#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/06/2009 11:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «καλή θέληση» των Ευρωπαίων δεν αρκεί

 Στην καλή, πλην όμως ανεπαρκή, θέληση των εταίρων βασίζεται ο έλεγχος της λαθρομετανάστευσης, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα για μετεγκατάσταση των μεταναστών σε άλλη χώρα της Ένωσης. Σήμερα, δεν υπάρχει νομική βάση ώστε η αλληλεγγύη να είναι υποχρεωτική και διπλωμάτες θεωρούν απίθανο να αλλάξει σύντομα η κατάσταση.


__________________________________________________________________________________________________
Στις αρχές Μαΐου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε τις προτάσεις της Κομισιόν σχετικά με το άσυλο. Μεταξύ άλλων προτείνεται να ενισχυθεί η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών με δύο υποχρεωτικά μέτρα. Το πρώτο είναι η δημιουργία ομάδων ειδικών που θα αποστέλλονται για βοήθεια σε κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν μαζική είσοδο λαθρομεταναστών. Το δεύτερο μέτρο αφορά τη δημιουργία προγράμματος μετεγκατάστασης που θα επιτρέπει σε όσους έχει εγκριθεί η αίτησή τους για χορήγηση ασύλου, να γίνονται δεκτοί από κράτος-μέλος, διαφορετικό από αυτό που την χορήγησε.

Το πρόβλημα είναι ότι η δημιουργία των μηχανισμών αυτών δεν αναμένεται πριν από το 2012. Έτσι  λαθρομετανάστες θα εξακολουθήσουν να έρχονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες το χρόνο. Αν η Ένωση δεν θέλει να δείξει έμπρακτα τη συμπαράστασή τους, όχι τόσο προς τους εταίρους που τους δέχονται στο έδαφός τους, όσο προς τους ίδιους τους εξαθλιωμένους ανθρώπους, τότε θα ήταν καλύτερα να σταματήσει τα διάφορα περί ευρωπαϊκών αξιών και ανθρωπισμού και να μην εκπλήσσεται τόσο για τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους στον ευρωπαϊκό νότο.

Το παράδειγμα Ιταλίας - Λιβύης

Στην Ιταλία η ιστορική επίσκεψη του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, ακολούθησε τη συμφωνία για τον επαναπατρισμό των Αφρικανών λαθρομεταναστών, προτού καν προλάβουν να πατήσουν το πόδι τους σε ιταλικό έδαφος και χωρίς να τους δίνει το δικαίωμα να αιτηθούν άσυλο. Υπενθυμίζεται ότι η Λιβύη είναι η μοναδική αφρικανική χώρα που δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση για το καθεστώς των προσφύγων του 1951, δεν έχει διαδικασία παροχής ασύλου και συχνά φυλακίζει επ' αόριστον όσους ξένους αναζητούν προστασία στη χώρα.

Μπορεί η Ιταλία να επικρίθηκε έντονα από τη Διεθνή Αμνηστία για την πρακτική της, δεν μπορεί όμως να αγνοηθεί το γεγονός πως μαζί με την Ελλάδα είναι οι χώρες που υποδέχονται το μεγαλύτερο αριθμό λαθρομεταναστών. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι η συμφωνία με την Τρίπολη «λειτουργεί», υποστηρίζοντας πως όποιος θέλει να ζητήσει άσυλο, μπορεί να το πράξει στη Λιβύη. Τη συμφωνία υποστήριξε και ο Καντάφι, ισχυριζόμενος ότι το άσυλο δεν είναι αυτό που ενδιαφέρει τους επίδοξους μετανάστες όσο ο ευρωπαϊκός πλούτος. «Βγαίνουν από τα δάση και λένε «υπάρχουν λεφτά στο Βορρά» και κατευθύνονται προς τη Λιβύη και την Ευρώπη. Μην παίρνετε σοβαρά το θέμα του πολιτικού ασύλου. Μερικές φορές με κάνει να γελάω», δήλωσε.

Στην Ισπανία, η κεντροαριστερή κυβέρνηση, η οποία μέχρι πρότινος αποτελούσε παράδειγμα για τη μαζική νομιμοποίηση λαθρομεταναστών, έχει αρχίσει να τους ενθαρρύνει να επιστρέψουν στις χώρες τους, προσφέροντάς τους κίνητρα, όπως κοινωνικά επιδόματα, στην πατρίδα τους. O ίδιος ο Μπερλουσκόνι αναγνώρισε χθες ότι το «κλειδί» για την αναχαίτιση του κύματος λαθρομεταναστών από την Αφρική είναι η παροχή βοήθειας προς τη μαύρη ήπειρο και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού.

(Καθημερινή, AP, NEA)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. marcuze avatar
  marcuze 12/06/2009 12:02:22

  «Βγαίνουν από τα δάση και λένε «υπάρχουν λεφτά στο Βορρά» και κατευθύνονται προς τη Λιβύη και την Ευρώπη. Μην παίρνετε σοβαρά το θέμα του πολιτικού ασύλου. Μερικές φορές με κάνει να γελάω», δήλωσε ο Καντάφι.

  Επιτελους! Κάποιος που τα λέει χύμα. Ακούς Κωστάκη; Να μαθαίνεις.

 2. Lavazza avatar
  Lavazza 12/06/2009 13:14:40

  @Marcuze

  Μόνο ο Κωστάκης να το ακούσει;;;

  Ακριβώς στην φράση αυτή είναι ΟΛΟ το ζουμί.

  Από όλον τον συρφετό που μαζεύτηκε εδώ ούτε ένας για δείγμα δεν ήρθε επειδή στην πατρίδα του διωκόταν για τα πολιτικά του πιστεύω!

 3. Karlelis avatar
  Karlelis 12/06/2009 13:26:48

  http://www.zougla.gr/index1.html
  Εκτός κούρσας ο Ρουσσόπουλος. Με επιστολή του στον Πρωθυπουργό δηλώνει ότι δε θα είναι υποψήφιος. Σε λίγο το ρεπορτάζ. (13:22)

 4. ataktos avatar
  ataktos 12/06/2009 13:36:03

  Και εμείς να αγιάσουμε στον τόπο μας factorx (μην μας πάρουν πρέφα οι χαζό -Ευρωπαίοι )

 5. perastikos avatar
  perastikos 12/06/2009 14:08:00

  η λύση στο πρόβλημα είναι εύκολη, μεταξύ άλλων πρέπει να γίνεται « σφράγισμα» της ιδιοκτησίας που φιλοξενεί λαθρομετανάστη, παράλληλα ο ιδιοκτήτης να πληρώνει μεγάλο πρόστιμο.
  το ίδιο χρειάζεται και στους χώρους εργασίας, μεγάλα πρόστιμα για τους εργοδότες.

 6. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 12/06/2009 14:34:39

  Βρε μήπως δεν είναι τρελός τελικα;

 7. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 12/06/2009 15:13:56

  Οι Έλληνες πολίτες, πολιτικοί και κόμματα θα πρέπει να πάψουν να φέρονται ώς μυξιάρικα και νευρόσπαστα και να βάλουν τα πράγματα κάτω.

  Να αντιληφθούν ότι υπάρχει σκληρότατος ανταγωνισμός στο διεθνές στερέωμα και οι "αγαπούλες" και οι "διεθνισμοί" μας κάνουν να φαινόμαστε ως εύκολος στόχος για πασης φύσεως συμφέροντα.

  Ουδείς πρόκειται να μας σώσει.


  Ουδείς ασχολείται με εμάς εάν δεν έχει ανταλλάγματα.

  Η λαθρομετανάστευση είναι πρωτίστως δική μας υπόθεση. Τα φλημαφλήματα του Πάκη, της Ντόρας, του ΓΚΑΠ και των Αλαβανοτσιπρότρεμόπουλων τα ακούνε οι εταίροι μας στην ΕΕ και γελάνε (αλλά και φοβούνται με το μπουδέλο που επικρατεί εδω)

  ότι κάνουμε θα γίνει κυρίως από εμάς, όπως γινόταν επί χιλιάδω ετών. Όοσι πιστεύουν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν εάς παραιτηθούν να αναλάβουν άλλοι ικανότεροι-απλά πραγματάκια.

  Δεν είναι θέσφατο ότι "όλοι είναι πατριώτες". Υπαρχουν ουκ ολίγοι μειοδότες είτε απο ηλιθιότητα (Οι περισσότεροι) είτε συνειδητά. Εάς τελειώνουμε με αυτούς.

  Στην Αρχαία Αθήνα, το λίκνο της Δημοκρατίας, η τιμωρία για τους προδότες ήταν ο "αποτυμπανισμός" στο Φαληρικό Δέλτα. Τώρα ποιά πρέπει να είναι?


  Το θέμα της λαθρομετανάστευσης τώρα μόλις αρχίζει. Απαιτείτε μακροχρόνια προσπάθεια, πλήρης ενεργοποίηση της Πολιτείας, του κράτους και της κοινωνίας δηλαδή και κυρίως συνειδητοποίηση περί τίνος προκειται και τι διακυβεύεται.

  Και μην ξεχνάτε...οι πάσης φύσεως μειοδοσίες και προδοσίες δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες. Δημιουργούν προηγούμενα και υποσκάπτουν το μέλλον.

  Τιμωρία λοιπόν με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, πάντα βέβαια μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας.

 8. Ο Φυγάς avatar
  Ο Φυγάς 12/06/2009 15:19:08

  Αυτός ο Καντάφι έχει πάρει προαγωγή ή παραμένει συνταγματάρχης;

 9. ataktos avatar
  ataktos 12/06/2009 15:45:18

  Ο Φυγάς-Τουλάχιστον στραταρχεις ειναι το παιδι ...μετά τον Στάλιν .....δεν βλέπεις το φόρεμα του

 10. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 12/06/2009 16:13:00

  τι είναι αυτό σαν φωτογραφία αριστερά στο πέτο;

 11. donaE avatar
  donaE 12/06/2009 16:21:32

  Φοβερος σοουμαν ο Κανταφι εχει οργανωσει καθε λεπτομερεια.Το τσαντηρι στην βιλλα και στο πετο την φωτογραφια του εθνικου ηρωα τους που τον φαγανε οι Ιταλοι.Ο τσαμπουκας,η τελετη,η μαγεια ολα επικαιρα.Και οι Ιταλοι αλλοι τελεταρχες,κανανε το κοροιδο.

 12. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 12/06/2009 16:32:13

  φοβερό!!
  παρατηρώντας και τους δύο νομίζω ότι έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν από την έπαρση, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους βέβαια

 13. tzintonic avatar
  tzintonic 12/06/2009 17:13:40

  καταρριπτεται ετσι και ο μυθος των ταλαιπωρων λαθρομεταναστων.απληστοι ειναι που ονειρευονται τις διαφημισεις του καμπαρι.μηπως πριν το 90 δεν υπηρχαν πολεμοι η ηταν πιο ευποροι τοτε οι φτωχοι λαοι?αστεια πραγματα.απλα ο θειος σαμ αλλαξε γεωστρατηγικη στοχευση αφοτου διελυσε την σοβιετικη αρκουδα και εδωσε εντολη να ανοιξουν τα συνορα οι δορυφορικες του χωρες στη δυτικη ευρωπη για να προωθησουν την νεα στρατηγικη της παγκοσμιοποιησης και του διαχωρισμου ευρωπης-ρωσιας αφενος,και αποσυνθεμενης αρα υποτακτικης ευρωπης-ευρασιας.that's all folks!

 14. Νἰκος avatar
  Νἰκος 12/06/2009 18:02:26

  Εκπατρισμενε στο Ντουμπαι,

  Τα πραγματα δεν αρχιζουν τωρα. Ηδη υπαρχουν τετελεσμενα που το αθηναικο δουλισταν σε συγχορδια με τα νεοταξικα φερεφωνα εντος και εκτος κομματων προακλουν συγχυση και ακραια γεγονοτα. Πρωτον, εχουμε να αντιμετωπισουμε πραγματικοτητα επι εδαφους που λε οι Αγγλοσαξωνες και δευτερον δεν υπαρχουν πολιτικες. Σε δεκα με εικοσι χρονια θα πολεμαμε στους δρομους. Κια οσοι λενε οτι αυτα ειναι υπερβολες ειναι οι ιδιοι παθητικοι κωλοι του κατεστημενου που καταντησαν την χωρα μας χωματερη μουσουλμανων λαθραιων. Βεβαια αυτοι εχουν ηδη ετοιμασει τις αποσκευες τους και τους υπερποντιους λογαριασμους για εαυτους και παιδία.
  Υγειαινετε.

 15. Ξενητεμενος avatar
  Ξενητεμενος 12/06/2009 18:09:20

  Θεωρω οτι ο Παπαντρεας (τον "γονο" αρχηγο του ΠΑΣΟΚ, εννοω) οφειλει να εξηγησει στους πολιτες της Ελλαδας τι εννοει οταν μιλαει για "νομιμους μεταναστες", γιατι νομιμοι ειναι μονον οσοι ηρθαν με διαβατηριο και επειτα απο προσκληση. Ετσι, νομιμοι μεταναστες ειναι αποκλειστικα οι Φιλιππινεζοι, αντρες αλλα κυριως γυναικες, που τους εφεραν οι εφοπλιστες και τους ναυτολογουσαν στα κοτερα τους και απο εκει τους/τις εστελναν στα σπιτια τους για υπηρετικο προσωπικο. Ακολουθησαν στελεχη των ναυτιλιακων γραφειων, κυριως αρχιπλοιαρχοι και αρχιμηχανικοι, γιατι οι γυναικες τους ηθελαν κι' αυτες υπηρετριες. Ολοι οι αλλοι που μπηκαν παρανομα στη χωρα, ακομη κι'αν εχουν παρει ορισμενα "χαρτια", ειναι λαθρομεταναστες, ξεκαθαρες κουβεντες.
  Επισης, ΚΚΕ και Αλαβανο -τσιπρηδες, που χτυπιουνται ολημερις για τα δικαια των λαθρομεταναστων και μας ζητουν να τους ταιζουμε, να τους ποτιζουμε και να τους δινουμε και σπιτια για να διαμενουν, να πουν ξεκαθαρα αν τα μεροκαματα και οι μισθοι των Ελληνων εργαζομενων αυξηθηκαν ή μειωθηκαν απο την παρουσια των λαθρομεταναστων, και ποσο επηρεασθηκαν τα οικονομικα του ΙΚΑ και αλλων Ταμειων απο τη μαυρη και ανασφαλιστη εργασια τους? Επισης ποσο οι ξενοι συνετελεσαν στην ανεργια των Ελληνων εργαζομενων?
  Ηρθε καιρος να μιλησουμε πλεον ανοικτα γι' αυτο που συμβαινει στην Ελλαδα και για τις ευθυνες που εχουν η Ν.Δ.(ο Σαμαρας στην κυβερνηση του ακατανομαστου ανοιξε τα βορεια συνορα και ορμησαν οι Αλβανοι που το ειχαν σκασει απο τις αλβανικες φυλακες), το ΠΑΣΟΚ (που δεν πηρε κανενα μετρο περιορισμου και επιπλεον κουβαλησε και ελληνοποιησε εγκληματιες Τσεσενους και αλλους απο τις πρωην σοβιετικες "Δημοκρατιες"), το ΚΚΕ και ο Συριζα (που δεν ειχαν βγαλει μιλια οταν τους εκμεταλλευονταν τα μεγαλα αφεντικα στα εργα για τους περιβοητους Ολυμπιακους και τωρα μας ζητανε να ξεβρακωθουμε για να προσφερουμε τα παντα στους λαθρομεταναστες).
  Απο την αλλη μερια, η κυβερνηση που απειλει μετρα, μας λεει οτι θα φτιαξει και τζαμι και νεκροταφειο για τους μουσουλμανους, τη στιγμη που οι Ελληνες, οπως διαφαινεται σαφεστατα απο τους σχολιαστες του Αntinews, δεν θελουν αλλους μωαμεθανους στην΅Ελλαδα, μας φτανουν και μας περισσευουν αυτους που εχουμε.
  Ειπαμε, χορηγηση ιθαγενειας σε οσους/ες εχουν γεννηθει εδω και μιλανε απαραιτητως ελληνικα και στους γονεις τους εφ'οσον δεν εχουν υποπεσει σε ατιμωτικα αδικηματα και δεν εθεσαν σε κινδυνο την ασφαλεια της χωρας, και, τελος, παροχη ασυλου σε οσους πραγματικα δικαιουνται. Και οι υπολοιποι τμηματικα στις χωρες τους.

 16. Factorx avatar
  Factorx 12/06/2009 20:50:13

  @φυγας: δεν παίζεσαι. μπραβο

 17. peripeton avatar
  peripeton 12/06/2009 20:52:41

  Όπως ανέφερε η Washington Post στις 4 Ιουνίου, τους τελευταίους 7 μήνες το ισοζύγιο μετανάστευσης από και πρός τις ΗΠΑ έγινε αρνητικό για πρώτη φορά τα τελευταία 500 χρόνια....Αν αυτό δεν σας κάνει να καταλάβετε κάτι σχετικώς με τους λόγους για τους οποίους ο κόσμος μεταναστεύει, τότε τίποτε δεν μπορεί να σας ξυπνήσει.

  Δείτε τι συμβαίνει στην Λατινική Αμερική τα τελευταία χρόνια και δείτε τι συμβαίνει στις ΗΠΑ. Όταν η Δύση σταματήσει να καταστρέφει τις χώρες των ανθρώπων αυτών, τότε κι αυτοί θα σταματήσουν να θέλουν να φύγουν από εκεί για να επιβιώσουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.