#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/10/2010 15:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κελτική τίγρη πέθανεΜετά από ένα μεγάλο γλέντι, που κράτησε χρόνια, η κελτική τίγρη Ιρλανδία, ξύπνησε απότομα με πονοκέφαλο, ένα άδειο πορτοφόλι, και έναν απλήρωτο λογαριασμό. Τη περασμένη Πέμπτη, η κυβέρνησε εξέπληξε τον τρομαγμένο λαό, αποκαλύπτοντας πως το συνολικό οικονομικό κόστος για τη διάσωση των τραπεζών της χώρας, θα φτάσει στο δυσθεώρητο νούμερο των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αυτό είναι σημαντικά μεγαλύτερο αυτού που μέχρι τώρα υπολογίζονταν, με αποτέλεσμα να σοκαριστούν τα 5 εκατομμύρια Ιρλανδών

Το πακέτο διάσωσης θα στοιχήσει περίπου 10.000 ευρώ για τον κάθε κάτοικο της χώρας, η οποία και θα πρέπει να προχωρήσει σε δραστικές περικοπές δαπανών για τα επόμενα τέσσερα τουλάχιστον χρόνια. Και όπως προειδοποιεί η ΕΕ, η νησιώτικη αυτή χώρα δεν μπορεί να παραμείνει σε καθεστώς χαμηλής φορολόγησης. Ο υπουργός Οικονομικών Brian Lenihan, παραδέχεται ότι τα νούμερα τρομάζουν, αλλά παραμένει αισιόδοξος πως θα υπάρξει μια αποτελεσματική διαχείριση μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Η αντίδραση των ΜΜΕ στο Δουβλίνο, όπως και των ΜΜΕ στις οικονομικές πρωτεύουσες του πλανήτη, ήταν η ίδια: Η κελτική τίγρη πέθανε.

Η εφημερίδα Daily Star του Δουβλίνου δημοσίευσε στη πρώτη σελίδα της ένα τάφο με την ένδειξη «Ενθάδε Κείται η Ιρλανδία». Η Wall Street Journal σημειώνει πως οι νεκρικοί σπασμοί της Ιρλανδίας δείχνουν πως θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε η Ελλάδα, και πως θα πρέπει να τεθεί υπό την επιτήρηση του ΔΝΤ.

Το έργο της κυβέρνησης συνασπισμού του πρωθυπουργού Brian Cowen, είναι τώρα πολύ δύσκολο. Θα πρέπει να πείσει τις διεθνείς χρηματαγορές ότι είναι σε θέση να διαχειριστεί το αλματώδες δημόσιο χρέος. Προς το παρόν, η κυβέρνηση υποσχέθηκε να μην δανειστεί χρήματα από τους ξένους επενδυτές για έναν τουλάχιστο χρόνο.

Η τραγωδία που ζει η Ιρλανδία είναι το αποτέλεσμα αθρόων δανεισμών εκ μέρους των τραπεζών της στη διάρκεια των ετών της ανάπτυξης, που τερματίστηκε το 2007, και που καθώς οι τιμές των ακινήτων πέφτουν, έχει μετατραπεί σε μια από τις χειρότερες  καταρρεύσεις όλων των εποχών.

Το κόστος μόνο για τη διάσωση της Anglo Irish bank, υπολογίζεται στα 34 δισ. Οι επικεφαλής της δάνειζαν εξωφρενικά ποσά σε επιχειρήσεις ώστε να αγοράσουν οικόπεδα και ακίνητα, τα οποία σήμερα δεν έχουν καμία απολύτως αξία. Ακόμη πιο σοκαριστικό για μια χώρα στην οποία οι τράπεζες θεωρούνταν ως οι στιβαροί πυλώνες της υποδομής του κράτους, είναι το γεγονός πως μια από τις δυο μεγαλύτερες, η Allied Irish Banks, στην ουσία κρατικοποιήθηκε, καθώς το κράτος έβαλε 3 δισ. ευρώ για να τη συνεφέρει. Ο Brian Lenihan δηλώνει πως προσπαθεί να βάλει τέλος σε «έναν εφιάλτη με τον οποίο ζει αυτός και η Ιρλανδία από τον Σεπτέμβριο του 2008».

Εν τω μεταξύ, το φετινό έλλειμμα του προϋπολογισμού θα αγγίξει το 32% του ΑΕΠ, δέκα φορές πάνω από το όριο που υπάρχει για τα κράτη μέλη της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι ο λαός είναι δικαίως οργισμένος, αφού καλείται να επωμιστεί το βάρος των ασύδοτων δαπανών των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων. Η οργή αυτή έγινε φανερή πριν από τέσσερις ημέρες, όταν ένας 40χρονος  διαδηλωτής οδήγησε ένα φορτηγό με τσιμέντο στις πύλες του ιρλανδικού κοινοβουλίου στη πρωτεύουσα.

Όπως λένε πολλοί, η Ιρλανδία βρίσκεται στο σημείο μηδέν, και θα πρέπει να ξεκινήσει την αναδόμησή της το συντομότερο δυνατό.

(The Global Post)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. athamas avatar
  athamas 03/10/2010 15:23:30

  Ο επόμενος παρακαλώ;

  • F avatar
   F @ athamas 03/10/2010 18:47:47

   Πορτογαλία καὶ ἔπεται Ἰσπανία. Ἀμέσως μετά, θὰ γίνει ἕνα νέο εὐρώ τῶν "μικρῶν".

   • anonymos avatar
    anonymos @ F 03/10/2010 21:23:51

    Ακριβώς αυτά συζητούνται στις Βρυξέλλες, απο έγκυρη πηγή, καρατσεκαρισμένο

 2. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 03/10/2010 15:25:38

  """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
  Η ¨3η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ …ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ…
  """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
  http://fih.gr/images/84_mauerfall_kohl.jpg

  Εισαγωγή : Σήμερα γιορτάζει η Γερμανία την ¨δημοκρατική¨ ενοποίηση της με την απονομή εκτός των άλλων και βραβείου στον Έλληνα ανθύπατο για τις μέχρι τώρα επιδόσεις του , ας κοντοσταθούμε για λίγο στο γεγονός :
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

  Όλοι οι λαοί του κόσμου , και οι Γερμανοί , έχουν το δικαίωμα της ¨εθνικής τους ολοκλήρωσης¨ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ , ΟΧΙ όμως όταν αυτός ο στόχος σκοπεύει στην υπόταξη και την εκμετάλλευση άλλων λαών και χωρών , όταν αυτό το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ υποτάσσεται στα ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΡΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑΣ…

  Η 3η Οκτωβρίου μπορεί να είναι σήμερα ¨ Εθνική Ημέρα της Γερμανίας¨ στην μεγάλη πορεία για το ¨4ο ΡΑΙΧ¨ , όμως για τους λαούς της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων είναι μια ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ- ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ- ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΣ – ΠΕΡΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

  Η Δυτική Γερμανία με τους πρώην ¨συμμάχους μας¨ στον λεγόμενο ¨Αντιφασιστικό Αγώνα¨ ( ΗΠΑ-ΕΣΣΔ ) επέβαλλαν την ¨Γερμανική Ενοποίηση¨ ( ενσωμάτωση της πρώην Ανατολικής Γερμανίας ) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ Β΄ Π.Π. , όπως απαιτεί το Διεθνές Δίκαιο.

  Το δώρο των ¨συμμάχων μας¨ ήταν να απαλλάξουν με αυτό τον τρόπο την Γερμανία από την καταβολή ¨Πολεμικών Αποζημιώσεων¨ , ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ που ρήμαξε , μόλις πριν 60 χρόνια , ο Γερμανικός Ιμπεριαλισμός…

  Και το κυριότερο : Η ¨μη υπογραφή επίσημης συνθήκης ειρήνης για την οριστική λήξη του 2ου Π.Π. μεταξύ του 3ου Γερμανικού Ράιχ και των Ηνωμένων Εθνών¨ δεν απαλλάσσει μόνο το 4ο ¨οικονομικό¨ Ράιχ από την καταβολή Πολεμικών Αποζημιώσεων , ΑΛΛΑ ¨ ΚΡΑΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ¨ για τους αδιόρθωτους Γερμανικούς ¨εθνικιστές¨ , αλλά για τους πονηρά σκεπτόμενους Γερμανούς ¨δημοκράτες¨ και ¨σοσιαλιστές¨ για μία ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ - ¨ΚΑΠΟΤΕ¨ - ¨DE-JURA –ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ¨ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΔΑΦΩΝ ΤΟΥ 2ου- 3ου ΡΑΙΧ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ¨ΑΔΙΚΑ¨ ΟΙ ¨ΣΥΜΜΑΧΟΙ¨ ΜΕ ΤΗΝ ¨ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΟΤΣΔΑΜ¨ , την οποία δεν αναγνωρίζει έτσι η αλλιώς το ¨Υπέρτατο – Θεϊκό Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο¨ , ορίζοντας σε πολλές αποφάσεις του ότι τα πραγματικά γεωγραφικά όρια της Γερμανίας είναι ΑΚΟΜΑ αυτά που ίσχυαν μέχρι την περίοδο του 3ο Ράιχ !...

  Αλλάζουν οι εποχές κ. Παπανδρέου , καθώς και οι μορφές επέμβασης και κατοχής , ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΤΕ , ιδιαίτερα στην ¨Παγκόσμια Διακυβέρνηση¨ που οραματιζόσαστε με τις δηλώσεις σας , σύμφωνα με τις διακυρήξεις της Οικογένειας Ρόκφελερ από το 1920 !

  Το τι τίτλο είχε η ¨τελείως ανεξάρτητη και πέρα από κάθε έλεγχο από το Υπέξ της Γερμανίας ¨ BILDZEITUNG , την ημέρα της επίσκεψη σας τον Φεβρουάριο στο Βερολίνο και το τι και σε τι ύφος έγραφε η ¨ανοιχτή επιστολή της¨ προς το προσωπό σας , δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσω !

  Μείναμε όμως όλοι έκπληκτοι στην υφήλιο για το γεγονός ότι οι δυνάμεις της ανθρώπινης αξιοπρέπειας δεν σας επέβαλλαν να πάρετε το πρώτο αεροπλάνο και να επιστρέψετε αμέσως στην Ελλάδα ή έστω στην ¨πρώτη σας πατρίδα¨ διακόπτωντας την επίσκεψη. Άλλοι ΗΓΕΤΕΣ το έχουν κάνει στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Άλλοι.

  Σας υπενθυμίζω όμως , για όλους μας , ότι ακριβώς μόλις κατεβήκατε από το βήμα της Βουλής στις αρχές του χρόνου όπου είχατε απαντήσει σε Κοινοβουλευτική Επερώτηση σχετικά με τις Γερμανικές Επανορθώσεις με την δήλωση ¨ότι η Ελλάδα δεν διεκδικεί στην παρούσα φάση...το θέμα μένει ανοιχτό ... , όπως απαντούσαν οι κυβερνήσεις - Πλαστήρα, Παπάγου, Καραμανλή και Μητσοτάκη από το 1950 , ¨ΕΝ ΕΥΘΕΤΩ ΧΡΟΝΟ¨ !

  Ναι , μόλις κατεβήκατε από το βήμα της Βουλής ( αυτό κατέγραψε το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ εκείνη την ημέρα ) μετά από αυτή την ηρωική δήλωση σας που επιβεβαιώνει πως είμαστε ένα ¨απόλυτα ανεξάρτητο κράτος¨ με ¨ισότιμες σχέσεις¨ με τους ¨εταίρους και συμμάχους του¨ , ΛΑΒΑΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ¨ON -LINE ¨ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ... ( ας πούμε ¨είχατε περάσει στις εξετάσεις ...¨ )…

  http://fih.gr/images/76volkischerbeobachter_A.jpg


  Σήμερα η ¨Ενωμένη Γερμανία¨ έχει νέα ¨Δόγματα Χάλσταϊν¨ , ΤΑ ¨ΜΝΗΜΟΝΙΑ¨ Η΄ ¨ΜΝΗΜΟΝΙΟΔΗ¨ ΔΟΓΜΑΤΑ ¨DEUTSCHE – EURO BANK - ΜΕΡΚΕΛ – ΑΚΕΡΜΑΝ-ΣΟΪΜΠΛΕ ¨ ΤΟ ¨ΜΑΑΣΤΡΙΧ¨ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ¨ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ¨ ( ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ) ΚΑΙ ΤΗΝ ¨ΛΙΣΑΒΟΝΑ¨ και αντί για τις παλαιότερες φιέστες στο τείχος του Βερολίνου καλούν τους αλλοδαπούς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΟΥΣ ( μην ξεχνάμε την ¨Ευρώπη των Περιφερειών ¨ ) σε ¨Πανηγύρια για την 3η Οκτωβρίου¨.

  ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ της Μεινοτικής Πολιτικής της Βαϊμάρης και του Ναζισμού ( DEUTSCHE “ VOLKSTUMS-POLITIK” )-ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο Β΄Π.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ¨ΔΙΑΣΩΣΗ¨ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ – ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ - υποστηρίζει με τα κομματικά της ιδρύματα Φρήντρχ Έμπερτ , Αντενάουερ , Νάουμαν και Χάνς Σάϊντλ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ τα μειονοτικά αποσχιστικά κινήματα στον κόσμο στην βάση της αρχής της ¨πολιτιστικής αυτονομίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων¨.

  Από Ουϊγούρους – Θιβέτ στην Κίνα μέχρι τους βαρόνους κοκαϊνης στην Βόρεια Βολιβία , τους Κοσσοβάρους , Βόσνιους , Τσετσένους μέχρι και τους Καταλάνους και τους Βάσκους στην Ισπανία.

  Με έδρα και την οικονομική υποστήριξη της πόλης ¨Φλένσμπουργκ¨ του Ομόσπονδου ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κρατιδίου Σλέσβικ-Χόλσταϊν υποστηρίζονται το ¨Ευρωπαϊκό Κόμμα των Μειονοτήτων¨ ( FUEN ) και τελευταία ιδρύθηκε στο Βερολίνο το ¨Κέντρο εκδιωχθέντων Μειονοτήτων¨ , όπου εδρεύει επίσης η ¨Εταιρεία Απειλούμενων Εθνών¨ και η ¨Εταιρεία Διάσωσης υπό εξαφάνιση γλωσσών και γλωσσικών ιδιωμάτων…¨ .

  Θα λέγαμε ότι η παραδοσιακή ιμπεριαλιστική πολιτική του ¨διαίρει και βασίλευε¨ , της διάλυσης των κρατών και των εθνών ( εκ των πραγμάτων μόνο των¨ μικρών¨ βέβαια … ) δεν έχει όρια…

  http://fih.gr/images/28DEUTSCHLAND_RETE_UNS_e.jpg


  Το 2009 στις ¨τελετές¨ ήταν καλεσμένοι ο ηρόστρατος - Pizza-Hut -Γκορμπατσόφ ( βασικός συνομώτης το 1989-1990 με τον Χέλμουτ Κόλ για να απαλλαγεί η Γερμανία από την καταβολή ΄Πολεμικών Επανορθώσεων στους μικρούς λαούς των Βαλκανίων με την μη- υπογραφή ¨επίσημης¨ Συνθήκης Ειρήνης , ώστε να μπορέσει στην συνέχεια να επενδύσει τα κεφάλαια της στην εξαγορά της δημόσιας περιουσίας και των πλουτοπαραγωικών πηγών στις πρώην Ανατολικές Χώρες και ΝΑ ΞΑΝΑΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ) και ο ¨απελευθερωτής της εργατικής τάξης της Πολωνίας¨ ( την οποία έστειλε απελευθερωμένη στην μετανάστευση σε συνθήκες σκλαβιάς ) και θαυμαστής των μοντέλων οικονομικής ανάπτυξης της Ιαπωνίας και της Χιλής του Πινοσέτ , ευλαβής χριστιανός- καθολικός Λέχ Βαλέσα. Στις φετεινές εκδηλώσεις θα παραστεί ο Γ. Παπανδρέου...

  Το ζητούμενο όμως είναι ποιο είναι το όφελος των Ελλήνων και όλων των λαών των Βαλκανίων από την νέα ¨PAX GERMANICA¨ ( ; ) …

  Υ.Γ.
  Όλο το άρθρο με αφορμή την σημερινή επέτειο της 3ης Οκτωβρίου 1990 που αποτέλεσε το ορόσημο για το πέρασμα από την περίοδο του ¨ψυχρού πολέμου¨ στην περίοδο των θερμών πολέμων της επεκτατικής ¨Παγκόσμιας-¨Ελεύθερης¨ - Αγοράς¨ και την αποδέσμευση του ¨4ου - ¨οικονομικού¨ -Ράιχ ¨ της ¨Δημοκρατικής¨-Γερμανίας , γεγονός που σηματοδότησε και την ολοκληρωτική διάλυση , οικονομική , κοινωνική και πολιτιστική της Ελλάδας τα τελευταία 20 χρόνια μετά από το ¨Μαύρο 1990¨ , εδώ :

  http://www.doryforos.org/syzitiseis/viewtopic.php?t=1213&sid=f5f398adf18c96a1d1cafe28bb2274f5

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ ΝΤΑΝΤΟΝ 03/10/2010 18:59:44

   Τον πανηγυρικό του πανηγυριού για την απονομή του βραβείου στον κ. Γ.Παπανδρέου θα εκφωνήσει ο γνωστός και μη εξεραιρεταίος πρόεδρος του εαυγούς ιδρύματος Deutsche Bank, J. Ackerman!!!!!!!!!!!!!!!! (τα θαυμαστικά θα μπορούσαν και θα έπρεπε να είνα άπειρα)

   Η υπενθύμιση: To 1964 ο γνωστός Γάλλος φιλόσοφος Jean-Paul Sartr -δεν αποδέχθηκε- το βραβείο Νόμπελ για την λογοτεχνία που του είχε απονεμηθεί από την Σουηδική Ακαδημία Επιστημών , η οποία εδώ που τα λέμε δεν είναι συγκρίσιμη με τον ¨Οίκο Ανοχής ¨ της Deutsche Bank , η οποία καταδυναστεύει τον ελληνικό λαό από το 1886…

   Και την ενέργεια αυτή , άρνηση παραλαβής βραβείων 0 όχι μόνο του Νόμπελ , έχουν επαναλάβει και άλλοι πολλοί άνθρωποι της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών.

   Θα μου πείτε άλλοι καιροί, άλλα ήθη και δεν τους λέγανε ¨Παπανδρέου¨.

   • anonymos avatar
    anonymos @ ΝΤΑΝΤΟΝ 03/10/2010 21:25:27

    Γιατι σε παραξενεύει τον άνθρωπο τους βραβεύεουν μπα και τσιμπήσουνε οι ιθαγενείς και τον ξαναψηφίσουν για να συνεχίσει να εισπράττει για πάρτη τους

 3. rigakisalex avatar
  rigakisalex 03/10/2010 15:27:25

  Θα μπορούσε να πει κανείς ευτυχώς για την Ελλάδα, αλλά θα ήταν μαύρο χιούμορ. Αν δεν ενοχλεί, πρόσθέτω ένα λινκ (http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2199.aspx ) για μία άποψη.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ rigakisalex 03/10/2010 16:41:15

   @rigakisalex

   Κάνεις πολύ καλά που μας δίνεις το λινκ. Τα άρθρα του κ. Βιλιάρδου είναι εξαιρετικά. Και πολύ πολύ διαφωτιστικά. Πυκνά. Γεμάτα στοιχεία και πίνακες. Και πάντα εκλαϊκευμένα. Χρήσιμα ακόμη και για μένα τον άσχετο. Τον ευχαριστούμε θερμά.

   Ακούν εκεί στα κόμματα;

   Πάτε τα οικονομικά επιτελεία στη σελίδα του κ. Βιλιάρδου
   http://www.casss.gr/PressCenter/Main.aspx
   και δεξιά, στη λίστα "Κατηγορίες", διαλέξτε
   "Οικονομία & πολιτική"
   και "Ελληνικά & διεθνή θέματα"
   και διαβάστε τον άνθρωπο.

   Διαφωνείστε, δεν πειράζει, καλή είναι η διαφωνία. Αλλά διαβάστε τα στοιχεία και τις απόψεις του. Δεν μπορεί να μη σας είναι χρήσιμα όλα αυτά σε εσάς κ.κ. κομματικοί.

   Κι ότι πρέπει, εκτυπώστε το και δώστε και στον "αρχηγό" σας να το διαβάσει.

   Θραξ Αναρμόδιος

 4. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 03/10/2010 15:34:18

  Δεν χάρηκα. Το φαντάστηκα ότι θα ήταν οι επόμενοι. Είναι εξίσου ξεροκέφαλοι και ανυπότακτοι με μας οι Ιρλανδοί. Και αυτή η επίθεση εναντίον τους, μου φάνηκε σαν η πιο λογική συνέχεια.

  Η επίθεση που δέχεται όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε εξέλιξη.

  Μόλις οι ιδιοκτήτες του κόσμου είδαν πως οι πολυ-διαφημισμένοι ως οι ανυπότακτοι του πλανήτη έλληνες, δεν αντέδρασαν (το χαστουκι, το αναψο-κοκκίνισμα κλπ κλπ, http://www.antinews.gr/?p=64336), πέρασαν στην δεύτερη επίθεση. Των επόμενων πιο πολυ-διαφημισμένων ως ανυπότακτων.

  Θα δούμε τι θα γίνει τελικά.
  Διότι υπάρχει και η περίπτωση της βραδυφλεγούς ανάφλεξης.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Θραξ Αναρμόδιος 04/10/2010 12:18:04

   καλά, και δεν φοβούνται την εκ των γεγονότων πιθανή προσέγγιση των ανυπότακτων?

 5. Green St avatar
  Green St 03/10/2010 15:40:20

  Θυμάτε κανείς τους ύμνους για την Ιρλανδία τον Καλό Μαθητή της ΕΕ;;; Θυμάτε κανείς τον Παπαδημητρίου στον Σκάι να μας προτρέπει να ανοίξουμε τα κλειστά επαγγέλματα ώστε να αποκτησουμε την ανταγωνιστικότητα της Ιρλανδίας;;;
  Είμαστε λαός με πολύ κοντή μνήμη δυστυχώς για αυτό καλούμαστε να ανέβουμε τον γολγοθά που άλλοι μας έστησαν.
  Ας προσέχαμε!!!!!!!!!

  • anonymos avatar
   anonymos @ Green St 03/10/2010 21:26:31

   Καλα που μας θύμισες τον Μπάμπη, διαστρεβλωτή των πάντων

 6. Orestios avatar
  Orestios 03/10/2010 17:17:41

  Παντού οι τράπεζες έκαναν τεράστια λάθη αλλά καμιά δεν πλήρωσε.
  Αφού υπάρχουν τα κορόιδα οι φορολογούμενοι.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Orestios 03/10/2010 17:27:26

   Δεν πιστεύω πως οι τράπεζες έκαναν κάποιο λάθος. Εκαναν αυτό που κάνουν πάντα. Πιστές στο γενικό σχέδιο.

   Κορόϊδα είμαστε όλοι εμείς, όσοι ακόμα νομίζουμε ότι ζούμε σε δημοκρατία, και ότι έχουμε την παραμικρή εξουσία ως πολίτες σε αυτό το σύστημα, να επηρρεάσουμε την κατάσταση. Να την κάνουμε να γίνει πιο δίκαια. Πιο λογικό έστω.

   Οι τράπεζες όπως και οι πρόγονοί τους οι χρυσοχόοι του μεσαίωνα κάνουν ότι θέλουν και ποτέ δεν τιμωρούνται. Αντίθετα επιβραβεύονται.

   Οταν ανακάλυψαν στο μεσαίωνα ότι οι χρυσοχόοι με το κόλπο των χάρτινων αποδείξεων, των τραπεζογραμματίων δηλαδή, των "πληρωτέων επί τη εμφανίσει", δάνειζαν πολλαπλάσια από τις καταθέσεις τους τι έπαθαν; Τίποτε.

   Αναγνωρίστηκε η συμβολή τους στην οικονομική ανάπτυξη και αναβαθμίστηκαν σε τράπεζες. Νομιμοποιήθηκαν. Και μαζί νομιμοποιήθηκε και το μέχρι τότε παράνομο σύστημα των κλασματικών αποθεματικών που εφάρμοζαν.

   Μπορεί ΜΙΑ τράπεζα να κάνει λάθος σε κάτι. Ανθρωποι είμαστε.

   Οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ όμως δεν κάνουν ποτέ λάθος.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 03/10/2010 17:28:33

    Εχουν πολλά λεφτά για να κάνουν λάθος, είναι η σωστή διατύπωση.

    Θραξ Αναρμόδιος

 7. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 03/10/2010 18:34:58

  ...........................
  Therefore, send not to know
  For whom the bell tolls,
  It tolls for thee.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.