26/11/2008 13:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κρίση στην υγεία στρώνει το δρόμο σε ιδιώτες

Η πλήρης εγκατάλειψη της Δημόσιας Υγείας από το κράτος αποσκοπεί στην άλωσή της από ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτή τη διάσταση έδωσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο νοσοκομείο Αγία Σοφία. «Η πλήρης εγκατάλειψη από το κράτος δεν είναι αδυναμία αλλά στοχευμένη πολιτική....Δεν υπάρχει σήμερα ασφαλέστερη και αποδοτικότερη επένδυση για το επιχειρηματικό κεφάλαιο από την επένδυση σε ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες. Ακόμα και οι ανίερες ανταλλαγές οικοπέδων της Μ. Βατοπεδίου είχαν ως στόχο ένα ολυμπιακό ακίνητο να μετατραπεί σε ιδιωτική νοσηλευτική μονάδα στην Αθήνα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος φαίνεται ότι διαβάζει επιμελώς το http://www.antinews.gr/ επειδή όπως προβλέψαμε χθες αντιτάχθηκε σθεναρά στην παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη στα εσωτερικά πράγματα της χώρας, ζητώντας να εξοφληθούν οι συμπατριώτες του φαρμακοβιομήχανοι. «Η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται οδηγίες» διακήρυξε ο Δημήτριος. Και όσοι δεν είχαν καταλάβει μέχρι τότε αντελήφθησαν κι αυτοί ότι οι Σύμμαχοι που δεν χωνεύουν τη Ντόρα (την θεωρούν «αφερέγγυα») έβαλαν τον Ντάνιελ να φτιάξει με τις δηλώσεις του το «αντιαμερικανικό» προφίλ του Δημήτριου.

Κατά τα άλλα ο κ. Αβραμόπουλος διαμηνύει σε όλους τους τόνους  ότι «το σύστημα Υγείας είναι κουρασμένο...», άρα πρέπει να καταργηθεί και στη θέση του να έρθουν οι ιδιωτικές μονάδες να μας κάνουν όλους καλά. Στο μεταξύ και όπως διαβάζω σε φιλικές του εφημερίδες ο Δημήτριος αγωνίζεται καθημερινά «με τα πιράνχας και τα λόμπι που λυμαίνονται τον χώρο της υγείας». Παράδειγμα το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τα φάρμακα (βλέπε το η διαπλοκή στα φάρμακα) το οποίο συζητείται αυτή την εβδομάδα» κατόπιν πιέσεων από τους φαρμακοβιομήχανους», παρά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ που κάνουν ανοικτά lobbying» εναντίον του, εκπροσωπώντας αντίπαλα συμφέροντα. Η διαπλοκή όμως στα φάρμακα είναι κι αυτή διακομματική επειδή και από το ΠΑΣΟΚ υπάρχουν αντιδράσεις στο νομοσχέδιο, «αφού συγκεκριμένοι φαρμακοβιομήχανοι διατηρούν άριστες σχέσεις με πρώην στελέχη των κυβερνήσεων Σημίτη».

Στο μεταξύ, χιλιάδες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου κάθονται καθημερινά στην ουρά προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματά τους από ιατρικές επισκέψεις που έχουν κάνει και για φάρμακα που έχουν αγοράσει. Ενώ σήμερα 9.500 φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα... κατεβάζουν ρολά. Αίτημα των φαρμακοποιών είναι η οριστική επίλυση του προβλήματος των καθυστερήσεων πληρωμών προς τα φαρμακεία των ασφαλιστικών ταμείων και κυρίως του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

Ενημέρωση: Αναστέλλουν από αύριο Πέμπτη τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί, καθώς τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών δεσμεύθηκαν για τη σταδιακή εξόφληση του χρωστούμενου ποσού μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου. Ως εκ τούτου, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου θα μπορούν από την Πέμπτη κανονικά να προμηθεύονται τα φάρμακά τους και να πληρώνουν μονό τη συμμετοχή τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 26/11/2008 16:10:55

  i panemorfi mas Dora koroula tou Katharmatos na mas zisi 100000 hronia .Are efhi !!!lete na katehome apo blakia ???????????

 2. αμερικανακια avatar
  αμερικανακια 26/11/2008 16:35:41

  Τετάρτη, 26 Νοέμβριος 2008
  Σπέκουλα από τον Σπέκχαρντ !


  Το θράσος του πρώην επικυρίαρχου αποικιοκράτη δεν έχει όρια. Ομιλώ για τον Αμερικανό πρέσβη κ. Σπέκχαρντ. Ο διπλωμάτης αυτός έχει απολέσει το μέτρο και βαδίζει όλο και σε πιο …προκλητικά μονοπάτια.

  Μιλώντας τη Δευτέρα στο συνέδριο του Economist με θέμα τη φαρμακευτική περίθαλψη, ο κ. Σπέκχαρντ απροκάλυπτα μας απείλησε και μας εκβίασε, ώστε να πάρουν τα λεφτά τους οι φαρμακευτικοί κολοσσοί, αποσιωπώντας βέβαια το γεγονός ότι τόσα χρόνια κερδοσκοπούν ασύστολα μέσω του καρτέλ που έχουν συστήσει, με αποτέλεσμα την καταλήστευση των ασφαλιστικών Ταμείων.


  Έλαβε βέβαια την πρέπουσα απάντηση από την κυβέρνηση η οποία ανέφερε ότι: «Θεωρούμε τους ισχυρισμούς άστοχους και …ατυχείς. Έχουμε προβεί σε μια σειρά από συγκεκριμένες ενέργειες, που οδηγούν προς επίλυση, όλων των προβλημάτων.

  Πάντοτε όμως, ξεκινώντας από μία βασική αρχή, που αποτελεί και την κεντρική στόχευση της πολιτικής μας για τα οικονομικά της υγείας, που είναι να επιτύχουμε να εγκαταστήσουμε ένα ΝΕΟ σύστημα, που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια, τη χρηστή διαχείριση και θα χτυπάει τη σπατάλη, την αδιαφάνεια και τη διαφθορά.

  Υπάρχουν αντιδράσεις. Όμως δεν θα ακολουθήσουμε στη σημαντική αυτή πορεία, ούτε μικροκομματικές σκοπιμότητες και αμφίβολους εντυπωσιασμούς, ούτε εξυπηρέτηση συμφερόντων από …..οπουδήποτε και εάν αυτά εκδηλώνονται ή εκφράζονται…..!

  Η νέα πλέον Επιτροπή Προμηθειών Υγείας θα είναι ο φορέας των απαραίτητων συνεννοήσεων. Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με τους αντιπροσώπους των προμηθευτών, προκειμένου από τη μεθεπόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει πλέον η αποπληρωμή των οφειλών και των χρεών.

  Μέχρι το τέλος του έτους ένα σημαντικότατο μέρος των χρεών θα έχει καταβληθεί και βεβαίως, θα έχει δρομολογηθεί η πλήρης εκκαθάρισή τους.

  Εάν λοιπόν είχε ενημερωθεί (ο Αμερικανός πρεσβευτής), θα γνώριζε ότι οι οφειλές προς τις αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες έχουν ήδη διευθετηθεί και άμεσα αρχίζει η τακτοποίησή τους. Η ελληνική κυβέρνηση διευθετεί τα ζητήματα με τον καλύτερο τρόπο και ….δεν δέχεται οδηγίες από κανένα».


  Βέβαια όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι ποτέ δυνατόν ο Αμερικανός πρέσβης να μη το γνώριζε. Απλά η ομιλία του (η οποία είχε ….προωθηθεί αρμοδίως από την προηγούμενη ημέρα στα ελληνικά φερέφωνα του, τους διευθυντές των «νταβατζήδων» του Μπαϊρακτάρη) μοναδικό σκοπό είχε τη πολιτική και επικοινωνιακή σπέκουλα .


  Όλως …τυχαίως βλέπετε συνέπιπτε με την υπογραφή μιας μεγάλης συμφωνίας μεταξύ της ανατέλλουσας υπερδύναμης, της Κίνας και της χώρας μας. Χρειαζόταν λοιπόν .....επικοινωνιακά αντίμετρα.


  Αυτό είναι κάτι που οποιοσδήποτε παρατηρητής -που δεν κρύβεται πίσω από τον έωλο κομματικό εναγκαλισμό και την δύσοσμη κομματική πειθαρχεία που οδηγεί σε αδιέξοδα και εθνική καθίζηση- το διαπιστώνει … «δια γυμνού οφθαλμού».


  Το μόνο που έχει να κάνει είναι να προσέξει την …. «παράταιρη» δημοσιότητα που δόθηκε στην …ομιλία του κ. Σπέκχαρντ, σε αντίθεση με την απάντηση της κυβέρνησης.


  Ως παράδειγμα φέρνω (στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν σχεδόν όλες) μεγάλη καθημερινή ….ελληνική (…) εφημερίδα που αρέσκεται να …ταυτίζεται ..με τον μεσαίο χώρο , η οποία αφιέρωσε άρθρο 300 λέξεων σπεκουλάροντας την ….σπέκουλα του Αμερικανού πρέσβη και την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης την «έθαψε» την επόμενη ημέρα μέσα σε ένα σχετικά μεγάλο άρθρο για το … AIDS, και της αφιέρωσε …πέντε (5) …Ναι ! πέντε λέξεις : «ο υπουργός Υγείας τις χαρακτήρισε άσκοπες και ατυχείς» .


  Βέβαια η συνέχεια της σπέκουλας δημιουργεί αρκετά ερωτήματα αλλά και διάφορους συνειρμούς αφού άμεσα έχουμε επίσημη ανακοίνωση του υπεύθυνου για θέματα Υγείας του ΠαΣοΚ, κ. Φλωρίδη. «Η εξαιρετικά ταπεινωτική για την Ελλάδα παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη, καθώς και οι ….φημολογούμενες (σ.σ πολύ φοριέται τελευταία η …λέξη) παρεμβάσεις και ….άλλων πρέσβεων, νομίζω ότι διασύρουν διεθνώς τη χώρα μας πια. Η κυβέρνηση με την συμπεριφορά της μας οδήγησε σ` αυτό το σημείο» αναφέρει η ανακοίνωση.


  Αμέσως δε κατατέθηκε ,εκ μέρους του κ. Παπανδρέου, στην Βουλή ….. ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με την οποία ρωτά σχετικά: «Πότε νομίζει η κυβέρνηση ότι θα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της, οι οποίες σήμερα απλώς αναδεικνύουν την αναξιοπιστία της;»


  Τι είπατε ; Μεταξύ των διαφόρων …συνειρμών συμπεριλαμβάνεται ΚΑΙ το lobbing των Αμερικανών φαρμακοβιομηχάνων από τον κ. Γ. Παπανδρέου ;


  Έχετε καμιά αμφιβολία για την ….«προοδευτική», …«εναλλακτική», … «αδέσμευτη» ,… «ανεξάρτητη» και πάνω απ` όλα … «πατριωτική» κυβερνητική λύση του κ. Γ. Παπανδρέου;


  Έχετε καμία αμφιβολία ότι οι ….αγωγοί και τα ΟΧΙ ….πονάνε τους πέραν του Ατλαντικού ;


  Έχετε καμιά αμφιβολία πως ακριβώς παίζεται αυτό το πολυπλόκαμο επικοινωνιακό παιχνίδι , με την σημαδεμένη τράπουλα ;


  Έχετε καμιά αμφιβολία για το διαπλεκόμενο ριάλιτι σόου που παίζεται …..για εμάς αλλά χωρίς εμάς … στο σκοτεινό παρασκήνιο, γιατί δεν αντέχει στο …καθάριο φως ;

  Αναρτήθηκε από politis-gr

 3. ataktos avatar
  ataktos 26/11/2008 17:00:24

  pantos i Dora mas katapliktika miazi me tin basilisa tis anglias (gourounisio hamogelo) .Opos lene ouna fatsa ouna ratsa . I marika tha skasi apo to kako tis .

 4. nikos avatar
  nikos 26/11/2008 18:40:55

  Θα μας ξεπουπουλιάσουν οι διάφορες εταιρίες.

 5. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 26/11/2008 18:43:05

  Δηλαδη φιλε μου, αμα χρωσταμε 4 δις και βαλε καπου, και ερχεται ο δανειστης και μας τα ζηταει, τον λεμε και θρασυ;
  Φαινεται οτι εχεις δει πολλες φορες, την ταινια με τον Λαυρεντη Διαννελο, που λεει στο παιδακι του, οτι ο ιδιοκτητης, θα τους πιει το αιμα, επειδη ερχοταν και ζηταγε το νοικι.
  Ετσι ειναι;
  Στην Ελλαδα γενικως, το να ζηταει κανεις τα λεφτα του, δεν ειναι και τοσο επιθυμητο πραγμα. Ολοι ειμαστε με τον δανεισθεντα, η γενικως χρεωστουντα.
  Γι αυτους που χασανε τα λεφτα τους,κανεις ποτέ δε μιλησε.

 6. ataktos avatar
  ataktos 26/11/2008 20:47:29

  Προβοκατωρ- Διοικητές Νοσοκομείων ,Ιδρυμάτων είναι η αποτυχημένη πολιτευτές θυμάσαι τον «Ηθικό» Βαρθολομαίο .Έχουν ασυλία όταν βάζουν υπογραφές και χρεώνουν τα Νοσοκομεία ,Ιδρύματα κλπ .Ειδές, άκουσες κανέναν καραγκιόζη να πάει στο μοναστήρι να αγιάσει όπως ο Εφρεμ και την περιουσία του να δεσμεύσει το εθνικό –ορθόδοξο μας κράτος .Μπα . άρα λύσεις υπάρχουν και μην μου πεις ότι δεν θα αναλαμβάνουν δημόσια αξιώματα τα κομματόσκυλα .

 7. someboddy avatar
  someboddy 26/11/2008 21:21:32

  gia rotiste ton karamanli.otan gamiete apo poy kratiete kai den koyniete o bromopoystaS

 8. someONE avatar
  someONE 26/11/2008 21:22:33

  PREPEI NA TON GAMAEI TON KARAMANLI O ALOGOMOYRIS ALIOS DEN EKSIGEITE

 9. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 26/11/2008 23:48:43

  Ατακτε, ουτε καν αποτυχημενοι πολιτευτές. Ακουσα στην τηλεόραση τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παπανικολάου, και τρόμαξα με το επίπεδο και την αγοραία μαγκιά του.Ξέρω άλλους που απλως κάνανε τις σωστές παρέες και ψιλοδουλεύανε στην δουλειά του μπαμπά, και κάποιους άλλους καθηγητές Λυκείου, που λες και τους βρήκανε απο τον τηλεφωνικό κατάλογο. Αυτοί τωρα, ειναι Διοικητές Δημοσίων Ιδρυμάτων και διαχειρίζονται τεράτια ποσά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.