#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/02/2012 14:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση ... Ξενοφώντα Παπαδήμου ξεπλένει και το μέγιστο σκάνδαλο της Ζήμενς

[caption id="attachment_149237" align="alignnone" width="580" caption="Ο κ. Παπαδήμος πανευτηχής στον εορτασμό των 100 χρόνων της Ζήμενς στην Ελλάδα"][/caption]

Ύστερα από τόσα πρωτοσέλιδα για “σκάνδαλα” και “δωροδοκίες πολιτικών” από την Ζήμενς, ύστερα από τόσες εξεταστικές επιτροπές και δικαστικές διερευνήσεις και φυσικά αφού δεν μπήκε κανένας φυλακή, η κυβέρνηση Παπαδήμου τολμά να κάνει αυτό που δεν τόλμησε ούτε η κυβέρνηση Παπανδρέου: Να ξεπλύνει την Ζήμενς από τις αμαρτίες του παρελθόντος και να την νομιμοποιήσει για το νέο μοίρασμα της πίτας που έρχεται.

Όπως διαβάζουμε σήμερα, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση να κλείσει εξωδικαστικά η αντιδικία της γερμανικής εταιρείας με την ελληνική πολιτεία για τα μαύρα ταμεία και τις μίζες που δόθηκαν σε πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ η γερμανική εταιρεία έχει στείλει στην ελληνική κυβέρνηση σύμβαση με την οποία η Ελλάδα θα πάρει 200 εκατ. Ευρώ σε χρήμα και εξοπλισμό έργων που είναι στον αέρα λόγω της αντιδικίας με τη Siemens. Τη σύμβαση μελετά, φυσικά, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, και οι πληροφορίες λένε ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να υπογράψει και να κλείσει η υπόθεση. Την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει η σχετική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο για να δοθεί το πράσινο φως.

Δηλαδή με 200 ψωροεκατομμυριάκια η Siemens καθαρίζει το όνομά της, κλείνει τα βιβλία της με την Ελλάδα και όλα καλά, θα μπορεί πλέον να συνεχίσει να παίρνει δουλειές στη χώρα μας. Αν θυμόμαστε όμως καλά, οι μίζες μόνο που φέρεται να έχουν δοθεί στην Ελλάδα ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Όπως επίσης, αν θυμόμαστε, η ζημιά που φέρεται να είχε η Ελλάδα από τα πάρε – δώσε, ανέρχεται σε πάνω από 2 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Η «καθαρή» λοιπόν Γερμανία τα βρίσκει με εμάς τους τεμπέληδες και διεφθαρμένους και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Θα πάρουμε 200 ψωροεκατομμύρια και καθάρισαν με χλωρίνη κλινέξ όλες οι αμαρτίες. Πάλι καλά που δεν σκέφτηκε ο Βενιζέλος να συμπεριλάβει η Μέρκελ αυτά τα λεφτά μέσα στο Μνημόνιο, έτσι σα μια πρώτη δόση από το νέο δάνειο.Άλλωστε, έρχονται μεγάλα έργα στην Ελλάδα, η πίτα θα μοιραστεί και η Γερμανοί με τους εγχώριους συνεταίρους της θα πρέπει να πάρουμε μερίδιο.

[caption id="attachment_149239" align="alignnone" width="600" caption="Στον δρόμο της Οικουμενικής Ζολώτα"][/caption]

Βλέπουμε λοιπόν η κυβέρνηση Παπαδήμου, που όπως δηλώνει η ίδια η ΝΔ την στήριξε μόνο για το PSI και τη δανειακή, να εξελίσσεται σε κανονικό πλυντήριο του ΠΑΣΟΚ. Μετά τους διορισμούς και τα ρουσφέτια που κάνουν οι ΠΑΣΟΚοι υπουργοί, μετά το ξέπλυμα του ΓΑΠ με την εξεταστική για την ΕΛΣΤΑΤ που θα την απαλλάξει, βλέπουμε τώρα να ξεπλένεται και το μέγιστο σκάνδαλο της Ζήμενς.

Επειδή κανένας υπουργός δεν υπογράφει με την Ζήμενς φοβούμενος τα γιαούρτια και έτσι κανένα έργο δεν προχωρά και αφού το ΠΑΣΟΚ δεν τολμούσε να κάνει μόνο του τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ανέλαβε τώρα ο Βενιζέλο ( που ως γνωστόν δεν έχει καμία σχέση με την ...διαπλοκή) να τον κάνει μέσω της γνωστής …οικουμενικής οδού.

Διότι, όπως γράψαμε κι άλλη φορά, τι διαφορετικό κάνει η κυβέρνηση Παπαδήμου από εκείνα που έκανε στο παρελθόν η συγκυβέρνηση Ζολώτα, με την υποστήριξη Παπανδρέου - Μητσοτάκη - Φλωράκη; Στις αρχές της δεκαετίας του 90 η "Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα" νομιμοποίησε την άλωση των ελληνικών τηλεπικοινωνιών από την Ζήμενς και την Ιντρακόμ και εγκαινίασε την διαπλοκή που μας έφερε ως εδώ.

Σήμερα, η κυβέρνηση Παπαδήμου επιχειρεί να καθαρίσει την Ζήμενς από τα σκάνδαλα του παρελθόντος και να την νομιμοποιήσει  στο νέο μοίρασμα της πίτας που έρχεται. Θα το δεχθεί η ΝΔ αυτό; Θα επιτρέψει δηλαδή, εκτός των άλλων, στον Βενιζέλο να παραμείνει ο εγγυητής της διαπλοκής και μετά να υπονομεύουν μαζί τον Σαμαρά;

Κατά τα άλλα διαβάστε εδώ τι έκαναν με την Ζήμενς στις ΗΠΑ και … ονειρευτείτε για το πως θα μπορούσε μια ελληνική κυβέρνηση άξια του ονόματός της να βάλει την Ζήμενς να ξεπληρώσει το ελληνικό χρέος.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δήμος avatar
  Δήμος 25/02/2012 14:36:41

  Σωστά, ελληνική κυβέρνηση άξια του ονόματός της. Όταν η Ελλάδα έχει διασυρθεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία στέρησε στη χώρα τη δυνατότητα ανεύρεσης πόρων από άλλες πηγές, με τι ισχύ να γίνει ό,τι έγινε στις ΗΠΑ;

 2. cummulus avatar
  cummulus 25/02/2012 14:44:39

  Ἄν ἡ εἴδηση εἶναι πραγματική, γιατί ὁ ἀρθρογράφος ἀναρωτιέται ἄν θά τό δεχθεῖ ἡ ΝΔ; Φυσικά καί θά τό δεχθεῖ. Ἄν ἦταν νά μήν τό δεχθεῖ, δέν θά γίνονταν καμμιά προπαρασκευαστική συζήτηση ἤ "μελέτη" ἀπό τόν Βενιζέλο.

 3. Γιώργος Φ. avatar
  Γιώργος Φ. 25/02/2012 15:43:29

  Τότε γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν καταγγέλει αυτή την αθλιότητα στο λαό, όπως και άλλες όπως π.χ. σε διπλανή στήλη ότι η πρόταση για φορολόγηση 20% των ενοικίων είναι πρόταση του ΠΑΣΟΚ, να αποσύρει τη στήριξη της Κυβέρνησης Παπαδήμου και να προκαλέσει άμεσα εκλογές. Φοβάμαι πως όλοι εσείς που είστε στην ηγετική ομάδα και αρθρογραφείτε είστε βαθιά νυκτωμένοι ότι ο κόσμος ακόμη τρώει κουότχορτο. Οταν το βράδυ των εκλογών δείτε τα αποτελέσματα, να το θυμάστε αυτό, θα τρίβετε τα μάτια σας. Φυσικά αν μέχρι τότε δεν έχει μπουκάρει το πλήθος.

 4. Τινα avatar
  Τινα 25/02/2012 15:59:56

  Παρακαλώ πολύ ας μου απαντήσει κάποιος απο δω μέσα ποια κόμματα απαρτίζουν τη κυβέρνηση ,πριν τρελαθώ απο αυτά που βλέπουν τα ματάκια μου.Ευχαριστώ.

 5. Τάκης avatar
  Τάκης 25/02/2012 16:51:15

  Από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ έχουμε να δούμε πολλά. Κια τώρα και μετεκλογικά. Η διαίσθσ του κόσμου λέει ότι το παιχνίδι είναι στημένο μεταξύ των δυο κομμάτων και αυτό πολύ πιθανά να εκφρασθεί και στο αποτέλεσμα των εκλογών, αν γίνουν.

 6. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 25/02/2012 18:55:56

  ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ .
  Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΙΕΡΓΗΣΕ ΤΟ ΧΑΧΟΛΙΣΤΑΝ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΚΥΒΑΛΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ TIMEO DANAOS E DONA FERENTIS.
  ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΥΒΑΛΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΡΑΣ.
  ΖΩΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.....
  Υ.Γ.
  ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ.

 7. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 25/02/2012 19:50:43

  An einai alithia...pera apo tin ndropi pou noiotho, elpizo-apaito o Andonis na echei tin prepousa - monadiki - andidrasi....

  Alloios....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.