#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/01/2008 05:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κατακόρυφη άνοδος (και πτώση) του κ. Κλαδά

Η απομάκρυνση του επικεφαλής της ΥΠΕΕ, κ. Σπ. Κλαδά από την θέση του “είναι θέμα ημερών” εκτιμούν καλά πληροφορημένες πηγές της ΝΔ. Σύμφωνα με τις ίδιες, ο κ. Κλαδάς εμπλέκεται ήδη πολλαπλώς στις δικαστικές έρευνες για την υπόθεση Ζαχόπουλου (βλ και εδώ), οι οποίες αφορούν ως γνωστόν και την υπηρεσία στην οποία προΐσταται. Όσοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Κλαδάς είναι σ «στενός συνεργάτης και φίλος του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή» και γι αυτό δεν έχει απομακρυνθεί ακόμα, μάλλον δεν γνωρίζουν καλά τα πράγματα στο Μαξίμου. Επειδή, η αλήθεια είναι ότι μάλλον βλέπει κι αυτός τον πρωθυπουργό «από την τηλεόραση» - όπως και ορισμένοι άλλοι που παριστάνουν σήμερα τους «πρωθυπουργικούς συμβούλους».
Η κατακόρυφη άνοδος, εξάλλου, του κ. Κλαδά,  δεν εξηγείται τόσο με την εύνοια του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γιάννη Αγγέλου (όπως αναφέρει ο Τύπος). Αλλά κυρίως με την στενή φιλία και συνεργασία του με ένα άλλο ισχυρό στέλεχος του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, τον  κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ, διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ σήμερα. Όλα αυτά τα χρόνια, η πορεία των δυο αντρών είναι παράλληλη. Το 2002 ο κ. Κλαδάς αρχίζει να συνεργάζεται με το δικηγορικό γραφείο «Ε. Στρατήγης και Συνεργάτες». Με το ίδιο γραφείο συνεργάζεται και ο κ. Χατζηεμμανουήλ, όταν επιστρέφει από το Λονδίνο. Το 2004 ο κ. Κλαδάς ορίσθηκε Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων  και στη συνέχεια (από τον Ιούνιο του 2005 μέχρι τον Οκτώβριο του 2007) διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης του Υπουργείου Πολιτισμού. Την ίδια εποχή ο κ. Χατζηεμαννουήλ είναι επικεφαλής στα Ολυμπιακά Ακίνητα.
Αυτά είναι βέβαια λίγο πολύ γνωστά. Εκείνο το οποίο, όμως, δεν είναι ευρύτερα γνωστό και αποκαλύπτουμε τώρα είναι ότι το δικηγορικό γραφείο Στρατήγη προσέφερε συμβουλευτικές υπηρεσίες στην J.P Morgan για το αμαρτωλό ομόλογο του ΤΕΑΔΥ, εκείνο με το οποίο παραλίγο να χάσει τις εκλογές η ΝΔ. Στο ίδιο γραφείο είχε θητεύσει όμως και ο ένας από τους γιους του διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, του κ. Κώστα Σταικούρα. Τι σχέση έχουν όλα αυτά μεταξύ τους; Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε. Μας προκαλούν όμως την περιέργεια, σε συνδυασμό με την μετεωρική άνοδό του κ. Κλαδά στο γαλάζιο στερέωμα, από απλός οργανωτικός τομεάρχης στην Ήπειρο και το Βόρειο Αιγαίο (ένας από τις δεκάδες άλλους δηλαδή , χωρίς ιδιαίτερες επιδόσεις) μέχρι τη σημερινή του θέση ως επικεφαλής του ισχυρότερου εισπρακτικού μηχανισμού του κράτους (την ΥΠΕΕ).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. giorgis avatar
  giorgis 22/01/2008 12:16:33

  Αυτός ο Στρατήγης...

 2. AnonymOs avatar
  AnonymOs 22/01/2008 13:10:37

  Ο κλαδάς, Μυλωνάς κλπ λαμόγια ήταν και είναι.
  Όμως η Τσέκου βαριά την πλήρωσε.
  Κοίτα που κατέληξε:
  - Φυλακισμένη
  - Πορνευμένη δημοσίως
  - Διαποπευμένη
  - Άνεργη (όχι απλά αδιόριστη)
  - Ψυχικό κουρέλι
  - Αφραγκη
  - Μεγάλη σχετικά ηλικία και βάλε

  Και τι έκανε?
  Αφού εξαντησε τα "νομιμα" μέσα και δεν προέκυψε τίποτα,
  εφάρμοσε τα μεγάλα "κόλπα", τα ρουφίγματα κλπ
  Δυστυχώς της έμεινε το παπάρι του Ζαχόπουλο.
  Ηθικόν δίδαγμα: προσέχουμε δεν το πουλάμε...

  Οι άλλοι όμως:
  -τάπαιρναν κανονικά.
  -διόριζαν όλους τους ημετέρους τους - η Τσεκου δεν κατάφερε να είναι
  - και παρήγαγαν τον πολιτισμό της "Γκομενάρας από το Μέτσοβο"

  Το ίδιο είναι; O θήτης με το θύμα:

 3. γιούχα avatar
  γιούχα 22/01/2008 17:37:07

  Σημερινό (22 Iαν.) δημοσίευμα του "Έθνους":
  http://www.ethnos.gr/general.asp?catid=11378&subid=20110&tag=8940&pubid=358394

  Στις 18 Δεκ. 2007 με απόφαση του M. Λιάπη (αρ. 120789) διορίζονται 17 άτομα στη Γενική Γραμματεία Oλυμπιακής Aξιοποίησης! Δύο μέρες πριν από το μοιραίο πήδημα του X. Zαχόπουλου!!
  Πρόκειται για την "ουρά" του αμαρτωλού "διαγωνισμού" του YΠΠO, που πρώτος είχε καταγγείλει ο Γ. Bέης του AΣEΠ, για να επακολουθήσει η E. Tσέκου, δίνοντας και ονόματα...

  Tο ΦEK βγήκε στις 14 Iαν. και εύκολα μπορεί να βρεθεί... H πρώτη της λίστας, E.Φ., είχε παλιότερα κοσμήσει με την παρουσία της δημοσίευμα του "1ου Θέματος" (άλλη μια σύμπτωση;!;) ως εντυπωσιακή ξανθιά συνοδός υπουργού. Tέλη Φεβρ. 2007...

  Tα πράγματα μοιάζουν απλά εδώ:
  H γκόμενα του Yπουργού "έφαγε" την γκόμενα του Γενικού...

  Έχουν να πουν κάτι οι κλαδάδες επ' αυτού;;

  Xαιρετίσματα

 4. AnonymOs avatar
  AnonymOs 22/01/2008 19:56:20

  Σύο καινούργιες ταινίες του
  Υπευθύνου των Πολιστιστικών πραγμάτων στην Ελλάδα:

  1) Σκύψε αδιόριστη να σε διορίσω.
  2) Για του Ζάχου το πουλί,
  Βρέθηκα στην Φυλακή

  Η επιτυχία θα είναι εξασφαλισμένη!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.