22/06/2008 00:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κατάσταση είναι εκρηκτική

Οι «βόμβες» που βάζει στο πολιτικό σκηνικό το σκάνδαλο της Siemens δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό. Και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι μόνο για μία σύμβαση του ΟΤΕ και τη σύμβαση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων (C4I) από το 1997 έως το 2007 έφθασαν στην Ελλάδα μίζες ύψους180 εκ. ευρώ! Και σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται ακόμα τα μαύρα χρήματα για τα «Πάτριοτ», για το «Ερμής» και για τον ΟΣΕ, οι φάκελοι των οποίων δεν έχουν ανοίξει ακόμα, επειδή οι Γερμανοί εισαγγελείς δεν προλαβαίνουν. Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί στοιχεία για το που πήγαν περίπου έξι εκ. ευρώ. Και ο μισός πολιτικός κόσμος είναι έτοιμος να αρχίσει να πηδάει από το μπαλκόνι. Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν αρχίσουν να αποκαλύπτονται και τα υπόλοιπα.

Δημοσκόπηση της εταιρίας ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ για τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» δείχνει ότι περίπου ο ένας στους δύο πολίτες και συγκεκριμένα το 47,3%, προβλέπει τη δημιουργία νέου κόμματος που μπορεί να προκύψει από διάσπαση του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ισχυρή είναι η ίδια τάση και ανάμεσα στους ψηφοφόρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καθώς το 40,4% θεωρεί πιθανή τη δημιουργία νέου κόμματος, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 56,6%. Όπως γράφει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η υπόθεση Siemens εντείνει τη φθορά του δικομματισμού και ο νέος εκλογικός νόμος απομακρύνει την αυτοδυναμία και καθιστά ρυθμιστή των εξελίξεων ένα ενδιάμεσο σχήμα με δύναμη ακόμη και του 6% ή του 7%. Έτσι, τα σενάρια ξαναφουντώνουν. Το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος-σφήνας στον χώρο του κέντρου προβληματίζει τον Κ. Καραμανλή, αφού θα μπορούσε να αποτελέσει πεδίο υποδοχής των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της Ν.Δ. οι οποίοι σήμερα δεν εμπιστεύονται τον Γ. Παπανδρέου, ούτε έχουν ιδεολογική συγγένεια με τον Γ. Καρατζαφέρη. Θα ήταν, επίσης, «λιμάνι» και για στελέχη που σήμερα ασφυκτιούν στη Ρηγίλλης, ενώ θα κάλυπτε το κενό το οποίο διεκδικούσε, άλλοτε, η Ν.Δ., μιλώντας για «κοινωνικό κέντρο» και «μεσαίο χώρο».

Στο μέγαρο Μαξίμου προβλέπουν ότι εάν ο Κ. Σημίτης αποφάσιζε να προχωρήσει σε νέο κόμμα, θα ανακάτευε την πολιτική τράπουλα. Και «κάτι τέτοιο δεν θα ήταν καλή εξέλιξη για τη Ν.Δ., γιατί θα ενίσχυε το αριστερόστροφο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ εις βάρος του ΣΥΝ, αλλά και το κεντρώο του τμήμα εις βάρος της Ν.Δ.». Η συζήτηση για τη δημιουργία νέου κόμματος προβληματίζει και οριζόντια το πολιτικό προσωπικό. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτό το κλίμα, η κοινή πρωτοβουλία όπως των Π. Τατούλη (Ν.Δ.), Σπ. Κουβέλη (ΠΑΣΟΚ) και Μιχ. Παπαγιαννάκη (ΣΥΝ) έκανε πολλούς να «ανατριχιάσουν», καθώς η Ν.Δ. βρίθει από δυσαρεστημένους, η Χαρ. Τρικούπη το ίδιο, ενώ ακόμη και η Κουμουνδούρου μετά την εκλογή Τσίπρα αντιμετωπίζει συχνά ένταση μεταξύ των δύο ρευμάτων, των Ανανεωτών και των Αριστερών. Τα σενάρια για το ποιοι θα μπορούσαν να ηγηθούν ενός νέου κόμματος δεν σταματούν στους «συνήθεις ύποπτους» από το χώρο της πολιτικής, αλλά απλώνονται και σε ονόματα επιχειρημάτων. Ο χρόνος, πάντως, που όλοι συμφωνούν ότι θα δείξει την πορεία των πραγμάτων είναι από το φθινόπωρο του 2008 έως τον Ιούνιο του 2009, στις ευρωεκλογές.

Ποιες είναι οι πιο «σίγουρες» εκτιμήσεις για τις μέχρι στιγμής πολιτικές επιπτώσεις της Ζήμενς; Το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο. Ούτε και η ΝΔ. Ότι κι αν κάνουν ο εσωτερικός σπαραγμός ανάμεσα σε Μητσοτακικούς – Καραμανλικούς και Σημιτικούς – Παπανδρεϊκούς θα φτάσει μέχρι τέλους. Ο δικομματισμός μας τελείωσε. Τα δυο μεγάλα κόμματα θα συρρικνωθούν. Νέοι σχηματισμοί θα δουν το φως στο πολιτικό στερέωμα. Αυτό είναι αναπότρεπτο πλέον.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. NS avatar
  NS 22/06/2008 01:23:19

  - Στο μέγαρο Μαξίμου προβλέπουν ότι εάν ο Κ. Σημίτης αποφάσιζε να προχωρήσει σε νέο κόμμα, θα ανακάτευε την πολιτική τράπουλα.

  - η υπόθεση Siemens εντείνει τη φθορά του δικομματισμού και ο νέος εκλογικός νόμος απομακρύνει την αυτοδυναμία και καθιστά ρυθμιστή των εξελίξεων ένα ενδιάμεσο σχήμα με δύναμη ακόμη και του 6% ή του 7%.

  - Τα σενάρια για το ποιοι θα μπορούσαν να ηγηθούν ενός νέου κόμματος δεν σταματούν στους «συνήθεις ύποπτους» από το χώρο της πολιτικής, αλλά απλώνονται και σε ονόματα επιχειρηματιών.


  ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ "ΚΟΜΜΑΤΟΣ _ΣΦΗΝΑΣ" ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ... ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΘΑΦΤΟΥΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΣΑΤΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS...ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ...

 2. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 22/06/2008 01:23:22

  Ρε παιδιά έχω βαρεθεί όλες αυτές τις αναλύσεις εδώ και μήνες με το τι αλλάζει στο πολιτικό σκηνικό και τι θα μπορούσε να γίνει κτλ. Τίποτα δεν έχει αλλάξει στην ουσία και ούτε θα αλλάξει άμεσα.

  Νέο πολιτικό κόμμα ΔΕΝ πρόκειται μέσα στην επόμενη τριετία-τετραετία. Ποιος θα το επιτρέψει; Οι επιχειρηματίες; Το κράτος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ; Οι "Αμερικάνοι";

  Πιο πιθανό είναι να υπάρξει συγκυβέρνηση, παρά δημιουργία νέου κόμματος στο άμεσο μέλλον.

  Το ζήτημα είναι να συνειδητοποιήσουν οι ψηφοφόροι το πόσο ξευτίλες είναι ΠΑΣΟΚ & ΝΔ και να τους εξαναγκάσουν οι ίδιοι σε διάλυση και συρρίκνωση, ώστε να αλλάξει ουσιαστικά και ριζικά η πολιτική κατάσταση στη χώρα.

 3. Gianni avatar
  Gianni 22/06/2008 01:54:10

  Ο Βίος (λογαριασμοί για χρήματα της Ζημενς προς Τσουκάτο), εκτός της πολύ στενής σχέσης με τον Τσουκάτο, με πιο πρωτοκλασάτο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, υπουργό κατ'επανάληψη και με καίριο ρόλο επί δεκαετίες στο κόμμα, είχε στενότατες σχέσεις;

 4. Σπύρος avatar
  Σπύρος 22/06/2008 02:06:15

  Δηλαδή με το συμπάθειο εκεί πού μάς π@δούσαν δύο θα μάς π@δάνε 4 εάν ΄στηθούν΄νέα κόμματα??
  Ε τοτε να τρέξουμε ολοι στην Τήλο..

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/06/2008 09:17:09

  και η πίττα θα μοιράζεται στα 4 αντί στα 2. Οικουμενική δημοκρατία...για να δούμε.

  αυτό που φοβάμαι είναι ότι αν έχεις 2 έλληνες σε ένα δωμάτιο, θα έχουν 8 γνώμες. Αν έχεις 4 σε ένα δωμάτιο;

 6. fantomas avatar
  fantomas 22/06/2008 10:55:19

  ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

  ''Η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητος. Διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν: την αυθάδεια σαν δικαίωμα, την παρανομία ως Ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα, και την αναρχία ως Ευδαιμονία.''

 7. Theodore avatar
  Theodore 22/06/2008 11:01:37

  Μα βοηθησαμε κι εμεις αγαπητε, βοηθησαμε, γιατι χωρις αυτο, δε θα γινοταν τιποτα.
  Ας ειναι καλα και οι συνδικαλισταδες,αλλα και τα πολλα, απειρα θα ελεγα, μεμονωμενα ατομα,που εβαλαν βαθεια το χερακι τους, οπου μπορουσαν, για να γινει αυτο που εγινε.
  Βεβαια,εκεινος που τα ξεκινησε ολα αυτα, ηταν ο μακαριτης ο Αντρεας,που ανοιξε τις "πορτες της δημοκρατιας" και ο νεοελλην, ξεσαλωσε.
  Ζητησε και πηρε, εδω και τωρα, ο,τι ηθελε,απο φακελλακι, μεχρι καταπατημενο οικοπεδο και εκει που δε γινοταν, εβαλε και μια φωτια, για να γινουν πιο γρηγορα και τελεια.
  Και βεβαια, οταν αυτος εκανε τετοια, πως μπορουσε να ζηταει τα ρεστα απο τους αλλους;
  Ετσι, εγινε ο φαυλος κυκλος, που συνεχιζεται ακλονητος.
  Τωρα, ετσι και παει μεσα κανας μεγαλος, τοτε, ΙΣΩΣ, και να αλλαξει κατι, αφου θα κατεβει προς τα κατω το μηνυμα, οτι μπορει και να τιμωρηθει καποιος για μια παρανομια,ενω μεχρι τωρα, αυτο ηταν αδιανοητο.
  ΙΣΩΣ.

 8. πρίγκηπας Μάλκο avatar
  πρίγκηπας Μάλκο 22/06/2008 12:35:37

  αυτό με τη φωτεινή καραμανλή, το βγάζουν τα μητσοτακόπουλα ή τα πετάνε οι σημιτοφύλακες για θόλωμα;

 9. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 22/06/2008 12:40:00

  Α ρε Πρετεντερακο καραγκιοζη, βλεπω τις "νουθεσιες" του "σοβαρου"

  "....Ο μόνος δρόμος σωτηρίας που ανοίγεται μπροστά τους είναι ένας δρόμος συνεννόησης. Συνεννόηση στην κατεύθυνση της διαφάνειας, ασφαλώς, αλλά και συνεννόηση για τον έλεγχο των συνεπειών της ιστορίας και για την εξουδετέρωση όσων τη μεταχειρίζονται. ...."

  Ελεγχο των "συνεπειων"

  Μάλιστα

  Από κοντά και το αφεντικό του σήμερα

  "..Διότι η φύση απεχθάνεται το κενόν!.."

  Ρε το Συγκροτημα που ψαχνει για ήρωες!!

 10. fox-terrier avatar
  fox-terrier 22/06/2008 12:58:52

  Off-shore από δώ, Off-shore από κεί, που να βρείς άκρη, πρίγκηπα. Αφού αυτοί έχουν μπερδευτεί μεταξύ τους. Εννοώ "γαλάζιοι" και "πράσινοι", μια τεράστια βεραμάν μακαρονάδα πάνε να γίνουν.
  Και ξέχνα το, δεν υπάρχει πιά Καραμανλέικο εναντίον Μητσοτακέικου. Τώρα παίζει Μπαρμπάντος εναντίον Αντίγκουα.

 11. exon avatar
  exon 22/06/2008 13:11:12

  όσο δεν ανοίγουν τα κιτάπια του Σωκράτη οι εκρήξεις θα είναι απο γκαζάκια.

 12. ataktos avatar
  ataktos 22/06/2008 14:29:52

  http://pontokomicom.blogspot.com/2008/06/blog-post_21.html

 13. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 22/06/2008 15:36:57

  Το σημερινό ΒΗΜΑ προωθεί την ιδέα νέου πολιτικού σχηματισμού. Αρθρογραφούν: Πέτρος Ευθυμίου, Τάσος Γιαννιτσης, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Όλα τα μωρά (του Σημιτη) στην πίστα. Άντε βρε και στον «πρωινό καφέ» σας μην ξεχάσετε τον Πρετεντερη.

  Ωραια πραγματα. Θα δημιουργηθεί νέο(!) κόμμα με τα ζόμπι και τους βρικόλακες της πολιτικής που μύρισαν φρέσκο -πολιτικό- αίμα και σάρκα και βγήκαν από τους τάφους τους για κυνήγι.

  Πάω γρήγορα να κάνω ευχέλαιο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

 14. IAKINTHON 7 EKALI avatar
  IAKINTHON 7 EKALI 22/06/2008 15:44:27

  ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΝΣ ΦΤΑΝΑΝΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΤΑ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΟΛΔΑΒΙΑ ( Τ....)
  ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΗΜΕΝΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ?
  ΠΟΣΟΙ ΟΤΕΤΖΗΔΕΣ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Π.Χ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ
  ΕΝΑΣ ΕΙΣ ...ΑΤΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ?
  ΤΟΝ ΕΣΤΕΛΝΕ ΚΑΠΟΤΕ Η ΣΗΜΕΝΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ...
  ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΟΥΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΧΩΡΙΑΤΗΣ ΤΗΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ
  ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ Β..... ΒΟΥ ΒΑ ΒΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ?
  ΑΥΤΟΣ ΠΑΛΙ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ Ο CHRISTO ΕΡΙΞΕ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ
  ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΑΙΔΙΑ
  ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΣ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΓΕΡΑΣΤΕ CHRISTO ΚΟΥΡΑΓΙΟ
  ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΡΓΑ ΑΡΓΑ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ

 15. ΠΔύο avatar
  ΠΔύο 22/06/2008 15:44:54

  Το άρθρο του Πρετεντέρη είναι εμετικό. Σαν να λέει, καθήστε καλά, μαλάκες, γιατ μπορεί να τα παίρνουν αυτοί αλλά αν φύγουν, θα έρθει η Γιάννα και ο Βγενόπουλος!

  Σίχαμα!

 16. RODOU 56A avatar
  RODOU 56A 22/06/2008 15:48:03

  IAKINTHON 7 STIN EKALI MENI O CHRISTO
  SE AFTO TO SPITI EHUME PEXI SKAKI ME TA MARMARINA DIMETRA PULIA STON KIPO TU
  KE TON KERDISA KAPOTE
  IHAME VALI STIHIMA ENA IKOPEDO STIN ANTIPARO

 17. Vass avatar
  Vass 22/06/2008 16:49:50

  Έχω την εντύπωση ότι ξεσπάθωσαν οι εργαζόμενοι της Seimens, όπου σαν αυτόπτες μάρτυρες έβλεπαν όχι τις υπόγειες διαδρομές των μιζών, αλλά τις μεταβιβάσεις ακινήτων και τη χλιδάτη ζωή των συναδέλφων τους. Αν τώρα αρχίσουν να μιλάνε και οι ΟΤΕτζήδες που δεν έφαγαν (λόγω πεποίθησης ή συνθηκών) θα δούμε τις πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης.

 18. Nick avatar
  Nick 22/06/2008 17:27:44

  Δείτε το σπιτάκι που αναφέρει ο RODOU 56A στο Windows Map με Bird's Eye.

 19. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 22/06/2008 17:33:59

  Το πολιτικό σύστημα φαίνεται να κουνιέται επικίνδυνα, γιατί αυτή την φορά και για πρώτη φορά έχουμε το πόσο κοστίζει πραγματικά η κοινοβουλευτική Δημοκρατία στην Ελλάδα.
  Eχουμε λοιπόν περίπου 180.000.000 Ευρώ από μεριά της Siemens. Να μην βάλουμε κ΄ άλλα τόσα συνολική συρμαγιά από τους "επιτυχημένους" Ολυμπιακούς αγώνες για τα πάσης φύσεως έργα που έγιναν (πλήν c4i);
  Να μην βάλουμε κ΄ άλλα τόσα για τα θηριώδη δημόσια έργα της τελευταίας 20 ετίας;
  Εχουμε λοιπόν από εταιρείες πρός κοινοβουλετικούς και μή περίπου, 550.000.000 ευρώ.
  Να πούμε και περίπου 50.000.000 ευρώ από Ελληνες ταλαιπωρούμενους πολίτες πρός την κρατικούς "λειτουργούς";
  Να προσθέσουμε και τα έξοδα διατήρησης των Κομμάτων που πληρώνει ο Προυπολογισμός και τις μισθοδοσίες των υπουργών και βουλευτών, έτσι χοντρά στα 500.000.000 ευρώ;
  Βγάλαμε λοιπόν 1 δις ευρώ; Σωστά.
  Το πρόβλημα είναι ότι και νόμιμα να τους τα δίναμε όλα αυτά τα λεφτά, αυτοί δεν έπρεπε να κάνουν την δουλειά τους;
  Βγάλανε το μεροκάματο τους; ΟΧΙ
  Εκεί είναι το πρόβλημα.

 20. villa iirini avatar
  villa iirini 22/06/2008 17:35:14

  ke to spitaki epi tis odou RODOU 56A dite!
  ine stin kifisia
  ehi ke orea aftokinita apexo
  ke hummer ke porsche klp....
  vlepete o sotiris ine ligulaki kakomathimenos apo ta hronia ton ipotithemenon spudon tu sto MUENCHEN(ton esprohne panta o ilias na kani kati sti zoi tu alla aftos ta grammata pote de ta skampaze)
  tora to pezi sti LANET manager!!!!!!!!!!!!!!!!

 21. Nick avatar
  Nick 22/06/2008 18:13:21

  Το σπιτάκι της Υακίνθου (γωνιακό)

  http://maps.live.com/default.aspx?v=2&FORM=LMLTCP&cp=qbh7x9jzmd38&style=b&lvl=2&tilt=-90&dir=0&alt=-1000&scene=15982541&phx=0&phy=0&phscl=1&encType=1

 22. Nick avatar
  Nick 22/06/2008 18:16:25

  Διός και Υακίνθου είναι η τοποθεσία.

 23. Factorx avatar
  Factorx 22/06/2008 21:27:09

  @Nick Says:
  June 22nd, 2008 at 6:13 pm e
  Το σπιτάκι της Υακίνθου (γωνιακό)

  http://maps.live.com/default.aspx?v=2&FORM=LMLTCP&cp=qbh7×9jzmd38&style=b&lvl=2&tilt=-90&dir=0&alt=-1000&scene=15982541&phx=0&phy=0&phscl=1&encType=1

  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ;

 24. nas avatar
  nas 22/06/2008 21:55:32

  Νομίζω πως η υπόθεση ότι "Στο μέγαρο Μαξίμου προβλέπουν ότι εάν ο Κ. Σημίτης αποφάσιζε να προχωρήσει σε νέο κόμμα, θα ανακάτευε την πολιτική τράπουλα" μπορεί και να έπαιζε, αλλά στην προ Τσουκάτου εποχή... Σήμερα, απλώς είναι μιά ευχή ίσως και επιθυμία, πλήν όμως ανεκπλήρωτη... Παρατηρώ όμως μία "κακία" απο κάτι ανώνυμους και κάτι νήπια, επειδή το ΠΑΣΟΚ, αν "σπάσει" θα γίνει "μικρό" και θα έχει τον "Γιωργάκη" αρχηγό. Το πρόβλημα της κοινωνίας, αλλά και του πολιτικού συστήματος είναι σήμερα μόνον ο Γιώργος και η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ; Το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω: κάθαρση, λύτρωση και τα λοιπά, για το ΠΑΣΟΚ -εάν δεν αποχωρήσουν αυτοβούλως όλοι οι λαδιάρηδες- μπορεί να γίνει μόνον μέσα απο διάσπαση, όπου μετά τα δύο "κομμάτια" θα αναμετρηθούν απέναντι στο λαό, με προγράμματα και -ΚΥΡΙΩΣ- με ψηφοδέλτια και με υποψήφιους... δηλαδή με πρόσωπα, που θα εκπροσωπούν κάτι ΚΑΙ σε προσωπικό επίπεδο... μερικές φορές γράφετε και επιχειρηματολογείτε λες και η Ελλάδα αρχίζει απο την Εκάλη και τελειώνει στα Εξάρχεια! Με ποιούς υποψήφιους στα ψηφοδέλτια του υποτιθέμενου νέου κόμματος θα κατέλθει στις εκλογές ο Σημίτης αγαπητέ μου Factorx στη υπόλοιπη Ελλάδα, πλήν Αθήνας και περιχώρων; ποιοί θα τον ακολουθήσουν στην Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την Κρήτη, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο; Νομίζω πως δεν γίνεται να κρίνονται όλα είτε μέσα απο τις δημοσκοπήσεις, είτε με τις επιλογές, τα πρόσωπα και τα πάρε-δώσε στο Αθηνοκεντρικό κράτος... υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, που αν για σας (που δεν πολιτεύεσθε κιόλας) είναι "άγνωστη γη", δυστυχώς είναι εξίσου άγνωστη και για τους πολιτικούς και τους συμβούλους που είναι στα επιτελεία τους...

 25. Nick avatar
  Nick 22/06/2008 21:56:48

  Επειδή έχω πρόβλημα με τη σύνδεση, κάν'τε Print Screen, αποθηκεύστε το στο σκληρό δίσκο (μέσω MS Paint) και ανεβάστε τη φωτογραφία είτε στο imageshack.us είτε σε άλλο hosting.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.