#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/06/2013 15:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κατάσταση στην κυβέρνηση φαίνεται να ομαλοποιείταιΤη Δευτέρα το απόγευμα ορίστηκε το ραντεβού των πολιτικών αρχηγών για την ΕΡΤ, αλλά όπως φαίνεται η κατάσταση στην κυβέρνηση έχει αρχίσει να ομαλοποιείται, έστω κι αν κάποιοι επιθυμούν διακαώς να δημιουργήσουν σκηνικό κρίσης.

Αν και ποτέ δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι για οτιδήποτε, ειδικά όταν πρόκειται για μια πρωτόγνωρη για την Ελλάδα τρικομματική κυβέρνηση, τελικά το κλείσιμο της ΕΡΤ δε θα γίνει…. νέο Πολυτεχνείο και ο Αλέξης Τσίπρας δε θα ηγηθεί του νέου ανένδοτου αγώνα ως άλλος Γέρος της Δημοκρατίας.

Παρά το γεγονός ότι η συγκέντρωση που ξεκίνησε μετά τις 12 το μεσημέρι στην οδό Μεσογείων, ως ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, είναι μεγαλειώδης, σε πολιτικό επίπεδο φαίνεται ότι βρέθηκε η χρυσή τομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, σε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο πρωθυπουργός με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, υπήρξε μια κατ’ αρχήν συμφωνία για την ΕΡΤ. Ο κ. Σαμαράς επιμένει στο σχέδιο για τη δημιουργία ενός νέου δημόσιου φορέα ενημέρωσης, αυτό τους το ξεκαθάρισε. Ωστόσο, δεσμεύτηκε ότι το άνοιγμα της νέας ΕΡΤ θα προχωρήσει ταχύτατα και σίγουρα δεν πρόκειται να γίνει μετά το καλοκαίρι.

Ασφαλώς το «μαύρο» στους δέκτες προσβάλλει όλους και δεν είναι καθόλου καλό για την εικόνα της κυβέρνησης. Αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι και γι’ αυτό επιταχύνονται οι διαδικασίες κατάθεσης του νομοσχεδίου και ψήφισης αυτού ώστε να προχωρήσει η εκκαθάριση της ΕΡΤ, να πληρωθούν οι αποζημιώσεις και να ξεκινήσει ο διαγωνισμός που αξιοκρατικά (ελπίζουμε τουλάχιστον) θα γίνουν οι προσλήψεις όσων χρειάζονται για να λειτουργήσει το κανάλι.

Χωρίς σπατάλες, χωρίς λαμογιές, περίεργες συμβάσεις, κολλητούς, γκόμενες και φίλους με 2 και 3 χιλιάδες ευρώ ο καθένας.

Βενιζέλος και Κουβέλης φαίνεται να αποδέχθηκαν την πρόταση του πρωθυπουργού εξ’ ου και οι σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος είπε ότι θέλει τη μεταρρύθμιση στο δημόσιο αλλά με ανοικτή ΕΡΤ. Το «ανοικτή ΕΡΤ» είναι το σημείο σύγκλισης των τριών μερών, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι για τον πρωθυπουργό δεν τίθεται θέμα να πάρει πίσω όσα εξαγγέλθηκαν. Άλλωστε, η κοινωνία στηρίζει το σχέδιο κι όποιον κι αν ρωτήσεις θα σου πει ότι ήταν καιρός να «σπάσουν αυγά». Μεταρρυθμίσεις και αλλαγή πορείας ζητά ο λαός. Βρέθηκε κάποιος να το κάνει και θα πέσουν να τον φάνε; Μάλλον αδύνατο.

Σε ότι αφορά τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, που εμφανίζονται δυσαρεστημένοι για τη λειτουργία της κυβέρνησης, φαίνεται να αλλάζουν ρότα. Κι από συγκρουσιακό λόγο προσπαθούν να στρογγυλέψουν τις φράσεις τους ώστε και στους οπαδούς τους να μη φανούν ανακόλουθοι και να μη ρίξουν την κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές, πράγμα που δεν το θέλει κανείς.

«Γατάκια» δηλαδή θα γίνουν επειδή αισθάνονται ενοχές. Διότι γνώριζαν ότι θα γίνει το κλείσιμο της ΕΡΤ και σφύριζαν αδιάφορα θέλοντας να αφήσουν τον Σαμαρά να χρεωθεί μια δύσκολη απόφαση.

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής οι τρεις πολιτικοί ηγέτες συναντήθηκαν κρυφά κι εκεί ο κ. Σαμαράς τους παρουσίασε το σχέδιο για την ΕΡΤ. Αν ήθελαν να κάνουν αντάρτικο και πίστευαν ότι είχαν δίκιο γιατί δεν αντέδρασαν; Τη Δευτέρα και την Τρίτη γιατί κράτησαν μυστική τη συνάντηση και δεν είπαν τίποτε ούτε στους συνεργάτες τους; Γιατί δεν προετοίμασαν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ αν πίστευαν ότι δεν πρέπει να γίνει η αναδιάρθρωση; Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας μόνο ο κ. Κουβέλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης ψέλλισε: «Οποία επιμέλεια. Τα έχετε ετοιμάσει όλα χωρίς να μιλήσουμε μεταξύ μας».

Αυτή ήταν η μόνη αντίδραση κι όλα τα άλλα έγιναν για τα κανάλια και για εσωτερική κατανάλωση. Γνώριζαν και γνωρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να πέσει η κυβέρνηση και να διαλυθεί η οικονομία για την ΕΡΤ. Αν θέλουν να τη ρίξουν έχουν όλο το δικαίωμα και τη δυνατότητα, αλλά θα τους κρίνει ο λαός. Κι απ’ ότι καταλαβαίνουμε θα τους κρίνει εξαιρετικά αυστηρά.

Ιδιαίτερη μνεία, ωστόσο, πρέπει να γίνει στον κ. Βενιζέλο. Αν και ξέρουμε εδώ και καιρό ότι στο λεξικό του Μπαμπινιώτη δίπλα στη λέξη κωλοτούμπα και αφερεγγυότητα υπάρχει η φωτογραφία του, θα πρέπει να σταθούμε στις δηλώσεις που γίνονται για να τις ακούσει ο λαός. Είπε, λοιπόν, ο κ. Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά: «Του κάναμε την τιμή να αποδεχθούμε ότι θα είναι πρωθυπουργός, αλλά η κυβέρνηση δεν είναι μονοκομματική που ανέχεται τους άλλους δύο εταίρους. Πρέπει να είναι μία κανονική κυβέρνηση που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό».

Τα περί σεβασμού τα ασπαζόμαστε κι εμείς, αλλά σε ποιον έκανε την τιμή ο κ. Βενιζέλος; Είχε τεθεί μήπως θέμα να αναλάβει άλλος τη διακυβέρνηση της χώρας αν και η ΝΔ ήταν η νικήτρια των εκλογών; Μήπως ο κ. Βενιζέλος ζητά νέο πρωθυπουργό;

Πρόκειται περί αστειότητας που απλά επιβεβαιώνει τον τρόπο που σκέπτεται ο κ. Βενιζέλος. Εγκλωβισμένος στα προσωπικά πολιτικά του αδιέξοδα ρίχνει άδεια να πιάσει γεμάτα. Με τη χθεσινή ομιλία του στο ΕΒΕΑ ο πρωθυπουργός τον έκανε σκόνη και τρέχει να μαζέψει τα κομμάτια του. Διότι φαίνεται ο ίδιος να υπερασπίζεται το κομματικό και πελατειακό σύστημα της ΕΡΤ ενώ ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που έβαλε το χέρι του στη φωτιά και τόλμησε.

Αν ήθελε να τολμήσει και ο κ. Βενιζέλος θα μπορούσε να κάνει δύο πράγματα. Είτε να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές (και να πάρει 4%) είτε να ζητήσει ξεκάθαρα και χωρίς φιοριτούρες αλλαγή στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Το πρώτο δεν το έκανε διότι οι εκλογές θα ήταν η τελική διαγραφή του από το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Το δεύτερο δεν τολμά να το πράξει είτε γιατί την επόμενη ημέρα θα πάμε σε εκλογές είτε γιατί δεν έχει κανέναν να προτείνει. Εκτός κι αν βλέπει τον εαυτό του ως… αντικαταστάτη του Σαμαρά. Δεν είναι καθόλου εφιάλτης, είναι η κωμωδία της χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Antonis avatar
  Antonis 13/06/2013 15:44:32

  Ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης θα αυτοκτονήσουν πολιτικά αν ρίξουν την κυβέρνηση με αφορμή την υπεράσπιση του μπολσεβίκου μορφώματος της ΕΡΤ. Η εκλογική τους πελατεία ως επί το πλείστον είναι οι σοσιαλ-δημοκράτες/σοσιαλ-φιλελεύθεροι που θέλουν να νοικοκυρευτούν κάπως τα οικονομικά και να εκσυγχρονιστεί επιτέλους η χωρα (έστω και αν αξιακά είναι στο τελείως αντίποδα των δεξιών, άλλο καπέλο αυτό).
  Οι κηφήνες και οι αγριοπασόκοι έχουν μετακομίσει αφανδόν στο ΣΥΡΙΖΑ.
  Σε βάθος χρόνου ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μπορούν να συγχωνευτούν και να αποτελέσουν έναν σοσιαλ-δημοκρατικό πόλο του 10%, και όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην οικονομία να αρχίσει να διεκδικεί και την μερίδα του λέοντος από το ΣΥΡΙΖΑ και να επιστρέψει η Ελλάδα σε ένα πιο κανονικό δικομματισμό, τελειώντας με τον εφιάλτη της φασιστικής άκρας-αριστεράς ευρισκομενη στο προθάλαμο της εξουσίας.
  Αν πάμε σε εκλογές θα εξανεμιστούν και θα εξαφανιστούν από το πολιτικο χάρτη.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Antonis 13/06/2013 17:46:37

   Και ολα αυτα τα ωραια πραγματα που λετε οτι μπορουν να γινουν για το ΠΑΣΟΚ, αν ειναι καλο παιδι, θα γινουν με Βενιζελο κλπ στην ηγεσια του;
   Δεν νομιζετε οτι καποια στιγμη επιβαλλεται να σπασει το αποστημα;

 2. panagiotis avatar
  panagiotis 13/06/2013 15:50:22

  Σιγα που δεν θα ομαλοποιουταν.

 3. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 13/06/2013 15:59:26

  Να μην υπάρχουν αυταπάτες ,οι απολυμένοι αργόμισθοι με την υποστήριξη Τσιπραίων κλπ θα κάνουν ότι περνάει απο το χέρι τους να μην λειτουργήσει το νέο κανάλι.

  Πρώτο και κυριότερο , θα οχυρωθούν "ηρωικά" στο μέγαρο της Αγ. Παρασκευήης...

  • IOKLOS ZARAS avatar
   IOKLOS ZARAS @ ΣΤΕΛΙΟΣ 13/06/2013 18:26:56

   ποσα χρονακια είναι η "καταληψη δημοσιου κτηρίου", η συνεπαγομένη απώλεια κερδών, η παρακώλυση μετάδοσης των ειδήσεων, η φθορα δημοσίου περιουσίας, η εργω εξύβρισις κλπ;

   • Simon Bolivar II avatar
    Simon Bolivar II @ IOKLOS ZARAS 13/06/2013 20:13:10

    Έτσι! που και που να θυμόμαστε και τους νόμους.

    • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
     ΣΤΕΛΙΟΣ @ Simon Bolivar II 13/06/2013 21:42:22

     Ποιούς νόμους? Που ακούστηκε στην Ελλάδα να εφαρμόζονται οι νόμοι?

 4. theo1611 avatar
  theo1611 13/06/2013 16:05:18

  Όσο Βενιζέλος και Κουβέλης δεν μπαίνουν στην κυβέρνηση, ώστε ότι έχουν να πουν να τα λένε στο Υπουργικό Συμβούλιο, να παίρνονται οι αποφάσεις και να προχωράμε, η κυβέρνηση θα εμφανίζει τα προβλήματα που εμφανίζει και ουσιαστικό έργο δεν πρόκειται να παραχθεί.

  Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι τεράστια και η ευθύνη του ΑΣ που ανέχεται αυτόν τον τρόπο κυβερνητικής συνεργασίας!
  Γιατί είναι φανερό ότι καλώς καρπούται εξολοκλήρου τα όποια θετικά της κυβέρνησης, αφού οι άλλοι επέλεξαν να μην συμμετέχουν, όμως η ισορροπία απ' αυτόν τον τρόπο λειτουργίας είναι εξαιρετικά ασταθής: in the brink of uncontrollability!

  Όποιος νομίζει ότι το αποτέλεσμα της όποιας κάλπης δεν θα πέσει βαρύ στο κεφάλι από το οποίο βρωμάει το ψάρι, εδώ είμαστε και θα τα δούμε!

  Όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να επιτύχουν (και όχι να αποτύχουν), είναι στα χέρια του ΑΣ.

 5. Dimitris avatar
  Dimitris 13/06/2013 16:06:08

  Μέχρι τώρα απολάμβαναν αποδοχές και προνόμια που οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ούτε τολμούσαν να φανταστούν. Τώρα θα τους απολύσουν θα τσεπώσουν τις παχυλές τους αποζημιώσεις (σε πολλές περιπτώσεις ισούται με τους μισθούς 2 ετών) και τους περισσότερους απο αυτούς θα τους επαναπροσλάβουν με κουρεμένες αποδοχές. Μήπως αποζημίωση θα έπρεπε να πάρουν μόνο αυτοί που δεν θα επαναπροσληφθούν και οι υπόλοιποι να συνεχίσουν στον νέο φορέα με λογότερα χρήματα?

 6. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 13/06/2013 16:13:22

  Το να είσαι όμως πρωθυπουργός με υπουργό τον Μπένυ είναι in the brink of insanity...

 7. Jimakos avatar
  Jimakos 13/06/2013 16:19:58

  Σαν πολίτης Β' κατηγορίας, βρίσκω απολύτως λογική και ορθή την πρότασή σου, αλλά αδύνατον να εφαρμοσθεί για πολίτες Α' κατηγορίας αυτής της χώρας. Ίσως είναι και αδίκημα η εκφορά και μόνον τέτοιας σκέψης! Οι ευκατάστατοι προνομιούχοι της χώρας μας ζούνε τηλεοπτικά το "δράμα" τους, χωρίς να αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει γύρω τους. Η χώρα χρειάζεται hardware reset.

  • Κατά τον δαίμονα εαυτού avatar
   Κατά τον δαίμονα εαυτού @ Jimakos 13/06/2013 22:36:36

   Οι πελάτες πάντα θα έχουν ένα παραπάνω δίκιο από τους ξένους. Δεν αλλάζουν αυτά από τη μιά μέρα στην άλλη.

 8. theo1611 avatar
  theo1611 13/06/2013 16:27:02

  Αυτή είναι η δημοκρατική εντολή, μέχρι να αλλάξει! Ο ΑΣ πρέπει να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να την τιμήσει, έτσι θα κριθεί όποτε στηθούν κάλπες! Δεν νομίζω ότι ταιριάζει να πουν όλοι ότι δίκιο έχεις ΑΣ, όμως απέτυχες να τιμήσεις την εντολή και κρίθηκες εκ του αποτελέσματος!

 9. boubou avatar
  boubou 13/06/2013 16:56:16

  Αν συμφώνησαν (Βενιζέλος , Κουβέλης) στο χρονοδιάγραμα που περιγράφεται
  Δηλαδή
  Να γίνει η εκκαθάριση
  Να γίνει ο Φορέας
  Να γίνουν προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ
  Αυτό απαιτεί μίνιμουμ πόσο χρονικό διάστημα ?? 3 μένες. Πάμε για Φθινόπωρο
  Γιατί να συναινέσουν σε μαύρο σήμα για 3 μήνες
  Ας υλοποιήσει ο Σαμαράς άμεσα το σχέδιο του Μόσιαλου.
  Θυμάσαι τι έλεγε γιαυτό ο Σίμος. ε Φάκτορα!!

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ boubou 13/06/2013 17:51:49

   Προσληψεις μεσω ΑΣΕΠ για καλλιτεχνες και δημοσιογραφους θα ειναι παγκοσμια πρωτοτυπια...

 10. boubou avatar
  boubou 13/06/2013 17:00:54

  Το χρονοδιάγραμα για το Νέο Φορέα θέλει χρόνο.
  Αυτό σημαίνει μαύρο σήμα.
  Αρα Ο Σαμαράς θέλει εκλογές, αν δεν είχε πραγματικά πρόθεση για εκλογές , τότε η κίνηση του είναι απλώς αποκοτιά που πρέπει να την συμμαζέψει.
  Απλά θα πέσει ο ίδιος στον λάκο που έσκαψε. Θα χάσει δηλαδή τις εκλογές

  • Δαίμων Εαυτού avatar
   Δαίμων Εαυτού @ boubou 13/06/2013 22:13:32

   Έτσι ακριβώς. Αν δεν τις θέλει τις εκλογές και τον πάνε τα γεγονότα, πρέπει να ελιχθεί.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ boubou 13/06/2013 23:44:58

   Προφήτης είσαι...

 11. νεφέλη avatar
  νεφέλη 13/06/2013 17:13:12

  Θα καταφέρει άραγε η κύβερνηση να κεφαλαιοποιήσει
  το δεδομένο, σήμερα, ενδιαφέρον του κόσμου για την ΕΡΤ;
  Εχει μία μοναδική ευκαρία !
  ....το timing θα το προλάβουν;

 12. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 13/06/2013 17:15:26

  Αν η κατάσταση ομαλοποιήθηκε όντως και προχωρά το μελετημένο σχέδιο ως έχει, τότε Δευτέρα στις 6 με το καλό, υπάρχει ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί:
  Θα χρειαστεί ένα ακόμα Διάταγμα, για να παρθεί το όνομα nerit . gr από τον κάτοχό του, καθότι δε νομίζω να διατίθεται να το πουλήσει ή να το παραχωρήσει στη ΝΕΡΙΤ.ΑΕ ;)

 13. Αsterix avatar
  Αsterix 13/06/2013 17:23:30

  Μετά την Δευτέρα είναι η Τρίτη να δεις που ο καιρός θα είναι καλός και ζεστός .
  Οι αρχοντοσοσιαληστάδες πρέπει να ξεκινήσουν τα μπάνια τους Αντώνη , μη μασάς !!! Ανακοίνωσε τον επόμενο στόχο και μέτρα ζαλισμένες σκνίπες .

 14. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 13/06/2013 17:46:36

  Και οι τρεις νικητές ?
  Έχουν δεσμευτεί όλοι δημόσια , ο Σαμαράς δεν μπορεί να το πάρει πίσω(το άνοιγμα) είναι θέμα κύρους , - προτιμά εκλογές - και οι άλλοι θα συνεχίσουν να ομιλούν ως εταίροι με την ΕΡΤ σε λειτουργία , άρα ειναι θέμα αξιοπιστίας και για αυτούς .
  ΜΑΚΑΡΙ να ήταν έτσι απλά .
  Η κυβέρνηση , φαίνεται να έχει αιφνιδιαστεί , εκτιμήθηκε λάθος το αποτέλεσμα της ενέργειας .
  ΟΙ χαραμοφάηδες , δημόσιοι υπάλληλοι , έχουν μια διεθνή αποδοχή από το σύνολο των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης , από δημοσιογραφικές οργώσεις , αλλά και προς έκπληξη πολλών ΕΧΟΥΝ στήριξη από τον ελληνικό λαό
  Όλοι οι κοιμισμένοι καναμπεδακηδες Έλληνες , οι καταχρεωμενοι , χωρις να βλέπουν σημάδια αισιοδοξίας , αλλά μόνο λόγια ,και αναγνώριση του λάθους ΔΝΤ , βλέπουν την ΕΡΤ, ...ΣΑΝ ένα άλλο τύπου πολυτεχνείο .
  Υπάρχουν 1.500.000 Έλληνες άνεργοι , έχουν διαλυθεί τα κοινωνικά επιδόματα , απαξιώνετε η εργασία προς όφελος κάποιων χιλιάδων πλούσιων .

  ΟΛΟΙ εσείς που γράφετε εδώ σκεπτόμενοι δεξιά , αγνοείται κάτι πολύ σημαντικό , ότι ο ελληνικός λαός έμαθε να συμπεριφέρεται και να ζει ΠΑΣΟΚ .
  ΔΕΝ αλλαζουν αυτά σε ένα χρόνο .
  Ο Βενιζέλος και ο κουβελης σε ρήξη με την κυβέρνηση , τελικά μόνο όφελος θα έχουν.ΣΗΜΕΡΑ, χειρότερα για αυτούς δεν γίνεται .
  Θ α το δείτε όλοι σας , σύντομα.

 15. Zugzwang avatar
  Zugzwang 13/06/2013 17:59:28

  Εν αναμονη της ΝΕΡΙΤ, ειμαστε πια η μονη χωρα που δεν εκπεμπει στα βραχεα. Πρεπει να βρεθει αμεσως μια λυση ωστε να ακουστει ξανα, παραυτα, η Φωνη της Ελλαδας!

 16. Α avatar
  Α 13/06/2013 17:59:56

  Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Σαμαράς έχει 50%.
  Ο Τσίπρας έχει 20%.
  Ο Βενιζέλος πόσο έχει;
  .... άλλος για πρωθυπουργός; ... τώρα που γυρίζει ....

 17. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/06/2013 18:29:44

  Δεν βλεπω καμμια ομαλοποιηση.Οι Βενιζελος - Κουβελης απαιτουν να προχωρησει το σχεδιο με ανοιχτη την ΕΡΤ.Λετε οτι ο Σαμαρας το εχει δεχθει.
  Ειστε σιγουροι;Τι ακριβως σημαινει "ανοιχτη η ΕΡΤ";Εγω νομιζω οτι σημαινει ακυρωση του κλεισιματος και των απολυσεων δηλαδη να παρει πισω ο Σαμαρας αυτα που αποφασισε.
  Εαν σημαινει κατι αλλο ευχαριστως να το ακουσουμε.Ανοιχτη ΕΡΤ και ισχυουν οι απολυσεις δε γινεται.

  • Αρχιμηδης avatar
   Αρχιμηδης @ ψυχραιμια 13/06/2013 18:51:34

   Αγαπητέ ψυχραιμία, φαίνεται δεν κατάλαβες ακόμα το κόλπο.
   Ο Σαμαράς έχει δηλώσει κατηγορηματικά εδώ και ενα χρόνο, οτι θα απολυθούν ΟΛΟΙ οι επίορκοι. (περίπου 2500 αν θυμάμαι καλά) Οι άλλοι συγκυβερνώντες συμφώνησαν, υπο τον όρο οτι θα τηρηθούν ΟΛΕΣ οι νόμιμες διασικασίες. Σήμερα απ' ότι ξέρω δεν έχει απολυθεί κανένας επίορκος διότι εκκρεμούν τα δικαστικά, και η κυβέρνηση διαπιστώνει οτι αν καταλήξουν δεν θα είναι πάνω απο 700...Κάτι ανάλογο θα γίνει και με την ΕΡΤ. Πάντως η ΔΕΠΑ σχεδόν ξεχάστηκε και απο επικοινωνιακή άποψη το "κλείσιμο" της ΕΡΤ πέτυχε και αυτό ήταν κέρδος για όλους τους συγκυβερνώντες, εις βάρος των κορόιδων βεβαίως ως συνήθως.
   Κάπως έτσι θα γίνει και με την ΕΡΤ . Θα γίνουν οι Απολύσεις και οι νέες προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ αλλά σταδιακά και με τήρηση ΟΛΩΝ των διαδικασιών. Η δε τελική μοιρασιά θα γίνει και πάλι αναλογικά στα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης. Για να μην ξεχνάμε τις ιδιαιτερότητές μας ως χώρα...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ψυχραιμια 13/06/2013 19:42:22

   Συμφωνώ απολύτως με όσα λες, αν και δεν προκύπτει από το κείμενο ότι ο Σαμαράς έχει δεχθεί το "ανοιχτή ΕΡΤ" , όπως επίμονα ζητούν και οι δύο εταίροι, με προφανή σκοπό την ακύρωση των απολύσεων. Ελπίζω ότι δεν συμβαίνει. Υπάρχει κάτι που δεν καταλάβαμε σωστά?

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ δρόμος 13/06/2013 20:57:45

    Nα ετοιμασθειτε για εκλογες και να αφησετε τις υπεραισιοδοξες προβλεψεις.Ο Κουβελης ειπε οχι μονο ανοιχτη ΕΡΤ αλλά και ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της Πραξης Νομοθετικου Περιεχομενου.Δηλαδη ζηταει πληρη υποχωρηση.
    Ο τιτλος δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα.Καμμια ομαλοποιηση δεν υπαρχει.

    • GreekInLux avatar
     GreekInLux @ ψυχραιμια 13/06/2013 22:57:32

     Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου έχει να κάνει με τη κλειστή ΕΡΤ. Δεν είναι δύο άσχετες μεταξύ τους έννοιες. Για να υπάρξει ανοιχτή ΕΡΤ είναι απαραίτητη η ανάκληση της ΠΝΠ. Ένα πράγμα ζητάει o Kουβέλης και η φόρμουλα θα βρεθεί να είστε σίγουρος, προς απογοήτευση πολλών που βλέπουν στην ιστορία με την ΕΡΤ ευκαιρίες για επανάσταση. Έχουν φάει το σ@@τό με το κουτάλι ένα χρόνο τώρα για να φέρουν τον ένα κάβο με τον άλλο και την όλη πορεία της χώρας από την αβεβαιότητα σε έστω κάποια πιο σταθερή τροχιά. Έχουν εξασφαλίσει δόσεις και σχετικά ομαλή χρηματοδότηση μέσω επίπονων μέτρων και θυσιών του κοσμάκη. Οι ερμηνείες περί επικοινωνιακού αντιπερισπασμού λόγω ΔΕΠΑ είναι κουραφέξαλα. Αν επιθυμούσαν ηρωικές εξόδους και λοιπά χαριτωμένα που ακούγονται, είχαν πλείστες όσες ευκαιρίες να το κάνουν τους περασμένους μήνες για πολύ σοβαρότερους λόγους και με πολύ λιγότερο πολιτικό κόστος λόγω του θορύβου που έχει γίνει για την ΕΡΤ. Όσοι ορέγονται εκλογές μάλλον ξεχνούν τα παραπάνω. Και ξεχνούν επίσης ότι ο Σαμαράς δεν δίστασε ποτέ ν' αναλάβει το πολιτικό κόστος που απορρέει από τις επιλογές του αν πιστεύει ότι αυτές είναι προς το, έστω και μακροπρόθεσμο, όφελος της χώρας. Μια έστω και μικρή υποχώρηση ή έστω ένα κάποιο συμβιβασμό, σε σχέση με τη καταστροφή που μας περιμένει εάν στη παρούσα φάση οδηγηθούμε σε εκλογές είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα τα αποδεχτεί ή θα προσπαθήσει να βρει ένα κοινό πεδίο συνεννόησης.

     υγ. Αυτή η ιστορία με το nerit.gr είναι πέρα για πέρα γελοία. Στερείται κάθε σοβαρότητας. Αν είχαν διαβάσει το νομοσχέδιο όπως βγήκε στο διαδίκτυο χθες θα έβλεπαν ότι γίνεται αναφορά σε διακριτικό τίτλο που θ' αποφασισθεί αργότερα. Δεν εμποδίζει κανείς κανένα το domain του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα να συμπίπτει με το διακριτικό του τίτλο.

 18. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 13/06/2013 18:33:29

  Ανακοίνωσαν τη ΝΕΡΙΤ αλλά είχαν ξεχάσει να κατοχυρώσουν domain! Η γκάφα που έδειξε την προχειρότητα .
  Το domain, όπως προκύπτει από τη σχετική αναφορά του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας κατοχυρώθηκε μόλις το πρωί της Τετάρτης, δηλαδή την επομένη της ανακοίνωσης του σχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ, όχι από κάποιο κρατικό φορέα αλλά από ιδιώτη (που προφανώς αντιλήφθηκε τη γκάφα και φρόντισε να κατοχυρώσει για δικό του λογαριασμό το όνομα ώστε να το μεταπωλήσει !)
  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑΣ , τους τα παίρνει κιόλας .....

  ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ? στο γνωστο .
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΤ .. είναι η δημοκρατία ηλίθιε !!

 19. Διας avatar
  Διας 13/06/2013 18:44:19

  Από τη στιγμή που εκδόθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ και η πράξη αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί από την κυβέρνηση υπάρχει κενό εξουσίας. Οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ έχουν καταληφθεί από το προσωπικό της με «επαναστατικό» τρόπο και η κυβέρνηση δεν μπορεί να τις αναλάβει. Το μόνο που έκανε η κυβέρνηση ήταν να στείλει τα ΜΑΤ για να κλείσουν τους αφύλακτους πομπούς στα βουνά, αλλά δεν μπορεί να προσεγγίσει το χώρο που βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι και το πλήθος των πολιτών.

  Μπορεί να πει κάποιος ότι η κυβέρνηση είναι ευαίσθητη και δεν θέλει να γίνει συμπλοκή με τα ΜΑΤ και να υπάρξουν τραυματίες. Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή.

  Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση βλέπει το σύνολο της κοινωνίας να είναι εναντίον της και αισθάνεται ότι η εξουσία της έχει απονομιμοποιηθεί. Επομένως διστάζει να επέμβει και αυτό αποδεικνύει κενό εξουσίας. Δηλαδή αδυναμία της κυβέρνησης να επιβάλει τις αποφάσεις της, γιατί απλά αυτές είναι παράνομες και η όποια επέμβαση θα αποβεί σε βάρος της. Αυτό όμως ακριβώς είναι ο ορισμός του κενού εξουσίας ή αλλιώς έλλειψης νόμιμης εξουσίας.

  Η εικόνα αυτή δίνει στην κοινωνία το μήνυμα ότι απέναντί της έχει μια απονομιμοποιημένη εξουσία που την φοβίζει με το βρυχηθμό του λιονταριού ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα απλό ποντίκι που κρύβεται πίσω από τα ΜΑΤ και την φωνή του τη μεγαλώνουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

 20. Δημητρης avatar
  Δημητρης 13/06/2013 18:52:42

  Ακόμα κι αν ο Βενιζέλος κι ο Κουβέλης δεν ρίξουν την κυβέρνηση, η κυβέρνηση αυτή έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Αν λειτουργούμε ή καλύτερα θέλουμε να μιλάμε για Δημοκρατία δεν μπορεί να παραμένει μια κυβέρνηση (πόσο μάλλον μια συγκυβέρνηση) όταν ο Λαός έχει άρει την εμπιστοσύνη του σε αυτήν. Αυτό βέβαια είναι το ιδεατό (ideatum κατά τον Σπινόζα), η πραγματικότητα είναι ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πρέπει να ψηφιστεί στην Βουλή. Εκεί θα δούμε τι πραγματικά πιστεύει η ισχνή βουλευτική πλειοψηφία.
  Από την άλλη η ΕΡΤ είναι περιουσία του Ελληνικού Λαού κι όχι των αιρετών εκπροσώπων του και δεν δικαιολογεί το (ήδη καταπατημένο) Σύνταγμα να αποφασίζουν το ξεπούλημα της (ΝΕΡΙΤ ΑΕ) με μια απλή Π.Ν.Π.
  Να το δούμε κι αλλιώς...
  Στο βωμό των μη εκλογών που κάποιοι (φιλομνημονιακοί) πιστεύουν ότι δεν πρέπει να γίνουν, κανείς μα κανείς εκ των εκλεγμένων δεν μπορεί να παίρνει τέτοιες επικίνδυνες (υπάρχουν τεράστιες επιπτώσεις) αποφάσεις ερήμην των Ελλήνων Πολιτών και του Ελληνικού Έθνους.
  Η ΕΡΤ πολλά χρόνια τώρα ήταν ο καθρέφτης και η ομοίωση των ιδίων που σήμερα κόπτονται, φιμώνοντας την, για το ξεπούλημα της, μιλώντας για εξυγίανση και αυτό που αυταπόδεικτα αναδύεται άκρως επικίνδυνα είναι η φασίζουσα δεοντολογία που τους διέπει. Η παγκόσμια κατακραυγή που ξέσπασε ακόμα και από αμφιλεγόμενες κυβερνήσεις δείχνει ακράδαντα την ύποπτη - γκάφα των Σαμαριών Στουρναράδων.
  Όσο για τους τρόικανους που ζήτησαν ξεκάθαρα το ξεπούλημα όλων των Εθνικών Οργανισμών, φυσικά και της ΕΡΤ τώρα σιωπούν και κρύβονται, διότι δεν περίμεναν ότι θα ξεσηκωθεί τέτοιος ορυμαγδός.

 21. θανασης avatar
  θανασης 13/06/2013 18:54:01

  Να ρωτήσω εγώ κάτι αφελές;Τι προσπαθεί να κάνει ο Σαμαράς;Θα κάνει καλά και σώνει δεύτερο πολυτεχνείο την ΕΡΤ;
  Ή στείλε τα ΜΑΤ και κλείσε το κτήριο ή πάρε πίσω την απόφαση.Τι είναι αυτό που γίνεται τώρα;"Εδω Πολυτεχνείο,εδω Πολυτεχνείο;"
  Είπαμε αμάν να απαλλαγούμε απο τους άπλυτους του Πολυτεχνείου,θα μας κατσικωθούν οι άπλυτοι της ΕΡΤ τώρα;
  Αυτοκτονούμε κύριοι ή έχει πλάνο ο Πρωθυπουργός;

  • ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
   ΦΑΝΤΑΣΜΑ @ θανασης 13/06/2013 21:41:27

   Αυξάνει τα ποσοστά της ΝΕΤ , όλη η Ελλάδα παρακολουθεί μέσω διαδικτύου .
   Δεν το βλέπεις ?

 22. aris. aold avatar
  aris. aold 13/06/2013 19:49:08

  Μόλις επέστρεψα απο μια βόλτα στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, Βουλιαγμένης, Αλίμου, Βάρης Κορωπίου επειδή ψάχνω κάποια πράγματα για μένα.

  Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Είναι φανερό ότι πολλές εταιρείες είναι λίγο πριν την κατάρρευση.

  Θα έλεγα ότι τώρα ολα ξεκινούν.

  Είτε ο Σαμαράς θα πάρει επιτέλους τα μέτρα που απαιτούνται για να σωθεί η χώρα είτε θα πέσει ούτως η άλλως μέχρι την επόμενη άνοιξη εξαιτίας της οικονομικής κατάρρευσης που είναι δεδομένη.

  Η χώρα χρειάζεται κάποιους που θα βάλουν τα χέρια τους στα σκατά και θα τελειώνουμε με τις μικρες και μεγάλες ΕΡΤ που διέλυσαν την χώρα.

  Είτε το δημόσιο θα εξυγιανθεί θα μικρυνει και θα δουλέψει είτε η οικονομία θα διαλυθεί.

  Ειτε θα απολυθούν τα δεξιά και αριστερά κομματόσκυλα και θα προσληφθουν νέοι άνθρωποι με προσόντα για να τρέξει το μαγαζί είτε η χώρα και όλοι μας θα πάμε στον διάολο.

  Νομίζω ότι ο Σαμαράς πρέπει να τελειώνει και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα με τους ΒενιζελοΚουβέληδες.

  Η θα βάλουν το κεφάλι κάτω και θα βάλουν πλάτη για να γίνουν αυτά που πρέπει και έχουν υπογράψει είτε πρέπει οι συναίτεροι να χωρίσουν τα τσανάκια τους και να πάμε σε εκλογές για να αποφασίσει ο λαός το μοντέλο που θέλει η χώρα.

  Εαν ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης θέλουν να το παίξουν Τσίπρας και ΚΚΕ στο απέναντι καφενείο.

  Η χώρα δεν αντέχει υπουργούς σαν τον Μανιτάκη να κλωθογυρίζει ένα χρόνο την απόλυση 2.000 επίορκων υπαλλήλων και να μην έχει γίνει τίποτα όταν ο ιδιωτικός τομέας έχει διαλυθεί και οι τελευταίες εταιρείες τρώνε τις σάρκες τους.

  Ο πολιτικός στόχος του Βενιζέλου και του Πασόκ εμφανής.

  Από την μια πλευρά προσπαθέί να φθείρει τον Σαμαρά που είναι το δυνατό χαρτί της ΝΔ στον κεντρώο χώρο και από την άλλη προσπαθεί να πάρει πίσω από τον Τσίπρα στους κοπανατζήδες Πασόκους μπας και τους μαζέψει πίσω.

  Το παιχνίδι του Βενιζέλου είναι γνωστό το έπαιξε με επιτυχία και με τον Παπανδρέου και τον ξεφορτώθηκε.

  Ειπε ναι στο δημοψήφισμα στο εσωτερικό και τον άδειασε στο εξωτερικό.

  Τα ίδια θα κάνει και με τον Σαμαρά.

  Πάντα θα βάζει τρικλοποδιές προσπαθώντας να τον φθείρει.

  Το δίδυμο πλέον Κουβέλη Βενιζέλου πρέπει να πάρει τις αποφάσεις τους και να είναι συγκεκριμένες .

  Η περίπτωση εισόδου τους στην κυβέρνηση θα είναι καταστροφική αφού είναι γνωστο την παρακυβέρνηση και με την βούλα θέλει να δημιουργήσει ο Βενιζέλος.

  Τα ψέματα τελείωσαν.

  Το πυθάρι της φορολογίας φράκαρε οι δυνατότητες μείωσης μισθών και συντάξεων τελείωσαν και άρα η χώρα έχει ανάγκη αποδημοσιοποίησης.

  Ο Σαμαράς πρέπει να το πάει μέχρι τέλος.

  Πλέον έχει δείξει δείγματα γραφής για το ποιος είναι και απολαμβάνει μια δημοφιλία που πριν ένα χρόνο δεν την είχε.

  Προσκλητήριο υγιειών δυνάμεων με πρώτη γραμμή ότι καλύτερο διαθέτει η χώρα σε επίπεδο παιδείας και ήθους και εκλογές αν δεν συμφωνήσουν μαζί του Βενιζέλος Κουβέλης.

 23. new.fe avatar
  new.fe 13/06/2013 20:22:21

  Οι τελευταιες διαρροες απο πασοκ και δημαρ αναφερουν οτι θα τεθει θεμα πρωθυπουργου και οχι εκλογες.Αυτο το chicken game εχει αρχισει να κουραζει.

 24. someone avatar
  someone 13/06/2013 20:25:11

  εκλογες εκλογες για να παρει τωρα αυτοδυναμια αφου κουβελης και βενιζελος θα εχουν λιγοτερα ποσοστα εκτος αν συνεργαστει με το ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!λεμε τωρα

 25. billis avatar
  billis 13/06/2013 20:28:48

  Εδώ και λίγο διαβάζω στα διάφορα σάιτ ότι επιχειρείται μεσοβέζικη λύση. Το Μαξίμου θα κάνει πρόταση να ανοίξει η ερτ μεταβατικά μέχρι τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ . Με λιγότερο προσωπικό και ψάχνουν δημοσιογράφους για 2 μήνες με συμβάσεις έργου. Βέβαια θα τεθεί θέμα και με τις αποζημιώσεις και με με ποιό νομικό πλαίσο θα λειτουργήσει μεταβατικά. Ο Στουρνάρας λέει άλλα βέβαια ότι οι αλλαγές θα γίνουν με κλειστή ΕΡΤ.

 26. billis avatar
  billis 13/06/2013 20:32:20

  Λέγεται ότι επιχειρείται μεσοβέζικη λύση. Διαβάζω στα σάιτ ότι θα γίνει πρόταση απο το Μαξίμου να ανοίξει η ΕΡΤ μεταβατικά μέχρι τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ. Με πολύ λιγότερο προσωπικό και ψάχνουν δημοσιογράφους για 2 μήνες με συμβάσεις έργου.

 27. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 13/06/2013 21:43:41

  1) "Χωρίς σπατάλες, χωρίς λαμογιές, περίεργες συμβάσεις, κολλητούς, γκόμενες και φίλους με 2 και 3 χιλιάδες ευρώ ο καθένας".
  Πως μπορώ να πιστέψω κάτι τέτοιο; Σήμερα μιλώντας βουλευτής του ΚΚΕ σε δύο δημοσιογράφους της ΕΡΤ έλεγε (και χωρίς να λέει ψέματα) ότι είναι οι ίδιες οι κυβερνήσεις που πέρασαν που έχουν δημιουργήσει αυτό το χάος. Έχω δε την εντύπωση ότι προς στιγμήν αισθάνθηκαν άβολα αμφότεροι γιατί κατάλαβαν ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο βρίσκονταν εκεί. Το να "σπάσουμε αυγά" λοιπόν προϋποθέτει να ΠΑΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕΡΙΚΟΙ. Γίνεται όμως; Ήδη ο πρωθυπουργός εκτίθεται με το θέμα Σαλαγκούδη.
  2) Σ' αυτή τη χώρα βασιλεύει η τρέλλα. Εντελώς όμως. Έκανε τη χάρη ο Βενιζέλος, το 5% της χώρας στον Σαμαρά να κυβερνήσει. Κύριε των δυνάμεων!!!! Όσο για τον κ. Κουβέλη, δεν σχολιάζω....

 28. Evangelos avatar
  Evangelos 13/06/2013 21:44:08

  προσωπικά θεωρώ ότι ο Σαμαράς θέλει εκλογές αφού αν υποχωρήσουν οι 2 τα ποσοστά τους θα πάνε στο 2-3% , συνεπώς δεν θα είναι λίγο προβληματική μια συγκυβέρνηση με τα 3 κόμματα κάτω απο 30% ???

  γιατί η δημοκρατική νομιμοποίηση της συγκυβέρνησης προκύπτει απο την επιρροή και των 3 όχι μόνο της ΝΔ ...

  αν υποχωρήσουν Πασόκ , Δημάρ το "δώρο" θα είναι 5-6% στον Σύριζα ... δε νομίζω να αποσκοπούσε εκέι ο Σαμαράς

 29. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 13/06/2013 23:45:50

  Σιγά τα ωά! Μεγάλο θέμα το domain; Από πότε;

  • partyman2013 avatar
   partyman2013 @ Γεώργιος Τ. 14/06/2013 05:51:48

   σε ένα οργανισμό που αποκαλείται ν.ε.ρ.ΙΝΤΕΡΝΕΤ.τ... ε,ναι είναι ένα θεματάκι και αυτο!!! δεν νομίζεις?

   εκτός των άλλων αποδυκνείει την τσαπατσουλιά και την προχειρότητα του όλου εγχειρήματος

   άστο σου λέω, μεγάλη ΠΑΤΑΤΑ το θέμα της ερτ

 30. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 13/06/2013 23:48:39

  Ανεβαίνει και το ΚΚΕ τώρα. Δεν παίρνει όλους τους αριστερούς ο σύριζα πια. Και βγήκε και το Plan B που τσιμπάει το κατιτίς του.

 31. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 14/06/2013 01:09:11

  Το ΠΑΣΟΚ μπορει να παρει 4% αλλα ΕΥΚΟΛΑ
  μπορει και 2,9% οποτε ΑΝΤΙΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.