17/09/2009 23:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κλήση που θα μπορούσε να είχε σώσει τη Lehman Brothers (και εμάς)Αν ο Buffett  ήξερε πώς να ανακτήσει τα μηνύματα του κινητού του η τραπεζική κρίση μπορεί και να είχε αποφευχθεί. Σωστό ή λάθος;

 Ο αμερικανός επενδυτής Warren Buffett, ένας από τους τρεις πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, μπορεί και να είχε σταματήσει την τραπεζική κρίση, αν απλώς είχε ελέγξει τον τηλεφωνητή του κινητού του. Αυτό αφήνει να εννοηθεί μία τρομερή αποκάλυψη που έγινε κατά την πρώτη επέτειο από την κατάρρευση της Lehman Brothers.

 Στη διάρκεια του Fortune( η ισχυρότερη Σύνοδος Κορυφής Γυναικών), ο Buffett αποκάλυψε ότι ένα χρόνο πριν η Barclays Bank εξέταζε την υποβολή προσφοράς για την προβληματική τράπεζα επενδύσεων και ήθελε να γνωρίζει εάν ο Buffett θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα δισεκατομμύριά του για να εγγυηθεί τα περιουσιακά στοιχεία της Lehman.

 Όταν όμως, ο Buffett ζήτησε από τον επικεφαλής της Barclays, Bob Diamond, να του στείλει με φαξ περισσότερες πληροφορίες δεν έλαβε ποτέ απάντηση και έβαλε το θέμα στον πάγο.

 Αυτό που αποκάλυψε ο Buffett στις ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου είναι ότι τελικά ο Diamond επανήλθε με τις απαιτούμενες πληροφορίες αλλά, αντί να τις στείλει με φαξ, προτίμησε να αφήσει ένα φωνητικό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο του Buffett. Και ο Buffett, που χαρακτηρίζεται ως τεχνοφοβικός, δε γνώριζε πως να το ανακτήσει.

 Θα μπορούσε πραγματικά ο άνθρωπος που άλλαζε θέσεις με τους Bill Gates και Carlos Slim Helu στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους τα τελευταία χρόνια, να είχε αποτρέψει την κρίση;

 Είναι μια ωραία ιστορία, αλλά όπως έγραψε χθες ο Michael Corkery της Wall Street Journal: “αν ο άντρας από την Omaha πίστευε πραγματικά ότι θα μπορούσε να επωφεληθεί από την εγγύηση των στοιχείων της Lehman, θα είχε επικοινωνήσει ο ίδιος με τον Diamond. Ομοίως εάν ο Diamond θεωρούσε ότι υπήρχε μία ρεαλιστική πιθανότητα να κλείσει συμφωνία με τον Buffett, δεν είναι πιθανό ότι θα είχε επικοινωνήσει και πάλι άμεσα;”

 Η αλήθεια σύμφωνα με τον Corkery είναι η εξής: “ Ο Buffett μπορεί να μην ξέρει πώς να χρησιμοποιήσει το κινητό, αλλά είναι πολύ έμπειρος στο να αποφεύγει απαίσιες επενδύσεις. Αυτό ήταν ένα τηλεφώνημα, για το οποίο θα πρέπει να είναι ευτυχής που ποτέ δεν το απάντησε.”

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ avatar
    ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ 18/09/2009 08:29:36

    ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.