#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/07/2010 20:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κερκόπορτα που άφησε την Τρομοκρατία να περάσειΜερικές παρατηρήσεις για την πολιτική συγκυρία, που είναι καυτή – και όχι μόνο λόγω θέρους...

            * Έπρεπε να δολοφονηθεί δημοσιογράφος από τις τρομοκρατικές συμμορίες, για να ακούσουμε ότι η θανάτωσή του είναι «άνανδρη δολοφονία» κι όχι… «εκτέλεση».

Χρόνια τώρα, όταν σκότωναν κάποιον οι τρομοκράτες, οι φυλλάδες και τα κανάλια, αποκαλούσαν τη δολοφονία «εκτέλεση» και του δολοφόνους «εκτελεστές».

Μάταια διαμαρτύρονταν κάποιοι, ότι ο όρος «εκτέλεση», νομιμοποιεί ηθικά τη δολοφονία. Γιατί η εκτέλεση είναι, σε τελευταία ανάλυση, πράξη δικαιοσύνης. Έστω και ακραίας δικαιοσύνης. Ενώ στην περίπτωση των θυμάτων της τρομοκρατίας, δεν επρόκειτο, ασφαλώς, για «εκτέλεση», αλλά για ωμή εν ψυχρώ δολοφονία.

Τώρα αντιλήφθηκαν όλοι ότι οι τρομοκράτες δεν είναι «εκτελεστές», είναι δολοφόνοι!

Χρειαζόταν να σκοτωθεί δημοσιογράφος για να καταλάβουν τη διαφορά.

            * Όταν βγει η αιματοβαμμένη προκήρυξη που θα περιλούει τον δολοφονημένο δημοσιογράφο με μύρια όσα «κοσμητικά επίθετα», να δούμε πόσες φυλλάδες θα δημοσιεύσουν το περιεχόμενό της. Και πόσες θα αρνηθούν να το δημοσιεύσουν.

Διότι κάθε τέτοιο κείμενο αποτελεί δεύτερη δολοφονία του θύματος – ηθική  αυτή τη φορά.

Κι όσοι τις δημοσίευαν, δεν «ενημέρωναν» το κοινό. Δολοφονούσαν για δεύτερη φορά (με ύβρεις) τη μνήμη αυτού που είχε ήδη σκοτωθεί (με σφαίρες) λίγο πριν... 

            Τώρα, όμως, το θύμα είναι δημοσιογράφος. Να δούμε αν το «συνάφι» θα δείξει την ίδια… αναισθησία που είχε δείξει για όλα τα άλλα θύματα.

Τουλάχιστον, αυτή τη φορά, ελπίζουμε να καταλάβουν, ότι δεν είναι... «ενημέρωση» η βεβήλωση μνήμης νεκρού από τους ίδιους τους δολοφόνους του!

            Ακόμα και στα δικαστήρια, υπάρχουν στοιχεία που ακόμα κι αν είναι απολύτως καταδικαστικά σε βάρος του κατηγορουμένου, δεν γίνονται δεκτά αν ο τρόπος κτήσης τους ήταν παράνομος.

Μέχρι τώρα, ωστόσο, οι εφημερίδες δημοσίευαν σε βάρος νεκρών ανθρώπων στοιχεία, που δεν ήταν μόνο «παράνομη η κτήση» τους, είχαν προέλευση δολοφόνους! 

Αυτή ήταν η δημοσιογραφία που ενθάρρυνε  την τρομοκρατία...

            * Στις περισσότερες περιπτώσεις, επιδίωξη των τρομοκρατών δεν ήταν μόνον η φυσική εξόντωση κάποιου. Αλλά η τρομοκράτηση της κοινωνίας, μέσα από την προκήρυξη που «δικαιολογούσε» το έγκλημά τους.

            Δεν έβγαζαν προκήρυξη για να εξηγήσουν γιατί σκότωσαν το θύμα τους. Σκότωναν για να έχουν τη δυνατότητα να δουν την προκήρυξή τους δημοσιευμένη σε όλες τις εφημερίδες!

Έτσι οι εφημερίδες αυτές γίνονταν «οχήματα αιματηρής προπαγάνδας», που τρομοκρατούσε ένα μέρος της κοινωνίας.

Κυρίως από το χώρο της Δεξιάς. Γιατί 8 στα 10 θύματα της τρομοκρατίας προέρχονταν από το χώρο της Δεξιάς. Τυχαίο; Δεν νομίζω

            Κι όμως, ο κυρίαρχη άποψη των «προοδευτικών» δημοσιογραφικών κυκλωμάτων, ήταν τότε ότι επρόκειτο για «ακροδεξιούς προβοκάτορες»!

            Κι όταν συνελήφθησαν – αυτοί που συνελήφθησαν, τέλος πάντων – αποδείχθηκε ότι προέρχονταν από το χώρο της άκρας Αριστεράς.

Χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι ενοχοποιούνται όλοι οι αριστεροί γι’ αυτό. Ούτε καν όλοι οι ακροαριστεροί…

            Τώρα, όμως, που δολοφονείται δημοσιογράφος ο οποίος δεν ανήκει στο «δεξιό χώρο», σπεύδουν αμέσως να ενοχοποιήσουν τους ιστοχώρους του ακροαριστερού χώρου, που τον είχαν «στοχοποιήσει» το προηγούμενο διάστημα!

            Τώρα βλέπουμε διάφορους λαλίστατους, να αναρωτιούνται στα «δελτία των 8»: «πώς είναι δυνατόν να εκπέμπει το Ιndymedia τη δηλητηριώδη προπαγάνδα του από το server του Πολυτεχνείου»;

            Μα απλούστατα, διότι ο ίδιος ο Τύπος έδινε ως τώρα ομηρικές μάχες να προστατέψει την «ελευθερία» των αναρχικών να... στοχοποιούν τους πάντες, καλυμμένοι πίσω από την «ασυλία» του Πανεπιστημιακού χώρου.

Δεκάδες ανθρώπους στοχοποιούν καθημερινά. Έπρεπε να δολοφονηθεί ένας απ’ αυτούς, που τύχαινε να είναι και δημοσιογράφος, για να διαμαρτυρηθούν που το δημόσιο Πανεπιστήμιο φιλοξενεί τα «παπαγαλάκια» των τρομοκρατών... 

            Αυτό το γκρίζο καθεστώς ανομίας, που το δημιούργησε και το προστάτεψε αυτού του είδους η δημοσιογραφία, εξέθρεψε την τρομοκρατία που τώρα σκοτώνει και δημοσιογράφους.

            * Κάποιοι απ’ αυτούς που ολοφύρονται σήμερα «για το θάνατο του δημοσιογράφου», πριν λίγα χρόνια προσπαθούσαν να υπερασπιστούν τη προηγούμενη φουρνιά τρομοκρατών όταν συνελήφθησαν.

Τους έπαιρναν «δοξαστικές» συνεντεύξεις!

Μετέτρεπαν τους δολοφόνους σε «σύμβολα αντίστασης στην κρατική καταστολή» και σε «έγκριτους σχολιαστές» της επικαιρότητας...

            Για να δούμε τώρα: αν πιαστούν οι δολοφόνοι τους δημοσιογράφου θα τους φερθούν παρόμοια;

            Μας λένε με στόμφο: «η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

            Τι μας λέτε παλληκάρια;

            Η τρομοκρατία έχει ήδη περάσει.

Εσείς της ανοίξατε την πόρτα.

Ή μάλλον την Κερκόπορτα...

Όσοι από σας δημοσιεύατε τις αιματοβαμμένες προκηρύξεις για να κερδίζετε κυκλοφορία, όσοι από σας υπερασπιζόσασταν την ασυλία των ακραίων μέσα στους Πανεπιστημιακούς χώρους, όσοι από σας καλοπιάνατε και προβάλλατε τους τρομοκράτες, όσοι από σας σπεύδατε να τους υπερασπιστείτε στα δικαστήρια ή στις σελίδες των φυλλάδων σας, ή στις εκπομπές σας, εσείς είστε η Κερκόπορτα.

Εσείς οπλίσατε το χέρι που δολοφόνησε το συνάδελφό σας...

Βαρύ αυτό που σας γράφω – το ξέρω...

Και απολύτως αληθινό – το ξέρετε.                                                                                                                                                                                                  

 ΝΖ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TASSOS avatar
  TASSOS 24/07/2010 20:52:52

  Από την 17Ν έως τις Σέχτες το παραμύθι της τρομοκρατίας είναι καλό σανό για τους αφελείς.

 2. zap-zap avatar
  zap-zap 24/07/2010 20:56:51

  ναι το άσυλο φταίει...ανάλυση δημοσιογραφική χωρίς αναφορά σε κοινωνικά αίτια, χωρίς κουβέντα για τη βία τη μητροπολιτική, χωρίς τίποτα για την κρατική βία...Εύγε!

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 24/07/2010 21:09:51

  H κερκοπορτα ηταν η νομιμοποιηση της βιας της αριστερας οου εγινε στη μεταπολιτευση.Πασης φυσεως βια.Βια του παρελθοντος,βια των καταληψεων και των γκαζακιων,βια των δικτατοριων της Α.Ευρωπης που εκθειαζαν οι δηθεν δημοκρατικες εφημεριδες,οι ιδιες που δημοσιευαν τις προκηρυξεις των τρομοκρατων.
  Αυτη τη στιγμη η βια δεν εχει πια σημαντικους προβεβλημενους δεξιους στοχους.
  Οι καναλαρχες ειναι "¨προοδευτικοι" - οι ιδιοι που εγκωμιαζαν τους φονους των αντιπαλων εκδοτων τη δεκαετια του 80,η εξουσια σε καθε επιπεδο ανηκει στο συστημα ΠΑΣΟΚ και η δεξια αντιπροσωπευει καποια μικροαστικα στρωματα.Αρα η βια περναει στο σταδιο που δε χτυπιουνται ατομα του κατεστημενου (αφου το κατεστημενο ειναι "προοδευτικο") αλλα απλοι ανθρωποι που ειναι "αντιδραστικοι" οπως οι τρεις εργαζομενοι στη Μαρφιν που καηκαν γιατι δεν απεργουσαν ή ενας δημοσιογραφος που εγινε ανεξελεγκτος και ηταν και εχθρος του απολογητη της τρομοκρατιας με το πολυ ταιριαστο ονομα Ζουγκλα.
  Ειναι η στιγμη που η "επιτιθεμενη αριστερα" κατα 17Ν δειχνει το πραγματικο της προσωπο.

 4. αποκατάσταση avatar
  αποκατάσταση 24/07/2010 21:11:18

  Δε θα μπορούσα να τα εκθέσω καλύτερα. Εξαιρετικό κείμενο που βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

 5. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 24/07/2010 21:28:49

  και ομως δεν τολμησαν να κανουν ουτε μια σταση εργασιας την ωρα της κηδειας. τετοιο σεβασμο εδειξαν και τετοια κροκοδειλια κλαματα εχυσαν που τελειωσαν τα χαρτομαντηλα απο τα περιπτερα

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 24/07/2010 22:17:53

   αυτες τις γνωμες φοβουνται και θελουν να επιβαλουν λογοκρισια

 6. aurora3363 avatar
  aurora3363 24/07/2010 21:49:11

  μπραβο ΝΖ.ιδιαιτερα για την ασυλια στους πανεπιστημιακους χωρους.Τελικα ολα αυτα τα χρονια αυτοι οι δολοφονοι γκαγκστερς ειχαν μεσα απο την δημοσιογραφικη ασυλια την κοινωνικη ασυλια..τωρα γυρισε μπουμερακ.Οταν θρεφεις φιδι στον κορφο σου καποια στιγμη γυριζει και σε δαγκωνει

 7. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 24/07/2010 22:56:36

  οταν επι ΝΔ προσπαθησαν να απαγορευσουν την δημοσιευση των προκηρυξεων θυμαστε τι ειδους πολεμο υπετστη η τοτε κυβερνηση με πρωτοστατη την ελευθεροτυπία;

 8. Greg avatar
  Greg 24/07/2010 22:58:18

  Η δημοσίευση μιας προκήρυξης είναι δημοσιογραφικό αυτονότητο και δεν έχει σχέση μόνο με την τρομοκρατία. Ο δράστης κάθε εγκλήματος, αναλόγως του αντίκτυπου που έχει στην κοινωνία, ακόμη και για λόγους ερωτικής αντιζηλίας, θα βρει φιλόξενο έδαφος στον Τύπο, προκειμένου να "εξηγήσει" τους λόγους της πράξης του. Αντιστρόφως, σκεφτείτε τί θα λέγατε, αν στελνόταν σε ΜΜΕ προκήρυξη για τη δολοφονία Γκιόλια και το ΜΜΕ την έδινε, χωρίς να τη δημοσιεύσει, στην αντιτρομοκρατική, με επιχειρηματολογία τύπου Μητσοτάκη!

 9. mojo62 avatar
  mojo62 25/07/2010 00:53:05

  Ο Γκόλιας δεν ήταν ο Αξαρλιάν.Ανήκε στον κύκλο τον οποίο αρκετοί από μας αποκαλούν "αλήτες,ρουφιάνοι,δημοσιογράφοι".Η επιλογή του να κοιτάει μέσα από κλειδαρότρυπες και να στήνει κρυφές κάμερες επί δικαίων και αδίκων,ήταν δική του.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ mojo62 25/07/2010 09:50:09

   αυτες οι επιλογες του δικαιολογουν την δολοφονια του; δηλαδη οποιος διαφωνει με καποιον πολιτικα,ιδεολογικα,ηθικα παιρνει ενα οπλο και λυνει το προβλημα;

 10. helas george avatar
  helas george 25/07/2010 02:07:19

  "ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ" ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ

 11. ΚΟΚΚΙΝΗ ΡΟΖΑ avatar
  ΚΟΚΚΙΝΗ ΡΟΖΑ 25/07/2010 09:06:11

  Το ζητούμενο δεν είναι να μην δημοσιευθεί η όποια προκήρυξη των σκοτεινών εγκεφάλων. Το ζητούμενο είναι να εκλείψουν οι συνθήκες εκείνες που γενούν τέτοιου είδους φαινόμενα!

 12. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ avatar
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 25/07/2010 09:56:44

  Η ιδεολογικά και πολιτικά νεκρή άκρα αριστερά γεννά τρομοκρατία.
  > Τα κατηχητικά της αριστεράς εχουν γαλουχήσει γενιές ολόκληρες με την αντιδημοκρατική ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ των αντίπαλων ιδεών.
  > Η κοινωνία εχει απαξιώσει πολιτικά τα ακροαριστερά κόμματα παροτι οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης ειναι αριστεροί ή αριστεροαναθρεμμένοι στην συντιπτική τους πλειοψηφία.
  > Τα ΜΜΕ στην πλειοψηφία τους κατευθύνονται απο αριστερούς.Υπάρχει λοιπόν μια επικίνδυνη αντιδημοκρατική ανισομέρεια στο πεδίο της παλης των ιδεών που δεν επιτρέπει την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιχειρημάτων των τρομοκρατών.
  Εχουμε λοιπόν :Φανατισμένους αριστερούς που μισούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους,η κοινωνία τους θεωρεί γραφικούς ομως οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης κρυφοπροβάλουν εμμέσως τις ιδέες τους και ετσι τους δικαιώνουν και κρυφοδικαιολογούν την φιλοδοξία τους να γινουν ΤΣΕΓΚΕΒΑΡΕΣ.
  Εδω πιθανών να κρυβεται η πηγή της βιαιότητας της αριστεράς .

 13. αποκατάσταση avatar
  αποκατάσταση 25/07/2010 11:51:09

  Οι συνθήκες λέγονται ανοχή. Ούτε η ανέχεια τις δημιουργεί. Δες πόσες τρομοκρατικές επιθέσεις γίνονται προ 74 και δες μετά το 74. Και σε αντιδιαστολή η ένδεια ήταν μεγαλύτερη τότε παρά τα τελευταία 36 χρόνια.

  • anonymous avatar
   anonymous @ αποκατάσταση 25/07/2010 19:06:10

   Πριν το 74 τις έκαναν οι κομμουνιστές και τώρα τις κάνουν οι ακροαριστεροί γιατί το ΚΚΕ τις αποκήρυξε ή καλύτερα αφού τις κάνουν οι άλλοι γιατί να τις χρεώνεται αυτό;

 14. F avatar
  F 25/07/2010 18:23:27

  Προσθέστε καὶ τὸ ὅτι τὰ ΜΜΕ τοὺς ἀποκαλοῦν ἀντιεξουσιαστές, μιὰ θετικὴ δηλ. ἔννοια, καὶ ὄχι ἀκροαριστεροὺς ἠ τρομοκράτες...

 15. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 25/07/2010 18:35:18

  Η κατεστημένη μεταπολιτευτική αριστερά στην Ελλάδα μπορεί να χάσει πλέον το παιχνίδι της μάχης των ιδεών. Η κρυφοδικαιολόγηση των δολοφονικών και άλλων πράξεων βίας κάποιων ψυχανώμαλων από το συνάφι της και ο σφιχτός προσοδοφόρος εναγκαλισμός της με τους ένοχους νταβατζήδες των ΜΜΕ, αποτελούν την αιτία και το όχημα της ανατροπής της. Κατά την άποψή μου, πρωταρχική στρατηγική πρέπει να είναι, για την ιδεολογική ανατροπή της καθεστωτικής αριστεράς στην κοινωνία και τα ΜΜΕ, η ανάδειξη αυτών των 2 παραμέτρων (σε συνδυασμό με τον χρεωκοπημένο κρατικισμό) σε αντιδιαστολή με την πατριωτική, ατομοκεντρική και ειρηνική ιδεολογία της "συντηρητικής" παράταξης.

 16. nGeorgiopoulos avatar
  nGeorgiopoulos 25/07/2010 18:49:41

  Otan o Roussopoulos elege pws 8a ginoume kai kommounistes gia to lao kai o Karamanlhs kate8ete stefania sthn Makronhso kai proskunage ton Flwrakh mas ftaiei h tromokratia. Otan h deksia alw8hke ek twn esw apo ton mesaioxwritismo erxomaste na anakalupsoume thn anoxh sthn tromokratia. E otan aristeroi egrafan ston Eleu8ero Tupo as mhn anarrwtiomaste ti stravo exei ginei.

  • Paranoia avatar
   Paranoia @ nGeorgiopoulos 25/07/2010 21:18:36

   Ο Ρουσσόπουλος δεν ήταν κλακαδόρος και κομματάρχης του μακαρίτη του Γιαννόπουλου του ΠΑΣΟΚ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.