#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/08/2011 17:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κρίση χρέους αφορά και τη Γερμανία
Χθές το χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης  έκλεισε με πτώση 5.02%.
Σήμερα άνοιξε με  -3.20%

Προφανώς και  δεν ευθύνεται η  Ελλάδα.
Μέχρι πρόσφατα η Γερμανία  συμπεριφερόταν με την αλαζονεία του ισχυρού. Λές και η κρίση δεν την αφορούσε!
Η Καγκελαρία έδινε οδηγίες για λιτότητα. Η σωτηρία βρίσκεται στη γερμανική πειθαρχία. Λες και οι χώρες που μείωναν το βιοτικό επίπεδο των λαών τους δεν ήταν καταναλωτές γερμανικών προϊόντων.

Η γερμανική κοινή γνώμη από την άλλη, καθοδηγούμενη  από τις υπερβολές των ταμπλοϊντς έβλεπε παντού κινδύνους  για τον Γερμανό φορολογούμενο. Πουθενά αλλού η Ελλάδα  δεν συκοφαντήθηκε τόσο αισχρά, όσο στη Γερμανία.
Ακόμα και τώρα, πολλοί   νομίζουν ότι μας χαρίζουν τα λεφτά τους  για να την αράζουμε  στις παραλίες με  φραπέ και ούζο. Ενώ εκείνοι εργάζονται σκληρά.
Ακόμα δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι μας δανείζουν και μάλιστα με τοκογλυφικά επιτόκια!
Ότι μας πουλάνε πολύ ακριβή ….προστασία. Για …σωτηρία δεν είμαι βέβαιος.

Η Γερμανία έφτασε να πιστεύει ότι είναι τόσο ισχυρή, που τίποτα δεν την αγγίζει. Αρκεί οι άλλοι να ακολουθούν τις οδηγίες της!

Καιρός να καταλάβουν ότι και  η Γερμανική οικονομία λειτουργεί μέσα σ’ ένα  παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.
Αυτό που συμβαίνει γύρω τους αφορά!
Γιατί άμα πιάσει φωτιά το φτωχικό του γείτονα μπορεί να κινδυνεύσει και η δική σου πολυτελής έπαυλη, έστω και αν έχεις τα πιο σύγχρονα συστήματα πυρόσβεσης.

Ότι το ευρώ, αρέσει δεν αρέσει σε μερικούς, παραμένει κοινό νόμισμα. Και από το νόμισμα αυτό η χώρα που πρωτίστως εξήλθε κερδισμένη (γιατί σχεδιάστηκε με τους δικούς της όρους) ήταν η Γερμανία.

Και όταν το κοινό νόμισμα βάλλεται, πλήττονται όλοι, όχι μόνο οι αδύναμοι. Έστω και αν προσωρινά βόλευε τους Γερμανούς το υποτιμημένο ευρώ.

Μια δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με την υποβάθμιση των ΗΠΑ. Προφανώς και η Γερμανία δεν έχει τα προβλήματα χρέους που έχει η πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμη.

Όμως, αν η κρίση χρέους της ευρωζώνης δεν αναχαιτιστεί στην Ιταλία, στα σοβαρά πιστεύουν οι Γερμανοί ότι θα μείνουν στο απυρόβλητο;

Η Καγκελαρία, εδώ και ένα χρόνο αντιμετωπίζει τα προβλήματα της ευρωζώνης τόσο κοντόφθαλμα που εγείρει ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις της. Διέπραξε το ένα λάθος μετά το άλλο.

Τώρα, εδώ που έχουν οδηγηθεί τα πράγματα είτε θα κληθεί να πάρει γενναίες αποφάσεις, είτε θα συνεχίσει να εθελοτυφλεί μέχρι η κρίση να χτυπήσει και τη δική τους πόρτα.

ΚΡ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/08/2011 18:33:00

  Τελειώνει φίλε Κώστα, τελειώνει ο συνασπισμός "C"DU/FDP στη Γερμανία. Δεν αντέχει για πολύ, πιθανώς θα πάνε σε πρόωρες εκλογές. Είναι μεγάλες οι εσωτερικές αντιθέσεις, έχουν χάσει τον έλεγχο και αναπτύσσονται φυγόκεντρες δυνάμεις.
  Η Μέρκελ είναι αναγκασμένη να συμφωνεί με ότι της υπαγορεύουν οι Γάλλοι (καθυστερώντας και γκρινιάζοντας μόνον). Αυτό την φέρνει σε κατάσταση "εσωτερικής ομηρίας" από το SPD και τους Πράσινους, οι οποίοι από την αρχή έχουν ταυτόσημη πολιτική για την κρίση με Τρισέ και Σαρκοζύ.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Ο Θείος 09/08/2011 19:19:23

   Θείε,
   δεν ξέρω αν τελειώνει, αυτό το λέγαμε από την Ανοιξη, αλλά αυτά τα ήξεις - αφίξεις μόνο προβλήματα δημιουργουν.
   Αυτός ο Ρέστλερ, τι μέρους του λόγου είναι;
   Ολο ....πρωτοποριακές ιδέες διατυπώνει!

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Κώστας Ροδινός 10/08/2011 11:31:15

    Ο Φίλιπ Ρέσλερ είναι ο καινούργιος αρχηγός του FDP, αντικαγκελλάριος και υπουργός οικονομικών (άν και γιατρός το επάγγελμα - και πρώην υπουργός Υγείας!). Θα περάσει μία αναγκαστική περίοδο "εγκλιματισμού" στους νέους θώκους.
    Αλλά φαίνεται ισορροπημένος, δεν είναι τόσο αστάθμητος όπως ο προκάτοχός του Βέστερβέλε.
    Επι τη ευκαιρία, είδες "μικτές καταγωγές" στα ανώτερα επίπεδα του Γερμανικού πολιτικού συστήματος;
    Ο Rösler είναι γεννημένος στο Βιετνάμ, από γονείς που σκοτώθηκαν στον πόλεμο. Μεγάλωσε στη Γερμανία υιοθετημένος από Γερμανική οικογένεια. Ο ένας κομματικός πρόεδρος των Πρασίνων Τζέμ Έζντεμιρ είναι Τουρκο-Γερμανός Σβάμπος γεννημένος στη Στουτγκάρδη. Η αντιπρόεδρος του Αριστερού κόμματος Sahra Wagenknecht προέρχεται από Γερμανο-Ιρανική οικογένεια (έχει Περσίδα μητέρα) . Έχουμε και τον δικό μας, τον Χατζημαρκάκη, στο FDP. Τουρκικής και γενικά Μουσουλμανικής καταγωγής βουλευτές υπάρχουν αρκετοί και στο Χριστιανο(!)δημοκρατικό κόμμα, και στους Φιλελεύθερους και στους Σοσιαλδημοκράτες.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Ο Θείος 10/08/2011 12:13:48

     Aντε να συνεννοηθούν μεταξύ τους!

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Ο Θείος 10/08/2011 14:45:14

     Άν δεις και μερικούς κυβερνητικούς συνασπισμούς σε Ομόσπονδα κράτη !
     Π.χ. στο Ζάαρ (σύνορα με Γαλλία), κυβερνά ο "συνασπισμός της Τζαμάικα": Μαύρο (CDU) - Πράσινο - Κίτρινο (FDP), όπως η σημαία της συμπαθέστατης Καραïβικής χώρας.
     Φαντάζεσαι το ντουμάνι υπό τους ήχους του Μπόμπ Μάρλεï, στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου;
     Αυτά έχουν τα συστήματα απλής αναλογικής !

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Ο Θείος 11/08/2011 04:46:44

      Όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μύτη. Όποιοι κι άν εκλεγούν, σε ότι αφορά την Ελλάδα, τα ίδια και χειρότερα θα κάνουν. Σιγά τους σωτήρες και τα κόκκινα τα χαλιά - αν εμείς ως χώρα κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε για την διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων (υπό άλλη κυβέρνηση ασφαλώς), αυτοί ας κόψουν τον λαιμό τους. Όμως εσύ κηρύσσεις στην ουσία την εγκατάλειψη της τύχης μας στα χέρια τρίτων: άσχετων προς εμάς βησιγότθων ψηφοφόρων από τους «σκοταδομουχλοδρυμούς της Βαυαρίας» (αγαπημένη μου φράση από τον Γιαννόπουλο). Αυτούς άλλωστε θαυμάζεις ενώ ντρέπεσαι γι'αυτό που ήσουν (πριν μεταλλαχθείς).

      Απεχθέστεροι δε των γερμανών, οι γερμανοτσολιάδες, είτε δεξιοί είτε αριστεροί (σαν και του λόγου σου).

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ΚΜ 11/08/2011 11:14:31

      Θαυμάζεις και τον μακαρίτη Γιαννόπουλο, βλέπω!
      Τώρα όλα εξηγούνται.
      Εύχομαι και εις "ανώτερα".

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Ο Θείος 11/08/2011 22:01:32

      Εμ βέβαια! Εσύ τέτοιος που είσαι (προοδευτικός), μόνο τον Βαγγέλη τον Γιαννόπουλο ξέρεις προφανώς! Να'σαι καλά, με έκανες και γέλασα...

      Άλλος Γιαννόπουλος ο ένας, άλλος ο άλλος, μπάρμπα!

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Ο Θείος 12/08/2011 11:16:47

      Δεν το πιστεύω!
      Τον Περικλή Γιαννόπουλο !
      Κάποιο σοβαρό λάθος θα έγινε στη "μετάφραση".
      Ο Περικλής Γιαννόπουλος ήταν κλασσικιστής, ο σημαντικότερος του αισθητικού κλασσικισμού που ανέδειξε η χώρα ("Η Ελληνική Γραμμή", "Το Ελληνικόν χρώμα" !). Το αντίστοιχο του 'Γερμαναρά" Stefan George φερ' ειπείν.
      Αυτά που έγραφε για τη Γερμανία, είναι μόνον μία αισθητικής φύσεως αντίθεση: Κατά βάθος λάτρευε τον Χαίλντερλιν και τον Σίλλερ.
      Να θαυμάζει όμως τον Περικλή Γιαννόπουλο ένας ρατσιστής αντιγερμανός! Οποία παρεξήγησις!
      Κατά τα άλλα: Η αφεντιά μου κατάγεται από τους "σκοταδομουχλοδρυμούς" της Πϊνδου. Είμαι ιδιαίτερα ορεινός, βόρειος και δυτικός, για τα Ελληνικά μέτρα.
      Όσο και άν το παραβλέπουμε, υπάρχει και το "άλλο", το συμμετρικό είδωλο του Γιαννοπούλειου "Ελληνικού Χρώματος".
      Έτσι αισθάνομαι ιδιαίτερα οικεία και στον "σκοταδομουχλο" - Μέλανα Δρυμό, στις Άλπεις και τα λοιπά σκοτεινά. ¨αν και εκτιμώ εξίσου Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, υπάρχει και η "σκοταδομουχλερή" Ελλάδα.
      Ζούμε σε χώρα ποικιλόμορφη, έτσι εδώ η ρατσιστική σκουριά δεν πιάνει εύκολα.
      Ο άλλος Γιαννόπουλος ταιριάζει απόλυτα στη μισαλλοδοξία, πάντως.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Ο Θείος 09/08/2011 19:21:02

   Επι τη ευκαιρία, τα γερμανικά CDS σήμερα για πρώτη φορά ξεπέρασαν τα αντίστοιχα βρετανικά!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Κώστας Ροδινός 09/08/2011 20:34:25

    Ναι,επειδη η αγορα ιταλικων και ισπανικων ομολογων απο τον Τρισε ειναι εμμεση πριμοδοτηση των χωρων αυτων απο τις χωρες ΑΑΑ.
    Οι Αγγλοι ειναι απεξω φυσικα γιατι δεν ειναι στο ευρω.
    Ομως εδω αλλο ειναι το θεμα : ο Μπερλουσκονι με μερικα τηλεφωνα και χωρις να υπογραψει τιποτα κερδισε την αγορα των ομολογων του απο την ΕΚΤ ενω εδω ο Παπανδρεου ετρεχε στο ΔΝΤ.
    Νομιζω οτι η ΝΔ πρεπει να το δει αυτο το θεμα και να αναδειξει την πολυ μεγαλυτερη ευκολια με την οποια αλλες χωρες κερδισαν το δικαιωμα αγορας των ομολογων τους απο την ΕΚΤ.

    • anonymous avatar
     anonymous @ ψυχραιμια 09/08/2011 20:59:04

     Ναι,επειδη η αγορα ιταλικων και ισπανικων ομολογων απο τον Τρισε ειναι εμμεση πριμοδοτηση των χωρων αυτων απο τις χωρες ΑΑΑ.
     Εμ ψυχραιμία δε γίνεται να έχεις τα κέρδη του Ευρώ και όχι μέρος από τις ζημίες.
     Βέβαια με τα μυαλά τα δικά σου οι Γερμανοί έχουν δίκιο και τους εξαπάτησαν οι κακοί Έλληνες.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ ψυχραιμια 09/08/2011 21:00:18

     Tώρα και εσύ συγκρίνεις τον Καβαλιέρε με τον Γιώργο!
     Ο ένας ζητάει παγκόσμια διακυβέρνηση και ο άλλος ηγείται της "Φόρτσα Ιτάλια"!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Ο Θείος 09/08/2011 20:57:00

   Η Μέρκελ και οι σύμβουλοί της από την αρχή έκαναν ένα τραγικό λάθος. Έριξαν λάδι στη φωτιά αντί να βάλουν πλάτη για την αντιμετώπιση της κρίσης και πάγο στους κερδοσκόπους.
   Αυτό προκάλεσε και προκαλεί τεράστια ανασφάλεια και ο συντηρητικός ψηφοφόρος μισεί την ανασφάλεια. Η Μέρκελ λοιπόν θα φάει τέτοια σφαλιάρα που το κόμμα της θα κάνει πάνω από 10 χρόνια να συνέλθει.

 2. manos avatar
  manos 09/08/2011 19:10:00

  Από το βήμα της χήνας στις παρελάσεις της Βερμαχτ, θα κάνουν το βήμα της κότας στις πασαρέλες των τοκογλύφων.
  Κουράγιο Tante Merckel.

 3. anonymous avatar
  anonymous 09/08/2011 20:54:12

  Τη συζήτηση αυτή είχα σήμερα με μια Γερμανίδα φοιτήτρια της νομικής. Μόλις της είπα ότι μετά την υιοθέτηση του Ευρώ οι γερμανικές εξαγωγές προς την ευρωζώνη ανέβηκαν +67% και ότι αν οι χώρες της Ευρωζώνης την έχουν άσχημα και καταργηθεί το Ευρώ η ανεργία στη Γερμανία θα εκτιναχθεί στα ύψη επειδή θα πρέπει να σταματήσουν την παραγωγή και να απολύσουν κόσμο έμεινε με ανοικτό το στόμα. Δεν ήξερε τίποτε από αυτά.

  • san avatar
   san @ anonymous 10/08/2011 01:12:43

   Δέκα μέρες στη Γερμανία, λίγο πριν και κατά τη διάρκεια ψήφισεις του μεσοπρόθεσμου. Στα γερμανικά ΜΜΕ πρώτο θέμα η οικονομική κρίση στη Ελλάδα και η σημασία της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, καθώς και οι ατάκες του αντιπροέδρου. Κανονική πλύση εγκεφάλου.
   Όσο για τις γνώσεις τους, με 35 μαθητές σε μια πολυπολιτισμική τάξη πόσα μπορεί να μάθει κανείς.

 4. Στέργιος avatar
  Στέργιος 09/08/2011 23:13:51

  Θέλω να χορέψω πάνω στον τάφο τής Γερμανίας, και μόλις τελειώσω τον χορό μου, να φτύσω και να φύγω.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Στέργιος 11/08/2011 06:48:59

   Θα γίνει κι αυτό - αρκεί να έχεις υπομονή να περιμένεις τη σειρά σου, γιατί παρόμοιες διαθέσεις έχουν πάρα πολλοί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.