#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/04/2010 13:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κρίση, ο Σαμαράς, και το μέλλον που έρχεται καλπάζοντας

 

Πολύ σωστά παρατηρεί ο «Μποτίλια στο πέλαγος» (http://www.antinews.gr/?p=39967&cpage=1#comment-421904) ότι εάν δεν ήθελαν να καταβαραθρώσουν την Ελλάδα, δεν θα την είχαν βάλει στο Ευρώ, που διέλυσε τον τουρισμό και την αγροτική οικονομία. Με κάποια φρόνιμη αγροτική πολιτική και πολιτική στήριξης των μικρομεσαίων μονάδων τουρισμού, αντί να τρώνε με χρυσές κουτάλες οι νταβατζήδες και γραφειοκρατία (που πρόσκειται στα κόμματα) από τις εισαγόμενες ενέσεις της ΕΕ., δεν θα επιβίωναν μόνο εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικά υποκείμενα, αλλά θα υπήρχε ρεαλιστική βάση αναπαραγωγής έστω του υπάρχοντος συστήματος.

Όταν μια χώρα είναι προσανατολισμένη να ζει από δανεικά, είναι επόμενο, μέσω της καταστροφής του ιστού που δημιουργεί αξία, να περιέλθει σε κατάσταση όπου οι ρυθμοί ανάπτυξης υπολείπονται των τόκων εξυπηρέτησης του δανεισμού. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για την Ελλάδα, η ανάπτυξη της οποίας στηρίχθηκε εκ συστήματος σε εισροή κεφαλαίου από το εξωτερικό.

Αφού εξαγόρασαν τα πάντα και φρόντισαν να διαλυθεί ο εσωτερικός ιστός παραγωγής αξιών, οι δαπανήσαντες τα κεφάλαια εισαγωγής, φροντίζουν πλέον να πεταχτεί η Ελλάδα ως στημένη λεμονόκουπα. Ως άξια εσχάτης προδοσίας έναντι της επιβίωσης της χώρας πρέπει να χαρακτηρισθεί η άρχουσα τάξις στην Ελλάδα, η οποία ουδόλως ενδιαφέρεται για την επιβίωση της πατρίδος, παρά μόνο για την μάσα της, την δημιουργία οφσόρ και την εξαγωγή των κερδών της στο εξωτερικό. Συνένοχοί της είναι εκείνοι οι μεσαίοι οικονομικοί παράγοντες, που με δόλωμα την επέκταση τους στον Βαλκανικό χώρο, καθώς και τα κομματόσκυλα, που αποδέχθηκαν το συγκεκριμένο σχέδιο.

Δύσκολα μπορεί κανείς να διαφωνήσει με αυτές τις γραμμές. ‘Όπως γράφω και αλλού η  ψωραλέα τάξη πραγμάτων που εγκαθιδρύθηκε μετά την Μεταπολίτευση στην χώρας μας ετοιμάζεται να τινάξει τα πέταλα. Πνέει τα λοίσθια με την τελευταία εκδοχή διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ.

Η Νέα Μεταπολίτευση έρχεται βίαια, μέσα από την επερχόμενη κατάρρευση όχι μόνον της οικονομίας αλλά και όλου του σαθρού εποικοδομήματος που κτίσθηκε όλα αυτά τα χρόνια από το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» με την συνέργεια της καθεστωτικής «ψευδοαριστεράς» και της χαζοχαρούμενης ενοχικής «δεξιάς». Τριάντα χρόνια στρέβλωσης, καπηλείας και πλιάτσικου τελειώνουν με τον ορυμαγδό της πτώσης.

Θα δούμε απίστευτα πράγματα να συμβαίνουν στις μέρες μας.

Ζούμε επιτέλους σε ενδιαφέροντες καιρούς.

Αναγκαία προϋπόθεση για τη Νέα Μεταπολίτευση είναι η διατήρηση και ποιοτική αναβάθμιση του κινηματικού χαρακτήρα που έφερε τον Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Ν.Δ., συντρίβοντας σόγια , διαπλοκές και διαχρονικές βεβαιότητες.

Η λύση μπορεί να προέλθει αποκλειστικά με μια πατριωτική συσπείρωση, με στόχο την υπεράσπιση του Κοινωνικού Κεκτημένου και των Εθνικών Συμφερόντων σε πρώτη φάση.

Ένα πατριωτικό και κοινωνικό κίνημα της Νέας Μεταπολίτευσης, στο οποίο μπορεί να ηγηθεί ο Αντώνης Σαμαράς αρκεί να κάνει αυτό που υποσχέθηκε και για το οποίο τον στηρίξαμε: Να τα αλλάξει όλα στη ΝΔ και στην θέση τους να κτίσει μια πραγματικά Πατριωτική και Λαϊκή Δεξιά. Ένα κόμμα αρχών που θα μπορεί να εμπνεύσει τα νέα κινήματα που δημιουργούνται και να ηγηθεί αυτών.

Ένα κόμμα που θα σπάσει το απόστημα της  διαπλοκής και θα γίνει πρωτοπορία για την εθνική, κοινωνική και πνευματική αναγέννηση της χώρας και του λαού της.  Που θα ξαναφέρει στην χώρα την αληθινή πολιτική.

Και βέβαια ο κ. Σαμαράς γνωρίζει καλύτερα από μένα, αλλά με τα φθαρμένα υλικά που υπάρχουν γύρω του το μέλλον είναι ακόμα αόρατο.

Η ρήξη είναι η μαμή της ιστορίας κ. Σαμαρά

Η Αριστερά της Δεξιάς

(ΥΓ. Αφιερωμένο και σε όσους ασχολιούνται ακόμα με την Ντόρα)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Wolf avatar
  Wolf 09/04/2010 14:08:41

  "Η ρήξη είναι η μαμή της ιστορίας".

  Και όπως όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, η ιστροία γράφεται από παρέες με τρέλα, όραμα και ελπίδα.

  Και δόξα το Θεό, διαθέτουμε απ΄όλα αυτά!!!
  Ετσι δεν είναι κε Πρόεδρε της ΝΔ!!!

 2. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 09/04/2010 14:12:49

  "Να τα αλλάξει όλα στη ΝΔ και στην θέση τους να κτίσει μια πραγματικά Πατριωτική και Λαϊκή Δεξιά. Ένα κόμμα αρχών που θα μπορεί να εμπνεύσει τα νέα κινήματα που δημιουργούνται και να ηγηθεί αυτών."

  Άει να δούμε πότε. Περνάει ο καιρός ...επικίνδυνα.

 3. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 09/04/2010 14:13:22

  Τό ὅλο οἰκοδόμημα θέλει γκρέμισμα καί χτίσιμο ἀπό τήν ἀρχή.
  Ὡραῖο καί σωστό τό ἄρθρο,ἀλλά ἀργεῖ φίλε μου καί φοβᾶμαι πώς θά μᾶς βρῆ ἡ νύχτα.

 4. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 09/04/2010 14:20:05

  Εεεέτσι !!! Εχω σταματήσει να γράφω για το Σαμαρά για το θέμα με ...πονάει! Η αδράνεια τέτοιες στιγμές μεταφράζεται σε απλή πολιτική γλώσσα ως συμμετοχή στο "πάρτυ". Τι να κάνουμε αντωνάκη μου, η κατάργηση του 8% να στη χρεώσουμε όπως θέλεις, αλλά αρκεί? Γιατί δε μιλάς να πεις αυτό που περιμένει όλη η Ελλάδα, για την Τιμωρία, την Κάθαρση ΑΝΕΥ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΎΤΕ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ.
  Αυτά συμβαίνουν επειδή στην Ελλάδα είναι εξασφαλισμένη η ατιμωρησία από τον Αντρέα ακόμη. Οπως είναι ακλόνητη και η αναξιοκρατία και η διαπλοκή-διαφθορά. Τα ίδια παρατηρούντσι σε όλες στις χώρες που οι αμερικάνοι πάνε στο ΔΝΤ. Τηρουμένων των αναλογιών είναι ως να βλέπαμε τον Εφιάλτη να οδηγεί τους Πέρσες απ’ το πίσω μονοπάτι να κυκλώσουν τους 300 του Λεωνίδα και να παρακολουθούσαμε μαγεμένοι! ))

 5. anonymous avatar
  anonymous 09/04/2010 14:21:46

  Το Σαμαρά δεν τον θέλει το σύστημα και είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει. Φοβάμαι ότι θα τον κοντύνουν όπως κόντυναν τον Καραμανλή.

  • Κεραυνός avatar
   Κεραυνός @ anonymous 09/04/2010 14:52:13

   Τον Καραμανλή τον ήθελε το σύστημα μέχρι εκεί που δέν πήγαινε άλλο, μετά την αποκάλυψη των σκανδάλων στράφηκε εναντίον του.
   Για τον Σαμαρά δέν είναι οτι δέν τον θέλει το σύστημα μπορεί να είναι καλός σάν πολιτική προσωπικότητα και σάν αντιπολίτευση αλλά δέν τα πάει καλά στο εσωτερικό του κόμματος του. Δημιουργεί σκληρές έριδες με τους Μητσοτακικούς κάτι που φέρνει αυτά τα άσχημα για το κόμμα του αποτελέσματα.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Κεραυνός 09/04/2010 15:20:31

    Ούτε τον Καραμανλή ήθελε. Για δεξιά παρένθεση μιλούσαν. Τους την έκανε το 2007 που τους πήρε τις εκλογές και σκύλιασαν. Μετά άρχισε ο πραγματικός πόλεμος. Τα περισσότερα σκάνδαλα δεν ήταν σκάνδαλα και αυτό θα γίνεται όλο και πιο φανερό όσο περνάει ο καιρός.

 6. Jimbaran avatar
  Jimbaran 09/04/2010 14:25:01

  Η Αλλαγή της ονομασίας του Κόμματος θα ήτο μια καλή αρχή ας αντικαταστήσουνε το Νέα Δημοκρατία δεν είμαι Μάντης να φαντασθώ ένα καινούργιο όνομα όμως είναι μια μεγάλη ευκαιρία το παλαιό είναι πλέον στην Ιστορία, πρώτα ρίχνεις θεμέλια εάν θέλεις να χτίσεις ένα καινούργιο Σπίτι .Ελληνικό φιλελεύθερο κόμμα ,η Εμπρός για την Ελλάδα η Δημοκρατικό Κόμμα τι στο καλο δεν θα βρεθεί ένα όνομα ?Εδώ Ο Πρετεντέρης μας το αλλάζει κάθε βραδυ...

 7. donaE avatar
  donaE 09/04/2010 14:30:15

  Συμφωνω με τον προσδιορισμο 'αριστερα της δεξιας',σαν ανακοινωση την σωστη στιγμη φαινεται.Σαν κατι να γινεται φανερο πλεον (Μπαντιου).
  Συνεπως ναι ας ξεκινησει ο καθενας την ρηξη του και ο Σαμαρας το ιδιο.
  Για να συμβει επιτελους κατι.

 8. fit for fun avatar
  fit for fun 09/04/2010 14:36:29

  Στις εκλογές την προσεχή Κυριακή στην Ουγγαρία το σοσιαλιστικό κόμμα, που πριν τέσσερα χρόνια οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ, αναμένεται να καταπονιστεί σύμφωνα με δημοσιευμένη δημοσκόπηση, με ποσοστό κάτω του 20%! Η δεξιά προβλέπεται να ξεπεράσει το 50%, ενώ αναμένεται να μπει στη βουλή ακροδεξιό κόμμα (ήδη στις ευρωεκλογές του 2009 είχε εκτιναχθεί στο 14,8%), το οποίο έχει συγκροτήσει, σύμφωνα με δημοσίευμα, ένστολη παραστρατιωτική οργάνωση που κάνει παρελάσεις με σκοπό την τρομοκράτηση των τσιγγάνων!

  Μήπως βλέπουμε την εικόνα του μελλοντικού ελληνικού πολιτικού σκηνικού; Τι κάνουν οι Πασόκοι; Να υποθέσουμε ότι κάποιοι ήδη γυμνάζουν μασέλες με την παρέα γκόλντμαν σακς και ΔΝΤ και όλοι οι υπόλοιποι έχουν αποδεχτεί την εξαφάνιση του Κινήματος;

  • BlueSky avatar
   BlueSky @ fit for fun 10/04/2010 19:33:54

   Μέχρι τότε όμως, οι Πασόκοι θα ρημάξουν με μανία ότι μπορούν. Αλήθεια ρε παιδιά, περιφέρονται τόσα σκάνδαλα στην ατμόσφαιρα το τελευταίο εξάμηνο (βλέπε κατσέλη κλπ) και όμως τα κανάλια πνίγουν τα πάντα.

 9. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 09/04/2010 14:39:03

  Τον Σαμαρά τον θέλει το σύστημα ακριβώς έτσι όπως είναι. Χαμένος στα δύσκολα για μας, την ώρα που αυτοί βγάζουν τα πολλά μηδενική η αντιπολίτευση. Αλλωσε το ίδιο συμβαίνει σε κάθε εναλλαγή των κομμάτων στη διακυβέρνηση. Περιμένουν να σαπίσει ο κυβερνών για να ανεβάσουν ταχύτητα. Κοροϊδία που δεν πρέπει με τις παρούσες συνθήκες να γίνει αποδεκτή.

 10. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 09/04/2010 14:42:19

  Όπως έλεγε ο Ηράκλειτος: "πατήρ πάντων πόλεμος".
  Το έχω γράψει και θα το γράψω και ακόμα μία φορά, η ανανέωση έρχεται μέσα από τη σύγκρουση. Μόνο με διάλυση, όπως επισημαίνουν οι φίλοι του φόρουμ του υπάρχοντος οικοδομήματος και χτισίματός του εξ'αρχής, μπορούμε να ελπίζουμε ότι κάτι μπορεί να γίνει.
  Ντρέπομαι και συνάμα λυπάμαι ως Έλληνας ιθαγενής και πολίτης που με εκπροσωπεί ως Πρωθυπουργός ο Yorgo poli kalo και το παρόν πολιτικό σύστημα του ψεύδους, της λαμογιάς και της απάτης. Κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν τη χώρα μας και εμείς, αποχαυνωμένοι μέσα στη μαλθακότητά μας, καθόμαστε και τους κοιτάμε, με το σπινθηροβόλο βλέμμα του βοδιού. Δυστυχώς, το μέλλον που μας επιφυλάσσεται είναι πιο μαύρο και από το χρώμα του ουρανού τα μεσάνυχτα και αυτό που με θλίβει και με ισοπεδώνει είναι ότι τελικά μπορεί να μην υπάρχει και ελπίδα.
  Αλήθεια αγαπητοί μου φίλοι, πόσο σοσιαλιστικό είναι ένα κόμμα το οποίο έχει στις τάξεις του το γιο του Μεγάλου Αυλάρχη για Υπουργό;

  • BlueSky avatar
   BlueSky @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 10/04/2010 19:37:40

   Πλούταρχε σωστά μιλάς.
   Ο Μεγάλος Αυλάρχης - Υπουργός Πολιτισμού,
   παρέα με τη Βίβιαν Λη
   και αυτό είναι μόνο η αρχή!!!!!!!!!!!!
   (Ποίητική φλέβα)

 11. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/04/2010 14:52:58

  Πολυ καλα ολα αυτα.Μονο που πριν τις εσωκομματικες εκλογες της ΝΔ και οι τρεις υποψηφιοι δηλαδη και ο Σαμαρας δεσμευτηκαν οτι παραμενει στοχος της ΝΔ η Ευρωπαικη Ομοσπονδια.Η ΝΔ παραμενει το πιο φιλοευρωπαικο κομμα της χωρας και αυτο φανηκε και στη θεση κατα του ΔΝΤ.
  Υπαρχει συνεδριο τον Ιουνιο.Υπενθυμιζω οτι αρχη του ιδρυτη του κομματος ειναι οτι η Ελλαδα ανηκει στη Δυση και ο ευρωπαικος προσανατολισμος.
  Το συνεδριο φυσικα μπορει να αλλαξει την ιδεολογια του κομματος.Θα πρεπει ομως να το πει.Εάν δεν το πει σημαινει οτι δεν αλλαξε.
  Το χειροτερο πραγμα θα ηταν ασαφειες και λαικιστικες στρακαστρουκες αλα ΠΑΣΟΚ.Mεχρι στιγμης οι θεσεις Σαμαρα ειναι ορθολογικες και μακρια απο λαικισμους.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ψυχραιμια 09/04/2010 16:43:56

   Και τι προσφέρει ο φιλοευρωπαϊσμός όταν η Γερμανία τορπιλίζει την ΕΕ; Νομίζω ότι θα ήταν επωφελέστερο για την ΕΕ να βγει η Γερμανία και όχι εμείς. Θα είχαμε καλύτερη ισορροπία.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ anonymous 09/04/2010 20:03:12

    Δεν τιρπιλλιζει η Γερμανια την ΕΕ.Η Γερμανια ζητει την εφαρμογη των συνθηκων της ΕΕ και η Ελλαδα την παραβιαση τους συνεπικουρουμενη απο Γαλλους και Αμερικανους.

 12. Kώστας avatar
  Kώστας 09/04/2010 14:58:30

  O Αντώνης έχει ένα μεγάλο όπλο. Τον εαυτό του. Όλα θα στρώσουν όταν όσοι έριξαν το καράβι στα βράχια νοιώσουν την περιφρόνηση του κόσμου. Στο Συνέδριο, στις Δημοτικές, στο δρόμο. Αυτοί και οι καλικάτζαροι της κυρίας Ντόρας-που δεν λέει να χωνέψει πως απλά τελείωσε- είναι ένα βαρίδι που μόλις το ξεφορτωθεί η ΝΔ θα ξαναναπνεύσει. Χρέος του Σαμαρά είναι να κάνει εμφανή τη νέα ηγετική ομάδα που πρέπει να αναδυθεί στο Συνέδριο. Η κυρία θα συνεχίσει βέβαια την υπονόμευση, γιατί είναι μετρ στο είδος. Αλλά ποιός ασχολείται μαζί της;

  • MΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   MΑΝΩΛΗΣ Μ @ Kώστας 10/04/2010 00:24:48

   μετρέσα

 13. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 09/04/2010 15:04:59

  Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο ΗΓΕΤΗΣ για τέτοιο κίνημα. Μακρυά από όλους τους γνωστούς από τα σόγια και τους καρεκλοκένταυρους και απόγονους οικογενειακρατών και πληρωμένων δημοσιογράφων. Την 29η Νοεμβρίου 2009 οι πραγματικοί Ελληνες πατριώτες, νοικοκυραίοι ψήφισαν δίνοντας την ΕΛΠΙΔΑ για το καινούργιο και ΑΠΑΙΤΗΤΟ ξεκίνημα και μεταμόρφωση της Νέας Δημοκρατίας με τον Αντώνη Σαμαρά. Το αποτέλεσμα της τόσο σημαδιακής αυτής ψηφοφορίας - γεναίου αγώνα αληθινών Ελλήνων - ήταν 56% Σαμαράς, 34% Μπακογιάννη. Γι'αυτούς που ξέρουν, αυτό ηταν το αποτέλεσμα. Η μεσονύκτια παρέμβαση του Σιούφα για να κατέβει το 56% στο 50%, έγινε με τη συναίνεση του Σαμαρά για το ΚΑΛΟ της παράταξης. Από τότε η ηττημένη έχει επιδείξει μια απίστευτη συμπεριφορά η οποία βλάπτει τη Νέα Δημοκρατία και όχι τον Αντώνη Σαμαρά. Με την ήττα της διαλύθηκε το όνειρό της για συνεχή αναξιοκρατική οικογενειοκρατική επιρροή στα διαλαμβανόμενα της Ελλάδος μας. Τώρα είναι η μεγάλη ώρα. Μπροστά με τη Νέα Νέα Δημοκρατία για μια Ελλάδα που θα σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες της και η οποία θα δίνει ελπίδα για όλους μας. Μην αργείς Αντώνη Σαμαρά. Σε στηρίζομε ολόψυχα σ'αυτή την προσπάθειά σου. Μην μας απογοητεύσεις.

 14. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 09/04/2010 15:11:24

  Ευχαριστώ θερμά και για την τιμή της ανάρτησης τμήματος σχολίου μου, αλλά ακόμη περισσότερο για την συμφωνία που καταγράφεται.
  Θα συμφωνήσω και εγώ απόλυτα με το πνεύμα αισιοδοξίας που εμπνέει την ανάρτηση. Πράγματι κάθε κρίση εμπεριέχει από την φύση της νέες ευκαιρίες, χωρίς βέβαια να εγκλωβιζόμαστε σε χαιρέκακες υποθάλψεις του υπάρχοντος, στην προοπτική της οικοδόμησης κάτι νέου.
  Όσο ζοφερή και εάν διαγράφεται σήμερα η κατάσταση, με την κραδαίνουσα πτώχευση, δεν παύει να περιέχει εν δυνάμει και δυνατότητες διεξόδων. Διότι η μέλλουσα σχέση της χώρας με την ΕΕ. με την πιθανή καθιέρωση της Ευρωδραχμής, ανοίγει κάποια σημαντικά περιθώρια συνετής διαχείρισης των ευκαιριών, που αυτή μπορεί να προκύψουν.
  Βεβαίως, αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο, βάσει των όρων που αναμένεται να επιβληθούν και θα απαιτηθεί τεράστια και εκ βάθρων προσπάθεια, που είναι απαράδεκτο να εξαντλείται στην δεδομένη περίπτωση στο "κάντε υπομονή".
  Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ουσιαστική μεταστροφή από μια νέα νέα διακυβέρνηση, εάν αυτή δεν προβεί άμεσα στην κατάργηση του νομοθετικού "έργου" του ΓΑΠ. Συγκεκριμένα:

  1. Το νομοσχέδιο ελληνοποίησης. Δεν μπορώ να φέρομαι σε βάρος των μεταναστών - ως μακροχρόνιος μετανάστης ο ίδιος και ως αντιτιθέμενος στις θεωρήσεις φυλετισμού - και να αντίκειμαι σε κάποια πολιτική ουσιαστικής ενσωμάτωσής τους, η οποία όμως δεν μπορεί να αποβλέπει μονομερώς στην ικανοποίηση των προβλημάτων τους, αλλά ταυτόχρονα οφείλει να προσανατολίζεται στο Εθνικό συμφέρον. Αυτό όσο και εάν ηχεί παράξενα είναι πραγματοποιήσιμο στα πλαίσια μιας γνήσιας αναπτυξιακής στρατηγικής και έχοντας ζήσει από κοντά το λεγόμενο "Γερμανικό θαύμα" ουδόλως άνέτως διαμορφώσω ανάλογες προτάσεις.
  Η "ελληνοποίηση" των μεταναστών δεν προσβάλει μόνο τους Έλληνες, αλλά και εκείνους τους μετανάστες, που ενώ επιζητούν δικαιώματα, διαθέτουν αξιοπρέπεια και σέβονται την εθνική τους ταυτότητα. Ούτε και η "σύγκρουση των πολιτισμών", που εισηγήθηκαν οι Neocons μπορεί να αποτελεί την μόνη δυνατότητα συνύπαρξης μεταξύ λαών με διαφορετική πολιτισμική προέλευση.
  Ας μην παραβλέπουμε ότι ο όρος "ηγούμαι' δεν σημαίνει πρώτιστα διοικητική υπεροχή, αλλά την ύπαρξη άποψης, πρότασης και πιστεύω. Και έτσι την εννοούσε ο Αριστοτέλης όταν διακήρυσσε στο "Μετά τα φυσικά": "Βαρβάρων δ' Έλληνας άρχειν εικός, ότι το βάρβαρον και δούλον όν".

  2. Πλήρης και άνευ όρων κατάργηση των νέων φορολογικών μέτρων και του τρόπου συναλλάσεσθαι που επιβλήθηκε.

  ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΩΡΟΝ-ΑΔΩΡΟΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ.

  Θα απαιτηθεί εκπόνηση και πραγματοποίηση ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, που να θέτει σε κίνηση όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του Έθνους και των Φιλελλήνων. Χωρίς νέα ρεαλιστική αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία χωρίς να ανατρέπει δεδομένα πέραν του εφικτού, δεν θα διστάζει να επιτελεί τομές, όλα θα αποτελούν διαχείριση, η οποία εν τέλει θα αναπαράγει τα αδιέξοδα.
  Δεν αποσκοπώ να προβώ σε προτάσεις επί του προσωπικού, δεδομένου ότι αυτό που καλούμαστε να κυριαρχήσει είναι ο επαναπροσδιορισμός της νοοτροπίας και των διαθέσεων. Πιστεύοντας δυναμικά στους ανθρώπους, ουδένα αποκλείω, αλλά και εις ουδένα εκδίδω λευκή επιταγή. Είμαι πολίτης και το εννοώ.
  Με αυτήν την έννοια θέλω να ευχαριστήσω κλείνοντας το σχόλιο τον διαχειριστή ακόμη και για την αφιέρωση του επιλόγου:
  Διότι ως υποδεικνύει το Ευαγγέλιον, "Άπαντες κλητοί, ολίγοι εκλεκτοί", μέτρον πάντων η συνείδησης και η πράξις.
  (Περί της πατριωτικής δεξιάς ανήκω στους πρώτους που έκαναν αναφορές στο Antinews. Όμως το πατριωτικό φρόνημα ουδενός μπορεί να αποτελεί ιδιοκτησία, το δε πατριωτικό καθήκον βαραίνει στις πλάτες όλων).

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Μποτίλια στο Πέλαγος 09/04/2010 16:47:36

   ΕΥΓΕ -όπως πάντα- Μποτίλια.

   Εύγε για τις δύο (2) πολύ συγκεκριμένες προτάσεις εκ των ουκ άνευ μιας πατριωτικής στρατηγικής.

 15. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 09/04/2010 15:14:21

  Επιτέλους και ενα αρθρο με καθαρό βλέμμα, χωρίς φόβο αλλά με πατριωτικό πάθος . Και βέβαια με τις επιφυλάξεις. Οχι λευκη επιταγή σε κανένα. Ανατροπή και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ χρειάζεται η ΝΔ ή η όποια παράταξη γεννιέται. Να του το φωνάξουμε όλοι μαζί. ΡΗΞΗ ! Εξω τα παλιά τούβλα, οχι αναδόμηση με τα υλικά της κατεδάφισης, της διαπλοκής και τα λαμόγια που περιφέρονται και μπλοκάρουν κάθε αλλαγή και λεηλατούν τον τόπο.
  Δεν αντέχουμε άλλη ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ...

 16. Smash Direct avatar
  Smash Direct 09/04/2010 15:20:32

  Νεοδημοκρατης δεν ειμαι,ομως εκεινο που εχω να πω ειναι οτι ο Σαμαρας πρεπει, επιβαλεται να κανει την ρηξη τωρα και ειμαι βεβαιος οτι θα την κανει.

 17. εναον avatar
  εναον 09/04/2010 15:35:53

  Γεια σε όλους..
  Διαβάζω το antinews καιρό, τον τελευταίο καιρό το έχω παρακάνει μάλλον.

  Είμαι 35 ετών και έχω ψηφίσει μόνο το 2004, ήμουν εκλογικός αντιπρόσωπος και ήταν γελοίο να μην κάνω 10 βήματα να ρίξω το χαρτάκι. Δεν ψήφιζα διότι μου φαινόταν λογικό. Είμαι πρακτικός άνθρωπος και μου αρέσουν τα προβλήματα, αλλά ξέρω που πατάω και η πολιτική πάντα ήταν για εμένα απίστευτα δύσκολο πρόβλημα. Πρέπει να ξέρεις πού είσαι εσύ και οι άλλοι, που θες που πρέπει και που μπορείς να πας. Ίσως αν είχα πάει σε Ελληνικό πανεπιστήμιο και είχα γραφτεί σε κάποια νεολαία, ίσως αν οι γονείς μου συζητούσαν συχνά για πολιτική, ίσως αν γενικά το θέμα δεν ήταν θέμα ταμπού στις συζητήσεις στις παρέες τόσα χρόνια, ίσως τότε να ήξερα τι θέλω ώστε να το ζητήσω με την ψήφο μου.

  Είχα κατασταλάξει λοιπόν στο ότι η πολιτική που νομίζουμε δεν υπάρχει, η σύγχρονη πολιτική είναι σαν το ποδόσφαιρο. Η μόνη διαφορά είναι ότι στην πολιτική πρέπει να ξέρουμε γιατί υποστηρίζουμε την ομάδα μας, οπότε η σύγχρονη πολιτική είναι σαν ένα αγώνα ποδοσφαίρου, αλλά δεν λέμε ποια ομάδα είμαστε.

  Οπότε αφού υπήρχε το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ που δεν με έκανε να νιώθω τόσο βλάκας, ήμουν ολυμπιακός, αφού ο αδελφός μου είναι παναθηναϊκός και είχαμε κάτι να ασχολούμαστε.

  Τα τελευταία χρόνια το τρομερό μου σχέδιο δυστυχώς άρχισε να μπάζει νερά. Είναι που βλέπω τους συμμαθητές μου σε θέσεις που έχουν επιρροή και ευθύνη, που με έκανε να καταλάβω ότι δυστυχώς για όλους μας μεγαλώσαμε αρκετά. Για τα επόμενα χρόνια, οι σημερινοί 35άριδες θα ορίζουν με το παρόν τους το μέλλον της κοινωνίας μας. Θα επηρεάζουν περισσότερο από ότι επηρεάζονται, θα λαμβάνουν αποφάσεις, θα δημιουργήσουν αυτό που έχουν μάθει. Απίστευτα στενάχωρη σκέψη, αποκαρδιωτική. Είμαστε τα παιδιά εκείνων που παίρναν τις αποφάσεις τα χρόνια που πέρασαν, ήταν άθλιες αποφάσεις και εμείς θα τους ξεπεράσουμε, διότι είμαστε πίο μακρυά από τον παππού που μίλαγε για ήθος και φιλότιμο και πιο κοντά στον θείο που έκανε απατεωνιές.

  Τα γράφω όλα αυτά μήπως και δώσει κάποιος σημασία στα από κάτω, διότι για να σε ακούσουν πρέπει να σε κρίνουν και εμένα δεν με ξέρει κανείς εδώ.

  Τον τελευταίο μήνα, η αίσθηση που αφήνει το antinews είναι απελπιστική.
  Μοιάζει εδώ μέσα να μπορείς να βρεις ένα καλό δείγμα εκείνων που ψήφιζαν τόσα χρόνια, χωρίς να ντρέπονται που είναι οπαδοί, γιατί γλίτωναν τον χαρακτηρισμό του ιδιώτη.

  Φτιάξαμε λοιπόν μία νέα κατάσταση, στην οποία είμαστε ιδιώτες, άλλα ασχολούμαστε με τα κοινά για να εξασφαλίσουμε ευνοϊκότερες συνθήκες ιδιωτείας.

  Υπό αυτή την άποψη, ίσως ότι γράφω να μην έχει κανένα νόημα, διότι θα πρέπει μάλλον αργά η γρήγορα να τελειώνουμε με το αστείο που λέγετε αβασίλευτη δημοκρατία στην σύγχρονη Ελλάδα. Αν θέλετε να γίνει αργά όμως, σταματήστε να γράφετε οτι πρέπει αν ξεσηκωθούμε, να αντιδράσουμε, να αλλάξουμε εξουσία, να κάνουμε και να δείξουμε στην παρούσα συγκυρία, διότι θα μας οδηγήσετε όλους να βγάλουμε τις οικονομίες μας από τις τράπεζες γιατί θα φοβηθούμε ότι το τέλος έρχεται και θα έρθει το τέλος.

 18. neos agrotis avatar
  neos agrotis 09/04/2010 15:42:06

  Αναγκαία προϋπόθεση για τη Νέα Μεταπολίτευση είναι η η νέα δραχμή και η στάση πληρωμών.Ολα τα άλλα εξυπηρετουν το τραπεζικό κεφάλαιο και το ξένο και ντόπιο κατεστημένο. Εχει τα κότσια να το πεί ο Σαμαράς και ο κάθε Σαμαράς?

  • Olympiada avatar
   Olympiada @ neos agrotis 09/04/2010 16:00:53

   Ορθόν. Πιστευω πως η τόλμη του Σαμαρά να αντιταχθεί ξεκάθαρα στο ΔΝΤ ακόμα και μέσα στο ΕΛΚ, είναι ελπιδοφόρο σημάδι. Όπως και ο σεβασμός των Ευρωπαίων που τον κέρδισε με το σπαθί του.

 19. Apon avatar
  Apon 09/04/2010 15:47:29

  Δεν μπορώ να μοιραστώ τον ενθουσιασμό, γιατί ο Αντώνης απέδειξε ότι δεν διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά. Δεν αρκεί να προτείνει μέτρα και να περιμένει να τα υιοθετήσει η αποτυχημένη κυβέρνηση.
  Σήμερα που η χώρα καταποντίζεται έπρεπε να κάνει επιθετική αντιπολίτευση με στοιχεία τεκμηριωμένα. Δυστυχώς δεν γίνεται δουλειά στη ΝΔ. Αφού πήρε την αρχηγία ο Αντώνης, επαναπαύθηκε και περιμένει να τον ανακαλύψει ο κόσμος. Οι συνεργάτες του τον παρασύρουν σε εσωστρέφεια, προτείνοντας απαξίωση του έργου του Καραμανλή και επιθέσεις κατά της Μπακογιάνη. Μόνο που αυτή την στιγμή, τα προσυνέδρια και οι εσωκομματικές επιθέσεις είναιπολυτέλεια.
  Σαν αρχηγός ενός μεγάλου κόμματος εξουσίας, θα πρέπει να διαχωρίσει τα θέματα. Οι εσωκομματικές διαδικασίες είναι δευτερεύον θέμα, αρκεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις και να ζητήσει την βοήθεια του Καραμανλή. Το μείζον θέμα είναι η αντιπολιτευτική τακτική που πρέπει να αλλάξει. Ήδη οι περισσότεροι νεοδημοκράτες έφυγαν απογοητευμένοι, βλέποντας την ιδεολογική στροφή (την υποδηλώνουν οι συνεργάτες που θυμίζουν ακροδεξιούς νεοσυντηρητικούς), αλλά και την απραξία και τις δηλώσεις του αρχηγού, που παραπέμπουν σε συνεργασία συγκυβέρνηση.
  Μπήκαμε σε μεγάλη αναμονή και στο τέλος θα επιτευχθεί η αναδιοργάνωση του κόμματος αλλά δεν θα υπάρχουν μέλη και φίλοι. Φοβάμαι ότι ο Αντώνης δεν θέλει τα δύσκολα η κρίση τον φοβίζει.

 20. Crash&Burn avatar
  Crash&Burn 09/04/2010 15:57:45

  Να δω ποιος θα κανει την ρηξη με το κατεστημενο - και μην κοροϊδευομαστε ολοι γνωριζουμε ποια ειναι τα κατεστημενα.
  Εκτος και αν ειμαστε μικρα παιδακια και εχουμε ξεχασει το παρελθον

 21. Jimbaran avatar
  Jimbaran 09/04/2010 16:03:13

  Να ύπαρξη άμεση υποστήριξη από τα φιλα κόμματα της Ευρώπης ,έστω μια στήριξη ένας καλός λόγος την γλώσσα τους κατάπιαν μερικοί η ενός Ηγέτη, προτείνω και επιβάλλεται μια ενθουσιώδης παρουσία του κυριου Σαμαρά με πλήρη κάλυψη όχι από τα πουλημένα "τηλεοπτικά και" αλλα ηλεκτρονικά (τρομάρα τους) μέσα, φυσικά εκεί καταντήσαμε, ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας μαζί με τον υπόλοιπο λαό διψα για κάτι να ακούσει κάτι να δει παλμό,δύναμη,κουράγιο πρέπει ο πρόεδρος να γίνη πιο ενθουσιώδης πιο σταράτος.Πρέπει κάτι να γίνει.

 22. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 09/04/2010 16:07:28

  Προσωπικά πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι απλό:

  -είτε ο κ Σαμαράς και η ΝΔ ακολουθούν την πεπατημένη του ώριμου φρούτου και μετά το μπάχαλο του Τιτανικού διαδέχονται την νυν κυβέρνηση
  -είτε προχωρεί σε ρήξη. Η ρήξη όμως δεν μπορεί να βασιστεί μόνο σε ένα κόμμα αρχών αλλά σε ανθρώπους με αρχές. Δεν μπορεί πχ λόγω εκλογικών ποσοστών να παίρνει το μέρος κοινωνικών και οικονομικών συντεχνιών που δεν πληρώνουν φόρο (πχ ΤΑΧΙ) ακυρώνοντας έτσι θετικές πρωτοβουλίες (πχ 8%)
  Λυπάμαι που το λέω αλλά αφού η ΝΔ δεν μπορεί να ανοίξει τις πόρτες σε 800.000 ψηφοφόρους γιατί 2.000 στελέχη θα χάσουν τις καρέκλες, θα πρέπει να διαλυθεί και να γίνει ένα ιδρυτικό συνέδριο με νέες κάθετες δομές και με σαφή αρχές και θέσεις.
  Θα πρέπει η ΝΔ (που είναι οι 800.000 και όχι τα γραφεία της Ρηγίλλης) και ο κ Σαμαράς να κατανοήσουν ότι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν την εσωκομματική αντίδραση, η θεωρία του μαντριού στην Ελλάδα έχει αποδειχτεί στην πράξη, αλλά μια δομημένη κοινωνία στην θεωρία του βολέματος και στην πρακτική της αρπαχτής.
  Θα πρέπει να καταλάβουν ότι αντίπαλος δεν είναι πχ η κα Μπακογιάννη αλλά το όλα τα κιλά όλα τα λεφτά, τα κλειστά επαγγέλματα,ο εξωλογιστικός προσδιορισμός εισοδημάτων, ο κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός και το κομματικό κράτος.
  Πως να αντιμετωπίσει λοιπόν το παραπάνω σύστημα όταν οι επίγονοι των στελεχών του κόμματος είναι κομμάτι αυτού του συστήματος; Με επανεκκίνηση; Με αναδιάρθρωση; Μα με υλικά μάντρας πάλι παράγκα στήνεται γιατί όσο καλές προθέσεις και να έχεις ο κάθε παράγοντας της ΝΔ δυστυχώς έχει το δικό του μαγαζάκι με τις προσωπικές φιλοτομαριστικές βλέψεις, δεν αποσκοπούν καν στο κομματικό σύνολο αλλά στην προσωπική ανέλιξη των ταμπελών της καρέκλας.Στη θέση που θα κάτσουν γύρω από το αυριανό τραπέζι της εξουσίας κοιτούν. Μην δυσανασχετήσει κάποιος και ισχυριστεί ότι ο νυν πρόεδρος διαφέρει γιατί και ο Προηγούμενος από το σύστημα του κόμματος αναλώθηκε και την διαχείριση των φατριών ενώ είχε ξεκινήσει διαφορετικά, τουλάχιστον λεκτικά...
  Άδεια κουστούμια σε άνευ ουσίας τίτλους: τομεαρχών ευθυνών και δομών έχει καταντήσει η ΝΔ που θυμίζει οργανωμένο κόμμα μόνο σε προεκλογικές συγκεντρώσεις.
  Ρήξη λοιπόν με το παρελθόν αφού το σύστημα και οι δομές ωφελούνται με την αναπαλαίωση δομών και λειτουργιών.
  Το έκανε ο Καραμανλής το έκανε ο Αντρέας θα τολμήσει να περάσει τον Ρουβίκωνα ο κ Σαμαράς;
  Διαφορετικά ας αναμένει, νομοτελειακά θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός...
  Με ένα συνέδριο του καλοκαιριού με τους βουλευτές και Υπουργούς του -10%...

  • donaE avatar
   donaE @ Ο Ιθαγενής 09/04/2010 16:33:48

   Τοσο ωριμα φρουτα που να σαπιζουν στο τελος ειχαμε προσφατα πολλα.
   Επισης ναι,θα γινει πρωθυπουργος νομοτελειακα αλλα δεν θα γινει ηγετης.
   Τωρα απο την αλλη ρηξη χωρις ιδεες με αδεια κοστουμια συμφωνω δεν γινεται.Ας δημιουργησει προυποθεσεις λοιπον και ας μην τις περιμενει.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Ο Ιθαγενής 09/04/2010 16:54:39

   Ιθαγενή
   ως δημόσιος υπάλληλος μιλάς με την ξύλινη γλώσσα του δημοσίου υπαλλήλου και για τα συμφέροντα της κοινωνικής σου ομάδας. Σε πολλά σχόλια το έχω δει αυτός. Ζητάς έσοδα για να πάρεις το μισθό σου.
   Οι Ταξιτζήδες πληρώνουν φόρο για εισόδημα 16.000 Ευρώ. Τώρα τους βάζει αποδείξεις. Δεν τις θέλουν γιατί είναι μπελάς και η τήρηση των βιβλίων έχει κόστος. Αυτό το κόστος των λογιστών ποιος το πληρώνει; Μπορούσε να τους πει ότι θέλει φόρο για 20.000 ή 25.000 ευρώ χωρίς βιβλία. Το 8% τι είναι; Το διάβασα ότι κάτι γίνεται αλλά επειδή είναι καραγκιόζηδες περίμενα να δω τι θα ψηφιστεί. Αν είναι προκαταβολή φόρου τότε καλώς δε μπήκε.

   Για τα υπόλοιπα που λες ότι η ΝΔ είναι δεινόσαυρος το έχουμε πει πολλές φορές. Το φάρμακο είναι οι ανοικτές διαδικασίες να πεταχτούν έξω οι διάφοροι που δεν τα καταφέρνουν και να περιοριστεί η δύναμή τους.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ anonymous 09/04/2010 22:09:48

    Μάλιστα, πληρώνουν φόρο για 16,000 είτε βγάζουν 10,000 είτε 50,000. Φαίνεται οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ταξιτζήδες είναι ηλίθιοι που κόβουν αποδείξεις και έχουν λογιστικό προσδιορισμό ενώ στην χώρα της κουτοπονηριάς τα αυτονόητα για τον υπόλοιπο κόσμο είναι ξύλινη γλώσσα....
    Εγώ ζητάω έσοδα για τον μισθό μου; Ο μισθός μου φίλε μου δεν είναι ούτε το 1/3 του αντίστοιχου μισθού όχι του Γερμανικού Δημοσίου αλλά του Πορτογαλικού (1 προς 3 ο καταληκτικός ενώ στην Ελλάδα 1,76 στον κάδο μου, με 23 δις μισθοδοσία 1,000,000 στενού και ευρύτερου Δ Τομέα στην Ελλάδα, 21 δις στην Πορτογαλία, αλλά διψήφιο ποσοστό στην διαφορά εσόδων η Πορτογαλία από τη χώρα της κουτοπονηριάς, 9% υστέρηση από τον κοινοτικό Μ Ορο: EUROSTAT 2006 ).
    Το πρόβλημα της χώρας φίλε είναι δομικό και εκεί είναι το πρόβλημα:

    -και ΔΥ πρέπει να απολυθούν (για την ξύλινη γλώσσα που λες)
    -και επιδόματα να καταργηθούν, όχι να μειωθούν
    -και Οργανισμοί και Υπηρεσίες να κλείσουν
    -και κλειστά εισοδήματα να ανοίξουν
    -και φοροφυγάδες να πάνε μέσα
    -και κάποιοι που τρώνε και χρησιμοποιούν κοινωνικά αγαθά στην υγεία των κορόιδων να πληρώσουν το φόρο που πρέπει όχι παραπάνω ή παρακάτω αλλά αυτό που τους αναλογεί.

    Αφού το θέτεις σε προσωπικό επίπεδο μόνο ένας ηλίθιος δίνει 200,000 για άδεια για να βγάζει 16,000 το χρόνο. Θέλει 12,5 χρόνια για απόσβεση χωρίς να υπολογίζουμε λειτουργικά κόστη, διαβίωση κλπ. Αρα εσύ περνάς εμάς για ηλίθιους όταν δέχεσαι να πάει 20 - 25,000 αλλά να μην έχεις λογιστικό προσδιορισμό. Γιατί η απλουστευμένη αφαίρεση δείχνει ότι βάζεις 9,000 στην τσέπη στην υγεία των ηλιθίων.
    Και μπορεί εγώ στην Γερμανία όπως λες πχ να ήμουν άνεργος ΔΥ αλλά εσύ θα ήσουν φυλακή ως φοροφυγάς.

 23. fit for fun avatar
  fit for fun 09/04/2010 16:18:06

  Η προσφυγή στο ΔΝΤ πλην των μυρίων κακών θα έχει και ένα μικρό πλεονεκτηματάκι: Θα αναδείξει ΑΜΕΣΑ το αληθινό πρόσωπο της ΝΔ που μέχρι στιγμής, όσο και αν σας ενθουσιάζει η νέα ηγεσία, λέει ό,τι και ο Λαφαζάνης δηλαδή γενικούρες. Λοιπόν, αν υπάρξει προσφυγή και η ΝΔ δεν αρχίσει να ζητάει κάθε μέρα εκλογές, εξαντλώντας όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα, αλλά και βγάζοντας τον κόσμο στο δρόμο, θα σημαίνει το εξής απλό: ΓΑΠ=ΣΑΜΑΡΑΣ (με διαφορές στα μαλλιά, το μουστάκι και τους κοιλιακούς)

  • BlueSky avatar
   BlueSky @ fit for fun 10/04/2010 20:03:22

   Έχεις πολλές αυταπάτες αγαπητέ φίλε.

 24. fatfat avatar
  fatfat 09/04/2010 16:30:23

  όσοι ισχυρίζονται για επαναφορά της δραχμής και έξοδο από την ευρωζώνη, είναι - συγνώμη που το λέω - άσχετοι από οικονομικά.....να σκεφτούν μόνο εδώ και 2 χρόνια που υπάρχει η παγκόσμια σοβαρή κρίση, τι θα είχε συμβεί στην Ελλάδα αν δεν ήταν στην ευρωζώνη, δηλαδή αν δεν είχε η Ελλάδα ισχυρό νόμισμα.....το πρόβλημα που έχει τώρα η Ελλάδα δεν οφείλεται στο ευρώ, αλλά στο τεράστιο δημόσιο χρέος.....αυτό το χρέος που έχει εκτοξευτεί στα 300 δις ευρώ, δεν το δημιούργησε το ευρώ,αλλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις που από την μία,δεν μπόρεσαν να το τιθασσεύσουν, και από την άλλη,δεν μπόρεσαν να αυξήσουν τα δημόσια εσόδα και να μειώσουν αισθητά τις κρατικές δαπάνες(δεν κάνω λόγο για μισθούς).....

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ fatfat 09/04/2010 16:47:57

   κούνια που σε ...κουναγε. Απο που αυξήσεις τα έσοδα. Απο την κατανάλωση που γίνεται με δανεικα? Αυτό εχει τα ορια του και εμεις ξεπεράσαμε ακόμη και αυτά. Και τώρα τι? απο που θα αυξήσεις τα εσοδά σου? απο την ανύπαρκτη παραγωγή? απο την μειουμενη κατανάλωση λογω μη ... δανεικών? Δεν κάνεις λόγο για μείωση των μισθών των Δ.Υ. γιατί μάλλον θα εισαι τέτοιος. Να δούμε ομως που θα βρεί λεφτά το Ελληνικο μπουρδέλο να σε πληρώσει σε λίγο. Ο χορός του Ζαλόγγου ξεκίνησε.....

 25. anetos avatar
  anetos 09/04/2010 16:40:11

  με τον Αβραμοπουλο και τους παρομοιους δεν γινεται ρε παιδια ..με ποιους θα τα κανει ολα αυτα ο Σαμαρας , θελει νεο αιμα ...

 26. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 09/04/2010 16:44:28

  "Σε αναφορά, που υπογράφεται από τον καθηγητή Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο Ρόμπερτ Άλιμπερ και φέρει τον εύγλωττο τίτλο «Η υποτίμηση του ελληνικού ευρώ», περιγράφει με ζοφερά χρώματα το νομισματικό μέλλον και όχι μόνο της χώρας μας..

  ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ
  Εξηγεί πως είναι αναγκαίο να φύγει η χώρα μας από τη Ζώνη του Ευρώ, αν θέλει να παραμείνει στην ελεύθερη λεγόμενη αγορά. Σημειώνει ότι το πάνω χέρι στο παιχνίδι που έχει στηθεί γύρω από της ελληνική οικονομία έχουν «οι δυνάμεις της αγοράς» και όχι τα κράτη και οι συνασπισμοί κρατών. Ως εκ τούτου πλέον «κανείς ή σχεδόν κανείς, παρά μόνο οι ελεγχόμενες οντότητες από την κυβέρνηση, δεν πρόκειται να αγοράσει το ελληνικό χρέος».
  "Ασχετος" καθηγητής του Χάρβαρντ σε απόσπασμα απ' το μπλόγκι μου.

 27. fit for fun avatar
  fit for fun 09/04/2010 16:51:33

  Το πρόβλημα fatfat δεν είναι η επαναφορά της δραχμής και η έξοδος από το ευρώ αλλά οι ανέντιμες ηγεσίες. Όλοι οι οικονομολόγοι συμφωνούν ότι με αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει μέλλον για χώρες όπως η Ελλάδα μέσα στο ευρώ. Αυτοί που κινδυνολογούν "τι θα γινόταν αν είχαμε δραχμή" βασίζονται ακριβώς σ'αυτό, στη διαφθορά δηλαδή, που αλήθεια είναι το νο 1 πρόβλημα και που διαφήμισε με τόση επιτυχία ο ΓΑΠ σε όλον τον κόσμο.

 28. fatfat avatar
  fatfat 09/04/2010 17:02:01

  1) Αν ο τουρισμός "διαλύθηκε", σε αυτό έχουν συμβάλλει
  οι ακριβές τιμές που είχε συνολικά ο τουριστικός κλάδος και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτόν (εστιατόρια,ταβέρνες,ενοικιαζόμενα δωμάτια κτλ).
  Πολλοί ήθελαν σε 2-3 μήνες να βγάλουν τα χρήματα 2-3 ετών.
  Με χαμηλό μάλιστα επίπεδο υπηρεσιών.
  Θεωρούσαν δηλαδή, ότι οι ξένοι θα έρχονται μια ζωή και θα αφήνουν τα ωραία τα λεφτά τους...δεν σκέφτηκαν ποτέ ότι οι ξένοι αν βρουν φθηνότερα τις ίδιες συνθήκες και καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών, δεν θα έρθουν ξανά στην Ελλάδα -και τις βρήκαν στα παράλια Μικράς Ασίας και την Ισπανία -.
  Και καπάκι ήρθε και η παγκόσμια οικονομική κρίση.

  2) Τα αεροδρόμια της Γερμανίας μπορεί να είναι γεμάτα (κάτι που σημαίνει ότι τα αεροπλάνα δεν πηγαινοέρχονται άδεια), αλλά πόσες αεροπορικές εταιρίες έχουν ήδη πτωχεύσει και πόσες αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα?

  3) Στην εγχώρια αγροτική οικονομία, από 1981 μέχρι 2002 (που η Ελλάδα έγινε μέλος της Ο.Ν.Ε και υιοθέτησε το ευρώ) δόθηκαν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ ως κοινοτικές επιδοτήσεις.
  α)Που κατέληξαν τελικά αυτά τα χρήματα?
  Μήπως σπαταλήθηκαν? Αν ναι, από ποιους?
  β) Πως πολλοί αγροτικοί συνεταιρισμοί απέκτησαν μεγάλα χρέη ή πτώχευσαν?
  γ) Μήπως μέρος αυτών των κοινοτικών επιδοτήσεων, έγιναν "πολυτελέστατα αυτοκίνητα", εξοχικά σπίτια ή "σπαταλήθηκαν στα μπουζούκια με γκόμενες"?
  δ) Αγρότες δεν είναι αυτοί που επί σειρά ετών δήλωναν διπλάσιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις για να παίρνουν περισσότερες επιδοτήσεις?
  Πήγε κανένας φυλακή ή τουλάχιστον επέστρεψε τα επιπλέον χρήματα που παράνομα πήρε?
  ε) Υπάρχουν αγροτικές περιοχές που εμφανίζονται πολλαπλάσια ποσοστά αναπήρων από τον μέσο όρο της Ε.Ε?

  Υ.Γ : Δεν στρέφομαι γενικά κατά του αγροτικού κόσμου, αλλά υπήρξαν και σε αυτούς πολλά - ατιμώρητα - φαινόμενα κακοδιαχείρησης και σπατάλων κοινοτικών πόρων.
  Και δεν μου αρέσει που ΠΟΤΕ κανένας αγρότης δεν απαίτησε να καταλογιστούν ευθύνες σε αυτούς που σπατάλησαν ή οικειοποιήθηκαν τους πόρους που δόθηκαν για την γεωργία(π.χ με ένα μπλόκο, με μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας).

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ fatfat 09/04/2010 17:12:01

   Μαλλον δεν εχεις γνωσεις οικονομικων και σε δικαιολογω γι αυτα που γράφεις.
   Αυτά που αναφερεις αντιμετωπίζονται απο μια σοβαρη κυβέρνηση σε τρεις μήνες. Η κατάσταση με την Ελλαδα στο Ευρω δεν αντιμετωπίζεται ουτε σε χίλια χρόνια πλέον. Ψάξτο λίγο.

  • Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο Πέλαγος @ fatfat 09/04/2010 17:36:53

   Το θέμα των αεροπορικών εταιριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, προέρχεται κύρια από εταιρείες που μείωσαν το κόστος των εισιτηρίων, στην προοπτική μιας άλλης μεταφορικής δυνατότητας στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης. Αυτό δείχνει ότι ένας Εθνικός αερομεταφορέας - ο οποίος θα είχε σημαντική επενδυτική δυνατότητα στα πλαίσια μιας συνολικής πολιτικής τουρισμού, θα μπορούσε να διαμορφώσει πακέτα προσφορών, σε πλαίσια που το αντίστοιχο προϊόν θα ήταν ανταγωνιστικό. Η κακοδαιμονία της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα οφείλεται τόσο στην άνοδο των τιμών λόγω Ευρώ, όσο και στην κακή ποιότητα του προϊόντος (όπως διαπιστώνεις).
   Η κριτική σου στους αγρότες είναι ορθή. Όμως δεν μπορούμε να παραδούμε, ότι η πολιτική επιδοτήσεων που ακολουθήθηκε, με το να επιδοτούνται ταυτοχρόνως καλλιεργούντες και μη (συν τοις άλλοις) υπήρξε στρεβλή και οδήγησε σε καταστροφή δομών.
   Με αυτήν την έννοια, ευσταθεί η κριτική σου επίρριψης εθυνών στο εγχώριο υποκείμενο. Με την διαφορά, ότι ταυτόχρονα και τα θεσμικά πλαίσια ήταν εξ' ίσου στρεβλά, με αποτέλεσμα η βλάβη να δράσει συνδυαστικά.
   Γι αυτό αξίζει να σημειωθεί, ότι μια θεσμική αλλαγή, που δεν συνοδεύεται από μεταστροφή στις επιλογές του υποκειμένου, δεν επαρκεί. Αυτό όμως που μπορεί να ρυθμίσει μεσοπρόθεσμα σε αποφασιστικό βαθμό τις ατομικές επιλογές στην σφαίρα της οικονομίας είναι οι θεσμοί, ενώ στην σφαίρα της πολιτικής ισχύει το αντίστροφο.

 29. fatfat avatar
  fatfat 09/04/2010 17:06:20

  @ neos agrotis....τα δημόσια έσοδα μπορείς να τα αυξήσεις με την πάταξη της φοροδιαφυγής και την σημαντική μείωση της παραοικονομίας.....επειδή ακριβώς αυτό δεν έγινε στην Ελλάδα, για αυτό και οι κυβερνήσεις παίρνουν συνέχεια επώδυνα μέτρα, όπως αύξηση έμμεσων φόρων......

 30. fatfat avatar
  fatfat 09/04/2010 17:11:08

  @ anonymous....οι ταξιτζήδες μέχρι τώρα δήλωναν τεκμαρτό εισόδημα 16.000 EUR,είτε έβγαζαν 10.000 EUR ετησίως, είτε έβγαζαν 100.000 EUR ετησίως.
  Aφού λοιπόν ισχυρίζονται ότι έχουν μειωθεί τα έσοδά τους και δεν "βγαίνουν", ας δεχτούν τον λογιστικό προσδιορισμό, γιατί τότε με αυτόν τον τρόπο,θα δηλώνουν και λιγότερα και θα πληρώνουν και λιγότερα.
  Αλλά προφανώς ότι ισχυρίζονται δεν είναι και αλήθεια!!!!!

 31. fatfat avatar
  fatfat 09/04/2010 17:13:48

  @ http://neotera.wordpress.com....το θέμα δεν είναι τι λέει ο συγκεκριμένος καθηγητής...και εγώ μπορώ να σου αναρτήσω αντίθετες επιστημονικές απόψεις....το θέμα είναι, τα 2 τελευταία χρόνια, σε τι κατάσταση θα βρισκόταν η Ελλάδα - λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης - αν δεν ήταν στην ευρωζώνη.....

 32. fatfat avatar
  fatfat 09/04/2010 17:15:39

  @ http://neotera.wordpress.com...η ευρωζώνη προστάτεψε την Ελλάδα σε σημαντικό βαθμό....το πρόβλημα που έχει τώρα η Ελλάδα είναι το τεράστιο δημόσιο χρέος....δεν υφίσταται ο κίνδυνος χρεοκωπίας λόγω της χαμηλής ανταγωνιστικότητας.....υφίσταται λόγω του δημόσιου χρέους.....

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ fatfat 09/04/2010 17:25:30

   Μου επιβεβαιωνεις το προηγούμενο σχολιο μου οτι δεν εχεις οικονομικές γν΄ωσεις. Αν εχεις μια χώρα με χαμηλή ανταγωνιστικότητα αυτό σημαίνει οτι δεν μπορεί να πουλήσει τα προιοντα-υπηρεσιες που παράγει η οικονομία της.Αυτό σημαίνει απλά για να το καταλάβεις οτι δεν εχει έσοδα. Και πως αντικαθιστας τα έσοδα προκειμένου να πληρωσεις τις υποχρεωσεις του δημόσιου τομέα αλλα και να π'αρουν οι πολιτικοι μας τις μίζες τους? Με δανεισμό του δημοσίου. Με δημόσιο χρέος. Καταλαβες τώρα γιατι υφίσταται ο κίνδυνος χρεοκωπίας και ποσο απαριτητη μας ειναι η έξοδος απο το ευρώ?

   • fanfaras avatar
    fanfaras @ neos agrotis 10/04/2010 03:30:06

    Για να μιλησουμε λιγο και για τους αγροτες. Εαν οι αγροτες χρησιμοποιούσαν ολα αυτα τα κονδυλια που πήραν για να εκσυγχρονισουν την παραγωγη τους και εφτιαχναν συνεταιρισμους για να πουλανε ΑΥΤΟΙ τα προιοντα τους και οχι οι μεσαζοντες θα βλεπατε την ανταγωνιστικοτητα που θα υπήρχε. ΑΛΛΑ προτιμησαν να παιξουν τα λεφτα τους στα καζινο (έχετε παει ποτε?), στο χρηματιστηριο (οταν δεν ξερουμε κατι απεχουμε) και να τα τρωνε στα κ@λ@μπαρα (εχετε παει ποτε στην επαρχια?). Ας δουμε λοιπον τα λαθη μας και να μη μας φταινε οι κακοι ξενοι.

 33. fatfat avatar
  fatfat 09/04/2010 17:16:32

  @ fit for fun.....συμφωνώ για τις "ανέντιμες ηγεσίες"......

 34. fit for fun avatar
  fit for fun 09/04/2010 17:19:06

  Fatfat, αν θέλεις, ανάρτησε επιστημονική άποψη που "βλέπει" μέλλον της Ελλάδας μέσα στο ευρώ.

 35. fatfat avatar
  fatfat 09/04/2010 17:22:01

  @ neos agrotis...1) από το να γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν για εμένα (ότι δηλαδή δεν έχω, και καλά, γνώση οικονομικών), φρόντισε να αντικρούσεις τα επιχειρήματά μου με στοιχεία......
  2) θα σε απογοητεύσω....δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος, ούτε έδωσα ποτέ σε διαγωνισμό στο Δημόσιο....
  3) Εσύ που υποτίθεται ότι έχεις γνώση οικονομικών και δεν ξέρεις ότι τα δημόσια εσόδα ΑΥΞΑΝΟΥΝ με την πάταξη της φοροφδιαφυγής (δηλαδή με την υπέρμετρη αύξηση της φορολογητέας ύλης) και την μείωση της παραοικονομίας?

 36. fatfat avatar
  fatfat 09/04/2010 17:53:36

  @ fit for fun.......δώσε περισσότερη βάση όχι στα ονόματα των αρθρογράφων, αλλά στα επιχειρήματά τους......

  http://www.emea.gr/article/78539/%CE%B3-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%AC%CF%81%CF%81%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B6%CF%8E%CE%BD%CE%B7.html

  (αν δεν μπορείς να μπεις στο παραπάνω άρθρο http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/565860/ArticleFTgr.aspx)

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=143619

  http://www.eurocapital.gr/index.php/permalink/6229.html

  http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=3&artid=80154

  Υ.Γ : H ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας θα αυξηθεί όταν
  -επιτέλους- γίνουν οι διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και μειωθεί το τέρας της γραφειοκρατίας.

 37. fatfat avatar
  fatfat 09/04/2010 18:03:31

  @ neos agrotis.....προφέσορα των οικονομικών, όταν στην Ελλάδα γίνουν επιτέλους οι διαρθρωτικές αλλαγές και μειωθεί κατά πολύ η γραφειοκρατία, τότε ασφαλώς δεν θα έχουμε χαμηλή ανταγωνιστικότητα.

  Και όταν το κράτος θα έχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την πολιτική βούληση για την πάταξη της φοροδιαφυγής, τότε θα αυξηθούν σημαντικά τα δημόσια έσοδα.....

  Πάρε παράδειγμα την κυβέρνηση Καραμανλή...όχι μόνο δεν μείωσε το δημόσιο χρέος, αλλά και αύξησε τον δανεισμό του κράτους - δηλαδή το δημόσιο χρέος -

  Kαι αυτό συνέβη για 2 λόγους :

  α)γιατί δεν πήρε κανένα σοβαρό μέτρο για την πάταξη της φοροδιαφυγής, οπότε τα δημόσια έσοδα δεν αυξήθηκαν

  β)γιατί αυξήθηκαν κατά πολύ οι κρατικές δαπάνες

 38. fatfat avatar
  fatfat 09/04/2010 18:05:46

  @ Μποτίλια στο πέλαγος.... συμφωνώ ότι και τα θεσμικά πλαίσια ήταν εξ’ ίσου στρεβλά.......λάθος μου που δεν το ανέφερα στο σχόλιό μου.

 39. fit for fun avatar
  fit for fun 09/04/2010 18:23:59

  O Ράνταλ Ρέι, μιλάει για ευρώ σε μια διαφορετική βάση, όπου τα μέλη του θα στηρίζονταν από τη δομή του και δεν θα υπονομεύονταν όπως συμβαίνει τώρα. Αυτοί που μιλούν για έξοδο από το ευρώ έχουν ως βάση τα σημερινά δεδομένα και την άρνηση της Γερμανίας να στηρίξει αυτούς που πλήττονται από την οικονομική της κυριαρχία.

  Τώρα οι υπόλοιποι, τι άλλο θα μπορούσαν να πουν; Γενικά, πάντα τα κατεστημένα επιθυμούν τη διαιώνιση των συνθηκών που φροντίζουν για τη διατήρηση των προνομίων τους. Σκέψου πόσα επιχειρήματα έχουν να σου αραδιάσουν οι βουλευτές αν τους μιλήσεις για άρση ασυλίας ή οι υπουργοί για την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

 40. sirmar avatar
  sirmar 09/04/2010 18:39:40

  Τον Καραμανλή τον έφαγαν τα στελέχη του που του έκανε υπουργούς και δεν μπορούσε να τους κουμαντάρει Η απογραφή ο νομός για τους μετόχους και πολλά αλλά.
  Μπορούσε να πάταξη το λαθρεμπόριο τον καύσιμων αλλά πίσω από αυτό είναι όλοι οι πετρελαϊκές που κάνουν της μεταφορές επίσης τους υμιαιθριους μπορούσε από το 05 να τους είχε ρύθμιση και να σταματούσε η λοβιτούρα ,όπως και την φοροδιαφυγή και όχι ο αλογοσκουφης να κάνει νόμους πως θα γλυτώσουν χρήμα η έχοντες.
  Για αυτό Αντώνη σαμαρά πέτα όλοι την σαβούρα έξω από το κόμμα .
  Ξεκινά τη είσαι στέλεχος πόσα μέλη της οικογένειας σου είναι στο δημόσιο έξω
  Μετά που τα βρήκες τα λεφτά κύριε έξω έτσι θα πάει η Ελλάδα μπροστά.
  Και μην γελιόμαστε εάν δεν υπήρχε το έλλειμμα όλα αυτά τα μετρά δεν θα περνούσαν.
  Και να προτιμάμε ελληνικά προϊόντα δια να πάμε μπροστά. Όσο δια τον τουρισμό στο windsor εκεί που μένει η βασίλισσα στο ξενοδοχείο είχε προσφορά 22 εύρο το δωμάτιο.

 41. fatfat avatar
  fatfat 09/04/2010 18:48:39

  @ fit for fun...είναι θεμιτό να βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα.

  Να αναρωτηθείς μόνο – δεν θέλω να μου απαντήσεις, γιατί δεν θέλω να νομίσεις ότι σου κάνω τον έξυπνο – αν με την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ…

  - οι καταθέτες θα δείξουν εμπιστοσύνη στο νέο νόμισμα, ή θα μετατρέψουν τα χρήματά τους σε άλλα νομίσματα
  - θα σημειωθεί μαζική εκροή κεφαλαίων προς το εξωτερικό (καθώς καταθέτες,εγχώριοι επενδυτές και ξένα χαρτοφυλάκια θα έχουν πλέον ένα ισχυρό κίνητρο – λόγω της αβεβαιότητας - να ρευστοποιήσουν κάθε είδους περιουσιακά στοιχεία και επενδυτικές θέσεις),
  - οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που έχουν ήδη δάνεια σε ευρώ, θα δουν το κόστος εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων αυτών να εκτινάσσεται στα ύψη
  - θα επέλθει (λόγω της σημαντικής υποτίμησης του νέου νομίσματος) σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, που θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την δραστική μείωση της κατανάλωσης, άρα ύφεση,
  - τα ελληνικά κρατικά ομόλογα θα υποβαθμιστούν ακόμα περισσότερο,
  - θα αυξηθούν περαιτέρω τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας,
  -το δημόσιο χρέος δεν θα μειωθεί σχεδόν καθόλου, αφού σχεδόν στο σύνολό του
  είναι σε ευρώ.
  (Μάλλον σε περίπτωση υποτίμησης του νέου νομίσματος έναντι του ευρώ, το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί.)

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ fatfat 09/04/2010 19:01:09

   Σχολιο του Tassos στο http://www.antinews.gr/?p=40043
   Ισως αυτο σου αλλάξει θέση.

   Greece is faced with a fork in the road. Either it gathers the necessary courage to do what’s right in it’s OWN best interests, or it forfeits the future of coming generations. To save itself, it requires the political will to backtrack the course it’s embarked on for the last two decades.

   Doing this requires it to do something that Max Keiser recently suggested, which is refusal to pay the money it owes the world banking cartel / financial system. It needs to nationalize it’s banking system and begin issuing it’s own sovereign, debt free money. However, to do this would mean dumping the EURO as its currency and exiting the European Union altogether, because as long as they remain in the EU, they would be strangled by the ruinous economic guidelines and regulations imposed by Brussels.

   If they did this there’s no doubt that they would be subjected to enormous political and economic pressures from all sides, would receive veiled and overt threats and be the target for attempts at internal destabilization (a.k.a coup). However, if they remained united they would not only come out of this crisis in better shape, but could serve as an example for other countries to do the same.

   The situation is at a breaking point, and all it takes for the “European Project” to crash and burn is for one member state to gather the necessary resolve to do what it should do in defense of its NATIONAL interest.

   The alternative? Sovereign debt slavery for future generations and the transformation of Greece into a third world country, in theory and in reality.

 42. fatfat avatar
  fatfat 09/04/2010 19:24:43

  @ neos agrotis...απλώς μια διαφορετική άποψη που με βρίσκει ριζικά αντίθετο.....ακούς εκεί να κρατικοποιήσουμε πάλι όλο το τραπεζικό σύστημα (άλλοι θα πουν "εθνικοποίηση"), και να αρνηθούμε να πληρώσουμε το δημόσιο χρέος!!!!!!

 43. PamizensSOK avatar
  PamizensSOK 09/04/2010 22:23:36

  ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ΔΕΝ αλλαζουν ...!!!!

  Αλλαξτε ΕΣΕΙΣ !!!

  Εφυγε ο Καραμανλης και ηρθε ο ΣΑΜΑΡΑΣ ...αλλαξε ο Μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλιως !!!!

  Τι ΟΥΤΟΠΙΑ ...ΘΕΕΕ μου !!1

  • BlueSky avatar
   BlueSky @ PamizensSOK 10/04/2010 19:57:22

   Παρόλα αυτά, εσύ πάλι ΠΑΣΟΚ θα ψήφισεις στο τέλος. Η γνωστή νοοτροπία των Πασόκων. Ψάχνουμε να βρούμε τον Μανωλίο;;

 44. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 09/04/2010 22:24:58

  Μιλάνε ορισμένοι για το κακό € και την καλή δραχμή. Γιατί; Επειδή με την δραχμή θα τραβάγαμε μια υποτίμηση 40% και θα γινόμαστε ανταγωνιστικότεροι επειδή θα είμαστε φθηνότεροι και όχι καλύτεροι.Είτε είχαμε δραχμή είτε € αν εξαιρέσω τον φυσικό πλούτο της χώρας (μόνο η χώρα απόρσυρσης των συνταξιούχων της Β Ευρώπης μπορούμε να επιβιώσουμε, με διακοπές, ναυτιλία (όχι καμποτάζ)και τουρισμό) που τον έχουμε αποδομήσει μπορεί κάποιος άλλος να μου πει ένα τομέα της οικονομίας που να έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα; και στον πρωτογενή και στον δευτερογενή υπάρχουν δεκάδες χώρες με συντριπτικά κόστη παραγωγής φθηνότερες που θα μας έτρωγαν λάχανο. Εκτός αν οι θιασώτες της δραχμής θα μας έλυναν το πρόβλημα με τον προστατευτισμό των δασμών που θα οδηγούσε όπως το 1974 - 1985 την μπανάνα πχ στα είδη πολυτελείας....
  Αν το πρόβλημα είναι τα έξοδα της παραγωγικής διαδικασίας και τα συνολικά έσοδα:

  -μείωσε τα Δημόσια έξοδα (απολύσεις όπου χρειάζεται, συγχωνεύσεις, συνενώσεις Υπηρεσιών)
  -πάταξε την γραφειοκρατία, που δεν το θες ως Κυβέρνηση γιατί δεν επιθυμείς την διαφάνεια (πχ 22 χρόνια ακούω για τις καταραμένες 3 υπογραφές)
  -μείωσε ασφαλιστικές εισφορές, όχι μισθούς στον ιδιωτικό Τομέα πχ αν το ΙΚΑ πάει στο 25% θα είσαι 20% φθηνότερος στις Υπηρεσίες (εντάσεως εργασίας)
  -πάταξε την σπατάλη και την φοροδιαφυγή με την μηχανογράφηση

  Αλλά έτσι πατάς κάλους και θίγεις συμφέροντα κοινωνικών ομάδων και στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα... οπότε καληνύχτα Ελλάδα...

 45. Νασος avatar
  Νασος 10/04/2010 03:33:51

  Κοίτα να δεις φαντασίωση οι οπαδοί του "Αντώνη"! Βάφτισαν εαυτούς "αντισυστημικούς" και αυτοσυστήνονται ως δεξιοί επαναστάτες. Ο μεταμοντερνισμός σε όλο του το μεγαλείο...

  "έτσι είναι αν έτσι νομίζετε"

 46. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 10/04/2010 09:48:01

  Για οικονομία χρόνου και χώρου, θα ήθελα να μοιρασθώ μαζί σας μερικές σκέψεις σχετικά με την οικονομική κρίση – χρεωκοπία που μαστίζει την χώρα μας αυτή την εποχή.

  Θέμα 1ον : Μειονεκτήματα – Πλεονεκτήματα ένταξης στην Ε.Ε. , και ζώνη Ευρώ

  1. Αποβιομηχανοποίηση της χώρας – Ευρωπαϊκές Οδηγίες: Η εφαρμογή των Οδηγιών 2004/17 και 200/18 στις κρατικές προμήθειες αλλά και στις προμήθειες των μεγάλων κρατικών εταιρειών, έχει οδηγήσει στην τέλεια αποβιομηχανοποίηση της χώρας. Μερικά παραδείγματα: όλες οι γάζες που χρησιμοποιεί ο Ελληνικός Στρατός και τα Νοσοκομεία, όπως και το βαμβάκι, προέρχονται από την Τουρκία, από βιομηχανίες γερμανικών συμφερόντων. Όλα τα εκρηκτικά που χρησιμοποιούνται στα λατομεία-ορυχεία και κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα, προέρχονται από την Τουρκία, από εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων. Οι καθετήρες που χρησιμοποιούνται στα ελληνικά νοσοκομεία προέρχονται από την Ινδία. Το χαρτί που τυπώνονται τα βιβλία της Δημόσιας Εκπαίδευσης, προέρχεται από την Αίγυπτο. Προϊόντα χάλυβα και μηχανολογικού εξοπλισμού, προέρχονται κυρίως από την Γερμανία. Λίγες μικρές Ελληνικές Βιομηχανίες, που προσπαθούν να επιζήσουν στην ουσία ψυχορραγούν, και επιζούν με την βοήθεια κυρίως του Στρατού και των μεγάλων Ελληνικών κρατικών Εταιρειών.

  Η Οδηγίες λειτουργίας της εσωτερικής αγοράς της Ε.Ε., έχουν γίνει για την κυριαρχία κυρίως των γερμανικών εταιρειών εις βάρος όλων των άλλων εταίρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περίφημη ThyssenKrupp, η γνωστή εταιρεία από τα ναυπηγία Σκαραμαγκά. Την γνωρίζω πολύ καλά αυτή την εταιρεία και έχω πολλές φορές διαπραγματευτεί μαζί της. Σε ότι προϊόν παράγει, όποιες ανταγωνιστικές εταιρείες υπήρχαν στην Ευρώπη, πρώτα τις αγόρασε και μετά τις έκλεισε. Όταν οι χώρες τις Ανατολικής Ευρώπης συνδέθηκαν με την Ε.Ε., η ThyssenKrupp συνέχισε το αγαπημένο της χόμπι : εξαγορά των ανταγωνιστών της στις χώρες αυτές και αργότερα κλείσιμο των εταιρειών. Δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός, ότι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά απαίτησαν όχι μόνο το πούλημα του μεριδίου τους στους Άραβες αλλά και την πληρωμή σε ρευστό άμεσα του τιμήματος των υποβρυχίων εκβιάζοντας με κάθε τρόπο μια χώρα που οδηγείτε σε χρεοκοπία. Βέβαια τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. για θέματα μονοπωλιακής πρακτικής και αθέμιτου ανταγωνισμού, δεν γνωρίζουν τίποτα, το πολύ – πολύ να ρίξουν κανένα πρόστιμο στον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ και τον ΟΣΕ για αθέμιτο ανταγωνισμό. Η ίδια πρακτική εφαρμόζεται και στο χώρο της ενέργειας και ειδικότερα της Ηλεκτρικής Ενέργειας. Μετά τις Οδηγίες για την «απελευθέρωση της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας», την διάσπαση των κρατικών καθετοποιημένων εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας, έρχονται οι Γερμανικοί κολοσσοί RWE και ΕΟΝ και εξαγοράζουν τις εταιρείες ηλεκτρισμού στην Ευρώπη. Να μην σας φανεί περίεργο, η επόμενη εξαγορά στη χώρα μας, αντίστοιχη του ΟΤΕ από την γερμανική Ντοϊτσε Τελεκομ, θα είναι η ΔΕΗ από την RWE ή ΕΟΝ.

  Η επέλαση των Κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη, που πωλούν με τιμές κάτω του κόστους των πρώτων υλών, έχει στην κυριολεξία αποδεκατίσει όλη την μικρή μεταποιητική βιομηχανία στις χώρες του Νότου. Μικρές βιομηχανίες πλαστικών, επίπλων κλπ στην Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα έχουν κλείσει, δημιουργώντας χιλιάδες ανέργους. Και αντί να προστατεύσει αυτές τις βιομηχανίες, το κονκλάβιο των Βρυξελών με την χρήση δασμών και άλλων περιοριστικών μέτρων, στηρίζει τις μεγάλες εξαγωγικές Γερμανικές βιομηχανίες (τύπου ThyssenKrupp) και τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, στις χωρίς προσκόμματα εξαγωγές των προϊόντων τους στη Κίνα.

  2. Συνθήκη Σένγκεν: Σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, αλλά και στις άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, που η βαριά βιομηχανία τους είναι ο τουρισμός, ποιος είναι ο ρόλος της Συνθήκης Σένγκεν; Προφανώς να περιορίσει τους τουρίστες από την Ρωσία, την Κίνα, την Σερβία κλπ, να έλθουν για διακοπές στη χώρα μας, και να πάνε και λόγω ισχυρού ευρώ στην Τουρκία, μειώνοντας τις θέσεις εργασίας και το εισρέον συνάλλαγμα στη χώρα μας. Από την άλλη πλευρά βέβαια, η χώρα έχει γίνει μαγνήτης λαθρομεταναστών και δεν κατανοώ ποια είναι τελικά τα οφέλη που έχει η χώρα από αυτή την Συνθήκη.

  3. Ευρωπαϊκά κονδύλια υποδομές: Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι με την ένταξη της χώρας μας στην Ε.Ε., εισέρευσαν τεράστια ποσά στη χώρα μας, τα οποία κατευθύνθηκαν κυρίως στην βελτίωση των υποδομών (συγκοινωνιακά δίκτυα). Πράγματι η κατασκευή νέων οδών και συγκοινωνιακών υποδομών, εκτός του ότι δημιούργησε πλούτο στους εγχώριους μεγαλοεργολάβους, βοήθησε στη μείωση του κόστους μεταφοράς Ελληνικών προϊόντων και ειδικότερα Ευρωπαϊκών (Γερμανικών) προς τη χώρα μας και τις χώρες τις Μέσης Ανατολής. Ήταν όμως και η αιτία της μεγάλης διαφθοράς, που έχει διαποτίσει κάθετα και οριζόντια την ελληνική κοινωνία, της ελάχιστης προσπάθειας και του βολέματος, της ανάδειξης των μεγαλοεργολάβων ως νταβατζήδων της πολιτικής ζωής της Ελλάδας και μεγαλομετόχων σε όλα τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης, αποπροσανατολισμού και αποδόμησης της Ελλάδας.

  4. Στήριξη της Ελλάδας και προστασία της χώρας μας από τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας: Ένα από τα βασικά επιχειρήματα της εισόδου μας στην τότε ΕΟΚ και σήμερα Ε.Ε., ήταν η διασφάλιση της χώρας μας από τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας, η ένταξη μας σε ένα ισχυρό συνασπισμό Ευρωπαϊκών κρατών, που θα εγγυάται κατά κάποιο τρόπο τα σύνορα μας. Από τις πρόσφατες συμπεριφορές της Γερμανίας, της Σουηδίας, της Ολλανδίας και άλλων Βορειοευρωπαίων, δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρχουν τέτοιου είδους αυταπάτες σε κανένα Έλληνα. Δαπανούμε, όπως και πριν μπούμε στην ΕΟΚ, το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ από όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη, στη αγορά εξοπλισμών για την άμυνα μας, που σε μεγάλο ποσοστό προέρχεται από την Γερμανία και την Γαλλία.

  Συνοψίζοντας και με βάση τα παραπάνω, θεωρώ ότι πρέπει να αρχίσει μια συζήτηση στη χώρα μας, για τα οφέλη και τις ζημίες-βλάβες που έχει επιφέρει η συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εννοείται ότι μια τέτοια συζήτηση για να είναι αντικειμενική, πρέπει να γίνει έξω και πέρα από τα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων και των πανεπιστημιακών συντεχνιών, κυρίως ωφελημένων από την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μήπως η αναζήτηση συμμαχιών με αναδυόμενες χώρες, όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία, παράλληλα με τις υπάρχουσες συμμαχίες μας με Αμερική και Ε.Ε., προσφέρουν περισσότερη οικονομική και στρατηγική ισχύ στη χώρα μας, από ότι η πρόσδεση στην υπό Γερμανική κυριαρχία Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Θέμα 2ον : Μειονεκτήματα – Πλεονεκτήματα Οικονομικής κρίσης, πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας.

  Παρακολουθώ, όπως και όλοι οι Έλληνες, τις συζητήσεις για την οικονομική κρίση στη χώρα μας και την επικείμενη χρεοκοπία και παρατηρώ μια μεγάλη απαισιοδοξία και κατήφεια λες και ήρθε η συντέλεια του κόσμου.

  Όλη αυτή η κατάσταση πρέπει να μας γεμίσει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για μια καινούργια αρχή. Ο Ελληνισμός έχει περάσει και πολύ χειρότερα, επέζησε, τα ξεπέρασε, και έγινε ισχυρότερος. Θα αναφέρω μερικά παραδείγματα: Μικρασιατική καταστροφή, Β’ Παγκόσμιος πόλεμος-κατοχή-εμφύλιος.

  Το μοντέλο λειτουργίας του κράτους, και η ανάπτυξη της χώρας από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, έχει φτάσει στα όρια του. Η διαφθορά, η
  Διαπλοκή-συνδιαλλάγη πολιτικών μεγαλοεργολάβων (βλεπε Τσουκάτος, Βουλγαράκης), η απαξίωση των Ελληνικών Πανεπιστημίων, χώρων όπου κυριαρχεί η συνδιαλλαγή και η διαφθορά, όπου βασιλεύει η μετριότητα των διδασκόντων και η ελάχιστη προσπάθεια των διδασκομένων, η διόγκωση του δημόσιου τομέα με αργόσχολους υπάλληλους πρέπει να σταματήσει.

  Μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία ανασύνταξης, και ανάδειξης των πλεονεκτημάτων και ικανοτήτων των Ελλήνων. Πρέπει να αναδείξουμε τις διαχρονικές αξίες της φυλής μας και μέσα από σκληρή δουλειά και στέρεες ηθικές αξίες να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση και ανάπτυξης της χώρας μας. Το έχουν κάνει πριν από μας, οι πατεράδες και οι παππούδες μας. Μπορούμε να το κάνουμε και εμείς για τα παιδιά μας. Μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να μπει η χώρα σε ένα ολικό reset, που λένε και κομπιουτεράδες, ας την αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία.

  Όσον αφορά την χρεοκοπία της Ελλάδας, μη στεναχώριεστε, την νύφη δεν θα την πληρώσει ο Ελληνικός λαός, αλλά οι πιστωτές μας, που είναι τα ασφαλιστικά ταμεία συνταξιούχων της Γερμανίας, της Αγγλίας της Γαλλίας και της Αμερικής. Ελάχιστο είναι το χρέος που έχει χρεωθεί σε Ελληνικές τράπεζες.

  Μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία ανασύνταξης, στο χέρι μας είναι να την εκμεταλλευτούμε προς όφελος των παιδιών μας.

  Κώστας Σταματάκης, MBA, M.Sc., Ph.D.
  Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ
  Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ

 47. anastasios avatar
  anastasios 10/04/2010 12:57:52

  Προσυπογραφω.Ειναι καιρος ο προεδρος να επιβαλλει σε θεσεις καιριες εντιμους και αφθαρτους και τετοιοι υπαρχουν πολλοι. Και ακομη ακομη και με κοστος να πεταξει εξω οσους θεωρουν οτι το νομιμο ειναι και ηθικο και τους καθε λογης κωλογλυφτες.Γιατι εσχατως ολοι ειναι Σαμαρικοι.

 48. fatfat avatar
  fatfat 10/04/2010 16:50:57

  @ anastasios.....έχεις απόλυτο δίκιο....ξέρεις πόσοι σήμερα είναι σαμαρικότεροι του Σαμαρά, όπως πριν από λίγο καιρό ήταν καραμανλικότεροι του Καραμανλή? (κατά τα πρότυπα της φράσης "βασιλικότεροι του βασιλέως")

  @ κύριο Σταματάκη......

  1) Πράγματι η κατασκευή νέων οδών και συγκοινωνιακών υποδομών, δημιούργησε πλούτο στους εγχώριες και ξένες κατασκευαστικές εταιρίες.

  - Δεν δημιούργησε όμως και χιλιάδες θέσεις εργασίας? Δεν υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονται ή εργάστηκαν στην κατασκευή και συντήρηση αυτών των έργων?

  - Δεν ωφελήθηκαν οι πολίτες, που μετακινούνται πιο άνετα και πιο γρήγορα?

  - Χωρίς τα κοινοτικά κονδύλια, αυτά τα έργα,όπως και άλλα(μετρό κτλ), θα κατασκευαζόντουσαν ποτέ?

  - Η κατασκευή νέων οδών και συγκοινωνιακών υποδομών είναι η αιτία της μεγάλης διαφθοράς, που έχει διαποτίσει κάθετα και οριζόντια την ελληνική κοινωνία, ή η έλλειψη ηθικών αξιών και η υποβάθμιση της παιδείας που θα έπρεπε να δημιουργεί πολίτες με κριτική σκέψη και αξίες?

 49. spartaner avatar
  spartaner 11/04/2010 12:36:57

  Ο Ιθαγενής says:
  09/04/2010 at 22:24

  Μιλάνε ορισμένοι για το κακό € και την καλή δραχμή. Γιατί; Επειδή με την δραχμή θα τραβάγαμε μια υποτίμηση 40% και θα γινόμαστε ανταγωνιστικότεροι επειδή θα είμαστε φθηνότεροι και όχι καλύτεροι.Είτε είχαμε δραχμή είτε € αν εξαιρέσω τον φυσικό πλούτο της χώρας (μόνο η χώρα απόρσυρσης των συνταξιούχων της Β Ευρώπης μπορούμε να επιβιώσουμε, με διακοπές, ναυτιλία (όχι καμποτάζ)και τουρισμό) που τον έχουμε αποδομήσει μπορεί κάποιος άλλος να μου πει ένα τομέα της οικονομίας που να έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα; και στον πρωτογενή και στον δευτερογενή υπάρχουν δεκάδες χώρες με συντριπτικά κόστη παραγωγής φθηνότερες που θα μας έτρωγαν λάχανο. Εκτός αν οι θιασώτες της δραχμής θα μας έλυναν το πρόβλημα με τον προστατευτισμό των δασμών που θα οδηγούσε όπως το 1974 – 1985 την μπανάνα πχ στα είδη πολυτελείας….
  Αν το πρόβλημα είναι τα έξοδα της παραγωγικής διαδικασίας και τα συνολικά έσοδα:

  -μείωσε τα Δημόσια έξοδα (απολύσεις όπου χρειάζεται, συγχωνεύσεις, συνενώσεις Υπηρεσιών)
  -πάταξε την γραφειοκρατία, που δεν το θες ως Κυβέρνηση γιατί δεν επιθυμείς την διαφάνεια (πχ 22 χρόνια ακούω για τις καταραμένες 3 υπογραφές)
  -μείωσε ασφαλιστικές εισφορές, όχι μισθούς στον ιδιωτικό Τομέα πχ αν το ΙΚΑ πάει στο 25% θα είσαι 20% φθηνότερος στις Υπηρεσίες (εντάσεως εργασίας)
  -πάταξε την σπατάλη και την φοροδιαφυγή με την μηχανογράφηση

  Αλλά έτσι πατάς κάλους και θίγεις συμφέροντα κοινωνικών ομάδων και στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα… οπότε καληνύχτα Ελλάδα…  @ Πικρές αλήθειες αγαπητέ ιθαγενή που κανείς δεν θέλει να τις ακούσει.γιατί πονάνε.....Αν είχαμε δραχμή τώρα θα είχαμε την αγοραστική δύναμη τών πολιτών της Μοζαμβίκης ..Αλλα πού να το καταλάβουμε????. Eδώ αποδεχόμαστε 49χρονους συνταξιούχους..βουλευτές που με 2 θητείες θεμελιώνουν δικαίωμα συντάξεως.. Κοινοτάρχες που διοικούν κοινότητες αλλα δεν ξέρουν να κάνουν προσθεση ανομοιοδών κλασμάτων ...ναι το έχω δει αυτό..κλπ..κλπ...
  χαιρετισμους.

 50. Φιλέλλην avatar
  Φιλέλλην 11/04/2010 22:01:22

  Σαμαράς και Μπακογιάννη είναι στην ουσία δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Είναι περισσότερα αυτά που τους ενώνουν από αυτά που τους χωρίζουν. Δημιουργήματα εργαστηρίων και οι δύο δεν προέκυψαν από την τριβή με τα πραγματικά προβλήματα αλλά από το σπρώξιμο ισχυρών κέντρων. Φυσικά τώρα συγκρούονται αφού η αρχηγική καρέκλα χωράει μόνο έναν. Η πραγματικότητα ΄θα ξεπεράσει και τους δυο τους αφού είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.