Η κοινοβουλευτική αστάθεια στην Ελλάδα και η σταθερά «Σαμαράς»
29/03/2014 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κοινοβουλευτική αστάθεια στην Ελλάδα και η σταθερά «Σαμαράς»

Φτάνει πια με τις μάχες χαρακωμάτων

Πραγματικά δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η τύχη του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Ίσως είναι και αδιάφορο εν πολλοίς για το αν κάποιοι θα καταψηφίσουν ένα νομοθέτημα το οποίο εκτός από τις αλλαγές σε βασικούς τομείς της αγοράς και της οικονομίας, περιλαμβάνει και τις ρυθμίσεις για το μοίρασμα του πλεονάσματος ενώ αποτελεί και προαπαιτούμενο για να πάρει η Ελλάδα πάνω από 10 δις ευρώ.

Κάθε βουλευτής ο οποίος υπηρετεί το εθνικό συμφέρον κι όχι τα μικροσυμφέροντα και τις συντεχνίες είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, οπότε έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.

Μακριά από εμάς και τα διλήμματα για το αν θα πέσει η κυβέρνηση ή όχι, ανάλογα με την τύχη του πολυνομοσχεδίου. Αλλά ζητήματα είναι αυτά που έχουν μεγαλύτερη σημασία.

Όπως για παράδειγμα οι μάχες χαρακωμάτων που δίνουν κάποιοι εντός κι εκτός Βουλής. Που εμφανίζονται στα τηλεπαράθυρα και «κορδώνονται» σαν παγόνια γιατί δήθεν μιλούν τη γλώσσα του λαού. Και που με τη…. βλάχικη διάλεκτο πιστεύουν ότι θα πείσουν τον κόσμο για τα φιλολαϊκά του αισθήματα.

Όχι ότι είναι καλύτεροι και οι γραβατωμένοι που περιφέρονται από γραφείο σε γραφείο και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους πότε για τα δίκαια των φαρμακοποιών, πότε για τους γαλατάδες, πότε για τους φωτοβολταϊκούς και ούτω κάθε εξής.

Αν όλοι αυτοί έχουν καλύτερες λύσεις για παράδειγμα για το πώς θα πληρώσουν αύριο τις συντάξεις και τους μισθούς ας μας το πουν. Κι ας μας πείσουν ότι θα βρουν αύριο το πρωί πάνω από 10 δις ευρώ ή ότι θα βρουν 500 εκατ. για κοινωνικό μέρισμα. Αν δεν έχουν ρεαλιστικές λύσεις ας σιωπήσουν ή ας πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει τη μαγική συνταγή για όλα. Ο καθείς εκεί που ανήκει. Και μη μας παρεξηγήσουν οι εν λόγω βουλευτές. Διότι πάνω απ’ όλα προέχει το εθνικό συμφέρον και στην παρούσα χρονική στιγμή προέχει η έξοδος από την κρίση, ο εκσυγχρονισμός της κοινωνίας και της οικονομίας, η ανάκτηση της εμπιστοσύνης ώστε να μπορεί να δανειστεί η χώρα με χαμηλά επιτόκια, η διαπραγμάτευση για το χρέος.

Ακούμε τις τελευταίες ημέρες ότι ενώ η κυβέρνηση λέει ότι δεν θα επιβάλλει νέα μέτρα, τελικά πάλι θα πληρώσει ο λαός. Μα όλο το νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στη Βουλή έχει μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες και που ισχύουν σε όλο τον κόσμο. Ξέρετε ότι καταργούνται φόροι υπέρ τρίτων οι οποίοι τέθηκαν σε εφαρμογή την εποχή του Μεταξά και του Τσολάκογλου; Απίστευτα πράγματα που μόνο σ’ αυτή τη χώρα συμβαίνουν.

Εν πάση περιπτώσει Κυριακή κοντή γιορτή για όσους θελήσουν να βάλουν βόμβα στη χώρα. Αν και ακούγεται ότι έχουν ρυθμιστεί οι «αντάρτες» από τα δύο κόμματα, δεν αποκλείονται οι αρνητικές εκπλήξεις. Όπως για παράδειγμα ακούγονται ψίθυροι για το τι θα πράξει ο Νικήτας Κακλαμάνης κι αν θα τραβήξει το σχοινί. Ή τι θα κάνουν οι Παπανδρεϊκοί κι αν θα θελήσουν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ, διαλύοντας φυσικά την κυβέρνηση.

Η επόμενη ημέρα σε περίπτωση μη ψήφισης του πολυνομοσχεδίου είναι γνωστή και αυτονόητη. Ας μην το συζητάμε γιατί θα βλέπουμε τον Τσίπρα πολύ πιο συχνά απ’ ότι τώρα και αυτό μας δημιουργεί ήδη… στομαχόπονο.

Αν όλα πάνε καλά και η συμφωνία με την τρόικα τεθεί σε εφαρμογή τότε θα δοθούν οι δόσεις που μας χρωστάνε και η κυβέρνηση στις 9 Μαΐου θα αρχίσει να δίνει το κοινωνικό μέρισμα. Και ξέρετε πως περιμένουν χιλιάδες πολίτες αυτά τα 500 ή 1.000 ευρώ. Να μην ξεχνάμε ότι την Τρίτη και την Τετάρτη στην Αθήνα καταφτάνουν όλοι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών για το Γιουρογκρούπ και το Εκοφίν ενώ μέσα στον Απρίλιο θα έρθει και η Μέρκελ σε μια κίνηση στήριξης της προόδου της ελληνικής οικονομίας. Σκεφτείτε όλα τα παραπάνω χωρίς η Βουλή να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

Εν κατακλείδι, στην πορεία προς τις διπλές εκλογές η μοναδική σταθερά είναι ο Σαμαράς, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Δείτε τι γίνεται στο ΠΑΣΟΚ που διαλύεται. Δείτε τι συμβαίνει στου Εξαρτημένους Έλληνες, δείτε στους παλαβωμένους της Χρυσής Αυγής. Κοιτάξτε μόνο το μπάχαλο στη ΔΗΜΑΡ, αφουγκραστείτε το… ρυάκι που σώνει και καλά πρέπει να γίνει Ποτάμι. Και τέλος σκεφτείτε το χάος στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο μόνος σοβαρός άνθρωπος ο Δραγασάκης μίλησε για τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, μίλησε ρεαλιστικά για τη σχέση της Ελλάδας με τη Γερμανία και έπεσαν όλοι αν τον φάνε. Ο Στρατούλης είπε χθες ότι δεν κάνουν πίσω από τις θέσεις τους ούτε… για να πάρουν φόρα. Σκεφτείτε μόνο ποιες είναι οι θέσεις τους και θα βάλετε τα γέλια.

Δεν ξέρουμε αν τα κυβερνητικά κόμματα καταρρεύσουν στις επερχόμενες εκλογές κι αν θα αναγκαστούν να πάνε σε εθνικές κάλπες. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι φαίνεται ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο. Οι αχτίδες αισιοδοξίας για τις προοπτικές της οικονομίας είναι πιο έντονες από ποτέ ενώ οι δυνάμεις του λαϊκισμού και οι ψευτόμαγκες αντιμνημονιακοί με τα λεφτά των άλλων τον έχουν βουλώσει.

Πριν από 18 μήνες δεν υπήρχε καμιά ελπίδα. Σήμερα υπάρχουν πολλές ελπίδες ανατροπής της κακής κατάστασης των τελευταίων πέντε ετών. Κι όπως έγραψε ο Σίλερ «Αυτός που δεν τολμάει τίποτε, δεν χρειάζεται ελπίδα για τίποτε».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. EVA avatar
  EVA 29/03/2014 09:06:51

  ''...ενώ μέσα στον Απρίλιο θα έρθει και η Μέρκελ σε μια κίνηση στήριξης της προόδου της ελληνικής οικονομίας.'' Η αλήθεια είναι οτι όλοι μας αυτήν προσμένουμε, με απαντοχή και με...κομμένη εντελώς την ανάσα ! Αν δεν μας ...στηρίξει έτσι όπως ξέρει η Δωροθέα προσωπικώς, δεν πρόκειται να δούμε χαϊρι και προκοπή. Πάμε χαμένοι. Ελπίζω όμως ετούτη τη φορά, να μας αφήσουνε να την προϋπαντήσουμε και να πανηγυρίσουμε μαζί της για την τρελή επιτυχία που είχανε οι πολλαπλές της επεμβάσεις στη ζωή μας ! Μην ερημώσει το σύμπαν ξανά.... Αφήστε μας να την αποθεώσουμε την Εθνική ευεργέτρια επί τέλους όπως της αξίζει!

 2. foros1 avatar
  foros1 29/03/2014 09:13:53

  μην αγωνιατε, δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να μην ψηφιστει το πολυνομοσχεδιο. ποιος θα ρισκαρει με ενα οχι, να "ρισκαρει" τα υπολοιπα περιπου 200.000 ευρω αποζημιωσεις μεχρι το τελος της θητειας αυτης της Βουλης;

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ foros1 29/03/2014 11:51:08

   Το αρθρο εξεφρασε πολυ καθαρα ολους τους μυχιους φοβους μας..... Γκρινιαζουμε για οποια αλλαγη μας ξεβολευει αλλα μια καθετη μεγαλη αλλαγη ακυβερνησιας τι θα φερει; Ανυποληψια απο ολους και πληρη υποταγη. Συν πολλα αλλα που αυτη τη στιγμη δεν περνανε καν απο το μυαλο μας. Και ολοι θα μας λενε: μα εκει που φθασατε τι περιμενετε; Σιγα σιγα σηκωνεις το κεφαλι, θελει φυσιοθεραπεια το μεσοπιασμα και εκει ειμαστε τωρα. Αγωνιζομαστε να επιπλευσουμε στη φουρτουνα, πρωτα να επιζησουμε και μετα να στεγνωσουμε και να σιδερωσουμε τα ρουχα μας. Ολα μαζι δεν γινονται. Να παρακαλαμε να μη συμβει κανενος ειδους "ατυχημα" εσωτερικο η εξωτερικο γιατι κανενας δεν προκειται να βαλει πλατη. Ακομα και οι ΗΠΑ να εχουν υποσχεθει κατι στον Τσιπρα θα ειναι μεχρι να πεσουν οι υπογραφες για τα ενεργειακα. Τουλαχιστον με το Σαμαρα εχουμε ακομα την εικονα χωρας που παλευει και καταφερνει πραγματα. Αν μας ισοπεδωσουν πολιτικα ερχεται και η απολυτη ισοπεδωση για εναν εναν απο μας..... Προ ημερων σχολιαζαμε ενα αρθρο για το "και μη χειροτερα" . Ειναι παντα υπαρκτο, μονο που ειναι πολυ δυσκολο να το κατανοησουν οι νεοι. Ποσα περικλειει αυτη η απλη φραση....

 3. Φον avatar
  Φον 29/03/2014 16:35:09

  @μέσα στον Απρίλιο θα έρθει και η Μέρκελ σε μια κίνηση στήριξης της προόδου της ελληνικής οικονομίας Δεν είναι σίγουρο ότι αυτό θα λειτουργησει θετικά στις εκλογές. Μπορεί, δηλ, να συμβεί και το αντίθετο του επιδιωκομένου... Θέλει προσοχη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.