#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/03/2012 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κρίση αποκαλύπτει την διαφθορά του πράσινου κράτουςΟλη αυτή η υπόθεση με τα προνοιακά επιδόματα και τις συντάξεις «μαϊμού» καθώς και τα κυκλώματα στα διάφορα υποκαταστήματα του ΙΚΑ είναι πολύ σοβαρή και δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστη. Διότι δείχνει το μεγάλο πάρτι που είχε στηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα και είναι ένα φαινόμενο που θα πρέπει να αλλάξει άμεσα, αν δεν θέλουμε να καταστραφεί η χώρα.

Η αποκάλυψη των φαινομένων διαφθοράς και της λαμογιάς που επικρατεί σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας δεν είναι επιτυχία της κυβέρνησης ή του κ. Κουτρουμάνη. Κατ’ αρχάς ένα τυχαίο γεγονός οδήγησε στην αποκάλυψη του κυκλώματος στο ΙΚΑ Καλλιθέας.

Επίσης, δε μπορούμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον κ. Λοβέρδο ή τον κ. Μπόλαρη που λένε ότι θα βγάλουν στο φως τα άπλυτα των επιδομάτων. Κι ο λόγος είναι ότι δε χρειαζόταν και πολύ κόπος για να αποκαλύψεις που πήγαιναν τόσα χρήματα και ποιοι τα έπαιρναν. Ολοι λίγο – πολύ γνωρίζουν ότι επικρατεί μεγάλη διαφθορά στο δημόσιο τομέα. Το λένε οι ελληνικές και οι διεθνείς εκθέσεις κάθε χρόνο. Πολεοδομίες, ταμεία, δήμοι και νομαρχίες είναι οι πιο διεφθαρμένες υπηρεσίες, επομένως, μην κάνουν τους έκπληκτους οι πολιτικοί. Απλά τόσα χρόνια που το χρήμα έρεε άφθονο τους βόλευε κι αυτούς να υπάρχει ένα διεφθαρμένο κράτος που κάποιες χιλιάδες έπαιρναν επιδόματα τυφλού, κουτσού, αντιστασιακού κ.λπ.

Ψήφοι ήταν όλα αυτά τα επιδόματα και οι κυβερνώντες ήθελαν να υπάρχει αυτό το παραμάγαζο, γιατί να το διαλύσουν.

Η οικονομική κρίση και τα άδεια ταμεία ήταν αυτά που έφεραν τη διαφθορά στο προσκήνιο. Το μήνυμα είναι ότι δεν πάει άλλο. Λεφτά δεν υπάρχουν και καλά θα κάνουν κάποιοι να ξεχάσουν τα μαϊμού επιδόματα και τις συντάξεις – φαντάσματα. Ισως αυτό είναι κι ένα καλό της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί. Θα βγουν στη φόρα όλες οι βρομιές της ελληνικής κοινωνίας.

Εδώ βέβαια πρέπει να διεκρινίσουμε ότι όσο μεγάλα κι αν είναι τα σκάνδαλα στην πρόνοια σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να φτάσουν τα σκάνδαλα στην πολιτική. Τις μίζες της Siemens για παράδειγμα, ή των οπλικών συστημάτων. Γι’ αυτό και στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει το «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου.

Σκεφτείτε ότι εδώ και δεκαετίες όσοι έπαιρναν μαϊμού επιδόματα και συντάξεις άντε να ζημίωσαν το κράτος και συγκεκριμένα τα ασφαλιστικά ταμεία 2,5 δις ευρώ. Αν πιστέψουμε όσα λέγονται, τα μαύρα ταμεία της Siemens πάνω από 200 εκατ. ευρώ για να μην πούμε για τον πλουτισμό δεκάδων πολιτικών. Ούτε για την απώλεια πολλών δις ευρώ από τα ταμεία λόγω του PSI.

Επομένως, όσοι προσπαθούν να εξομοιώσουν το πάρτι των πολιτικών με το πάρτι ορισμενων πολιτών το κάνουν με σκοπό να στηρίξουν την άποψη πως «όλοι ίδιοι είμαστε».

Σίγουρα τα κυκλώματα διαφθοράς στα ασφαλιστικά ταμεία είναι καταδικαστέα. Κάποιοι έπαιρναν χρήματα επί πολλά χρόνια σε βάρος των εισφορών όλων μας. Στη Ζάκυνθο υπήρχαν 700 τυφλοί και μόνο 60 πήγαν για εξέταση και αποδείχθηκε ότι πράγματι δεν έβλεπαν ενώ οι άλλοι είχαν… αετίσιο μάτι.

Στην Κάλυμνο γινόταν όργια με κουτσούς, τυφλούς ή άλλους ανάπηρους. Στην Αθήνα μια επιτροπή που συνεδρίασε για να εξετάσει 160 ασθενείς τους έδωσε και στους 160 επίδομα.

Επίσης, η απογραφή των συνταξιούχων έδειξε ότι 40.000 συμπολίτες μας ήταν συνταξιούχοι φαντάσματα. Αλλοι είχαν «ξεχάσει» να δηλώσουν το θάνατο του πατέρα τους, άλλοι είχαν… βαλσαμώσει τη γιαγιά κι άλλοι έκαναν πλαστογραφίες για να παίρνουν τη σύνταξη της μαμάς.

Για να μη μιλήσουμε για τους χιλιάδες αντιστασιακούς που έπαιρναν χρόνια σύνταξη γιατί… πέρασε μια σφαίρα Γερμανού 500 μέτρα από εκεί που ήταν κι έτσι χαρακτηρίστηκαν αγωνιστές της Κατοχής.

Όλα αυτά είναι φαινόμενα της ελληνικής κοινωνίας και είναι καταδικαστέα αφού συμβαίνουν σε βάρος των εκατομμυρίων άλλων τίμιων και σκληρά εργαζόμενων πολιτών.

Όμως, ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πολιτικό σύστημα είναι αυτό που εξέθρεξε τη λαμογιά στην Ελλάδα. Και κυρίως το πράσινο πελατειακό σύστημα που έστησε το πάρτι με τις συντάξεις, τα επιδόματα και κάθε είδους παροχές εκμαυλισμού της κοινωνίας. Και όσοι ακολούθησαν στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80 βολεύτηκαν με όλα όσα γίνονταν κι έκλεισαν τα μάτια.

Εστω και καθυστερημένα, έστω και υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης, ξηλώνεται το πουλόβερ της διαφθοράς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 14/03/2012 14:05:24

  Άκουγα χθές στον Φλας, πασοκτσή βουλευτή Δωδεκανήσων και πρώην υπουργό Υγείας, να λέει ότι τα μαϊού επιδόματα ήταν επιδοματική πολιτική του κράτους προς κάποιους νησιώτες, και ότι π.χ στη Λέρο (όπου οι μισοί κάτοικοι δήλωνα επίσημα τυφλοί) τους τα έδιναν για να ανέχονται το εκεί θεραπευτήριο!
  Καταλαβαίνετε λοιπόν τι εννοούσε ο Πάγκαλος όταν έλεγε ότι μαζί τα φάγαμε;

  • anonymous avatar
   anonymous @ Strange Attractor 14/03/2012 14:45:42

   Είναι κλασσική πολιτική του κράτους να μοιράζει λεφτά κι επειδή δε μπορεί να τα μοιράσει με άλλο τρόπο τα μοιράζει με τέτοια κόλπα τα οποία τώρα τα λέμε λαμογιές.

  • trifon avatar
   trifon @ Strange Attractor 15/03/2012 00:41:52

   ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ , ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ
   ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΟΝΙΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΟ ,

 2. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ avatar
  ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 14/03/2012 14:15:58

  "Η κρίση αποκαλύπτει την διαφθορά του πράσινου κράτους"...

  και που τη συνέχισε το γαλάζιο κράτος με δομημένα ομόλογα, κουμπάρους κλπ.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 14/03/2012 14:49:19

   Και τι ήθελες να κάνει το γαλάζιο κράτος; Να εφεύρει τον τροχό; Όταν ένα πράγμα έχει μια δυναμική, δύσκολα την ανακόπτεις.

 3. juliet avatar
  juliet 14/03/2012 15:07:36

  Δηλ.λεβέντες αν ο Ελληνας δωροδοκηθεί πουλάει και τη μάνα του;αυτό κατάλαβα εγώ ,εσείς;;;;;
  Μερικές φορές ντρέπομαι γιατί ξέρω έτσι γίνεται ,και πάντα θα βρεί έναν λόγο να δικαιολογεί τα πάντα.Θα κάνει στραβά μάτια ,θα κλέβει ,θα κάνει μικροαπατεωνιές και όλα για να περνά καλά χωρίς κόπο και ιδρώτα ...ο ιδρώτας του να πέφτει αλλού.Τώρα ξέρω τα δικαιολογεί όλα γιατί είναι ικανός να κάνει τα ίδια ,να προδώσει,να κλέψει ,να πουλήσει.

 4. 520χλμ βόρεια avatar
  520χλμ βόρεια 14/03/2012 15:21:28

  Που πήγαμε να το βάψουμε γαλάζιο αλλα δεν μας έφτασε η μπογια.σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι .τι σκουριά ειναι αυτη .ειμαστε στον πάτο ,έχουμε γίνει ξεφτίλα σ όλον τον πλανήτη ,και ακόμη μιλαμε για μπλε και πράσινους κοκκους ?
  Μιλαμε ακόμη επειδη υπάρχουν κάτι αριστεροί που δεν καταλαβαίνουν και οι ίδιοι τι λένε?
  Μήπως θυμάστε κάποιον υπουργό που έλεγε το 2004 προεκλογικά ότι πρέπει να αποκαταστήσουμε τα γαλάζια παιδιά? και Μετά τα έβαζαν στριμωχτα με καράβιες στο δημόσιο και συμβούλους με χιλιάδες ευρω?
  Άλλο ο σαμαρας ως αρχηγός και λύση στην χαβούζα του μεταπολιτευτική συστήματος και άλλο το πλύσιμο της πρόσφατης ιστορίας της ΝΔ.
  Ετσι και ο παπανδρεου ΚΑΤ αυτόν έσωσε την χώρα .
  Συνελθετε απο αυτα τα μυαλά φτάσαμε ως εδω ,και αν δεν αλλάξουν αυτα πρέπει να πάρει πρώτα η σκούπα που πρέπει να πιάσει στα χέρια ο σαμαρας.

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/03/2012 15:25:34

  Όλες ανεξαιρέτως οι κοινωνίες έχουν μία μερίδα που δεν έχει καθόλου ενοχές να βουτήξει το δάχτυλο στο μέλι. Ή και όλόκληρο το χέρι μέσα στο βάζο.
  Συνήθως προσπαθούν να μή φαίνονται και το κάνουν ατομικά, κρυφά ακόμη "και από τον αδελφό τους". Και συνήθως, υπάρχουν φύλακες με γνώση για να τους πιάνουν.
  Η δική μας ιδιομορφία είναι ότι για μερικούς, η πράξη αυτής της μερίδας "καταφερτζήδων" θεωρήθηκε "μαγκιά" και "καπατσωσύνη". Δεν στιγματίστηκε κοινωνικά. Αυτό έφτιαξε δεσμούς συνενοχής. Η "μαγκιά" έπαψε να γίνεται ατομικά και κρυφά, έγινε σχεδόν "δημόσια αρετή". Οι "κατακριτέοι", οι "ανόητοι" ήμασταν όσοι δεν το κάναμε.
  Μέσα στο κλίμα αυτό, οι "φύλακες" είχαν μεν γνώση, αλλά είχαν και στραβά μάτια. Όσοι δεν είχαν, "χαλούσαν την πιάτσα".
  Φυσικά, ο ρόλος του πολιτικού συστήματος για τη δημιουργία δεσμών συνενοχής, για τη νέα "δημόσια αρετή" και για τα στραβά μάτια των φυλάκων ήταν καθοριστικός και διαρκής. Σιωπηλά, όλα αυτά ήταν κρυφές "παροχές" (όπως πρός τους νησιώτες) και "κεκτημένα". Μόνη προυπόθεση, ν' ανήκεις σε κάποια κατηγορία εξασφαλισμένων. Και να μην αποκτάς εύκολα ενοχές.

  • GLAD avatar
   GLAD @ Ο Θείος 14/03/2012 19:10:31

   Δεν ξέρω αν σε άλλες κοινωνίες υπάρχει τόσος μεγάλος αριθμός μελών τους που δεν έχουν καθόλου ενοχές για να βουτήξουν το δάχτυλο στο μέλι - ώστε να συνιστούν "μερίδα" τους , είναι όμως απόλυτα βέβαιο ότι στην Ελληνική κοινωνία είναι μεγάλο το πλήθος των ανθρώπων που δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να βάλουν "... ολόκληρο το χέρι μέσα στο βάζο". Ισως μάλιστα είναι και πλειοψηφικό το ποσοστό αυτής της μερίδας στην κοινωνία μας.
   Αν κατ' αρχήν αληθεύουν τα στοιχεία για τουλάχιστον 40.000 συντάξεις-επιδόματα "μαιμού"έστω των 500 ευρώ και 10.000 αναπηρικές "μαιμού" , δεν είναι καθόλου δύσκολο να προσδιορισθεί ένα ποσόν της τάξεως των 10 δις , μέσα σε περίπου 10 χρόνια .
   Αν επιπρόσθετα λάβει υπόψη του κανείς τα τεράστια χρηματικά ποσά που "όδευσαν" με "σικέ" παράνομες και "ανήθικες" μεθοδεύσεις (που όλοι γνωρίζουν) κυρίως προς την "αθάνατη" Ελληνική επαρχία (όποιος διαφωνεί δεν έχει παρά να συσχετίσει την τρομερή βελτίωση του επιπέδου ζωής και την αξία των περιουσιών των επαρχιωτών, με την ταυτόχρονη μείωση πάνω από 50% του ποσοστού συμμετοχής του αγροτικού τομέα στο ΑΕΠ τα τελευταία τριάντα χρόνια) , τότε αρχίζει να προβάλει το μεγάλο μας πρόβλημα σε όλο του το μεγαλείο.
   Επιπλέον είναι μαθηματικά πολύ απλό για να διαπιστώσει κανείς ότι το μεγάλο μας δημόσιο χρέος δεν προέκυψε μόνο από μίζες υπαλλήλων στα δημόσια έργα.
   Υπ' αυτήν την έννοια λυπάμαι αλλά είχε δίκαιο ο Πάγκαλος για την διαπίστωσή του , η οποία μάλιστα διατυπώθηκε με την πρέπουσα φρασεολογία.
   Δυστυχώς έχουμε γίνει ρεζίλι παγκοσμίως ως οι μεγαλύτεροι απατεώνες και με θλίβει βαθύτατα το γεγονός ότι αυτός ο χαρακτηρισμός αφορά και κάποιους από εμάς και μελλοντικά θα δημιουργήσει πρόβλημα και στα παιδιά μας.
   Πιστεύω ακράδαντα ότι ο άκρατος κρατισμός των τελευταίων τριάντα ετών πυροδότησε όλα τα "κακοήθη" φυλετικά στοιχεία που έχει στο DNA του ο Ελληνας.
   Και έτσι φτάσαμε στο χαρακτηριστικό σημείο που περιοδικά παρουσιάζεται από αρχαιοτάτων χρόνων στην ιστορία μας.
   Στο γνωστό δηλαδή σημείο του "...βόηθα Παναγιά..." που "πάει πάντα πακέτο" με το πόσο φταίνε οι ξένοι για ότι μας συμβαίνει.
   Ας θέσουμε λοιπόν καταρχήν στο περιθώριο ιδεοληψίες που εξ ' ορισμού ταυτίζονται με μικρό ή μεγάλο κρατισμό (σοσιαλισμός ή κομμουνισμός) και ας βάλουμε στην θέση που της αξίζει, την μετριοκρατία που διοικεί σε όλες τις βαθμίδες αυτή την χώρα.
   Φυσικά απαιτούνται και άλλα ...

 6. Taxydromos avatar
  Taxydromos 14/03/2012 15:59:58

  Αναθέσεις Διευθυντικων Στελεχων στις Ταχυμεταφορες ΕΛΤΑ εκλεκτών του πρασινου παλαιοκοματικοσυνδικαλιστικου κατεστημένου έγιναν χθες !!!!!!!!!! Είναι δυνατόν ακόμη και σήμερα τα λαμόγια συνδικαλιστές του να ασκούν Διοικηση στα ΕΛΤΑ και να αποφασίζουν για όλα ; Η ΔΑΚΕ βρίσκεται σε υπνον βαθύ .... Ο Βοριδης τα γνωριζει αυτά που γίνονται από τον άβουλο Πρόεδρο και Διευθυνοντα Σύμβουλο;

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Taxydromos 14/03/2012 18:02:10

   Αυτα αποτελουν ακομη και τωρα την πραγματικοτητα που ζει ο Ελληνας Δημοσιςο Υπαλληλος υποτελης μιας ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ νομεγκλατουρας η οποια τακτοποιει τα παιδια της οσο ειναι καιρος για να φωναζουν μετα για διωξεις οταν προσπαθησει κανεις να αποκαταστησει το δικαιο!Οσο για την ΔΑΚΕ μεσα στο κολπο ειναι κι αυτη με την αναλογουσα μεριδα στα δικα της παιδια !Ο συνδικαλισμος πεθανε ζητω ο ωφελισμος !Ο θανατος σου η ζωη μου ειναι πια το καινουργιο σλογκαν της μνημονιακης περιοδου που διανυουμε !Ζουγκλα !!

 7. Nik avatar
  Nik 15/03/2012 01:20:45

  Πως ανέχεται κάποιος υγιής να παίρνει σύνταξη αναπήρου; Πως αντικρύζει τον καθρέφτη κάθε πρωί. Θέλει χοντρή πέτσα η περίπτωση!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Nik 15/03/2012 10:42:21

   Οι περισσότεροι δεν είναι υγιείς. Έχουν ένα ποσοστό αναπηρίας που δε δικαιολογεί τη σύνταξη. Σε άλλες χώρες λαμβάνουν προνοιακό επίδομα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει προνοιακό επίδομα και τους πάνε με μαγειρέματα στη σύνταξη.

   Παράδειγμα καθαρής περίπτωσης: Θείος μου, άνω των 60, έκανε ανθυγιεινή δουλειά. Η καρδιά του είχε πρόβλημα. Πριν χειρουργηθεί στο Ωνάσειο του έδωσαν αναπηρική σύνταξη. Μετά το χειρουργείο τον πέρασαν τέστ κοπώσεως και του την έκοψαν γα περίπου ένα χρόνο. Μέχρι δηλ. να πάει 65. Αν ήταν μη καθαρός θα είχε βάλει μέσον και δε θα του την έκοβαν.
   Έλα τώρα και πες μου τι θα έκανε αυτός ο άνθρωπος όταν:
   α) λόγω της πάθησης δε μπορούσε να κάνει τη δουλειά που έκανε
   β) ήταν άνω των 60 και δε θα το έπαιρνε κανείς
   γ) το μαγαζάκι που είχε και την εφορία και όλα τα είχε κλείσει.

 8. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 30/03/2012 01:05:14

  Καλό το διαδίκτυο, αλλά έχει και μια βασικότατη αδυναμία. Ο κάθε τυχάρπαστος, το κάθε λαμόγιο μπορεί ανέξοδα να ρίχνει λάσπη σε οιονδήποτε... Για οποιουσδήποτε δικούς τους λόγους.
  Έτσι και εδώ κάποιοι πιάνουν στο βρωμόστομά τους τη ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ.
  Παρόλο που λειτουργεί υποδειγματικά και γιαυτό άντεξε στα κτυπήματα του συστήματος ΠΑΣΟΚ, την τελευταία τριετία, αλλά και παλαιότερα.
  Ασφαλώς και δεν συμφωνεί η ΔΑΚΕ με το αλαλούμ στις Ταχυμεταφορές.
  Σίγουρα λόγω αυτοδιοίκητου δεν ερωτάται και το Υπουργείο.
  Φτάνει όμως η ώρα της κρίσης και για τον "Ξέρξη" και για τους "Εφιάλτες"...
  Που δεν θα τους σώσουν σχόλια και σάλια στο διαδίκτυο.
  Ειδικά τους Εφιάλτες γιατί ο Ξέρξης έχει ένα ελαφρυντικό.
  Έκανε απλά τη δουλειά του!

  • factorx avatar
   factorx @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 30/03/2012 01:21:28

   Καλά κάνεις και υπερασπίζεσαι την ΔΑΚΕ, αλλά μην βρίζεις όσους έχουν αντιθετη αποψη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.