#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/07/2010 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κρίση μας στέλνει στο… ντιβάνι του ψυχιάτρουΗ άνοδος της ανεργίας και η οικονομική κρίση φαίνεται ότι οδηγούν ολοένα περισσότερους Έλληνες στις δομές ψυχικής υγείας του ΕΣΥ.

Οι λεγόμενες ήπιες ψυχικές διαταραχές, όπως η κρίση πανικού και η κατάθλιψη, κάνουν πλέον θραύση στους ανθρώπους ηλικίας 35 έως 55 χρόνων, ενώ τα ράντζα είναι πλέον μονίμως «ανοιχτά», και κυρίως κατειλημμένα με ασθενείς στους διαδρόμους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ).

Τα παραπάνω στοιχεία ανέφεραν μεταξύ άλλων σήμερα σε συνέντευξή τους οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας.

Επικαλέστηκαν μάλιστα στοιχεία από τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας Βύρωνα και Καισαριανής, σύμφωνα με τα οποία ο χρόνος αναμονής για ψυχιατρικό ραντεβού έχει πλέον εκτιναχθεί από μία εβδομάδα που ήταν το περασμένο έτος σε περισσότερο από έναν μήνα! «Στην πλειονότητά τους πρόκειται για ανθρώπους παραγωγικής ηλικίας που εκδηλώνουν κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, έντονο άγχος, και αναζητούν την βοήθεια από τους ειδικούς προκειμένου να το διαχειριστούν» ανέφερε ο ψυχίατρος κ. Δημήτρης Πλουμπίδης.

Οι ειδικοί έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου σε ό,τι αφορά αυτές τις λεγόμενες  ήπιες διαταραχές καθώς θεωρούν ότι με τις δεδομένες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες αποτελούν  γερό υπόβαθρο για υψηλή νοσηρότητα μετέπειτα. Συσχέτισαν δε τον ούτως ή άλλως υψηλό κίνδυνο για αύξηση της έντασης και της συχνότητας των ψυχιατρικών νοσημάτων με την ανύπαρκτη πρόληψη σε ό,τι αφορά την ψυχική υγεία στο πλαίσιο των δομών του ΕΣΥ.

Συνωστισμός στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, στο ΨΝΑ πλέον τα ράντζα  αναπτύσσονται σταθερά προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες για νοσηλεία.

Τουλάχιστον 15 ράντζα «ανοίγουν» σε κάθε εφημερία στο 10ο ψυχιατρικό τμήμα ενώ η πλειονότητα των ασθενών που ζητούν νοσηλεία επικαλούνται οικονομικές δυσκολίες που τους προκαλούν και ψυχολογικά προβλήματα.

Κατά τους ψυχιάτρους του νοσοκομείου, πολλοί ασθενείς δεν χρήζουν ψυχιατρικής περίθαλψης, αλλά χρειάζονται κυρίως κατάλυμα ή δομή υγείας γιατί αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα όπως άνοια ή Αλτσχάιμερ.

Χαρακτηριστικά, η ψυχίατρος, κυρία Ελένη Σιούτη ανέφερε  ότι «οι μισοί από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο τμήμα δεν χρειάζονται νοσηλεία. Οι περισσότεροι είναι άστεγοι, που επικαλούνται τη θλίψη τους, προκειμένου να μείνουν στο νοσοκομείο».


http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=74726

ΣΧΟΛΙΑ

 1. 30ς δρομος για τον κορυδαλλο avatar
  30ς δρομος για τον κορυδαλλο 16/07/2010 12:26:54

  μη τρελαθουμε .δεν ειναι η κριση ,ειναι η γενικη κριση αξιων.οταν εχουμε βαλει τη μερσεντΈ πιο πανω απο τον ντοστογιεφσκυ και τον μπετοβεν δε μας φταιει ο ΓΑΠ

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ 30ς δρομος για τον κορυδαλλο 16/07/2010 13:44:52

   α, ναι? και ποιός τη δημιούργησε την κρίση αξιών παρακαλώ?

   Μήπως θυμάσαι το ελντοράντο, τον θαυμαστό κόσμο του χρηματιστηρίου, τα ιλλουστρατιόν περιοδικά με τις βεντέττες, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τις πισίνες και τα γιωτ που διέπλεαν το Αιγαίο με τους ηγέτες μας τη ώρα που καιγόταν ο τόπος?

   Μπα, καθόλου δεν προσπαθήσατε να απαξιώσετε ό,τι όσιο και ιερό είχε η Ελλάδα προς όφελος του μίζερου καταναλωτισμού σας. Ο Μπετόβεν σε μάρανε, άντε στο Μέγαρο να ξεχαρμανιάσεις.

 2. Dimi avatar
  Dimi 16/07/2010 14:23:20

  Σε πείσμα των καιρών, οι "Πράκτορες Λογισμικού" του ΑΠΘ, κέρδισαν το Πρώτο Βραβείο του Ηarvard!

  Σ.Μ. – Δημοσιογραφικό Συγκρότημα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 14/7/2010

  Eνα ευφυές πρόγραμμα λογισμικού, που εκτελεί αυτόματα και αυτόνομα ηλεκτρονικές συναλλαγές, δημιούργησε Ερευνητική Ομάδα του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) του ΑΠΘ.

  Το πρόγραμμα "Πράκτορες Λογισμικού" (Software Agents) έχει εξελιγμένες δυνατότητες λήψης αποφάσεων και επικοινωνίας και κέρδισε το Πρώτο Βραβείο στον Ετήσιο Διεθνή Διαγωνισμό για τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές του Πανεπιστημίου Harvard, των ΗΠΑ.

  "Τα προγράμματα των πρακτόρων δρουν ως ενδιάμεσοι μεταξύ Πωλητή - Αγοραστή. Ένα τέτοιο πρόγραμμα συλλέγει όλες τις πληροφορίες για την τιμή, την περιγραφή του προϊόντος από τον χρήστη και αναζητά μόνο του το κατάλληλο προϊόν, όταν για παράδειγμα, κάποιος συμμετέχει σε μια ηλεκτρονική δημοπρασία.

  Οι εφαρμογές του όμως είναι πολλές και δεν αναπτύσσονται μόνο στο περιβάλλον του Διαδικτύου.

  Ο "Εξυπνος Πράκτορας" μπορεί να συμμετέχει στο Χρηματιστήριο Αξιών, μπορεί επίσης να δημιουργήσει ένα αξιόπιστο σύστημα προμηθειών λειτουργώντας ως ενδιάμεσος μεταξύ των προμηθευτών και των οργανισμών", δήλωσε στη "Μ" ο επικεφαλής της ομάδας, καθηγητής του ΤΗΜΜΥ Περικλής Μήτκας, διευκρινίζοντας ότι:

  "αυτό που θέλουν τα συστήματα, για να λειτουργήσουν σωστά, είναι αξιόπιστα δεδομένα".

  Συνεργασίες με προοπτικές

  Ο διαγωνισμός, στον οποίο συμμετείχαν ερευνητικές ομάδες από πανεπιστήμια όλου του κόσμου, ολοκληρώθηκε στις 8 Ιουνίου. Τώρα η ερευνητική ομάδα του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ ξεκινά συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Minnesota και το Πανεπιστήμιο Erasmus στη σχεδίαση του καινούργιου παιχνιδιού του TAC, το TAC Energy, το οποίο αφορά στο Xρηματιστήριο Eνέργειας. Hδη έχει αναπτυχθεί ενδιαφέρον και από τη ΔΕΗ, για μια αντίστοιχη συνεργασία.

  Στην ομάδα που κέρδισε το διαγωνισμό συμμετείχαν οι Λάμπρος Σταυρογιάννης απόφοιτος του ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ, Μεταπτυχιακός στο Πανεπιστήμιο Southampton της Βρετανίας, Κυριάκος Χατζηδημητρίου, Υποψήφιος Διδάκτορας στο ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ, και ο Λέκτορας του Τμήματος, Ανδρέας Συμεωνίδης.

  Την επόμενη χρονιά, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Τεχνητής Νοημοσύνης 2011 (International Joint Conference on Artificial Intelligence - IJCAI).

  Στο TADA 2011 Workshop, το οποίο θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό, πρόεδρος θα είναι ο Λέκτορας του ΑΠΘ, Ανδρέας Συμεωνίδης.

  Ο επικεφαλής της Oμάδας Mertacor του ΑΠΘ, Καθηγητής του ΤΗΜΜΥ, Περικλής Μήτκας, θα παρουσιάσει στο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας Πρακτόρων Λογισμικού (IAT 2010), που θα γίνει στο Toronto από 30 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2010, το τελευταίο ερευνητικό έργο της Oμάδας στους "Πράκτορες Λογισμικού".

  Συγκεκριμένα, θα παρουσιάσει τις μεθόδους για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία των "Πρακτόρων Λογισμικού" που θα επιτρέπει τη χρήση τους σε εφαρμογές πραγματικού χρόνου και τους πράκτορες λογισμικού για την ανακάλυψη γνώσης στον Παγκόσμιο Ιστό.

  ***

  Θερμά Συγχαρητήρια, Ελληνες!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.