#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/12/2011 18:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η (κινητή) Κυριακή των εκλογώνΤο βαθύ ΠΑΣΟΚ ψάχνει τον αντι-Σαμαρά γράφαμε στις 8/7/2011, όπου συνδέαμε τις εκλογές με «εγκλωβισμό» του Σαμαρά σε συνεργατικό κυβερνητικό σχήμα.  Υπό το φάσμα της αποβολής της χώρας από το ευρώ και την ΕΕ, η Κυβέρνηση Παπαδήμου πήρε σάρκα και οστά , χωρίς προσφυγή στις κάλπες, δίνοντας χρόνο και στο ΠΑΣΟΚ να ανασυνταχθεί.

Βασικό στοιχείο της συμφωνίας ήταν οι εκλογές την 19η Φεβρουαρίου. Σχεδόν αμέσως άρχισαν να γκριζάρουν το κομμάτι αυτό της συμφωνίας ως «μη δεσμευτικό», «και λίγες εβδομάδες αργότερα δεν  χάθηκε ο κόσμος» και άλλα χαριτωμένα.

Πριν βγει ο Νοέμβριος κάποιοι είχαν επαναπροσδιορίσει  την Κυριακή των εκλογών για την 4η ή την 11η Μαρτίου. Σφήνα είχε «παίξει» και η τοποθέτηση Μόσιαλου που ήταν large και μιλούσε για Σεπτέμβρη, για να ολοκληρώσει το έργο της η Κυβέρνηση.

Δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα ξεκινάει νέα «κολοκυθιά». Εκλογές τον Απρίλη: Ή σαν ψέμα την Πρωταπριλιά, ή την 22α για να γιορτάσουμε το σπάσιμο του σύγχρονου γύψου στην πολύπαθη δημοκρατία μας.

Και το νταραβέρι συνεχίζεται. Κάποιος θα βγει να πει για την 25η, ώστε να αποφευχθούν έκτροπα στις παρελάσεις, άλλος για την Κυριακή των Βαΐων στις 8/4 για να υποδεχτούμε τον Μεσσία, θα βρεθούν ίσως και κάποιοι που για να σηκώσουν θύελλα αντιδράσεων, θα  θέλουν εκλογές ανήμερα του Πάσχα.

Για να ολοκληρωθεί το «κούρεμα» (που τώρα λέγεται  PSI) αν όλα πάνε καλά. Κι αν δεν πάνε; Πόσο καιρό θα υπομένουμε την «πειραματική» Κυβέρνηση Παπαδήμα;

Μπορεί να φαντασθεί κανείς τον Καραμανλή  το 2009 να κάνει συγκυβέρνηση με το ΛΑΟΣ αντί για εκλογές;

Η κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών  είναι σαφές ότι γίνεται καλύτερα από τις «δημοκρατικές δυνάμεις».

Δεν ξέρουμε αν το πολιτικό σύστημα έχει αντιληφθεί ότι δίνει εξετάσεις σοβαρότητας. Η κυβέρνηση Παπαδήμου  δεν είναι δεκαπενταμελές συμβούλιο Λυκείου, χειρίζεται τις τύχες της χώρας. Βασικός σκοπός της είναι και η ομαλή μετάβαση σε εκλεγμένη Κυβέρνηση.

Η ημερομηνία των εκλογών (οφείλουν να) είναι η 19η Φεβρουαρίου. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να γίνουν τότε , πρέπει να ενημερώσουν με σοβαρότητα τον ελληνικό λαό. Να τεκμηριώσουν και να προσδιορίσουν τη νέα αλλαγή ημερομηνίας. Και αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει μόνο μία φορά.

Διαφορετικά, οι πολιτικοί γίνονται «παπατζήδες», οι ενέργειες τους ύλη για τις παραπολιτικές στήλες και οι δηλώσεις τους σκετσάκια για το «Δελφινάριο».

Αν δεν μπορούν να προσδιορίσουν ούτε την (κινητή) Κυριακή των εκλογών, είναι άξιοι της μοίρας τους…

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. manos avatar
  manos 11/12/2011 18:51:34

  Από την Καθημερινή, με δημοσίευση και στο Πρώτο Θέμα:

  "Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές, αλλά μια κυβέρνηση με ικανότητες που θα εργασθεί να τη βγάλει από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει», σημειώνει ο πρώην Πρόεδρος και τονίζει πως ο κ. Παπαδήμος διαθέτει τα προσόντα, το κύρος και τις γνωριμίες στο εξωτερικό για να επιτύχει τον στόχο αυτό."

  Τάδε έφη Κ.Στεφανόπουλος.

  Η χώρα δεν χρειάζεται τις εκλογές, ή το σύστημά σας είναι που τις φοβάται?
  Φοβάστε τη δημοκρατία κύριε πρώην πρόεδρε? Ο πρώην τραπεζίτης θα μας βγάλει από το τέλμα? Και ποιός μας έβαλε στο τέλμα?

  • Φρίξος Γιαννιός avatar
   Φρίξος Γιαννιός @ manos 11/12/2011 19:17:01

   Δηλαδή κ. Πρώην Πρόεδρε η κυβέρνηση των 49 Υπουργών και υφυπουργών είναι η δέουσα για την αντιμετώπιση της κρίσης ?? Το σύστημα ΠΑΣΟΚ που επικρατεί σε όλο το δημόσιο είναι το ενδεδειγμένο για την εφαρμογή των διαδικασιών που απαιτούνται για την αλλαγή του κλίματος και την επαναφορά της ελπίδας και της αξιοπιστίας στις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας? λυπάμαι πάρα πολύ παρά το σεβασμό που σας έχω !!!

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ manos 11/12/2011 20:09:12

   Τελικά είναι αποκαρδιωτικό ,υπέργηροι πρώην πολιτικοί ,στην προσπάθειά τους να κερδίσουν λίγη δημοσιότητα και να δώσουν κάποιο νόημα στην αδιάφορη καθημερινότητά τους , να μετέρχονται τέτοιων δηλώσεων. Λησμονεί ο πρώην Πρόεδρος βεβαίως, ότι η πορεία η οποία είχε ,υπήρξε αποτέλεσμα του βασικώτερου δικαιώματος που έχουν οι πολίτες: των εκλογών. Θλιβερό να μην καταλαβαίνεις τα σημεία των καιρών και τα όριά σου.......

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ Diamond Angel 11/12/2011 20:30:37

    Συμφωνώ Διαμαντένιε Άγγελε.Δεν θέλω να προσθέσω τίποτα περισσότερο γι'αυτό.Όσο για τις εκλογές,θα γίνουν,ελπίζω,σύντομα.Το θέμα είναι πως η κοινωνία,με όλα αυτά που συμβαίνουν,οικονομικώς έχει τιναχτεί στον αέρα,δεν αντέχει άλλο και σκέφτομαι πως αυτή η παρατεταμένη ησυχία είναι η ηρεμία πριν τη καταιγίδα....

 2. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 11/12/2011 19:09:04

  Ο ΑΣ αμέσως μετά τις γιορτές πρέπει να ξεκινήσει περιοδεία στη χώρα, όπου θα μεταδώσει απευθείας (δίχως δηλαδή τη μεσολάβηση των ΜΜΕ που τον υπονομεύουν συστηματικά και διαφόρων κομματικών εκπροσώπων που, εν τη αγνοία τους, τον αδικούν κατάφωρα)τις θέσεις και τις αλήθειες του και θα προετοιμάσει τον κόσμο για τις εκλογές. Είπαμε να είμαστε χωρίς ημερολόγια υπό μάλης, αλλά εγώ ξέρω ότι «δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι». Αυτοί αν δεν πιεστούν θα τις κάνουν κατά Σεπτέμβριο. Οι αντοχές μας έχουν στερέψει προ πολλού, την ανοχή μας την τρέφει η ελπίδα μας, κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς…

 3. Κλεόστρατος avatar
  Κλεόστρατος 11/12/2011 19:23:34

  "Η ημερομηνία των εκλογών (οφείλουν να) είναι η 19η Φεβρουαρίου. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να γίνουν τότε , πρέπει να ενημερώσουν με σοβαρότητα τον ελληνικό λαό. Να τεκμηριώσουν και να προσδιορίσουν τη νέα αλλαγή ημερομηνίας"
  Έτσι ακριβώς. Δεν γίνεται να το πηγαίνουν από αναβολή σε αναβολή.
  Και ναι κάποια στιγμή (σύντομα) θα πρέπει να πάρουν αγκαλιά το ημερολόγιο

 4. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 11/12/2011 19:24:35

  Φοβάμαι μόνο, μήπως από την πολύ κινητικότητα και το πολύ κυνηγητό, δεν κατορθώσουμε να την πιάσουμε για την επόμενη διετία....

 5. manos avatar
  manos 11/12/2011 19:32:01

  Κλεόστρατε,

  Από τεκμήρια άλλο τίποτα. Μόνο να θέλουν να σου βρουν δικαιολογίες και προφάσεις.
  Το ζητούμενο είναι ένα. Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι νόμιμη, και έπρεπε να έχει ζητηθεί η γνώμη του λαού.
  Οχι δια μέσου των εκλεγμένων αντιπροσώπων, αλλά με απ'ευθείας ψήφο-δημοψήφισμα.
  Τι στο καλό δηλαδή? Οι Ισλανδοί ήταν πιό άντρες και πιό μάγκες?

  • juliet avatar
   juliet @ manos 11/12/2011 20:32:23

   Μάνο,καλησπέρα
   Αν δεις πόσα χούφταλα βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις που αρχίζεις και λες το φάρμακο της γεροντικής άνοιας πρέπει να πουλιέται στα περίπτερα ...σαν την ασπιρίνη.
   Απ΄ότι φαίνεται οι Ισλανδοί δεν τα φάγανε μαζί!

   • manos avatar
    manos @ juliet 11/12/2011 20:41:50

    Πες'το ψέματα Juliet.
    Αντι να παίζουν πρέφα στα καφενεία, κάνουν δηλώσεις.
    Τρομάρα τους.

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ manos 11/12/2011 20:54:49

     mano, μια χαρά την πήρες σήμερα...σε αντίθεση με τον Άρη που είδε...Αστερά-κια...!
     ΥΓ: Ούτε πρέφα δεν μπορούν να παίζουν...πάρκινσον βλέπεις...

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ ΕΥΑ 11/12/2011 21:18:15

      2-1...υπέρ σας..

 6. elli spetsieri avatar
  elli spetsieri 11/12/2011 19:40:16

  Ε!!!!!! αφού το είπε το χούφταλο ο Στεφανόπουλος ΤΟΤΕ ΝΑΙ ευσταθεί.
  Στεφανόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπανδρέου, Σπηλιωτόπουλος και τόσο άλλα Αχαϊκά ασυνείδητα παπαγαλάκια προκαλούν και υβρίζουν τον λαό. Οι αποτυχημένοι και ανήθικοι θέλουν κι άλλο χρόνο να εξαφανίσουν τη χώρα, Ναι το ξέρουμε.

 7. Μαυρικίδης avatar
  Μαυρικίδης 11/12/2011 19:41:17

  Εδώ θα τρελαθούμε ρε παιδιά. Γιατί να θέλουν εκλογές; Τις δουλειές τους τις κάνουνε με το παραπάνω και χωρίς πολιτικό κόστος, μοιράζουν δουλειές (όσες υπάρχουν σε φίλους), βολεύουν τους δικούς τους στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ και τους προστατεύουν σε περίπτωση που έλθει η ΝΔ στην εξουσία (λέω σε περίπτωση, γιατί το βλέπω χλωμό).

  Ας πάρουμε για παράδειγμα τη ΔΕΗ. Αυτή την εποχή γίνεται μια μεγάλη αναδιοργάνωση σε όλη τη ΔΕΗ. Εκτός από τους 7 Γενικούς Διευθυντές που είναι όλοι καραπασόκοι, τώρα βολεύουν και όλους τους άλλους που δεν είχαν προλάβει να βολέψουν σε διάφορες διευθυντικές θέσεις, έτσι ώστε όταν έλθει η ΝΔ να τους βρει στη θέση τους όλους, και να μην μπορεί να τους μετακινήσει, αλλά και να μην μπορεί επίσης να υλοποιήσει το πρόγραμμα της! Οι πασόκοι είναι μανούλες σε αυτά, οι άλλοι στη Συγγρού κοιμούνται όρθιοι.

 8. netakias avatar
  netakias 11/12/2011 19:48:57

  AN ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.....

  ...ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.....ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ! ! ! ! ! ! ! ! !

  ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ! ! ! ! ! !

  ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΠΕΤΑΤΖΙΔΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ! ! ! !

  netakias.neta.sketa http://wp.me/p9GCU-1o3

  • factorx avatar
   factorx @ netakias 11/12/2011 20:46:06

   Θα είχαμε εκλογές με το ΠΑΣΟΚ συσπειρωμένο και τον ΓΑΠ αρχηγό και σίγουρη την μη αυτοδυναμία της ΝΔ. και σήμερα θα είχαν μαζευτεί όλοι οι τέως και πρωην για να τον αμφισβητήσουν και να ζητήσουν αλλαγή ηγεσίας. Αυτό ήθελες;

 9. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 11/12/2011 20:36:05

  "Διαφορετικά, οι πολιτικοί γίνονται «παπατζήδες», οι ενέργειες τους ύλη για τις παραπολιτικές στήλες και οι δηλώσεις τους σκετσάκια για το «Δελφινάριο»."
  Αυτό που περιγράφεις έχει συντελεστεί εδώ και καιρό στην κοινή γνώμη.
  Το θέμα είναι να ανατραπεί αυτή η άποψη και να αναδειχθούν νέοι και ικανοί πολιτικοί.Και ο μόνος τρόπος για να γίνει η αλλαγή προσώπων είναι οι εκλογές.
  Όσο αργούμε,αφήνουμε να ορίζουν τις τύχες της χώρας οι Πάγκαλοι,Σηφουνάκηδες,Ροντούληδες και λοιποί "άξιοι".

 10. factorx avatar
  factorx 11/12/2011 20:57:13

  «Πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν περίπου γύρω στον Απρίλιο, δηλαδή γύρω στο Πάσχα, δεν μπορώ να σας το πω με ακρίβεια». Αυτό δήλωσε χθες το βράδυ από τα Τρίκαλα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματός της.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ factorx 12/12/2011 01:42:50

   χμ..μαζευει ψηφοφορους του Χατζηγάκη

 11. manos avatar
  manos 11/12/2011 21:05:20

  Πόσο πήγε? Δεν είδα τηλεόραση καθόλου.
  Είχα βγεί με το ποδήλατο για βόλτα. Η μέρα σήμερα εδώ ήταν απίστευτη.

 12. Stefanos avatar
  Stefanos 11/12/2011 21:45:05

  Oi Εκλογές δεν πρέπει να γίνουν 8-4-2011 επειδή είναι Κυριακή των Βαΐων. Αν είναι να γίνουν Απρίλιο ας γίνουν 29 Απριλίου. Να μην έχουμε το ανάλογο του 1990 που μετρούσαν ψήφους Μεγαλοβδομαδιάτικα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.