#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/01/2012 13:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ που δεν λένε οι δημοσκοπήσειςΔιαβάστε τι εξομολογούνται βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Χωρίς σχόλια εκ μέρους μας. Περιττεύουν.

 ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΧΑΡΗ  (Βουλευτής Καρδίτσας)

«Ψηφίζαµε κάθε µέρα µέτρα που ήταν πέρα και πάνω από τη συνείδηση και την ιδεολογία µας έχοντας ως γνώµονα τη σωτηρία της χώρας, λοιδορούµενοι, προπηλακιζόµενοι και απαξιωµένοι. (...) Ενώ οι αποφάσεις στο Υπουργικό Συµβούλιο και στην Κυβερνητική Επιτροπή ήταν οµόφωνες, εκ των υστέρων, είτε µε διαρροές είτε µε δηµόσιες τοποθετήσεις, αποδοµούσαν την όποια προσπάθεια, µε αποτέλεσµα να δίνεται η εικόνα µιας κυβέρνησης αγέλης».
Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ (Βουλευτής Ηρακλείου)

«Πρώτα πετσοκόψαµε και φέραµε απέναντί µας όλα τα κοινωνικά στρώµατα και µετά πήγαµε να κάνουµε σύγκρουση µε τις τράπεζες και τα συµφέροντα.

Αµ δε! Με ποιους συµµάχους; (...) ∆εν µπορεί στις 26-27 Οκτωβρίου να πετυχαίνουµε τη µεγαλύτερη συµφωνία που έχει πετύχει ποτέ η Ελλάδα µετά τη Συνθήκη των Σεβρών και να την υπονοµεύουν πρώτα απ’ όλα από την κυβέρνηση. (...) Αν ήταν ο πρόεδρος εδώ, θα τον ρωτούσα: “Μα σου ζητάει κανείς να παραιτηθείς και να µην πας στις εκλογές;”».
ΕΥ. ΛΟΗΣ (Μέλος της Αριστερής Πρωτοβουλίας)

«Το κεντρικό πολιτικό προσωπικό του Κινήµατος είναι καµένο. Υπήρξε µια περίεργη επετηρίδα στην αξιοποίηση προσώπων σε κρίσιµες θέσεις. Ανακυκλώσαµε τους ίδιους και τους ίδιους χωρίς ποτέ να κάνουµε σοβαρή πολιτική αξιολόγηση των πεπραγµένων τους. Αναδείξαµε από το πουθενά πολιτικάντηδες και τους εµπιστευθήκαµε κρίσιµες θέσεις. Ετσι βρεθήκαµε µε πρόσωπα που δεν είχαν καµία σχέση µε το ΠΑΣΟΚ είτε µε αλεξιπτωτιστές που ενδιαφέρονταν για την προσωπική τους εξέλιξη».

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ (Βουλευτής Φωκίδας)

«Υπάρχει ένα συστηµικό πρόβληµα στο ΠΑΣΟΚ που είναι οι οµάδες, οι οµαδούλες, τα παραµάγαζα, τα εξαπτέρυγα, οι οπλαρχηγοί και οι κλέφτες. (...) Γιατί να σηκώσω εγώ το βάρος του µαρτυρίου; ∆ύο χρόνια βουλευτής είµαι! Αυτοί πήγαιναν από κανάλι σε κανάλι και έκαναν τι; Εριξαν τη δική µας κυβέρνηση».
Λ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ (Πρώην υφυπουργός)

«Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται µια καινούργια διακήρυξη, που στον πυρήνα της θα έχει την απαλλαγή από τις µνηµονιακές πολιτικές. Τα κινήµατα στις πλατείες και στους χώρους παραγωγής έφτιαξαν αυτό το Κίνηµα, σύντροφοι, αλλά βλέπω παλιούς συντρόφους που ξέχασαν και ιδεολογίες και αξίες. Θα έλεγα µια κουβέντα, “το ΠΑΣΟΚ πέθανε, ζήτω η δηµοκρατική παράταξη”».


ΑΛΗ ΧΑΓΚ (Μέλος του Εθνικού Συµβουλίου από τη Θεσσαλονίκη)

«Πριν από τέσσερις µήνες συνεδριάσαµε στη Νοµαρχιακή Επιτροπή και ήταν περίπου 40 άτοµα, από αυτά τα 30 ήταν παραπάνω από εξήντα χρόνων. (...) Θα βγω να δώσω αγώνα για τις βουλευτικές εκλογές. Τι θα πω στον κόσµο; Αν κανείς από σας κατάλαβε τι θέλει να κάνει το ΠΑΣΟΚ από εδώ και πέρα, να µας το πει».

Θ. ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ (Βουλευτής Κιλκίς)

«Και τώρα αναρωτιέµαι µε βάση τα λεγόµενα στο Εθνικό Συµβούλιο πραγµατικά τι θα βγούµε να πούµε στον κόσµο σε λίγους µήνες που θα έχουµε εκλογές; Ζητάµε την ψήφο σας επειδή καταστρέψαµε τη χώρα τα δύο αυτά χρόνια; Θα πρέπει να απαντήσουµε ειλικρινά στα µέλη και στους φίλους του ΠΑΣΟΚ».
ΖΕΦΗ ΔΗΜΑΔΑΜΑ (Υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, «παπανδρεϊκή» οµάδα)

«∆υστυχώς οι υπάρχοντες χρόνιοι µηχανισµοί εκλογικής πελατείας στέκονται εµπόδιο σε οποιαδήποτε προσπάθεια αξιοκρατίας προωθώντας συγχρόνως πρακτικές και νοοτροπίες ρουσφετιού και µάρκετινγκ, αναλώσιµων τηλεοπτικών προϊόντων. Πώς να προκύψει συνεπώς νέο πολιτικό δυναµικό όταν οι σπουδές, οι προσωπικοί αγώνες, η πολιτική σκέψη και η επαγγελµατική εµπειρία παραβλέπονται χάριν του “βολέµατος” και της ψηφοθηρίας; Πού να αφήσουν οι µηχανισµοί των δεινοσαύρων και των διαπλεκοµένων;».
Β. ΝΟΥΣΣΙΟΣ (Επιρροή Χρ. Παπουτσή)

«Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι στελέχη της κυβέρνησης και µάλιστα από αυτούς που διαµόρφωναν την κεντρική πολιτική γραµµή, χωρίς παράλληλα να έχουν καµία ιστορική διαδροµή, µε µόνο κριτήριο την εύνοια του αρχηγού, και ενώ εµφανίζονταν τροϊκανότεροι των τροϊκανών λέγοντας πως και να µην υπήρχε µνηµόνιο έπρεπε να το εφεύρουµε, σήµερα τι λένε στα τηλεοπτικά παράθυρα και όχι στα θεσµικά όργανα; Οτι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ. ∆ηλαδή, σύντροφοι, ποιοι κυβερνούσαν; Αυτοί ή οι σωσίες τους;».


ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ (Μέλος του Πολιτικού Συµβουλίου)

«Για όποιον δεν έχει αντιληφθεί τι συνέβη στις 28 Οκτωβρίου οφείλω να του πω ότι το χρηµατοπιστωτικό σύστηµα µε το οικονοµικό κατεστηµένο και τα εργαλεία τους, πληρωµένοι κονδυλοφόροι και υπαλληλικό πολιτικό προσωπικό, απαξίωσαν το πολιτικό κεφάλαιο του Γεωργίου Παπανδρέου».
ΧΡ. ΚΟΚΚΙΝΟΒΑΣΙΛΗΣ (Επιρροή Λούκας Κατσέλη)

«Να πω για την παραίτηση Παπανδρέου, για να ξεκαθαρίσουµε, να ξαναποκτήσουµε αξιοπιστία και να µπορέσουµε να ξαναβγούµε στις πλατείες. ∆εν υπάρχει παραίτηση Παπανδρέου, υπάρχει γκρέµισµα Παπανδρέου, εξαναγκασµός σε παραίτηση, να το ξεκαθαρίσουµε αυτό. Ο Παπανδρέου έπρεπε να µη διαπραγµατευθεί µε κανέναν, έπρεπε να πει “εδώ είµαι, δεν παραιτούµαι ποτέ, ρίξτε µε, πάµε στον λαό να δούµε τι θα πει ο λαός”».

Αυτό που δεν αποτυπώνουν οι δηµοσκοπήσεις αλλά το γνωρίζει και το τελευταίο στέλεχος του ΠαΣΟΚ είναι η διάλυση του κοµµατικού µηχανισµού. Οι νοµαρχιακές επιτροπές είναι κλειστές, πολλές οφείλουν ενοίκια µηνών, σε άλλες έχει γίνει έξωση, ορισµένες συστεγάζονται. Το µεγαλύτερο ξεχαρβάλωµα εντοπίζεται στη Β. Ελλάδα, στη Θεσσαλία και στην Πελοπόννησο.

Διαλυμένο μαγαζί...

Συνεδριάσεις και εκδηλώσεις δεν πραγµατοποιούνται σε κανέναν νοµό, τα µέλη του κόµµατος έχουν αποστασιοποιηθεί. Το ΠαΣΟΚ έχει συρρικνωθεί µέσα στην κοινωνία. Οι περισσότεροι βουλευτές καλούν τους συντρόφους τους στα γραφεία τους καθώς δεν τολµούν να πραγµατοποιήσουν ανοιχτές συγκεντρώσεις εξαιτίας των αντιδράσεων του κόσµου. Σε αυτές τις συνθήκες το ΠαΣΟΚ αποφάσισε να στήσει κάλπες στη βάση του κόµµατος για την ανάδειξη του επόµενου προέδρου, που σηµαίνει κινητοποίηση των µελών, στήσιµο συστήµατος online ψηφοφορίας, περιφρούρηση των εκλογικών κέντρων.

«Ο Παπανδρέου δεν εµπιστεύθηκε την οργάνωση του κόµµατος, έλεγε ότι είµαστε το βαθύ ΠΑΣΟΚ που ήθελε να λεηλατήσει το κράτος. Τώρα οι οργανώσεις δεν έχουν ούτε χρήµατα ούτε διάθεση για να στηρίξουν τις αποφάσεις της ηγεσίας» παρατηρεί γραµµατέας νοµαρχιακής επιτροπής στην Αθήνα. Το στοίχηµα που αναλαµβάνει ο Γραµµατέας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχ. Καρχιµάκης είναι µεγάλο καθώς, όπως επισηµαίνουν έµπειρα στελέχη του κόµµατος, «δενυπάρχει πλέον οπαδική νοοτροπία, τα µέλη στις οργανώσεις αγωνιούν για την ενότητα τουκόµµατος αλλά θέλουν να ακούσουν πειστικές προτάσεις για να κινητοποιηθούν ξανά».
 

Από το ΒΗΜΑ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απορία avatar
  Απορία 23/01/2012 13:24:01

  "...απαξίωσαν το πολιτικό κεφάλαιο του Γεωργίου Παπανδρέου"...
  και αυτά τα άτομα είναι ακόμα στη βουλή και μισθοδοτούνται αδρά από τις περικοπές στις συντάξεις του κοσμάκη...

  Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν υπάρχουν σοβαρά στατιστικά σε αυτήν την χώρα και θα βλέπαμε για ποσες ζωές ηλικιωμένων, λόγω ψύχους μόνον φέτος το χειμώνα, ευθύνεται το "πολιτικό κεφάλαιο" σου κυρία μου. Χώρια τις αυτοκτονίες, τους θανάτους λόγω μπαχαλοποίησης των νοσοκομείων και πάει λέγοντας.

  Η παραμονή σας στην εξουσία, κύριοι και κυρίες πασόκοι βουλευτές, μετράει πλέον σε αίμα, στην κυριολεξία.

  Εκλογές εδώ και τώρα λοιπόν, μήπως μπει σε κάποια τάξη ο τόπος.

 2. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 23/01/2012 13:25:35

  Όπως στρώσατε να κοιμηθείτε. Δεν θα σας λυπηθούμε κιόλας.
  Ότι κακό φέρατε στο λαό θα πέσει στα κεφάλια σας.
  Μη μας πείτε οτι ¨παραπλανηθήκατε¨, ή δεν μπορούσατε ν΄αναλάβετε το βάρος από την έκφρραση της ¨συνείδησης¨σας.
  Αν είχατε και έχετε συνείδηση. Τι είσαστε ¨διακοσμητικοί¨;
  Όπως και να είναι δεν αξίζετε ν΄αντιπροσωπεύετε τον Ελληνικό λαό.
  Ξεκουμπίδια!!

  • Απλή σκέψη avatar
   Απλή σκέψη @ Απλή σκέψη 23/01/2012 13:47:38

   Kαι κάτι ακόμα! Δεν είμαστε τόσο καλοί χριστιανοί για να σας συγχωρέσουμε τα 10.000.000 εγκλήματά σας!

   • noldor avatar
    noldor @ Απλή σκέψη 23/01/2012 15:59:28

    Σκέπτομαι μάλιστα να αλλαξοπιστήσω, να γίνω μουσουλμάνος. Το θρήσκευμα του μέλλοντος, είδικά στην Ελλάδα.

    • ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
     ΑποΜηχανηςΦτωχος @ noldor 24/01/2012 02:04:04

     Είμαι Ορθόδοξος που νοιώθει το βάρος της κληρονομιάς, αλλά πρέπει να επισημάνω: Το Ισλάμ επιτρέπει την πολυγαμία και απαγορεύει τον τόκο!! :)

 3. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 23/01/2012 13:27:12

  Ὃταν ἡ ἐνότητα τῆς ὁμάδας διαρραγεῖ ὃπως παραδέχονται καί οἱ βουλευτές τους,ὁταν δέν ὑπάρχουν στόχοι, ὃταν ἡ ἰδεολογία ἒχει σμπαραλιαστεῖ,ὁ ἀγώνας εἶναι μάταιος.Εὐτυχῶς πολλοί τό 'χουν καταλάβει... Μιά ἒσταση μόνο: πιό εὒγλωττη φωτογραφία νομίζω ,σάν προπομπός τοῦ ἂρθρου θά ἦταν μία ἀπό τήν κατάρρευση τῶν Δίδυμων Πύργων στήν Ἀμερική τό 2001

 4. firiki2010 avatar
  firiki2010 23/01/2012 13:29:43

  Μια χαρά! Ας το καταλάβουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ: Εδώ και πολύ καιρό είναι δύο κομματα! Κι ας το χαρούν! Αυτή είναι η δύναμη τους. Συμπολιτεύονται και αντιπολιτεύονται ταυτόχρονα."Καλός μπάτσος-κακός μπάτσος" Οποτε βολεύει αναδεικνύουν το "κοινωνικό αριστερό" πρόσωπο τους. Οποτε βολεύει βάζουν μπροστά την " εκσυγρονιστική " τους διάσταση. Ο κόσμος το τρώει το παραμύθι! οπως είπα : Μια χαρά!

 5. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 23/01/2012 13:33:37

  Όσο πιο βαθειά στη κόλαση!
  ΌΛΟΙ ΣΑΣ!!
  Που θα το παίξετε και μετανιωμένοι.....ρατάδες!!

 6. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 23/01/2012 15:30:01

  Είδες η κ. Θεοχάρη..από τότε που έτρεχε στα μονοπάτια και παραπατούσε με τα 12ποντα, έχει αλλάξει γραμμή πλεύσης...ψάχνει σωσίβιο για τις κάλπες;;;

 7. ANGRY MAN avatar
  ANGRY MAN 23/01/2012 17:29:10

  "Το κεντρικό πολιτικό προσωπικό του Κινήµατος είναι καµένο. Υπήρξε µια περίεργη επετηρίδα στην αξιοποίηση προσώπων σε κρίσιµες θέσεις. Ανακυκλώσαµε τους ίδιους και τους ίδιους χωρίς ποτέ να κάνουµε σοβαρή πολιτική αξιολόγηση των πεπραγµένων τους. Αναδείξαµε από το πουθενά πολιτικάντηδες και τους εµπιστευθήκαµε κρίσιµες θέσεις. Ετσι βρεθήκαµε µε πρόσωπα που δεν είχαν καµία σχέση µε το ΠΑΣΟΚ είτε µε αλεξιπτωτιστές που ενδιαφέρονταν για την προσωπική τους εξέλιξη"

  Κύριοι, το παραπάνω ισχύει κάλλιστα και για την περίπτωση της ΝΔ. Με γνώμονα όλα τα παραπάνω, θα πρέπει στις λίστες να μπουν νέα, φρέσκα πρόσωπα και όχι αυτοί που παρέςδωσαν την Ελλάδα στο ΠΑΣΟΚ.

  Πρόταση είναι λοιπόν, κανένας διατελέσας Υπουργός σε μεγάλο Υπουργείο να μην είναι υποψήφιος βουλευτής και να μην μπει Πρόεδρος οργανισμού κλπ. Αν κάποιος από αυτούς θέλει, θα πρέπει να υπηρετήσει το κόμμα επί τετραετία, ως απλό κομματικό στέλεχος για να βιώσει την "απ' έξω", όπως και κάθε άλλος απλός οπαδός του κόμματος που δεν ήταν "στα πράγματα", γιστί επί ΝΔ κυβερνούσαν οι ομαδούλες και μετά μια στείρα τετραετία να ξαναδοκιμάσει τις δυνάμεις του για να τον κρίνουν οι οπαδοί του κόμματος, βάσει των πεπραγμάνων για το κόμμα, στην απ' έξω.

 8. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 23/01/2012 19:41:28

  Κύριοι, αργόν το βράδυ. Ουκ εστιν πλεον μετάνοια.
  Επιπλέον δεν σας πιστεύουμε. Τα ξέρουμε τα πρασινοκαμώματα.
  Διαφωνούν, χωρίζονται στα δύο και μπροστά στη μάσα ολοι για
  εναν και ένας για όλους.

 9. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 23/01/2012 19:45:59

  Μην βιάζεστε πράσινοι αρουραίοι, δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα των απολογιών και των απολογισμών. Κρατείστε δυνάμεις για την εξεταστική...

 10. αντρεας avatar
  αντρεας 23/01/2012 19:52:28

  Αντι να παριστσνουν τις μωρε παρθενες που τους εξαπατησαν ας προσφερουν την υστατη τουτη ωρα τη μεγιστη υπηρεσια στη χωρα..να μας απαλλαξουν της παρουσιας τους και να προκαλεσουν εκλογες

 11. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 24/01/2012 00:10:59

  Και όμως φίλοι μου, όλα αυτά τα ρετάλια, επώνυμα και ανώνυμα, με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, θα φωνάζουν... το πασοκ ειν' εδώ, ενωμένο δυνατό...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.