεών Παπακωνσταντίνου βιάζεται να κηρύξει διαγωνισμό αλλά την τελική έγκριση δεν μπορεί ούτε και θα την πάρει αυτός. Όλα εξαρτώνται από τη συναίνεση της ΝΔ η οποία εδώ φαίνεται ότι καλώς έπραξε και συμμετέχει στην κυβέρνηση αυτή. Αντί να αγωνιάς (αναφέρομαι στον αρθρογράφο) καλύτερα να ζητήσεις να ρωτηθεί ο Σαμαράς αν πρόκειται να συναινέσει σε διαγωνισμούς υπό τις παρούσες συνθήκες, δηλαδή πρωτού γίνουν εκλογές και εκλεγεί νέα κυβέρνηση ΝΔ. Η απάντηση θα είναι όχι

 7. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 29/12/2011 16:37:24

  Η Suez ειναι ο Γαλλο-βρεττανο-Ολλανδο-Βαρδινογιαννικος κολοσσος που εβαλε στο χερι τα πετρελαια της Βορειου Αφρικης.

  Επισης, οι αναφερομενες εταιριες εμπλεκονται και με την διαχειριση και καυση νοσοκομειακων αποβλήτων αλλα και ζωϊκων αποβλητων, όπως οι... νεκροι. Γι αυτο και η εντατικη "δημοσιογραφικη" υπερδραστηριοτητα στο θεμα της καυσης των νεκρων αλλα και των ζωικων αποβλητων (ρεπορταζ ΣΚΑΤ) που δηθεν πετιουνται στην χωματερη.

  Βγαινουν λοιπον τα λαμογια και επιτιθενται κατα της εκκλησιας μονο και μονο για να κανουν το συγχωρεμένο τον παππου μας και την γιαγια μας.... βιομαζα.

  Εξ ου και το κρεματοριο στο Μαρκοπουλο. Ποια εταιρiα θα το διαχειριζεται;

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Theoprovlitos 29/12/2011 17:42:41

   Ωπ, ενδιαφέρον, γιατί πρόσφατα ξέσπασε κόντρα εκεί για το θέμα. Ποιανού είναι η εταιριούλα ;

   • Theoprovlitos avatar
    Theoprovlitos @ ΝΙΚΟΛΑΣ 29/12/2011 18:47:33

    http://www.apotefrotiras.gr/company.php

    Τα καθαρματα οι παρατρεχαμενοι του Μανου και της Μπακογιαννη προ μηνος εξαπελυσαν χυδαια επιθεση κατα της εκκλησιας επειδητους στερεί υποψηφιους πελατες. Και πριν ηλακτωρ λαλησαι στο καπακι παρουσιασε και ο ΣΚΑΤ στημενο ρεπορταζ με προβολη ζουμαρισμενων χοιροσφαγειων.

 8. Νίκος avatar
  Νίκος 29/12/2011 18:01:06

  Ναι καλύτερα να μη γίνει τίποτα παρά να βγάλει λεφτά κάποιος βιομήχανος.
  Ας πληρώνουμε τα πρόστιμα της ΕΟΚ!!! Και επειδή οι Ευρωπαίοι φωνάζουν 15 χρόνια τώρα; Τι έγινε; Ποιος θα βάλει τιμή στην εθνική υπερηφάνεια;
  Στο κάτω κάτω όλοι οι δήμοι θα μπορούσαν να ανοίξουν δικές τους εταιρίες διαχείρισης απορριμάτων και να βγάζουν κέρδη. Όλοι έχουμε δει πόσο κερδοφόροι κατάφεραν να είναι οι Δήμοι με τις επιχειρήσεις τους!!! Μιλάω έτσι γιατί στην Ελλάδα έχουμε πετύχει όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις να είναι κερδοφόρες και δεν ρουφάνε το αίμα του φορολογούμενου.
  Πραγματικά είναι σκάνδαλο να δοθούν τα σκουπίδια σε ιδιώτες.

  • Theoprovlitos avatar
   Theoprovlitos @ Νίκος 29/12/2011 18:52:19

   Ωραιος συνειρμος. Πρωτα μαι ομαδα εκλεγμενων διαπλεκομενων λαμογιων συνειδητα και εκπορμελετης καταστρεφει καθε δραστηριοτητα του δημοσιου τομεα ώστε να τον καταστησει προβληματικο, και εν συνεχεια τα ΙΔΙΑ εκλεγμενα λαμογια βαζουν τα ρουχα αλλιως και ξεπουλανε στους κολλητους τους επιχειρηματιες κοινωνικες υπηρεσίες και αγαθα, φυσικα με το αζημιωτο.

   Θες και παραδειγμα; Τη ΔΕΗ. Τοσα χρονια κερδοφορα και πανε να την ριξουν εξω μεσα σε 2 χρονια για να φανε τα παρατρεχαμενα λεμογια -επιχειρηματιες με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ επενδυσεις τρωγωντας σαν τις υαινες από τα ετοιμα.

   Οσο για την ποιοτητα παροχης υπηρεσιων; οι ιδιωτικες εταιριες τηλεφωνιας μονο για την ποιοτητα τους δεν φημιζονται...

   • Γιαννης Ν. avatar
    Γιαννης Ν. @ Theoprovlitos 29/12/2011 19:57:08

    1. Το ότι ο Μπόμπολας είναι διαπλεκόμενος - κρατικοδίαιτος επιχειρηματίας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και κακός επιχειρηματίας. Οι εταιρίες του (στο θέμα των σκουπιδιών) δραστηριοποιούνται σε Γερμανία , Κύπρο , Ελλάδα και στη Ρωσία (θα διασειρίζονται τα σκουπίδια της Αγίας Πετρούπολης) κατασκευάζοντας εργοστάσιο.
    2 Καλώς η κακώς οι δήμοι απέτυχαν να διαχειριστούν επιτυχώς τα απορρίματα . Όχι ένας ή δύο δήμοι αλλά σχεδόν ΟΛΟΙ οι δήμοι σε ΟΛΗ την Ελλάδα , με όλες τιε διοικήσεις από όλα τα κόμματα.
    Υπάρχει περίπτωση δήμου που έφτιαξε εργοστάσιο ο Μπόμπολας , το λειτούργησε για 1,5 χρόνο και το παρέδωσε στην εταιρία των δήμων να το λειτουργεί. Μόλις λοιπον το παρέλαβαν οι δήμοι το εργοστάσιο έγιν ζημιογόνο. (από 25 άτομα προσωπικό τώρα έχει 72!!!!!!)
    Θα ήθελα οι δήμοι να διαχειρίζονται τα απορρίματα αλλά δυστυχώς αυτό (κερδιφόρα ) μπορεί να το κάνει μόνο ο Μπόμπολας

    • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
     ΝΙΚΟΛΑΣ @ Γιαννης Ν. 29/12/2011 22:18:04

     O Μπόμπολας είναι πετυχημένος κι ασυνείδητος νταβατζής.
     Πόσο μεθοδικά προσπαθεί να "πετύχει" το απέδειξε στην Κερατέα όπου έβαλε τη ΓΑΠοκυβέρνηση να κατεβάσει τα ΜΑΤ να κάνουν κατοχή ώστε να να στηθεί το ράντσο-μαϊμού στο Ωβριόκαστρο και να τσεπώσει 12 εκατ. ευρουλάκια από τα κοινοτικά κονδύλια χωρίς να κάνει τίποτα.
     Τέτοια πετυχημένοι έχουν σκοτώσει τη χώρα.....

     Όσο για ότι λες για τους δήμους "ΟΛΟΥΣ" - κι επιμένεις βρε παιδί μου - το παράδειγμα της Ανάβρας σε διαψεύδει πανηγυρικά...

     Όχι ρε, δεν προσκυνάμε στο νταβατζή σου!

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 29/12/2011 18:43:24

  Το Τραγούδι του ΟΠΑΠ
  http://bit.ly/un3kz8

 10. crisis avatar
  crisis 29/12/2011 19:56:12

  επι ζολωτα μοιραζε στους νταβατζηδες ιδιωτικα καναλια σημερα τα καναλια εγιναν σκουπιδια επομενως ο παπαδημος σκουπιδια θα μοιρασει στους νταβατζηδες.

 11. TARAMAS avatar
  TARAMAS 29/12/2011 20:47:47

  Δηλαδή αν δεν είναι ο Παπαδήμος αλλά ο Σαμαράς δε θα δοθούν σε ιδιώτες; Θα φτιάξουμε καμιά 100στη δημόσιους φορείς να διορίσουμε μερικές χιλιάδες; Αυτό είναι το ζητούμενο; Το πρόβλημά σας είναι ότι θα τα αναλάβουν ιδιώτες; Πάτε καλά; Ρε ξυπνάτε, σε λίγο θα ζητάτε και κολχόζ...

  • crisis avatar
   crisis @ TARAMAS 29/12/2011 21:15:45

   να κανουν οι ιδιωτες αλλα οχι με κρατικοδιαιτη λογικη ουτε με λεφτα δημοσιου ουτε πολυεθνικες εταιριες να ειναι πλειοψηφια οι μικρομετοχοι και να κοψουν το κεφαλι μονοι του και οχι να ζητανε βοηθεια απο το κρατος.

 12. antikatathliptikos avatar
  antikatathliptikos 29/12/2011 21:16:13

  Το όλο παραθύθι με τις διαρθρωτικές αλλαγές ας σταματήσει πάραυτα γιατί έγινε αντιληπτό και απο τους αναλφάβητους. Δε μας λέτε ρε ειδικοί της σέσουλας, που μάθατε για τις αλλαγές αυτές; Σε ποιές σχολές ρε ανειδίκευτοι, ανεπάγγελτοι νενέκοι μάθατε ότι διαλύοντας μια οικονομία, έστω αυτή που βασίζεται στην κατανάλωση, μπορεί να προκύψει πρωτογενές πλεόνασμα; Δεν διαβάζετε έστω τις αρχές οικονομίας του Λυκείου να ξεσταρβωθείτε, έστω μερικώς . Ή οι εντολείς σας σας έχουν διδάξει να χρησιμοποιείται ακαταλαβίστικους όρους για να μπερδεύετε τον κόσμο; Ουστ ρε κοπρίτες ανθέλληνες.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ antikatathliptikos 29/12/2011 21:55:39

   Σωστά, συμφωνώ, τι διαρθρωτικές αλλαγές και κουραφέξαλα, και στο ποδόσφαιρο μια ενδεκάδα που πάει καλά (η ελληνική οικονομία) δεν την αλλάζεις.

   • antikatathliptikos avatar
    antikatathliptikos @ TARAMAS 29/12/2011 22:07:07

    Κάτι σαν τον Εθνικό Αστέρα ας πούμε; Έχει προοπτικές.!!!
    Και παρεπιπτόντως, προς τι το υφάκι. Ή εσύ δεν κατάλαβες το σχόλιο ή εγώ το πνεύμα σου.

 13. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 29/12/2011 21:32:30

  Και οσονούπω έξυπνοι (ασύρματοι) μετρητές Ζήμενς για αντικατάσταση των φτηνών που έχει η ΔΕΗ, πληρωμένοι από μαντέψτε ποιούς... Και πράσινες θέσεις εργασίας για την αντικατάσταση...

  • antikatathliptikos avatar
   antikatathliptikos @ archaeopteryx 29/12/2011 21:43:30

   Γίνε ποιό σαφής, δεν έχουμε όλοι την ενημέρωσή σου.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ archaeopteryx 29/12/2011 22:04:25

   Ζήμενς θα είναι;;.. Τέλος πάντων, εγώ ξέρω ότι θεωρείται ότι βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας και γι αυτό τους βάζουν σε ΗΠΑ, Αγγλία κλπ. Καλό δεν είναι αυτό; Πρέπει να τα πετάμε γιατί μας περισσεύει η ενέργεια;

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ TARAMAS 29/12/2011 23:47:02

    Μάστορα, δεν ξέρω που ζεις, αλλά ο κόσμος έχει κόψει την κατανάλωση στο τίποτα γιατί δεν έχει. Ψάξε το θέμα των ρολογιών στην Καλιφόρνια πριν αναφέρεις τις ΗΠΑ

    • TARAMAS avatar
     TARAMAS @ archaeopteryx 30/12/2011 01:13:56

     Μάστορα δεν τα ξέρεις όλα. Η υπερβολική κατανάλωση στην ενέργεια δεν προέρχεται μόνο από την αδιαφορία και τη διάθεση σπατάλης, αλλά και από την άγνοια του καταναλωτή, όπως και από την έλλειψη εργαλείων από τον διαχειριστή ενέργειας για την διαμόρφωση κατάλληλης ενεργειακής διαχείρησης.
     Η ομαλοποίηση της καμπύλης φορτίου του συστήματος, μέσα από την βελτίωση της καταναλωτικής συμπεριφοράς και μέσω μηχανισμών της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που θα δίνουν κίνητρα ενεργειακής
     αποδοτικότητας στους καταναλωτές, μπορεί να γίνει μόνο με την εγκατάσταση ψηφιακών μετρητών. Επίσης η καταγραφή ανωμαλιών αιχμών
     τάσης που οδηγούν σε υλικές ζημιές στις συσκευές του καταναλωτή, θα μπορεί να τον βοηθήσει να ζητήσει αποζημιώσεις. Δεν θα γίνεται ρευματοκλοπή. Ο καταναλωτής θα ξέρει ανά πάσα στιγμή για την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει και θα εντοπίζει τις ηλεκτροβόρες συσκευές του. Προηγμένα τιμολογιακά πακέτα (π.χ. προπληρωμένη ηλεκτρική ενέργεια χωρίς πάγιο - ότι πρέπει για εξοχικά, ωριαία χρέωση όπως απαιτεί η Ευρωπαϊκή οδηγία), εναλλαγή τιμολογιακών πακέτων, αυτοματοποίηση της κατανάλωσης συσκευών σε ώρες μειωμένου τιμολογίου, ειδοποίηση του καταναλωτή όταν ξεπεράσει ορισμένο όριο είναι λίγα από τα πλεονεκτήματα που οδηγούν σε καλύτερη ενεργειακή διαχείριση και οικονομία.
     Τέλος δεν ξέρω τι εννοείς για την Καλιφόρνια, ας μας πεις. Μη μου πεις μόνο για ακτινοβολίες και ιδιωτικότητα. Σε όλο τον κόσμο προχωράει η τοποθέτησή τους Μέχρι και η Κίνα τοποθετεί εκατομμύρια ψηφιακών μετρητών.
     Δηλαδή το δικό σου όραμα για το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας είναι οι λιγνίτες και οι επαγωγικοί μετρητές;

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ TARAMAS 30/12/2011 10:43:43

      O Prof. Moriarty σου απάντησε παρακάτω.
      Εκσυγχρονιστικούς γερμανοτσολιάδες χόρτασα. Και πουλημένα τομάρια. Τι από τα δύο δηλώνεις;

      Φυσικά και δεν τα ξέρω όλα. Ξέρω τι δίνω για να ζουν παράσιτα, κατσαρίδες και πλασιέ Γερμανών.

     • TARAMAS avatar
      TARAMAS @ archaeopteryx 30/12/2011 11:11:08

      Καλά, εσύ έχεις ξεφύγει... Να βρίζω ξέρω και γω, επιλέγω να μην το κάνω όμως σε ανθρώπους που δεν ξέρω, απλά επειδή διαφωνούν μαζί μου. Χαιρετίσματα.

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ TARAMAS 31/12/2011 13:50:37

      Η Ζήμενς σου εύχεται χρόνια πολλά και θα σου δώσει και ένα επίχρυσο τσαρούχι για το νέον έτος
      (σου αφιερώνω και ανάρτηση, ποιός την χάρη σου)

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ archaeopteryx 30/12/2011 00:35:27

   Αρχαίε, υποθέτω ότι εννοείς ένα σύστημα AMIS που διαφημίζει και προωθεί η Siemens. Αυτό περιλαμβάνει και "έξυπνους" μετρητές και υπόσχεται "έξυπνο δίκτυο". Όλη η φασαρία γίνεται για να μπορέσουν να ενσωματωθούν ειδικά οι ανεμογεννήτριες (και γενικότερα οι ΑΠΕ) στο δίκτυο και να μπορεί το δίκτυο να είναι ευέλικτο ως προς τις διακυμάνσεις κατανάλωσης και παραγωγής.

   Με λίγα λόγια, αν πάνε να φορέσουν και αυτό το κοστούμι (δεν ξέρω αν συζητιέται κάτι τέτοιο) θα πληρώσουμε, εκτός από την αύξηση της τιμής ρεύματος, και την "αναβάθμιση" του δικτύου. (Να πω και την ενδεχόμενη κατάρρευση του δικτύου από τους πειραματισμούς, θα με πουν κακό και εχθρό της προόδου.)

   • Νίκος avatar
    Νίκος @ Professor Moriarty 30/12/2011 12:55:52

    Professor , απορίπτω κάθε έκφραση του τύπου "να μην αλλάξει τίποτα γιατί κάποιον ωφελεί η αλλαγή". Αυτός που προσφέρει καινοτομία πρέπει να αμειφθεί ( νομίζω ).
    Αν έχεις να προτείνεις κάτι για να πορευτούμε και εμείς όπως και τα άλλα κράτη να το συζητήσουμε, ενδεχομένως
    εγχώρια παραγωγή ( μαζί σου ) . Αλλά το να ιδρύσει εταιρία το κράτος, να προσλάβουμε καμία 3000 υπαλλήλους και να κοστίζουν οι μετρητές ρεύματος στο φορολογούμενο ...διαστημικό πρόγραμμα δεν το συζητώ.

    ...Γερμανοτσολιάς ( Σε πρόλαβα, μην κουράζεσαι)

    • Professor Moriarty avatar
     Professor Moriarty @ Νίκος 30/12/2011 13:36:59

     Θέλω να αλλάξω το αμάξι μου και να πάρω ένα powered by Siemens με φωτοβολταϊκά, ηλεκτροκινητήρα, υβριδικά συστήματα, gps, solarium και υπολογιστή απευθείας συνδεδεμένο με κεντρικούς servers για optimization της κατανάλωσης ενέργειας και των διαδρομών. Έχει την μισή εμβέλεια από το αμάξι που έχω τώρα, και πάει με την μισή ταχύτητα, αλλά δεν εκπέμπει το αέριο του διαβόλου.

     Θα μου το πληρώσεις;

     Α, ναι και επειδή η Ελλάδα είναι καθυστερημένη τεχνολογικά, και δεν διαθέτει servers διασυνδεδεμένους για optimization, καλώ τους αρμοδίους να έρθουν σε επαφή με την εταιρεία αμέσως για να αγοράσουν το σύστημα. Και να ενσωματωθεί το κόστος του στα τέλη κυκλοφορίας, να πληρώσουν όλοι την "καινοτομία", διότι η "καινοτομία πρέπει να αμοίβεται".....

     • Νίκος avatar
      Νίκος @ Professor Moriarty 30/12/2011 14:26:55

      Βάζεις κάτω, χαρτί και μολύβι και αν αυτά που θα κερδίσεις είναι παραπάνω από αυτά που θα σου κοστίσει το κάνεις. Αν όχι δεν το κάνεις. Αλλά το να λες ότι δεν αγοράζω αυτοκίνητο γιατί κερδίζουν οι γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες ή οι γερμανικές ή και ο εγχώριος διαπλεκόμενος (αν θές ) το μόνο που κάνει είναι να σε αφήνει πίσω, τη στιγμή που οι υπόλοιποι προχωρούν. Και δεν μιλώ μόνο για τους μετρητές...

     • Professor Moriarty avatar
      Professor Moriarty @ Νίκος 30/12/2011 14:45:56

      Δεν χρειάζεται μολύβι και χαρτί, πήγαινε δες τις τιμές και τις προδιαγραφές σε μια αντιπροσωπεία.

      Τι “κερδίζεις” πληρώνοντας περισσότερο για λιγότερα; Έχει όντως καταναλωθεί “πολύ χαρτί και μολύβι” για το τίποτε. Και κάποιοι έχουν πειστεί να πληρώνουν για το τίποτα και να κερδίζουν κάποιοι άλλοι από το τίποτα.

      “Η καινοτομία πρέπει να αμείβεται”! Από ποιόν; Από τον Θεό; Από το κράτος; Από τους φορολογούμενους; Έχω και εγώ κάποιες καινοτομίες να προτείνω. Πού να απευθυνθώ για την “αμοιβή” μου;

     • TARAMAS avatar
      TARAMAS @ Professor Moriarty 30/12/2011 14:56:40

      Σ' αυτούς που είναι διατεθειμένοι να σου την πληρώσουν για να την χρησιμοποιήσουν.

     • Professor Moriarty avatar
      Professor Moriarty @ TARAMAS 30/12/2011 15:00:36

      Πειράζει που εγώ δεν θέλω να πληρώνω περισσότερο για λιγότερα, ή πρέπει να μετανοώ γι αυτό και να προσεύχομαι (στα γερμανικά);

     • Νίκος avatar
      Νίκος @ TARAMAS 30/12/2011 15:28:29

      Φαντάζεσαι οι Αμερικανοί να μην έβαζαν Windows στο δημόσιο και τα πανεπιστήμια γιατί θα "τα 'κονομούσε" ο Bill Gates;

     • Professor Moriarty avatar
      Professor Moriarty @ TARAMAS 30/12/2011 17:37:19

      Στο αμερικανικό πανεπιστήμιο που έτυχε να πάω είχαν linux, και ένα pc στη γωνιά που είχε windows. Για να μην τα ακουμπάνε στον Gates, όπως το ελλην. κράτος που υπέγραψε προνομιακές συμβάσεις μαζί του.

 14. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 29/12/2011 21:48:02

  Εγώ πάντως προτιμώ να γίνω βιομάζα παρά να με φάνε τα σκουλίκια.
  Παράλληλα, και μετά από τον θάνατό μου θα φανώ ακόμα μια φορά χρήσιμος... Ήδη έχω κανονίσει, όταν εγκαταλείψω τον μάταιο τούτο κόσμο, κοντά είμαι, να με πάνε στην Βουλγαρία για φούρνισμα...
  Εναλλακτικά, έστω και στο κρεματόριο του μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη.
  Να σκορπίσουν και την στάχτη μου στον Θερμαϊκό που έκανα τα μπάνια μου μικρός....

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Χαρίλαος 30/12/2011 03:58:18

   Πιο αφύσικο πράγμα από το να καίγεται το λίπος και να εξαχνώνονται τα οστά σου και να προκύπτει μια βρωμερή στάχτη, δεν υπάρχει. Το να αποσυντεθεί το σώμα μέσα στο χώμα είναι πολύ φυσικότερο. Τα σκουλήκια είναι ζωντανοί οργανισμοί. Το κρεματόριο είναι μηχανική βίαια καταστροφή. Τί προτιμάς; Πάλι οι παρ' ημίν "προοδευτικοί" της παρωχημένης μεταπρατικότητας του Μάη του 68 θέλουν αποτεφρωτήρες χωρίς να θυμούνται ότι ο Χίτλερ τους έφερε στην Ευρώπη.

 15. TARAMAS avatar
  TARAMAS 29/12/2011 21:52:21

  Σωστό (εν μέρει, με ποια λογική θα απαγορεύσεις "πολυεθνικές" αν είναι οι καταλληλότεροι και δώσουν τους καλύτερους όρους, αν το κάνεις θα είναι απιστία κατά του Δημοσίου), γι αυτό να φροντίσει και η ΝΔ να δοθούν σε όσους ιδιώτες το αξίζουν με διαφανείς διαδικασίες και σωστό διαγωνισμό. Όχι να σκούζουμε που "θα κατασκευαστούν φυσικά από ιδιώτες" .

 16. antikatathliptikos avatar
  antikatathliptikos 30/12/2011 22:11:39

  Ενημερωμένους σας βλέπω όλους για τα προτερήματα των φηφιακών μετρητών. Δηλαδή να πληρώσουμε την αναβάθμιση και να το δώσουμε (το δίκτυο) στους εκμεταλλευτές αναβαθμισμένο. Ο καταναλωτής τι θα κερδίσει ρε παλικάρια.
  Με ή χωρίς αναβάθμιση ο θερμοσίφωνας και η ηλεκτρική κουζίνα το ίδιο καταναλώνει. Ή μήπως θα γίνει ποιο φθηνή η κιλοβατώρα "λόγω της ομαλοποίησης του φορτίου μέσα από την βελτίωση της καταναλωτικής συμπεριφοράς" ; Που τις βρίσκετε ρε παλικάρια αυτές τις αιτιολογίες.
  Εδώ βάλανε ρήτρα πετρελαίαου για τη τιμή της κιλοβατώρας και την ξέχασαν στο ύψος του 2010 , όταν έπεσε η τιμή. Και η γιαγιά μου γνωρίζει ότι αν δεν ανάψει το φούρνο της κουζίνας και περιοριστεί στα βραστά θα καταναλώσει λιγότερο.
  Τελικά για να σοβαρευτούμε ,το θέμα είναι πώς παράγεις την ενέργεια και όχι αν μετράς την κιλοβατώρα με ακρίβεια δευτερου δεκαδικού ψηφίου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.