#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/09/2010 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κατάκτηση της σελήνης… και άλλα παραμύθια της ΧαλιμάςΈνα από τα σημαντικότερα, και ίσως το σημαντικότερο, επίτευγμα της ανθρωπότητας, είναι πως πήγαμε στο φεγγάρι. Πήγαμε όμως στα αλήθεια; Οι αποδείξεις για το ότι δεν πήγαμε είναι πολλές. Υπάρχει ολόκληρη βιβλιογραφία. Μάλιστα, στο διαδίκτυο είναι ατέλειωτα τα σάϊτς, που ασχολούνται με το εν λόγω ζήτημα. Και δεν μιλάμε για γραφικούς τύπους που μιλάνε με εξωγήινους και θαυμάζουν τον στοχαστή Λιακόπουλο. Μιλάμε για επιστήμονες, τεχνικούς, ειδικούς και μη, που έχουν θέσει εν αμφιβόλω την όλη ιστορία της επίσκεψης του ανθρώπου στη σελήνη.

Τα επιχειρήματα είναι πολλά. Μερικά από αυτά είναι και τα εξής:

-Ο φωτισμός και οι σκιάσεις των φωτογραφιών είναι λάθος. Το συμπέρασμα είναι πως υπήρχαν πολλαπλές πηγές φωτός, κάτι το αδύνατο στην επιφάνεια της σελήνης όπου η πηγή ήταν μία και μοναδική, ο ήλιος.

-Η αμερικανική σημαία φαίνεται να κυματίζει. Γιατί; Αφού δεν υπάρχει ατμόσφαιρα στο φεγγάρι.

-Δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας κρατήρας κάτω από τη σεληνάκατο, η ώση της οποίας θα έπρεπε φυσιολογικά να σηκώσει τόνους σκόνης κλπ.

-Οι περισσότερε φωτογραφίες είναι άρτιες και σχεδόν επαγγελματικές όσον αφορά στην εστίαση, το καδράρισμα, κλπ. Πως όμως; Αφού η φωτογραφική μηχανή ήταν ογκώδης, και στερεωμένη στο στήθος των αστροναυτών, χωρίς δυνατότητα στόχευσης κλπ. Απλά γυρνούσαν το κορμί τους και ότι έπιανε η κάμερα. Παρόλα αυτά, τα κάδρα είναι σχεδόν τέλεια. Μερικές μάλιστα είναι τραβηγμένες από ψηλά, ενώ η κάμερα είναι στο… στήθος. Τα δε γάντια των αστροναυτών, λόγω όγκου και μόνο, δεν επιτρέπουν κανένα μα κανέναν λεπτό χειρισμό, παρά μόνο το πάτημα χοντρών κουμπιών.

-Το φόντο (κορυφογραμμές κλπ.)  σε πολλές φωτογραφίες είναι ακριβώς το ίδιο, αν και μιλάμε για διαφορετικές αποστολές, και διαφορετικά υποτίθεται σεληνιακά τοπία.

-Το φιλμ θα έπρεπε να καταστραφεί από την εναλλαγή θερμοκρασίας και μόνο. Οι διαφορές στη θερμοκρασία της σελήνης μεταξύ των σημείων υπό σκιά, και αυτών που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο είναι εκατοντάδες βαθμοί.

-Το σταυρονήμα, που είναι χαραγμένο στο φιλμ, σε πολλές φωτογραφίες καλύπτεται από τα αντικείμενα ή τα πρόσωπα που φωτογραφίζονται. Κάτι που είναι αδύνατο να συμβεί, παρά μόνο αν οι φωτογραφίες είναι πλαστές ή εκ των υστέρων επεξεργασμένες.

-Πολλά αντικείμενα (πέτρες κλπ) έχουν σημειωμένα επάνω τους γράμματα ή αριθμούς, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται ως εφέ στα κινηματογραφικά στούντιο.

-Υπάρχει μια σοβαρή ανακολουθία μεταξύ των φωτογραφιών και των κινηματογραφικών πλάνων της ίδιας σκηνής. Δηλαδή η φωτογραφία δείχνει κάτι συγκεκριμένο, ενώ το βίντεο της ίδιας σκηνής, τραβηγμένο από άλλη γωνία, ΔΕΝ συμφωνεί.

Και πάει λέγοντας. Ο κατάλογος των ανακολουθιών, σφαλμάτων, και ατελειών, είναι …ατελείωτος. Και αυτό είναι λογικό. Η τεχνολογία των ειδικών εφέ της εποχής ήταν πρωτόγονη σε σχέση με σήμερα. Τόσο μπορούσαν, τόσο έκαναν.

Ένα σημαντικό επιχείρημα στη φαρέτρα όσων αμφιβάλλουν για την επίσκεψη μας στη σελήνη είναι και η λεγόμενη ζώνη Βαν Άλλεν. Πρόκειται για μια περιοχή του διαστήματος μεταξύ γης και σελήνης, βάθους πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων,  όπου η ραδιενέργεια και η ακτινοβολία είναι τεράστιες. Τόσο τεράστιες που είναι αδύνατο προς το παρόν να διασχισθεί η ζώνη αυτή χωρίς μεγάλες ποσότητες ειδικής  θωράκισης. Το πάχος των διαστημοπλοίων Apollo ήταν κάποια μόνο χιλιοστά αλουμινίου. Το ίδιο και οι στολές των αστροναυτών.

Και βέβαια να μη ξεχνάμε το επίπεδο της τεχνολογίας τη δεκαετία του 1960. Λέγεται χαρακτηριστικά, πως η συνολική επεξεργαστική δυνατότητα όλων των υπολογιστών της NASA το 1969, ισοδυναμούσαν με μια σημερινή (μάλλον χθεσινή) δισκέτα floppy. Και όμως, καλούμαστε να πιστέψουμε πως έστειλαν ανθρώπους στη σελήνη.

Ακόμη και σήμερα, με βάση επίσημες δηλώσεις της ίδιας της NASA, αν αποφασίζαμε να ξαναπάμε στη σελήνη, θα χρειάζονταν τουλάχιστον δυο δεκαετίες εντατικής προετοιμασίας, και τρισεκατομμύρια δολάρια!!! Σήμερα δηλαδή, δεν μπορεί να υπάρξει επανδρωμένη αποστολή στη σελήνη. Υπήρξαν όμως αρκετές, στα τέλη της δεκαετίας του `60 και στις αρχές της δεκαετίας του `70!!!

Η τότε εποχή ήταν εποχή ψυχρού πολέμου. Η κάθε χώρα ήθελε να σκοράρει επικοινωνιακά. Στο παιχνίδι του διαστήματος, οι Σοβιετικοί είχαν πάρει ακόμη και τα βρακιά των Αμερικανών. Σε κάθε τομέα είχαν τη πρωτοπορία. Τι λοιπόν καλύτερο από μια απόλυτη κίνηση αντιπερισπασμού, με τη βοήθεια των κινηματογραφικών στούντιο (Stanley Kubrick), έτσι ώστε η Αμερική να σκοράρει το νικητήριο γκολ. Με τη συνεργασία μάλλον των Ρώσων, οι οποίοι υποσχέθηκαν εχεμύθεια με ποιος ξέρει τι ανταλλάγματα. Και μετά, εντελώς ξαφνικά, αποσύρθηκαν και οι δυο από τη συνέχεια της υπόθεσης  «κατάκτηση της σελήνης». Γιατί άραγε;

Έτσι έχει πολύ χοντρικά η όλη ενδιαφέρουσα αυτή περίπτωση της μαζικής απάτης. Ο καθένας μας μπορεί να πειστεί ή όχι. Το μόνο που χρειάζεται είναι ανοιχτό μυαλό.  Το διαδίκτυο, και όχι μόνο, μας βοηθά σήμερα να βρούμε την αλήθεια, ή τουλάχιστον να τη ψάξουμε. Και ας μη ξεχνάμε πως the truth is out there.

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GRAEKUS avatar
  GRAEKUS 23/09/2010 07:14:29

  Trust no one.

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ GRAEKUS 23/09/2010 13:41:55

   Αυτό φυσικά σημαίνει πως δεν εμπιστευόμαστε και όσους λένε να μην εμπιστευόμαστε κάποιους.

   Τέλος πάντων, για να μη ασχολούμαστε με θεωρίες που έχουν διαψευστεί και εμφανίζονται κατά διαστήματα, καλή ανάγνωση.

   http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2001/ast23feb_2/

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Γιάννης Σ. 23/09/2010 16:14:14

    Να ο τίτλος και το ρεζουμέ:

    The Great Moon Hoax
    Moon rocks and common sense prove Apollo astronauts really did visit the Moon.

    Ήτοι: Σεισμόν καλούμε σεισμική δόνηση...

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Γιάννης Σ. 23/09/2010 16:17:09

    Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει, ή Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει...

   • lampros avatar
    lampros @ Γιάννης Σ. 23/09/2010 17:31:51

    Πέρα από το «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» ο Γιάννης παρέχει και επιστημονικά επιχειρήματα τα οποία μπορείς να ελέγξεις με οποιοδήποτε φοιτητή φυσικής, χημείας και αστρονομίας.

    Το έκανες, ή βολεύεσαι με τα παιδιαριώδη «ερωτήματα» της συνωσιολογίας, του στυλ «πως κυματίζει η σημαία» και «γιατί έχει διάφορες γωνίες στις σκιές»;

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ Γιάννης Σ. 23/09/2010 18:05:39

    Η απάντηση στις επιστημονικές εξηγήσεις για το δήθεν «μύθο», δεν μπορεί να περιορίζεται σε γνωμικά. Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένω να αντικρουστούν ένα προς ένα όσα εξηγεί η NASA.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Γιάννης Σ. 23/09/2010 19:13:04

    Όχι θα ενημερωθώ όμως από την εκπομπή ... mythbusters!!!

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ GRAEKUS 23/09/2010 18:09:30

   Άλλη μια επιστημονική πηγή.

   http://www.astr.ua.edu/keel/space/apollo.html

 2. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 23/09/2010 07:42:46

  Good morning Major Tom!
  h--p://www.youtube.com/watch?v=rKE3FSPJu-4&feature=related

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Γιάννης Φαίλτωρ 23/09/2010 16:10:47

   Αν και νέο παιδί, τα ξέρεις τα καλά κομμάτια Φαίλτωρα. Μπράβο.

 3. michal avatar
  michal 23/09/2010 07:47:27

  Μα καλά ρε φιλε δεν έχεις βαρεθεί να αναπαράγεις την κάθε μουρλά (για να το πω ευγενικά) που κυκλοφορεί. Τι έχει μείνει ακόμα. Οι Έλληνες κατάγονται από τον Σύριο και ο Πάγκαλος από την Andromeda? Η μήπως για το "βεβατρο" του Gkiolva. Καλός ο Φουράκης αλλα για πολλά ξύδια.

  • Pikaia Gracilens avatar
   Pikaia Gracilens @ michal 23/09/2010 09:13:34

   Πεστα χρυσοστομε

  • xrhxa65 avatar
   xrhxa65 @ michal 25/09/2010 01:10:21

   πάντως ένα είναι σίγουρο.....είμαστε φτιαγμένοι από αστερόσκονη.....   χωρίς πλάκα...

   και μπορείς να το εξετάσεις όσο πάει...

   από την σκόνη αστέρων που "πεθαναν" και διαλύθηκαν σε σκόνη...δηλ.:αστερόσκονη.....το υλικό κατασκευής έμβιων όντων....

 4. danaos avatar
  danaos 23/09/2010 08:05:06

  Καλημέρα strange, graekus, Γιάννη!Και να σκεφτείτε ότι το 69 καθώς παρακολουθούσαμε στην TV του καφενείου του χωριού την προσσελήνωση πέρασε ο αυτοδίδακτος ηλεκτρονικός του χωριού και μας είπε:"Μην τα πιστεύετε αυτά,όλα στο στούντιο γίνονται" κι εμείς βέβαια γελάσαμε με την αφέλειά του!Βρε λέτε...

  • zackii avatar
   zackii @ danaos 23/09/2010 11:33:07

   Να μη γελάτε. Από τη στιγμή που κάποιοι πιστεύουν ότι ο ΓΑΠ θα σώσει την Ελλάδα, μπορεί οποιοσδήποτε να πιστέψει οτιδήποτε

 5. ΚΡΙΤΩΝ avatar
  ΚΡΙΤΩΝ 23/09/2010 08:13:28

  "Η τότε εποχή ήταν εποχή ψυχρού πολέμου. Η κάθε χώρα ήθελε να σκοράρει επικοινωνιακά. Στο παιχνίδι του διαστήματος, οι Σοβιετικοί είχαν πάρει ακόμη και τα βρακιά των Αμερικανών. Σε κάθε τομέα είχαν τη πρωτοπορία. Τι λοιπόν καλύτερο από μια απόλυτη κίνηση αντιπερισπασμού, με τη βοήθεια των κινηματογραφικών στούντιο (Stanley Kubrick), έτσι ώστε η Αμερική να σκοράρει το νικητήριο γκολ. Με τη συνεργασία μάλλον των Ρώσων, οι οποίοι υποσχέθηκαν εχεμύθεια με ποιος ξέρει τι ανταλλάγματα."

  Το ποιό πάνω τα λέει όλα.
  Η εικονική πραγματικότητα σε όλο της το μεγαλείο.

 6. Ζαβός avatar
  Ζαβός 23/09/2010 08:47:43

  Όσο πήγα εγώ στον Άρη άλο τόσο πήγαν οι αστροναύτες στο φεγγάρι.

 7. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 23/09/2010 09:01:58

  Το επόμενο βήμα ήταν η 9/11.

  • michal avatar
   michal @ (A)θανάσης 23/09/2010 09:03:13

   Ξέχασες το Pearl Harbor

  • Pikaia Gracilens avatar
   Pikaia Gracilens @ (A)θανάσης 23/09/2010 09:14:50

   Και ο Ελβις δεν πεθανε αλλα ζει καπου στα πετραλωνα

   • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
    Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ Pikaia Gracilens 23/09/2010 13:43:33

    Στα κάτω η στα άνω;

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ (A)θανάσης 23/09/2010 09:28:06

   Εσύ όμως τον Η1Ν1 τον θυμάσαι ή τον ξέχασες κιόλα?

 8. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 23/09/2010 09:08:12

  h**p://www.youtube.com/watch?v=xFVdvXGIT34
  "We're all living in America"

 9. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 23/09/2010 09:10:15

  Επίσης, ένα σημαντικό πρόβλημα είναι η συστηματική παραβίαση των νόμων της θερμοδυναμικής ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ του ταξιδιου στη σελήνη...

  Πχ γίνεται συστηματικός ισχυρισμός για το "ψύχος του διαστήματος" (ο θαλαμίσκος σε τροχιά από τη μια θερμαίνεται από την ηλιακή ακτινοβολία [σωστό], από την άλλη "ψυχεται από το κρύο διάστημα" [λάθος] και έτσι δεν ψήνονται οι αστροναύτες), αναφέρεται σύστημα κλιματισμού στην στολή των αστροναυτών [πως όμως λειτουργεί στο κενό?] και άλλα.

  • Hase avatar
   Hase @ (A)θανάσης 23/09/2010 15:26:01

   Ο θαλαμισκος γυρναει σαν το κοκορετσι στην σουβλα ωστε να εχει παντα την ιδια θερμοκρασια.

   • Greg avatar
    Greg @ Hase 23/09/2010 15:55:33

    Συμφωνώ

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ (A)θανάσης 23/09/2010 15:58:46

   ΠΩΣ αποβάλλει θερμοκρασία στο διάστημα όμως?

   • Greg avatar
    Greg @ (A)θανάσης 23/09/2010 16:05:47

    Με τις κλανιές των αστροναυτών;

   • Γλίτσας avatar
    Γλίτσας @ (A)θανάσης 23/09/2010 16:09:09

    Greg παρακολουθώντας όλη την αλληλουχία των σχολίων του ποστ, συμπεραίνω ότι μάλλον είσαι καθυστερημένος, αλλά και εμπαθής μέσα στην άγνοια σου. Και περηφανεύεσαι κιόλας δείχνοντας την προς τα έξω. Δεν την κάνεις με ελαφρά... λέω εγώ;

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 23/09/2010 16:17:34

    Τώρα μου απάντησες με τις πραγματικά λαμπρές σου γνώσεις για τα διαστημικά ταξίδια, υποθέτω, ε?

    Μην χάνεις άλλο χρόνο σε αυτό το τόπικ...

    Πήγαινε να αεριστείς πουθενά αλλού, μια και απ'ότι βλέπω τα επιχειρήματά σου εξαντλούνται γρήγορα, και θα σου χρειαστούν τουλάχιστον 2-3 πιάτα φασολάδα να "ξαναφορτίσεις"...

    Υγεία! (που λεν και στο χωριό μου σε ανάλογες περιπτώσεις...)

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 23/09/2010 16:30:02

    ΕΓΩ είμαι ο βρωμιάρης?

    Κάν΄την, πράγματι...
    Προλαβαίνεις-δεν προλαβαίνεις...

    Πήγαινε κάπου να "λιβανίσεις" (πιφ) το μνημόνιο, με τον δικό σου, μοναδικό τρόπο...

 10. Νίκος avatar
  Νίκος 23/09/2010 09:16:31

  Παράξενε,
  Εκπλησσομαι! Είναι δυνατόν να πιστεύεις οτι το ταξίδι ήταν συνομωσία και τόσοι άνθρωποι κρατούν το στόμα τους κλειστό; Για όνομα του Θεού... Κλονίζεις την εκτίμησή μου για το πρόσωπό σου, και ας μή σε ξέρω.

  • Ζαβός avatar
   Ζαβός @ Νίκος 23/09/2010 09:21:46

   Αν τό έλεγε το μέγκα θα το πίστευες; Ψάξε λίγο. Το διαδίκτυο είναι μια προσιτή λυση. Υπάρχουν και πολλά βιβλία. Μην μασάτε μασημένες τροφές. Και δενν ομίζω να το λέει μόνο ο δικός μας εδώ. Υπάρχουν εκατοντάδες σοβαροί ερευνητές που το ψάχνουν και το αναλύουν σε παγκόσμια κλίμακα. Το βασικό ερώτημα Νίκο, είναι γιατί δεν μπορούν να πάνε σήμερα στη σελήνη οι μάγκες της ΝΑΣΑ;

   • Dimitris D avatar
    Dimitris D @ Ζαβός 23/09/2010 13:14:04

    Σήμερα γνωρίζουν πόση ραδιενέργεια υπάρχει στο διάστημα και πόσοι κίνδυνοι. Δεν μπορούν να έχουν πτώματα στη σελήνη. Όταν πήγαν στο φεγγάρι ήταν απλός κωλόφαρδη και δεν τους χτύπησε η ατυχία.

    Στις ΗΠΑ είναι μόδα να βγάζει ένα βιβλίο και να εμφανίζεσαι στην τηλεόραση λέγοντας: "Ανακάλυψα μια συνωμοσία. Θα προσπαθήσουν να με φιμώσουν ή να σπιλώσουν το όνομα μου. Αγοράστε το βιβλίο μου. Εκεί τα λέω όλα."

    Όποιος θέλει να μάθει την αλήθεια πάει σε ένα καλό τηλεσκόπιο(αστεροσκοπείο) και βλέπει τι υπάρχει στο φεγγάρι.

    Για περισσότερα αγόρασε το βιβλίο μου. Εκεί τα έγραψα όλα...

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Νίκος 23/09/2010 09:30:33

   Πόσοι είναι αυτοί οι άνθρωποι? Και γιατί νομίζεις ότι δεν μίλησαν? Ξέρεις τίποτα για την ζωή (και τον θάνατο) των αστροναυτών?

 11. tiramola avatar
  tiramola 23/09/2010 09:38:14

  23 ο μήνας σήμερα, 7 μέρες ακόμα για να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για το "λαικό πραξικόπημα".

 12. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 23/09/2010 09:49:25

  Strange Attractor

  το φοβόμουνα ότι θα το γράψεις αυτό (λολ).

  Τείνω να πιστέψω ότι οι Αμερικάνοι πήγαν στη σελήνη. Αλλά στον κόσμο που ζούμε, και έτσι όπως τον χειρίζονται οι τωρινοί ιδιοκτήτες του, όλα είναι πιθανά. Ακομη και το να μην πήγαν δηλαδή...

  Θραξ Αναρμόδιος

 13. Νίκος avatar
  Νίκος 23/09/2010 09:49:57

  Αγαπητε Ζαβε, το ζητημα ειναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, οχι τεχνικο, αλλα και θεμα στρατηγικου σχεδιασμου. Δεν ειναι θεμα μαγκιας, οπως ειναι για μας τους Ελληνες που ολα τα ξερουμε και ολα τα "σφαζουμε" με την μαγκια μας. Οι Αμερικανοι (ιθυνοντες) ειναι σοβαροι ανθρωποι, δεν ειναι κομματοσκυλα τσουστεκια που αναπνεουν για την τσεπη τους και το κομμα. Οι Αμερικανοι (ή οι Κινεχεοι) αυριο πηγαν και θα παν διοτι μπορουν οχι για μαγκια μονο. Η μαγκια, εν αντιθεσει με ο,τι πιστευουμε στην Ελλαδα, επεται της πραξης, δεν προηγειται.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Νίκος 23/09/2010 10:16:25

   Νίκο οι αμερικάνοι κατά την δεύτερη θητεία του Θάμνου άρχισαν να συνειδητοποιούν πράγματα που δεν θα τους περνούσαν ποτέ από μυαλό κυρίως λόγω του 9/11 και των πληροφοριών που υπάρχουν άφθονες στο ίντερνετ.
   Άρχισαν να "χαλιούνται" τρομερά με το γεγονός ότι υπάρχει έντονος αντι-αμερικανισμός στον κόσμο και σκεπτόμενοι την πιθανότητα του να ήταν η 9/11 μια false flag operation αναρωτήθηκαν "τι άλλο μπορεί να μας είπαν ψέμματα";;
   Αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο ότι τα περισσότερα πράγματα για τα οποία κόπτονται στην πατρίδα τους είναι θέμα ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (πέραν του στρατηγικού/οικονομικού) και δεν τους αρέσει καθόλου το όλο θέμα.
   Στην ουσία αισθάνονται προσβεβλημένοι να τους μισεί ο κόσμος για λόγους καθαρά "πολιτικούς" τη στιγμή που επαίρονταν για τις καινοτομίες και τις ανακαλύψεις που προσέφεραν στον κόσμο και στο μυαλό τους ήταν συνδεδεμένες με ένα αμερικάνικο πρόσωπο δίκαιο και αλτρουιστικό.

   Φυσικά υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία που ακόμα στέλνει τα παιδιά της στο Ιράκ για εντατικά μαθήματα "δημοκρατίας".

 14. Νίκος avatar
  Νίκος 23/09/2010 09:50:25

  Οσο για το ΜΕΓΑ, δεν παρακολουθω ΤΒ πλεον, ειναι εμετικη.

  • Ζαβός avatar
   Ζαβός @ Νίκος 23/09/2010 09:59:21

   Άρα ενημερώνεσαι απκλειστικά από το ντάουν τάουν;

 15. Android avatar
  Android 23/09/2010 09:59:07

  Ναι... και 7 μέρες για να μάθω αν περιλαμβάνομαι στις ακόμα 3 απολύσεις που πρέπει να γίνουν στην εταιρεία μου...

 16. Νίκος avatar
  Νίκος 23/09/2010 10:08:25

  "το ντάουν τάουν;"

  Τι ειναι αυτο;

 17. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 23/09/2010 10:33:20

  Και την πάτησαν μέχρι και οι Σοβιετικοί, έ; Που είχαν και το προβάδισμα. Δεν ήξεραν, φαίνεται, αυτά που ξέρεις εσύ, ίσως και να ξεχάστηκαν και να μην παρακολούθησαν το όλο εγχείρημα, παρά μόνο από την τηλεόραση του NBC.
  Σίγουρα για attractor είσαι πολύ strange. Να κοιταχτείς !

 18. George avatar
  George 23/09/2010 10:33:34

  Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) υπάρχει ή αυτά που βλέπουμε τα γυρίζουν σε κανένα στούντιο ? Για πές μας να γελάσουμε.

  • Ζαβός avatar
   Ζαβός @ George 23/09/2010 10:37:56

   Πανηλίθιε, αυτός είναι σε τροχια γύρω από τη γη. Εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα πριν την ζώνη βαν χάλεν. Ξύπνα και μύρισε τον καφέ.

   • George avatar
    George @ Ζαβός 23/09/2010 12:40:23

    Μόλις ήπια τον Βαν Χάουτεν (Van houtten )μου.Και μυρίζει υπέροχα.

 19. El Gekko avatar
  El Gekko 23/09/2010 10:39:32

  Υπερβολές του Strange, οι Αμερικάνοι με τους Ρώσους έχουν εγκαταστήσει βάση στην σελήνη από το 50 και μας δουλεύουν έκτοτε.
  Καλά, κανείς δεν έχει ακούσει για την εναλλακτική λύση 3;
  Την πρώτη γραπτή αναφορά πως η Γη θα νεκρωθεί λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου;
  Η μόνη απορία μου είναι τι γίνεται με τους Κινέζους που υποστηρίζουν πως χαρτογράφησαν την Σελήνη.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ El Gekko 23/09/2010 11:05:49

   Η "Εναλλακτική Λύση 3" ήταν ένα βιβλίο που το διαβάσαμε όλοι μετά μανίας στα νειάτα μας, πριν 30 χρόνια. Ωραίο βιβλιο (λολ)

   Τι μου θύμισες!

   Θραξ Αναρμόδιος

  • lampros avatar
   lampros @ El Gekko 23/09/2010 17:24:53

   Έχουμε ακούσει επίσης ότι οι συγγραφείς του βιβλίου ―και δημιουργοί του mocumentary (ψευτο-ντοκυμαντέρ βασισμένο σε μυθοπλασία) στο οποίο βασίστηκε η «εναλλακτική λύση 3» παραδέχθηκαν ότι ήταν μούφα...

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ lampros 23/09/2010 19:15:46

    Σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα.

 20. Ορθολογιστής avatar
  Ορθολογιστής 23/09/2010 10:41:29

  Άντε πάλι τά ίδια. Από τούς δίδυμους πύργους στό φεγγάρι. Υπάρχει άραγε ή Αμερική, ή μήπως όχι;

 21. Ζαβός avatar
  Ζαβός 23/09/2010 10:44:33

  Στο θέμα των στοιχείων που υπάρχουν αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για απάτη, και που μερικά μόνο από αυτά αναφέρει ο στέιντζ, γιατί δεν εστιάζει κανείς και να μας πει τη σοφή του εξήγηση; Το να πετροβολάμε είναι εύκολο. Το να συνεισφέρουμε με επιχείρηματα ή αντεπιχειρήματα όμως;

 22. tiramola avatar
  tiramola 23/09/2010 11:00:59

  Συμφωνώ με τον Ζαβό!
  Έλεος, αμέσως ανέλαβαν οι υπάλληλοι της ΝΑΣΑ να τον πετροβολήσουν...

  • Ζαβός avatar
   Ζαβός @ tiramola 23/09/2010 11:02:26

   Εσύ κοίτα τις αφίσες να κολλήσεις και άστα αυτά.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Ζαβός 23/09/2010 11:07:13

    Έχει απαγορευτεί η αφισοκόλληση.
    Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω που πήρα το ρίσκο να συμφωνήσω με ζαβό...

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Ζαβός 23/09/2010 11:17:17

    Για εδώ μέσα λέει... Ηλεκτρονικός αφισσοκολητής είσαι. Για ζαβός του κόβει ξυράφι.

 23. dimitris avatar
  dimitris 23/09/2010 11:03:12

  Το Ζαβός ειναι ονομα ; γιατι στο χωριο μου σημαινει κατι αλλο .
  για οποιον θελει σοβαρες απαντησεις σε ολα τα παραπανω αστεια ερωτηματα σχετικα με τις φωτογραφιες απο το φεγγαρι
  http://en.wikipedia.org/wiki/Examination_of_Apollo_Moon_photographs

  αν καποιος εχει χρονο και το μετεφραζε η επιστημη θα τον ευγνωμονουσε .

 24. popolaros avatar
  popolaros 23/09/2010 11:09:32

  Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι τα ειρωνικά σχόλια κάποιων λόγιων, που προφανώς ενημερώνονται από 'επίσημες' πηγές.
  Σχολιασμό στα στοιχεία δεν βλέπω,ιδίως στην ζώνη Βαν Άλλεν.
  Βρίθει το διαδίκτυο από στοιχεία για τις 'χολιγουντιανές' υπερπαραγωγές των αμερικανών, τις τελευταίες δεκαετίες σε όλο τον κόσμο.

  • Ζαβός avatar
   Ζαβός @ popolaros 23/09/2010 12:16:20

   ενημερώνονται όπως βλέπεις από την ουικιπίντια. Τίποτα άλλο. Συστηνικοί δηλαδή.

 25. GRAEKUS avatar
  GRAEKUS 23/09/2010 11:27:11

  Μου αρέσει που μερικοί τραβάτε ζόρι με τις "θεωρίες συνωμοσίας" και την πέφτετε στον Strange, αλλά καταπίνετε αμάσητα τα παραμύθια περί avian flu (που είναι η γαλοπούλα ?), swine flu (τα εμβόλια του Αβραμόπουλου), Osama, Ανθρωπογενούς Πλανητικής Υπερθέρμανσης, Φαινομένου Θερμοκηπίου, Πράσινης Ανάπτυξης, Χρηματιστηρίου, Φωτοβολταϊκών και Ανεμόμυλων. Μην ξεχάσω και τα παραμύθια του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου (το είχα αλλά το έχασα), της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης (σαν οργασμός ακούγεται), της Ισχυρής Ελλάδας, της Επανίδρυσης του Κράτους, της Ευρωπαϊκής Προοπτικής της Τουρκίας ... to name but a few ... που θα έλεγε και το GAP.
  Χαλαρώστε και open your mind.

  • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
   Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ GRAEKUS 23/09/2010 13:45:42

   ΠΕΣ ΤΑ !

 26. Νίκος avatar
  Νίκος 23/09/2010 11:38:35

  Ξύπνα και μύρισε τον καφέ. Wake up an d smell the coffee.

  Ζαβε, εκανες στην Αμερικη;

  • Ζαβός avatar
   Ζαβός @ Νίκος 23/09/2010 13:06:14

   Ήμουν εκπαιδευόμενος στο κέϊπ κανάβεραλ (κέϊπ Κένεντι τότε) 2 χρόνια. Μηχανικός πρόωωσης. Οου γες.

 27. enianos avatar
  enianos 23/09/2010 11:42:11

  Ο Βαγγέλης στην μυθωδία μιλά για την ..ειμαρμένη …..που βρίσκετε στην σελήνη!

 28. Νίκος avatar
  Νίκος 23/09/2010 11:47:29

  Τέλος πάντως, Παράξενε δεν μας λες γιατι έβαλες αυτό το κομματι. Τι σκοπό είχε;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Νίκος 23/09/2010 21:47:25

   Εντολή του ΓΑΠ για να αποπροσανατολιστούν οι λαϊκές μάζες από τα τρέχοντα προβλήματα του μνημονίου. Καλύφτηκες;

 29. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 23/09/2010 11:57:35

  Οι ζώνες Van Allen πήραν το όνομά τους από τον καθηγητή James Van Allen. To 1958 ήταν επικεφαλής ενός πειράματος που αφορούσε τη συλλογή δεδομένων για την κοσμική ακτινοβολία. Ο πρώτος αμερικανικός δορυφόρος Explorer 1 μετέφερε ένα μετρητή Geiger για αυτό το σκοπό. Επειδή σε ορισμένα σημεία της τροχιάς του δορυφόρου ο μετρητής δεν κατέγραψε μετρήσεις, κάτι που ήταν αντίθετο από τις προβλέψεις, ο Van Allen υπέθεσε ότι σε αυτές τις περιοχές υπάρχει μεγάλη συσσώρευση φορτισμένων σωματιδίων τα οποία εμποδίζουν τη διείσδυση της κοσμικής ακτινοβολίας. Αυτές οι περιοχές ονομάστηκαν ζώνες Van Allen. Διακρίνονται σε εξωτερικές (15 -20 χιλιάδες χλμ) και εσωτερικές (3000 χλμ) και αποτελούνται από φορτισμένα πρωτόνια και ηλεκτρόνια. Τα επίσημα δεδομένα απέδειξαν ότι η γρήγορη διέλευση μέσα από αυτές τις ζώνες δεν έχει σημαντική επίδραση και στα ηλεκτρονικά κυκλώματα αλλά και στην υγεία των αστροναυτών. Ουσιαστικά, για να υπάρξει πραγματικός κίνδυνος θα έπρεπε κάποιο διαστημικό όχημα να παραμείνει επί πολλές ημέρες μέσα σε αυτές τις ζώνες. Μεγαλύτεροι κίνδυνοι υπάρχουν από την κοσμική ακτινοβολία και από τις ηλιακές εκρήξεις παρά από τη διέλευση των ζωνών Van Allen.

  Όσοι θέλουν να δούν την αποστολή του Apollo εδώ:

  h**p://wechoosethemoon.org/#

  Μετά από αυτά, ο καθηγητής Van Hallen παράτησε την έδρα του και έγινε ροκ σταρ:

  http://www.youtube.com/watch?v=wlq0lYB3iSM&feature=related

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Γιάννης Φαίλτωρ 23/09/2010 12:08:40

   Ευτυχώς για εμάς...

 30. Paranoia avatar
  Paranoia 23/09/2010 12:05:42

  Δεν ξέρω τι λέτε εγώ πετάχτηκα στη Σελήνη και είδα ότι όλα ήταν εκεί, σημαίες, εκτοξευτήρες, πειράματα.

  Σε λίγο που θα πάνε και οι Κινέζοι θα με επιβεβαιώσουν!

 31. Σαος avatar
  Σαος 23/09/2010 12:06:39

  Εγώ ξέρω πως στην Σελήνη υπήρξε αποστολή αλλά πως δεν μας τα λένε όλα. Κάτι βρήκαν εκεί που τους έκοψε κάθε επιθυμία να επαναλάβουν επανδρωμένες αποστολές. Αυτό το κάτι ήταν που σταμάτησε και την προσπάθεια των Ρώσων να στείλουν δικούς τους ενώ το σχεδίαζαν και οι ίδιοι πολλά χρόνια πριν. Τώρα αν όλα αυτά αληθεύουν, θα μας τα δείξουν οι αποστολές Ιαπώνων, Κινέζων και Ινδών που δεν νομίζω να κολλήσουν σε τέτοια θέματα.

  • michal avatar
   michal @ Σαος 23/09/2010 15:22:39

   Nefelim

 32. tsilivithras avatar
  tsilivithras 23/09/2010 12:12:03

  Ενώ η wikipedia είναι good science-αμάσητη-ανεπεξέργαστη-αξιόπιστη πληροφορία εε Harry????

  Chill out ρε άνθρωπε...

  • lampros avatar
   lampros @ tsilivithras 23/09/2010 17:29:06

   Στα περισσότερα είναι.

   Και έχει αυστηρεύσει τις διαδικασίες ελέγχου ποιότητας των άρθρων και επιλογής διαχειριστών, και ανεξάρτητες έρευνες την έχουν βρεί σχετικά αξιόπιστη στα σημαντικά άρθρα ―στο επίπεδο π.χ. και της Μπριτάνικα ακόμα.

   Σε αντίθεση δε με τις τρελοθεωρίες συνωμοσίες για αμερικανάκια, την Wikipedia εξετάζουν και διορθώνουν εκατοντάδες μάτια για κάθε άρθρο και σαχλαμάρες δεν παραμένουν για πολύ.

   Τρίτο, σε αντίθεση με το «άρθρο», η Wikipedia παραπέμπει και σε πηγές, πολλές εκ των οποίων όπως μπορεί να ανακαλύψεις είναι ιδιαίτερα έγκυρες.

 33. Ζαβός avatar
  Ζαβός 23/09/2010 12:19:03

  Μην ανησυχείς φίλε. Εκτός από την επιστημονική και έγκυρη ουικιπίντια υπάρχει για σένα και η εφημερίδα Βέτο.

 34. enianos avatar
  enianos 23/09/2010 12:30:57

  Ο Άρμστρονγκ, φέρεται να είπε σε μια συνεντευξή του ότι η ΝΑΣΑ δεν έχει όλα αυτά τα μηχανήματα στην Φλόριντα μόνο και μόνο για να στείλει ένα ποδήλατο στο διάστημα, σκοπός τους ήταν να μεταφέρουν κάτι στην γη

 35. Greg avatar
  Greg 23/09/2010 12:46:31

  Τα επιχειρήματα είναι πολλά. Μερικά από αυτά είναι και τα εξής:

  -Ο φωτισμός και οι σκιάσεις των φωτογραφιών είναι λάθος. Το συμπέρασμα είναι πως υπήρχαν πολλαπλές πηγές φωτός, κάτι το αδύνατο στην επιφάνεια της σελήνης όπου η πηγή ήταν μία και μοναδική, ο ήλιος.
  (Πηγές φωτός ήταν οι προβολείς του σκάφους και όχι βέβαια ο ήλιος. Είναι η σκοτεινή πλευρά for god's sake)

  -Η αμερικανική σημαία φαίνεται να κυματίζει. Γιατί; Αφού δεν υπάρχει ατμόσφαιρα στο φεγγάρι.
  (προσέξτε την φωτογραφία, θα δείτε ότι δεν είναι κανονική σημαία -έλεος- αλλά φτιαγμένη να στέκεται στο κενό)

  -Δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας κρατήρας κάτω από τη σεληνάκατο, η ώση της οποίας θα έπρεπε φυσιολογικά να σηκώσει τόνους σκόνης κλπ.
  (η σκόνη διαλύεται, δεν μένει για πάντα κτλ)

  Ο αρθρογράφος δεν τα πιστεύει αυτά, αλλά του αρέσουν, όπως -πάω στοίχημα- και το σταρ τρεκ!

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Greg 23/09/2010 12:51:35

   Το ότι έχεις μεσάνυχτα για το θέμα (τουλάχιστον)είναι φως φανάρι. Μην γίνεσαι ρεζίλι όμως, θα σε αποδυναμώσει όταν λιβανίζεις το μνημόνιο...

   • Greg avatar
    Greg @ (A)θανάσης 23/09/2010 12:55:24

    Μεσάνυχτα, εγώ, από διαστημικές αποστολές; Θα αστειεύεσαι!!!

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 23/09/2010 13:32:52

    Ξέρεις που προσεληνώθηκε το Apollo 11?

  • Ζαβός avatar
   Ζαβός @ Greg 23/09/2010 12:58:22

   Ζήτω τα κλειστά μυαλά.

   Προβολείς; Χα χα χα. Ψάξτο λίγο.

   • Greg avatar
    Greg @ Ζαβός 23/09/2010 13:13:22

    Έχεις δίκιο, είναι και το φως του φεγγαριού. Αν φωτίζει τόσο πολύ εδώ κάτω στη γή (ειδικά στην πανσέληνο), σκέψου πόσο θα φωτίζει όταν είσαι πάνω στο ίδιο το φεγγάρι!

   • Ζαβός avatar
    Ζαβός @ Ζαβός 23/09/2010 13:18:12

    Πανέξυπνε φίλε, το φεγγάρι είναι ετερόφωτο. Αντανακλα φως του ήλιου. Το μαθαίνουμε και στο δημοτικό.

 36. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 23/09/2010 13:03:56

  If you believed they put a man on the moon...

  h**p://www.youtube.com/watch?v=1hKSYgOGtos&feature=related

 37. Thraphsorchis avatar
  Thraphsorchis 23/09/2010 13:07:39

  Yo Strange Attractor

  Ο Λιακόπουλος αναζητά συγγραφείς.

  Στείλτε του το post και έχετε εξασφαλισμένες ακόμα και τις σπουδές των εγγονιών σας.

  Όλα αυτά βέβαια εξηγούν και την εμμονή σας στην μεσσιανική προσωπικότητα του Σαμαρά.

  Καλού κακού πάντως ένα εγκεφαλογράφημα δεν βλάπτει.

 38. Ζαβός avatar
  Ζαβός 23/09/2010 13:16:07

  For a start, the TV footage was hopeless. The world tuned in to watch what looked like two blurred white ghosts throw rocks and dust. Part of the reason for the low quality was that, strangely, NASA provided no direct link up. So networks actually had to film man's greatest achievement from a TV screen in Houston - a deliberate ploy, says Rene, so that nobody could properly examine it.
  By contrast, the still photos were stunning. Yet that's just the problem. The astronauts took thousands of pictures, each one perfectly exposed and sharply focused. Not one was badly composed or even blurred.
  As experts point out, that's not all: The cameras had no white meters or view ponders. So the astronauts achieved this feat without being able to see what they were doing. There film stock was unaffected by the intense peaks and powerful cosmic radiation on the Moon, conditions that should have made it useless. They managed to adjust their cameras, change film and swap filters in pressurized suits. It should have been almost impossible with the gloves on their fingers.

  Award winning British photographer David Persey is convinced the pictures are fake. The basic points are as follows: The shadows could only have been created with multiple light sources and,in particular, powerful spotlights. But the only light source on the Moon was the sun.

  The American flag and the words "United States" are always Brightly lit, even when everything around is in shadow. Not one still picture matches the film footage, yet NASA claims both were shot at the same time.

 39. t avatar
  t 23/09/2010 13:32:08

  Stanley Kubrick is accused of having produced much of the footage for Apollo 11 and 12

 40. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 23/09/2010 13:48:28

  Το άρθρο είναι πολύ σωστό. Αναφέρει όλες τις ενδείξεις που υπάρχουν και μας κάνουν υποψιασμένους.

  Αυτό με τη ραδιενέργεια το έχουν αναφέρει οι Ρώσοι ως λόγο για τον οποίο δεν επιχείρησαν να προχωρήσουν πέρα από την γήινη τροχιά. Το θεωρούσαν απλά αδύνατο.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 23/09/2010 14:12:59

   Μια χαρά είναι το άρθρο και συμφωνώ πως μ' όσα έχουν δει τα μάτια μας...

   Ο Λουκιανός πάντως έγραψε ολόκληρο μυθιστόρημα στην εποχή του. το "Αληθής ιστορία" για ταξίδι στη Σελήνη, για πολυκατοικίες, ανθρώπους κλπ κλπ

   h**p://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82

   Θραξ Αναρμόδιος

 41. Thisseas avatar
  Thisseas 23/09/2010 13:54:14

  H επιχειρηματολογία που χρησιμοποιήται έχει απαντηθεί και καλό είναι να μην αναπαράγεταιι έτσι απλά και εύκολα χωρίς κάποια μικρή έρευνα. Η σημαία δνε κυματίζει, φαίνεται και στη φώτο πως υπάρχει κοντάρι και απο πάνω για να μπορεί να ξεδιπλωθεί και να κρέμεται, είναι δηλαδή σαν καδραρισμένη. Οι υπολογιστές της NASA είχαν τεράστια υπολογιστική ισχύ εκείνη την εποχή, φανταστείτε μόνο τον συντονισμό των δορυφόρων, των πυραυλικών συστημάτων που είχαν εμβέλεια και μέσω βάσεων σε κάθε άκρη της γης και τα συστήματα έγκαιρης προείδοποίησης που εντόπιζαν άμεσα την απειλή. Έτσι διατηρήθηκε και MAD (δόγμα σίγουρης αμοιβαίας καταστροφής). η εξέλιξη που έχουν τα υπολογιστικά συστήματα και οι δορυφόροι της NASA σήμερα συγκρίνεται με αυτή που θα έχουν τα ψυγεία σε 100 χρόνια...

  • Greg avatar
   Greg @ Thisseas 23/09/2010 14:19:45

   Δεν είχαν, όμως, δισκέτα φλόπι (lol) πώς το εξηγείς;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Thisseas 23/09/2010 15:10:44

   Thisseas, μάλλον ψυκτικός θα είσαι. Για αυτό άστο...

  • Γλίτσας avatar
   Γλίτσας @ Thisseas 23/09/2010 21:40:37

   Μπορεί να μας πει κανένας σπουδαγμένος διαστημανθρωπος ποιος κρατούσε την κάμερα και φωτογράφισε τον άρμστρογκ όταν πάτησε πρώτη φορά άνθρωπος το πόδι του στη σελήνη; Και ποιος έβαλε εκεί την κάμερα; Δεν ξέρω, ρωτάω.

 42. easy24 avatar
  easy24 23/09/2010 14:17:18

  Ας πούμε πως οι άνθρωποι πήγαν στη Σελήνη, πήγαν και θα ξανάπανε. Οι εξωγήινοι όταν θα έρθουν εδώ και θα δούν τι γίνεται πιστεύει κανείς πως θα θέλουν να ξαναέρθουν;

 43. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 23/09/2010 14:54:15

  Μόλις γύρισα σπίτι, άνοιξα τον κομπιούτερα και τι να δω; 80 περίπου σχόλια, και τα περισσότερα με λοιδορούν. Θα μπορούσα να απαντήσω στον καθένα, και μάλιστα με κατεβατά, αλλά απλά συνειδητοποιώ για μια ακόμη φορά πως ενώ λένε ότι η γνώση είναι δύναμη, τελικά η άγνοια κυριαρχεί. Συνοδευόμενη ως συνήθως από εξυπνάδες.
  Εκατό εξυπνάδες λοιπόν, όμως ούτε μια δεν εστιάζει στις ενδείξεις απάτης που αναφέρω στο αρθράκι. Και όσες το κάνουν, έχουν βασικά λάθη, όπως π.χ. ότι η σεληνάκατος προσγειώθηκε στη σκοτεινή πλευρά , ότι το φεγγάρι είναι πηγή φωτός, και άλλα ευτράπελα.
  Όπως θα έχουν αντιληφτεί όσοι παρακολουθούν το Αντινιούζ, μου αρέσει να γράφω για «έκκεντρα» ζητήματα, που μπορεί να μην αρέσουν σε κάποιους συστημικούς «στοχαστές», αλλά δεν παύουν να απασχολούν ειδικούς και μη σε ολόκληρο το πλανήτη. Και πιστεύω πως καλό είναι να είμαστε ενημερωμένοι για τα πάντα. Άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε. Εξάλλου, και εγώ ερωτήματα θέτω, απαντήσεις ψάχνω. Καλά ή κακά, πάντως ψάχνω. Δεν καταπίνω αμάσητα αυτά που μου σερβίρει η mainstream ιστορία και τα ΜΜΕ.

  ΥΓ-παράκληση, αν μπορεί ο Θράξ ή κάποιος άλλος ειδικός να μας πει τι υπολογιστική μνήμη διέθετε ο κόσμος το 1968. Εγώ ξέρω πως το 1996 είχα Η/Υ με συνολική χωρητικότητα 2 GB και αισθανόμουν μπρούκλης. Χώρια που μου κόστισε 1 εκατομμύριο το πακέτο.

  • Greg avatar
   Greg @ Strange Attractor 23/09/2010 15:00:03

   Και νόμιζα ότι κάνεις...τον Ζαβό!

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Greg 23/09/2010 15:04:01

    Greg, αν κρίνω από την "επιχειρηματολογία" σου στα σχόλια που έκανες παραπάνω, άλλος έχει το όνομα (ζαβός) και άλλος τη χάρη.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Greg 23/09/2010 15:06:05

    Πεστα ρε στρέηντζ. Κι εγώ για την σκοτεινή πλευρά το πήγαινα όταν τον ρώτησα πιο πάνω, αλλά έκανε την πάπια ο ειδήμων...

   • Greg avatar
    Greg @ Greg 23/09/2010 15:36:24

    Αντεπιχειρήματα αντίστοιχης σοβαρότητας με τα επιχειρήματα. Έχω και μεσάνυχτα. Εσείς που δεν έχετε, ακόμη αναρωτιέστε πώς κυματίζει η σημαία στην φωτογραφία;

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Greg 23/09/2010 15:39:52

    Δηλαδή, για να καταλάβω: Αν ας πούμε φύγει η σημαία απ'τη μέση, εντάξει? Λύθηκαν οι απορίες σου?

    Κοίτα, το ότι βαριόμαστε να ανοίξουμε συζήτηση με ανθρώπους που προφανώς στερούνται βασικότατων γνώσεων, δε σημαίνει ότι δεν έχουμε και τι να πούμε, ε?

   • Greg avatar
    Greg @ Greg 23/09/2010 15:42:56

    Μάλλον δεν έχεις διαβάσει το μίκυ μάους "Η σκοτεινή πλευρά της σελήνης".

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Greg 23/09/2010 15:50:48

    Εντάξει, κατάλαβα. Κοίτα όμως, μη στέλνεις πλέον γράμμα στον Άη Βασίλη.
    Η διέυθυνσή του άλλαξε...

  • ο νοών...νοείτω avatar
   ο νοών...νοείτω @ Strange Attractor 23/09/2010 15:02:35

   Εγώ το 1986 αγόρασα Η/Υ με δίσκο 20 ΜΒ, και νόμιζα ότι δεν θα γεμίσει ποτέ.
   Φαντάσου το 1968!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ο νοών...νοείτω 23/09/2010 15:06:02

    Εγώ το 1986 είχα αγοράσει Spectrum +2 128Κ RAM (!) και ενσωματωμένη κασέτα (!). Φυσικά, χωρίς σκληρό δίσκο. Τον συνδέαμε στην τηλεόραση και φόρτιζε για κανένα δεκάλεπτο τα προγράμματα η κασέτα.

    Θυμάσαι τον Spectrum των 48Κ;;;

   • ο νοών...νοείτω avatar
    ο νοών...νοείτω @ ο νοών...νοείτω 23/09/2010 15:08:20

    Εγώ τον θυμάμαι, ο πατέρας μου διαφωνούσε. χαχαχα

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ ο νοών...νοείτω 23/09/2010 15:10:48

    Και τον Comodore 64 και τον Atari 400!
    Αυτά εμπίτουν στη διακιοδοσία της Ζ Εφορίας Ηλεκτρονικών Αρχαιοτήτων

   • ο νοών...νοείτω avatar
    ο νοών...νοείτω @ ο νοών...νοείτω 23/09/2010 15:16:28

    Άσε που χρειαζόσουν και 1 τ.μ. για να τον απλώσεις;

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ ο νοών...νοείτω 23/09/2010 15:38:51

    Είχε το 1986, σκληρούς δίσκους των 20ΜΒ;

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ ο νοών...νοείτω 23/09/2010 15:39:40

    @Γιάννης Φαίλτωρ

    λολ, όντως, αρχαιολογία πια.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • ο νοών...νοείτω avatar
    ο νοών...νοείτω @ ο νοών...νοείτω 23/09/2010 15:41:49

    Ναι, εάν δεν κάνω τραγικό λάθος, οπότε διόρθωσέ με.
    Είχε έρθει απ' ευθείας από Αμερική.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Strange Attractor 23/09/2010 15:04:33

   1978. Επαγγελματικός Υπολογιστής DIEHL (για μηχανικούς κλπ). Μνήμη? 4Κ.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ (A)θανάσης 23/09/2010 15:05:22

    Πέστα στον Thisea!

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 23/09/2010 15:07:24

    Δεν μπορώ να το μετατρέψω σε ψυγεία/αιώνα. Θα καταλάβει λες με ανεμιστήρες/σεκόντ?

  • GRAEKUS avatar
   GRAEKUS @ Strange Attractor 23/09/2010 15:12:46

   Strange,
   they DENY EVERYTHING

  • sawas avatar
   sawas @ Strange Attractor 23/09/2010 15:16:07

   ισως βρεις απαντησεις εδω

   h**p://www.braeunig.us/space/hoax.htm

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ sawas 23/09/2010 15:24:55

    Το είδα. Ευχαριστώ. Πολύ χρήσιμο. Ειδικά στο ζήτημα της υπολογιστικής ισχύος της εποχής.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Strange Attractor 23/09/2010 15:53:53

   @Strange Attractor

   To 1968 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ προσωπικοί υπολογιστές (τουλάχιστον όπως τους ξέρουμε). Το πολύ πολύ κάποια εταιρία να πουλούσε κάποιο κιτ, αλλά μην φανταστείτε πληκτρολόγια και οθόνες και τέτοια.

   Τω καιρώ εκείνω οι μόνοι υπολογιστές που υπήρχαν ήταν τα main frames. Δωμάτια ολόκληρα με λυχνίες και καλώδια.

   Μικρά "υπολογιστικά" συστήματα υπήρχαν, συνήθως ως ιδιοκατασκευες. Σήμερα θα τα λέγαμα embedded systems. Δηλαδή μια πλακετίτσα και ορισμένες αντιστάσεις και κυκλώματα, συν κάποιες ROM μνήμες με το "πρόγραμμα". Οχι λειτουργικό και προγράμματα όπως ένας σημερινός προσωπικός υπολογιστής. Αλλά κάτι παρόμοιο με το κύκλωμα το υπολογιστικό μιας αντλίας βενζίνης. Ξέρει να κάνει μια δουλειά μόνο, αυτήν και τίποτε άλλο.

   Η υπολογιστική ισχύ τώρα δεν νομίζω ότι μπορεί να παραλληλιστεί ή να σχετιστεί με τα σημερινά δεδομένα. Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Αν εξαιρέσουμε τα main-frames, τα άλλα υπολογιστικά συστήματα που υπήρχαν τότε, είχαν λιγώτερη "ιπποδύναμη" και δυνατότητες από αυτές που έχει σήμερα το τελευταίο κινητό.

   Οσο για τη "χωρητικότητα", δηλαδή την ΜΟΝΙΜΗ αποθήκευση δεδομένων, δεν ξέρω πολλά. Δεν υπήρχαν πάντως τότε συσκευές μόνιμης αποθήκευσης σαν τις σημερινές, δίσκοι, δισκέτες κλπ. Το πολύ πολύ σε ταινίες, πομπίνες δηλαδή που χρησιμοποιούσαν τα main frames.

   Είχαν όμως κάποιου τύπου modem τα σκάφη αυτά ώστε να στέλνουν (bit προς bit, σαν μια βρύση χαλασμένη δηλαδή που στάζει), τα δεδομένα από κει μακριά, εδώ κάτω.

   Θραξ Αναρμόδιος

   ΥΓ. Μια και κάνουμε "αγοροσυζήτηση" για τους πρώτους μας υπολογιστές, πήρα τον πρώτο μου υπολογιστή το 1985, έναν MSX (Yamaha MSX για την ακρίβεια), με κασετοφωνάκι και κασέτα και μόνιμη αποθήκευση. Το πρόγραμμα το έπαιρνε σε ένα cartridge. Είχε RAM 36K νομίζω. Τον πέταξα φέτος, λόγω μετακόμισης, δεν χωρούσε πια πουθενά ο φουκαριάρης, και πολύ στενοχωρήθηκα.

   Οθόνη δεν είχα. Εκαψα μια δυο ασπρόμαυρες τηλεοράσεις (λολ).

   Ο πρώτος μου σκληρός ήταν νομίζω 80 ΜΒ. Το πρώτο μου modem ήταν νομίζω 3600 (και γμ τα ξενύχτια για να κατέβει μια σελίδα στο ίντερνετ)

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Θραξ Αναρμόδιος 23/09/2010 15:59:12

    Άρα πάπαλα η φωτισμένη παρέμβαση του "ψυκτικού" Thisseas που μιλάει πιο πάνω για τεράστια υπολογιστική ισχύ που διέθετε η ΝΑΣΑ, και άρα καλά θυμάμαι που κάποτε διάβασα πως όλη η ισχύς τότε (της ΝΑΣΑ) ισοδυναμούσε με μια χθεσινή φλόπυ δισκέτα. Και δεν είμαι και ειδικός ψυκτικός. Που και νάμουνα;

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Θραξ Αναρμόδιος 23/09/2010 16:04:21

    Διπλωματική εργασία το 94 (είμαι πιο μικρός βλέπεις!) σε κάποιον Pentium P5 με Windows 3.1, σε κειμενογράφο Works 2.0 αν θυμάμαι καλά. Επεξεργασία πινάκων σε Lotus. Οθόνη ασπρόμαυρη. Εκτύπωση στο ΓΡΑΜΜΙΚΟΝ πέριξ του ΕΜΠ.
    Παναγία μου!

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 23/09/2010 16:19:45

    @Strange Attractor

    "Άρα πάπαλα η φωτισμένη παρέμβαση του “ψυκτικού” Thisseas που μιλάει πιο πάνω για τεράστια υπολογιστική ισχύ που διέθετε η ΝΑΣΑ"

    Οχι ρε, όχι ακριβώς. Είχανε τα main-frames τότε. Κάτι σαν τον ENIAC. Ενα τέτοιο γομάρι μας το δώσανε κι εμάς δώρο, μεταχειρισμένο, νομίζω εδώ στο ΑΠΘ, από το ΝΑΤΟ είχε έρθει κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι. Τον προγραμματίζαν με διατρητικές καρτέλες. Καρτέλες με θέσεις που αλλού είχε τρύπα και αλλού δεν είχε.

    Αυτά τα γομάρια είχαν κάποια ιπποδύναμη τότε. Πόση δεν ξέρω. Σε αυτά κατέληγαν όμως όλα τα δεδομένα για αποθήκευση και επεξεργασία. Σαν ένας file + database + application server σημερινός. Τα άλλα που είχαν μπροστά τους, σαν προσωπικούς υπολογιστές, ήταν dummy terminals.

    Τα main frames όμως, και τότε ακόμη, είχαν ισχύ. Φαντάζομαι πως κάτι τέτοιο θα γινόταν με τα data της NASA από το διάστημα. Ισως ακόμη και τώρα να γίνεται κάτι παρόμοιο με κανέναν υπερυπολογιστή στη θέση του παλιού γομαριού που βγήκε σύνταξη.

    Θραξ Αναρμόδιος

 44. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 23/09/2010 14:56:56

  @ strange Attractor....είναι εκπληκτικό που γράφεις "Με τη συνεργασία μάλλον των Ρώσων, οι οποίοι υποσχέθηκαν εχεμύθεια με ποιος ξέρει τι ανταλλάγματα...."....ξεχνάς μάλλον που τότε ήταν η κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου και λίγα χρόνια μόλις πριν είχαν έρθει οι 2 υπερδυνάμεις στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου (1963)......πιο λογικό ήταν οι Σοβιετικοί με τα αναπτυγμένα συστήματα κατασκοπείας (αντίστοιχα είχαν και οι Αμερικάνοι), να μάθαιναν για αυτή την απάτη ή να την καταλάβαιναν εξονυχιστικά εξετάζοντας το φωτογραφικό υλικό....και τότε να είσαι σίγουρος θα γνωστοποιούσαν σε όλο τον κόσμο την απάτη των Αμερικάνων, για να τους ρεψιλέψουν διεθνώς...κάτι τέτοιο μάλιστα προφανώς θα ήταν το "ρεζιλίκι του αιώνα" και θα έκθετε ανεπανόρθωτα τις ΗΠΑ στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης...οι 2 υπερδυνάμεις δεν αποσύρθηκαν ξαφνικά από τη συνέχεια της υπόθεσης «κατάκτηση της σελήνης»......για 10-15 χρόνια είχαν επιδοθεί και οι 2 πλευρές σε μια ξέφρενη κούρσα διαστημικών εξοπλισμών, για να στείλουν άνθρωπο στην σελήνη.....είχαν δαπανηθεί εξωφρενικά ποσά για να πατήσει άνθρωπος στην σελήνη, αλλά άλλα σχέδια δεν υπήρχαν -π.χ βάση στην σελήνη -......και απλώς μετά αρκετές αποστολές χάθηκε το ενδιαφέρον του κόσμου....χάθηκε το ενδιαφέρον, γιατί δεν υπήρχαν μακροπρόθεσμα σχέδια για την σελήνη, όπως βάση ή διαστημικό παρατηρητήριο.
  Αυτοί που πιστεύουν στην συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας, ας εξηγήσουν που κατέληξαν τα δις δολλάρια που πήραν συνολικά εκείνα τα χρόνια η ΝΑΣΑ και η αεροδιαστημική βιομηχανία, που υποτίθεται ότι πήραν για το διαστημικό πρόγραμμα και τις αποστολές στην σελήνη.
  Τόσες χιλιάδες άνθρωποι ΤΟΤΕ εμπλεκόμενοι στο διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ και ένας δεν βγήκε ποτέ να αμφισβητήσει ή να διαψεύσει τις αποστολές στην
  σελήνη.....

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ δαιμονάκι 23/09/2010 15:10:19

   Και μόνο που θέτεις τέτοια ερωτήματα αρκεί. Διάβαζε Focus και kidepedia και φτάνει. Μην παίζεις με τα μεγάλα παιδιά.

   Δεν μπορείς να τα ξέρεις όλα, και είναι φυσικό. Γιατί θέλεις να δείχνεις ότι ξέρεις πράγματα για τα οποία δεν έχεις ιδέα?

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ (A)θανάσης 23/09/2010 15:15:59

    Δεν μπορώ θα το πω. Κατ`αρχήν ψοφάω για τέτοιου είδους κόντρες. Αλλά δυστυχώς είναι πολύ χαμηλό το επίπεδο όσων τις ξεκινάνε. Έρχεται π.χ ο άλλος να ανατρέψει τα όσα έγραψα, με κοινοτυπίες της wikipedia κλπ.
    Θα πρέπει να ξέρουν οι επίδοξοι ότι πριν κάτσω εδώ να γράψω το οτιδήποτε, έχουν μεσολαβήσει δεκαετίες διαβάσματος και σπουδών. Δεν περιμέναμε όλοι το ίντερνετ για να μάθουμε πέντε πράγματα.
    Οπότε , το να ξεκινάνε κόντρες για ζητήματα που δεν κατέχουν ούτε επιδερμικά παρά μόνο από το ΦΟΚΟΥΣ και το ΝΙΤΡΟ, είναι σαν να θέλω εγώ να τα βάλω εγώ με κάποιον μποντιμπιλντερά που έχει και μαύρη ζώνη, και σ`αυτήν επάνω έχει και το πιστόλι του έτοιμο. Μπορώ; Αμ δεν μπορώ.

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ (A)θανάσης 23/09/2010 18:15:24

    «πριν κάτσω εδώ να γράψω το οτιδήποτε, έχουν μεσολαβήσει δεκαετίες διαβάσματος και σπουδών»

    Έχω την εντύπωση πως δεν έχεις σχέση με το διάστημα. Πλην τούτου, όσα έγραψες στο άρθρο, έχουν αναπαραχθεί χιλιάδες φορές εδώ και δεκαετίες. Πρόκειται για ανακύκλωση θεωριών χωρίς βάση. Τα ερωτήματα έχουν απαντηθεί ένα προς ένα.

    Οι αντίστοιχες Ινδικες και Ιαπωνικές διαστημικές υπηρεσίες, έβαλαν και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των θεωριών.

    http://www.jaxa.jp/press/2008/05/20080520_kaguya_e.html

    http://www.impactlab.net/2009/09/04/chandrayaan-sends-images-of-apollo-15-landing-disproving-conspiracy-theory/

 45. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 23/09/2010 15:32:24

  @ Strange Attractor....επειδή βλέπω ότι σου αρέσει η αντιπαράθεση,σου προτείνω να διαβάσεις και τον αντίλογο, σε ένα post γραμμένο από κάποιον που σαφώς διαθέτει επιστημονικές γνώσεις....και για το συγκεκριμένο θέμα δίνει τεκμηριωμένες επιστημονικές απαντήσεις....

  http://mavro-oxi-allo-karvouno.blogspot.com/2010/05/moon-hoax.html

  Και μάθε ότι για την επέτειο για τα 40 χρόνια από την προσελήνωση στην σελήνη, τα σημεία των προσεληνώσεων και οι συσκευές που έμειναν πίσω, φωτογραφήθηκαν από το Lunar Reconnaissance Orbiter(LRO), μια διαστημική συσκευή που είναι σε τροχιά γύρω από την σελήνη.
  Αν στον ντόρο που έχει δημιουργηθεί, υπήρχε έστω μια μικρή δόση αλήθειας, τότε η ΝΑΣΑ δεν θα ρίσκαρε να προβεί και να έχει σε δημόσια θέα τις συγκεκριμένες φωτογραφίες.......

  http://www.nasa.gov/mission_pages/LRO/multimedia/lroimages/apollosites.html

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ δαιμονάκι 23/09/2010 15:54:39

   Μου αρέσουν οι αντιπαραθέσεις και τα επιχειρήματα. Αν μπορείς να με πείσεις π.χ. με λογικά επιχείρηματα ότι είμαι Κινέζος... θα γουστάρω. Αλλά με επιχειρήματα και όχι με ημιμαθείς εξυπνάδες και κοροιδευτικές ατάκες,όπως κάνουν πολλοί.
   Οπότε, σε ευχαριστώ για τα λινκς.
   Από κει και πέρα, η όλη συζήτηση για το αν πρόκειται για απάτη, έχει να κάνει με επανδρωμένες αποστολές. Όχι αν πήγαν μηχανήματα κλπ στη σελήνη. Αν πήγε άνθρωπος είναι το ζητούμενο. Βέβαια, όπως ανέφερε και κάποιος παντογνώστης παραπάνω, όλα λύνονται αν πάρουμε, λέει, ένα τηλεσκόπιο και δούμε από μόνοι μας το φεγγάρι!!!! Τι να πεις μετά από αυτό;

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ δαιμονάκι 23/09/2010 15:55:28

   Να σου δείξω φωτογραφία της Κλεοπάτρας στα διόδια να κάνει ωτοστόπ?

 46. Aggelos avatar
  Aggelos 23/09/2010 15:40:57

  καμια 300αρια κιλα πετρες φερανε απο τη σεληνη..
  και το σημα απο τη σελήνη εντοπιστηκε απο πολλους σταθμους στη Γη,,ολοι μεσα στη συνομωσια?400χιλ ατομα δουλεψανε για το Απολλο,ολοι μεσα?πρακτικα αδυνατον τετοια σιωπη χρονων..


  ειλικρινα,,η αμφισβητηση της προσεδαφισης στη σεληνη..ειναι φαινμενο της παρακμης της εποχης μας..

  τοτε η αμερικη ηταν παντοδυναμη και ειχε τα λεφτα..
  τωρα λεφτα δεν εχει για τοσο μεγαλοπνοα σχεδια..σε κανα 10 χρονια μπορει να ξαναπαμε ,αλλα παγκοσμια αποστολη σαν το Διεθνη διαστημικο σταθμο..)

  καθε μερα ενημερωνομαι για τα διαστημικα,,και απλα οσοι τα υποστηριζουν αυτα ειναι απλα θεμα ψυχιατρικης..

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Aggelos 23/09/2010 16:03:43

   ...καθε μερα ενημερωνομαι για τα διαστημικα...

   Ακούς και συ φωνές μέσα στο κεφάλι σου ή σπούδασες αστροναύτης σε κανένα ΙΕΚ;

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Aggelos 23/09/2010 16:09:41

   ΑΛΛΟ το σημα...
   ΑΛΛΟ το ταξίδι ανθρώπων...

   Τα είπε ο στρέηντζ από πάνω...

   Αμφισβήτηση δέχεται η τότε δυνατότητα να στείλει το USA ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ, ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΊΑΣ (ουσιαστικά) ΜΕΤΑΔΟΣΗ ζωντανούς ανθρώπους στη Σελήνη και πίσω πάλι...

   Επίσης η τεχνολογία που υποστηρίζει η NASA ότι χρησιμοποιήθηκε για τις αποστολές, απλά δεν μπορεί να φέρει τα αποτελέσματα που έφερε...

   Ο δε τραγέλαφος του ότι δήθεν σήμερα δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη σελήνη ενώ μπορούσαν τότε, εν μέσω κολοσσιαίων εξόδων για σαχλαμαρίσματα σε Ιράκ, Αυγανιστάν κλπ κλπ, με ΟΛΕΣ τις σχετικές τεχνολογίες να έχουν κάνει ΤΑ άλματα, δεν σου φαίνεται μούφα?

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 23/09/2010 16:10:45

    Αυγατηγανιστάν ή Αφγανιστάν, διαλέγετε...

  • michal avatar
   michal @ Aggelos 23/09/2010 16:43:57

   Όχι είναι θέμα μαζικού ψεκασμού. Πως ψέκασαν τους Έλληνες και ψηφισαν ΠΑΣΟΚ. Τα όργανα του ΠΑΣΟΚ Airbus Α320 έδωσαν την νίκη

 47. Hase avatar
  Hase 23/09/2010 15:46:19

  Υπαρχει μια κιν. ταινια με την ονομασια " αποστολη στον Αρη" οπου μια αποστολη δεν πηγε στον Αρη αλλα στο Μπραχαμι. 0 (εξυπνος) δημοσιογραφος αποκαλυψε την συνομοσια απο την χρονικη διαρκεια που εκαναν οι απαντησεις των αστροναυτων να φτασουν στην γη. Οι απαντησεις ερχοντουσαν παρα πολλη γρηγορα απο το ..Μπραχαμι, ενω αν ερχοντουσαν απο τον Αρη θα καθυστερουσαν καπως.
  Επειδη οι μαγνητοταινιες των αποστολων στο φεγγαρι υπαρχουν και τις ακουμε στα ντοκυμαντερ ακομα και σημερα, απορω, πως, κανενας (εξυπνος) δημοσιογραφος δεν σκεφτηκε να μετρησει τον χρονο αναμεσα στις στιχομυθιες μεταξυ ΜΑΣΑ και Απολλων. Ουτε σκιες ουτε σημαιες ουτα αλλα κουραφεξαλα.
  Οποιος θελει μπορει με την σημερινη τεχνολογια να βρει αν πηγαν η αν δεν πηγαν στο φεγγαρι. Ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου.

 48. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 23/09/2010 15:58:28

  michal
  Δυσνοητος για σενα ο Φουρακης ε;

  • michal avatar
   michal @ Aris lalidis 23/09/2010 16:44:47

   Τελείως γιατί φτύνει τα δόντια του όταν μιλάει στον Χαρδαβέλλα

 49. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 23/09/2010 16:10:36

  @ Strange Attractor.....δεν στο έγραψα καλά πριν....οι συσκευές τις οποίες φωτογράφησε το LRO (εκτός από τα σημεία προσεδάφισης των αποστολών APOLLO) είναι οι συσκευές αυτών των αποστολών APOLLO....που ήταν επανδρωμένες αποστολές......

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ δαιμονάκι 23/09/2010 16:11:49

   Δώσε μου πηγή αν έχεις, διότι αν ευσταθεί αυτό που λές είναι ενδιαφέρον.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ δαιμονάκι 23/09/2010 16:12:08

   Και οι οποίες για κάποιον δικό σου λόγο θα ήταν αδύνατο να ταξιδεψουν χωρίς "άνδρες" (μη επανδρωμένα)...

 50. Lewnidas avatar
  Lewnidas 23/09/2010 16:13:06

  εαν το 60 πηγαμε με χιλια ζορια το 2010 επρεπε να πηγαινουμε για πλακα. τωρα εαν τους σταματησαν οι εξωγηινοι , αν δεν μπορουμε να παμε γενικος, αν αν αν. δεν το ξερω. η αληθεια παραμενει

 51. sawas avatar
  sawas 23/09/2010 16:34:17

  ενα πιθανο σεναριο εδω
  h**p://video.google.com/videoplay?docid=-364883774856478814#

  η ταινια ειναι αυτη
  h**p://www.imdb.com/title/tt0077294/

 52. michal avatar
  michal 23/09/2010 16:46:57

  Όσοι πιστεύουμε στην προσσελήνωση είμαστε θύματα μαζικού ψεκασμού, είμαστε παιδιά του 83 και αν όχι εβραιομασόνοι (εγώ είμαι το τελευταίο). Οι μονοι λογικοί είναι ο Τράκτορας, ο Ζαβός και ο Αθανάσης. Αυτοί φοράνε κάλυμμα alveonet για να μην τους πιάνουν oi psekasmoi.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ michal 23/09/2010 16:47:50

   Φτάνει τώρα, παππού... Ξάπλωσε και θα σου περάσει...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ michal 23/09/2010 16:52:12

   Κρίμα που χρησιμοποιείς την αναμφισβήτητη γρηγοράδα σου για αρνητική προβολή των κόμπλεξ σου.
   Συμβουλή μου: Βρες οπωσδήποτε γκόμενα να ξελαμπικάρεις.

   • michal avatar
    michal @ Strange Attractor 23/09/2010 17:10:01

    Perimeneis twra na parei kaneis sta sovara ta paranoika pou anaparageis. Na peis gia global warming h H1N1 pou ekei uphrkse antilogos apo episthmones na ginei suzhthsh. Otan to rixneis sto epipedo Liakopoulou ti perimeneis?

   • danaos avatar
    danaos @ Strange Attractor 23/09/2010 17:28:30

    "Ιδών δε ο Πιλάτος ότι ουδέν ωφελεί,αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται,λαβών ύδωρ απενίψατο τας χείρας απέναντι του όχλου...".Τι χολοσκάς βρε strange μου;Όχλος!!!

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ Strange Attractor 23/09/2010 18:21:31

    Νομίζω πως δεν είναι αυτός τρόπος για να απαντήσεις σε όποιον έχει αντίθετη άποψη από εσένα, Strange Attractor. Δεν ξέρεις ποιος είναι ο ένας και ο άλλος.

    Επί του θέματος, αλλά και του πλαισίου μιας θεματολογίας που βρίσκει γόνιμο έδαφος τον τελευταίο καιρό, νομίζω πως χρειάζεται επανεξέταση από τη διαχείριση. Τη μια ο Αμερικανός Λιακόπουλος Alex Jones, με τους αξιόπιστους συνεργάτες του που έχουν μυστικές πληροφορίες για εξέγερση στις 20 Σεπτεμβρίου 2010, την άλλη η Σελήνη με θεωρίες που έχουν διαψευστεί... Αν συνεχιστεί το ίδιο βιολί, θα επηρεαστεί η εικόνα του antinews συνολικά.

   • michal avatar
    michal @ Strange Attractor 23/09/2010 19:33:22

    Γιάννη έχεις άδικο. Ο "ατρακτορας" έχει απόλυτο δίκαιο. Ήμουν επί τούτου προσβλητικός απέναντι του και έπρεπε να είναι εξίσου "προσbλητικος" απέναντι μου. Dεν νομίζω πως με την ανοησία επιχειρηματολογείς. Απλά την ονομάζεις όπως είναι, ανοησία. και όσους στανικά την αναπαράγουν ως τέτοιους. Η tapeionths μου ακόμα και αν δεν φτάνει και μιση τρίχα θα το πράττει.

 53. lampros avatar
  lampros 23/09/2010 17:21:31

  Καταρχήν βλάπτει το Αντί να ανεβάζει τέτοια κείμενα...

  Θα λένε τα παπαγαλάκια ―που έχει και κίνητρο― ορίστε, σιγά την σελίδα, που ασχολείται με συνωμοσιολογίες και αηδίες...

  Δεύτερον, έλεος, ο συντάκτης τώρα ανακάλυψε τα σχετικά δήθεν «επιχειρήματα»; Γιατί ούτε καινούργια είναι, αλλά και έχουν απαντηθεί όλα μέχρι το τελευταίο.

  Ας πούμε:

  -Ο φωτισμός και οι σκιάσεις των φωτογραφιών είναι λάθος. Το συμπέρασμα είναι πως υπήρχαν πολλαπλές πηγές φωτός, κάτι το αδύνατο στην επιφάνεια της σελήνης όπου η πηγή ήταν μία και μοναδική, ο ήλιος.

  Καθόλου αδύνατο. Η πηγή είναι ο ήλιος, αλλά ο ήλιος αντανακλάται και στην επιφάνεια της σελήνης και στην άκατο, παράγοντας δευτερεύουσες πηγές...

  -Η αμερικανική σημαία φαίνεται να κυματίζει. Γιατί; Αφού δεν υπάρχει ατμόσφαιρα στο φεγγάρι.

  Δεν φαίνεται να κυμματίζει, φαίνεται να είναι σταθερά ΤΣΑΚΑΚΩΜΕΝΗ, όπως την ξεδίπλωσαν. Προφανώς δεν την σιδέρωσαν πριν την αναρτήσουν ώστε να είναι ίσια.

  -Δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας κρατήρας κάτω από τη σεληνάκατο, η ώση της οποίας θα έπρεπε φυσιολογικά να σηκώσει τόνους σκόνης κλπ.

  Στη σελήνη, όπου δεν έχει ατμόσφαιρα, η σκόνη δεν περιφέρεται, αλλά πέφτει απευθείας κάτω σε απόλυτη ευθεία. Η δε σεληνάκατος έκλεισε την μηχανή ελάχιστα ΠΡΩΤΟΥ προσεληνηστεί (ώστε η σκόνη έπεσε αμέσως κάτω χωρίς αντίσταση).

  -Οι περισσότερε φωτογραφίες είναι άρτιες και σχεδόν επαγγελματικές όσον αφορά στην εστίαση, το καδράρισμα, κλπ. Πως όμως; Αφού η φωτογραφική μηχανή ήταν ογκώδης, και στερεωμένη στο στήθος των αστροναυτών, χωρίς δυνατότητα στόχευσης κλπ. Απλά γυρνούσαν το κορμί τους και ότι έπιανε η κάμερα. Παρόλα αυτά, τα κάδρα είναι σχεδόν τέλεια. Μερικές μάλιστα είναι τραβηγμένες από ψηλά, ενώ η κάμερα είναι στο… στήθος. Τα δε γάντια των αστροναυτών, λόγω όγκου και μόνο, δεν επιτρέπουν κανένα μα κανέναν λεπτό χειρισμό, παρά μόνο το πάτημα χοντρών κουμπιών.

  Δεν ήταν όλες καλές και επαγγελματικές, οι περισσότερες ήταν κακές (μπορεί να βρεί κανείς πολλές τέτοιες στην πλήρη συλλογή). Η ΝΑΣΑ δημοσίευσε όμως μόνο τις καλύτερες. Επίσης τα «τέλεια κάδρα» είναι αποτέλεσμα όχι καδραρίσματος στο φεγγάρι από το φωτογράφο, αλλά κροπαρίσματος (κόψιμο άχρηστων σημείων από την φωτογραφία) στη Γη, από το επιτελείο της ΝΑΣΑ.

  -Το φόντο (κορυφογραμμές κλπ.) σε πολλές φωτογραφίες είναι ακριβώς το ίδιο, αν και μιλάμε για διαφορετικές αποστολές, και διαφορετικά υποτίθεται σεληνιακά τοπία.

  Όχι, δεν είναι.

  Σε κάποιες φωτογραφίες στην ίδια αποστολή ΜΟΙΑΖΕΙ να είναι το ίδιο φόντο, παρόλο που τραβήχθηκαν παραδίπλα. Αυτό έχει να κάνει

  -Το φιλμ θα έπρεπε να καταστραφεί από την εναλλαγή θερμοκρασίας και μόνο. Οι διαφορές στη θερμοκρασία της σελήνης μεταξύ των σημείων υπό σκιά, και αυτών που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο είναι εκατοντάδες βαθμοί.

  Το φιλμ ήταν ειδική παραγγελία στην Κόντακ και είχε αντοχή σε πολλούς βαθμούς. Οι κάμερες δε ήταν μονωμένες για θερμότητα. Επίσης, το φεγγάρι δεν έχει ατμόσφαιρα. Η ζέστη δεν διαχέεται με τον ίδιο τρόπο όπως στη γή ―δεν υπάρχει αέρας ή υγρασία, μόνο ως θερμική ακτινοβολία περνάει. Αρκεί ένα ανακλαστικό κουτί ―π.χ. με επιφάνεια γυαλισμένη ή άσπρη―, για να διώξει την θερμότητα. Όπως και έγινε.

  -Το σταυρονήμα, που είναι χαραγμένο στο φιλμ, σε πολλές φωτογραφίες καλύπτεται από τα αντικείμενα ή τα πρόσωπα που φωτογραφίζονται. Κάτι που είναι αδύνατο να συμβεί, παρά μόνο αν οι φωτογραφίες είναι πλαστές ή εκ των υστέρων επεξεργασμένες.

  Το σταυρονήμα είναι απόλυτα δυνατό να εξαφανιστεί σε λήψεις με υψηλό κοντράστ. Δεν είναι τίποτα φοβερό, συμβαίνει και στις ...γήινες φωτογραφίες.

  -Πολλά αντικείμενα (πέτρες κλπ) έχουν σημειωμένα επάνω τους γράμματα ή αριθμούς, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται ως εφέ στα κινηματογραφικά στούντιο.

  Όχι πολλά ―μια πέτρα φαίνονταν να γράφει κάτι πάνω της ("C"). Αποδείχθηκε ότι ήταν σκοπίδι κατά την διάρκεια της εκτύπωσης της φωτογραφίας. Στα αρνητικά δεν υπάρχει.

  -Υπάρχει μια σοβαρή ανακολουθία μεταξύ των φωτογραφιών και των κινηματογραφικών πλάνων της ίδιας σκηνής. Δηλαδή η φωτογραφία δείχνει κάτι συγκεκριμένο, ενώ το βίντεο της ίδιας σκηνής, τραβηγμένο από άλλη γωνία, ΔΕΝ συμφωνεί.

  Και πάει λέγοντας. Ο κατάλογος των ανακολουθιών, σφαλμάτων, και ατελειών, είναι …ατελείωτος.

  Αντίθετα, η ερευνητική διάθεση του αρθρογράφου να δεί ότι όλα αυτά έχουν ήδη απαντηθεί πολλαπλώς ―και τα περισσότερα είναι βασικές αντεπιστημονικές απορίες είναι πεπερασμένη.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ lampros 23/09/2010 19:10:11

   ...Δεύτερον, έλεος, ο συντάκτης τώρα ανακάλυψε τα σχετικά δήθεν «επιχειρήματα»; Γιατί ούτε καινούργια είναι, αλλά και έχουν απαντηθεί όλα μέχρι το τελευταίο....

   Τώρα τα ανακάλυψα, Ναι . Με έπιασες.

   Πάντως το όλο σχόλιο σου είναι μια ελλιπής απόπειρα κατά λέξη μετάφρασης που έκανες από το h**p://www.braeunig.us/space/hoax.htm

   • lampros avatar
    lampros @ Strange Attractor 24/09/2010 16:38:02

    Προφανώς. Δεν το γράφω: «έχουν απαντηθεί όλα μέχρι το τελευταίο» και «όλα αυτά έχουν ήδη απαντηθεί πολλαπλώς». Το συγκεκριμένο δε κείμενο το έχω διαβάσει πριν από κάτι χρόνια, όπως και άλλες σχετικές σελίδες. Την μετάφραση την κόπιαρα από συζήτηση που είχα παλιότερα για το θέμα σε λίστα mail.

    Δεν περίμενες να κάτσω να γράψω -σε σχόλιο, και για τέτοιο θέμα- από την αρχή ένα τεράστιο κατεβατό πρωτότυπο δικό μου κείμενο, ε; Τα επιχειρήματα έχουν σημασία, όχι η υπογραφή τους...

 54. BikerGR avatar
  BikerGR 23/09/2010 17:56:30

  ΠΗΓΑΜΕ! Την πλειοψηφία αυτών των ερωτημάτων που θέτουν πολλά sites (ίσως γιατί οι δημιουργοί τους δεν έχουν με τι άλλο ν' ασχοληθούν) καταρρίπτονται ακόμα και μέσω των Mythbusters...
  Το σχετικό link με ολόκληρη την εκπομπή που καταρρίπτει πολλά από τα ερωτήματα - μύθους είναι το ακόλουθο... Καλή θέαση....
  http://www.purelytoptv.com/mythbusters/06/10/nasa_moon_landing.htm

 55. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 23/09/2010 18:41:22

  michal
  A! απ το Χαρδαβελλα ορμωμενος κανεις ειδικη αναφορα στο Φουρακη.
  Νομισα οτι τον εχεις διαβασει.

 56. Κάποιος avatar
  Κάποιος 23/09/2010 18:54:21

  Μου φαίνεται αρκετά απίθανο να έχουν δουλέψει τόσοι πολλοί τεχνικοί-επιστήμονες-μηχανικοί-αστροναύτες και στις 6 επιτυχημένες επανδρωμένες αποστολές προσελήνωσης και να μην εχει βγει ούτε ένας με αδειάσειστα στοιχεία ότι επρόκειτο για κινηματογραφικές ταινίες.
  Επί της ουσίας των επιχειρημάτων χωρίς να είμαι ειδικός σκέφτομαι τα εξής:
  Το φεγγάρι μας έχει το 1/6 της βαρύτητας της γης, απουσία ατμόσφαιρας, και φωτίζεται εκτός από τον ήλιο μας και από την ίδια την γη.
  Αυτοί οι διαφοροποιητικοί παράγοντες και ίσως και άλλοι που αγνοώ
  (γεωλογική σύσταση) είναι πολύ πιθανό να ευθύνονται για αυτές τις παράδοξες σκιάσεις και φωτισμούς, την ποιότητα των φωτογραφιών και τα χνάρια των αστροναυτών και του διαστημοπλοίου.
  Οσον αφορά τον κυματισμό της σημαίας θεωρώ ότι μόνο από βίντεο μπορεί
  να βγει κάποιο συμπέρασμα δηλ.να παρατηρηθεί αν οι πτυχώσεις παραμένουν οι ίδιες ή μεταβάλλονται καθώς η σημαία πριν την τοποθετήσουν πολύ πιθανόν να ήταν ήδη "τσαλακωμένη".

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Κάποιος 23/09/2010 19:03:45

   Εύλογη απορία. Υπάρχει όμως το λεγόμενο compartmentalization όπως και στην κατασκευή της Ατομικής βόμβας (Μανχάταν project). Χιλιάδες απασχολούμενοι σε διάφορους συγκεκριμένους τομείς χωρίς να γνωρίζει ο ένας τι κάνει ο άλλος. Ελάχιστοι μόνο, στη κορυφή της πυραμίδας γνωρίζουν την ολική εικόνα. Μη ξεχνάς πως όλοι αυτοί που εργάζονται σε θέσεις ευθύνης στην Αμερική, είναι δεσμευμένοι από το απόρρητο το οποίο αν σποάσουν κινδυνεύουν με σοβαρές συνέπειες φυλάκισης,απόλυσης, απώλειας συνταξης, οικονομικής καταστροφής κλπ. Εκεί με αυτά τα πράγματα δεν παίζουν. Δεν είναι το βασίλειο της ατιμωρησίας όπως εδώ. Εκεί πας κανονικά φυλακή, και μάλιστα παρέα με μαύρους που σε φωνάζουν Ντολόρες!!!
   Από κει και πέρα υπάρχει η θεωρία των λεγόμενων whistleblowers η οποία λέει πως πολλά από τα στοιχεία που είναι εμφανώς περίεργα και ανεξήγητα (αν και επίσημα της ΝΑΣΑ) μπήκαν εκεί απο κάποιους από μέσα που ήθελαν να ξεσκεπάσουν καταστάσεις, διατηρώντας όμως την ανωνυμία και την επαγγελματική και όχι μόνο ασφάλειά τους.

   • Dyer avatar
    Dyer @ Strange Attractor 23/09/2010 20:09:26

    Μια εύλογη απορία. Αν ήταν παραμύθι γιατί το επανέλαβαν τόσες φορές; Την δόξα την είχαν πάρει με την πρώτη ή άλλες μονο ρίσκο θα έφερναν. Είχαν και την αποτυχία με το Απόλλων 13, μια καλή ευκαιρία να κάνανε τις άλλες μη επανδρωμένες.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Strange Attractor 24/09/2010 00:16:29

    Στο Manhattan project, to compartmentalization (The act or process of dividing a complex task or structure into smaller, often more manageable pieces) ήταν τόσο πετυχημένο, που μόνο ελάχιστοι (20-30 άτομα) από τις πολλές χιλιάδες που εργάζονταν σε αυτό ήξεραν περί τίνος πρόκειται. Ο δε αντιπρόεδρος Τρούμαν, έμαθε για την ύπαρξή του μόνο αφού πέθανε ο Ρουζβελτ και ανέλαβε αυτός ως πρόεδρος.
    Άρα είναι δυνατόν να κρατηθεί κάποιο μυστικό.

   • Dyer avatar
    Dyer @ Strange Attractor 24/09/2010 00:53:29

    @Παράξενε Ελκυστεί
    Δεν διαφωνώ ότι μπορεί να κρατηθεί ένα μυστικό. Εδώ όμως είχαμε προβολή ενός σκηνοθετημένου γεγονότος σαν πραγματικό. Και να δεχθώ ότι το έκαναν μια φορά άντε δυο για να αποδείξουν την ανωτερότητά τους, έξι φορές όμως δεν είναι πολλές για να ρισκάρεις; Πάντα καιροφυλακτούσε ο κίνδυνος από τους πράκτορες των Σοβιετικών και αν ανακάλυπταν ότι ήταν παραμύθι το όλο εγχείρημα θα γινόταν μπούμερανκ. Άρα λογικά δεν πρέπει να ήταν παραμύθι αφου το επανέλαβαν τόσες φορές.

  • sawas avatar
   sawas @ Κάποιος 23/09/2010 23:36:07

   να και ο (α)κυματισμος της σημαιας

   h**p://www.youtube.com/watch?v=_H20GUvUfl4

  • sawas avatar
   sawas @ Κάποιος 24/09/2010 00:36:12

   αυτη η φωτο ειναι υπεροχη!!!!
   http://www.hq.nasa.gov/alsj/a16/AS16-113-18339HR.jpg

   Strange μπες και δες οσο αντεχεις....
   http://www.hq.nasa.gov/alsj/a16/images16.html#18339

 57. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 23/09/2010 19:00:08

  @ Strange Attractor….στις έχω στείλει ήδη τις πηγές…..στις στέλνω όμως πάλι…....

  http://mavro-oxi-allo-karvouno.blogspot.com/2010/05/moon-hoax.html

  http://www.nasa.gov/mission_pages/LRO/multimedia/lroimages/apollosites.html

  Στην δεύτερη πηγή θα βρεις φωτογραφίες με τα σημεία προσεδάφισης των αποστολών APOLLO και τα σημεία των διαστημικών συσκευών αυτών των
  αποστολών APOLLO που άφησαν οι αστροναύτες πίσω στην σελήνη…..αν οι φωτογραφίες είναι «πειραγμένες», είναι εύκολο να το πει ένας ειδικός.
  Οπότε είναι βλακεία να αναρτούσε η ΝΑΣΑ «πειραγμένες» φωτογραφίες στο site της, γιατί θα μπορούσε εύκολα να αποκαλυφθεί η αλήθεια(ότι δηλαδή οι φωτογραφίες είναι "πειραγμένες").

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ δαιμονάκι 23/09/2010 21:34:21

   Ευχαριστώ. Θα τα δω. Δες αν θες αυτό:
   h**p://topdocumentaryfilms.com/a-funny-thing-happened-on-the-way-to-the-moon/

   • Vagelford avatar
    Vagelford @ Strange Attractor 25/09/2010 03:49:14

    http://www.youtube.com/watch?v=6fqdB1b53jc

    Σχετικά με την θεωρία της χαμηλής τροχιάς γύρω από τη Γη.
    Από το 6:50 και μετά έχει ενδιαφέρον. Φαίνονται 3 βασικά πράγματα, 1. τα παράθυρα είναι τετράγωνα και όχι κυκλικά όπως λέει το ντοκιμαντέρ, 2. αλλάζει παράθυρο από το οποίο βλέπει τη Γη και 3. η Γη είναι πράγματι μακρυά.

 58. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 23/09/2010 21:40:39

  @ Strange Attractor...ok...θα το δω όταν γυρίσω από τον καφέ.....

 59. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 23/09/2010 22:27:18

  Άσε γιατί θα σε περιλάβουν και σένα.

 60. Enzo avatar
  Enzo 23/09/2010 22:37:36

  η στρατιωτικη τεχνολογια ειναι παντα 20 με 30 χρονια μπροστα απο την καθημερινοτητα μας και απο αυτα που γνωριζεται ολοι σας.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Enzo 23/09/2010 23:00:41

   Σωστό αλλά πες το από την ανάποδη.
   Όλα (ή έστω τα περισσότερα)όσα τεχνολογικά κατέχει ο γενικός πληθυσμός προέρχονται από στρατιωτική τεχνολογία που είτε απο-διαβαθμίστηκε είτε ξεπεράστηκε.

 61. para;ellhnaw avatar
  para;ellhnaw 23/09/2010 23:11:24

  εγώ πάντως έχω πάει και τους βρήκα εκεί. μα το θεό.

  http://www.youtube.com/watch?v=JgrKUDQQKsc

  PLAY LOUD

 62. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 24/09/2010 01:01:56

  Μετά από πόσα χρόνια θα ξαναπατήσει (λέμε τώρα) άνθρωπος εκεί;

  τυχαίο;;; δεν νομίζω.

  Όσο για τις περίφημη σκόνη εκ σελήνης, ακόμα και αν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή η γνησιότητα της δεν είναι απαραίτητο να πάτησε ανθρωπινό πόδι εκεί.

 63. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 24/09/2010 10:35:43

  ΟΙ ΕΥΘΥΜΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΤΕΚΑΡΤ

  Του Θανάση Βέμπου
  Περιοδικό Πτήση και Διάστημα, Τεύχος 150 (Απόσπασμα)

  Ο τεράστιος πύραυλος Κρόνος-5 εκτοξεύεται στις 16 Απριλίου του 1972 από το Ακρωτήριο Κένεντι μεταφέροντας τον Απόλλωνα 16 στα χνάρια των προηγούμενων αποστολών. Οι «πρωτάρηδες» στο διάστημα Τσαρλς Μος Ντιουκ και Κεν Μάτινγκλι έχουν για κυβερνήτη τον πεπειραμένο Τζον Γιανγκ, με τρεις πτήσεις στο ενεργητικό του ο οποίος, σημειωτέον, είχε χωρίσει και ξαναπαντρευτεί κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του για την αποστολή. Όλοι πιστεύουν ότι ο Απόλλων 16 θα είναι μια «ήσυχη» αποστολή ρουτίνας. Πόσο έξω έχουν πέσει! Το εύθυμο πλήρωμα εξασφαλίζει με το χιούμορ του ότι καμία τηλεοπτική μετάδοση δε θα είναι «ρουτινιάρικη». Πόσο μάλλον οι σεληνιακοί περίπατοι.

  Το όχημα διακυβέρνησης «Κάσπερ» και η σεληνάκατος «Ωρίων» έχουν εγκαταλείψει την τροχιά της Γης και κατευθύνονται προς τη Σελήνη, όταν ο Γιανγκ αναφέρει ότι «ένα νέφος καφέ σωματιδίων» εκλύεται από τη σεληνάκατο. Οι ανησυχίες θα διασκεδαστούν, αφού τελικά τα σωματίδια ήταν φλούδες μπογιάς που ξεκολλούσαν εξαιτίας της ακτινοβολίας του Ήλιου. Το συγκρότημα κατευθύνεται αργά προς τη Σελήνη. «Ηello Houston, Sweet Sixteen has arrived», θα αναγγείλει εύθυμα ο Τζον Γιανγκ όταν το σκάφος μπει ομαλά σε σεληνιακή τροχιά. Αργότερα, οι Γιανγκ και Ντιουκ εισέρχονται στον «Ωρίωνα» και αποσπώνται για να προσεδαφιστούν. Ξαφνικά τα πράγματα αρχίζουν να μη φαίνονται και τόσο ευοίωνα. Ο κινητήρας του «Κάσπερ» αρνείται να λειτουργήσει. Τα κρίσιμα λεπτά περνούν. Ίσως ο «Ωρίωνας» θα πρέπει να ξανασυνδεθεί και να χρησιμοποιηθεί για να προωθήσει τον Απόλλωνα 16 πίσω στη Γη. Όμως το πρόβλημα λύνεται, με αποτέλεσμα η προσεδάφιση να καθυστερήσει έξι ώρες.

  Ο «Ωρίωνας» κατεβαίνει στη Σελήνη και αγγίζει το σκονισμένο έδαφος των υψιπέδων Ντεκάρτ, μόλις 276 μέτρα από το προκαθορισμένο σημείο, σηκώνοντας ένα σύννεφο σκόνης. Έχουν περάσει 104 ώρες από την εκτόξευση. «Γιούπιιι!», φωνάζει ο Γιανγκ. «Ο Ωρίωνας έφτασε, επιτέλους! Χιούστον, είναι φανταστικό!». Ο Ντιουκ ανταποδίδει: «Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε την καταπακτή και να μαζέψουμε ένα σωρό πετρώματα! Νιώθω σαν πιτσιρίκι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς». Πρέπει, όμως, να περιμένουν λίγο. Τεσσερισήμισι ώρες αργότερα, πρώτος ο Γιανγκ κατεβαίνει τη μικρή σκάλα και γίνεται ο ένατος άνθρωπος που πατά στη Σελήνη. Ο Ντιουκ είναι ο δέκατος. Μέσα σε μια ώρα συναρμολογούν το αυτόματο ηλεκτροκίνητο όχημα ρόβερ και στήνουν την τηλεοπτική κάμερα. Είναι η πρώτη φορά που οι σκηνές στη Σελήνη μεταδίδονται στη Γη με τέτοια καταπληκτική καθαρότητα. Όμως οι αστροναύτες δεν έχουν χρόνο για χάσιμο. Πρέπει να εκτελέσουν πλήθος εργασιών.

  Ο πρώτος περίπατος διαρκεί 7 ώρες και 11 λεπτά, ενώ κατά τη διάρκειά του οι Γιανγκ και Ντιουκ διανύουν 4,5 χλμ. Στη διάρκεια του περιπάτου οι δυο αστροναύτες βρίσκουν ευκαιρία να διασκεδάσουν το κοινό με τη δική τους εκδοχή της... Ολυμπιάδας του 1972. Ο Γιανγκ εκσφενδονίζει μια ατσάλινη ράβδο σε απόσταση 60 μέτρων και ύστερα οδηγεί το 4Χ4 ρόβερ με την εκπληκτική ταχύτητα των... δέκα χιλιομέτρων την ώρα! Όμως από απροσεξία θα καταστρέψει ένα καλώδιο και θα αχρηστέψει ένα σημαντικό πείραμα. Αφού γυρίσουν στον «Ωρίωνα» και κοιμηθούν οι αστροναύτες, βρίσκονται και πάλι έξω, στις σεληνιακές ερημιές. Αυτή τη φορά επιχειρούν εξερεύνηση σε απόσταση 4,5 χλμ., στους πρόποδες του όρους Στόουν συλλέγοντας πολύτιμα γεωλογικά δείγματα και επισκεπτόμενοι τον βάθους 400 μ. κρατήρα της Βόρειας Ακτίνας. Εκεί το έδαφος είναι εξαιρετικά δύσβατο και η παχιά σκόνη προξενεί μικρές ζημιές στο ρόβερ. Όμως και ο δεύτερος περίπατος ολοκληρώνεται χωρίς προβλήματα ύστερα από 7 ώρες και 23 λεπτά. Οι αστροναύτες έχουν διανύσει 11,1 χλμ.

  Ο τρίτος και τελευταίος περίπατος αρχίζει ενώ ο Ήλιος βρίσκεται ψηλά στο σεληνιακό ουρανό. Η θερμοκρασία είναι 82 βαθμοί, αλλά μέσα στη στολή δεν υπερβαίνει τους 21. Οδηγώντας το ρόβερ σε μια πλαγιά οι Γιανγκ και Ντιουκ επιτυγχάνουν την ταχύτητα ρεκόρ των 18 χλμ. την ώρα. Από το Κέντρο Ελέγχου τούς υπενθυμίζουν να προσέχουν. Οι αστροναύτες φαίνεται να έχουν «ξεθαρρέψει» πολύ, πράγμα που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο σε ένα εχθρικό περιβάλλον. Το "ξεθάρρεμα" των αστροναυτών παρά λίγο να καταλήξει σε τραγωδία, όταν αποφασίζουν να εξακριβώσουν πόσο ψηλά μπορούν να πηδήξουν στη σεληνιακή βαρύτητα, που είναι ίση με το 1/6 της γήινης. Ο Ντιουκ παίρνει φόρα και πηδά ψηλά. Όμως το βάρος του συστήματος διατήρησης της ζωής στην πλάτη του τον παρασύρει και τον κάνει να προσγειωθεί με την πλάτη. Βροντώντας στο έδαφος ο Ντιουκ συνειδητοποιεί με τρόμο ότι η στολή του ίσως να έπαθε ζημιά. Έπειτα από μερικές στιγμές αγωνίας όμως, γίνεται αντιληπτό ότι η απερίσκεπτη αυτή πράξη δεν είχε προξενήσει βλάβη. «Τσάρλι», λέει ο Γιανγκ, «αυτό δεν ήταν και ιδιαίτερα έξυπνο εκ μέρους σου».
  Με το πέρας του τρίτου περιπάτου, διάρκειας 5 ωρών και 40 λεπτών, οι αστροναύτες έχουν συλλέξει 95 κιλά δειγμάτων, έχουν διανύσει 26,7 χλμ. Στη σεληνιακή επιφάνεια και έχουν παραμείνει στη Σελήνη επί 71 ώρες. Όλα είναι έτοιμα για την αναχώρηση. Ο όροφος ανόδου του «Ωρίωνα» αποσεληνώνεται μέσα σε μια θύελλα από σπίθες και σκόνη και μπαίνει σε τροχιά, για να συναντήσει τον «Κάσπερ». Η επιστροφή στη Γη πραγματοποιείται απρόσκοπτα. Ίσως το μόνο αξιοπρόσεκτο γεγονός είναι ένα παραλειπόμενο, που συνέβη στη διάρκεια του «περιπάτου» στο διάστημα, που πραγματοποιεί ο Μάτινγκλι για να περισυλλέξει κάψουλες με φιλμ από εξωτερικές θήκες στο κύτος του Απόλλωνα. Ο Μάτινγκλι είχε χάσει τη βέρα του και παρά τις προσπάθειές του δεν είχε μπορέσει να τη βρει. Όμως, ενώ «κολυμπά» στο διάστημα και ο Τσαρλς Ντιουκ έχει μισοβγεί από τη θυρίδα επιβλέποντάς τον, η χαμένη βέρα ξεπροβάλλει από την καταπακτή πετώντας! Ο Ντιουκ προσπαθεί να την πιάσει, αλλά δεν τα καταφέρνει. Η πεισματάρικη βέρα τρακάρει στο κράνος του Μάτινγκλι, κάνει γκελ και καταλήγει στο χέρι του Ντιουκ, ο οποίος την αρπάζει χωρίς να χάσει χρόνο! Όταν η κάψουλα του Απόλλωνα 16 προσθαλασσώνεται στον Ειρηνικό, η αποστολή έχει ολοκληρωθεί ύστερα από 265 ώρες και 51 λεπτά. Ο Ντιουκ έχει περπατήσει επί 20 ώρες στη Σελήνη…

  ****

  «Στη Σελήνη ήταν όμορφα, κρυστάλλινα καθαρά, γαλήνια. Δεν είχες την εντύπωση ενός εχθρικού περιβάλλοντος, αλλά ομορφιάς. Περπάτησα στη Σελήνη γεμάτος απορία και άλαλος από θαυμασμό, σ' αυτό το απίστευτο, ακίνητο, διάστικτο από κρατήρες τοπίο, χρωματισμένο με αποχρώσεις του γκρίζου. Ήταν όπως τότε που δημιουργήθηκε - αγνό, άσπιλο, ανέγγιχτο».

  Τσάρλι Ντιουκ (Απόλλων 16), 1989

  Δια την αντιγραφήν.

  ΥΓ. Δεν ξέρω αν πήγαν ή δεν πήγαν στο φεγγάρι καθώς δεν ήμουνα εκεί! Το πιθανότερο είναι ότι πήγαν. Αλλά και να μην πήγαν, (όπως παρουσιάστηκε στην ταινία Capricorn One), και όλα αυτά να ήταν ένα ψέμα, η προσπάθεια εξερεύνησης του διαστήματος ήταν κάτι ανεπανάληπτο στην ιστορία της ανθρωπότητας.

  «Η εξερεύνηση του Διαστήματος κοστίζει πολλά και δεν υπάρχει εγγύηση για άμεσο κέρδος. Συγκεντρώνει, ωστόσο, γνώση και καμία δαπάνη για την απόκτησή της δεν μπορεί να συγκριθεί με τη ζημιά της έλλειψής της».
  Ισαάκ Ασίμοφ


  h**p://www.youtube.com/watch?v=d78K4rCEfAo

  • Εν Πλώ avatar
   Εν Πλώ @ Γιάννης Φαίλτωρ 24/09/2010 11:35:15

   Σήμερα όμως γιατί λένε από τη ΝΑΣΑ πως είναι αδύνατο να πάνε; Μήπως δεν πήγανε; Θυμηθείτε την υπόθεση του πέρλ χάρμπορ όπου η ηγεσία των Ην Πολιτειών γνώριζε για την επίθεση από πριν αλλά δεν έκανε τίποτα, επίσης την υπόθεση με την δηθεν επίθεση στον κόλπο Τανκίν για αν μπουν στο Βιετνάμ, ή την 9/11, η το ράιχσταγκ με τους ΝΑΖΙ που δήθεν κάηκε από έναν Ολλανδό, ή την μαιμού επιδρομή των πολώνών στα σύνορα της Γερμανίας ώστε να δικαιολογηθεί η εισβολή στη χώρα, και άλλα πολλά. Μας έχουν συνηθίσει στα παραμύθια οι κυβερνήσεις. Καλά είναι να είμστε ενημερωμένοι για τέτοια πράγματα άσχετα αν δεν τα πιστευουμε διότι κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου και περιμένουμε τα συμβατικά ΜΜΕ να μας ενημερώσουν.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Εν Πλώ 24/09/2010 12:59:34

    Ξέρεις γιατί ΔΕΝ θα πάμε ΠΟΤΕ στο φεγγάρι (εφεξής, τουλάχιστον) ή τουλάχιστον οι αμερικανοί?

    Διότι τα σημερινά πλάνα δεν θα έχουν καμία σχέση με τα τότε...
    Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος, και όχι η τεχνολογική ή οικονομική αδυναμία. Είναι προφανές ότι αποτελή πολιτική βούληση η μη επίσκεψη στη Σελήνη, και υπάρχει λόγος που είναι αυτός που προανέφερα.

 64. Εν Πλώ avatar
  Εν Πλώ 24/09/2010 12:30:39

  Και επίσης τώρα θυμήθηκα πως ο σκηνοθέτης Κιούμπρικ πριν πεθάνει ομολόγησε στην οικογενεια του την συμμετοχή του. Νομίζω αν ενθυμούμαι πως το βιβλίο λέγεται The Life of Stanley

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Εν Πλώ 24/09/2010 12:50:03

   http://www.jayweidner.com/AlchemicalKubrickIIa.html

   Μικρό δείγμα μόνο, όχι για να το πάρουμε τοις μετρητοίς επί λέξη...

   Ενδιαφέρον όμως.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ (A)θανάσης 24/09/2010 16:23:33

    (Α) Θανάση το είδα. Κάποιοι άλλοι θα πρέπει να το δουν επίσης.

    No one knows how the powers-that-be convinced Kubrick to direct the Apollo landings. Maybe they had compromised Kubrick in some way. The fact that his brother, Raul Kubrick, was the head of the American Communist Party may have been one of the avenues pursued by the government to get Stanley to cooperate.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 24/09/2010 16:29:21

    Αυτό για τη "Λάμψη" το είδες?

    h**p://www.jayweidner.com/ShiningSecrets.html

    Είναι σχεδόν ανησυχητικό!

    Διάβασέ το όλο, αξίζει.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ (A)θανάσης 24/09/2010 16:41:19

    Το διάβασα. Δεν το είχα υπόψη. Ευχαριστώ. Δεν λέει όμως τίποτα για τη πιο συγκλονιστική σκηνή της ταινίας: τη τελευταία με το κάδρο και τη φωτό απ το παρελθόν, όπου φιγουράρει ο Τζακ!

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 24/09/2010 17:02:02

    Έχω πάρα πολλά χρόνια να δω τη "Λάμψη", δεν την θυμάμαι (παρά μόνο στα χοντρά)...

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ (A)θανάσης 24/09/2010 17:07:21

    Και βέβαια δεν μιλάμε για τη Λάμψη του Φώσκολου. Διευκρινίζω για να μη πεταχτεί κανένας Γιάννης Σ. ή κανένας παντογνώστης Greg και μας λοιδορήσει.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 24/09/2010 19:51:00

    Σουρδείπνωνε, σουρδείπνωνε, τα μυξερά σασβάνια
    Γύρβυναν στ'αποστάχορτα μέσα, κι ανοιχτηρίζαν:
    Κι ήταν λιγνάθλια πολύ τα σφουγγαρασχημάνια,
    Τ' απόλα γουρουνόπρασα δίπλα σφυροφτελίζαν.

    "Το Φλυαρούδι τρέμε το, τρέμε το, παληκάρι!
    Τα νύχια που αρπάζουνε, τα σαγώνια που δαγκώνουν!
    Το Τζούμτζουμπ τρέμε το πουλί, μην έρθει και σε πάρει,
    Πορτοφολάδες όρξαλλους, ληστές που σε σιμώνουν."

    Ξεκίνησε και κράταγε το γλωκτικό σπαθί του:
    Κι απόκαμε τον ανθρωρό εχθρό να κυνηγάει-
    Κάτω απ'το δέντρο Ταραρά ξάπλωσε το κορμί του,
    Συλλογισμένος έμεινε, ο νούς του φτερουγάει.

    Η σκέψη αλαζοτραχιά τον τύλιγε ολούθε-
    Ξάφνου με μάτια φλογερά το Φλυαρούδι βγαίνει,
    Φτύνει φωτιές, και τσουρουφλά το λειραίο δάσος πού 'ρθε,
    Κι εκρηγνοβραζοσκιάζεται, και πάνω του πηγαίνει!

    Το παληκάρι μια και δυό του δίνει, να το, να το.
    Το γλωκτικό του το σπαθί σκίζει, χτυπά, τρυπάει!
    Το σκότωσε, και τού ριξε την κεφαλή του κάτω:
    Τώρα θριαμβαλπάζοντας, κρατώντας την, γυρνάει.

    "Το Φλυαρούδι σκότωσες, του πήρες το κεφάλι;
    Α, Ξυπνερό αγόρι μου, έλα στην αγκαλιά μου!
    Τι μέρα λαμπροφέγαλη! Χαλί, Χαλί, Χαλάλι!"
    Του φώναξε θαμπόκθαμπος. "Δε λέγεται η χαρά μου!"

    Σουρδείπνωνε, σουρδείπνωνε, τα μυξερά σασβάνια
    Γύρβυναν στ'αποστάχορτα μέσα, κι ανοιχτηρίζαν:
    Κι ήταν λιγνάθλια πολύ τα σφουγγαρασχημάνια,
    Τ' απόλα γουρουνόπρασα δίπλα σφυροφτελίζαν.

 65. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 24/09/2010 12:53:25

  Διατυπώθηκε κάποια στιγμή από κάποιους η γνώμη ότι τέτοια θέματα "κάνουν κακό στα antinews".

  Διαφωνάω, εντελώς.

  Πέρα από το ότι το ιστολόγιο αυτό είναι ένα σοβαρό ιστολόγιο πολιτικής ενημέρωσης, μας μεταδίδει και άλλες ειδήσεις όχι αυστηρά πολιτικές. Κι αυτό συμβαίνει συχνά. Και καλώς συμβαίνει.

  Επίσης δημοσιεύει αναρτήσεις σχετικές με ποδοσφαιρικά και παρόμοια αθλητικά ζητήματα, μέχρι κριτικές ταινιών, τα οποία εγώ ή όποιος άλλος κρίνει ότι δεν τον ενδιαφέρουν μπορεί να τα προσπεράσει. Οπως κάνει όταν διαβάζει ένα πολιτικό περιοδικό ή μια εφημερίδα και φτάσει στις "ειδικές" σελίδες.

  Γιατί δημοσιεύει το antinews τέτοια θέματα; Μα είναι απλό: γιατί τα έχουμε ανάγκη. Ως άνθρωποι. Ιδίως σήμερα, στην εθνική κατάθλιψη που περνάμε, ένα ελαφρό θέμα ή ένα επιστημονικίζων (και ο Strange Attractor κάνει πολύ καλή δουλειά πάνω σ' αυτό, και δεν το λέω μόνο γιατί είναι πια φίλος μου, και μακάρι να βρεθούν κι άλλοι τέτοιοι αθρογράφοι), αποτελεί κάτι σαν μια μικρή όαση στον ωκεανό της θλίψης μας, και στις συγκρούσεις των σχολιαστών μας, σχετικά με τις πολιτικές τους τοποθετήσεις.

  Ολα αυτά με μία προϋπόθεση: την σοβαρότητα στην αντιμετώπιση του θέματος και την ποιότητα του κειμένου. Και σ' αυτό δεν είδα να γίνεται καμμία έκπτωση. Αρα κατ' εμέ καλώς πράττει το antinews και τα δημοσιεύει.

  Η ποιότητα πέφτει όταν έχουμε υπέρμετρη εμπάθεια και υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Και δυστυχώς τα έχουμε και τα δύο στα σχόλια μας, ευτυχώς όχι συχνά.

  Είναι δηλαδή ανοησία να ασχολείται κάποιος με τις συνωμοσιολογικές θεωρίες και τους εξωγήϊνους και την κούφια γη και ότι άλλο και είναι εξυπνάδα να ασχολείται με το ποδόσφαιρο και το μπασκετ και τους αγώνες μοτοσυκλέτας; Οχι φυσικά. Κανένα από τα δύο. Αρκεί ταυτόχρονα να παραμένει, πολιτικό ον. Και σκεπτόμενος άνθρωπος πάντα. Κι εδώ μέσα όσοι μπαίνουν, δεν μπαίνουν για να διαβάσουν κυρίως για τη Κούφια Γη, τα ταξίδια στην σελήνη και τα ποδοσφαιρικά, αλλά για να ενημερωθούν πολιτικά. Αυτά τα θέματα είναι το αναγκαίο επιδόρπιο. Πολύ αναγκαίο όμως.

  Και γιατί θέλουμε να ασχολούμαστε με τέτοια "αποκλίνοντα" θέματα. Γιατί όπως είπε και εκείνος ο καθηγητής στην ταινία "Ο κύκλος των χαμένων ποιητών": είμαστε μέλη της ανθρώπινης φυλής.

  Και συνεπεία αυτού έχουμε την περιέργεια, την ερευνητικότητα, την τάση για αναζήτηση, την φαντασία και τόσα άλλα, που κάνουν τον άνθρωπο, το θαυμαστό ον το οποίο είναι.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Εν Πλώ avatar
   Εν Πλώ @ Θραξ Αναρμόδιος 24/09/2010 13:01:11

   Μπράβο. Συμφωνώ επίσης..

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 24/09/2010 13:05:35

   *επιστημονικίζoν

   • Εν Πλώ avatar
    Εν Πλώ @ Θραξ Αναρμόδιος 24/09/2010 13:07:10

    Και σε αυτό συμφωνώ. Γράψε και άλλα. Να ανοίξουν τα μυαλά μας επιτέλους. Όχι μόνο όσα μας σερβίρουν οι εγκάθετοι.

  • lampros avatar
   lampros @ Θραξ Αναρμόδιος 24/09/2010 16:46:35

   ===
   """Πέρα από το ότι το ιστολόγιο αυτό είναι ένα σοβαρό ιστολόγιο πολιτικής ενημέρωσης, μας μεταδίδει και άλλες ειδήσεις όχι αυστηρά πολιτικές. Κι αυτό συμβαίνει συχνά. Και καλώς συμβαίνει."""
   ===

   Δεν διαφωνώ με αυτό.

   ===
   """Επίσης δημοσιεύει αναρτήσεις σχετικές με ποδοσφαιρικά και παρόμοια αθλητικά ζητήματα, μέχρι κριτικές ταινιών, τα οποία εγώ ή όποιος άλλος κρίνει ότι δεν τον ενδιαφέρουν μπορεί να τα προσπεράσει. Οπως κάνει όταν διαβάζει ένα πολιτικό περιοδικό ή μια εφημερίδα και φτάσει στις “ειδικές” σελίδες.


   Γιατί δημοσιεύει το antinews τέτοια θέματα; Μα είναι απλό: γιατί τα έχουμε ανάγκη. Ως άνθρωποι. Ιδίως σήμερα, στην εθνική κατάθλιψη που περνάμε, ένα ελαφρό θέμα ή ένα επιστημονικίζων (και ο Strange Attractor κάνει πολύ καλή δουλειά πάνω σ’ αυτό, και δεν το λέω μόνο γιατί είναι πια φίλος μου, και μακάρι να βρεθούν κι άλλοι τέτοιοι αθρογράφοι), αποτελεί κάτι σαν μια μικρή όαση στον ωκεανό της θλίψης μας, και στις συγκρούσεις των σχολιαστών μας, σχετικά με τις πολιτικές τους τοποθετήσεις.
   Ολα αυτά με μία προϋπόθεση: την σοβαρότητα στην αντιμετώπιση του θέματος και την ποιότητα του κειμένου. Και σ’ αυτό δεν είδα να γίνεται καμμία έκπτωση. Αρα κατ’ εμέ καλώς πράττει το antinews και τα δημοσιεύει."""
   ===

   Ούτε με αυτό διαφωνώ επί της αρχής. Επί του συγκεκριμένου διαφωνώ. Το κείμενο δεν είναι ούτε σοβαρό στην αντιμετώπιση του θέματος, ούτε απλά «ελαφρό». Είναι στα χωράφια του Λιακόπουλου ―και όχι με τον λεπτό τρόπο που το κάνει π.χ. ο Παντελής ο Γιαννουλόπουλος―, και άμα μαζευτούν πολλά τέτοια θα είναι τα πρώτα που θα δείχνουν όσοι επιτίθενται στο antinews.

   Και το BBC βάζει ελαφρά. Αλλά δεν βάζει «δεν πήγαμε στο φεγγάρι» σε τέτοιο στυλ.

   Όχι γιατί το ερώτημα είναι απαγορευμένο, και επειδή δεν μπορεί όντως να ΜΗΝ πήγαμε, αλλά επειδή οι ερωτήσεις οι συγκεκριμένες έχουν απαντηθεί πολλαπλώς, είναι αφελείς, και δέκα λεπτά αναζήτηση στο διαδίκτυο θα το ανακάλυπτε...

   Είναι σαν κάτι άρθρα «μας στερούν τα μεγαλοσυμφέροντα την αέναη αυτοτροφοδοτούμενη δωρεάν ενέργεια» και κάτι τέτοια που διαβάζουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο ―που απλά διαφωνεί στο ότι είναι εφικτό ΟΛΟΣ ο επιστημονικός κόσμος και βασικοί νόμοι της φυσικής, αλλά τάχα ένας Ινδός π.χ. ανακάλυψε τον τρόπο...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Θραξ Αναρμόδιος 24/09/2010 16:47:47

   Πέστα ρε Θράκα. Επιτέλους πια με τους φλατλάϊνερς.

 66. 11888 avatar
  11888 24/09/2010 16:45:22

  Η τηλεοπτικη σειρα mythbusters καταρριπτει αρκετα απο τα συνωμοσιολογικα σεναρια.Απο την αλλη ομως αν οντως η ολη κατακτηση της σεληνης ειναι απλα μια σκηνοθετιμενη απατη τοτε οι mythbusters απλα επιβεβαιωνουν τους συνωμοσιολογους.
  Με λιγα λογια αν κατι ειναι ψευτικο με τα διαφορα πειραματα απλα το επιβεβαιωνεις γιατι δεν ξερεις πως ειναι το αληθινο.

  • lampros avatar
   lampros @ 11888 24/09/2010 16:54:14

   """Η τηλεοπτικη σειρα mythbusters καταρριπτει αρκετα απο τα συνωμοσιολογικα σεναρια.Απο την αλλη ομως αν οντως η ολη κατακτηση της σεληνης ειναι απλα μια σκηνοθετιμενη απατη τοτε οι mythbusters απλα επιβεβαιωνουν τους συνωμοσιολογους.
   Με λιγα λογια αν κατι ειναι ψευτικο με τα διαφορα πειραματα απλα το επιβεβαιωνεις γιατι δεν ξερεις πως ειναι το αληθινο."""

   Τι θα πεί αυτό;

   Οι συνωμοσιολόγοι έχουν ορισμένα επιχειρήματα για να πείσουν ότι είναι ψεύτικη.

   Αν οι mythbusters ή όποιος άλλος τα καταρρίπτουν αυτά τα επιχειρήματα, τότε πως «απλά τους επιβεβαιώνουν»;

   Δεν έχει σημασία αν έγινε ή δεν έγινε η προσελήνωση, σημασία έχει αν τα επιχειρήματα γιατί δεν έγινε είναι σωστά.

   Αν δεν υπάρχει κανένα σωστό επιχείρημα για το ότι δεν έγινε, τότε καλύτερα να θεωρήσεις ότι έγινε ―γιατί τότε δεν έχεις ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ να το αμφισβητήσεις, αλλά έχεις ένα σωρό επιχειρήματα (φωτογραφίες, βίντεο, μαρτυρίες, επιστήμονες που εργάστηκαν, κλπ) για να το δεχθείς.

   Τέλος, όποιος πιστεύει ότι ένα πρότζεκτ που απασχολεί ΧΙΛΙΑΔΕΣ ανθρώπους (εργαζομένους στην ΝΑΣΑ, στην κυβέρνηση, σε εταιρίες contractors, στα μέσα κλπ) μπορεί να είναι μούφα και να μην έγινε, ε, πρέπει να αμφιβάλλει για την ποιότητα της κρίσης του.

   Δηλαδή οι τεχνικοί δεν μετέφεραν τους αστροναύτες στο σκάφος; Οι αστροναύτες δεν εκτοξεύτηκαν; Οι χειριστές δεν τους βλέπαν στα ραντάρ να πηγαίνουν στη σελήνη; Δεκάδες τεχνικοί δεν φρόντιζαν τα διάφορα προβλήματα που προέκυψαν; Επιστήμονες στη Γη δεν εξέτασαν τα δείγματα που έφεραν από σεληνιακά πετρώματα; Όλοι μιλημένοι; Έκτοτε δεν είδε κανείς π.χ. εξερευνητικά μη επανδρωμένα σκάφη, τα απομεινάρια της αποστολής, σημαία κλπ; Έλεος...

   • 11888 avatar
    11888 @ lampros 24/09/2010 17:35:22

    Αυτο ακριβως λεω και εγω.Δηλαδη ειτε το πιστευεις ειτε οχι το ολο θεμα γιατι αν ειναι ψεμματα απλα ειναι αδυνατον να γνωριζουμε πως θα ηταν εκει περα.Απο την αλλη οι mythbusters δεν απανταν σε ολα οποτε η προσπαθεια τους ειναι μιση και οχι ολοκληρωμενη.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ lampros 24/09/2010 18:13:36

    Από τη στιγμή που μπήκαν στον θαλαμίσκο και μετά, μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν. Σε συμβουλεύω (για χάρη περιέργειας έστω) να ρίξεις μια ματιά στο λινκ που έδωσα πιο πάνω...

  • StoXastis avatar
   StoXastis @ 11888 24/09/2010 18:02:10

   Απαντηση στο γιατι δεν φαινονται τα αστρα οπως θα επρεπε δεν ακουσα απο mythbusters. Δειχνουν να απαντουν σε μερικα ερωτηματα μερικως και υπο προυποθεσεις. Ειναι δε προφανες πως ξεκιναν με τη νοοτροπια να 'ταπωσουν' οσους πιστευουν το αντιθετο. (ex. 'in your face conspiracy theorists') ενω ζητουν την βοηθεια της Νασα για να δωσουν απαντησεις.
   Η προσπαθεια ειναι σαφως υποκειμενικη και τα αποτελεσματα της προκαθορισμενα. Δεν μπορει καποιος να βασιστει σε αυτην εγκυρα για να ισχυριστει με σιγουρια πως οι φωτογραφιες ειναι πραγματικες

 67. Greg avatar
  Greg 25/09/2010 10:39:54

  Γιατί, όμως, να μην κάνεις και πλακίτσα σ'αυτό το θέμα; Η απάντηση με προσωπική επίθεση σ΄ ένα αστείο (ή σε μια προσπάθεια για αστείο), είναι αν μη τι άλλο συμπεριφορά αρτηριοσκληρωτική. Είναι ανεξήγητη η επίθεση για ένα σχόλιο, το οποίο θα έπρεπε να κριθεί στο κατά πόσο είναι αστείο ή κρυάδα. Ανεξήγητα φαινόμενα..

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Greg 25/09/2010 11:38:32

   Greg says:
   23/09/2010 at 16:05
   "Με τις κλανιές των αστροναυτών;"

   Ενώ εδώ η συμπεριφορά η δική σου σου είναι τι;

 68. Κάποιος avatar
  Κάποιος 25/09/2010 11:51:40

  Με αφορμή πάντως την συζήτηση που έγινε έψαξα να δω αναλυτικότερα τα επιχειρήματα βάση στοιχείων υπέρ και κατά της προσελήνωσης.
  Προσωπικά δεν είδα κάποιο στοιχείο από αυτά που αναφέρουν διάφορες συνομωσιολογικές θεωρίες που να μην έχει απαντηθεί με εύλογα επιχειρήματα.Από τις σκιές και τον κυματισμό της σημαίας μέχρι τ'άστρα του ουρανού.
  Αν όντως και οι 6 αποστολές στην σελήνη είναι κινηματογραφική ταινία μάλλον θα πρέπει να δώσουμε τεράστια εύσημα στο κινηματογραφικό επιτελείο και όλους τους συντελεστές της που ξεγέλασε και ξεγελά τόσο καλά, όχι μόνο τους απανταχού τηλεθεατές αλλά και ειδικούς επιστήμονες απ'όλο τον κόσμο εδώ και 40 χρόνια.

  Ασχετα πάντως με το τι πιστεύω ή όχι για το συγκεκριμένο θέμα, θεωρώ θετικό να γράφονται όλες οι απόψεις και τα σενάρια από συνομωσιολογικά έως γραφικά.Αν δεν αποτελούν καθεαυτά τροφή για σκέψη τουλάχιστον αποτελούν κίνητρο για αναζήτηση της αλήθειας.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Κάποιος 25/09/2010 11:56:18

   Well said. Και όπως καταλήγει το αρθράκι "Ο καθένας μας μπορεί να πειστεί ή όχι. Το μόνο που χρειάζεται είναι ανοιχτό μυαλό." Δεν χρειάζεται η απαξίωση των θεωριών που κυκλοφορούν ή αυτών που τις παρουσιάζουν προς συζήτηση είτε σκοπτικά είτε χυδαία. Επιχειρήματα πάνω απ όλα.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Κάποιος 26/09/2010 21:58:56

   Επανέρχομαι -κακώς ίσως.

   Όμως ΔΕΝ έχουν απαντηθεί όλα τα "συνωμοσιολογικά" ευρήματα.

   Για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις σε όσους αγνοούν το θέμα.

 69. StoXastis avatar
  StoXastis 27/09/2010 03:23:07

  Ή διαφορετικα, μερικα απο αυτα που εχουν απαντηθει, δεν εχουν απαντηθει επαρκως ή πειστικα.
  Παραδειγμα στο γιατι δεν φαινονται τα αστερια. Δεν εχω πειστει ακομα. Ακομα και αν δεχτω πως οντως οι φωτογραφικες ηταν ρυθμισμενες "for fast exposure", δυσκολευομαι να πιστεψω πως δεν εκαναν τον κοπο οι αστροναυτες να τραβηξουν κανα δυο σε "slow exposure" οπου και θα φαινονται τα αστερια.
  Ακομα και αν δεχτω πως αλλο φωτογραφιες κι αλλο ματια, δυσκολευομαι να δεχτω πως οι αστροναυτες δεν ειδαν τα αστερια, (δεν σχολιασαν τιποτα σχετικα οπως θα ηταν το λογικο) αν και θα επρεπε, επειδη τα ματια τους δεν γινοντουσαν "dark adapted" λογω της αντηλιας της επιφανειας της σεληνης. Ποση ωρα θελουν τα ματια σε σκοταδι(καλυτερα κλειστα) για να εξοικειωθουν? 3 δευτ? 6 ? Αντε 10 λεω εγω. Ακομα και τα χερια να σταυρωσεις ψηλα μπορεις να μπλοκαρεις την αντηλια απο κατω και διπλα αν ο ηλιος ειναι πισω σου.

  Occam's razor, θυμιζω. Η απλουστερη εκδοχη ειναι συνηθως η αληθεια. Και βλεπω πολυ προσπαθεια για να μας δειξουν πως καποια στοιχεια σε φωτογραφιες θα μπορουσαν να ειναι ετσι αν, αν, αν.

 70. A.M. avatar
  A.M. 12/10/2010 12:08:56

  «Τσόπα πιδάκι 'μ που πήγαν στου φιγγάρ!
  Μην τα πστέβς αυτά! χαζουμάρις»..

  Και γώ «προχωρημένος έφηβος» σκέφτηκα:
  «που να ξέρει η θειά μου τώρα!, δεν ξέρει να βάλει υπογραφή καλά καλά»

  Τελικά τείνω να πιστεύω πως
  μάλλον η θιάκου 'μ ήξερε και γώ ήμουν νυχτωμένος.

 71. ab-normal avatar
  ab-normal 22/01/2012 13:15:33

  φεγγαρακι μου λαμπρό φεγγε μου να περπατω..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.