Η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τελειωμό
30/04/2014 19:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τελειωμό

Δεν μπορεί, το κάνουν επίτηδες οι Συριζαίοι. Θέλουν να μας τρελάνουν για να μην ξέρουμε τι ψηφίζουμε στις εκλογές γι’ αυτό και συνεχίζουν αυτό το γαϊτανάκι δηλώσεων γύρω από το ευρώ...

Δεν μπορεί, το κάνουν επίτηδες οι Συριζαίοι. Θέλουν να μας τρελάνουν για να μην ξέρουμε τι ψηφίζουμε στις εκλογές γι’ αυτό και συνεχίζουν αυτό το γαϊτανάκι δηλώσεων γύρω από το ευρώ, τη διαπραγμάτευση, την στάση πληρωμών και ότι άλλο βάζει ο νους τους.

Μετά τον Λαφαζάνη, τον Δραγασάκη, τον Γλέζο, όπου ο καθένας με τον τρόπο του μας είπαν ότι δεν αποκλείεται να χαιρετήσουμε το κοινό νόμισμα, αν και… δεν είναι στρατηγική τους επιλογή, σειρά πήρε ο Γιάννης Μηλιός για να μας αποτρελάνει. Είπε στο Βήμα FM λοιπόν ο μέγας οικονομολόγος.

«Πρώτα απ' όλα, υπάρχει ένα θέμα που είναι η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Είναι μεγάλο ευρωπαϊκό θέμα», συνέχισε ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε: «Για τη χώρα μας, που το χρέος είναι 320 δισ., το θέμα είναι μεγάλο, και λέμε ότι πρέπει να διαγραφεί μέρος του και το υπόλοιπο να αποπληρωθεί με ρήτρα ανάπτυξης, όπως έγινε στη Γερμανία. Μου λέτε τι θα γίνει αν δεν δεχθούν... Θα ανοίξει το θέμα σε όλη την Ευρώπη και θα γίνει μια διαπραγμάτευση. Δεν είναι δυνατόν οι δανειστές και η ΕΕ, που σας υπενθυμίζω ότι είναι και οι 27 χώρες και όχι μόνο η Γερμανία, να μην δεχθούν μια διαπραγμάτευση. Σας θυμίζω ότι την ίδια στιγμή δίδονται κάποια χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ για να πληρωθούν ομόλογα που λήγουν προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Αυτό γίνεται. Δεν πρόκειται λοιπόν αυτή την κατάσταση να μην τη δεχθούν προς συζήτηση. (Αν δεν δεχθούν) δεν θα πληρωθούν αυτά τα ομόλογα. Δεν θα είναι στάση πληρωμών, αλλά μια καθυστέρηση πληρωμής των δόσεων. Δεν θα το έλεγα εκβιασμό. Θα κάνουμε μια έντονη, σκληρή διαπραγμάτευση και όχι εκβιασμό. Αυτή η σκληρή διαπραγμάτευση έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, διότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα έχει δεδομένο το τέλος τής λιτότητας και δεν θα είναι από την ίδια πλευρά του τραπεζιού για το πώς θα περάσουν άλλα μέτρα».

Με απλά λόγια, αν δεν πληρώσουμε τα ομόλογα που χρωστάμε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση αυτό δεν θα το ονομάσει στάση πληρωμών αλλά κάπως αλλιώς. Θα το πει καθυστέρηση δόσεων, μπορεί να το πει και μπιρίμπα ή πρέφα αν θέλει. Αλλά ποιος θα ρωτήσει τους Έλληνες στην περίπτωση αυτή; Οι δανειστές και οι αγορές θα πουν ότι πρόκειται για default και…χαιρέτα τον τον μακαρίτη. Έτσι, απλά κι όλα τα υπόλοιπα είναι για να βαυκαλίζονται οι Συριζαίοι ότι κάνουν αντίσταση και για να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό ότι δήθεν θα κάνουν κάτι διαφορετικό.

Είναι όμως επικίνδυνοι και κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει ότι δεν ξέρουν και τι λένε. Και πλέον χάνουν τη σοβαρότητά τους ακόμη και οι σοβαροί στην Κουμουνδούρου που έχουν παρασυρθεί από τους «παπατζήδες» που παίζουν την τύχη της Ελλάδας στα χαρτιά.

Για τις δηλώσεις Μηλιού επίθεση εξαπέλυσε η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων.

«Οι παραστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται. O υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός δήλωσε σήμερα στο Βήμα FM ότι αν ποτέ κυβερνήσουν “δεν θα πληρώσουν” (θα καθυστερήσουν ή θα διακόψουν) την πληρωμή των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που έχουν στην κατοχή τους η ΕΚΤ και άλλες Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης.

Αυτό σημαίνει: ‘default’, κατάπτωση όλων των αξιογράφων του Ελληνικού Δημοσίου, διακοπή της χρηματοδότησης των Ελληνικών Τραπεζών από το Eurosystem, υποβάθμιση όλων των Ελληνικών εταιρειών και πιθανότατα διακοπή όλων των χρηματοδοτήσεων της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν εξήγησε ότι αυτό που προτείνει σημαίνει GREXIT».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 30/04/2014 19:33:14

  Γίνεται πλέον ηλίου φαεινότερον ότι ο Συριζα του 4% (συν τα ρετάλια του πασοκ που τον ανέβασαν δημοσκοπικά στο 20%), θέλει πάση θυσία να αποφύγει την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας γιατί τότε 1) δεν θα μπορεί να "παίζει" με τους θεσμούς και την πολιτική 2) δεν θα αναγκασθεί να εφαρμόσει πρόγραμμα -που άλλωστε δεν έχει και 3) η αντιπολίτευση του προσφέρει μια καλή θέση με αποδοχές και του επιτρέπει να συμπεριφέρεται ως πρόεδρος 15μελούς.

  • Άλυτη εξίσωση avatar
   Άλυτη εξίσωση @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 30/04/2014 20:36:45

   Καλά ε; Σατανικό! Ούτε που πέρασε από το μυαλό μου.... Τόσο απλό τελικά .... Για φαντάσου!! Έτσι μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Αφού ο Σύριζα που θα μπορούσε, ΔΕΝ προτίθεται να διεκδικήσει στα σοβαρά την εξουσία, βαράτε βιολιντζήδες! Κανένας κίνδυνος. Ας κρατήσουν οι χοροί.

   • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Άλυτη εξίσωση 01/05/2014 10:16:21

    ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΕΙΔH Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΕΥΡΩ -ΔΡΑΧΜΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ...ΑΛΥΤΗ

 2. airman avatar
  airman 01/05/2014 18:19:39

  "Δεν θα είναι στάση πληρωμών, αλλά μια καθυστέρηση πληρωμής των δόσεων. Δεν θα το έλεγα εκβιασμό." Ας πούμε ότι αυτό συμβαίνει μήνα Μάρτιο και για το μήνα Απρίλιο ας δεχτούμε ότι στα κράτικα ταμεία κάτι υπάρχει. Επειδή οι κακοί δανειστές, η ΕΕ και το ΔΝΤ θα το εκλάβουν ως εκβιασμό, θα αντιδράσουν ανάλογα και οι επιπτώσεις το μήνα Μάιο θα είναι άμεσες. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις τότε τι θα πουν στους εργαζόμενους; Περιμένετε να σας πληρώσουμε όταν αντιληφθούν οι "κακοί" ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν εκβιάζει; Δε συζητάμε για το δημόσιο τομέα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους επαναπροσλάβει όλους! Όσο για τους άνεργους, θα ανακουφισθούν με την προοπτική απόλυσης και άλλων εργαζόμενων! Αλέξη, αφού δεν μπορείς να τους μαζέψεις, βγες μπροστά και άδειασέ τους! Δε θα χάσεις περισσότερο!

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ airman 01/05/2014 20:21:45

   Πολλά κακά θα συμβούν, όχι όμως αυτό για τις ιδιωτικές εταιρείες. Πολλοί δεν έχετε καταλάβει ότι δεν πτώχευσε ο ΙΤ, αλλά ΜΟΝΟΝ ο ΔΤ. Που στραγγαλίζει, βέβαια τον ΙΤ μέσω φόρων και τελών για να μην χάσει τα αμαρτωλά κεκτημένα και, όπως πάει τον οδηγεί σε "stall" κατά την επίσημη ορολογία, που σαν airman μάλλον καταλαβαίνεις τι σημαίνει (κλού Α: Η ΕΣΥΕ ανέφερε 2% απώλειες τζίρου λιανικής για τον Φεβ.14. κλού Β: Για το '15 και '16 προβλέπεται νέα αύξηση φοροδοσίας στο νέο Μεσοπρόθεσμο). Η πραγματική αγωνία του Σαμαρά, πιστεύω πως είναι αν θα αντέξει ο ΙΤ μέχρι να χαλιναγωγηθεί ο ΔΤ. Και σ'αυτό συμπάσχω μαζί του.

   • airman avatar
    airman @ ΠΗΛΕΑΣ 01/05/2014 21:27:36

    Ο ιδιωτικός τομέας στραγγαλίζεται και από την έλλειψη ρευστότητας, που σχετίζεται άμεσα με το "φθηνό χρήμα" και την αδυναμία/δυσκολία των τραπεζών να το "προσφέρουν". Όπως είναι όντως γεγονός ότι ο δημόσιος τομέας "πνίγει" κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως ο κισσός το δέντρο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.