#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/06/2012 09:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η καταπράσινη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ

[caption id="attachment_168627" align="alignnone" width="600" caption="Αριστερά ο κ. Χωραφάς, πρώην σύμβουλος του Άκη και νυν του Αλέξη"][/caption]

Μιάμιση εβδομάδα πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, πασίγνωστο συνδικαλιστικό στέλεχος που ανήκε στο ΠΑΣΟΚ, και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, παρήγγειλε σε πολύ γνωστό κατάστημα ενδυμάτων που συχνάζουν διάφοροι πολιτικοί και «κυριλάτοι», δύο κοστούμια. Γιατί; Διότι, μέσα στην προεκλογική ευφορία για σίγουρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος το λιγότερο που θα έπαιρνε, ήταν κάποια καρέκλα σε υπουργείο.

Ο συνδικαλιστής πάντως, δεν βγήκε χαμένος. Χάρις στην πριμοδότηση που του έδωσε ο ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα κάθεται στα βουλευτικά έδρανα. Για ποιο λόγο ήταν τόσο σίγουρος ότι, εφόσον βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, αυτός θα έπαιρνε κάποια θέση, το πιθανότερο ως υφυπουργός; Γιατί του προσφέρθηκε αφειδώς τόσο μεγάλη πριμοδότηση, προκειμένου σήμερα να είναι βουλευτής; Ο χώρος, από τον οποίο προέρχεται ο συνδικαλιστής, αφορά άμεσα την οικονομία και τα μεγάλα παιχνίδια χρηματοοικονομικής, επιχειρηματικής και πολιτικής διαπλοκής. Μάλιστα, έχει τροφοδοτήσει κατ’επανάληψη το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» των προηγούμενων δεκαετιών με πολιτικά στελέχη, ακόμα και με υπουργούς! Εκτός αυτού, αφορά μια μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων, οι οποίοι παραδοσιακά ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, αλλά τώρα εστράφησαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς, ο συνδικαλιστής φάνηκε πολύ χρήσιμος στον ΣΥΡΙΖΑ. Και καλά έκανε η Κουμουνδούρου και έριξε «γέφυρες» προς αυτόν. Αλλά από αυτού του σημείου, μέχρι να δέσει ο «συνδικαλιστής» σκοινί-κορδόνι την υφυπουργική καρέκλα η απόσταση είναι τεράστια. Πόσο μάλλον, αφού το αντάλλαγμα που του δόθηκε ως υπόσχεση, ήταν ιδιαιτέρως μεγάλο. Και το σημαντικότερο: Όλα αυτά ενισχύουν την υποψία ότι πολλοί από τους παλαιούς ΠΑΣΟΚους που εισήλθαν και συνεχίζουν να μπαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν –αν δεν το’χουν πετύχει κιόλας ορισμένοι εξ’αυτών- να επιβάλλουν τους όρους τους.

Είναι πεντακάθαρο ότι το μεγάλο ερώτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εάν θα επιβληθούν στο κόμμα της Αριστεράς αυτοί που του φέρνουν ψήφους, ή θα είναι η σημερινή ηγετική ομάδα που θα τους επιβάλλει τους όρους εισόδου τους στο κόμμα. Και ας μην ξεχνούν στην Κουμουνδούρου ότι οι ΠΑΣΟΚοι έχουν αρκετά μεγάλη εμπειρία από «εισοδισμό». Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν έχει ανάγκη να «πουλήσει» ακριβά τίποτε σε όσους θέλουν να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ και να περάσουν σε αυτόν. Άλλωστε, αντικειμενικά, έχει μετατραπεί σε πολιτικό πόλο έλξης, και είτε πάνε προς τα εκεί οι ΠΑΣΟΚοι, είτε όχι, το λαϊκό ρεύμα προς το κόμμα είναι υπαρκτό και μεγάλο. Και εφόσον, με πολιτικές εξωστρέφειας, ουσιαστικές παρεμβάσεις -κοντολογίς την κατάλληλη τακτική και στρατηγική- συνεχίσει να οικοδομεί την εικόνα της δύναμης ανατροπής, αλλά και ξεπεράσματος της κρίσης, τότε είναι βέβαιον ότι, όχι μόνον τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα παγιώσει, αλλά πολύ πιθανώς θα γίνει κυβέρνηση.

Είναι σαφές ότι οι αριστερές ηγετικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, με κύριο πρόσωπο τον Α.Τσίπρα, δεν πρέπει να επιτρέψουν στους ΠΑΣΟΚογενείς να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα του κόμματος. Συγκλίσεις και ισοτιμία με τα έντιμα στοιχεία του χώρου αυτού, ναι. Αλλά όχι υποταγή. Ελπίζουμε δε, ότι η πράσινη σημαιούλα που είναι στο σύμβολο του ΣΥΡΙΖΑ, θα εξακολουθήσει να είναι πίσω από την κόκκινη, και θα συνεχίσει να συμβολίζει την Οικολογία, και όχι το «πράσινο σύστημα ΠΑΣΟΚ».

Η επικοινωνιακή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, στηρίχτηκε αναμφισβήτητα στην προβολή της προσωπικής εικόνας του Αλέξη Τσίπρα. Κάτι που, ως απεδείχθη, απέδωσε. Εκτός αυτού, σαφώς προέβαλε την εικόνα Τσίπρα με τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ. Κυρίως με την κ.Σακοράφα, η οποία ούτως ή άλλως είχε αποστασιοποιηθεί εγκαίρως από τη μνημονιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και γενικότερα θεωρείτο ως «αριστερή» πτέρυγα εντός ΠΑΣΟΚ. Λιγότερες εμφανίσεις, αν και όχι λίγες, έκανε ο κ.Τσίπρας μαζί με σειρά άλλων προσώπων που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως, όλη αυτή την περίοδο και οι προερχόμενοι από το ΚΚΕ εσωτερικού.  Οι περισσότερες, και πάντως οι κυριότερες, εμφανίσεις Τσίπρα ήταν μαζί με το Γιάννη Δραγασάκη και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Δηλαδή, την προερχόμενη από το ΚΚΕ τάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά για να μην ξεχνιόμαστε όμως, ιδού τι γράφαμε από το 2009 κιόλας και για τον σύντροφο Δραγασάκη (http://www.antinews.gr/2009/09/14/14514/): Ο Γιάννης Δραγασάκης με ειδίκευση στα οικονομικά θέματα όσο ήταν στο ΚΚΕ, φέρεται να διατηρούσε πολύ στενές σχέσεις με τον κ. Γαλανό, κατήγορο κατά του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο κ. Γαλανός στη συνέχεια έγινε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αφού προηγουμένως άδειασε την Αριστερά. Αληθεύει άραγε ότι ο κ. Δραγασάκης από πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΚΚΕ που πήγε μετά στον ΣΥΝ, ευεργετήθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και έγινε σύμβουλος του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας περί το 1994-1996; Που να ψάχνουμε τώρα… Το θυμηθήκαμε επειδή ο κ. Δραγασάκης εξανέστη πρόσφατα, όταν ο Περικλής Κοροβέσης μίλησε για τεράστιες ευθύνες της Αριστεράς στο σκάνδαλο Siemens και ότι με τη συναίνεση των Φλωράκη-Κύρκου δέθηκε ο ΟΤΕ επί Οικουμενικής από την Siemens και την Intracom. Ανεξαρτήτως εάν πίσω από τις δηλώσεις αυτές ωφελείτο το ΠΑΣΟΚ, ο Κοροβέσης, έστω και αργά, είπε κοινές αλήθειες. Προς τι λοιπόν, εκείνη η ενόχληση Δραγασάκη;

Suhoi

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παύλος avatar
  Παύλος 28/06/2012 14:49:04

  Το έχω γράψει πολλές φορές :Μην κάνουμε το λάθος να ασχολούμαστε με την λέξη ΣΥΡΙΖΑ, ως εάν επρόκειτο για αυτοτελές κόμμα, όπως καταγράφονταν εδώ και κάποια χρόνια . ΠΑΣΟΚ του κερατά είναι !!! Πάρτε το χαμπάρι !
  Και μην ακούω αφέλειες του τύπου : "Τουλάχιστον διαλύθηκε το ΠΑΣΟΚ "
  Κανένα ΠΑΣΟΚ δεν διαλύθηκε ! Απλώς μεταμορφώθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ, για να δραγουμήσει ξανά την Ελλάδα και όλη την ικμάδα της υπό άλλη ονομασία και άλλο σχήμα και παράλληλα το πόπολο, το αφελές πόπολο, να νομίζει - τρομάρα του - ότι τάχα καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ για τα εγκλήματά του ! Το .....ύψος της υποκρισίας όλων αυτών των πράσινων στελεχών προσμετράται μόνο με το......βάθος της χαζομάρας (για να μην πω την άλλη), που δέρνει όλους αυτούς, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, για να ........αλλάξουν τα πράγματα !!!!!
  Προσοχή : Δεν συμπεριλαμβάνω στον χαρακτηρισμό μου αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας απόλυτη συναίσθηση ότι .......η κουζίνα και η τραπεζαρία μετακόμισαν !!!

 2. ΜΗΤΣΟΣΠΑΠ avatar
  ΜΗΤΣΟΣΠΑΠ 28/06/2012 17:47:25

  Όχι Αλέξη δεν είσαι ένας από εμάς...
  Ο Τσίπρας είναι τριαντάρης όπως και γω. Γεννηθήκαμε περίπου την ίδια εποχή, έχουμε ζήσει στην Ελλάδα τα ίδια χρόνια, μεγαλώσαμε στην ίδια πόλη, οπότε μάλλον θα έπρεπε να χαιρόμουνα που ενδεχομένως ένας από την γενιά μου είναι κοντά στο να γίνει πρωθυπουργός. Όμως δεν χαίρομαι με αυτή την προοπτική - του 'ναντίoν ανησυχώ βαθύτατα. Αλέξη δε σε νιώθω έναν από εμάς.
  Όταν εγώ αγωνιζόμουνα να τελειώσω το σχολείο και το πανεπιστήμιο - να δώσω μαθήματα και να μην χάσω την εξεταστική, εσύ πρωτοπορούσες στις καταλήψεις. Τι να πρωτοθυμηθώ από τις καταλήψεις, τους δικούς σας αγώνες, την ανταπόκριση που είχαν και την Παιδεία που βρίσκεται σήμερα. Όταν εσύ Αλέξη μετά τις σπουδές, έψαχνες να δώσεις στην κομματική σου διαδρομή επαγγελματική συνέχεια εγώ είχα την αγωνία να βρω δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Όταν έδινες το πολιτικό σου στίγμα για πορείες και διαμαρτυρίες στο κέντρο της Αθήνας εγώ δεν μπορούσα να πάω στη δουλειά μου και οι δουλειές πολλών άλλων τριαντάρηδων πριν ανοίξουν κλείνανε. Όταν μας έπνιγε το μεγάλο ακυβέρνητο κράτος εσύ μας μιλούσες για άλλες 200 χιλ. νέες θέσεις εργασίας στο δημόσιο και έδινες ελπίδα εκεί που σήμερα υπάρχει τέλμα.
  Γι' αυτό ανησυχώ Αλέξη, γιατί για μένα είσαι το παρελθόν χωρίς ρυτίδες. Είσαι αυτό που αντιστεκόταν όλα τα χρόνια που θυμάμαι στο ανίκανο σύστημα που κυβερνούσε και του έδινε το άλλοθι να μην κάνει αυτά που έπρεπε. Και αν θες η πετυχημένη σου διαδρομή για μένα δείχνει την απόλυτη αποτυχία του συστήματος για την οποία φυσικά δεν είσαι υπεύθυνος αλλά σίγουρα είσαι και συ συμμέτοχος.
  Αλέξη, δεν αμφισβητώ τις προθέσεις και τις ικανότητές σου, σέβομαι ότι είσαι αριστερός, ένα πράγμα δε συγχωρώ από άνθρωπο της γενιάς μου - να λέει συνειδητά ψέματα - .
  Και αν σου δοθεί η ευκαιρία να κυβερνήσεις, για να πετύχεις και να βοηθήσεις τη γενιά μας, που την έχει ακρωτηριάσει η κρίση, θα είσαι καταδικασμένος να κάνεις όπως οι προηγούμενοι, ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που μας λες τόσο καιρό

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΜΗΤΣΟΣΠΑΠ 28/06/2012 17:52:36

   Φοβάμαι, ανησυχώ πολύ μήπως έχεις δίκιο, Μητσοπαπ.
   Άν και έχω τα διπλά περίπου χρόνια από σένα.
   "Πολλά έχουν δεί τα μάτια μου, μα αυτό μου φέρνει τρόμο".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.