#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/09/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κοινωνία φτάνει στα όριά της Σε ένα χωριό στον Έβρο, κατά τη διάρκεια του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά, ο παπάς και ο αντιδήμαρχος ... πλακώθηκαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κόσμου. Η αιτία ήταν επουσιώδης. Κάποιες εργασίες που έπρεπε να γίνουν σε οίκημα. Τρέχα γύρευε.

Στο Βόλο, δύο αδέρφια, μάγκες της περιοχής και ληστές όπως αποδείχθηκε, πυροβόλησαν εν ψυχρώ έναν 37χρονο μποντιμπιλντερά για την αγορά ενός συμπληρώματος διατροφής.

Στο Λασίθι, τρία παιδάκια 18-21 ετών περίμεναν 77χρονο να το ληστέψουν και στην κυριολεξία τον σκότωσαν στο ξύλο.

Είναι τρία από τα εκατοντάδες περιστατικά που συμβαίνουν κάθε μέρα στην Ελλάδα. Είναι από αυτά που λέμε «επεισόδια δι’ ασήμαντον αφορμήν» τα οποία δείχνουν ότι η κοινωνία βρίσκεται στα όριά της. Όχι, ότι και στο παρελθόν δεν είχαμε τέτοια περιστατικά, όμως, το κακό έχει παραγίνει. Το βλέπεις στους δρόμους, ο τρόπος που οδηγούν οι άνθρωποι, που βρίζονται για μια προσπέραση, για μια στραβοτιμονιά. Το ακούς στα γήπεδα που βρίζονται και σκοτώνονται ακόμη και οπαδοί μεταξύ τους.

Το καταλαβαίνεις και μέσα στην ίδια την οικογένεια. Αδέρφια ή παντρεμένοι πλακώνονται για το παραμικρό. Μια χώρα σε διαρκή ένταση η οποία σχετίζεται άμεσα με την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της. Και ίσως ο διχασμός και η ανθρωποφαγία που προκαλεί η κρίση να είναι πολύ χειρότερη από τη φτώχεια.

Ένας διαρκής εμφύλιος πόλεμος απειλεί να τινάξει στον αέρα την κοινωνική συνοχή της χώρας, κι αυτό αν συμβεί τότε θα ωχριούν οι θυσίες που όλοι έχουμε κάνει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Αυτή η διχαστική λογική έχει περάσει σε όλο το φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Οι Χρυσαυγίτες (εκ φύσεως τραμπούκοι) πλακώνονται με τους Κνίτες για μερικές αφίσες και απειλούν να αφαιρέσουν ζωές. Είναι θέμα χρόνου να βρεθεί κανένας Χρυσαυγίτης, ή Κνίτης  με σπασμένο κεφάλι.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι πλακώνονται με τους ιδιωτικούς γιατί οι πρώτοι χάνουν τα προνόμια που οι δεύτεροι ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους δεν είχαν δει. Κόπηκε η άδεια χρήσης υπολογιστή (συνήθως κλειστού ή χαλασμένου) μάθαμε, τι κρίμα γιατί στον ιδιωτικό τομέα αυτά δεν υπήρχαν ούτε στις πιο χρυσές μέρες της Ελλάδας.

Η Ρεπούση κάνει αυτό που ξέρει καλά. Χρησιμοποιεί λέξεις όπως αρχαία ελληνικά, θρησκεία, «συνωστισμός» προκειμένου να προκαλέσει. Και όλοι πέφτουμε στο τρυπάκι. Αντί να κάτσουμε να σκεφτούμε πώς διδάσκονται στα σχολεία τα αρχαία και τα θρησκευτικά ασχολούμαστε με τη Ρεπούση και πολύ της είναι. Και ξαφνικά ξεσπά νέος εμφύλιος αρχαιολατρών και «προοδευτικών» ή πιστών και άθεων. Εκεί φτάσαμε.

Για να μη μιλήσουμε για τις εμφυλιοπολεμικού τύπου πολιτικές αναλύσεις που ξεφύτρωσαν από το πουθενά. Γράμμος, Βίτσι, Μελιγαλάς, Πηγάδα, ταγματασφαλίτες, κομουνιστοσυμμορίτες και τόσες άλλες… όμορφες λέξεις που κατέστρεψαν την Ελλάδα, έχουν γίνει της μόδας από ανθρώπους που το μόνο που θέλουν είναι να διχάσουν, να πολώσουν, να οδηγήσουν σε συγκρούσεις.

Που θα πάει αυτή η κατάσταση το έχουμε καταλάβει. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της κι εμείς πλακωνόμαστε για το παραμικρό. Αντί όλος ο λαός να είναι μια γροθιά για να βγει από την κρίση, ο καθένας έχει πιάσει το δικό του μετερίζι, έχει φτιάξει την «τρύπα» του, έχει χωθεί μέσα και βγαίνει μόνο όταν είναι να πλακώσει κανέναν.

Είναι αυτό πατρίδα. Είναι αυτό κοινός αγώνας για να πάει μπροστά η χώρα;

Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά για την Ελλάδα. Την ώρα που ασχολούμαστε με τα μνημόνια και τα ελλείμματα ένα σαράκι κατατρώει την ελληνική κοινωνία. Το σαράκι του διχασμού που τόσες καταστροφές έφερε.

Το μεγαλύτερο στοίχημα του πολιτικού συστήματος είναι να φέρει ομόνοια στην κοινωνία, αλλιώς να είστε σίγουροι ότι θα έρθει μια πολύ μεγαλύτερη καταστροφή από αυτή που έφερε ο… Πολ Τόμσεν.

Διαφορές πάντα θα υπάρχουν. Πολιτικές, ιδεολογικές, θρησκευτικές, κοινωνικές. Αν όμως δε βρούμε τη δύναμη όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του να κάνει στην άκρη τις όποιες αντιθέσεις και να δουλέψει για τον κοινό σκοπό της σωτηρίας της χώρας, τότε θα ζήσουμε πολύ άγριες καταστάσεις.

Όσο εμείς θα ασχολούμαστε αποκλειστικά με τους Τσίπρηδες, τις Ρεπούσηδες, τους Κασιδιάρηδες ή όποιους άλλους ακραίους, η χώρα θα χάνει το τρένο. Θέλουμε πράγματι κάτι τέτοιο;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Mixalis avatar
  Mixalis 16/09/2013 07:42:14

  Ακραία και διχαστική είναι η ανέλπιδη και κυνική πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων, η ανεργία, η υπαναχώρηση από τις προεκλογικές δεσμεύσεις, η αναποτελεσματικότητα στη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών.
  Η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας αποτελεί πρώτιστη ευθύνη της κυβέρνησης.
  Το "φταίνε οι άλλοι" να σταματήσει γιατί δεν πείθει κανένα.
  Αν δεν μπορούν να πάνε σπίτια τους.

 2. Χάρης Χ. avatar
  Χάρης Χ. 16/09/2013 08:45:46

  Σωστό και συνετό άρθρο. Δυστυχώς η ιστορία δεν διδάσκει πάντοτε.

 3. chef avatar
  chef 16/09/2013 09:09:30

  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ .
  ΟΣΟΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ.
  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ.
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ.

 4. parsifal avatar
  parsifal 16/09/2013 09:24:03

  Καλή η προσπάθεια "γκωλλικού" τύπου για εθνεγερσία και "ξεπέρασμα των κοινωνικών διαφορών", που διχάζουν το Εθνος κλπ... Πλήν ομως αυτές οι επικλήσεις απαιτούν και αναλόγου βεληνεκούς ηγέτες, ικανούς να "γεφυρώσουν" - στιγμιαία φυσικά - βαθιά κοινωνικά χάσματα και να εμπνεύσουν εθνική ενότητα.
  Με τα απολειφάφδια των πολυτεχνείων, της "αποκαταστάσεως της δημοκρατίας", της προδοσίας της Κύπρου, με κληρονομικώ δικαίω "πολιτικό προσωπικό" αυτά είναι χίμαιρες...
  Ο Ντε Γκώλ αναδείχθηκε στο πεδίο της τιμής, χωρίς "περγαμηνές" και "τζάκι".

 5. Φωκίων avatar
  Φωκίων 16/09/2013 09:37:35

  Η χώρα έχει χάσει το τρένο. Αρκεί να μπεις μέσα στις σχολικές αίθουσες για να δεις τις ερχόμενες γενιές "πολιτών" της χώρας, τότε θα καταλάβεις.

 6. blue nile avatar
  blue nile 16/09/2013 09:56:20

  Η ιστορία διδάσκει ότι πάντα παράλληλα με την Κρίση ξεσπάει νομοτελειακά ένας χομπσιανός πόλεμος όπου όλοι στρέφονται εναντίον όλων.
  Πχ ιδιωτικοί υπάλληλοι έναντι δημοσίων, Έλληνες έναντι Γερμανών, μνημονιακοί έναντι αντιμνημονιακών....και τούμπαλιν.
  Ο κόσμος χάνοντας την ποιότητα ζωής του, απελπίζεται με την απουσία προοπτικής και θέλει να ρίξει την ευθύνη για το κατάντημα κάπου συγκεκριμένα.
  Με την πλήρη ευθύνη γι'ατό όχι στον πολίτη που συγκρούεται αλλά σ'αυτούς που επιβάλουν την εξαθλίωση
  Σε ένα τόπο που ο προ πενήντα χρόνων εμφύλιος απέδειξε περίτρανα ένα χαμηλό δείκτη κοινωνικής συνοχής και η παρουσία μεγάλου αριθμού μεταναστών αποσυντονίζει κι άλλο την κατάσταση, η χομπσιανή πυρκαγιά εξαπλώνεται ευκολότερα.
  Σε ρόλο εμπρηστή τα ΜΜΕ της διαπλοκής που το μόνο για το οποίο μόχθησαν είναι για έναν απεχθή κοινωνικό αυτοματισμό που στρέφοντας κομμάτια της κοινωνίας κατά άλλων κομματιών θέλησε αφενός να κρύψει τα πραγματικά αίτια της Κρίσης και αφετέρου να απενοχοποιήσει τους υπαίτιους του εγκληματικού μνημονίου.
  Γιατί αν ακουγόταν ποτέ η αλήθεια οι πολίτες θα στρέφοταν κατά των επίορκων πολιτικών και πιο πολύ κατά των χρεοκοπημένων τραπεζιτών που είναι και οι μόνοι που επφελούνται από το μνημόνιο.
  Όσοι όψιμα προσδέθηκαν στο μνημονιακό άρμα έπρεπε να ξέρουν ότι οι ανοχές του κοσμου είχαν ήδη εξαντληθεί από τα τέλη του 2011 και θα έπρεπε να παλεύουν για την τόνωση της οικονομίας και όχι να αφαιρούν από αυτή 11,5 δις με το τελευταίο μνημόνιο για να μπορέσουν να ανακεφαλαιοποιηθούν με πάνω από σαράντα δις οι χρεοκοπημένες τράπεζες. Ανακεφαλαιοποίηση που τα σχεδόν μηδενικά της οφέλη στην κοινωνική οικονομία είναι πλέον κάτι περισσότερα από ορατά προσθέτοντας κι άλλο στην γενικευμένη απογοήτευση.
  Ας προσέξουν οι κρατούντες γιατί το κεντρικό επιχείρημα ατιολόγησης μιας κάκιστης και αναποτελεσματικότατης οικονομικής πολιτικής είναι το ότι αν δεν την εφαρμόσουμε τα πράγματα θα είναι χειρότερα.
  Έτσι όμως μπορεί κάποιος να έχει έστω και μια ελάχιστη κοινωνική συναίνεση για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
  Και όσο αυτή η κοινωνική συναίνεση εξαντλείται τόσο θα φουντώνει ο χομπσιανός πόλεμος.

 7. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 16/09/2013 10:37:50

  Τα "αντικειμενικα" ΜΜΕ φροντισαν εδω και πολυ καιρο να πυροδοτησουν αυτην την ανθρωποφαγια...εσπειραν ανεμους και θα θερισουν θυελλες.
  Μας εβαλαν ολους στην ιδια μηχανη του κιμα...του "μαζι τα φαγαμε"

  • xmkm avatar
   xmkm @ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 16/09/2013 12:03:16

   ++

 8. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 16/09/2013 11:37:28

  Πολύ σωστή προσέγγιση.
  '' Το μεγαλύτερο στοίχημα του πολιτικού συστήματος είναι να φέρει ομόνοια στην κοινωνία, αλλιώς να είστε σίγουροι ότι θα έρθει μια πολύ μεγαλύτερη καταστροφή από αυτή που έφερε ο… Πολ Τόμσεν.''
  O Tόμσεν ....ήρθε για να προετοιμάσει τις συνθήκες που θα εκτρέφουν καθημερινά την απελπισία, την οργή, τη δυστυχία και το μίσος. Προπομπός και δημιουργός της καταστροφής μας είναι. Από '' το πολιτικό σύστημα'', δεν έχει λόγους κανείς να περιμένει ....υπερβάσεις! Σαν καλογυαλισμένη λιμουζίνα με καμένη μηχανή μοστράρεται, αποπροσανατολίζει, παραπλανά. Η ωριμότητα, η ψυχραιμία και η αποφασιστικότητα των Ελλήνων πολιτών μπορούν μονάχα να γίνουν ασπίδα, πανοπλία και δόρυ μας.

 9. Hawk avatar
  Hawk 16/09/2013 12:05:34

  Το άρθρο τα λέει όλα, σύντομα και περιεκτικά. Ο νοών νοείτο λοιπόν. Αν θέλουμε να πάμε 50 χρόνια πίσω ας το κάνουμε. Ετσι κι αλλιώς δεν θα είναι η πρώτη φορά, έχουμε περίσσευμα διχόνιας και αλληλοσπαραγμού!

 10. Zugzwang avatar
  Zugzwang 16/09/2013 12:17:17

  Γιατι; Περιμενουμε να παει μπροστα η χωρα με τον Βενιζελο αντιπροεδρο της κυβερνησης και τον Σημιτη να ετοιμαζεται να γινει προεδρος της Δημοκρατιας; Αυτα ειναι τα παραδειγματα που δινουμε στους πολιτες και δη τους νεους;

 11. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 16/09/2013 12:49:31

  Το άρθρο γράφει:
  "Την ώρα που ασχολούμαστε με τα μνημόνια και τα ελλείμματα ένα σαράκι κατατρώει την ελληνική κοινωνία. Το σαράκι του διχασμού που τόσες καταστροφές έφερε."
  Έχετε όμως διερωτηθεί ποιος αναζωπύρωσε τη διχόνοια;
  Ποιος ανασκάλεψε τα ποταπότερα ένστικτα (κρυμμένα στο αρχέγονο DNA) των Ελλήνων;
  Ποιος αυθαίρετα μοίρασε και χώρισε τους Έλληνες, σε καλούς και κακούς, σε δημοκράτες και σε μη, (θυμηθείτε το αλήστου μνήμης slogan,..το ΠΑΣΟΚ και οι λοιπές Δημοκρατικές δυνάμεις απέναντι στη ΝΔ..!!), σε Δημοκράτες αριστερούς και σε μαύρους φασίστες, σε πράσινα και μπλε καφενεία, κλπ,κλπ.
  Δεν ήταν άλλος από τον Ανδρέα Παπανδρέου, που για να υφαρπάξει τις ψήφους των αριστερών και αριστεριστών, δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί κάθε μειονεκτική ικμάδα της αιματώδους Ελληνικής συμπεριφοράς, που είχε προσωρινά σιγάσει, με θαυμαστά αποτελέσματα, από την μεταπολίτευση και μετά!
  Θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι αυτά που αναφέρω , δεν αποτελούν παρά μια συνέχεια της ίδιας πολιτικής του διχασμού, αν δεν υπήρχε ένας ακόμα (άξιος;), συνεχιστής του Παπανδρεισμού , ο Τσίπρας και τα υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ που παρασιτικά τον περιτριγυρίζουν!

 12. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 16/09/2013 14:03:00

  Τό σαράκι τοῦ διχασμοῦ δυστυχῶς εἶναι ἡ κατάρα τῆς Ἑλλάδας καί τῶν νεοελλήνων μή ἐξαιρουμένων.
  Δέν ἐξάπτονται τά μίση καί οἱ διχασμοί τῶρα μόνο,μέ τήν κρίση.
  Καί τά προηγούμενα χρόνια,αὐτά τῶν παχέων θηλαστικῶν,τό κυνήγι γιά τή θέση,τήν καταξίωση,τό χρήμα,τήν ἰκανοποίηση κάθε εἴδους ματαιοδοξίας μας,πού ὁ ἐγωισμός μας θέριευε τή λογική μας,ὑπῆρχαν πολύ διχαστικές τάσεις.
  Τότε σκοτωνόμασταν γιά νά ἐπιδείξουμε τόν ''πλούτο μας'',τῶρα γιά τή φτώχια μας...
  Καί τότε ἡ λογική μας ἦταν νοθευμένη ἀπό τήν εὐμάρεια,καί τῶρα εἶναι μετέωρη λόγω τῶν μεγάλων οἰκονομικῶν προβλημάτων πού ἀντιμετωπίζουμε ὅλοι μας.
  Τῶρα βέβαια εἶναι πολύ χειρότερα τά πράγματα,γιατί ὡς γνωστόν,ἡ πείνα εἶναι πολύ κακός σύμβουλος...

 13. Προφήτης avatar
  Προφήτης 16/09/2013 15:11:02

  Τα φαινόμενα είναι η απόδειξη ότι ο σχεδιασμός υπήρξε άριστος και η υλοποίηση εξαιρετική. Όταν όλοι στρέφονται εναντίον όλων οι υπαίτιοι διαφεύγουν.
  Ποιος θυμάται πλέον "τις πταίει;";

  Εν τω μεταξύ γίνονται καθημερινά ρυθμίσεις και συναλλαγές σε όφελος ολίγων.
  Από τα ωράρια των καταστημάτων (ανοιχτά την Κυριακή για εξολόθρευση των μικρομεσαίων) μέχρι την αθόρυβη, τμηματική ιδιωτικοποίηση εσωτερικών λειτουργιών δημοσίων επιχειρήσεων και υπηρεσιών.
  Ποιος νοιάζεται πλέον;

  • ΧΚΟ avatar
   ΧΚΟ @ Προφήτης 16/09/2013 15:46:18

   Ποιος θυμάται πλέον “τις πταίει;”

   Μα ...συγκυβερνούν με τους φταίχτες... αλλά μην μιλάμε ΟΜΟΨΥΧΙΑ.

   Δεν υπάρχει ένα κανάλι που να μην ακούς ωσαννά χωρίς ανάσα για το Μνημόνιο με αναθέσεις έργων και αναστολή φορολόγησης για τους ιδιοκτήτες.
   Δεν υπάρχει μια Τράπεζα που να μην ανακοινώνει κέρδη με τους πολίτες να έχουν μεγαλύτερο εγγυημένο χρέος από το 2009.

   Αλλά ομοψυχία παιδιά. Ομοψυχία. Εμείς τους φόρους και οι πολιτικοί οι αυλές και τα αφεντικά τους ...αιώνιο πάρτι.
   Πάνω από όλα ΟΜΟΨΥΧΙΑ και κάθε αντίδραση είναι υποκινούμενη και οδηγεί σε διχασμό.

 14. ΑΣΩΣΤΟΣ avatar
  ΑΣΩΣΤΟΣ 16/09/2013 15:21:34

  ποια ομονοια?πριν ενα μηνα μας ειχε σταλει εγγραφο το οποιο εγραφε οτι την 16/9/2013 θα πραγματοποιηθει η εξεταση της ενστασης για συνταξη ογα της μητερας μου.τελικα πληρωσα για την μετακινηση μου 50 ευρω και για να ενημερωθω οτι οι υπαληλοι του ογα ειναι στην ομονοια και διαδηλωνουν για τα δικια τους.η τηλεφωνικη επικοινωνια αδυνατη ως συνηθως.
  η νηπιαγωγος της κορης μου,μου εδωσε μια λιστα πραγματων αξιας 50 ευρω και σημερα μου ειπε καθως επαιρνα την κορη μου απο το νηπιαγωγειο <> δεν της απαντησα ειμαι λιγο ευγενικος

 15. Taxi avatar
  Taxi 16/09/2013 15:25:50

  Πραγματικά πολύ σωστό άρθρο, όμως έτσι γίνετε πάντα ιστορικά, όσο βαθαίνει μια κρίση τόσο βαθαίνει και ο διχασμός σε μια κοινωνία...

 16. Προφήτης avatar
  Προφήτης 16/09/2013 15:29:53

  Μην ανησυχείτε:
  Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ακόμη και ο πρώην υπουργός Οικονομίας Ι. Παπαντωνίου σε συνενόηση με την κυβέρνηση προωθεί όλες τις διεθνείς επαφές του σε Παρίσι, Βρυξέλλες, Λονδίνο και ΗΠΑ την ιδέα ενός ευρωπαϊκού αναπτυξιακού σχεδίου Μάρσαλ για τον Νότο.

  Σε συνεννόηση με ποιον στην κυβέρνηση; Μήπως με τον Στουρνάρα, κουμπάρο του και γείτονα στις βίλες, στη Σύρο;

  Σωτήρας ο Γιάννος. Που οι ομιλίες τους εγιναν κατόπιν ανέκδοτο :"Για τον Σοσιαλισμό παλεύουμε όλοι, σύντροφοι!"

 17. christos avatar
  christos 17/09/2013 17:38:35

  Την καταστροφή δεν την έφερε ο Πολ Τόμσεν αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου.

 18. Μανώλης avatar
  Μανώλης 17/09/2013 23:29:52

  Και όχι ο Κ. Καραμανλής Β΄ που εκτόξευσε το χρέος, ε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.