#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/06/2010 01:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η καινούργια Νέα Δημοκρατία είναι εδώΠοια είναι τα συμπεράσματα από τις τριήμερες εργασίες του 8ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας;

1.  Πλήρης επικράτηση Σαμαρά. Με μόνη απώλεια τη Ντόρα (!) και μερικούς συνοδοιπόρους της (ενδεχομένως) η ηγεσία Σαμαρά στη ΝΔ είναι πλέον αδιαμφισβήτητη. Βεβαίως και υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν, αλλά με την φράση του «γυρίζουμε σελίδα, αλλάζουμε κεφάλαιο», κατά τη χθεσινή δευτερολογία του ο Σαμαράς περιέγραψε με λίγες λέξεις αυτό που έγινε στους λίγους μήνες που πέρασαν από την εκλογή του: «Τίποτε δεν είναι το ίδιο μετά το τριήμερο συνέδριο. Με το συνέδριό μας γυρίζουμε σελίδα, αλλάζουμε κεφάλαιο … προχωρούμε στην οργάνωση ενός σύγχρονου κόμματος όχι σε χαλαρή ένωση από φέουδα και βιλαέτια, φέρνουμε νέο κόσμο χωρίς να περιφρονούμε τους παλιούς αγωνιστές, είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ. Προβλήματα ενότητας έχει το ΠΑΣΟΚ κόμμα γεμάτο ρωγμές που δημιούργησαν οι αποφάσεις του. Μας λογάριαζαν τελειωμένους και τώρα μας βρίσκουν μπροστά τους».

2. Η ΝΔ αποκτά χαρακτηριστικά κόμματος αρχών στην πολιτική πρακτική της οποίας δεν έχουν καμία θέση πλέον οι ψηφοθηρικές και πελατειακές πρακτικές του παρελθόντος, αλλά η υπεράσπιση και προώθηση καθαρών ιδεολογικών θέσεων με την φιλοδοξία να γίνουν κτήμα της πλειοψηφίας του λαού σε αυτή την περίοδο έντονων ζυμώσεων και αναταράξεων. «Αποκαταστήσαμε τις ιδέες μας στην προμετωπίδα του κόμματος εκεί που τους ταιριάζει και όχι στο σεντούκι» είπε μεταξύ άλλων ο Σαμαράς. «Η πολιτική μας δεν είναι ομπρέλα θαλάσσης που την μετακινούμε στην παραλία πότε αριστερότερα και πότε δεξιότερα για να αγγίξουμε πότε εκείνους που φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ και πότε κάποιους άλλους. Δεν μετακινούμε την πολιτική μας την διευρύνουμε, η πολιτική μας χωρά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Από αύριο βγαίνουμε από το καβούκι μας και μπαίνουμε στην μεγάλη μάχη, μιλάμε με τον λαό, όχι με ξύλινη γλώσσα και πλαστικά συνθήματα αλλά με επιχειρήματα. Δεν είναι εχθροί μας όσοι δεν ψήφισαν τη ΝΔ, πάμε να τους ακούσουμε. Δεν πάμε να πείσουμε μόνο τους κεντρώους, τους δεξιούς ή τους αριστερούς πάμε να μιλήσουμε με όσους θέλουν να ακούσουν κάτι διαφορετικό».

3. Τελικός στρατηγικός στόχος της ΝΔ είναι η «Νέα Μεταπολίτευση» με την οποία φιλοδοξεί να αντικατασταθεί το σάπιο πολιτικό καθεστώς στο οποίο κατάντησε η Μεταπολίτευση του 1974 (βλ. H «Νέα Μεταπολίτευση» είναι η επανάσταση του αυτονόητου)

4. Ενδιάμεσος στρατηγικός στόχος είναι η απαλλαγή της χώρας από το μνημόνιο.

«Όσο είμαστε δεσμευμένοι στο μνημόνιο η χώρα θα υποβάλλεται σε τεράστιες θυσίες αλλά με πενιχρά αποτελέσματα. Εμείς λέμε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από τις δεσμεύσεις του μνημονίου αν στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις και αξιοποιήσει την περιουσία της και στα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα …το μνημόνιο οδηγεί σε αδιέξοδο, εμείς αναζητούμε τρόπο να βγούμε μία ώρα αρχύτερα και να εφαρμόσουμε ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής».

3. Με το συνέδριο κλείνει οριστικά μια περίοδος (αναγκαστικής) εσωστρέφειας κατά την διάρκεια της οποίας ο Σαμαράς έπρεπε να ασχοληθεί κυρίως με το «συμμάζεμα» ενός κόμματος που έβγαινε από βαριά ήττα. «Πρόθεσή μου είναι, απελευθερωμένος μετά το Συνέδριο από τα διοικητικά μου καθήκοντα, να βγω από τα κομματικά γραφεία για να βρεθώ σε όλη την Ελλάδα, δίπλα στον κάθε πολίτη, και να συζητήσω απευθείας μαζί του τα προβλήματά του, όπως εκείνος ανόθευτα τα εκφράζει. …» είπε μεταξύ άλλων την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου. Και χθες: «Από αύριο ήρθε η ώρα να βγούμε από το καβούκι μας, να ανοιχτούμε στο λαό … προχωράμε με εξωστρέφεια…μεταφέρουμε το μήνυμα της στρατηγικής της ελπίδας παντού»

4. Η αντιπολιτευτική τακτική απέναντι στο ΠΑΣΟΚ σκληραίνει και οι πολιτικοί τόνοι ανεβαίνουν: «Η Ελλάδα θέλει  ηγέτη ρεαλιστή και όχι περιπλανώμενο ταξιδιώτη που προσπαθεί να σώσει τον υπόλοιπο κόσμο την ώρα που δοκιμάζεται ο δικός του τόπος» είπε για τον πρωθυπουργό, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «όργιο καιροσκοπισμού και φτηνιάρικης πολιτικής»

Ασφαλώς και απομένουν πολλά να γίνουν. Το έχουμε πει πολλές φορές από εδώ: «Το παλιό πεθαίνει , αλλά το καινούργιο αργεί να γεννηθεί». Όμως, ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε αυτό που μέχρι πριν από λίγους μήνες φαινόταν ακατόρθωτο – και στο οποίο λίγοι πίστευαν τότε: Γκρέμισε την κλεπτοκρατία, σάρωσε τις φαμίλιες, τα βαφτιστήρια και τους συμμαθητές τους. Έβαλε στον τοίχο την ψευτοπροοδευτική «πολιτική ορθότητα», έκανε στόχο του την ψευτοπροοδευτική δικτατορία στην Παιδεία, στα ΜΜΕ, στην κοινωνία την ίδια.

Έτσι, σιγά – σιγά προβάλει μια καινούργια, μια μεγάλη Νέα Δημοκρατία.  Μια αληθινά λαϊκή και πατριωτική παράταξη, αυθεντικός εκφραστής του κοινωνικού φιλελευθερισμού και  ανυποχώρητος υπερασπιστής του Εθνικού Συμφέροντος.

Μπορεί κανείς να συμφωνεί, ή να διαφωνεί με τον Σαμαρά. Όμως η κοινωνική συνείδηση και αλληλεγγύη δεν γράφει πλέον στην ούγια μόνο ΠΑΣΟΚ ή ΚΚΕ. Ο Πατριωτισμός δεν ανήκει μόνο σε γκροτέσκους αχθοφόρους του ρατσισμού και του ολοκληρωτισμού. Η Κοινωνική Αλληλεγγύη δεν αποτελεί πλέον αποκλειστικό προνόμιο μόνο των δήθεν «προοδευτικών» και «αριστερών» κομμάτων που επί της ουσίας άνοιξαν με την πολιτική τους το δρόμο στο ΔΝΤ.

Και ξέρετε τι μας άρεσε περισσότερο; Ότι στις ομιλίες του ο Σαμαράς αναφέρεται πάντα στο ηρωικό παρελθόν των Ελλήνων. Ξέρετε γιατί το κάνει; Επειδή πιστεύει βαθειά στις αστείρευτες δυνάμεις του Ελληνισμού. Της Ελλάδας. Γιατί απέναντι στην παρακμή και τους ποικιλόχρωμους βαστάζους της ο Λαός θέλει Ήρωες, Σύμβολα, Ιδέες και Ηγέτες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. victoria avatar
  victoria 28/06/2010 01:29:11

  Πότε άλλοτε έχετε πει για πολιτικό, 'πες τα χρυσόστομε'; Ποτέ.
  Εγώ έχω καλυφθεί. Μένει να την παλέψει όταν έρθει και η ώρα.

 2. herbie avatar
  herbie 28/06/2010 02:08:43

  πριν λιγο διαβαζα για τη δημοσκοπηση της alco που δινει 13% στο σαμαρα.Μηπως ο κοσμος δεν ειναι τοσο προβατο οσο νομιζουμε?

  • φίλος avatar
   φίλος @ herbie 28/06/2010 02:32:56

   Πάντως γι αυτούς που διαβάζουν και πιστεύουμν τα γκάλοπ που δημοσιεύει ο Εισαγγελάκος για λογαριασμό της Ντόρας δεν ειναι σίγουρα πρόβατα. Είναι ζωντόβολα

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ φίλος 28/06/2010 02:58:30

    Το θέμα δεν είναι αν είναι αληθινά τα γκάλοπ, το θέμα είναι πως δημιουργούνται εντυπώσεις στους αναποφάσιστους που δεν ψηφίζουν με σκληρά πολιτικά κριτήρια. Έτσι όπως είναι ο εκλογικός νόμος, μπορεί να δούμε επτακομματική Βουλή χωρίς αυτοδυναμία.

    ΝΔ
    ΠΑΣΟΚ
    ΚΚΕ
    Νέα Γελάδα
    ΛΑΟΣ
    ΣΥΡΙΖΑ
    Κουβέλης+Οικολόγοι

 3. Ψυλλιασμένος avatar
  Ψυλλιασμένος 28/06/2010 10:51:24

  Ο Κύρτσος είχε σήμερα ένα πολυ θετικό για τον Σαμαρά άρθρο στη City Press.
  Ο Θάνος Βερέμης χτες στο "Βήμα" ισχυρίστηκε ότι οι νοικοκυραίοι θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, αλλά ξέχασε να μας πει αν θα υπάρχουν νοικοκυραίοι σε κανένα χρόνο από τώρα, γιατί μάλλον ο κ. Βερέμης δεν έχει καταλάβει ότι η μεσαία τάξη δεν διαμένει άπασα στη Φιλοθέη και τη Γλυφάδα.
  Οσο για τα γκάλοπ, έχω καταλάβει πως είναι κάτι σαν το σουβλάκι: Ανάλογα με το πώς στο θες, στο φτιάχνουν.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Ψυλλιασμένος 28/06/2010 10:52:35

   Ο Βερέμης τι θα ισχυριζόταν; ΠΑΣΟΚ=Σωρος=ΕΛΙΑΜΕΠ

   • Moriarty avatar
    Moriarty @ αλλενάκι 28/06/2010 10:58:08

    Ο κος Βερέμης σιζιτόταν 5 χρόνια από τη ΝΔ ως πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, ή κάνω λάθος;

    Όσο για το άρθρο του, η στόχευσή του είναι προφανής και συντονισμένη με τις δηλώσεις της κας Μπακογιάννη: να παρουσιάσουν τη ΝΔ του Σαμαρά ως κόμμα εθνικιστικό-λαϊκιστικό και έτσι να βάλουν τον Σαμαρά στη γωνία.

   • Ψυλλιασμένος avatar
    Ψυλλιασμένος @ αλλενάκι 28/06/2010 11:04:34

    Ο δημοσιογράφος που του πήρε τη συνέντευξη είναι ο Μάρκος Καρασαρίνης, του "χώρου" και αυτός.

   • Ψυλλιασμένος avatar
    Ψυλλιασμένος @ αλλενάκι 28/06/2010 11:05:49

    Α, ναι, και ο Πορτοσάλτε σήμερα το πρωί εξομοίωνε τη ΝΔ με το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ....
    Παράκρουση!

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ αλλενάκι 28/06/2010 11:08:46

    Καθόλου παράκρουση. Σχεδιασμός.
    Αυτός, ο Πορτοσάλτε, είπε το πρωϊ: Τώρα θα έχει και ο Σαμαράς τον χρόνο του! επί λέξει. ΤΩΡΑ!
    Όταν λέω εγώ, ότι πρέπει να πέσουνε πολλές σφαλιάρες, με λένε ακροδεξιό εθνικιστή...

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 28/06/2010 11:10:39

    για να φοβηθούν οι "βέροι" νεοδημοκράτες και να την κάνουν προς Μπακογιάννη ή/και προς λάος

   • Greco avatar
    Greco @ αλλενάκι 28/06/2010 13:04:07

    οι "βεροι" νεοδημοκρατες πρεπει να καταλαβουν οτι η μπακογιαννη υπονομευσε το πρωην κομμα της και εφυγε επειδη ηθελε να γινει αρχηγος...απλα τα πραγματα

    ας σταματησει το παραμυθι οτι η δεξια ειναι διεσπασμενη στα 3...αυτο το περναν εντεχνα τα πασοκια

    η δεξια ή κεντροδεξια παραταξη εκφραζεται μονο απτην ΝΔ
    ο καρατζαφερης ειναι ενας καιροσκοπος ακροδεξιος που δε δισταζει να συμμαχησει με το γιωργακη κατα των συμφεροντων του ελληνικου λαου

    η ντορα ειναι ενα κακομαθημενο που ποτε δεν αισθανθηκε "δεξια" ή "κεντροδεξια".Πιο κοντα στο Πασοκ βρισκεται ανεκαθεν---με το μπλαζε υφακι του στυλ "χαρη σας κανω και που ασχολουμαι με την πολιτικη"---.Ε πανε στο Πασοκ να ησυχασουμε!

    τωρα και οι δυο,σαν τα λιγουρια,κοιταν προς τη ΝΔ και λενε οτι "ειμαστε μια παραταξη" και αλλες αηδιες.Οχι παιδες,δεν ειμαστε ιδια παραταξη,ειστε παρελθον και καταλαβετε το.Ή εχετε μια διαφορετικη πολιτικη προταση για τους ελληνες,ή πατε σπιτια σας

   • Ψυλλιασμένος avatar
    Ψυλλιασμένος @ αλλενάκι 28/06/2010 13:29:48

    To ότι και όσοι δημοσιογράφοι ασκούν κριτική στην Αριστερά και τις μεθόδους της ανήκουν στον νεο-φιλελεύθερο και όχι στον παραδοσιακό συντηρητικό χώρο δεν πρέπει να μας προβληματίσει πάντως;
    Υπάρχει φοβερή πενία σε ανθρώπινο δυναμικό στη συντηρητική παράταξη, και δεν εννοώ μόνο πολιτικούς, εννοώ αυτούς που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, και αυτό πρέπει να είναι μέλημα της ηγεσίας της ΝΔ.
    Ο Κύρτσος είναι εξαίρεση, αυτός ασκεί μία σοβαρή κριτική στο μνημόνιο από μετριοπαθή δεξιά σκοπιά και γράφει θετικά για τον Σαμαρά. Αλλά δεν αρκεί ένας Κύρτσος.

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 28/06/2010 10:51:55

  Κάθε μέρα ολο και πιο έκθετος ο ρόλος του ΓΑΠ.
  Η Ε.Ε. αμφισβητεί το ΔΝΤ και την εμπλοκή του στη χρηματοδότηση του ευρωπαικού πακέτο, διότι οι αποφασεις δεν ελήφθησαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο διορισμένος εγκάθετος πρόεδρός της Βαν Ρομπάι [της Λέσχης Βίλντερμπεργκ] υπερασπίζεται λυσαλέα το δυνάστη-δανειστή [μπα, αναγραμματισμός με ταύτιση εννοιών, γράφοντας προέκυψε ...]

  http://simatoros.wordpress.com

 5. neotera avatar
  neotera 28/06/2010 10:56:35

  To σίγουρο είναι πως όταν/εάν κάνουν πρόωρες εκλογές η ΝΔ θα έρχεται μακρυά πίσω απ' το ΠΛΑΣΤΟΚ, επειδή ακριβώς δεν αμφισβήτησε τα πλαστά και την εν γένει νομιμοποίηση της ΓΑΠ να προχωρήσει με τη διανειακή σύμβαση το ταγκό της καταστροφής της πατρίδας. Οταν θα έχει ολοκληρώσει ο ΓΑΠ την αποστολή του για την εξυπηρέτηση της παγκόσμιας τοκογλυφικής διακυβέρνησης τότε μπορεί να έρθει ο Αντώνης.

  • tiramola avatar
   tiramola @ neotera 28/06/2010 11:15:40

   Ναι, ναι..
   Και μετά ο Αντώνης θα μπορεί να δανείζεται από τις αγορές με το άλλο "μίγμα οικονομικής πολιτικής"...

   Φυσικά όταν στις 7 Ιουλίου θα παρουσιάσει το "σχέδιο σωτηρίας" το οποίο όλως τυχαίως κανένας δεν είχε συλλάβει κατά την Καραμανλική 6ετία και που θα είναι η αξιοποίηση των εθνικών γαιών, θα μπορείτε όλοι οι οπαδοί να αποθεώσετε τον νέο μεσσία...
   Και καλά τώρα μηδένισε το κοντέρ(συγχωρεμένοι...), η άλλη λύση γιατί δεν προτάθηκε στην σημερινή κυβέρνηση για την αποφυγή του μηχανισμού?

   Και δεν άφησαν φράγκο στα ταμεία και παριστάνουν και τους πατριώτες...
   Και μετά σας φταίνε οι δημοσκοπήσεις και οι ηλίθιοι έλληνες που παρασύρονται από αυτές...

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ tiramola 28/06/2010 11:19:47

    Μεσσίες εμείς στην παράταξη δεν έχουμε και ούτε είχαμε ποτέ.Δημαγωγούς να τους φιλάμε τα χέρια, επίσης ποτέ. Κάπου κάνεις λάθος...
    Κανείς δεν μίλησε για Μεσσία, ποτέ.Αυτά να τα γράψεις για τους ανόητους του "πατριωτικού ΘΑΣΟΚ",που προσκυνούν ακόμα τα σάβανα...

   • xrhxa65 avatar
    xrhxa65 @ tiramola 28/06/2010 15:16:47

    καλησπέρα σας....
    αν δεν έχεις δεί ένα σχέδιο -μιά πρόταση πώς μπορείς να καταδικάσεις; μήπως κρύβει αυτό εμπάθεια;

    όσο για το αν άφησαν φράγκο ή όχι....όταν ο ΓΑΠ άφησε το τζογάρισμα ελεύθερο για τόσους μήνες εις υγείαν του κορόϊδου (βλέπε Τ+10) πώς μπορείς να με πείσεις για την ειλικρίνεια των προθέσεων του ΠΑΣΟΚ;
    (και αν εγώ είμαι κακόπιστος , ρώτα την Βάσω και τους άλλους δέκα πράσινους βουλευτές που είχαν και έγγραφες ενστάσεις αλλά τους το θάψαν το θέμα.......)

    Όσο για τις δημοσκοπήσεις και τα κανάλια.....πές μας έναν Έλληνα που πιστεύει ότι δεν είναι κατευθυνόμενα υπέρ ΓΑΠ.....

 6. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 28/06/2010 11:15:17

  Έχω μία ένσταση: Από πότε η κόρη του ακατανόμαστου θεωρείται "απώλεια";
  Απορία...

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ ΒΡΑΧΟΣ 28/06/2010 15:18:43

   Δεν έπαψε να είναι ακατανόμαστος.

 7. undercover gpr avatar
  undercover gpr 28/06/2010 11:21:18

  Μετά από ένα σ/κ εκτός ενημέρωσης και τεχνολογίας αυτό που εισπράτω εγώ από την πρωινή μου ενημέρωση ως συμπέρασμα από το συνέδριο της ΝΔ είναι ότι :

  Από τις τρεις κατατεθημένες λύσεις : 1)Στάση/έξοδο 2) Αναδιάρθρωση-Επιμήκυνση εντός ευρώ 3) ΕΚΤ/ΔΝΤ/Ε.Ε

  ο Αντώνης επέλεξε την 3.

  Τοίχος...

  • tiramola avatar
   tiramola @ undercover gpr 28/06/2010 11:27:47

   Έγιναν όμως πολιτικές ζημώσεις και διάλογος υψηλού επιπέδου...
   3 μέρες έβριζαν το ΠΑΣΟΚ...

   Κατά τα άλλα η γνωστή ιστορία με τα εξαπτέρυγα που δεν ήξεραν τι ψήφιζαν, μόνο που δεν μας εξήγησε αν αυτός ήξερε τι καταψήφιζε...

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ tiramola 28/06/2010 11:36:32

    Το έχω ξαναπει , με τα μικροπολιτικά σας ένθεν κι ένθεν ενσταντανέ δεν ξανα-ασχολούμαι.

    Η ουσία είναι το παραπάνω που είπα , από κει και ύστερα κανείς δεν είναι άξιος να διαχειριστεί την κατάσταση.

   • victoria avatar
    victoria @ tiramola 28/06/2010 12:03:03

    Και μας εξήγησε και ήξερε.
    Καταψήφισε την παγκόσμια 'διακυβέρνησή' μας.

    Έτσι κι αλλιώς υπερψηφίστηκε το δντ και τα αποτελέσματα θα τα δούμε, γιατί ακόμα σας ενοχλεί το 'όχι'; Αφού δεν χάλασε καμιά σούπα (εννοώ για τα οικονομικά αποτελέσματα και τα μέτρα και τη 'σωτηρία' αύριο);
    Ή χάλασε.. όσο να'ναι, κάτι;

    Και αλήθεια, πόσο το πιστεύετε αυτό ότι η ΝΔ άδειασε τα ταμεία; Δεν μου αρέσουν οι συμψηφισμοί αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Δεν νομίζω ότι συγκρίνεται με κανέναν τρόπο (χρονικά, ποσοτικά, ποιοτικά) η ληστεία και η εκμετάλλευση του δημοσίου χρήματος από το ΠΑΣΟΚ. Είναι σαν να συγκρίνει κανείς τα πρωτάκια του δημοτικού με αριστούχους τελειόφοιτους. Μας έχουν τρελάνει στις εξεταστικές, αλλά το πτυχίο γράφει πάνω "Μαντέλης κ Συνεργάτες". Ανεξίτηλα.

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 28/06/2010 13:01:40

    @victoria
    Το τι πιστεύει ο καθένας οπαδός για το ποιός φταίει για την οικονομική κατάρρευση εκτός του ότι μικρή σημασία έχει πλέον, υπάρχει το αντικειμενικό δεδομένο των άδειων ταμείων.
    Θέλεις να συμφωνήσω ότι για όλα τα δεινά της χώρας φταίνε μόνο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ?
    Εσύ μπορείς να δώσεις απάντηση για το τι καταψήφισε η ΝΔ του Σαμαρά?

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ tiramola 28/06/2010 13:08:23

    Και οι δυο τα άδειασαν Βικτορία ,

    ο ένας επί 20ετία με μούφα αναπηρικές,βαρέα και εκμετάλλευση των αποθεματικών για μικροπολιτικά παιχνίδια ο άλλος επί 10ετία με συνέχιση του ίδιου βρώμικου συστήματος στο πιο ερασιτεχνικό του.

    Η ουσία όμως είναι μια κι αν δεν το βλέπετε , οι πολίτες της ΝΔ , είναι επειδή ο οπαδισμός σας πλησιάζει σε αυτόν των Πασόκων κομματόσκυλων.

    Ο Σαμαράς επέλεξε την λύση ΕΚΤ/ΔΝΤ/Ε.Ε από τη στιγμή που εγγυήθηκε για τις δεσμεύσεις της παρούσας κυβέρνησης.

    Ίσως με διαφορετικό "μίγμα" και πολύ μπλα μπλα αλλά η βασική πολιτική επιλογή είναι λιτότητα στα πρότυπα του ΔΝΤ όπως σε όλη την Ευρώπη.

 8. sovokai avatar
  sovokai 28/06/2010 12:01:02

  Ανυπομονω το Σαμαρα να δω πρωθυπουργό. Ε ρε γέλια

 9. sovokai avatar
  sovokai 28/06/2010 12:02:15

  μετα τα τωρινά κλάμματα εννοώ!

 10. blue nile avatar
  blue nile 28/06/2010 12:13:21

  Κάποιος στο troktiko έγραφε ότι η Σπυράκη και το Mega αλλάζουν γραμμή γιατί η εν λόγω δημοσιογράφος ανέφερε ότι ο Σαμαράς βγήκε ενισχυμένος από το συνέδριο. Υπενθύμισε την απουσία του Μειμαράκη και του Βουλγαράκη για να βγει το σχόλιο αναληθές.
  Μα είναι ευχής έργον η απουσία αυτών και της θυγατέρας, ενισχύει το κόμμα, η απαλλαγή από τα βαρίδια έχει ήδη ξεκινήσει.
  Όσο για το troktiko τι να πει κανείς.
  Έχω στείλει πολλά κειμενάκια που με απλό και σύντομο τρόπο εκφράζαν τις αντιθέσεις και τις αντιρρήσεις μου σε κάποια σχόλια. Με κάποια άλλα κειμενάκια διατύπωσα κάποιες απόψεις μου φιλικές προς τον Σαμαρά. Πάντα με ευπρέπεια.
  Είναι ζήτημα αν έχουν αναρτηθεί το ένα εικοστό από αυτά που έχω στείλει.
  Αντιθέτως ότι κακεντρεχές γράφεται για τον Μεσσήνιο ανεβαίνει αμέσως και το λέω από προσωπική πείρα μιας που κάποιοι γνωστοί μου βλέπουν τα σχόλια τους αναρτημένα σχεδόν πάντα.

 11. kastroHEL avatar
  kastroHEL 28/06/2010 12:44:37

  μηπως εχει βρει κανεις τις ομιλιες του προεδρου σε video στο internet??ή αν γνωριζει ποτε θα αναρτηθουν στην επισημη ιστοσελιδα της ΝΔ(εχει μεχρι 24/6/2010)?

 12. Αναμφίβολα avatar
  Αναμφίβολα 28/06/2010 12:49:36

  Ναι σωστά γιατί είναι ιστορικές !!!
  Που μπορούμε να τις βρούμε τις ομιλίες ???

 13. Άπιστος Θωμάς avatar
  Άπιστος Θωμάς 28/06/2010 12:50:23

  Μένει να μας πεί δύο πράγματα τώρα :
  - Το οικονομικό του πρόγραμμα. Ποιούς κλάδους της οικονομίας θα θέσει σε προτεραιότητα, πως θα ιεραρχίσει την οικονομική ανάπτυξη...
  - Πώς σχεδιάζει να αναδιοργανώσει το δημόσιο (την τελική κατάληξη και όχι ευχολόγια).
  Μέχρι τότε, προσωπικά θα τον θεωρώ ως απλή εφεδρεία του συστήματος.

 14. Greco avatar
  Greco 28/06/2010 12:53:15

  ετσι ειναι, αυτο το gossip blog το μονο που ξερει ειναι να ασχολειται με τους βουλευτες της νδ (ακομα και τωρα) και να γλειφει το παιντι

  παντοτε προσεγμενα σχολια,ακομα και αν προκειται για αντιπολιτευση στη κυβερνηση--ενοειται μετα τα μεσανυχτα--,που σου αφηνουν μια γλυκια αισθηση...

  τελικα τους εχει για πολυ μ@@@ες τους αναγνωστες του

 15. larisaportal avatar
  larisaportal 28/06/2010 13:12:14

  Πότε θα γίνει η κοινωνική έκρηξη;

  http://www.larisaportal.gr/pages/arthra/pote-tha-gini-i-kinoniki-ekrixi.php

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ larisaportal 28/06/2010 13:50:41

   +1000

 16. Προφήτης avatar
  Προφήτης 28/06/2010 13:17:08

  Να διοριστεί ο τιραμόλα αγροφύλακας ! Πάραυτα. Να σωθεί η Ύπαιθρος.

 17. Fotis avatar
  Fotis 28/06/2010 13:28:14

  Όταν λέτε πλήρης επικράτηση Σαμαρά, τι ακριβώς εννοείτε; Η επικράτηση προϋποθέτει την ύπαρξη αντιπάλου, εγώ αντίπαλο δεν είδα πουθενά.

 18. ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ avatar
  ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ 28/06/2010 14:02:30

  Ακολουθεί η 5άδα των πολιτικών που εμφανίστηκαν στο Συνέδριο της ΝΔ με το καλύτερο μαύρισμα, δείγμα ευζωίας και απόλαυσης των ελληνικών παραλιών -κατά δηλωμένη προτίμηση των διακριθέντων είναι εκείνες της Μυκόνου- ή κατάδειξη των καλύτερων πελατών στα σαλόνια του σολάριουμ:...


  1.Κώστας Καραμανλής ο Νεώτερος (πρώτος με διαφορά)
  2.Χρήστος Σταϊκούρας
  3.Άρης Σπηλιωτόπουλος
  4.Προκόπης Παυλόπουλος
  5.Γεράσιμος Γιακουμάτος

 19. ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ avatar
  ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ 28/06/2010 14:06:00

  Πήγε στο συνέδριο της ΝΔ ο Μπασιάκος και ήταν μες στην καλή χαρά...

  Οι περισσότεροι προτίμησαν να μην πάνε. Κάποιοι όμως -από τους πρώην υπουργούς που είχαν εμπλακεί στα "γαλάζια" σκάνδαλα και θεωρούνται "βαρίδια"- πήγαν κανονικότατα στο συνέδριο της ΝΔ.
  Η πιο χτυπητή περίπτωση;
  Ο -εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου- Ευάγγελος Μπασιάκος. Ο οποίος...
  μάλιστα ήταν μέσα στην καλή χαρά!!!

 20. Παλαιός Οννεδίτης avatar
  Παλαιός Οννεδίτης 28/06/2010 14:13:56

  καθένας ανάλογα με τις προκαταλήψεις του βλέπει στο Συνέδριο αυτό που θέλει, ή, αν θέλετε, ανάλογα και με το επικοινωνιακό μετερίζι που τον κατευθύνει. Υπάρχουν όμως κάποια σημεία που δύσκολα επιδέχονται αμφισβήτησης.
  1. όντως ο Σαμαράς ελέγχει απόλυτα την ΝΔ. Πιστεύω ότι και καλώς την ελέγχει, καθώς έχει λάβει ισχυρή και αναμφισβήτητη εντολή στην σημαντικότερη εσωκομματική διαδικασία από το συνέδριο του ’77. Η επιρροή Καραμανλή είναι ακόμα ισχυρότατη αλλά ο Σαμαράς έχει την ευκαιρία να εκφράσει τον Καραμανλισμό ως πολιτική αποτελεσματικότητα και να τον εμπλουτίσει με τον προσωπικό ριζοσπαστικό κινηματισμό του πολιτικού και ιδεολογικού του προφίλ.
  2. Η ΝΔ επιδιώκει την ανανέωση στελεχών και την ιδεολογική αναβάπτιση επιλέγοντας την επικαιροποίηση της ιδεολογικής ταυτότητας του 1977, παραμερίζοντας τις φιλελεύθερες υπερβολές του συνεδρίου του ’86 και την στείρα ιδεολογική επιστροφή του συνεδρίου του ‘94 . Πιστεύω ότι το στοίχημα δεν είναι τόσο η ανταπόκριση του κομματικού μηχανισμού και της εκλογικής βάσης που λίγο πολύ θα τις αγκαλιάσει διότι είναι στο πλαίσιο και στην πολιτική παράδοση της ελληνικής δημοκρατικής δεξιάς , όσο των βουλευτών και των προσωπικών μηχανισμών που είναι κατεξοχήν απολιτική και παλαιοκομματική. Ο εχθρός είναι εσωτερικός και δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα όσο σε νοοτροπίες των κομματικά βολεμένων και των κομματικά διψασμένων.
  3. Η νέα μεταπολίτευση μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά ως οραματική πρόταση που θα δημιουργήσει εκλογικό κύμα ανάλογο με της αλλαγής το '81 ή της κάθαρσης το '89-90. Δεν είναι όμως καθόλου βέβαιο αυτό και θα χρειαστεί εκ μέρους του Σαμαρά προσοχή και συνέπεια λόγων και πράξεων. Επίσης, έχει μια φτωχή κοινοβουλευτική ομάδα, κάποιους υποστηρικτές του που διψούν για ρεβάνς του ’93 και ελάχιστους κολλημένους στον εμφύλιο κλπ και σε μία αντιπαράθεση άλλης εποχής. Το στοίχημα είναι η ανάδειξη των νέων προσώπων και η προετοιμασία της διακυβέρνησης της Νέας Μεταπολίτευσης που πιστεύω ότι είναι μόνο θέμα χρόνου να συμβεί.
  4. Αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι η προτεινόμενη διέξοδος και "απεμπλοκή" από το Μνημόνιο. Αρέσει δεν αρέσει δεν είναι καθόλου απλό ή "αυτονόητο", αντίθετα είναι το πλέον καίριο σημείο

  Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον τρόπο που έχει πολιτευτεί μέχρι σήμερα και με έχει ξαφνιάσει θετικά η παλικαρίσια στάση του απέναντι σε παλιούς εσωκομματικούς αντιπάλους του.
  Μπράβο Πρόεδρε

  • effie B. avatar
   effie B. @ Παλαιός Οννεδίτης 28/06/2010 21:36:00

   Εξαιρετικο το σχολιο σου!!!

 21. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 28/06/2010 14:54:49

  Αν ο Χρύσανθος εκλέγεται με το ζόρι στην Κεντρική Επιτροπή και ο Φαήλος δεν εκλέγεται καν, αυτό για μένα δεν είναι καλό σημάδι. Και ο Δραβίλλας εξελέγη με το ζόρι. Γενικώς, οι στενοί "άνθρωποι του προέδρου" δεν ήταν πολύ ψηλά. Αυτό κάτι σημαίνει. Αφενός θετικό, ότι ο Σαμαράς δεν πήγε να επιβάλλει κανέναν, αφετέρου ότι το κόμμα αυτό εξακολουθεί να βιώνει την παλαιοκομματικότητα μέχρι το μεδούλι του.

  Δείτε όλα τα αποτελέσματα εδώ:

  http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=63160&Itemid=92

  • anonymous avatar
   anonymous @ Επώνυμος 28/06/2010 15:22:10

   Όπως έγραψα και σε άλλη ανάρτηση πριν την ψηφοφορία και οι δυο δεν ταιριάζουν στη φυσιογνωμία της ΝΔ.
   Επιβεβαιώθηκα και από τα αποτελέσματα.

 22. Tertios avatar
  Tertios 29/06/2010 02:36:55

  Σε μία σύντομη περιγραφή της κατάστασης στην οποία βρίσκεται αυτή την στιγμή η παράταξή μας (ΝΔ), διαπιστώνουμε ότι είμαστε όμηροι των λαθών του πρόσφατου παρελθόντος, της δειλίας, της ανευθυνότητας και της υπεροψίας. Κρινόμαστε ως αφερέγγυοι, γιατί προτάξαμε το πολιτικό και κομματικό κόστος, θέλοντας να ασκήσουμε εξουσία ερήμην του λαού. Πέσαμε θύματα της αδυναμίας μας να αντιληφθούμε και ενστερνισθούμε τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών που μας εμπιστεύθηκαν και κινδυνεύουμε να παρουσιαστούμε ιστορικά ξεπερασμένοι, αντιμέτωποι με την δίκαιη αγανάκτηση του λαού, που έχουμε κληθεί να διακονήσουμε.

  Ενώπιοι ενωπίω με την κρίση, την οποία επέτρεψαν στους ασύδοτους κερδοσκόπους τόσο η εγκληματική ολιγωρία των ταγών μας, όσο και οι αποτυχημένες οικονομικές πολιτικές της Ευρώπης, καλούμαστε να ανασυνταχθούμε, να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και με γνώμονα την παράδοση της κεντροδεξιάς παράταξής μας με το κοινωνικό της πρόσωπο, όπως την οραματίστηκε και την έκανε πράξη ο Εθνάρχης Κων. Καραμανλής, να ανανεωθούμε και να αποτελέσουμε την βάσιμη πολιτική ελπίδα των ταλανισμένων συμπατριωτών μας, ξανακερδίζοντας την χαμένη αξιοπιστία μας και την εμπιστοσύνη τους.

  Ο δρόμος μακρύς και δύσκολος, γιατί η κρίση αυτή, που μαστίζει όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα, είναι πάνω από όλα κρίση πνευματική και πολιτισμική. Μια συζήτηση για την ιδεολογία δεν είναι καθόλου περιττή, ιδιαίτερα «σε μία περίοδο που τα πάντα αλλάζουν και ανατρέπονται και οι βασικοί ιδεολογικοί άξονες πρέπει να παρακολουθούν τη δυναμική των γεγονότων και της εποχής». Αν η παράταξή μας θέλει να ισχυρίζεται ότι είναι ένα κόμμα που εμφορείται από ένα κοινωνικό φιλελευθερισμό χωρίς τις ακρότητες του καταστρεπτικού φιλελευθερισμού μιας κατά βάση γερμανικής προτεσταντικής ηθικής και οικονομικής αντίληψης, πρέπει να στραφεί στις πηγές της παράδοσής του , το σεβασμό της ανοιχτής κοινωνίας ελευθέρων πολιτών , όπου το Κράτος συμπαρίσταται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, τονώνει την επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα, θεσπίζοντας κανόνες και θεσμούς ασφαλείας χωρίς το ίδιο να εισέρχεται στην φθοροποιό αποτελμάτωση με ίδιους επιχειρηματικούς πειραματισμούς. Λιγότερο Κράτος και περισσότερη Δημοκρατία , περισσότερη ιδιωτική πρωτοβουλία, περισσότερο ενεργητική συμμετοχή του ορθά – δηλ. πλήρως ενημερωμένου και υπεύθυνου - πολίτη στο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι είναι οι πυλώνες που μπορούν να στηρίξουν την «από-γείωση» της Πολιτικής, την «υπέρβασή» της, ώστε να γίνει εργαλείο προόδου, ευημερίας και ανάτασης ενός λαού, και όχι όργανο φίμωσης των κοινωνικών δικαιωμάτων και καταστροφής των ονείρων του για μια ανθρωπινότερη Κοινωνία.

  Σωστά έχει παρατηρηθεί ότι το σημερινό μοντέλο του Κράτους χρεοκόπησε, αφού δεν στάθηκε ικανό – ή δεν είχε τη βούληση- να συντρίψει την διόγκωση της γραφειοκρατίας και του δημοσιουπαλληλισμού, την πελατειακή αντίληψη διαχείρισης της εξουσίας, την οκνηρία και αντιπαραγωγική εργασία, την δικτατορία των συντεχνιών, την αναξιοκρατία, το θολό και διαβλητό σύστημα κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.

  Με όλα αυτά καταστρέψαμε αυτό που αιώνες τώρα αποτελούσε το μεγαλύτερο επίτευγμα της σύγχρονης δομημένης κοινωνίας, το Κράτος Δικαίου. Δώσαμε σημασία στην διαμόρφωση των τιμών και όχι των Αξιών, στην χειραγωγία της Μαζας και όχι την χειραφέτηση των Προσώπων, στην πληροφόρηση και όχι στην Μόρφωση και την Παιδεία των πολιτών. «Συνδικαλίσαμε» το δάσκαλο και αφήσαμε στα χέρια ανεύθυνων και ασύδοτων οργάνων στρατευμένης πληροφόρησης (ΜΜΕ) την διαμόρφωση της Κοινής Γνώμης κατά τα ίδια συμφέροντά τους και όχι σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον. Απεμπολήσαμε ότι ήταν εθνικό και αφήσαμε χώρο για το εθνικιστικό, λησμονήσαμε την Ιστορία μας για την εφήμερη καλοπέραση μας και στερήσαμε τη Νεολαία μας από τη μοναδική σε νοήματα Γλώσσα μας, που από χιλιετίες μιλιόταν στις αμμουδιές του Ομήρου. Και το βασικότερο, λησμονήσαμε ότι η Ελλάδα μας με την ξεχωριστή πολιτιστική, γεωπολιτική και θρησκευτική (ορθόδοξη) αντίληψη του Κόσμου είναι ο μοναδικός οικουμενικός «Τρόπος» και όχι απλά ένας μικρός άγονος «Τόπος» ζωής μέσα στον αποπνικτικό ελλαδικό φράχτη, που όλο και στενεύει γύρω μας.

  Είναι καιρός να επιστρέψουμε στις διαχρονικές αξίες του Εθνους, της Πατρίδας, της Γλώσσας και της Ιστορίας, χωρίς τα εμπαθή ιδεολογήματα των εθνικιστικών ψυχώσεων, και να είστε βέβαιοι ότι πολλοί ευρωπαίοι φίλοι μας βρίσκονται ήδη συνοδοιπόροι μας σε αυτό το μονοπάτι.

  Η παράταξή μας είχε πάντα χαρακτήρα ριζοσπαστικό. Καλείται σήμερα να ξυπνήσει από τον πνευματικό λήθαργο και να μεταστραφεί, να επιστρέψει στις ρίζες της, σε μια πορεία μετά-νοιας, μεταστροφής νοός. ΄Όμως δεν είναι δυνατή η αλλαγή πορείας και η ανανέωση μέσα από αυτή , αν δεν υπάρξει ουσιαστική μετάλλαξη δομών, θεσμών, προσώπων. Δεν μπορούμε να βάλουμε καινούργιο κρασί σε παλιά ασκιά, θα ξυνίσει . Η οργάνωση της παράταξής μας σε νέο δομικό και προσωπικό σχήμα , και όχι απλά όνομα, είναι απαραίτητη προυπόθεση για την αξιόπιστη σηματοδότηση μιας ελπιδοφόρας εποχής.

  Και κάτι ακόμα: Για να μεταφέρει η παράταξή μας στην ψυχή των συμπατριωτών μας το μήνυμα της Ελπίδας , πρέπει να χρησιμοποιήσει σαν φορέα αυτό που οι «απάνθρωποι σοσιαλιστικοί πειραματισμοί» των δήθεν λαϊκών Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ της τελευταίας 30ετίας τους στέρησε : την Δικαιοσύνη, το δίκιο τους.

  Ο λαός μας, η πατρίδα μας , για μια ακόμα φορά μετα τον Μακρυγιάννη, νοιώθει αδικημένος, διψά για δικαιοσύνη. Η αδικία φέρνει οργή και βία, φέρνει όλεθρο. Δεν εννοώ ότι το ζητούμενο είναι η θέσπιση νέων εκδικητικών νόμων και ημιμέτρων, αλλά ανεξαίρετη εφαρμογή των αρχών της ισονομίας και ισοπολιτείας. Αν υποκύψουν η Νέμεσις και η Τήσις μπροστά στην καταφανή ΄Υβρι που βιώνουμε καθημερινά, θα διαλυθεί ο κοινωνικός Ιστός, θα περιπέσουμε και πάλι σε ένα καθεστώς ανομίας που θα καταστρέφει συνειδήσεις και κοινωνικές δομές. Με γνώμονα την Δικαιοσύνη, μπορούμε να ατενίσουμε την Ελπίδα, την δικαιοσύνη στη μάθηση, στην αντιμετώπιση του πολίτη από το κράτος, στην εργασία, στην κοινωνική ασφάλιση. Με γνώμονα την Δικαιοσύνη καλούμαστε να ανοίξουμε πύλες στο μέλλον και να κλείσουμε απειλητικές κερκόπορτες, από τις οποίες επιχειρούν να εισδύσουν οι καταλύτες, πολιτικοί και οικονομικοί, της κοινωνικής ειρήνης.

  Πρίν λίγες μέρες (18.6.2010) ο πρόεδρος του κόμματός μας Αντώνης Σαμαράς απευθύνθηκε στους νέους μας μεταξύ άλλων με αυτά τα λόγια: «….το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πια άλλο τρόπο να παραμείνει στην εξουσία, από το να ποντάρει στον φόβο και να καλλιεργεί το φόβο. Δεν μπορεί να προσφέρει ούτε Προοπτική ούτε Ελπίδα. Εμείς, αντίθετα, αν θέλουμε να ανατρέψουμε την κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να καταπολεμήσουμε το φόβο, να ακυρώσουμε τα φοβικά ψευτοδιλήμματα, να δώσουμε στο λαό Ελπίδα και Προοπτική» . Και στις 30.11., αμέσως μετά την εκλογή του από τη βάση των ψηφοφόρων μας διακήρυττε « … Να κάνουμε τη ΝΔ την ελπίδα της Ελλάδας, ώστε να φτιάξουμε μαζί την Ελλάδα της ελπίδας».

  Θέλω να πιστεύω πως η νέα ηγεσία του κόμματός μας, κάνοντας δυναμικά πέρα τις θλιβερές φιγούρες της πιο εξοργιστικής ανικανότητας, ολιγόνοιας, πιθανόν και φαυλότητας, που έχουμε υποστεί στην εγκληματική κυβερνητική πενταετία, θα βρεί το θάρρος να αποβάλει τα καρκινώματα και να πετύχει τους στόχους που για όλους μας έθεσε. Όμως, δεν ζητείται απλά «Ελπίς», αλλά και Πίστη στην ορθότητα του εγχειρήματος, Πίστη στην διάθεση όλων μας, που διατρανώνουμε σήμερα ότι θέλουμε να συμπορευθούμε, «σύμψυχοι το εν φρονούντες» στον ανηφορικό δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας. Αν η ηγεσία μας δεν τολμάει ή δεν μπορεί να βάλει νυστέρι στο σάπιο και απονεκρωμένο κόμμα της, πώς να την εμπιστευθούμε να διαχειριστεί (ή να έχει γνώμη) για την εθνεγερσία που χρειαζόμαστε; Μη φοβάστε λοιπόν αυτόν που στήριξε στην Πίστη επάνω την Ελπίδα, τον είδα στη ζωή να μάχεται, μα πάντα ανίκητο τον είδα.(παράφραση από Ι.Πολέμη).

  Ανατρέχοντας στην περήφανη φωνή του λαού, όπως την φύλαξαν στην πνευματική κιβωτό τους οι ποιητές μας, μας θυμίζω ολοκληρώνοντας αυτό που έγραψε ένας ιδαλγός της ελληνικότητας, ο Σεφέρης: «Δε γυρεύω μήτε το σταμάτημα, μήτε το γύρισμα προς τα πίσω. Γυρεύω το νου, την ευαισθησία και το κουράγιο των ανθρώπων που προχωρούν εμπρός».

 23. john M avatar
  john M 29/06/2010 13:18:12

  Τα ψεματα τελειωσαν κυριοι.Χωρις δια νομου ισοσκελισμενους προυπολογισμους
  παντου (υπουργεια ,ΔΕΚΟ . ΟΤΑ .κτλ ) -κουταλα- δεν ξαναδινω σε κανεναν ποσο μαλλων στους δοκιμασμενους συγκατοικους για να μου τα παιρνουν χοντρα με φορους επι φορων. Η υπαρχουσα κοινοβουλευτικη δημοκρατια με την παρουσα μορφη κατερευσε. Θα ψηφιζουν μονο οι αναμενοντες καποιο συμφερον και οι ηλιθιοι. Η μεγαλη (μπισνα) της υπερχρεωσης ,και η σημερινη της διαχειρισης , που ξεκινησε το 80 και οχι μονο εδω πλησιαζη στο τελος.

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΕΠΙΚΑΡΠΩΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΩΦΕΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΜΠΑΖΗ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ (ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΠΟΧΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.